PKS Grodzisk Mazowiecki

Adres: Chełmońskiego 33, 05-825 Grodzisk Mazowiecki

NIP: 5291640591 KRS: 0000165404

PKS Grodzisk Mazowiecki
2 110 539 5 1

Opinie o PKS Grodzisk Mazowiecki

Filtruj opinie po kryteriach:

rozważajacy podjęcie pracy
 Opinia

Są przyjęcia do pracy na Klementowickiej do PKS???

Pomocna?
TakNie2
Bileciarz
 Opinia
@rozważajacy podjęcie pracy 28.02.2019 13:55

Nie ma

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
gość
 Opinia
@Bileciarz 07.03.2019 13:08

Przecież tak jest żle w PKSie. ??? Cały czas okradają z kasy ..., nie ma grafików ... A jest komplet kierowców??? Dziwne.....

Pomocna?
TakNie3

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
nik
 Opinia
@rozważajacy podjęcie pracy 28.02.2019 13:55

Zgłosić się zawsze możesz. Jeśli nawet teraz chwilowo nie potrzebują, to mogą potrzebować za miesiąc. Czasem można się załapać na inny kontrakt niż Solarisy. Np. niebieskie linie L z ZTM, linie w Ząbkach, pracownicze. Do Ukraińców jest na szczęście coraz mniejsze zaufanie. Ja cały czas mam nadzieję że w końcu wywalą tego kierowcę , który w Scaniach włącza luz podczas jazdy, by chwilę przed zatrzymaniem włączać bieg, co skutkuje szarpaniem i niszczeniem skrzyni biegów. Dziś jeździł 70243, wcześniej prowadził najczęściej 80305.

Pomocna?
Tak1Nie5
Bileciarz
 Opinia
@nik 08.03.2019 19:08

Te konfitura.....w okupację kula w łeb ????

Pomocna?
Tak10Nie2
Twardapała
 Opinia
@gość 08.03.2019 11:10

Ten komplet to - 40

Pomocna?
Tak5Nie
Wyga
 Opinia
@rozważajacy podjęcie pracy 28.02.2019 13:55

Na olxie pelno ogloszen z PKSu, na kontrakt warszawski, na zastępcza otwock-pilawa i wiele innych możliwości ????

Pomocna?
TakNie5
lammparrt
 Opinia
@Wyga 15.05.2019 09:47

No fajnie. Piszą że nawet ubranie dadzą ale już nie mówią że używane po kimś innym i to jeszcze tylko jedną parę. Za niedługo pewnie koszule będą przechodnie i będzie je wydawał dyspozytor razem z papierami od wozu a na krańcu zdejmujesz i przekazujesz zmiennikowi!

Pomocna?
Tak8Nie
Kierowca
 Opinia
@Bileciarz 07.03.2019 13:08

Są przyjęcia nie pisz bzdur.

Pomocna?
Tak2Nie3
belzebub
 Opinia

No i już pierwszy wypadek jest.A bedzie ich więcej z przemęczenia kierowców pracujących bez grafików.Prokurator wszystko wyjasni

Pomocna?
Tak10Nie
Dudek
 Opinia
@belzebub 20.05.2019 10:10

Jaki pierwszy? Sporo ich bylo w ostatnim czasie.

Pomocna?
Tak2Nie
Belzebub
 Opinia
@Dudek 20.05.2019 17:01

Piszę o poważniejszym bo kolizji nie liczę

Pomocna?
Tak5Nie
ciekawski
 Opinia
@belzebub 20.05.2019 10:10

Jaki wypadek? Były ofiary?

Pomocna?
TakNie
kalif
 Opinia
@belzebub 20.05.2019 10:10

Niech każdy zajmie się swoimi sprawami Tylko u nas kierowcy , którzy wypowiadają się na sprawach o których niewiele wiedzą . To źle świadczy o tych co piszą . Wypowiadanie w tonie obrazy jest w tej chwili karane.

Pomocna?
TakNie6
Belzebub
 Opinia
@kalif 30.05.2019 10:55

A ty kolego to o czym ? Bo z twojego wpisu to ciężko coś wywnioskować.Jakaś obraza ci się przyszwędała.Coś z tobą nie tak ?

Pomocna?
Tak6Nie
N
 Opinia

A ŚMIERTELNY WYPADEK MECHANIKA W GRUDNIU PRZED ŚWIĘTAMI TO CO! WSZĘDZIE TYLKO OSZCZENDNOŚCI I DO PRACY NA PEŁNY ZEGAR PO DWIE ZMIANY BO NIE MA NA NIC PIENIĘDZY I TAK JEST ZAWSZE

Pomocna?
Tak2Nie
Grójec
 Opinia

Znalazłem takie ogłoszenie w internecie - czy to wszystko prawda? Ile się wychodzi na rękę bo to ogłoszenie pisał ktoś nie umie się wysłowić i jeszcze miesza stawki raz brutto a raz netto i nie wiadomo wreszcie ile jest za to 168 godzin? Ile płacą za oszczędności paliwa? A ten 1000 zł za podpisanie umowy to brutto to jeszcze płacą? Przy pierwszej wypłacie czy przed? 26 czerwca 2017; 12:28 • Pełny etat • Typ umowy: Umowa o pracę • Wymagane: prawo jazdy kat. D PKS w Grodzisku Maz. Sp. z o.o. organizuje nabór kierowców autobusowych do obsługi komunikacji miejskiej w W-wie na 7-letni kontrakt. Nowe autobusy marki Solaris 12 metrowy. Poszukujemy kierowców z ważnymi uprawnieniami: - tj. prawo jazdy kat. D + kwalifikacja kierowcy Oferujemy: - 17 zł na godzinę brutto + premia 5,35 zł brutto na godzinę (premia miesięczna 900 zł) – razem 22,35 zł brutto na godzinę - delegacja wynikająca z karty drogowej (320 zł netto) - ekwiwalent za pranie (150 zł netto) - godziny nocne (płatne 3,57 zł brutto) - premia za oszczędność paliwa - świadczenia z Funduszu Socjalnego - 19,4 zł netto za godzinę pracy – po przeliczeniu wynagrodzenia i dodatków przez ilość godzin. Wynagrodzenie uwzględniające powyższe składniki wyniesie w skali miesiąca: ok. 3 700 zł netto. Dla Zamiejscowych bezpłatne zakwaterowanie. KAŻDY KTO PODPISZE UMOWĘ DO 15.07.2017r. otrzyma dodatkowo 1 000 brutto PLN jednorazowej NAGRODY. Prosimy o przesyłanie CV emailem lub w tradycyjny sposób na adres

Pomocna?
TakNie2
Piotrek
 Opinia
@Grójec 06.05.2019 15:24

To ogłoszenie na przetarg z przed dwóch lat. A ten 1 tyś. to podpucha. Angaże były dawane do podpisania po tej dacie, mimo że były sporządzone miesiąc wcześniej.

Pomocna?
TakNie
Twardapała
 Opinia

No i (usunięte przez administratora) z klementowickiej tyra na telefonik jak (usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak6Nie
Obserwator
 Opinia

No i znowu cyrk z grafikami.Jezdzimy jak prosty ...tutki na telefonik.(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak8Nie
Bileciarz
 Opinia
@Obserwator 07.05.2019 21:30

Zbiorowa skarga do PIP.Niech płacą kary, w końcu przestanie im się opłacać robić ludzi w uja.

Pomocna?
Tak8Nie
Obserwator
 Opinia
@Obserwator 07.05.2019 21:30

No i(usunięte przez administratora) szoferzy z klementowickiej się nie buntują ? Takie w mordach silne i nic ? Jak sobie poscielicie tak się wyśpicie

Pomocna?
Tak6Nie
TAK
 Opinia

GŁOSUJEMY NA PIS

Pomocna?
Tak1Nie2
U
 Opinia

Wsiadalam dzisiaj do autobusu kurs kierunek CH ul.Marwilska 44 o godz.10.29 z przystanku Zieleniecka i dostalam od kierowcy bilet wyjął go z kieszeni a na bilecie jest nie moja godzina zapłaciłam 2 zł.

Pomocna?
Tak1Nie8
2

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Bileciarz
 Opinia
@U 28.02.2019 14:35

A może tak do lekarza ?

Pomocna?
Tak10Nie1
pusty portfel
 Opinia

No i fajnie... ZAPOMNIELI wypłatę zrobić! Myślałem, że się przyzwyczaję do tych opóźnień, ale jest ciężko :( Moooże i poszły przelewy, ale i tak z obsuwą...

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
jas
 Opinia
@pusty portfel 11.02.2019 19:18

Zrobili ale jak zwykle z opoznieniem. A za 3 dni zwolnienia zabierają 580zl Fajni są

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Świrek
 Opinia
@jas 19.02.2019 16:22

za pięć nie dostaniesz wcale

Pomocna?
Tak6Nie
Nick
 Opinia

Stan tej firmy i atmosfera to: zboczenie, odchyłka, zwyrodnienie, niedomoga, męty, zwichnięcie, odchylenie, deformacja, dysfunkcja, osłabienie, aberracja, choroba, nieprawidłowe zjawisko, wypaczenie, niesprawność, zaburzenie, wykolejeni, zmiana chorobowa, dolegliwość, anomalia, stan chorobowy, wynaturzenie, dewiacja, nienormalność, skrzywienie, perwersja, schorzenie, wada, stan patologiczny, nieprawidłowość, … .

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Jureczek
 Opinia
@Nick 23.01.2019 17:44

Znowu tu jesteś i na każdym forum komunikacyjnym. Widzę że napisałeś dokładnie to co Twój lekarz stwierdził u Ciebie.

Pomocna?
TakNie1
Piotrek
 Opinia
@Jureczek 30.01.2019 20:41

Sposób w jaki kolega napisał post jest drażniący, to fakt, ale o pomyłce nie może być mowy. 16 wykroczeń przeciwko Kodeksowi Prawa Pracy.

Pomocna?
Tak4Nie
Pilot
 Opinia

Najlepiej to ujął... Nieznajomy2018 10.04.2018 18:34 Pań Zalewski dostaje za karanie duże premie i ma nakaz wyszukania najwięcej kierowców bez względu na wiek jak najszybciej za co jest nagradzany najgorsza zlodziejska i okradjaca firma na rynku przewoźników w wawie jaka tylko może być już gorszej renomy nie ma zadna inna firma niż pks Grodzisk Mazowiecki (usunięte przez administratora) i (usunięte przez administratora) tylko dziady pracują i ludzie których nikt nigdzie nie chce a Grodzisk bierze wszytkich jak.leci bez wykształcenia doświadczenia wieku i pracy zenada że z tą firmą jeszcze nikt porządku nie zrobił

Pomocna?
Tak2Nie
Realista
 Opinia
@Pilot 31.01.2019 08:28

Ale jak twierdzisz nawet z tym ,,okradaniem" pensja na poziomie 3500 netto co miesiąc za 190 godzin wpada. Więc jeśli nie jestes w temacie to nie pisz bzdur. Na Posag 7 panien tam to masz dopiero wyzysk.

Pomocna?
Tak2Nie1
Jerzyk
 Opinia
@Pilot 31.01.2019 08:28

Pilocie. Może warto by było nauczyć się poprawnej Polszczyzny. To co napisałeś nie ma najmniejszego ładu i składu.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
gosc xxxx
 Opinia

wrescie ten przewoznik pks grodzisk mazowiecki oglosil bankructwo to koniec przewozow pasarzerskich psk grodzisk maz - starymi rzechami wozili ludzi na mazowszu calym nawet dochodzilo do awarij autobusow scania i porzarow silnikow autobusow - komunikacji miejskiej ztm linij 173 . dobrze ze to koniec tego przewoznika pasarzerskiego pks grodzisk maz na mazowszu , to czas najwyszy upadlosci tego przewoznika autobusowego i komunikacji miejskiej ztm i mpk grodzisk maz na mazowszu , to koniec autobsow starych rzechow jezdzenia na mazowszu i warszawie calej dobrze ze on oglosil upadlosc przewoznik pks grodzisk maz , i chamskich kierowcow i beszczelnoscij kierowcow tego przewoznika pks grodzisk maz , pora bankructwa tego przewoznika pasarzerskiego na mazowszu czas najwyszy upadlosci byl tego pks grodzisk maz na mazowszu w nowym roku 2019 r..

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Marek
 Opinia
@gosc xxxx 14.01.2019 20:07

A skąd te info ?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Wacek
 Opinia
@gosc xxxx 14.01.2019 20:07

PKS na Klementowickiej ma się doskonale, a autobusy są w bardzo dobrym stanie (mają 1,5 roku). Kto Ci te bzdury naopowiadał????

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Adam
 Opinia
@Wacek 15.01.2019 13:52

Klementowicka sprzedana. I co ty na to?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
re
 Opinia
@Adam 24.01.2019 14:57

można prosić oficjalne info ?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Art
 Opinia
@Adam 24.01.2019 14:57

No wlasnie skad info? I komu sprzedana?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Haha
 Opinia
@Art 27.01.2019 00:16

Luuudzie, przecież widac, że gość piszę jak potłuczony. Śmiechu warte :D. Dziki troll

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Kierowca bus driver
Nazwa działu: Logistyka
 Opinia

PKS Grodzisk Mazowiecki baza w wawie na klementowickiej się połączyła wspólnie z arriva dla tańszych kosztów utrzymania placu paliwa tankowania itd nic nie upadło i nie ma żadnej upadłości mają 50 nowych autobusów solarisow i manow żadne scanie niech ktoś bzdur nie wypisuje bo jestem obecnie od 2 lat kierowca w PKS Grodzisk w wawie na klementowickiej więc piszę jak jest !

Pomocna?
Tak6Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Józek
 Opinia

Rozmawiałem ze specjalistą od systemu lokalizacji i pomiaru czasu aktywności pojazdu. Stwierdził, że system jest typowo cywilny i nie nadaje się do rejestracji czasu z dokładnością do sekund. A o karach finansowych za opóźnione odjazdy nie może być wogóle mowy. Coś jest na rzeczy. Wspomniał, że powinniśmy kategorycznie zaprotestować i ew. zgłosić sprawę do Urzędu głównego miar i wag w celu okazania przez firmę homologacji urządzeń do pomiaru czasu. W licencji powinna być podana wartość odchyleń. Wspomniał również, że możemy wnioskować o odebranie koncesji na transport, gdyby te praktyki okazały się nielegalne.

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Piotrek Dmoch
 Opinia
@Józek 23.01.2019 13:22

Witam. Kolega wspomniał, że jest tu wątek sprawy, którą interesuję się od pół roku. Kolego Józek, skontaktuj się ze mną na messengerze Piotrek Zombiak Dmoch. Mam mnóstwo ustaleń w tej sprawie. Wynająłem prawnika. W planach pozew zbiorowy. Mam kontakt z wieloma byłymi i obecnymi kierowcami.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Pilot
 Opinia

Kto miał doczynienia że starszym dyspozytorem Wojciechem z pod Łomżyńskiej wsi to wie ,że : Lepiej doły kopać w lesie niż pracować w PKS ie hahaha

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Michał
 Opinia

No to jak rzeczywiście ARRIVA ma trzymać 50 sztuk 18 CNG na Klementowickiej to Księcia Ziemowita podczas zjazdu będzie nieprzejezdna. A tak się na luzie wracało z tras jak tylko PKS tam trzymał autobusy.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
War.
 Opinia

Coś Ci się fora pomyliły. To nie jest Woodstock! !!!

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Kartoflany niunio
 Opinia
@War. 16.01.2019 08:39

Owsiak górą. A ty burak jesteś

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
444
 Opinia

To prawda, że w pks ie można tylko nominał jeździć ?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
qwerty
 Opinia
@444 11.01.2019 18:57

Można nominał, ale można również 6 dni pracy i dzień wolnego.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Józek
 Opinia

Kolega podpowiada mi, że skargi składamy nie do tej jednostki organizacyjnej PIP, dlatego nic się nie zmienia. Powiedział, żeby składać do krajowego inspektoratu. Tam już nie ma przebacz, poprawię się.

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Nick
 Opinia
@Józek 04.01.2019 22:23

Region Grodziska to swoi ludzie. Tam się nic nie załatwi. Tylko inspektorat krajowy.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Maja
 Opinia
@Józek 04.01.2019 22:23

Widzę, że na forum dyskusja jest dosyć napięta, jednak żadne z Waszych komentarzy nie dotyka głównego tematu, dla którego został założony wątek PKS Grodzisk Mazowiecki na GoWork. Chciałabym włączyć do dyskusji osoby, które są zatrudnione w tej firmie - czy możecie napisać coś o tym, jakim pracodawcą jest PKS Grodzisk Mazowiecki? Jakie są tu przewidziane warunki zatrudnienia dla nowych kierowców?

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Józek
 Opinia
@Maja 05.01.2019 16:36

6 dni pracy, 1 dzień wolnego. Najciekawsze jest to, że nigdy nie wiadomo, kiedy wypada to wolne, bo nie ma grafików. Tzn. są, pisane proforma przed kontrolą PIP.

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
War.
 Opinia
@Józek 07.01.2019 03:31

Tam zawsze tak było i będzie. PracowaLem tam w zeszłym roku i odszedłem bo t o było nie do zniesienia. Starszy dyspozytor Zalewski okrzyknięty przez wieśniaków z lubelskiego robi co chce. Niczym nowym nie jest ,ze kierowcy są jak (usunięte przez administratora)na telefon,a kasa jest regulatnie (usunięte przez administratora) z pensji.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Bebio
 Opinia
@Józek 04.01.2019 22:23

Pracownicy PIP są za pan brat z kadrami PKS i nic się tam nie zmieni . trzeba by było na wyższym sczeblu PIP zgłosić i naposać by dali bezstronną kontrolę

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
uśmiechnięty
 Opinia
@Maja 05.01.2019 16:36

Twoje lenistwo to szczyt.Cofnij się kilkanaście wpisów ,i masz tam wszystko.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Bebio
 Opinia

Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: zacząć szanować ludzi, bo to ludzie a nie przygłupy i godnie im płacić za wykonywaną i na czas

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Zdziwiony
 Opinia

Czy to prawda ,że PKS upada, a ARRIVA wykupuje zajezdnie na Klementowickiej i tam też będą stacjonowały przebubowe autobusy na CNG (54 sztuki). Jeśli to prawda to ciekawe jak się pomieszczą te wszystkie autobusy razem z 54 sztukami z PKS Grodzisk.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Zdziwiony
 Opinia
@Zdziwiony 21.12.2018 12:19

chodziło o przegubowe autobusy

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Kierman
 Opinia
@Zdziwiony 21.12.2018 12:19

Nic nie upada, a na klementowickiej umieszone sa 34 nowe otokary i jakos sie mieszcza z solarisami i reszta starego badziewia PKSu

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
123
 Opinia
@Kierman 21.12.2018 20:06

Przecież to wręcz PKS odpłatnie udostępnił arrivie swoją zajezdnię :)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Józek
 Opinia
@Kierman 21.12.2018 20:06

Nie ma takiej możliwości, żeby stacjonowały tam przeguby. Fizycznie plac jest za mały na manewry. Najprawdopodobna lokalizacja to Wyględy.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
usmiechniety
 Opinia

Panowie a co z karpiowym ? Sadzę że w tym roku lipa , bo taka cisza

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
nick
 Opinia
@usmiechniety 19.12.2018 11:21

ja dostałem

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Józek
 Opinia

Już po roku sieć gwarantuje wzrost płacy do poziomu od 2950 do 3750 zł brutto, a po dwóch latach stażu od 3150 do 4050 zł brutto. Przedstawiciele Lidla twierdzą, że rosnąca presja płacowa nie jest dla nich wyzwaniem, bo regularnie podnoszą pensje.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
usmiechniety
 Opinia
@Józek 15.12.2018 07:36

A ty kolego to o czym ?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Józek
 Opinia
@usmiechniety 19.12.2018 10:35

Aaa... taki świąteczny nastrój chciałem wprowadzić :)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Uśmiechnięty
 Opinia

A telefon w Grodzisku mają wyłączony.Od paru dni próbuje się dodzwonić i na głucho.Żenada

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Były kierowca PKS
 Opinia
@Uśmiechnięty 13.12.2018 09:57

Może PiP zamknął ta,, firemke,, ha ha

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Józek
 Opinia
@Były kierowca PKS 13.12.2018 11:12

Może zasłonił firankę? Tyle PIP jeszcze może zrobić :)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Nick
 Opinia

CIONGLE OSZCZENDNOSCI NA NIC KSIEGOWY NIE DAJE PIENIENDZY I WRESZCIE JEST TRAGEDIA WYPADEK SMIERTELNY MECHANIK ZGINAL PRZY AUTOBUSIE BO I NA CZESCI KSIEGOWY NIE DAJE. TA FIRMA MA SMIERC CZLOWIEKA NA SUMIENIU!!!

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Wec
 Opinia
@Nick 04.12.2018 20:38

Co się stało ?

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Były kierowca PKS
 Opinia
@Nick 04.12.2018 20:38

Witam,to na Klementowickiej u Wojtka Z.ta śmierć ? PiP, śmierć,skargi za brak grafików,czyszczenie kieszeni .... Bardzo dużo tego:(:(:(:(:(. Skandal!!!

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
gość
 Opinia
@Były kierowca PKS 05.12.2018 20:38

W Żyrardowie.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
młody erosoman
 Opinia

Jak wypadła kontrola PIP w firmie ? Jestem w trakcie pisania następnej skargi wiec zaraz będzie następna .

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Fic
 Opinia
@młody erosoman 30.11.2018 11:42

Jak było tak i jest. W Polsce kolego żyjesz więc nie wierz w żadne kontrole PIP .

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
123
 Opinia
@Fic 30.11.2018 15:47

Na pewno lepiej pisać skargi, niż nie pisać. Im więcej osób, tym lepiej! Nawet jak nie było kontroli, to w końcu będą musieli ją zrobić! Tu jest dużo osób na "umowach śmieciówkach", a PIP przy takich chyba rzadko coś działa. Musi się zebrać duża ilość osób z umowami o pracę, u których były duże nieprawidłowości.

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Były kierowca PKS
 Opinia
@młody erosoman 30.11.2018 11:42

Kolego,mam nadzieję,ze coś wskurasz bo ten bajzel -kontrolowany nieład, trwa od początku tej,,firmy,,. Brak grafików,skubanie kieszeni,brak wody w upalne dni itd

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Józek
 Opinia
@młody erosoman 30.11.2018 11:42

Z tego co się dowiedziałem od innego kolegi to zostało wszczęte postępowanie wykroczeniowe przez PIP oraz został przez niego złożony pozew do sądu pracy. Wziął sobie prawnika, bo Grodzio nie chce wypłacić mu zobowiązań.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
mbl
 Opinia
@Fic 30.11.2018 15:47

To się zmieni wkrótce, a wypłatę będą w zębach nosić tydzień wcześniej,trzeba skończyć z tymi standardami godnymi Bangladeszu,firma bierze publiczna kasę z naszych podatków,wiec albo zaczną przestrzegać prawa albo won, piszcie skargi i domagajcie się rzetelnego rozliczenia godzin pracy,to są wasze pieniądze.

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Chętny
 Opinia

Przyjmują kierowców do PKS na Klementowicką??? Czy jest nadwyżka , bo Ukraina zeszła ze Scanii???

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Myster_tornister
 Opinia
@Chętny 27.11.2018 12:51

Zeszła, ale niewielu jest w stanie spełnić warunki nowego kontraktu. Z tego co słyszałem, to ostatnio kilka miejsc się zwolniło.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Wawa
 Opinia

Dalej PKS -Wojtek czyści kieszenie kierowców ?

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
brecht-man
 Opinia
@Wawa 01.11.2018 19:42

Czyści. Ale tylko tym nieudolnym, np. takiemu co w ciągu tygodnia kilka razy rozjechał pachołki na drodze i porysował autobusy. Na szczęście ten gwiazdor jeździ już dla innego przewoźnika. Aż strach pomyśleć, czy nie wysadzi teraz Scanii CNG w powietrze !

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Nick
 Opinia
@brecht-man 01.11.2018 22:51

Widać ten ''inny przewoźnik'' biere wszystko i wszystkich(to o czym mówiłem WSZYSTKO I WSZYSTKICH aby stawki nie podnieść), ''egzamin'' na smiechu warty certyfikat to formalność więc aby lejce były, dziadziuś, ślepy czy niepelnosprytny(zadna aluzja do niepelnosprawnych Ludzi, to osobna kategoria) dawac go za fajere, niepelnosprytnych takich juz paru w pks bylo, na pare(nascie, dziesiat) tys obciążonych, ich kariery u ''innych przewoznikow'' konczyly sie zawsze podobnie, a to prezesowi fure skasował a to nastepny autobus spalił a to jeszcze inny skonczyl w rowie(dwa razy do tego, przegubem, taki wyrozumialy ''inny przewoznik'' byl ze DWA razy) i jeszcze pare innych kwiatków bylo ..a jak tu sie skonczy, napewno sie dowiem(y) :I

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Kierowca
 Opinia
@brecht-man 01.11.2018 22:51

Muszę cię rozczarować. Czyści wszystkim, nawet tym co uważają się za orłów. Problem leży w niekorzystnym naliczaniu wynagrodzenia dla pracownika. Błąd jest systemowy, wykonywany na polecenie Prezesa.

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
123
 Opinia
@Kierowca 04.11.2018 11:51

potwierdzam, często są niezgodności w naliczaniu godzin pracy, uważajcie

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Maja
 Opinia
@Nick 02.11.2018 08:36

Jest to forum poświęcone pracy w PKS Grodzisk Mazowiecki, a nie o innym przewoźniku, o którym ludzie nie z branży nie mają pojęcia, gdy odwiedzają to forum. Czy będziecie tak mili i napiszecie w sposób przystępny dla wszystkich i rzetelny coś na temat pracodawcy, którego dotyczy to forum?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Obrotniak
 Opinia
@Maja 13.11.2018 13:24

Zapraszamy do lektury tegoż forum,bo widzę żeś leniwa kobieto

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Wawa
 Opinia

Dziś na krańcu rozmawiałem z pks iarzem i potwierdził,że dalej tradycyjnie można pomarzyć o grafiku czyli jak prost ...ka na telefon ha ha ha A i z wypłaty OCZYWIŚCIE został oskubany biedaczek :(

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
qrcze
 Opinia

Swoje ciężko zarobione pieniądze dostaniemy zapewne najwcześniej 13-14 listopada. Jak tak będzie, proszę, piszcie skargi do PIP- czym więcej osób tym lepiej i może w końcu zaczną płacić na czas! Pisząc e-skargę przez internet nie udzielamy zgody na przekazanie naszych danych pracodawcy i wszystko jest anonimowe, prawnie nie ma takiej możliwości, żeby przekazali wasze dane komukolwiek. Dostałem odpowiedź od PIP i rzeczywiście jak 10 wypada w weekend to wypłaty robią za późno (np 12 dnia miesiąca). Warto w skargach również wspomnieć o braku grafików, jeśli problem dalej jest. Z resztą do nich można pisać o każdym problemie naruszającym regulamin i MUSZĄ się zająć sprawą, wraz z potwierdzeniem listownym o przebiegu postępowania.

Pomocna?
Tak11Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Zostaw opinię o PKS Grodzisk Mazowiecki - Grodzisk Mazowiecki

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

×
Zero tolerancji dla mobbingu w firmie!

Byłeś świadkiem?
Dodaj opinie na www.gowork.pl/opinie
Potrzebujesz wsparcia?
Skontaktuj się z Panią Joanną Koczaj-Dyrda zgloszenie@gowork.pl

Joanna Koczaj-Dyrda
Joanna Koczaj-Dyrda Ofiara mobbingu - Radca prawny