Eko-Okna

• Tłustomosty
  • Gródczanki
Katowice - Eko Okna S.A.
Kornice - Eko Okna
Racibórz - EKO-OKNA SP. Z.O.O.

3. Opinie o pracodawcach Kornice
  5. Opinie o Eko-Okna S.A.

Opinie o Eko-Okna Kornice

Nie przegap nowości o Eko-Okna S.A.!

16.04.2024 10:16

Rolo

16.04.2024 16:32

Ucieli 100%

16.04.2024 15:12

Ukraińcy dostali średnio 1000 - 1200 złotych więcej niż Polski parobek w eko oknach!
    …..

16.04.2024 02:05

Czy to prawda, że z działu gospodarczego ma stracić pracę ponad 100 osób ?
    karo

16.04.2024 11:59

Zostaną przesunięte na inne stanowiska, Ekookna potrzebują zatrudnić 5 tyś pracowników, to nie będą nikogo zwalniać

13.04.2024 17:28

Nik

16.04.2024 03:00

Nie wiem, pytaj tych co je przerzucają, my na plastikach jesteśmy 2 dni do przodu i 1-2 dni w tygodniu wyrzucają nas na urlopy całymi liniami
    xXx

15.04.2024 11:09

Witam czy już ktoś miał premię ?

15.04.2024 16:22

Nie będzie w tym miesiącu ani grosza premii, dyrektorzy siedzą na L4, prezes robi czystki chodząc po halach, a informacje, że po 10 miały być wypłacone są istnymi bredniami. Niestety ale realia są takie, że wszyscy pracowaliśmy za gołą podstawę, i w teorii prezes ma prawo zabrać premię gdyż jest ona uznaniowa, natomiast nie poinformowanie dlaczego ją uciął jest już nie tyle co dziwne a zwyczajnie głupie. Przykro się patrzy jak duża firma upada.
    Robochlop

15.04.2024 22:24

Niestety nie będzie premii.

14.04.2024 09:35

Bart

14.04.2024 19:06

Tak samo Pan Prezes powinien zająć się biurem które jest stworzone na hali numer 2 przy drugiej bramie biuro "brakowi" śmiechu warte.Siedzi ich tam chyba z 6 osób,kawka co chwilę, wyjścia na stołówkę,a na nocnych zmianach to dopiero samowolka,nikt tego nie widzi z zrządzących,to też powinni zlikwidować, na co wydawać pieniądze na takich (usunięte przez administratora) Kiedyś był jeden dysponent i dawał rade,a teraz im więcej ich tam,tym więcej dubli na hali.
    Niki

15.04.2024 21:09

I to jest prawda że nieraz jest coś ma wyjazd leży u nich na linii a oni walą zlecenie jako brak,oprócz tego nie chce im się szukać małych planów a szczególnie białe,wola wywalić zlecenie że brak tak powstają potem duble których aż się roi na wózkach,a na liniach leżą jeszcze nie zgrzane nawet z lutego,wiadomo że białe to produkcyjne ale jakby nie było też kosztuje
    O7

15.04.2024 12:54

I jak to jest? Ukraina po 6000 przelewy z premią? Nie ładnie.
    Xyz

15.04.2024 17:17

Potwierdzam Ukraińcy otrzymali dziś wynagrodzenie z premia
    Terminator

15.04.2024 06:35

Myślicie ze premie to nie śmieszny zart ? Gdy wy dostawaliscie wszyscy premie to utrzymanie ruchu mogło tylko patrzeć, obiecywane było że do 2 tygodni będzie aneks i te dwa tygodnie były bo już 3 miesiące temu ...
    K

15.04.2024 12:05

To że utrzymanie ruchu dostaje jakiekolwiek premie to jest nie śmieszny zart żeby naprawić maszynę potrzeba 2 mechaników którzy 90% tego czasu spędzają na kawie rozmowach i na fajce to się powinniście cieszyć że dalej macie pracę
    M

15.04.2024 16:09

Skoro już ugólniamy wszystkich do jednej zauważonej osoby to produkcja ogranicza się do trepa wciskającego jeden guzik, spędzającego 50 procent roboty na fajce albo na toalecie
    Odpady

14.04.2024 20:53

Ten wspaniały ktoś ,kto wymyślił dołożenie obowiązków pracownikom produkcji tj. wywożenie odpadów i worków z przygotowania produkcji ,będzie osobiście odpowiedzialny za obniżenie wydajności, albo nie odchodzimy od maszyn albo wozimy koleby,szukamy paleciakow,dbamy o sprawność paleciakow, lądujemy je? Albo produkujemy okna ....

11.04.2024 23:08

Ano

13.04.2024 13:54

Firma prowadzi się tak dobrze że na dzień dzisiejszy akcje eko okien ( wkońcu to s.a nie? ) poleciały na mordę prawie 10%. Niezłe przekonanie inwestorów że jest "wszystko spoko" :)
    Że co?

14.04.2024 20:45

Wypuszczenie akcji na rynek nie oznacza że spółka ma się rejestrować na GWP, wypuszczenia akcji to uwolnienie aktywów dla każdego, a że "każdy" oznacza w tym przypadku większość ludzi z zarządu to inna sprawa
    Ścieżek

14.04.2024 18:55

Informacyjnie premie będą wypłacane po 10.04 proszę przekazać wszystkim pracownikom. Taki mail przyszedł

13.04.2024 19:10

Ścieżek

14.04.2024 18:55

14.04.2024 12:10

Auu

14.04.2024 16:15

To nie kierownik decyduje o kwestiach premii tylko prezes. Jeżeli cokolwiek będzie mówił czy do czegokolwiek przekonywał to z pewnością nie ze swojej nie przymuszonej woli ????
    Radal

13.04.2024 21:26

Czy zaczynając pracę, można liczyć od razu na jakieś bonusy i premię?

14.04.2024 10:32

Nie ,dopiero po 3 miesiącach od rozpoczęcia pracy dostaniesz premię
    Alfred

13.04.2024 10:54

Czy to prawda że dobry Handlowiec jak się stara i przynosi klientów to z prowizji samych dostanie ponad 20 tyś /miesiąc?

12.04.2024 15:45

Zielony sprzątacz

12.04.2024 19:55

Co wy macie z tą likwidacją działu gospodarczego? Jakby był likwidowany, to byśmy sami wiedzieli o tym chyba... Dział zielonych nie jest likwidowany, tylko zabiera nam się część roboty i daje ją wam, bo ten cały 5S wchodzi... Ale że ktoś tego dobrze nie przemyślał, to już inna sprawa.
    Zielony ludzik

13.04.2024 21:05

Nie wszyscy są ułomni więc gościu uważaj co piszesz. Niektórzy trafili na Dział Gospodarczy bo są schorowani a drudzy bo byli wolniejsi albo trafili na ludzi którzy ich gnoili bo nowy to trzeba go zniszczyć. Chętnie bym się z tobą spotkał i ciekawe czy byś był taki cwany na żywo?
    Man77

13.04.2024 15:43

A więc tak, pracuje tu już kilka dobrych lat - odczuwam ogromne zaniepokojenie tym co obecnie dzieje się w firmie… Dyrektorzy wszyscy na L4, premii brak. Dział na którym się znajduje przynosi ogromne zyski, ze zleceniami jesteśmy do przodu i mimo wszystko czuję się pokrzywdzony. Fakt faktem z tego co mi wiadomo, plastiki na dzisiejszy moment są bardzo w plecy, aczkolwiek to nie powód aby obciążać całą firmę (pracowników) jakimikolwiek kosztami - ponieważ ja nie jestem dyrektorem, kierownikiem osoba decyzyjną która powinna zadbać o to aby wszystko było na czas, tylko zwyczajnym niebieskim. Dlatego też, czuję się pokrzywdzony przez Właściciela tym, że druga połowa wypłaty została zamrożona… My na dziale się staramy, nadgodziny zostajemy nie raz po 10h pracujemy 5 dni w tygodniu licząc, że zarobimy więcej a tu takie coś… Krzywdzenie osób które nie mają wpływu na obecną sytuację w firmie. Pozdrawiam.
    Zielony ludzik

13.04.2024 20:24

Są krzywdzeni ludzie którzy tutaj naprawdę sumiennie pracują a ci co faktycznie lecą w kulki przebywając co 30 minut na palarni to nie ponoszą żadnych konsekwencji i nie mam tu na myśli zwykłych pracowników a a dokładnie Kierowników którzy razem z Brygadzistami chodzą na faje parami i to nawet w nie wyznaczone miejsca i nikt nic tym nie robi a co tam najlepiej uwalić taki nikomu niepotrzebny Dział GOSPODARCZY Bo tak jest najwygodniej . Panie Prezesie chyba Pan nie widzi tego co się dzieje ? Czy naprawdę Pan uważa że Pracownik który zbiera ciężkie szkło lub wywozi ciężkie odpady i to ręcznie a nie wózkiem elektrycznym nic nie znaczy w tej firmie? Nie wystarczy porozmawiać z nami jak człowiek powiedzieć wprost jesteście niepotrzebni i tyle a nie chore zagrywki . I to wszystko za 4242 brutto plus 200 zl premii także wy tam na produkcji nie opowiadajcie jak to macie niedobrze bo zarabiacie o 1000zl więcej a nawet więcej ale teraz dojdzie wam nasz zakres obiowiązków i zobaczymy czy rzeczywiście my nic nie robimy jak tak co niektórzy mówią.

09.04.2024 05:38

13.04.2024 17:10

W tej firmie od pewnego czasu jak coś sie psuje to nie ma tak, że raz i później już tylko lepiej. Zawsze jest to dopiero pierwszy raz i sytuacja się pogarsza. Kto już trochę pracuje ten wie.

09.04.2024 12:27

Zuzek123

09.04.2024 20:59

Meil był wczoraj,widocznie kierownicy was nie poinformowali Ze premie beda wyplacane po 10.04 z zaznaczeniem by poinformowac pracownikow
    Ktoś

13.04.2024 10:49

Była informacja od dyrektorów dla kierowników że zostaną wypłacone premie. Skoro wasz kierownik was nie poinformował, to miejcie pretensje do niego.

13.04.2024 08:00

Obywatele ze wschodu dostali premię i dodatek do mieszkań, średnio 1000 - 1200 zł więcej, niż Polski parobek z ośmioletnim doświadczeniem, brak słów...

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Eko-Okna?

Kontakt - Eko-Okna S.A.

Spacerowa 4 47-480 Kornice

Odi

13.04.2024 07:19

Mnie najbardziej razi taka dezinformacja. Bo jako starszy pracownik już przeżywałem kryzysowe sytuacje w tej firmie. Ale wystarczy powiedzieć oficjalnie że jest taka sprawa,że premii nie będzie bo to i tamto. Ludzie by spokojnie dalej pracowali. A tak to nie wiedzą co jest grane i w tym cały problem. Z dnia na dzień w dniu wypłat bez żadnego oficjalnego maila to trochę obraza dla ludzi którzy tą firmą ciągną za uszy do góry i dają z siebie maxa. Ja to rozpatruję w kategorii szacunku do pracownika. Tego szacunku się tu nie doszukałem. Pozdrawiam załogę eko.

12.04.2024 22:21

Cenzurują tu wpisy o u.kr.Ach, że dostali premie i dodatki do mieszkań, średnio 1000 -1200 zeta więcej niż Polski parobek, brak słów... (usunięte przez administratora)
    Ekoludek

12.04.2024 17:57

Prawda jest taka , że nie potrzebnie tyle hal pootwierali więcej z tego strat niż zysków jest . A po za tym gdy jeszcze w planach mają normy dźwignąć to na pewno jakos się nie polepszy tylko wiecie reklamacji będzie przychodzić niestety na liniach brygadziści gonią bo liczy się sztuką odbita nie ważne jak wygląda. Tak samo maszyny dodatkowe na Z2 by móc dogrzewać plany wiecznie trzeba poprawiać bo źle odbijają zgrzewy i tym nikt się nie zajmie by je do porządku naprawić by polepszyć jakość okien . Jedne pewne jest to , że w tej firmie dając wyższe normy produkcyjne na zmianę to pogarsza jakoś okien jakie jadą do klienta
    Masakra

12.04.2024 22:17

Dokładnie! Jesteśmy tylko ludźmi, próbują z nas zrobić maszyny a nikt nie jest ze stali. Ciągle podnoszą normy na nierealne wyniki i ludzie w końcu będą mieli dojść bo naprawdę idzie się wykończyć. Po za tym zabranie tej premii to kiepska motywacja do polepszenia wyników :(. Myślę że będzie tylko gorzej. A ta różnica zarobkowa pomiędzy eko a innymi firmami nie jest już tak ogromna jak kiedyś. Niedawno problem z wypłatami w Rafako teraz my. Za niedługo też będziemy uciekać bo ceny w górę a wypłaty na dół a za coś żyć trzeba. A chodzenie do pracy i to jeszcze takiej nie polega na zarabianiu tylko na przeżycie żeby dać radę od 10 do 10. Fajnie by było mieć na jakieś przyjemności czy ogólnie na coś więcej sobie pozwolić tak żeby zostało i o nic się nie martwić. Ale słabo to widzę bo dobrze się nie zapowiada :( Szkoda że ciągle wszystko rzucamy i robimy same zamówienia z Wodzisławia.
    Lipa

12.04.2024 12:25

L4 czas zacząć premii nie ma i nie będzie nie ma co czekać i liczyć na coś. Ludzie na oknach w ciula lecą i wysyłają buble do klientów i cała firma obrywa. Za te reklamacje na oknach to wogule wyplatu nie powinni dostać
    Anonim Gal

12.04.2024 21:29

Za nim cokolwiek napiszesz to pomysl. Kto w ciula leci? Myslisz,ze jak jest praca niemalze na akord, non stop działają normy to bedziesz miec jakosc? Poza tym kazde nieścisłości sa zglaszane ale niestety brygadzisci lub kierwonicy mowia aby to puszczac,wiec do kogo macie pretensje? Niestety tak sie dzieje,jak w zarządach siedza ludzie którzy (usunięte przez administratora) wiedza na temat produkcji ,ktorzy tworzą glupie pomysly,wprowadzaja bez przemyślenia i dup,chos,wariatkowo a potem... lament bo ludzie u gory są nieogarnięci i zwalaja wszystko na produkcje...gdyby nie produkcja to ta firma dawno by juz upadla.
    Heh

12.04.2024 16:49

Gdyby miała być premia to już by była. Taka prawda. Po co mieli by czekać tyle czasu po wypłatach skoro premie są już policzone. Na dniach pewnie przyjdzie oficjalny mail i tyle. Nie ma się już co łudzić pogódźcie się z tym. Jest to niesprawiedliwe ale w tej firmie nic nie jest. Zaczną się l4 i obijanie, żaden brygadzista czy kierownik nie będzie miał już kontroli nad pracownikami. Elo.
    Kadur

12.04.2024 20:59

Z czego ma być premia jak kasy nie ma wszystko na kredytach?

12.04.2024 07:48

ciulosz

12.04.2024 19:08

no i gdzie ta premia? bo nie widzę ani złotówki mimo że byłem cały miesiąc???

12.04.2024 18:22

@pracodawca Jak w firmie ma być dobrze? Jak wybierane są sztuczne stanowiska tak jak naprzyklad brygadzista na dziale do max 6-10 osób, który opierdziela się całe 8 godzin, pracuje tylko na pierwszą zmianę, do tego wysługuje się pracownikami i wysyła groźby że będzie uwalać premie.. po co w firmie taki pracownik z takim stanowiskiem.. kto to wie..

12.04.2024 12:52

Morda

12.04.2024 17:19

Ludzie na produkcji z dłuższym stażem tyle wyciągają ;). Gdyby tu była mowa o 4 tysiącach to nie było by takiej akcji, rozmawiamy o kwocie dwa razy większej i tobie nikt do kapsy nie patrzy więc czyimiś zarobkami też mógłbyś się nie interesować :)

12.04.2024 13:13

Pko

12.04.2024 17:17

Nie, i podobno niewiadomo czy będzie. Oficjalnie na piśmie nic nie ma. Na ten moment cisza. Lepiej się przygotować że jednak nie będzie...
    Bieda

12.04.2024 16:17

Premii nie będzie. Podobno we wtorek ma być rada w tej sprawie. Człowiek się zajeżdża fizycznie żeby godnie żyć. A tu takie cyrki. Po wszystkich wydatkach ludzie z rodzinami dziećmi i kredytami po miesięcznej harówie zostaną z dwoma tysiącami na życie przy dobrych wiatrach. Ludzi brakuje na produkcję ciekawe kto się teraz zatrudni przy takim czymś. Nie wiadomo czy się śmiać czy płakać. Jaka płaca taka praca. Sezon na L4 i szukania innej roboty właśnie się zaczął.
    Premia

12.04.2024 15:45

Ktoś dostał premię? W ogóle do kiedy mają być wypłacone?

11.04.2024 07:48

Akord

12.04.2024 13:17

Nikt nic nie widział cały dział nic nie wie o żekomych mailach nawet kierownicy nic jak sie ich pyta
    Kocham Pana Boga

12.04.2024 15:32

Mail był po to żeby pół zakładu nie poszło na l4. Gdyby premia miała być to już by była.
    Ten w czerwonym

12.04.2024 11:27

Ja tam swoje zarobiłem, poucinam librom co się da, tym co nosza dary dam jakiś procencik. Reszta na akord pasować, bo jak nie to w potylice i za drzwi
    Rudy

10.04.2024 17:21

Proponuję spowolnić pracę na wszystkich działach ponieważ pracowaliśmy tak naprawdę na AKORD … zbieranie punktów za złożone stojaki , norma na produkcji to wszystko było po to aby jak najwięcej zrobić i zarobić ! Teraz gdy zabrali nam premię , ganianie jeden drugiego i patrzenie na ręce niema żadnego sensu! Praca za ponad 4000 zł ? Ok ale ta praca będzie adekwatna do zarobków bo chyba każdy wie ile jest w tych czasach warte te 4 tys zł ! Nie walczcie z kierownictwem! Oni już nie będą mieli wpływu na to czy coś robicie szybko czy powoli … teraz już to jest obojętne! Moim skromnym zdaniem zabieranie premii z dnia na dzień to szczyt chamstwa ! Sprzedajecie okna po zawyżonych cenach i nikt do was nie ma pretensji… ! To chyba początek końca eko okien .

11.04.2024 12:09

Sabina

11.04.2024 18:26

Człowieku !! Obudź się w końcu , żadnych premii już nie będzie …
    Erotoman

11.04.2024 21:33

Na Razie mydlą gały że 16 się dowiemy... Żenada tej firmy w każdym calu. Straszenie ludzi ze jak pójdą na L4 to nie mają powrotu to już w ogóle absurd. Niech to upadnie będzie święty spokój i motywacja do szukania czegoś lepszego
    Malwina

11.04.2024 13:05

Widze tu dyskusję o premiach, o tym czy były, czy nie były. Ale ja jestem ciekawa pracy, konkretnie to firma szuka teraz informatyka w dziale utrzymania ruchu. I jak mowa o dodatkach od firmy, to widziałam, że dają pracowniczy plan emerytalny. Czy wiecie na jakich zasadach odkłada się tam pieniądze, i co, jak ktoś się zwolni z firmy? Zabiera tę kasę ze sobą?
    eyw

11.04.2024 17:47

Dołączyć do PPE możesz dopiero po dwóch latach pracy w firmie. PPE w eko obsługuje goldman sachs
    Pewniak

11.04.2024 16:50

Jutro będzie premia PKO o 13 a reszta o 17. Dziękuję pozdrawiam
    Świadomy

08.04.2024 14:11

Dlaczego nikt nas nie informuje że premia będzie później
    Kierownik

11.04.2024 14:44

Premi nie będzie weźcie się za pracę bo Prezes waz rozpuścił a wy zero szacunku.

10.04.2024 22:50

Egon

11.04.2024 09:21

Z kim rozmawiać żeby rozwiązać umowę bez okresu wypowiedzenia ?
    Dawid

03.04.2024 09:24

Dzień dobry, czy firma Eko - Okna, @Pracodawca zatrudnia kierowców bez doświadczenia. O charakterze tej pracy wiem itp. tak więc mili państwo bez zbędnych komentarzy.
    Artekfartek

10.04.2024 21:18

Dla kierowcy prosto po kursie to nie prosta robota , jazda po osiedlach , centrach miast, ja kilka lat jeździłem po Europie, a w Eko oknach się poddałem, bo nie lubię jeździć wozkiem , szanuje kierowców z eko , bo takim długim zestawem wjeżdżać w takie bazoły to trzeba mieć (usunięte przez administratora)... , ja uważam że lepiej odpuścić niż co napochąć, a ogólnie firma dobra jak na polskie warunki to (usunięte przez administratora) ale to trzeba poczuć, na początek znajdź coś prostszego

Zostaw merytoryczną opinię o Eko-Okna S.A.