Eko-Okna

• Tłustomosty
  • Gródczanki
Katowice - Eko Okna S.A.
Kornice - Eko Okna
Racibórz - EKO-OKNA SP. Z.O.O.

3. Opinie o pracodawcach Kornice
  5. Opinie o Eko-Okna S.A.

Opinie o Eko-Okna Kornice

Nie przegap nowości o Eko-Okna S.A.!

Ola

06.03.2024 11:52

Czy w Kornicach są przyjęcia dla kobiet? Bo staram się o pracę Wodzisławu ale tu kobiet nie przyjmują:( . Do Kornic też kilkakrotnie wysłane cv i cisza.
    Nadgodziny

05.03.2024 13:01

Kiedy zamykają system rozliczeniowy? Chodzi o wybór nadgodzin. Do końca marca czy kwietnia powinni wyolacic jak ktoś ma dużo nadgodzin i nie zdąży wybrać?
    kolo

05.03.2024 23:45

nie ma ze nie zdazy, bierzesz po prostu kiedy popadnie, i kiedy ci pozwoli brygadzista i nie dostajesz nic, zostaniesz nawet przymuszony do tego by wybrać te nadgodziny

05.03.2024 22:02

Otwórz menu EKO-OKNA EKO-OKNA SPÓŁKA AKCYJNA Obserwuj Porównaj z innymi Założona 8 lat temu, ostatnia zmiana 28 dni temu, ostatnia weryfikacja Wartość firmy można oszacować na podstawie kilku podejść: 1. Podejście P/E (Cena/Zysk): Przyjmując średni wskaźnik P/E dla branży, w której działa EKO-OKNA, załóżmy, że wynosi on 15. Zysk netto firmy za 2022 rok wynosi 415,7 mln zł, co daje wycenę na poziomie 6,24 mld zł (415,7 mln zł * 15). 2. Podejście P/S (Cena/Przychody): Przyjmując średni wskaźnik P/S dla branży na poziomie 1,5, przychody netto firmy za 2022 rok wynoszą 4,62 mld zł, co daje wycenę na poziomie 6,93 mld zł (4,62 mld zł * 1,5). 3. Podejście na podstawie EBITDA: Zakładając, że EBITDA stanowi około 20% przychodów netto, EBITDA za 2022 rok wynosiłaby około 924,9 mln zł (4,62 mld zł * 20%). Przyjmując wskaźnik EV/EBITDA na poziomie 8, wycena firmy wynosiłaby 7,4 mld zł (924,9 mln zł * 8) Wartość 6-7 mld xD co tam patefile glubczyckie i reszta "konkurencji" xD

03.03.2024 11:22

Apropos najnowszej nagrody motywacyjnej, czy ktoś mógłby wyjaśnić co oznacza" przepracowanie wszystkich pełnych dni roboczych, które pracownik był zobowiązany przepracowac "? Czy urlop czy to stary przymusowy czy nowy dobrowolny to jest dzień, który pracownik był zobowiązany przepracowac czy chodzi o l4, uz lub nn ?
    Szeryf

05.03.2024 15:07

Mylisz się normalnie nadgodziny są brane pod uwagę bo to jagby pracownik pracował jedynie iż nn i l4
    Ale

05.03.2024 15:23

Jest napisane,że wszystkie dni pełne trzeba było przepracować. Więc jak ktoś zwolnił się wcześniej bądź się spóźnił i odbił to premii nie będzie.
    Nadgodziny

04.03.2024 15:32

Witam, do kiedy wypłacają nadgodziny?
    Xdc

04.03.2024 10:38

Czy to prawda ze aktualny dodatek motywacyjny nie przysluguje jezeli ktos odbieral nadgodziny?
    Pracownik1234

06.02.2024 03:33

Witam ,będą w tym roku podwyżki inflacyjne ?
    Nowa moda

02.03.2024 06:40

Nowa moda w eko: (usunięte przez administratora)dostaniecie a obiecac nie grzech. 1. Ogłosić na pol roku dodatek za pracę na 3 zmiany jednocześnie planując za miesiąc zmienić system pracy na 2 zmianowy 2. Ogłosić podwyżki gdzie będą brane pod uwagę wasze kwalifikacje i dawac wszystkim 50 % nie patrząc w ogóle na to co kto potrafi 3. Ogłosić nagrodę motywacyjna za przepracowanie calego miesiąca w ktorym 90 % pracownikow bylo wysyłane na przymusowe urlopy Nie wiem czy śmiać się czy płakać?
    kolo

03.03.2024 14:04

to czy beda 2 zmiany zalezy od zamówień, nie kazdy dzial pracuje na 3 zmiany. Jest matryca kompetencji, narazie tylko na oknach drewnianych a potem bedzie reszta, i według umiejetnosci podwyżką. Urlop jest liczony jako dzien przepracowany bo masz za niego placone tak jakbys byl w pracy.

03.03.2024 18:52

Więc według czego były te podwyżki na innych dzialach niz drewno skoro nie ma dla nich matrycy kompetencji ? Urlop może i jest liczony jako dzien teoretycznie przepracowany ale nie jest dniem faktycznie przepracowanym jak było napisane w warunkach przyznania nagrody

02.03.2024 13:36

Gosc

03.03.2024 09:40

O ! @Brawo - jaki expert ! Nie rozumiesz nawet, że nie chodzi o likwidację działu tylko o sposób w jaki to jest przeprowadzane ....niezgodne z żadnymi zasadami . Oni znajdą inna pracę -spokojnie, Ty zostaniesz i czekaj na swoją kolej.

02.03.2024 09:32

Pracodawca napewno lepszy od małego prywaciarza, pomimo prawie 13 tys pracowników wiele rzeczy łatwiej załatwić niż w zakładzie pracy gdzie jest 5 osób. Co do pieniędzy jest dobrze ale zawsze mogłoby być lepiej. Co jakiś czas podwyżka, w końcu zależna od umiejętności. Ludzie jak wszędzie różni zależy na jakich trafisz. Może być taka ekipa że pośmieszkujecie sobie, a może być inaczej. Szkoda ludzie zapominają, że wszyscy gramy do jednej bramki. Stanowiska pracy różne od działu gospodarczego, po administrację, magazyny, produkcję, transport i wiele innych i tutaj znowu nie wszędzie jest kolorowo. Dużo osób pracujących na jednym stanowisku kilka lat i nie chcących się rozwijać i to przeważnie oni narzekają że mają źle.
    cotypieprzysz

02.03.2024 17:09

podwyzka bo umiejetnosci ? w styczniu dostali tylko za to ze w soboty chodzili
    Dexter

03.03.2024 01:59

Ale to właśnie jest umiejętność.Umiejetnosc poświęcenia swojego czasu wolnego na rzecz pracodawcy i to powinno być premiowane.

02.03.2024 13:50

Ktoś wie co z busikami firmowymi Że wszystkim pozabieral ?

02.03.2024 09:24

Już ręce opadają. Premia motywacyjna dla kogo? W lutym były ferie zimowe w dodatku część ludzi była wysyłana na przymusowe urlopy nie którzy na zaległe urlopy bo pracy było mniej na produkcji. Nigdy bym się nie zgodził na wysłanie na urlop gdybym wiedział że mogę coś więcej zarobić. Tworzy się zasady gry przed rozpoczęciem gry a nie w trakcie jej trwania.
    Ciekawość

01.03.2024 17:49

Hej, zapytanie o nową nagrodę motywacyjna, jak to odbieracie? Urlop czy nadgodziny będą brane pod uwagę ? Czy chodzi o tych co po aneksach poszli na L4? Pozdro
    Gienek

01.03.2024 22:29

Dołączam się do pytania, w końcu w lutym większość ludzi była na przymusowych urlopach zamiast postojowego z powodu braku pracy, w sumie to całe nitki siedziały w domu po 1 - 2 dni i za to mielibyśmy być teraz ukarani?
    Xyz

01.03.2024 23:06

Robiłeś za 3 , twoja linia robi realizację Pewnego dnia brakuje do was pracy wysyłają cię na nadgodziny , stary urlop lub nowy I nagroda od firmy nie dostaniesz nagrody motywacyjnej tak ?? Brawa dla was
    Ralf

18.02.2024 09:49

Mam pytanko też zauważacie na swoich działach, że starsi pracownicy mają nastawienie na pracę a przychodzą takie młode osoby tematy olewają na wszystko czas zero inicjatywy a i tak są traktowani lepiej przez przelozonych ?
    XDDDdd

01.03.2024 08:34

To uczucie, gdy należysz do tego silnego pokolenia, którego wojsko nauczyło życia, wie, że wiertarka ma lewe i prawe obroty, a także jak używać szybkozłączki, ale zlikwiduja jedyny zaklad produkujący w twojej okolicy i nie wiesz co masz zrobic Hahahahaahahahaha
    XDDDDDDD

01.03.2024 13:30

Z szynką tak jak lubię, a i jak przychodze do niej to ma cie nie być w domu
    Jaki

01.03.2024 10:24

Ten gość z ruda broda i kolczykami , wysoki zaczyna mnie drażnić. Nic nie robi cała dniówkę i obgaduje wszystkich za plecami, masakra. Czy u was na dziale też są takie miglance?
    @nobody

29.02.2024 10:00

Hej, myślę o zatrudnieniu w Eko Wodzisław. Słyszałem, że najlepszy dział to magazyn profili. Doradzi ktoś czy warto?
    Tak

01.03.2024 09:26

Jeśli jest tak jak w kornicy to stoisz nic nie robisz a zarabiasz tyle co produkcja To polecam .
    Premia

29.02.2024 07:15

Czy u was na działach również po wprowadzeniu nowego sposobu premiowania jesteście bez premii juz po jednym dniu na L4? Wszystko na plus w tej firmie idzie ????
    Ania

29.02.2024 22:47

Nie rozumiem, teraz premiowanie wygląda tak ze właśnie mimo l4 dostajesz premie ale pomniejszona.

28.02.2024 17:31

Jak wyglądała sprawa z przyznawaniem aneksów, jakie były widełki kwotowe, wie ktoś może ?
    Jan

29.02.2024 05:24

Nie wiem z kąd masz takie info.Po 5 latach na produkcjii nie ma nawet 4k netto na rękę :)
    Tool

29.02.2024 06:59

Zamiast wylewać żale, zmień stanowisko. Cały czas prowadzone są rekrutacje wewnętrzne i można bez problemu przejść na produkcję. Sam jestem po polibudzie ale wybrałem produkcję, bo więcej płacą.
    myśliwiec

28.02.2024 16:10

Cześć, aplikuję na dział UR w Wodzisławiu. Mam roczne doświadczenie na stanowisku elektromechanik UR i pracuję w systemie 4 brygadowym (produkcja kabli). Jaka jest atmosfera na waszym dziale, czy waszym zdaniem są dobre zarobki? Lubicie swoją pracę? W jakim systemie obecnie pracujecie?
    Mechanik

23.02.2024 12:19

Witam, jakie zarobki na start w okresie próbnym nie liczę na kokosy mam powyżej 26lat więc na podatek się nie łapie proszę uczciwie napisać
    Gryby

28.02.2024 14:33

Po 8 latach pracy i teraz po podwyżce 450zl brutto mam 5700 brutto. Gdzie mlodzi po roku i podwyzce mają 5500 brutto... zawsze chodziłem w wszystkie możliwe dodatki a teraz niech poproszą młodych żeby zamiast na dyskotekę przyszli wspomoc firmę.
    Szeryf

28.02.2024 15:36

No ale dochodzi około 300 za staż młody dopiero musi przerobić by to dostac

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Eko-Okna?

Kontakt - Eko-Okna S.A.

Spacerowa 4 47-480 Kornice

Kamil

26.02.2024 16:22

Hej, szukam aktualnie pracy i tak się zastanawiam nad eko oknami, całe życie siedzę w gastro i mam już tego trochę dość, chciałbym się dowiedzieć czy można odnajdę się tam bez doświadczenia, czy te dojazdy są bardzo uciążliwe, czy jest porządna umowa?
    Jan

26.02.2024 21:05

Jeżeli będziesz dojeżdżać z daleka to jednak trochę czasu stracisz na dojazd.Jeżeli w miarę blisko jest ok i naczasowane aby się spokojnie przebrać do pracy, można jeździć też w roboczych wedle uznania.Wypłata nie jest zła ,ale zależy gdzie trafisz?Przeważnie biorą tam gdzie brakuje ludzi...Czyli tam gdzie płacą najmniej i nie ma chętnych...

09.02.2024 07:00

XDDDDDDD

22.02.2024 10:30

To oni mają te podstawówki pokończone? kurde szacun
    Bla

24.02.2024 18:13

Niesprawiedliwa to jest praca na 3 zmiany kiedy inni moga sobie chodzić tylko na 1 czy na 2... Dlaczego sie nie domagacie przywrocenia nocek tylko chcecie dodatek za prace na 2 zmiany ??? Bo wam tak jest duzo wygodniej pracowac. A wygoda kosztuje... poza tym dodatek ustawowy za pracę w godzinach nocnych to są smiechu warte grosze. Tak że dziękujemy zwiazkom i prezesowi za docenienie pracy na nockach.
    Najka

23.02.2024 07:40

Czy jest jakiś postój lub byl w poprzednich dniach?
    Zuzka

23.02.2024 15:23

Tak może pod warunkiem że jeden z nich nie jest brygadzistą
    Najka

23.02.2024 16:54

Czyli był, jest postój czy nie ? Bo nie bardzo rozumiem odpowiedź na moje pytanie

23.02.2024 10:25

Czy małżeństwo może pracować razem na jeden lini?
    H2

22.02.2024 13:10

Witam czy w wielki piątek pracuje się w Eko Oknach?
    Tibijski Hochsztapler

21.02.2024 19:32

Miałem krótki, kilkutygodniowy epizod w eko-oknach. Trafiłem na dział produkcji, na stanowisku umieszczania szyby w ramie okiennej. Praca bardzo ciężka, zwłaszcza gdy o 5 rano szły okna na Holandię i trzeba było samemu wstawić 30-50kg szybe w rame okna. Atmosfera dosyć specyficzna - wiadomo w takim (usunięte przez administratora) 8h dziennie to większość ludzi ma dość życia i zapomina o najprostszych wartościach które wpoiła (lub nie) jego matka. Chodzi mi tutaj głównie o szacunek i kulturę. Wszędobylskie wieśniactwo, chamstwo i krzyki sprawiły że postanowiłem się stamtąd ewakuować, bo jak napisał Sun-zi w sztuce wojny - jesteś taki jak Twoje najbliższe otoczenie, a jak nie chciałem z kulturalnego młodego mężczyzny stać się zwykłym prostakiem. Jeśli chodzi o zarobki wydają się być proporcjonalne do wysiłku wkładanego w pracę.
    Jprd

17.02.2024 18:23

Na przeszło 11tysiecy opini ocena 2.7 co tam za inżyniery pracują może nowe pokolenie obcisłych rurkowców LPG pozdrawiam tylko starą gwardię ludzi z 80tych lat prawdziwych twardzieli , odeszłem dawno z tego (usunięte przez administratora)do cywilizowanej pracy jak czytam wiele na lepsze się tam nie zmieniło
    Xd

19.02.2024 08:58

Hurr durr kiedys to bylo, byli czasy teraz nie ma czasów. Dobrze wypad tacy jak ty nie sa tu potrzebni toksyczne chmury
    jprd

21.02.2024 07:46

schyl łeb i do taśmy, jesteś tylko jednym z paru tysięcy szarym produkcyjnym robolem w niebieskim arbaju możesz trochę poszczekać na forum lub ponarzekać po cichu na stanowisku pracy
    3zm

18.02.2024 19:34

Nie oszukujemy się plastiki i aluminium działy które pracują 3zmiany ciągną ten zakład i dlatego ten dodatek (chwilowy) zapewne widzą ile osób się zwalnia i próbują to powstrzymać. W okresie marca/kwietnia produkcja się zwiększy i zabiorą ten dodatek i a dadzą podwyższyli wszystkim.A tak w ogóle to teraz co chwilę wysyłają na wolne (brak zamówień) także niema się o co spinać bo mało kto przepracuje cały mc.
    Lekarz

19.02.2024 12:15

Proszę zmienić tabletki, bo te są za mocne.
    Xxx

19.02.2024 21:00

Tak Wam jest wygodnie marudzić że brakuje a prawda jest taka że niszczyciel za dużo materiału i najlepiej powiedzieć że są braki
    Alojz

18.02.2024 20:45

Do końca lutego brygadziści mają wypisać ludzią podwyżki. Można dostać do 650 brutto. Potwierdzone info.
    Lol

20.02.2024 11:01

Tak potwierdzam
    Mikołaj

09.02.2024 14:03

Witam pytanie do prezesa Eko okien ...Na dziale drewna wprowadzono oceny pracowników. Pracownikom przydziela ocene umiejętności ,kierownik bądz brygadzista ..Na jakiej podstawie ? Przecież ci pożal się boże brygadziści nie mówiąc już o tych Nierobach kierownikach, sami niewiele potrafią a będąoceniać innych ? !!! Skandal ...
    Worker

17.02.2024 14:22

Widocznie takie pojęcie ma skoro nadal notujecie wzrosty produkcyjne, ktoś wam tą pracę ustawia i stara się ułatwić i usprawnić. Kierownik ogląda tiktoka w czasie pracy a może sam się odniesiesz do swojej roboty w czasie gdy go nie ma ? :) I ciekaw jestem jak głęboko wchodzisz mu w (usunięte przez administratora) podczas gdy jest…
    Uznanie

17.02.2024 20:09

Skoro jesteś taki świadomy tych wszystkich podwyżek które miały miejsce powinieneś wiedzieć że ten co składa tak dużo i dużo konstrukcji ma taką podstawę od paru miesięcy że reszta dostanie 2 podwyżki aby jemu dorównać:) Premia jest dodatkową motywacją, Czy dostaniecie c,y nie to jak widać i tak niczego nie zmieni bo niezadowoleni jesteście zawsze.
    Zwykły człowiek

15.02.2024 12:12

Najdziwniejsze w tym wszystkim jest to że otwierają nowe zakłady itp ok to fajnie że firma się rozwija ale co z tego jak robimy po 2 lub 3 dni w tygodniu linie pozamykane ludzie biorą urlopy przyjdzie lato to bez urlopów mniej hal więcej roboty by było mniej ludzi większa wypłata główne pytanie sobie zadaje czy będzie zbyt na te wszystkie okna zwykle i drewniane w reszta przy obecnym kryzysie w Europie bo na świecie pozdrawiam
    !!!???

17.02.2024 00:33

Dlaczego wyzywać ludzi na forum i obrażasz pracodawcę? Nadgodziny powinnaś wybrać a nie narazać na koszta firmę pytanie skąd Wy macie nadgodziny jak za soboty Wam płacą dodatkowo i dzień do wybrania w tygodniu to skąd nadgodziny może dział kard się wypowie?
    Stefan

17.02.2024 11:35

Za soboty mają nazbierane nadgodziny. Kto robił dużo sobót ten ma do wybrania. Czego nie rozumisz?
    Natalia

16.02.2024 22:36

Hej czy ktoś wie jak wygląda z przeniesieniem na Wodzisław? Biorą z przypadku? Czy jak?
    Morfeusz

14.02.2024 03:43

Podsumowanie zeszłego kwartału: Bardzo trudny kwartał, roboty było od groma. Jeszcze tyłu zleceń w tym okresie nie widziałem. Widziałem za to ludzi, którzy bardzo ciężko pracowali. W nagrodę otrzymali podcięte skrzydła i zgaszone morale. Podobno ta firma opiera się na wierze. Tylko wiary tam nie widać..
    Ryl

15.02.2024 08:38

Kiedyś coś się kończy
    Robochłop

16.02.2024 20:43

Są takie stanowiska, gdzie pracuje się w grupkach i jedna osoba jak koń ciągnie cały tabur, a reszta niema chęci i robi swoim tempem. Ta osoba nie ma płatne proporcjonalnie co do swoich umiejętności, ale ktoś musi ciągnąć karawanę. Są takie stanowiska gdzie robi się w parach i ktoś jest Batmanem, a ktoś inny jego pomocnikiem. I znowu nic nie jest proporcjonalne, gdyż niema co się mądrować albo zrzędzić na swojego pomocnika. Są też te indywidualne, gdzie trzeba robić zaległość po poprzedniej zmianie i tutaj widzisz te dysproporcje, gdzie czasami to co ty zrobisz do przerwy, gościu robi przez cały dzień. Już nie wspominając o reszcie kombinowania.

16.02.2024 15:51

Siema ludzie jak to jest z tymi co są przenoszeni na Wodzisław? Od czego to zależy?
    Kolega

14.02.2024 07:38

Czy biura handlowe eksportowe bedą w Kędzierzynie-Koźlu?
    Rambo

08.02.2024 15:27

Witam, zakład 2 zm C Mam takie zapytanie … Czy jest szansa iż ktoś się zajmie wreszcie osobami które notorycznie co godzinę wychodzą na papierosa? Są to ciągle te same osoby, mógłbym zaproponować pomysł a mianowicie specjalne czytniki żeby się odbijać gdy ktoś wychodzi na palarnie i będzie mu odejmowane z pensji. Druga sprawa notoryczne wypady na stołówkę i wracanie z jedzeniem piciem pod maszyny, z tego co wiem to jest zakaz wchodzenia na halę z jedzeniem a tym bardziej jedzenia i picia przy maszynie… Mam nadzieję, że Pan Prezes zacznie podobną łapankę jak w roku ubiegłym. Pozdrawiam

10.02.2024 18:00

A ci jak ktoś pójdzie na inną palarnie, gdzie nie ma czytników? Albo jak sie nie będzie odbijał? Wszystko to taki pic na wodę fotomontaż...
    Zbychu

13.02.2024 21:08

No z tym nie odbijaniem to łatwo wpaść bo kamera skierowana jest na palarnię. Poza tym nie ma sensu oszukiwac skoro za palenie nie ponosi się konsekwencji. Polega to bardziej na uczciwości względem współpracowników. Już nie siedzi się u nas na telefonie po pół godziny. Palisz i wracasz do pracy.
    Myślę o pracy w eko

06.02.2024 15:35

Byłem na rozmowie. I jak te obietnice mają się do rzeczywistości? 3600 netto pierwsze 3 miesiące po 3 miesiącach premie to fakt, że mogą sięgnąć do 60 procent wypłaty? Jak to jest realnie? Soboty płacone odpowiednio 1 zmiana 200, 2 zmiana 300? Jak po 3 miesiącach stawka się zwiększa czy zostaje ta sama? Ktoś może jest już po okresie probnym?
    Pracownik Z2

10.02.2024 22:37

Z2 premia znajomego 4019.75 sam nie wierzyłem nie pokazał paska z wypłaty ale jak brygadzista pomija trudne plany lub przestawia je między liniami by klepać same jedynki i transporty goniąc wynik to tak jest ale to temat rzeka...
    Markuś

13.02.2024 16:08

Takie premie są możliwe u mentalnych robili co wyrabiają 150% normy minimum i chodzą każdy dodatkowy dzień.
    Stolarz

13.02.2024 09:36

Ciekawe kiedy Pan prezes zainteresuje się tym co się dzieje na stolarni deski które przyjeżdżają to jakiś śmietnik brak wymiaru sine i pełno kory
    Olaf

13.02.2024 13:24

A co robisz na stojakach? Bo na stolarni jest ok .

11.02.2024 22:57

Panie prezesie Kłosek nie wiem czy pan wie ale premie to porażka w tym miesiącu,500 zł netto na aluminium a inne działy po 1500 więc coś tu nie gra. Jest jedna firma a wypłaty różne i premie.Duzo pracowników już zapowiedziało zwolnienia jak to nadal tak będzie wyglądać że ucina się pracownikom premie pomimo tego że cały miesiąc sumiennie pracowali.
    Alanek

12.02.2024 17:10

Paradoksalnie ktoś popełnia błąd to zauważyłeś , ale jak ktoś piszę głupoty to nikt nie zaprzeczysz . W tym wasz problem tylko brać i nic od siebie!
    Dżejsika

13.02.2024 03:43

Właśnie zauważyłem te głupoty, które napisałeś i dlatego zareagowałem.

09.02.2024 13:43

Jak tam wypłaty? Podobno wszyscy narzekają porażka po 500 zł netto na rękę premi. Prezes ucina wszystko kosztem pracownika
    Bazowany

11.02.2024 08:50

Kazdemu oop! Erdol po prawie 1000 zl i se policz jaka kasa. Szef i politycy to nie sa wasi zadni koledzy.

Zostaw merytoryczną opinię o Eko-Okna S.A.