Eko-Okna

• Tłustomosty
  • Gródczanki
Katowice - Eko Okna S.A.
Kornice - Eko Okna
Racibórz - EKO-OKNA SP. Z.O.O.

3. Opinie o pracodawcach Kornice
  5. Opinie o Eko-Okna S.A.

Opinie o Eko-Okna Kornice

Nie przegap nowości o Eko-Okna S.A.!

Baborów

19.02.2026 13:20

Jutro o 12 Prezydent Polski będzie Głubczycach na otwarciu pomnika w parku, może zaproście go do Eko-Okien by przedstawić Prezydentowi jak wygląda sytuacja związana z pracą 15 tysiecy ludzi. Może Prezydent coś pomoże.
    InnCognito

21.02.2026 17:42

Natomiast burdelem musi zarządzić, ktoś, kto się na tym zna. W burdelu na pewną ekspozycję wystawiany jest natomiast konkretny typ ludzi, który to typ ma nawet swoje określenie. Takimi ludźmi, których w ostatnich latach z resztą przybywa — najlepiej zaopiekuje się człowiek o konkretnej przeszłości. Proszę więc nie żyć w ciągłym strachu, bo to rodzi frustrację, a ta z kolei manifestuje się w nienawiści. Zrobiliście z Polski burdel — to Naród wybrał właściwego zarządcę. Gdzie wady?
    Piotr

21.02.2026 19:02

Prawda boli pisiorke w oczy to nie mój życiorys tylko twojego ulubieńca ja jestem tylko zwykłym człowiekiem wykonywujący swoją prace

24.01.2026 21:40

27.01.2026 10:04

Tak. Pracował w Tenneco jako ustawiacz maszyn, zresztą nie za bardzo skomplikowanych. Zwykły pracownik.
    InnCognito

21.02.2026 18:10

Awans uderzył do głowy. Z kolegi zrobił się mały tyran: „cześć” nie istnieje, chyba że ma się do czego przyczepić. Zarządzanie = gnanie ludzi co do minuty, wymyślanie coraz to nowych zakazów i pokazówka pod przełożonych. Dla mnie to czysta kompensacja kompleksów: im niższa pewność siebie, tym większa potrzeba dominacji. Zamiast rozwiązywać problemy — poluje na winnych. Zamiast budować zespół — rządzi strachem, donosami i podkładaniem nóg. Efekt: stres, rotacja i spadek jakości pracy.
    CDX

21.02.2026 18:09

Wreszcie to pada gówniany rządzą liniami a teraz placz z2 gówniany totalne zakład ci wy myślicie ze ta wasza wiocha dalej z kornowaca i ćpunów będzie działa

20.02.2026 18:20

Pani Bocianonowa to piękna zdolna kobieta ! Jak można pisać takie okropne rzeczy! Ma pięknego syna i super męża ! Stara się zawsze wszystko dobrze zrobić ! Jest za bardzo wrażliwa i chciała żyć w pracy ze wszystkimi dobrze to ludzie ją źle traktowali bo wiedzieli gdzie ma czuły punkt ! Kierownik Sowa się z niej naśmiewał a każdy robi błędy w pracy ! Powinni Sowę zdegradować! każdy ma problemy w pracy jak i w życiu prywatnym!!! Ale żeby tak pisać na temat dziecka ! To trzeba być chorym na głowę !!!

20.02.2026 18:17

Pani Bocianowa nie powinna być człowiekiem a co dopiero matką ! Pani bocianowna Pan Bocian przynajmniej ogarnięty a ona to jakaś patologia . Jak może Bocinan z nią być !? Przecież to paszczur gruba ! I ona matka !? Śmiech na sali ! Nieźle Bocian się ustawił ! Niech się spakuje z dzieckiem i od niej ucieknie jak najdalej !

20.02.2026 18:05

Plotkowanie i obgadywanie innych i zajmowanie się innymi sprawami to tylko na hali 7 i na lini od pana Bociana ! Te dziewczyny to po prostu to jakiś żart! Nie powinny się zachowywać w taki sposób jak się zachowują! Ogarnijcie się dziewczyny , bo praca to nie impreza. Niech w końcu kierownik Kalinowki ogląda te kamery i niech obserwuje co się dzieje tak naprawdę na tej lini ! Bo biedny Brygadzista nic nie może powiedzieć , bo zaraz będzie atakowany przez innych !! A on zwraca uwagę Na to kto się obija a kto pracuje ! Niech obserwują ! Niech w końcu prawda wyjdzie na jaw ! Kto pracuje a kto leci w HU*A

20.02.2026 17:59

Plotkowanie i obgadywanie innych i zajmowanie się innymi sprawami to tylko na hali 7 i na lini od pana Bociana ! Te dziewczyny to po prostu to jakiś żart! Nie powinny się zachowywać w taki sposób jak się zachowują! Ogarnijcie się dziewczyny , bo praca to nie impreza. Niech w końcu kierownik Kalinowki ogląda te kamery i niech obserwuje co się dzieje tak naprawdę na tej lini ! Bo biedny Brygadzista nic nie może powiedzieć , bo zaraz będzie atakowany przez innych !! A on zwraca uwagę Na to kto się obija a kto pracuje ! Niech obserwują ! Niech w końcu prawda wyjdzie na jaw ! Kto pracuje a kto leci w (usunięte przez administratora)

20.02.2026 17:53

Bocian powinen zmienić pracę !! Nic się nie czepia !! nawet przymyka oko na to ,że dziewczyny nie noszą ubrań z eko okien tylko chodzą sobie w spodniach takich na co dzień !! Niech się dziewczyny biorą do roboty ! A niech nie chodzą jak na wybiegu bo to praca ! Chyba dziołchy nie umieją odróżnić pracy
    Ghubg

20.02.2026 15:31

Kiedy w koncu beda jakies maszyny do kawy firma ma problem niech wejda zewnetrzne firmy to sobie to ogarna jak slysze ze sie nie oplaca to tak samo na wiejskiej po co lotnisko jak w berlinie mamy

19.02.2026 19:50

Czy jeśli ludzie napiszą jakieś odwołanie że nie chcą 2 zmian na Z6 to coś pomoże
    Baborów

17.02.2026 14:04

Hej. Jestem z Baborowa. Siedzę na bezrobociu i szukam roboty. Niewiele umiem ale chciałbym zarobić jakieś pieniądze. Czy mogę zgłosić się do pracy do Eko-Okien? W domu mam kilka okien to mniej więcej wiem jak wygląda okno. Mogę pracować od wtorku do piątku bo w poniedziałek odpoczywam po weekendzie, sobotę i niedziele wykluczone.
    Ghubg

17.02.2026 21:08

Stanowisko prezesa bedzie wolne za niedlugo zloz cv my je rozpatrzymy :]

18.02.2026 12:54

co te slunzoki nie wymysla, widza jak inni pracuja wiec znaja sie na pracy 😂
    Nikt

18.02.2026 11:44

Czy kontroler z L2 Zm B Holandia z Wodzisławia zostanie w końcu zmieniony bo jest gorzej niemiły , opryskliwy czysty cham .Była rozmowa z brygadzista jego jest gorzej Sprawa zostanie zgłoszona na kadry że Kontrola Jakości wiedziala i nic z tym nie zrobiła .Czyste kolesiostwo jeden drugiego kryje .. Trudno idziemy na kadry...
    Zosiek

18.02.2026 09:36

Hej czy warto podpisać przedłużone wypowiedzenie czy jest tam jakiś haczyk? Nie ma dymu bez ognia..
    jaro

18.02.2026 09:30

PO zamontowaniu Stolarki o EkoOkna serwis w celu usuwania wad był u mnie 4 razy : żle przykręcone okna śrubami, które całkowicie zardzewiały i zaczęła cieknąć woda do domu, brak wykonania odpływów z okna na zewnątrz z powodu brak upodcięć w listwach przyoknowych, smaoczynnie otwierające się drzwi wejściowe z powodu za małego zaczepu od elektrozaczepu, zablokowanie się rolety, brak silikonowania pomiędzy prowadnicami rolet a futrynami - woda lałą sięciurkiem po ścianach w domu, brak izolacji w konstrukcji drzwi przesuwnych HS Ultraglide - woda skrapla się cały czas jak na zewnątrz temperatura spadnie poniżej zera. Do tego dochodzi :całkowity brak zablokowania plastikowego heksagonalnego wałka wysuwanego z rury rolety - roleta samoczynnie wypadła, brak wkręcenia jednej z 3 śrub plastikowej osłony w obudowie rolety, brak skręcenia głównych wzmocnień wewnątrz obudowy rolety, byle jakie poprowadzenie kabla od silnika rolety w ten sposób, ze wałek rolety kręcąc się pracował wycierając kabel. To jest wprost nie do uwierzenia jak byle jak wykonane jest absolutnie wszystko, co otrzymałem od EkoOkna. To wszystko w ramach jednego małego domku rodzinnego 1 jednej dostawy okien - nie kilku osiedli...REKLAMACJA SKRAPLAJĄCEJ SIĘ WODY NA FUTRYNACH ZOSTAŁA ODRZUCONY, BO, TERAZ UWAGA: SKRAPLANIE SIĘ WODY NA ALUMINIUM MOŻE ZAISTNIEĆ W EXTREMALNYCH WARUNKACH POGODOWYCH (CZYLI TEMPERATURA W KRAKOWIE PONIŻEJ ZERO STOPNI).
    Tomasz

18.02.2026 08:19

Panie kłosek chcesz firmę dogadają się z przedsiębiorcom Panem Rafałem Brzoska z importu trzeba wyprodukować na ekspansję USA i europejską paczkomaty zaproponuj mu współpracę i produkcję macie cały park maszynowy więc co za problem zacząć kontrakty podpisywać .
    Radosław

17.02.2026 20:50

Pracuję w firmie 11 lat i powiem tak młodzi jeżeli macie możliwość pryskajcie stąd gdzie pieprz rośnie się rozwijać, starsi trzymajcie się tu bo nigdzie lepiej mieć nie będziecie. Pozdrawiam

14.02.2026 19:46

15.02.2026 19:16

Przeciez to jakiś spierdox co z psychiatryka uciekł, szkoda czasu na niego czy na nia, trzeba to coś ignorowac
    Pamparam

17.02.2026 14:09

Piszesz że nas dojedziesz odkąd się zwolniłeś to w końcu to zrób bo czekamy z popcornem zniecierpliwieni Chociaż na początek polecam się doszkolić z pisowni. Pozdrawiam
    dd

16.02.2026 23:21

Kiedy dowiedzieliście się że wróciła stara zasada czyli chociaż za 1 dzień L-4 jest zabierana cała premia? Ta zasada wróciła od 1 stycznia a produkcja dopiero się o tym teraz dowiaduje, czy wiedzieliście już o tym w styczniu?
    Gosc

17.02.2026 11:50

Tu zawsze wszystko wiadomo tylko z plotek albo po fakcie, np to, że dostaliśmy 50 % premii...następna plotka to, że już w ogóle ma nie być premii ale to dowiemy się znów po fakcie czyli od następnej wyplaty, ludzie już chyba coś wiedza bo liczba osób przebywających na l4 wzrasta

17.02.2026 11:51

Człowieku obudź się !! Żadnych premii już nie będzie !! To koniec
    Wodzio

11.02.2026 15:28

Ta Linia 4 na rannej zmianie to patola drza sie szczegolnie ten jeden z broda obrzydliwy i zaczepia laski wyzej sra niz (usunięte przez administratora) maja prosze zrobic z nim porzadek nam sie to niepodoba
    oj

13.02.2026 09:08

laski 😂 😂 😂 zwykle fizolki bez szkoly, costam umaluja sie i czekaja na ksiecia a on ma takie co tydzien na imprezie a latka lecą

16.02.2026 10:35

slunsk ? to pewnie jakies gowno bez swojego jezyka uznawanego za regionalny, nawet gorsi od cyganow xD
    Obywatel EK

15.02.2026 18:55

ALARM! I to niezapowiedziany. Ostatni a raczej już spaleni L3 nl. Ćwiczone całkiem niedawno w rzeczywistości ma się nijak!!! Brygadzista co każe się cofać bo to nic takiego, skoro nikt go nie poinformował. Dramat!!! Dramat!!! Wszystko dokładnie widać na monitoringu tylko trzeba chcieć tam zajrzeć! BHP powinno się przyjrzeć.

16.02.2026 10:34

zartujesz, jeszcze wykryja że biedne baby ciezko pracuja stojac z telefonem pod wc i czekajac na koniec tej wyczerpujacej pracy xD

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Eko-Okna?

Kontakt - Eko-Okna S.A.

Spacerowa 4 47-480 Kornice

Branże: Poligrafia i druk

Lekarz

16.02.2026 07:29

Zapraszam użytkownika o nazwie CDX na oddział zamknięty do szpitala w Rybniku na ulicy Gliwickiej. Lecz się człowieku bo spamujesz tutaj cały czas jedno a to samo pozdro
    #Lekarz
    Doradca

18.01.2026 13:55

Czyli co znowu plotki ze maja byc dwie zmiany?
    Z1z1

16.02.2026 04:01

I już wróciły 3 xmiany było na chwilę

11.02.2026 23:11

Lex

13.02.2026 16:58

A co jesteś za cienki Bolek żeby inną pracę znaleźć ,? Lepsza ?
    Co tu się dzieje

12.02.2026 11:33

Jedna tylko sprawa od czego do jasnej cholery jest postojowe bo za chwilę wszyscy będą bez urlopu w tej firmie jeszcze raz zapytam od czego jest postojowe jak nie ma roboty jakieś zsyłki na drewno paru osób raczej sprawy nie załatwia ani nie załatwi. POSTOJOWE
    Michal

12.02.2026 16:07

Nikt tego nie wie,wysyłają na inny dział tych co nie maja wolnego

13.02.2026 14:32

Nie ma premi a myślisz że ci postojowe dadzą? Szybciej dostaniesz wypowiedzenie a nie postojowe jak pracy nie będzie

11.02.2026 15:20

Firma musi szukać oszczędności i w pełni rozumiem ucinanie premii w tej sytuacji. Pomimo cięć i tak mamy lepsze warunki niż w innych firmach w okolicy. Dziękuję szefie za kącik kawowy, to naprawdę miły gest.
    Olo

12.02.2026 19:06

Co tam z kucaniem . Zafundowali im krzesła z funkcją leżenia , że nawet nosa zza biorka nie widać .
    oj

13.02.2026 09:04

a na innych halach normalnie pol dnia baby stoja z telefonem i patrza na telefon, czekajac 8h na koniec roboty, na szczescie faceci sa rownouprawnieni wiec pracuja w tym czasie
    Hesoyam

10.02.2026 22:25

Witajcie ekoludki, z informacji bardziej wiarygodnych wiem że jest szansa że Eko Okna nie zostaną sprzedane, potrzeba trochę cierpliwości i czasu aby firma zaczęła prosperować, wszystkie ucięte premie to jest chwilowe aby ustabilizować status firmy, potrzebny jest wkład naszy i angaż a nie L4 żeby wyjść na prostą, powolutku małymi kroczkami firma będzie stawać z kolan ale potrzebna jest restrukturyzacja na każdym dziale i duże duże zmiany m.i.n płacowe i premiowe, P. Mateusz jeszcze nie podjął ostatecznego zdania i wszystko jest możliwe, razem wspólnie damy radę , IN GOD WE TRUST, do zobaczenia w nowej może gorszej chwilowo ale lepszej rzeczywistości

11.02.2026 15:23

Dokładnie, wszyscy wiemy kto napędza strach wśród załogi. Dawno trzeba było na was bata, życzę wam takiego audytu z prawdziwego zdarzenia, pod względem wykształcenia, doświadczenia i efektów waszej pracy, a także opinii podwładnych😊

12.02.2026 16:38

Ja się śmieje z takiego podejścia !! Tylko eko i nic więcej !hahahah Ten mądry który ma plan awaryjny a głupi to taki jak ty ,który myśli że poza kornicami świat się kończy 🤷🏻‍♂️🤣
    Gość

12.02.2026 03:39

Sama praca ok, ale trzeba mieć szczęście, żeby trafić na dobrą zmianę. Jak pracowałem na zmianie "A", to po przyjściu z pracy zawsze byłem tak zmęczony, że na nic już nie miałem siły, a to tylko 8 godzin. Dla porównania, pracuję aktualnie w budowlance po 10 godzin i po pracy, mam jeszcze siłę pójść na trening, a po Eko nie było na to szans. Podejrzewam pracowników z tej konkretnej zmiany o stosowanie jakichś nielegalnych dopalaczy, bo tempo pracy było mordercze i nie ma w tym ani cienia przesady. Z kolei po przeniesieniu się na inną zmianę, już tego problemu nie było. Nie polecam też jednego pomarańczowego, dla którego ta firma to chyba całe życie i drze mordę po całej linii, że za wolno idzie, jakby to była sprawa życia i śmierci. Chłopie, świat sobie poradzi bez tych gównianych aluplastowych okien, wcale nie trzeba ich produkować nie wiadomo ile, kosztem zdrowia biednego niebieskiego robola
    CDX

11.02.2026 23:10

Premia,premia musi jechać co 10 okno w miarę dobre no i pojechało nie żałuję was (usunięte przez administratora) od dołu do góry ja to przyplacilem zdrowiem ale pojechałem do normalnej pracy a wy dalej premia nie stać pozdrawiam KL KORNITZ H... WAM
    kabanos

09.02.2026 18:15

Ciekawe ile prawdy w plotce ze na Z7 kierownik zmiany "parówa" zgodzil sie oddac swoja zmiane "B " w zamian za lepsze stanowisko???
    Eko

11.02.2026 13:50

No to na pewno, ale też powinni polecieć ci co są odpowiedzialni za te źle decyzję jak i kierownicy i dyrektorzy na cholerę ich tyle jest jak i tak nic nie robią.

11.02.2026 18:14

Ale to już niczego unas nie zmieni może być i nowe kierownictwo i dyrektorzy ale nam spadku wynagrodzenia do minimalnego nic nie pomoże jak firma zostanie sprzedana

06.02.2026 08:28

Znowu obcinają premię ! Obcinają nasze ciężko wypracowane pieniądze ! Dajemy od siebie 1000% a dostajemy ochłapy !! Czas zaciągnąć ręczny hamulec bo jeżeli firma nie chce płacić za pracę ponad normę to trudno!!
    miska ryżu

11.02.2026 12:14

firma z okolic Krakowa nie złożyła oferty gdyż Mateusz podpisał już umowę przedwstępną z VKR, stąd Mikołaj P który odwiedził Kornice nie miał już co zaoferować
    miska ryżu

11.02.2026 12:16

sens jest taki by firma nie przynosiła zysku, nie miała rezerw gotówki na koncie które można ko kupie wyprowadzić do innej organizacji (tak jak to miało miejsce w Rafako)

05.02.2026 02:21

Rita

10.02.2026 16:51

Brak premi to decyzja pracodawcy,możemy się z tym liczyć ale.....nie było to podane zwykłym niebieskim ludzikom ile i kiedy. Od dwóch miesięcy kierownicy i brygadziści wiedzą o wszystkim tylko robole mają nic nie wiedzieć. W styczniu kierownicy i brygadziści dostali pulę do rozdysponowania na premię dla swoich " stad" miało być sprawiedliwie po połowę premi dla wszystkich ( w przyszłym miesiącu będzie wypłata bez premi)ale jak to w życiu bywa czerwoni i pomarańczowi mają swoich przytupników ,którym podzielili premie a reszta roboli została z napluciem w twarz. Przytupników łatwo rozpoznać i poplutych roboli też : jedni to ci co chodzą i la la la się cieszą a drudzy to ci skwaszeni co wyglądają jak by im tchórz jajca wypił.
    Przemo

10.02.2026 22:33

Zawsze było mi przykro tak szczerze i po ludzku, jak widziałem tą niesprawiedliwość, uwierz mi, ale takie rzeczy za niedługo się skończą. W normalnie zarządzanym przedsiębiorstwie nie ma miejsca na takie kumoterstwo, a fałsz niektórych ludzi, aż bije po oczach. Niektórzy już bez kręgosłupa moralnego się urodzili i tacy zostaną, tacy i bez mózgu jak komputer bez systemu – uruchamia się, ale po co? Wcześniej juz pisałem kto zniszczył tą firmę i to się potwierdza - ludzkie pasożyty.
    Przerażony robol

09.02.2026 22:37

Dziś kierownik informowal nas że w lutym nie bedzie premii awiec (usunięte przez administratora) za podstawe yebance ze ślunska
    Lex

10.02.2026 21:48

No to się zwolnij masakra w czym masz problem ? Czy też jesteś taki beznadzieny że nigdzie pracy nie znajdziesz ?

10.02.2026 17:57

Nierozumie polityki wlasciciela nie mam do niego nic. Firma ma kredyt ludzie wiedza ze jest problem nie wyplacam premii staram sie splacic zaciagniete zadluzenie rozmawiam z ludzmi robie porzadek z ludzmi restrukturyzacje ukladam to z jajami a tu wyplacaja premie zalegle swiateczne aneksy inflacyjne i mowie sprzedaje firme to w tej kwestii cos nie tak eko okna beda generowac potezne zyski tylko problem z ludzmi na stanowiskach kierowniczych i dyrektorskich
    Andrzej

09.02.2026 16:04

Czy komuś uwalili premie za sile wyzsza w grudnia na aktualnej wyplacie?

10.02.2026 17:49

Prosze sie zglosic do kadr mamy dla Pana aneks do umowy w celu wyplaty zaleglej premii za wszystkie niedogodnosci przeprasza.y i nawet prezent damy
    Nickkkk

10.02.2026 13:40

Czy na z6 przedłużają umowy którzy konsekwentnie chodzili do pracy bez l4 po przepracowanym roku ?
    Nie sądzę

10.02.2026 10:47

Postawić dwie hale ,z której jedna jest zamknięta ,a na drugiej przeprowadzać jakieś "kosmetyczne reorganizacje" przenosząc biura z góry na dół i z dołu do góry ,a linie nie rozbudowywać o kolejne miejsca dla montażystów i skręcających ,a tworzyć bufory na ramy , których linie na bieżącą nie potrafią przerobić to jest sprawne zarządzanie . Maszyny z nawiertnicami, która na ani jednej linii zawiasów nie skręcają to jest innowacja i przewaga dzięki technologii ,ale tym akurat może pochwalić się niemiecka motoryzacja bo my na tym zakładzie mamy listę wstydu łącznie z zarobkami gdzie robimy więcej za mniej . Jedyną alternatywą dla Wodzisławia jest opcja z zagranicznym inwestorem , który z podatkami ucieknie z Polski bo to jak działa firma to można zauważyć ile rzeczy od elementów okuć ,wkrętów leży na ziemi i trafia to do śmieci czyli jeśli nie liczysz się z kosztami prowadzenia w firmie to tym bardziej nie jesteś w stanie ocenić czy dana inwestycja się zwróci w czasie bo modlić się za osobę , która jest sprawcą tego wszystkiego to jesteście wielcy . Ps. Ciekawe czy KNS ,który obok postawił na automatyzację linii też tam za zarząd chodzą i msze odprawiają bo w przypadku Drutexu,który używa jako kontaktów biznesowych byłych reprezentów Polski , który niejeden wysokie pensje topił w biznesy ,ale oni rozkręcali od zera ,a tu stara zasada się powtarza , że ten co w życiu miał usłane różami o nic nie dba.
    Zawiedziony pracownik

09.02.2026 15:16

Super Kłosek znów zabrał 50 % premii .Bardzo dziękujemy panie prezesie .
    Robochłop

10.02.2026 10:00

Czyli okres "bez premii" będzie przeznaczony na te mityczne "odprawy" dla kolegów i koleżanek 🙃
    Parking Wodzisław

10.02.2026 10:01

Normalnie tylko DAJ DAj. Ciesz się /zawiedziony/ że masz pracę! Indziej dostaniesz najniższą krajową albo będziesz robił na zlecenie! Zawsze możesz się zwolnić i reszta niezadowolonych! Wkurza mnie taki płacz; zwłaszcza u osób co siedzą po kiblach albo z fajkami na magazynach.
    Ila

09.02.2026 09:53

Od kiedy z 5 przechodzi na 2 zmiany i ktora zmiana a,b,c?bedzie dzielona?
    #ProductOwner
    Ila

09.02.2026 09:29

Od kiedy z5 schodzi z nocek i jaka zmiane beda rozdzielac?

06.02.2026 20:43

#Balsamista
    Woman

07.02.2026 19:24

Już tyle nie dawają. Niecałe 6 K na wyższe stanowisko niż pracownik produkcji
    Szczur

08.02.2026 21:32

Dla nowych jest 4806. Nawet jak włączysz ofertę pracy na stronie eko to jest 4806 brutto

Zostaw merytoryczną opinię o Eko-Okna S.A.