Eko-Okna

• Tłustomosty
  • Gródczanki
Katowice - Eko Okna S.A.
Kornice - Eko Okna
Racibórz - EKO-OKNA SP. Z.O.O.

3. Opinie o pracodawcach Kornice
  5. Opinie o Eko-Okna S.A.

Opinie o Eko-Okna Kornice

Nie przegap nowości o Eko-Okna S.A.!

06.02.2025 05:20

@Jana

08.02.2025 23:43

Cześć zadowolony ze swojej pensji? ile otrzymałeś? Czy tydzień po wynagrodzeniu będzie premia?
    @Jana

08.02.2025 23:45

Denol

07.02.2025 15:46

Czy ma ktoś konto w banku Spółdzielczym w Raciborzu i dostał wypłatę dzisiaj ?
    Izuniaa

08.02.2025 15:01

jeszcze nie dostałam też.. czy są jeszcze jakie osoby bez wypłaty ?
    Młody4

08.02.2025 10:24

Siemanko wszystkim wiem że nie było jeszcze pasków ale może ktoś wie dlaczego mimo aneksów/podwyżek były tak małe wypłaty??? pozdro
    Starszy monter

06.02.2025 10:43

Najgorsze jak jedni chcą pracować rozwijać a drudzy wolą siedzieć na l4 bo im sie robić nie chce nie obrażając tych co mają l4 naprawde bo się coś dzieje
    Odi

08.02.2025 08:40

No bo skąd (usunięte przez administratora)ma wiedzieć komu się nie chce a kto jest chory. W tej firmie każdy kto ma l4 to leber.
    Pracowniczka magazynu

05.02.2025 16:22

Na dziale listew w Wodzisławiu Śląskim gdzie pracuję jest jedna pani, nazywa się Gosia, rudowłosa nimfomanka, osoba ta lubi rozgłos oraz jest bardzo chętna na uwagi mężczyzn, z tego jest znana z Kornic, nie chciałabym mieć z nią styczności dlatego że jestem mamą 2 dzieci, nie jest osobą godną naśladowania a sama określa się mianem dobrej matki, ciągnie ją do wyżej postawionych mężczyzn i nie tylko, nie polecam przebywania w jej towarzystwie...
    Mych

08.02.2025 08:28

To po co tu robisz. Znajdź se inna firma
    Ona

08.02.2025 08:36

I co tak się burzysz hanysku. Chłop napisał prawdę. Ja też doświadczyłam i nie jedna osoba. A to dlatego,że firma nie dba o pracownika i na takie działania przełożonych przymyka oko. Mało kto to zgłasza i jest na to ciche przyzwolenie.
    Kolesiostwo

04.02.2025 21:13

@Pracodawca Proszę o zainteresowanie się kolesiostwem jakie występuje u nas na dziale aluminium zmiana B okna pan G. z kierownikiem zmianowym. Ręka rękę na dniówkach , na nockach… Wraz z współpracownikami mamy tego dosyć. Na dodatek naganne zachowanie wobec nas i typowe bycie stronniczym… Nikt z nas się nie odezwie bo każdy się boi… Myśli o przeniesieniu trzeba będzie realizować gdy nic się nie zmieni..
    Alu

07.02.2025 12:49

Brawo Adam, przynajmniej nie chowasz głowy w piasek i przyznajesz się do błędu, czekamy na pozytywne zmiany, będę ciebie obserwować, co prawda nie pracuje na oknach ale z magazynu wszystko widzę i dużo słyszę
    Kompromitacji ciąg dalszy

07.02.2025 21:55

Kolejne wykolejone wagony do popsutego pociągu… Co się stało to się nie odstanie ;) Pewnych rzeczy się po prostu nie wybacza nie zapomina nie odpuszcza. Zmiany będą owszem ale osoby zarządzającej. Czekamy na ponowne głosowanie na dziale. Ludzie sie zawiedli po całej lini i otworzyli oczy. Jak sobie wyścielisz tak sie wyśpisz. SPRAWIEDLIWOŚCI STANIE SIĘ ZADOŚĆ

07.02.2025 02:56

...

07.02.2025 18:33

Nie chcę Cię zniechęcać, ale... Nie przychodź tutaj. Celuj w produkcję. Tutaj Cię nic dobrego nie czeka i szkoda Twojego zdrowia psychicznego, chyba że jesteś odporny/a na stres.
    ...

07.02.2025 14:48

Witam. Czy mógłby ktoś napisać na jakie stanowiska idą pracować kobiety w Wodzisławiu Śląskim? Oraz ogólnie opinie na temat pracy? Bardzo proszę o normalne odpowiedzi, bez ubliżania innym itd. Pozdrawiam.

07.02.2025 00:27

07.02.2025 10:51

Poprzychodziły pracownice stonek, osiedlowych sklepików i czeskiej produkcji to się zaczęły intrygi i ciężka atmosfera. Tipsy, sztuczne rzęsy i odrosty na blond włosach, całe grupki się tworzą.
    Kierowca

07.02.2025 10:24

@Pracodawca Witam. Jak długo trzeba czekać na informację o terminie rozmowy kwalifikacyjnej na stanowisko kierowcy C+E? Czekam już miesiąc i zero odzewu.
    Dżordż

07.02.2025 09:40

Dzień dobry szanowne grono. Jako osoba która ma nie małe doświadczenie w serwisie, proszę o informację jak wygląda sprawa związana z działem serwisowym, naprawczym związanym z obsługa urządzeń, najlepiej od strony olejowej, smarowniczej. Jakie są stawki na ww. Stanowisku, ma to w ogóle sens?
    Nowa

06.02.2025 20:48

Dostałam ofertę pracy jako monter. Jak wygląda praca i czy kobiety dają radę ?
    daria

06.02.2025 19:10

mial ktos juz przelew?
    Związek zawodowy

06.02.2025 18:04

Polecam wszystkim przystąpić do grupy eko okna związek zawodowy na pewno portalu zaczynającym się od litery F. Samo przystąpienie nie oznacza przystąpienie do zwiazku ale daje możliwość obserwacji co ONI tam piszą. A więc moderator grupy załączył post o tym jak nie można zwolnić z pracy osoby z zarządu związku zawodowego. Podobno autor posta sam przebywa min stop ma zwolnieniu. Wnioskować można że związek zawodowy daje parasol ochronny ....no cóż
    Rafał

03.02.2025 21:11

Witam, planuje podjąć u Was pracę jako kierowca autobusu. W związku z tym mam pytanie...po przywiezieniu pracowników do zakładu co kierowca autobusu robi? Pozdrawiam.
    kierowca

06.02.2025 17:48

wraca na zakład przebiera sie w ciuchy robocze i pracuje na produkcji. Nie jest kolorowo
    Transport pracowniczy

04.02.2025 15:17

Proszę o wypowiedzenie się kogoś z transportu odnośnie przewozu ludzi przepełnionymi autobusami, autobusy nie są wyposażone w żadne uchwyty bezpieczeństwa czy też poręcze. Jak to wygląda od strony prawnej gdy policja zatrzyma taki autobus do kontroli a tak jak "byk " pisze że 0 miejsc stojących. Kto odpowiada pracodawca czy kierowca wykonujacy przewóz?
    Zośka

06.02.2025 15:40

Odpowiada kierowca. Kierowca decyduje ile ludzi wpuszcza do autobusu. Kierowca może nawet odmówić przejazdu Ale z drugiej strony każą im pewnie przymykać oko z naciskiem na każą.
    kandydat

06.02.2025 14:20

Takie pytanie -jakiś czas temu koledzy byli na rekrutacji panie i panowie z biur bardzo mili natomiast na biurze przepustek pan z ochrony bardzo bardzo niemiły i teraz pytanie On taki jest zawsze czy tylko jak nowym do rekrutacji musi przepustki wydać.
    Ewa

06.02.2025 04:39

Gdzie można zgłosić za dużo ludzi w autobusie? CZY to robi kierowca autobusu? Bo w moim autobusie już dużo ludzi stoi.
    Dieter88

03.02.2025 16:11

Kolega z działu trafił do szpitala w złym stanie, a ci mu kazali brać URLOP inaczej ucinamy premie która podnosi wynagrodzenie z minimalnej. Nieludzkie traktowanie pracownika, jak ci się coś przydarzy to cię traktują jak zwykłego cwaniaczka a nie gościa który dzień w dzień (usunięte przez administratora) nie polecam firmy.
    kurdebele

05.02.2025 17:50

i przez takie (usunięte przez administratora)jak ty jest jak jest w tym kraju bo to problem nie tylko w eko. jak jestes chory to nie jest twoja wina zeby karac za l4 ale dopoki tacy idioci beda bronic systemu ze bo ja pracuje caly miesiac a mietek chory na zapalenie pluc sie leniwi w domu to nie powinnien nic dostac to bedzie jak jest. ucinanie premi za chorobe to nie jest normalna rzecz i jest to patologia,a jak ktos uwaza inaczej to jest po prostu (usunięte przez administratora)
    :-]

06.02.2025 04:19

W tej firmie dla wielu osób choroba to jak bumelka. L4 nie jest mile widziane przez przełożonych i współpracowników. Nawet jak wylądujesz w szpitalu.
    Kandydat na kierowcę.

05.02.2025 22:16

Witam. Jak długo trzeba czekać na informację o terminie rozmowy kwalifikacyjnej na stanowisko kierowcy C+E? Czekam już miesiąc i zero odzewu. @Pracodawca

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Eko-Okna?

Kontakt - Eko-Okna S.A.

Spacerowa 4 47-480 Kornice

05.02.2025 18:28

Na MWG wydano kilkadziesiąt milionów złotych na zadaszenie placu załadunkowego gdzie ładowane są tiry. Ponoć żeby okna trafiały do klienta suche. Szkoda tylko że te same okna jadą w deszczu na otwartej przyczepie traktora przez cały zakład???? Okna i tak są całe mokre albo z śniegiem trafiają do klienta.
    Zainteresowana

04.02.2025 20:52

Czy zatrudniają kobiety na produkcji w Kornicach? Bardzo chciałabym tu pracować.
    Pozytyw

03.02.2025 18:30

Czy ktos tu ma coś pozytywnego do powiedzenia? Wszystcy narzekają ale dalej tu pracują
    Pracownik Eko

04.02.2025 19:32

Dokładnie jeśli im źle to pelno firm w okolicy które dają tak zarobić jak w eko powinni dziękować ze eko okna istnieje
    Janek

04.02.2025 15:16

W Wodzisławiu na montażu rolet to jest dopiero cyrk, brodaty Robert brygadzista w czasie wolnym tnie sobie deski i kryje do plecaka, inni chodzą jakby kapustę deptali, kulturysta okularnik albo je albo siedzi na telefonie, jeden wielki cyrk. Ewidentnie widać że nie mają roboty tylko grają na czas

31.01.2025 18:11

Mam okazję iść do Wodzisławia do działu drzwi. Warto iść jak atmosfera i robota ?
    Qwerty

04.02.2025 04:05

Na dzien dzisiejszy z jedynej oficjalnej informacji firmy wynika, że dodatek 588 będzie dodatkowo wypłacany. Innej wersji nie podawali wiec to juz tradycyjnie plotki ;)
    Karola

04.02.2025 12:09

Masz rację dwa dodatki trafiły do podstawy: specjalny i stanowiskowy, trzeci frekwencyjny nadal będzie naliczany osobno.
    Nowy łorker

03.02.2025 20:45

Witam, pytanie jakie są najgorsze działy / stanowiska na kornicach dla kobiet wg was ?
    Niestety

04.02.2025 11:49

Najgorsze to sprzątanie WC po produkcji..
    Praca

04.02.2025 09:58

@Pracodawca, czy są przyjęcia kobiet do zakładu w Wodzisławiu?

03.02.2025 15:59

Nie kłamie

04.02.2025 05:15

Nie dostali wszyscy.... Ci starsi nie dostali
    Szczerze

04.02.2025 09:10

Szczerze mówiąc to jakby dyrektorzy byli wporzadku to by poinformowali swoich ludzi a nie robi się z tego tajemnice,
    Stary Mędrzec

04.02.2025 07:18

Interpretacja Przypowieści o Mądrym i Niemądrym Panu Przypowieść ta ukazuje sprawiedliwość w zarządzaniu oraz rolę odpowiedzialności na różnych poziomach organizacji. Właściciel przedsiębiorstwa oczekuje wzrostu, lecz nie bierze pod uwagę, że to nie robotnicy decydują o sukcesie firmy, lecz jej zarządcy. 1. Odpowiedzialność liderów Władca wymaga wzrostu od wszystkich, lecz to zarządcy organizują pracę. Jeśli nie rozdzielą zadań właściwie, brak wzrostu nie jest winą robotników, lecz ich przełożonych. To odnosi się do dzisiejszego zarządzania – nie można karać całej załogi za błędy kierownictwa. 2. Sprawiedliwość wynagradzania Stary pracownik przypomina właścicielowi, że nagroda powinna być proporcjonalna do wysiłku. Jeśli jeden dział pracuje ciężko, a drugi ma problemy niezależne od siebie, zbiorowa kara nie jest sprawiedliwa. Ostateczna decyzja właściciela odzwierciedla zasadę, że motywacja rośnie, gdy każdy widzi związek między swoim wysiłkiem a nagrodą. 3. Współpraca zamiast rywalizacji Gdy premia zależy od wyniku całości, pracownicy zamiast pomagać sobie, zaczynają obwiniać innych, co prowadzi do chaosu. Przypowieść wskazuje, że firma rośnie nie przez strach i presję, lecz dzięki mądremu zarządzaniu i wzajemnemu wsparciu. 4. Nauka dla współczesnych liderów Prawdziwa przywódczość to sprawiedliwe podejście do nagradzania i odpowiedzialność za organizację pracy. Jeśli wyniki są słabe, liderzy powinni szukać przyczyn w sposobie zarządzania, a nie karać podwładnych. Przypowieść pokazuje, że sukces nie zależy tylko od pojedynczych osób, lecz od całego systemu zarządzania – i to najsilniejsi powinni dźwigać największą odpowiedzialność.
    On

03.02.2025 22:02

Niestety w firmie jest (usunięte przez administratora) zastraszanie i groźby. Możesz powiedzieć w zaufaniu kierownikowi a i tak cie zeżrą na linii. Szkoda...bo pracowici ludzie mogliby dużo zdziałać, ale ich wola...

03.02.2025 12:38

Jimmy Butler

03.02.2025 18:19

Właśnie! Podpinam się do pytania kolegi u góry Co z resztą co nie dostali...???
    Zawiedziona

03.02.2025 19:47

Nie wiem jak na produkcji, ale na DH osoby anglojęzyczne mogą tylko popatrzeć jak inny dostają aneksy, bo w tej firmie język angielski nie jest językiem obcym, ale będą Ci wciskać klienta z każdego kraju, bo przecież się dogadasz ;) porażka, pora iść jak inni na L4, bo więcej się zarobi…
    ChceByByłoLepiej

25.01.2025 20:24

@Pracodawca Chciałbym zwrócić uwagę na istotny problem, który, w mojej opinii, ma znaczący wpływ na efektywność oraz koszty pracy działu utrzymania ruchu. Dotyczy on wyższych stanowisk, takich jak inżynierowie utrzymania ruchu. Niestety, ciekawym i jednocześnie niepokojącym faktem jest to, że część osób zajmujących te stanowiska nie posiada nawet tytułu inżyniera, a ich wykształcenie ogranicza się maksymalnie do średniego. Mam wrażenie, że wielu z nich nie dysponuje wystarczającą wiedzą w kluczowych obszarach, takich jak elektryka, automatyka czy diagnostyka techniczna, co bezpośrednio przekłada się na jakość podejmowanych decyzji. Bardzo często decyzje te okazują się błędne, a ich konsekwencje generują wysokie koszty dla firmy. Brak solidnych podstaw teoretycznych i praktycznych prowadzi nie tylko do niepotrzebnych wydatków, ale także do wydłużania czasu realizacji napraw i zwiększenia liczby przestojów. Dla pracowników, którzy muszą działać pod takimi przełożonymi, jest to szczególnie frustrujące i demotywujące. Kompetencje, które powinny być kluczowym kryterium na tych stanowiskach, często wydają się nieproporcjonalne do odpowiedzialności, jaką się im powierza. Uważam, że warto rozważyć wprowadzenie mechanizmów weryfikacji kwalifikacji osób na takich stanowiskach – na przykład testów wiedzy lub bardziej rygorystycznych wymagań dotyczących wykształcenia technicznego. Jeśli firma szuka realnych oszczędności, warto przyjrzeć się temu problemowi, bo być może przyczyny trudności znajdują się na wyższych szczeblach zarządzania.
    Ktoś

31.01.2025 19:53

A co ty się Dziwisz jak inżynierowie to wszyscy koledzy od pana N… Jednego nawet ukrywa u siebie w biurze aby nie został wyrzucony bo jak go Kłosek zobaczy na hali to marnie to widzę nawet nigdzie w grafikach go nie ma, ciekawe co nie ? Kolesiostwo i tyle dopóki to się nie zmieni to na ur nie będzie dobrze

03.02.2025 18:44

Wiadomość od @ChceByByłoLepij była jasna i konkretna – wskazała realny problem, który wpływa na efektywność pracy i koszty firmy. Zamiast skupiać się na tym, czy uwaga została zgłoszona w „odpowiednim” miejscu, można by po prostu potraktować ją jako sygnał do działania. Jeśli firma faktycznie pracuje nad ulepszeniem procesów rekrutacyjnych i rozwojowych, to może warto zacząć od weryfikacji kompetencji osób, które już zajmują kluczowe stanowiska?
    Gorąca setka

03.02.2025 18:36

@Pracodawca jak to jest możliwe że w naszej firmie jest ponad stu kierowników? To jest jakiś obłęd!!!!Czy firma weryfikuje ilu z nich jest warta tych pieniędzy?
    Szon

03.02.2025 17:50

Jak wygląda praca jako magazynier w Kornicach i jaka jest tam atmosfera

03.02.2025 10:52

Idę na drewno jak wygląda tam praca ?
    Zmiana

03.02.2025 10:51

Czy jeśli na początku zostanę zatrudniony w Kornicach to po jakimś czasie wraz z przyszłą zmianą miejsca zamieszkania mogę się przenieść do Wodzisławia? Mowa o okresie pół roku.
    Addsg

30.01.2025 15:31

Czy poszukują aktualnie pracowników na produkcję w Kornicach?
    Eko-Okna S.A.

03.02.2025 08:34

Dziękujemy za pytanie dotyczące rekrutacji w naszej firmie. Tak, aktualnie poszukujemy pracowników na produkcję w Kornicach, jak również w innych lokalizacjach. Prowadzimy intensywną kampanię rekrutacyjną, poszukując kilku tysięcy nowych pracowników do naszych zakładów produkcyjnych. Szczególnie poszukujemy kandydatów na stanowiska produkcyjne i magazynowe, zarówno z doświadczeniem (np. operatorów maszyn CNC czy wózków widłowych), jak i bez doświadczenia. Aktualne oferty pracy znajdują się na stronie www.praca.ekookna.pl. Zachęcamy do bezpośredniego kontaktu z naszym działem rekrutacji pod adresem [email protected] lub numerem telefonu 32 415 43 38.
    Lucjan

03.02.2025 08:51

Czyli jak się zwolnię ? Po siedmiu latach dostałem 6250 brutto , i się zatrudnię ponownie dostanę 6250 brutto.? . Więc po co się uczyć lepiej być młodym i nowym pracownikiem. Brawo wy !!!
    Zainteresowany

03.02.2025 08:28

Witam, Jestem zainteresowany pracą jako elektryk na zakładzie w Kornicach. Moje pytanie jest takie czy jest to ciężka praca, czym zajmują się elektrycy na zakładzie, oraz na jakie wynagrodzenie można liczyć na tym dziale ?
    Drewniaki

31.01.2025 22:50

Prośba do działy handlowego zacznijcie sprzedawać drewniane okna, szukać nowych klientów do nas przychodzą ludzie z Ukrainy to my im róbmy okna tam się przydadzą, za niedługo zabraknie wam kawy w ekspresach. Ludzie na produkcji okien drewnianych czekają na robotę!!! Plastiki na jednej hali produkują przez 8h więcej okien niż my przez cały miesiąc!!!!!! Lakiernie za grubą kasę stoją puste!!!
    Czekamy

02.02.2025 19:52

Do wszystkich kolegów i koleżanek z drewna czy wy też już odliczacie na kolejne odwiedziny Pana Właściciela Mateusza Kłoska już przerabialiśmy to kilka razy ale może w 2025 się uda i będzie można z dumą powiedzieć pracuję na drewnie!!!

03.02.2025 04:55

Dokladnie tak. 90% kupuje najtansze plastiki, jak ktoś chce zaszaleć to bierze w okleinie. A te 10 % co ma kase jak już chce mieć coś droższego to wezmie aluminium. Drewno jest niemodne. Chronmy drzewa.

02.02.2025 19:58

Witam mam propozycje rozpoczęcia pracy na produkcji okien drewnianych w Korniach co o tym myślicie??? Jaka panuje atmosfera Jacy brygadziści, kierownicy

Zostaw merytoryczną opinię o Eko-Okna S.A.