Eko-Okna

• Tłustomosty
  • Gródczanki
Katowice - Eko Okna S.A.
Kornice - Eko Okna
Racibórz - EKO-OKNA SP. Z.O.O.

3. Opinie o pracodawcach Kornice
  5. Opinie o Eko-Okna S.A.

Opinie o Eko-Okna Kornice

Nie przegap nowości o Eko-Okna S.A.!

pytanie

05.10.2024 14:46

Czy jeżeli zatrudnię się w październiku 2024 to czy dostanę tę premię 20 tysięcy na koniec roku? Ludzie mówią, że pod koniec roku będzie premia w Eko-Oknach po 20 tysięcy i mam pytanie czy dotyczy to każdego czy jest jakoś związane ze stażem pracy? Czy po prostu każdy dostanie te 20 tysięcy i ile kto pracuje nie ma znaczenia.
    Zuzek123

08.10.2024 12:02

No niewiem,bo ja tak dokładnie mam na magazynie to niewiem kto ci tak nagadał ze to nie prawda
    Fachowiec

09.10.2024 12:45

Tak tak oczywiście. I co miesiąc zarabiasz po 6 tysięcy złotych na czysto xd Aż dziwne że połowa polski nie pracuje w eko oknach skoro takie piękne zarobki tam są.
    Do widzenia

09.10.2024 10:29

To są wypłaty śmiech na sali za cały miesiąc ścinania profili stalowych 8 godz non stop przez cały miesiąc harówki, jak tu się nic nie ruszy w tym temacie do końca roku to do widzenia. Od 1 stycznia na wypowiedzeniu.
    Obiad z żabki

06.10.2024 09:58

5 miesiąc w Wodzisławiu na MGW z uprawnieniami UDT na wózki, nie widziałem na oczy więcej niż 4250 zł netto . Tak sobie robotę zmieniłem że zarabiam mniej... i te kichane wyjazdy z pracy po 20 minut. Do końca roku i zmykam
    kolo

06.10.2024 14:46

a to 4250 to sama podstawa w eko taka jest, to bez premii jestes czy jak?
    Ewa

08.10.2024 23:53

A. Ciekawe jaki masz staz pracy,kwote na umowie i 3 mies bez premi Premia jest wogóle uznaniowa czyli moze byc a nie musi
    Heniek

08.10.2024 23:38

Więcej pracy, lepsze premie, aneksy itd, róbcie nas dalej a wy wierzcie w te brednie, Z5 rolety, nie wierzcie w te brednie!!!!!
    Przestój

08.10.2024 04:31

Ja to tu tylko zostawię: Zgodnie z art. 81 Kodeksu pracy pracownik zachowuje prawo do wynagrodzenia za czas niewykonywania pracy, jeśli jest gotowy do jej podjęcia, a przyczyna przestoju leży po stronie pracodawcy.
    Ania

08.10.2024 10:10

Gdzie macie postojowe ?
    Produkcja

08.10.2024 13:39

Więcej zamówień na JUŻ dawajcie w biurze oraz więcej pracowników na szykowanie planów, bo co z tego że parki przygotują, jak nie ma planów ułożonych tzw plastiki z planów nie gotowe z magazynu. Więcej ludzi tam dajcie chłopy się starają, ale nie nadążają z tym.
    Stary.

03.10.2024 19:36

To nie jest firma z katolickimi korzeniami ani dla rodziny ani dla pracownika! To po pierwsze po drugie już już się ktoś pyta ile l4 brać to minimum 2,3 tyg. Bo i tak premie co zabierają to lepiej być zdrowy odpocząć właśnie z rodzina a nie siedzi (usunięte przez administratora) i liczyć na jakiś ochłap bonsily nie miałeś i nie zrobiłeś normy! Ps drzwiowka nietypowa śmiech na sali Kierownicy przygotowek nie potrafią ogarnąć bubel za bublem idzie na stolach wszystko trza poprawiać z 100 zł bym takiego złomu nie kupił!!! A detektor tylko łazi wypytuje ludzi co by zmienić a I tak nic nie zmienia bo swoich głupkowatych decyzji nie potrafi sam naprawić .firma na minus i to bardzo duży!!!!!!!!!!
    Ktos

07.10.2024 18:49

Ale najważniejsze że są odbicia na zgrzewarkach. Nie ważne już że produkt wygląda jakby miał kilkadziesiąt lat, porysowany, podrapany, źle zgrzany. Najważniejsze żeby stał w przelotce, na stołach naprawią i pojedzie dalej.
    Dodatki

02.10.2024 06:17

Będą dwa dodatki informacja w do piątku, jeden 350 za frekwencję i drugi 500zl też za frekwencję ale jako.dodatek stały do umowy, pozdrawiam serdecznie. Nie piszcie że kłamie i wymyślam jak to piątku nie będzie informacji to możecie mnie oczerniać.
    Qwerty

06.10.2024 18:20

Sami jeszcze nie wiedza czy coś dadzą czy nie, raczej nie dadzą ale info kazali puścić żeby ludzie przynajmniej do końca grudnia chodzili i robota jakoś szla, od stycznia bedzie mniej zamowien więc już tak roboli nie będą potrzebować chwilowo a później to się zobaczy i coś się znów obieca
    Richard

07.10.2024 18:16

Kłamiesz i wymyślasz nic nie będzie jeszcze ci z premii zabiorę za reklamację. Tutaj jest coraz gorzej trzeba poszukać nowej pracy na wiosnę
    M.

02.10.2024 09:10

Czy ktoś wie o jakimś bonusie do wypłaty za obecność?
    xD

04.10.2024 10:12

w sciane glowa sprobuj, na wszystkich halach sa ludzie ktorzy zasuwali ponad norme i zgadnij co dostali xD tak xD tyle masz szarych komorek co dostali wiecej do premii..
    SB

06.10.2024 14:53

To tak jak na roletach MZ nic nie ogarnia, najgorsza zmiana na dziale, ale kolega kierownika i dyrektora to sobie może pozwolić na nic nie robienie, wiecznie tylko drze (usunięte przez administratora) a o niczym nie ma pojecia
    Renia 22

04.10.2024 08:57

Jak to jest że stali pracownicy muszą na swym dziale każdą maszynę umieć A przyjdzie nowy i stwierdza że on tylko się ma uczyć na jednej Ob jest dobrym znajomym z brygadzistą itd i nie musi się uczyć na innych maszynach Kurna co to ma być tu tylko w Eko robią po znajomościach a jak nie masz pleców to jesteś w (usunięte przez administratora)
    Vjnn

05.10.2024 16:06

Nie tylko u Cb tak jest, a jak ktoś jest rodzinka kierownika to już wogole najłatwiejsze stanowisko i nic więcej
    Pro po L4

05.10.2024 11:13

1) 10 dni w roku L4 premia zostaje 2) każdy kolejny premii już niema 3) każdy może zachorować będzie grypa 3 dni L4 i premia zostaje gość wraca do roboty, 4) chory chodzi do roboty zaraza kolejnych 20 zdrowych. 5) nie bierze 3, 4 dni L4 tylko do końca miesiąca bo i tak nie ma premii. Naprawdę drogi zarządzie tak trudno to zrozumieć.
    Zebek

05.10.2024 06:48

Praca zła nie jest ale kasa marna szukają tyłu ludzi robić nie ma komu wymyślanie dodatków po co daj premię i nie zabieraj premii całej za l4 za jakieś uwż kasa i tak słaba nie ma nic takiego konkretnego do zaoferowania żeby tych ludzi przyciągnąć
    bloger

04.10.2024 00:05

Myślicie że mogą byc jakies zwolnienia w najbliższym czasie?
    hahaha

04.10.2024 19:40

raczej przyjecia.
    Xyz

04.10.2024 04:09

Jakim prawem jest zabierany dodatkowy dzień wolny za krew? Co to ma znaczyć że jak nie przyjdę to nie dostanę śmiesznych 350zl? Należy mi się dwa dni wolnego, jak psu buda. I 350 zł też mi się należy, bo to mój podatek nie wasz.
    Bartek

04.10.2024 17:09

Na drugiej hali jest to samo,robic się nie chce to na krew ida,malo kto myśli żeby komuś zycie uratować. Dlaczego chodzą tylko czwartek piątek,a nie np wtorek środa. Jestem za,za to powinni zabierać dodatek,jeżeli taki będzie
    myky

04.10.2024 19:37

mozesz isc oddac krew w czwartek, piatek masz wolne i wszystko jest okej. O to wlasnie chodzi zeby ludzie nie chodzili oddawac krwi by tylko miec 2 dni wolnego.
    Szukam

04.10.2024 16:21

Czy jest tutaj ktoś kto pracuje na bramach segmentowych ?
    Wodzik????

04.10.2024 10:38

Dysponenci z Wodzik totalne (usunięte przez administratora)same pomyłki zmiana A tragedia źle zamówione co chwilę coś .Brygadzista se chyba nie radzi wcale kiedy ktoś się wkoncu za niego weźmie .Chyba trzeba wkoncu do Pana Kłoska prywatnie napisać .
    Schemat organizacyjny 2024

03.10.2024 21:47

Proszę zapoznać się z nowymi p.o różnych działów bo stara gwardia już nie pracuje. (usunięte przez administratora) Ale niestety są minusy. Nowe osoby decyzyjne po podstawówce, uzależnione . Do czego to doprowadzi? Dyrektor w kk to już ewenement . No (usunięte przez administratora) został kierownikiem zmianowym w wieku dzislawiu. Osoba która była przezucana notorycznie w kornicach z z2 na z6 i to kilka razy z braku wyników.....
    MEN

04.10.2024 10:35

A jak spojrzysz na to dosadniej Osoby bez języka plus Fojcik B co staje okoniem do Prezesa jest mianowana do rozwoju - dobre podsumowanie czy ja to ogarnę Może ten zel model poznański coś poradzi obiecał przecież 150 mln euro z Niemiec

03.10.2024 14:24

Akacjowa 34

04.10.2024 07:01

do kompletu brakuje kogoś kto będzie tam fizycznie pracował, bo jakoś nie wyobrażam sobie by derektorzy pracowali "na produkcji"
    xx

03.10.2024 14:53

Co się stanie jezeli zaspalem do pracy i nie było mnie 1 dnia premia its odpada? i czy oprocz tego mogą się do czegos przyczepic

03.10.2024 09:24

A Ty Katolik.?

03.10.2024 14:53

Potwierdzam 20000 zl premi wyplacone w grudniu ma byc. Ale tylko dla ludzi ktorzy sa katolikami i obchodza swieta bozego narodzenia Pozdrawiam
    obserwator

03.10.2024 06:52

(usunięte przez administratora) Kazdy kierownik ma 3 zastepcow ktorzy dzien w dzien siedza sobie z nim w biurze i gadaja a my na nich musimy zarobic!!! Prosty przyklad dzialu gospodarczego, opinia szybko zniknela weryfikacji zadnej przeciez jest zakaz palenia

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Eko-Okna?

Kontakt - Eko-Okna S.A.

Spacerowa 4 47-480 Kornice

Branże: Poligrafia i druk

Lew

02.10.2024 17:13

Oczywiście że będzie dodatek bo sezon grypowy się zbliża a jak to na katolicka rodzinna firmę przystało... nie ma nic za darmo albo bierzesz urlop zamiast chorobowego albo idziesz do roboty i szargasz sobie zdrowie ...
    Nieczysty

02.10.2024 08:49

Sprawa dotyczy przygotowania produkcji Wodzisław Śląski lizodupy dostają polary mimo że siedzą przy biurku i im się należy ale osoby które chodzą na dwór po materiał albo są otwarte bramy i jest zimno to już się nie tyczy kpina….
    Eko pracownik

10.09.2024 14:34

Czy za jeden dzień urlopu na żądanie nie dostanę premi?
    Majki

01.10.2024 22:30

A ile l4 można mieć by dostać premie?
    L4

02.10.2024 02:06

Skoro nie ma premi od 2 dnia L4 czy UŻ to lepiej wziasc L4 na cały miesiąc …. Firma sama sobie wymyśliła takie zasady to niech cierpi!
    Gosc

01.10.2024 22:29

Jak wygląda praca w Kędzierzynie-Koźlu? Czy ktoś się orientuje?

01.10.2024 17:00

Siemanko, czy na siódemce można dalej brać jedzenie na wagę? Czy zaczęli porcjować? Znikła z tygodniowego menu informacja na temat ceny na wagę i dlatego pytam.
    Karolina

01.10.2024 16:10

Hej. Zakład 6, produkcja okien -jak wygląda sprawa premii jeżeli chodzi o oddanie krwi? Należy się czy nie?
    Bero

21.09.2024 19:23

Witam mam pytanie czy jest możliwość aby uzyskać dwa weekendy wolne w miesiącu oraz dwa piątki w miejscu w związki że nauką w szkole ?
    Beron

30.09.2024 18:38

A jak bym wziął urop bezpłatny to co by się stało?
    Robochłop

01.10.2024 09:54

Pracujesz na 100%, ale bez premii. Koniec końców te bezpłatne urlopy mogli by potraktować jako nieobecności i mogli by cię zwolnić. Wiele też zależy od sytuacja materialnej takiego "studenta" i czy może sobie na to pozwolić.
    Kasia

01.10.2024 09:12

Czy ktoś wie czemu zwolnili tylu rekruterów?

27.09.2024 09:04

obserwator

29.09.2024 11:29

i ktos sie tutaj zgadza. dzial gospodarczy do zamkniecia, kto bedzie chcial robic to robote sobie znajdzie, panie z biura sobie tez poradza, moze produkcja ? bo zarzadzanie dzialem gospodarczym slabo wychodzi

29.09.2024 20:19

No już widzę jak(usunięte przez administratora)--lacie z miotłą po wszystkich przestrzeniach i ciągach komunikacyjnych. Zieloni widzieli już jak to sobie dawaliście radę jak ich na dwór wywalili. Prawda była taka, że mieliście wywalone na (usunięte przez administratora) wokół was, bo każdy był zajęty swoją pracą, co jest zrozumiałe. Ale jakbyś miał wyrabiać swoją normę i jeszcze sprzątać resztę hali i wywozić odpady, to (usunięte przez administratora)z się, a nie dasz rady. Kiedy w końcu produkcja zrozumie, kiedy Ty zrozumiesz, że sprzątanie hali to nie są tylko linki i (usunięte przez administratora)?
    hala 2

29.09.2024 11:39

Mam pytanie czy moglby mi ktos dokladnie wyjasnic jak się zwolnić będąc na umowie o pracę? nie wytrzymuję w tej pracy psychicznie
    Tomek

29.09.2024 18:06

Po co się zwalniać ? Jeżeli masz uszczerbek na zdrowiu umów się ze lekarzem specjalistą (psychiatra) i na L4
    Owszem

29.09.2024 20:17

Zależy ile czasu pracujesz tzn: 2 tygodnie, jeżeli pracownik był zatrudniony krócej niż 6 miesięcy, 1 miesiąc, jeżeli pracownik był zatrudniony co najmniej 6 miesięcy, 3 miesiące, jeżeli pracownik był zatrudniony co najmniej 3 lata. Ale musisz pamiętać, że liczy się to od 1wszego dnia każdego miesiąca np: jeżeli złożysz wypowiedzenie 15tego września to będzie się czas wypowiedzenie liczył dopiero od 1wszego października. Dobra decyzja!!!!
    Michał

25.09.2024 08:01

Witam mam pytanie dotyczące zarobków i premii w eko oknach. Mój znajomy się tam przyjął tydzień temu, powiedział mi że dostał 4350 netto na start. Ludzie go tam zapewniają że dostają nawet po 2-3 tys miesięcznie premii. W głowie mi się to nie mieści, ale czy jest to realne czy tylko go wkręcają bo jest początkujący? I podobno tylko na jego dziale są takie zarobki. Pracuje w Wodzisławiu na stanowisku na którym montują jakieś ciężkie okna, nie wiem dokładnie jak nazywa się ten dział. Jedynie jeszcze tyle wiem że jest tam mała ekipa ludzi (około 20 osób) i jedna ranna zmiana. Czy ktoś coś wie więcej na ten temat? Z góry dziękuję za odpowiedź.
    Robochłop

29.09.2024 00:36

No w sumie gdy: -masz podstawę 4200 -za nocki 100 -nie obowiązkowo obowiązkowo sobotę 150 -dodatek stażowy ok 5 lat to ok 250 -premię 1300 raz do roku, przy czym każdy uważa, że ma taką w każdy miesiąc... To wtedy tak :D
    Tomek

29.09.2024 18:10

Ja po pięciu latach mam 3800 netto bez dodatków . Fajnie że nowi dostają więcej na start i jeszcze mam ich uczyć ? :) :)
    major

28.09.2024 20:16

Jak wygląda praca na aluminium? Warto się tam przenosić?
    Podwyżki

26.09.2024 13:22

Ponoć mają być podwyżki dla wszystkich i.premia frekwencyjna info od kierownika z produkcji,.ktoś coś.wiecej wie? Niby od października

27.09.2024 07:05

Nic ci nie dadzą...że też ludzie jeszcze daja sie nabrać na te plotki puszczane przez kierownikow żeby ludzie na l4 nie szli
    Taaa

27.09.2024 19:21

A kasa wtopiona w rafako to myślisz jak się zwróci? Skoro ogłoszono upadłość. To myślisz jak się zwróci podwyżkami? Hahahahahaha przedtem zabierali część kasy z premii a teraz więcej będzie bo wtopił z rafako
    Diego

27.09.2024 09:33

Jak to jest hala 6 do przodu a sobota do roboty a w tygodniu za bardzo roboty nie mamy

18.09.2024 15:44

Jurek

24.09.2024 22:59

Przecież jest pięć koszulek. Ba za niecałe 12 złotych można było dokupić dodatkowe w bhp
    PolkoPl

26.09.2024 22:38

Czyli pracownicy sponsorują firmę. Ja już kupiłem sobie narzędzie za własne.

25.09.2024 19:21

smakosz

26.09.2024 11:20

nie wiem o czym za bardzo piszesz. Ja jem na stołówce o ile danie mi odpowiada. Jak coś nie odpowiada to po prostu nie jem. Zawsze można sobie samemu nosić i nie ma obowiązku korzystania z jedzenia firmowego. Chyba nie masz doświadczenia z innymi firmami gdzie stołówek nie ma a jak kolego taki chętny do pomocy to do pracy ci może gotować
    Anka

25.09.2024 01:50

Proszę mi powiedzieć jak to wygląda z tym przeniesieniem? Czy kierownik musi się zgodzić na moje przeniesienie na inną halę?
    Młody

25.09.2024 09:20

Tak musi i musi ci wtedy oddać połowę swojej wypłaty

22.09.2024 19:17

Jak to jest z urlopami za rok 2023? My mamy brać urlopy, bo nie ma pracy. A postojowego za bardzo płacić nie chcą. A znamy osoby które mają po kilka, lub kilkanaście dni zaległego. I twierdzą że kierownik napisze pismo do kadr, i nie muszą wybierać. Ciekawe co na to PIP? Poczekamy do końca miesiąca. A potem wyślemy zapytanie do pipu. Czy są równi i rowniejsi? Albo kolor koszulki? Być może kadry coś przeoczyły? To jest wszystko do sprawdzenia.
    Hut

23.09.2024 02:58

Na jakiej hali namawiają do tego wolnego? Czy w wodzslawiu? I na jakim dziale?
    Jurek

24.09.2024 23:01

Do końca września musisz wybrać zaległy urlop ...Są za to kary i dla pracownika i dla pracodawcy
    Janek

15.09.2024 17:02

Hej, chciałem spytać o pracę na dziale montażu rolet, jak tam wygląda, jak atmosfera i zarobki? Kolega tam robił i mówił mi że trzeba przeżucać okna po 100 kg i więcej i trzeba po drabinach skakać z tymi roletami... a zarabiał około 5500 zł bez sobót, prawda to? Może jest tu ktoś kto tam robi i może się wypowiedzieć. Pozdro
    jjj

21.09.2024 00:37

za sierpien dostałem 4800zl netto a jestem jeszcze na okresie próby wiec bez premi, robiłem nadodziny 1 dodatkowa nocke, i sobote+niedziele na 1 zmienia nadgodzin
    Antoni

24.09.2024 20:52

wspołczuje ci ze tyle pracujesz xd poniżej 6k nie schodze z 1 sobota ,ale jak ty masz 2 lewe i nie lubisz poniedziałków wiec masz co masz
    Mam tego dość

23.09.2024 19:19

W październiku zacznie się ucinanie premii po całości. Jakoś trzeba będzie nazbierać na premię świąteczną w grudniu ;) , całe 1098 zeta. A po nowym roku w magazynach biznesowych typu Forbes oraz na portalach branżowych informacje o kolejnych rekordach sprzedaży w roku 2024. Wio do roboty za 4100!!! I w sobotę masz przyjść za dzień do wybrania.
    Janusz

24.09.2024 20:17

Mało tego! Zaczną robić wszystko, żeby uciekali na L4 i wtedy z automatu ucinają premię za grudzień. Weź to Kłosku już sprzedaj w p.dół i będziesz ustawiony do końca życia. Niech z tego zrobią magazyny na paszę albo obory, większy pożytek by był.

Zostaw merytoryczną opinię o Eko-Okna S.A.