PKS Grodzisk Mazowiecki

Adres: Chełmońskiego 33, 05-825 Grodzisk Mazowiecki

NIP: 5291640591 KRS: 0000165404

PKS Grodzisk Mazowiecki
2 109 6 1

Opinie o PKS Grodzisk Mazowiecki

anonim

(usunięte przez administratora)

War.

Coś Ci się fora pomyliły. To nie jest Woodstock! !!!

Kartoflany niunio
@War. 16.01.2019 08:39

Owsiak górą. A ty burak jesteś

444

To prawda, że w pks ie można tylko nominał jeździć ?

qwerty
@444 11.01.2019 18:57

Można nominał, ale można również 6 dni pracy i dzień wolnego.

Józek

Kolega podpowiada mi, że skargi składamy nie do tej jednostki organizacyjnej PIP, dlatego nic się nie zmienia. Powiedział, żeby składać do krajowego inspektoratu. Tam już nie ma przebacz, poprawię się.

Nick
@Józek 04.01.2019 22:23

Region Grodziska to swoi ludzie. Tam się nic nie załatwi. Tylko inspektorat krajowy.

Maja
@Józek 04.01.2019 22:23

Widzę, że na forum dyskusja jest dosyć napięta, jednak żadne z Waszych komentarzy nie dotyka głównego tematu, dla którego został założony wątek PKS Grodzisk Mazowiecki na GoWork. Chciałabym włączyć do dyskusji osoby, które są zatrudnione w tej firmie - czy możecie napisać coś o tym, jakim pracodawcą jest PKS Grodzisk Mazowiecki? Jakie są tu przewidziane warunki zatrudnienia dla nowych kierowców?

Józek
@Maja 05.01.2019 16:36

6 dni pracy, 1 dzień wolnego. Najciekawsze jest to, że nigdy nie wiadomo, kiedy wypada to wolne, bo nie ma grafików. Tzn. są, pisane proforma przed kontrolą PIP.

War.
@Józek 07.01.2019 03:31

Tam zawsze tak było i będzie. PracowaLem tam w zeszłym roku i odszedłem bo t o było nie do zniesienia. Starszy dyspozytor Zalewski okrzyknięty przez wieśniaków z lubelskiego robi co chce. Niczym nowym nie jest ,ze kierowcy są jak (usunięte przez administratora)na telefon,a kasa jest regulatnie (usunięte przez administratora) z pensji.

Bebio
@Józek 04.01.2019 22:23

Pracownicy PIP są za pan brat z kadrami PKS i nic się tam nie zmieni . trzeba by było na wyższym sczeblu PIP zgłosić i naposać by dali bezstronną kontrolę

uśmiechnięty
@Maja 05.01.2019 16:36

Twoje lenistwo to szczyt.Cofnij się kilkanaście wpisów ,i masz tam wszystko.

gosc xxxx

wrescie ten przewoznik pks grodzisk mazowiecki oglosil bankructwo to koniec przewozow pasarzerskich psk grodzisk maz - starymi rzechami wozili ludzi na mazowszu calym nawet dochodzilo do awarij autobusow scania i porzarow silnikow autobusow - komunikacji miejskiej ztm linij 173 . dobrze ze to koniec tego przewoznika pasarzerskiego pks grodzisk maz na mazowszu , to czas najwyszy upadlosci tego przewoznika autobusowego i komunikacji miejskiej ztm i mpk grodzisk maz na mazowszu , to koniec autobsow starych rzechow jezdzenia na mazowszu i warszawie calej dobrze ze on oglosil upadlosc przewoznik pks grodzisk maz , i chamskich kierowcow i beszczelnoscij kierowcow tego przewoznika pks grodzisk maz , pora bankructwa tego przewoznika pasarzerskiego na mazowszu czas najwyszy upadlosci byl tego pks grodzisk maz na mazowszu w nowym roku 2019 r..

Marek
@gosc xxxx 14.01.2019 20:07

A skąd te info ?

Wacek
@gosc xxxx 14.01.2019 20:07

PKS na Klementowickiej ma się doskonale, a autobusy są w bardzo dobrym stanie (mają 1,5 roku). Kto Ci te bzdury naopowiadał????

Bebio

Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: zacząć szanować ludzi, bo to ludzie a nie przygłupy i godnie im płacić za wykonywaną i na czas

Zdziwiony

Czy to prawda ,że PKS upada, a ARRIVA wykupuje zajezdnie na Klementowickiej i tam też będą stacjonowały przebubowe autobusy na CNG (54 sztuki). Jeśli to prawda to ciekawe jak się pomieszczą te wszystkie autobusy razem z 54 sztukami z PKS Grodzisk.

Zdziwiony
@Zdziwiony 21.12.2018 12:19

chodziło o przegubowe autobusy

Kierman
@Zdziwiony 21.12.2018 12:19

Nic nie upada, a na klementowickiej umieszone sa 34 nowe otokary i jakos sie mieszcza z solarisami i reszta starego badziewia PKSu

123
@Kierman 21.12.2018 20:06

Przecież to wręcz PKS odpłatnie udostępnił arrivie swoją zajezdnię :)

Józek
@Kierman 21.12.2018 20:06

Nie ma takiej możliwości, żeby stacjonowały tam przeguby. Fizycznie plac jest za mały na manewry. Najprawdopodobna lokalizacja to Wyględy.

usmiechniety

Panowie a co z karpiowym ? Sadzę że w tym roku lipa , bo taka cisza

nick
@usmiechniety 19.12.2018 11:21

ja dostałem

Józek

Już po roku sieć gwarantuje wzrost płacy do poziomu od 2950 do 3750 zł brutto, a po dwóch latach stażu od 3150 do 4050 zł brutto. Przedstawiciele Lidla twierdzą, że rosnąca presja płacowa nie jest dla nich wyzwaniem, bo regularnie podnoszą pensje.

usmiechniety
@Józek 15.12.2018 07:36

A ty kolego to o czym ?

Józek
@usmiechniety 19.12.2018 10:35

Aaa... taki świąteczny nastrój chciałem wprowadzić :)

Uśmiechnięty

A telefon w Grodzisku mają wyłączony.Od paru dni próbuje się dodzwonić i na głucho.Żenada

Były kierowca PKS
@Uśmiechnięty 13.12.2018 09:57

Może PiP zamknął ta,, firemke,, ha ha

Józek
@Były kierowca PKS 13.12.2018 11:12

Może zasłonił firankę? Tyle PIP jeszcze może zrobić :)

Nick

CIONGLE OSZCZENDNOSCI NA NIC KSIEGOWY NIE DAJE PIENIENDZY I WRESZCIE JEST TRAGEDIA WYPADEK SMIERTELNY MECHANIK ZGINAL PRZY AUTOBUSIE BO I NA CZESCI KSIEGOWY NIE DAJE. TA FIRMA MA SMIERC CZLOWIEKA NA SUMIENIU!!!

Wec
@Nick 04.12.2018 20:38

Co się stało ?

Były kierowca PKS
@Nick 04.12.2018 20:38

Witam,to na Klementowickiej u Wojtka Z.ta śmierć ? PiP, śmierć,skargi za brak grafików,czyszczenie kieszeni .... Bardzo dużo tego:(:(:(:(:(. Skandal!!!

gość
@Były kierowca PKS 05.12.2018 20:38

W Żyrardowie.

młody erosoman

Jak wypadła kontrola PIP w firmie ? Jestem w trakcie pisania następnej skargi wiec zaraz będzie następna .

Fic
@młody erosoman 30.11.2018 11:42

Jak było tak i jest. W Polsce kolego żyjesz więc nie wierz w żadne kontrole PIP .

123
@Fic 30.11.2018 15:47

Na pewno lepiej pisać skargi, niż nie pisać. Im więcej osób, tym lepiej! Nawet jak nie było kontroli, to w końcu będą musieli ją zrobić! Tu jest dużo osób na "umowach śmieciówkach", a PIP przy takich chyba rzadko coś działa. Musi się zebrać duża ilość osób z umowami o pracę, u których były duże nieprawidłowości.

Były kierowca PKS
@młody erosoman 30.11.2018 11:42

Kolego,mam nadzieję,ze coś wskurasz bo ten bajzel -kontrolowany nieład, trwa od początku tej,,firmy,,. Brak grafików,skubanie kieszeni,brak wody w upalne dni itd

Józek
@młody erosoman 30.11.2018 11:42

Z tego co się dowiedziałem od innego kolegi to zostało wszczęte postępowanie wykroczeniowe przez PIP oraz został przez niego złożony pozew do sądu pracy. Wziął sobie prawnika, bo Grodzio nie chce wypłacić mu zobowiązań.

mbl
@Fic 30.11.2018 15:47

To się zmieni wkrótce, a wypłatę będą w zębach nosić tydzień wcześniej,trzeba skończyć z tymi standardami godnymi Bangladeszu,firma bierze publiczna kasę z naszych podatków,wiec albo zaczną przestrzegać prawa albo won, piszcie skargi i domagajcie się rzetelnego rozliczenia godzin pracy,to są wasze pieniądze.

Chętny

Przyjmują kierowców do PKS na Klementowicką??? Czy jest nadwyżka , bo Ukraina zeszła ze Scanii???

Myster_tornister
@Chętny 27.11.2018 12:51

Zeszła, ale niewielu jest w stanie spełnić warunki nowego kontraktu. Z tego co słyszałem, to ostatnio kilka miejsc się zwolniło.

Wawa

Dalej PKS -Wojtek czyści kieszenie kierowców ?

brecht-man
@Wawa 01.11.2018 19:42

Czyści. Ale tylko tym nieudolnym, np. takiemu co w ciągu tygodnia kilka razy rozjechał pachołki na drodze i porysował autobusy. Na szczęście ten gwiazdor jeździ już dla innego przewoźnika. Aż strach pomyśleć, czy nie wysadzi teraz Scanii CNG w powietrze !

Nick
@brecht-man 01.11.2018 22:51

Widać ten ''inny przewoźnik'' biere wszystko i wszystkich(to o czym mówiłem WSZYSTKO I WSZYSTKICH aby stawki nie podnieść), ''egzamin'' na smiechu warty certyfikat to formalność więc aby lejce były, dziadziuś, ślepy czy niepelnosprytny(zadna aluzja do niepelnosprawnych Ludzi, to osobna kategoria) dawac go za fajere, niepelnosprytnych takich juz paru w pks bylo, na pare(nascie, dziesiat) tys obciążonych, ich kariery u ''innych przewoznikow'' konczyly sie zawsze podobnie, a to prezesowi fure skasował a to nastepny autobus spalił a to jeszcze inny skonczyl w rowie(dwa razy do tego, przegubem, taki wyrozumialy ''inny przewoznik'' byl ze DWA razy) i jeszcze pare innych kwiatków bylo ..a jak tu sie skonczy, napewno sie dowiem(y) :I

Kierowca
@brecht-man 01.11.2018 22:51

Muszę cię rozczarować. Czyści wszystkim, nawet tym co uważają się za orłów. Problem leży w niekorzystnym naliczaniu wynagrodzenia dla pracownika. Błąd jest systemowy, wykonywany na polecenie Prezesa.

123
@Kierowca 04.11.2018 11:51

potwierdzam, często są niezgodności w naliczaniu godzin pracy, uważajcie

Maja
@Nick 02.11.2018 08:36

Jest to forum poświęcone pracy w PKS Grodzisk Mazowiecki, a nie o innym przewoźniku, o którym ludzie nie z branży nie mają pojęcia, gdy odwiedzają to forum. Czy będziecie tak mili i napiszecie w sposób przystępny dla wszystkich i rzetelny coś na temat pracodawcy, którego dotyczy to forum?

Obrotniak
@Maja 13.11.2018 13:24

Zapraszamy do lektury tegoż forum,bo widzę żeś leniwa kobieto

Wawa

Dziś na krańcu rozmawiałem z pks iarzem i potwierdził,że dalej tradycyjnie można pomarzyć o grafiku czyli jak prost ...ka na telefon ha ha ha A i z wypłaty OCZYWIŚCIE został oskubany biedaczek :(

qrcze

Swoje ciężko zarobione pieniądze dostaniemy zapewne najwcześniej 13-14 listopada. Jak tak będzie, proszę, piszcie skargi do PIP- czym więcej osób tym lepiej i może w końcu zaczną płacić na czas! Pisząc e-skargę przez internet nie udzielamy zgody na przekazanie naszych danych pracodawcy i wszystko jest anonimowe, prawnie nie ma takiej możliwości, żeby przekazali wasze dane komukolwiek. Dostałem odpowiedź od PIP i rzeczywiście jak 10 wypada w weekend to wypłaty robią za późno (np 12 dnia miesiąca). Warto w skargach również wspomnieć o braku grafików, jeśli problem dalej jest. Z resztą do nich można pisać o każdym problemie naruszającym regulamin i MUSZĄ się zająć sprawą, wraz z potwierdzeniem listownym o przebiegu postępowania.

Kierowca

Koledzy kierowcy, sprawdźcie w ZUS, czy pracodawca odprowadził składki na ubezpieczenie społeczne. Dochodzą do mnie informacje że są duże zaległości. Info zweryfikowane.

rada prawna
@Kierowca 26.10.2018 20:05

Sprawdźcie czy są wysyłane deklaracje do ZUS a nie same składki - za niepłacenie składek nic pracownikowi nie grozi, bo konsekwencje ponosi wyłącznie płatnik (czyli pracodawca). Przesłanie deklaracji jest równoznaczne z obowiązkiem uiszczenia składki, a jak pracodawca tego nie uczyni - ZUS na mocy prawa egzekwuje roszczenie wraz z należnymi odsetkami. Nie ma to natomiast żadnego wpływu na wysokość świadczeń dla pracownika - od jakiej wartości są deklarowane i opłacane składki, od takiej przysługują mu świadczenia. Gorzej, jeśli pracodawca nie przekazuje albo zaniża deklaracje do ZUS - wtedy od razu trzeba zawiadomić organy ścigania, bo potem może być luka z ciągłości składek i to wtedy ma przełożenie na wysokość lub nawet samą należność świadczeń.

Kierowca
@rada prawna 27.10.2018 20:27

Obecność rzeczywiście opłaconych składek ważna jest przy ustalaniu prawa bezrobotnego do zasiłku dla bezrobotnych. Warunek konieczny a nie zadeklarowany.

Wawa

Dalej (usunięte przez administratora)rabie hajs z wypłaty ?

Matyjasek

Niema grafików i nie będzie

Obrotniak
@Matyjasek 07.10.2018 00:08

A po co grafiki?Dyndać na telefonie

Jan

No i jak grafiki na miesiąc pazdziernik są ,czy dalej info z dnia na dzień na telefon???

????
@Jan 30.09.2018 16:37

Już są - ????

Nick
@Jan 30.09.2018 16:37

mój w porządku

Fic

Jak jest z urlopami wypoczynkowymi. 26 dni przysługuje w roku. Czy PKS puszcza jeśli chcesz iść na urlop??? Czy urlopów nie ma w tej firmie wbrew kodeksowi pracy a pieniądze idą za fikcyjne wykorzystanie pod stołem.

fake
@Fic 23.09.2018 14:06

Nie. Nie ma urlopów. Pracujesz przez wszystkie 365 dni w roku. A pieniądze za urlop idą pod stołem, omijają taborety i odbijając się od podłogi z powrotem trafiają do obrotu. .. Człowieku, w jakim ty świecie żyjesz?! Śmigło cie je**ło, czy cały samolot?....

Lekko zawirowany
@Fic 23.09.2018 14:06

Dobre czego żeś się naćpał

Tadek
@Fic 23.09.2018 14:06

Małymi krokami zbliża się koniec roku. Nie wchodząc w szczegóły naliczania urlopu, średnio za każdy przepracowany miesiąc w danym roku wypada ok. 1,5 dnia urlopu. Sposób dokładnego naliczania urlopu jest do znalezienia w internecie. Obowiązek sporządzenia planu urlopowego, po konsultacji z pracownikami, spoczywa na pracodawcy i powinien być sporządzony do końca roku na kolejny rok dla wszystkich zatrudnionych pracowników. Jeśli pracodawca tego nie zrobi to naraża się na mandat PIP w wysokości od 1 tyś. do 30 tyś złotych, w zależności od wagi przewinienia, czyli skutków jakie wywoła wykroczenie dla pracownika lub pracowników. Lista urlopowa powinna być dostępna w miejscu ogólnodostępnym dla wszystkich pracowników.

Wlodek

Panowie czy brakuje kierowców do Pksu?

Tadek
@Wlodek 13.09.2018 08:30

Przewoźnik nie ma pozytywnej opinii na rynku przewozów pasażerskich. Opóźnione wypłaty, liczne uchybienia czasu pracy, błędnie naliczane wynagrodzenie (setki i pięćdziesiątki) oraz nieregulaminowe kary finansowe. Aktualnie trwa kontrola PIP. Jak ci to pasuje to dawaj.

S.
@Tadek 15.09.2018 03:07

Potwierdzam. Wszystko co napisałeś jest prawda. Dziwię się, że ZTM w dalszym ciągu pozwala na to.

Czarnoksiężnik
@Wlodek 13.09.2018 08:30

I ja potwierdzam, jeden wielki (usunięte przez administratora) Grafik to fikcja, nigdy nie wiem co i jak pracuje ani jakie pieniądze za tą pracę dostanę. Pracuje do końca września i prędko do MZA, nie bede dziada dorabial!

Wojtek
@Czarnoksiężnik 16.09.2018 18:31

Dokładnie faktycznie nie wiesz ile dostaniesz, ale zawsze wiesz ,ze mniej niż 3200 nie dostaniesz przy 190 godzinach. Przeważnie 3700 masz na rękę, więc nie pitol ,ze tragedia. Fakt nie wiesz gdzie będziesz jezdził ,ale zazwyczaj nie masz linii które masz daleko od domu. Dostań tak w MZA ??? postoisz stojąc w kolejkach w nocy na OC ,mycie, tankowanie, pojezdzisz jak głąb po placu szukając w nocy miejsca na zostawienie autobusu, oczywiscie w czynie społecznym ,(15 minut tylko płacą) to pogadamy jaki ten PKS zły. Dostaniesz zmiany na dalekich krańcach ,gdzie będziesz jechał na zmianę 1.5 godziny , postoisz w korkach na wspaniałych śródmiejskich trasach tak 4 razy pod rząd po 10 godzin. Dostaniesz za ,,młodego" njgorsze sprzęty z rozwalonymi siedzeniami kierowcy , po pracy na których będziesz leczył kregosłup w dzień wolny ,z perspektywą ,że następnego dnia znowu dostaniesz 17 letnia deskorolkę tylko że siedzenie będzie Cie uwierało z drugiej strony i tak na okrągło ... Odechce Ci się tego ,,dobrobytu," co oferuje MZA, dlatego też część ludzi woli pracować za mniejsze pieniąadze u prywaciarzy i mieć możliwość dogadania się i do tras i wolnych dni.

Tadek
@Wojtek 17.09.2018 15:23

Dobry stan techniczny pojazdu to połowa komfortu pracy. Druga połowa to prawidłowo obliczane wynagrodzenie i planowanie sobie życia prywatnego. Chociaż na jeden okres rozliczeniowy, zgodnie z otrzymanym indywidualnym harmonogramem czasu pracy. Jeśli tego nie otrzymujesz to jak możesz twierdzić, że kontrolujesz swój czas prywatny? Co jest do dogadania? To, że dostaniesz wolne w terminie tobie odpowiadającym raz w miesiącu? A co z pozostałym grafikowo wolnym? Panuje tu niepisana zasada: My coś dla ciebie, ale ty coś dla nas. Nigdy w tej zasadzie nie będzie znaku równości. Dyspozytor na każdym kroku będzie ci o tym przypominał, a tobie za każdym razem będzie coraz trudniej odmówić. Czym dalej w las, tym więcej drzew. Bilans nigdy nie wyjdzie na zero. Twierdzisz, że grafik jest do dogadania. Kosztem czego? Przekraczania norm pracy i jazdy? Kosztem twoich grafikowo wolnych dni?Twoich uczciwie zarobionych pieniędzy? Na pewno wiesz, co to jest średnio tygodniowy czas pracy i kiedy pracodawca płaci 50-tki i 100-tki. Możesz mieć tylko nominał a na pasku zobaczysz nadgodziny. Jak to się dzieje? Wystarczy, że pracodawca zamieni ci dni wolne z dnia na dzień, co w tej firmie jest normą. Dla ciebie to tylko zamiana dni wolnych i ilość godzin w miesięcznym okresie rozliczeniowym pozostaje taka sama, ale dla znających zasady średnio tygodniowego czasu pracy i zasad naliczania procentów to dyspozycja i nadgodziny. Ty wybierasz dobry stan techniczny pojazdu, godząc się na łupienie z ciężko zarobionych pieniędzy a ja wybieram uczciwe naliczenie wynagrodzenia i wymóg sprawnego pojazdu, nie wspominając o kontroli czasu wolnego.

Tadek
@Wojtek 17.09.2018 15:23

Ustaliłeś sobie granicę, że zarobki na poziomie 3200 zł za 190 h jest Ok? Że twoje 3700 to uczciwa zapłata. A co byś powiedział na to, że twoja ciężka praca po uczciwym i rzetelnym naliczeniu jest warta o 200 - 300 zł miesięcznie więcej? Policz sobie, na ile pracodawca cię oskubał lub już oszukał w skali kilku lat. Dolicz do tego, inną pracę, jaką wykonujesz i ile, zgodnie UOCPK, poświęcasz na to czasu. To twoje pieniądze. Zanim postawisz tezę, że lepiej mniej zarabiać i coś tam sobie zapewnić bliżej nieokreślonego to odpowiedz sobie na pytanie, ile straciła twoja rodzina, twoje dzieci?

S.
@Tadek 17.09.2018 21:48

Święte słowa. PKS łupił,łupi i będzie łupił. To co się tam dzieje zakrawa na pracowniczy horror. Pracują tam tylko ci, którzy nie mają gdzie się podziać.

Tadek
@Wojtek 17.09.2018 15:23

Wytykasz MZA stan techniczny taboru, że jeździłeś takim, czy innym złomem. Tam też siedzą dyspozytorzy, którzy naciskają na kierowcę, żeby ten wyjechał na miasto niesprawnym wozem. Obiecują ci następnego dnia nówkę sztukę. Ale czy musiałeś, ktoś cię zmuszał? Twoim obowiązkiem służbowym jest wyjazd sprawnym wozem. Skoro wyjeżdżałeś to zgadzałeś się na taki stan rzeczy. Można mieć wiele pretensji do MZA, ale nie o to, że jak nie wyjedziesz niesprawnym wozem to nie masz co liczyć na jakiś tam układ w sprawie dogadania grafiku. Rozmawiam z kolegami z MZA i wiem jedno, oni mogą bez niczyjej łaski zaplanować sobie cały rok. Wiedzą, w które weekendy i święta pracują. W grudniu już wiedzą kiedy idą na urlop. A ty co wiesz? Nie zaplanujesz niczego na tydzień na przód. Takiej pracy szukałeś? Żona zadaje ci pytanie: Kochanie, pójdziemy do znajomych na Sylwestra w tym roku? A ty odpowiesz: Nie wiem, będę kombinował? Postaram się? Rodzice żony zaprosili was na obiad. I co, znów powiesz, że nie wiesz? Takie przykłady można mnożyć. Wizyty w urzędach, czy u lekarza. zebrania w szkole dzieci. W MZA jest to niedopomyślenia. Otrzymując styczniowy grafik kierowca MZA jest w stanie powiedzieć ci o każdym dniu w roku, czy będzie pracujący, czy nie. Rozumiesz zasadniczą różnicę? Czego się bałeś biorąc zdezelowaną deskorolkę, że następnego dnia znów dostaniesz złom? Wystarczyło napisać raport, że jesteś nierówno traktowany, że zachodzi przesłanka mobbingu i zanieść do sekretariatu w dwóch egzemplarzach. Bałeś się, że na dyżurze nie posiedzisz? A dlaczego masz siedzieć? Twój czas dyżuru to praca, zgodnie z warunkami umowy. Sam to podpisałeś. Był tam zapis o siedzeniu i graniu w karty? Bałeś się, że dyspozytor wyśle cię przed końcem dyżuru na podmianę wozu lub dokończenie zmiany a ma innego kierowcę, który właśnie rozpoczął dyżur? Na to też jest sposób. Trzeba tylko że swoich praw korzystać. Życzę ci więcej świadomości swoich praw a to przełoży się na poprawę twojego komfortu pracy i nie ograniczy się tylko do stanu technicznego pojazdu, ale i do uczciwego traktowania przez pracodawcę.

Obrotniak
@Tadek 18.09.2018 10:01

Święte słowa

Ops
@Wlodek 13.09.2018 08:30

brakuje bo czyszcza kieszenie tych co tam arbait es

Jejujeju

Panowie te sku.......syny wymyśliły że nie dadzą grafików.Bedziesz pracował jak dziwka na telefon.

Obrotniak
@Jejujeju 04.09.2018 17:12

Zgadza się.Dobre dla hotelowców,ale nie miejscowego.Wbrew prawu pracy i ustawie o czasie pracy kierowcy.Trza powiadomić ZTM.

Gostek
@Obrotniak 04.09.2018 17:20

PIP i ITD

konfitura
@Gostek 05.09.2018 02:07

Było i jedno i drugie.Zostaje ztm

anonymous
@Jejujeju 04.09.2018 17:12

Ale wolne musisz mieć ,więc trudno jak nie dają ,co jest niezgodne z przepisami ,nie zaplanujesz nic przez 6 dni. Po max 60 godzinach pracy siódmy musi być wolny nawet jak by im miała nie wyjechać brygada. Poza tym jesteście zatrudnieni na etat. W razie potrzeby 4 razy w roku można wziąć urlop na żądanie. Pilnować godzin i czasu pracy a nic Wam nie zrobią.

Marzyciel z Targówka2
@Jejujeju 04.09.2018 17:12

Rozmawiałem już z szefostwem od października będą graficzki

Obrotniak
@Marzyciel z Targówka2 06.09.2018 13:53

Buheheheheh graficzki już są

jas
@Jejujeju 04.09.2018 17:12

Proszę powiedz mi czy PKS GRODZISK są wolne weekendy. Czyli sobota i niedziela, bo słyszałem wiele opinii

Czarnoksiężnik
@jas 14.09.2018 16:15

Na etacie zapomnij!

Tadek
@Czarnoksiężnik 18.09.2018 10:15

Nie musisz zapominać o wolnych weekendach. Polecam rozdział IIa Kp o równym traktowaniu w zatrudnieniu. Przekładając jego zapisy na język praktyczny oznacza to, że jeśli jeden z pracowników, w tym przypadku kierowca, otrzymał weekend wolny to drugi też ma do niego prawo. W praktyce, pracodawca, żeby nie dać nikomu wolnego w weekend musiałby zatrudnić cały stan kierowców w weekend, co z przyczyn obiektywnych jest niemożliwe.

S.
@Jejujeju 04.09.2018 17:12

jak dziwka i jeszcze Cię przy wypłacie okradna z pieniędzy. Kto chętny do PKS ?

Waldi
@Czarnoksiężnik 18.09.2018 10:15

Na etacie masz urlop 26 dni w roku w tym 4 dni na żądanie. Jeśli nie chcą dać a potrzebujesz bierzesz na żądanie i po sprawie,

S.
@Jejujeju 04.09.2018 17:12

To nie jest żadna nowość. Tam było,jest i będzie tak samo :( Nadal Wojtek skubie po kieszeniach ?

Obrotniak
@jas 14.09.2018 16:15

Są przynajmniej jeden

Zapraszamy

Zapraszamy z wolnego - elastyczne brygady ( można się dogadać )

Jerzyk
@Zapraszamy 20.09.2018 06:52

Jaka stawkę na umowę zlecenie proponujecie? Moze warto przejrzeć sie waszej propozycji?

Jerzyk

Michalczewski sp.z.o.o. zaoferował stawkę 23 brutto+10% premii. Jacyś chętni wśród Panów kierowców?

Kazik
@Jerzyk 20.08.2018 13:46

Na trzeszczące Scanie ?

S.
@Jerzyk 20.08.2018 13:46

Dziś ogłosili ,że min stawka nie będzie mniejsza niż w MZkowie. zobaczymy !Oj chyba chętnych za grosze nie znaleźli, No i nie znajdą

anonymous
@Jerzyk 20.08.2018 13:46

W Gdańsku dają 4800 brutto za nominał, chętnych niewielu.Wszystko spiernicza za morze.Niczym sójki /pewnie kilku Kierowców znajdą ale żeby zaraz , stawka d...p..y nie urywa)))

rolkarz
@anonymous 21.08.2018 12:31

W MZA stawka to 4700 brutto plus socjal czyli karpiówka kilkaset złotych na koniec roku, dofinansowanie do wczasów kilkaset złotych plus mundurówka plus woda mineralna= starczy? ktoś daje więcej?

Darecki
@rolkarz 28.08.2018 12:38

Po prostu ,,raj nie z tej ziemii" praca w MZA. Niestety lepsza praca u ajenta, mniej linii ,elastyczny grafik , nawet za mniejsze pieniądze bardziej się kalkuluje praca u ajenta. Nowe autobusy,a nie zdezelowane stare deskorolki bez klimatyzacji i ze zdezelowanymi siedzeniami kierowcy ,w których po 10 godzinach pracy człowiek ma problem z kregosłupem. Dziękuję wole PKS,Michalczewskiego czy Arrivę . Odradzam Mobilis bo tam płaca to porażka jak na Warszawę.

Decha
@Darecki 31.08.2018 16:12

Kolego jesteś w dużym błędzie jak pracować w komunikacji to tylko MZA - chyba że cię zadowala 2.5 koła to ok .Z tymi deskorolkami to troszkę przegiołęś raptem zostało kilka sztuk a do pozostałych wozów nie ma się do czego przyczepić

jas
@Decha 06.09.2018 14:11

Z tymi deskorolkami to zależy na której zajezdni

Jeżyk

@Jerzyk, za takie pieniądze to sam siadaj za fajerę. Inni poza mobilisem płacą więcej.

marzena1
@Jeżyk 22.08.2018 23:22

w mobilisku jest ,,rodzinna atmosfera można żyć marzeniem

15
@marzena1 28.08.2018 12:34

I z Kaską do 15 - jak najszybciej uciekać z tamtąd

rrr

Kolego, a co Ty taki zdziwiony. Widocznie tradycja ma hyc tradycja w tej,, firmie,,. Ludzi pewnie nie maja i łataja dziury dając robote z dnia na dzień. Zacznie się niebawem kolejna fala wypowiedzen :)

Kierowca

Michalczewski rozpoczął nabór do pracy.

Gostek
@Kierowca 11.08.2018 09:57

Trzeba szybko się zbierać jak ktoś chce tam pracować. Brygad niewiele, a chętni pewnie i z Arrivy będą.

Dawny pracodawca
@Kierowca 11.08.2018 09:57

Coś już wiadomo jakie stawki zaproponuje nam M.... .........

Artur
@Kierowca 11.08.2018 09:57

Gdzieś jest ogłoszenie?

marzena1
@Kierowca 11.08.2018 09:57

no i szerokiej drogi życzy kominiarz rewelacji nie ma

Tadek

Jest już pensja na kontach? W Millenium brak.

anonymous
@Tadek 11.08.2018 11:40

Człowieku. Jak przewoźnik leci w kulki z wypłatą, to lepiej daj sobie z nim spokój. Przepisy mówią jasno. Robisz na umowie o pracę, to kasa do dziesiątego i ani dnia zwłoki. Zawiadamiać PIP. Nie bać się. A jak wyrzuci? Niech wyrzuca, bez kierowców przewoźnik jest zerem. A ty możesz pójść do innej firmy, która wykonuje tego typu usługi.

Poinformowany

Z dobrze poinformowanych źródeł wiem, że napoje chłodzące powinny znajdować się na dyspozytorni i ekspedycjach.

As

Miejmy nadzieję że PiP załatwi sprawę raz na zawsze. Proponuje im porozmawiać z tymi, którzy odeszli bo nie mogli godzić się na dalsze czyszczenie ich kieszeni. PKS zawsze z tego slynol !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! P.s Wojtek wiedział kiedy iść na urlop;)

Poinformowany
@As 25.07.2018 21:08

Zgodnie z Kp, byli pracownicy mają 3 lata na dochodzenie odszkodowania z tytułu roszczeń finansowych.

Zostaw opinię o PKS Grodzisk Mazowiecki - Grodzisk Mazowiecki

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PKS Grodzisk Mazowiecki