Eko-Okna

• Tłustomosty
  • Gródczanki
Katowice - Eko Okna S.A.
Kornice - Eko Okna
Racibórz - EKO-OKNA SP. Z.O.O.

3. Opinie o pracodawcach Kornice
  5. Opinie o Eko-Okna S.A.

Opinie o Eko-Okna Kornice

Nie przegap nowości o Eko-Okna S.A.!

08.07.2025 12:41

Zwalniaja wszystkich ktorzy nie maja umowy na czas nie okreslony. Klamia zeby nie isc na L4, bo jak pojdziemy to bedza musieli zwolnic za nas kogos z umowa na stale.
    Yy

08.07.2025 22:56

L4 nic ci nie da jak ci się umowa kończy, po prostu po terminie jej będzie ci płacił ZUS a do pracy już nie wrócisz
    Bez oracy

08.07.2025 22:49

Bezrobocie w Raciborzu to faktycznie już nie ma pracy... porażka jednym słowem
    Ola

08.07.2025 15:42

Na z2 to taki mobbing że wreszcie prokuratura się tym zajmie oni jeszcze śpią spoko ale to jeszcze parę dni
    Antymobbing

08.07.2025 22:12

To zależy jaka zmiana i jaka linia.
    Gdzie jesteś ???

03.07.2025 14:18

Gdzie jest prezes firmy czemu się schował??? Wystraszył się ludzi swoich lracowników czy jak... ??? Powinien stanąć przed kamera i powiedzieć choćby przepraszam... a w jego klasztorze powinny zostać odprawione mszę w intencji pracowników i ich rodzin

08.07.2025 16:09

Co jak co ale akurat mechanicy(część), (Wodzisław), naprawiają codziennie te same maszyny, i nie potrafią poradzić sobie nie raz kilka godzin z problemem. Nie wiem na co tacy ludzie.
    Lolek

08.07.2025 21:54

Fabryke położyły idiotyczne działania finansowe połączone z megalomanią Pana MK i jego v-ce AR. Jeżeli płacimy 100k miesięcznie i paniusia nie potrafi wykonać rzetelnej projekcji finansowej to najwyżej referentem w księgowości może być, a nie Dyrektor finansowym całej spółki. Zostawiła nas z tym bagnem które sama narobiła . Taka z niej finansista jak z koziej (usunięte przez administratora)trąba
    Janek

08.07.2025 17:38

Dostałem wypłatę, ale nie jestem pewien czy został mi wypłacono prawidłowo ekwiwalent za urlop? Ma ktoś podobnie? Portal pracowniczy juz nie działa i nie mam jak zobaczyć paska.
    Wypłata

08.07.2025 21:40

Idź do kadr. Muszą ci dać. Nie mają prawa odmówić. To ich obowiązek.
    No

08.07.2025 21:50

Musisz wysłać list że żądasz kopii dokumenacji twojej osoby. Jeśli wyciulali cię na urlopie pisz śmiało, wtedy będziemy pisać pozew zbiorowy.
    siebie zapytaj, zapytaj sie

08.07.2025 21:21

dajcie znać, czy brać udział w rekrutacji. 6500 z banerów w Rybniku kusi!!!!!!
    Razor

08.07.2025 11:15

Wypowiedzenie dostaną wszyscy, którzy nie mają umowy na stałe. Mówią nam, by nieuciekać na L4 tylko dlatego, że muszą zwolnić ileś tam pracowników i gdy ludzie zaczną uciekać na chorobowe, to oni będą musieli zwolnić tychm co mają na stałe, by rachunek się zgadzał.
    Kipa

08.07.2025 21:09

Jeżeli osobie kończy się umowa, to nie jest to wypowiedzenie, ani zwolnienie. Jeżeli osoba na umowie na czas określony pójdzie na L4, to i tak umowa się nie przedłuży. Po upływie terminu końca umowy resztę L4 będzie płacił ZUS
    Były ekoludek112

08.07.2025 20:35

Ciekawe czy Pan klosek postawi nastepny klasztor rydzykowi . Ile na te dwa klasztory poszło 25 mln . Czy pracownicy są winni złym decyzjom prezesa
    Pracoholik

08.07.2025 19:38

Każde roku jest to sama śpiewka tylko jak to wszystko ma dobrze działać skoro 1/3 zakładu w każdy poniedziałek myśli gdzie tu co wypić ,zapalić lub wciągnąć coś do nosa nie mówiąc o piątku drugiej zmianie bo to już weekend ta firma dalej nie da rady tak prosperować skoro na Z2 zamiast produkować okna sprzedaje się narkotyki na Z3 można kupić dobry alkohol na Z6 kierownik sprzedaje swojskie jajka zamiast pilnować ludzi , brygadzistów A na zakladzie 7 podobnie handlują wędlinami to jak to ma dalej funkcjonować skoro tam się robi wszystko w tej firmie tylko nie okna
    Chce pracować

27.06.2025 14:21

Szczerze mówiąc, to ja czekam z niecierpliwością aż.przelozony pozbędzie sie lebrów, pijaków i chorobowiczow, ja to tam mogę pracować choćby za 4 tysiące, byle by pracować i mieć możliwość pracy w weekendy , a póki co największe elementy zajmuja miejsce pracy ludziom co naprawdę by pracowali a nie tylko odbijali obecność. Nie jednemu sie mój wpis nie spodoba , proponuję wtedy (usunięte przez administratora), bo najwięcej mają do powiedzenia ci co robią najmniej. Do zobaczenia , mam nadzieję wkrótce, na linii produkcyjnej
    l

08.07.2025 09:13

To zgłoś w kadrach żeby Ci pensję obniżyli i tym 51 którzy się z Tobą zgadzają - za uczciwą pracę powinna być godziwa zapłata niestety zawsze jest tak że za błędy góry po (usunięte przez administratora) dostają Ci na dole
    D

08.07.2025 18:39

Jak Ci starcza cztery na rękę to się w Mieszku zatrudnij wafle w karton układaj robota lżejsza miejsce w eko komuś uratujesz a i Kłosek nie podłapie że są (usunięte przez administratora) za puł darmo do roboty chętni
    robol

08.07.2025 12:46

kiedy wypłaty będą?
    Robolka

08.07.2025 18:08

Dziś niektórzy dostali a inni 9 max 10. Ci co dostali dziś to już kwik na zakładzie bo na konto wpłynęło 4600 zamiast 6*** a w biurach połowa ludzi dostanie 3950 zł netto. Od jutra macie pewne jak w banku że atmosfera w pracy bardzo się pogorszy. A jak ludzie 31 lipca będą mieli puste konta bo zabraknie tego tysiąca a co dla niektórych kilku tysięcy to ja sie obawiam że nie jeden będzie sie na mnie w pracy wyżywał psychicznie. Nadchodzą ciężkie czasy w pracy. Mam stałą umowę ale szukam nowej pracy. Nie wytrzymam tej atmosfery bo będzie strasznie kiedy ludziom skończy sie hajs a wypłata dopiero za 10 dni.
    Lojalny pracownik

08.07.2025 18:03

Czas wszystko zweryfikuje. Ja też pracuje ponad 10 lat. Teraz zabierają mi wszystko łącznie z dodatkiem stażowym. Ale nie mam tego za źle Panu Mateuszowi jak mnie zwolni. Przez te lata to prawie 4 byłem na L4. Byłem złym człowiekiem, za tabelke w ekselu jednemu od nas to zabralem robotę co miał kolo domu i wrocil na Kornice. Ale rynek pracy jest otwarty moga isc robić na szambiarke teraz tam to nie jak kiedyś. Teraz wsadzasz rurę do dziury naciskasz guziczek i samo pompuje. Żal mi tylko tego jak beda musial iść bo ja to wszystko zbudowal wysłanymi rencami te wszystkie Gagazyn.
    Stolarz

06.07.2025 15:17

Obecna sytuacja w Eko Oknach jest spowodowana m.in zbyt dużą ilością zatrudnionych osób. Pod koniec 2024 r. zaczęto przyjmować dużą ilość nowych pracowników. Moce produkcyjne podniesiono o kilkadziesiąt procent. Niestety pracy nie jest na taką ilość osób. Stąd ci z umowami terminowymi mogą czuć się zagrożeni. Inną kwestią jest kadra zarządzająca. W Wodzisławiu to jest kpina na niektórych liniach. Na jednej zmianę aluminium zdegradowano brygadzistę niedawno, na innej zmianie kolesiostwo i donoszenie zamiast kompetencji. Na szybach nie lepiej.

08.07.2025 15:22

Co tu udawać jak bardziej nie da się być głupszym od czasu jak tam nie robię nie lubię pomarańczowego i czerwonego szczególnie czerwonego bo widzę iwana ćpuna z 2
    Kipa

08.07.2025 17:43

Brygadzista, czy kierownik zmiany to ani prezes, ani szef Co najwyżej przełożony, który ma psi obowiązek dobrze współpracować z załogą mu podlegą. W Eko brygadziści lubią udawać szefa i przy okazji robią z siebie idiotów.
    Nie !!!

08.07.2025 17:35

Co za (usunięte przez administratora) pisał info o telefonie zaufania??? Ile płacą tym, którzy będą go odbierać??? To są te oszczędności??? Czy odbierający jest psychologiem, jaką ma stawkę za godzinę??? (usunięte przez administratora) kolegę ćpuna, a może ostanie się Twoje miejsce pracy. Szok i niedowierzanie. (usunięte przez administratora)

08.07.2025 16:53

I jak wyplaty

08.07.2025 15:58

Ta firma nie jest zła tylko dało się władzę burakom to ludzie pokroju nieudaczników doprowadzili do tego ja już tu nie pracuje ale nie zapomnę i wrócę na drogę prawną jak wrócę do Polski i iwana z2 za mobbing podam do sądu

08.07.2025 15:38

Jak to ma działać zebranie dla ludzi w sprawie jakości a kontroler z 2 mówi ja nie polecam klientom z okien z tej firmy wszystko wszystkim ale na z2 to już jest przesada jak pomimo wszystko można (usunięte przez administratora) do gniazda
    NieInteresujSię

07.07.2025 14:55

Cyk poszło. Brak premii i dodatków w wypłacie za lipiec plus nieprzedłużenie umów obowiązujących do końca lipca. Here we go.
    Robochłop

07.07.2025 21:16

I teraz opłaca się lebrować. Zdenerwowani oraz zaangażowani handlowcy odejdą i teraz jak ma wzrosnąć liczba zamówień? A te podwyżki od herbatki i od wszystkiego to nie szukanie oszczędności, a dojenie pracownika!!! Jaka piękna katastrofa 🥲
    NieInteresujSię

08.07.2025 14:39

A kiedy przyjdzie wypłata za miesiąc lipiec? Ba dum tss – w sierpniu, (usunięte przez administratora) P.S. Firma powinna zainwestować w lepszą weryfikację pracowników, bo tyle bydła co tu pracuje to nawet na argentyńskich farmach nie ma...
    Zmartwiona

07.07.2025 08:30

A co z ludźmi którym umowy kończą się w sierpniu Czy ktoś tutaj jest w stanie mi powiedzieć bo nic nie można się dowiedzieć
    Mój nik

08.07.2025 09:29

Nie wprowadzaj w blad, w mailu było, że do końca lipca umowy nie będą przedłużane a później to się zobaczy
    Twój nik

08.07.2025 14:18

Nic się nie zobaczy, umowy do końca roku będą wygasać, i nie będą przedłużane.
    Kontrachent

07.07.2025 14:50

Jestem z firmy która zamawia wasze okna ale powoli szukamy alternatywy, wcale nie dziwią nas problemy finansowe skoro ok 20-30% okien kończy się reklamacją której nie potrafią naprawić. Jedyne co to nasz target był w ludzi którzy szukają tanich okien, na dzień dzisiejszy wyceny okien w porównaniu do zeszłego miesiąca poszły o ponad 10% w górę także całkowicie przestaje się opłacać, skoro ani jakość ani cena nie jest dobra to życzę powodzenia w szukaniu kolejnych klientów
    Robochłop

07.07.2025 23:30

A możesz Panie kontrahencie przymknąć oko na te reklamacje? My tutaj zaraz nie będziemy mieli co do gara włożyć 😱

08.07.2025 12:21

Twoja opinia zamyka całą imprezę szkoda że tylko Ty to rozumiesz

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Eko-Okna?

Kontakt - Eko-Okna S.A.

Spacerowa 4 47-480 Kornice

08.07.2025 11:58

Ktoś ładnie napisał że szukają innych kontrahentów ha ma w iść jakość z tym durnym tempem w tej firmie zamiast produkować to patrzy się bale norma zrobiona to pada i niech padnie dobrze że aut nie robią bo by były bez silnika bhp by latało a pomarańczowi z czerwonymi dalej by (usunięte przez administratora)latali tylko po co pozdrawiam kontrachent co już podpisał umowę z Niemcami TM jest jakość
    Zorro

08.07.2025 10:24

Mati żadnego okna sam nie wyprodukujesz. Ilu tymczasowych idzie na bruk? I dla wszystkich bileciki na autobus. Myślisz że pracownicy będą chętnie oszczędzali na twoje leksusy?
    Od du.y strony

08.07.2025 08:58

Widzę że oszczędności idą pełną parą! Hitem jest dobrze prosperująca i zarabiająca na siebie stołówka !! Ja już nie wiem czy to są oszczędności czy celowe wygaszanie firmy !!
    Umowa

06.07.2025 15:08

Witam. Po co przedłużaja pracownikom umowy na miesiąc? Jaki mają plan działania takimi umowami?
    Kskso

07.07.2025 19:54

Nie ma żadnych znamion zwolnień grupowych. To jest nieprzedłużenie umowy. Umowa wygasa.
    Ktoś

08.07.2025 07:45

U nas na dziale, kierownik wszystkim którym się kończyły umowy 3 miesięczne, po dwóch miesiącach załatwił przedłużenie o rok. Tylko ciekawe co będziemy robić, jak już teraz za bardzo nie ma co. Tym bardziej że produkcja spada, to i u nas też nie jest wesoło. Ale nasz kierownik, chociaż to już nie wiemy kim jest teraz, twierdzi że może wszystko załatwić w kadrach.
    Billy Jean

07.07.2025 20:42

Ratuj się kto może póki lokalny rynek pracy się nie zapchał. Produkcja Wodzisław i Kędzierzyn będzie przeniesiony na Kornice
    Ekoludek1

08.07.2025 04:51

Kilku cwaniaczków będących w SWD kierownikami i brygadzistami w Kornicach musiałoby wrócić na produkcję. To byłby z tego całego nieszczęścia piękny widok.
    mkinji

08.07.2025 04:32

Może warto się przyjrzeć pracy na hali 3, na sw w szczególności. Palenie e fajek w kiblu to za mało, trzeba jeszcze na stanowisku... Gdzie są kierownicy i te wielkie kamery?
    lolo

07.07.2025 23:27

Herbata za 1 zł co dalej płatne parkingi i WC
    Portier

08.07.2025 04:04

Proponuję zrobić płatną szatnię, płatny prysznic i płatne podłączenie ładowarki z telefonu. A korzystanie z wody w toalecie zrobić na żetony. Za samą możliwość wejścia na teren firmy przez portiernię pobierać dziennie 10 zł.
    Koszta

07.07.2025 16:42

Proszę pamiętać że każdemu pracownikowi należy się faktura za koszta dojazdu od pracodawcy Można dojazd do pracy odliczyć od podatku w przyszłym roku.
    Nieprawda

07.07.2025 20:55

Nie możesz odliczyć. zgodnie z przepisami: > Koszty uzyskania przychodu dla pracowników dojeżdżających z innej miejscowości są z góry określone ryczałtowo: – 250 zł/miesiąc (gdy mieszkasz w tej samej miejscowości), – 300 zł/miesiąc (czyli 3600 zł rocznie), jeśli dojeżdżasz z innej miejscowości. I nie ma znaczenia, ile faktycznie wydajesz – nawet jeśli masz faktury, bilety czy kwity – ten limit jest nieprzekraczalny. --- ❗ Co byłoby wyjątkiem? Gdybyś: Prowadził działalność gospodarczą – wtedy 350 zł za autobus mógłbyś wrzucić w koszty (na podstawie faktury), Miał umowę zlecenie lub o dzieło i udowodnił, że te koszty są „ponadryczałtowe” – ale to i tak rzadko uznawane. --- ✅ Podsumowując: | Masz prawo do: | ✅ 3600 zł kosztów uzyskania przychodu w PIT | | Nie masz prawa do: | ❌ dodatkowego odliczenia 4200 zł za autobus | | Możesz uzyskać fakturę? | ✅ Dla własnej dokumentacji – tak, ale nie do PIT | | Czy US zwróci Ci coś więcej? | ❌ Niestety nie |
    fdsfsd

08.07.2025 01:04

sam sobie zaprzeczyłeś, można odliczyć te 3600zl rocznie, ale nie całość za bilety po 350

07.07.2025 22:56

Od września wariat z bhp od plecaków z 2 będzie szukał juj wi czego
    Windows

07.07.2025 11:37

Nie rozumiem waszego obużenia odnośnie ceny autobusów. Te 350 zł biorąc pod uwagę naszą pensje to jest kichniecie, przecież co drugi z was mieszka z rodzicami i nie ma nikogo na utrzymaniu
    Ojciec dyrektor

07.07.2025 16:09

Nawet gdyby tak było, to (usunięte przez administratora) cie to powinno obchodzić to po pierwsze a po drugie taka cena z kosmosu ma chyba jedyny cel ,żeby zniechęcić ludzi do pracy toż to rozbuj w bialy dzień
    Aha

07.07.2025 22:38

Nie no to ma sens płacić 350 zł za dojazd 4 km. Powinni robić to od kilometrów a nie ogólnie
    Wstyd

07.07.2025 20:56

Nie wstyd wam eko okna... nowy E-mail totalnie już zwala z nóg wstyd, wstyd, wstyd tylko to się ciśnie na wstyd przynajmniej te bilbordy zmieńcie na 5 tys daremne barany.
    Taki pan

07.07.2025 18:17

Moim zdaniem na bramie powinny być robione urywkowo testy na narkotyki
    Doris

07.07.2025 17:43

Za lipiec przy wypłacie w sierpniu tylko podstawa bez żadnych dodatków, poczytajcie meile
    Masicattack

07.07.2025 17:41

No to już wszystko wiecie brak premii dodatkow pewnie gdzieś do końca września, Brak przedluzen umów więc kto ma do końca roku radzenszuksc roboty na już Handlowka to już w ogóle sie dziwię ze z językami siedza na miejscu ja już po pierwszym info 50% zacząłem szukać roboty bo nie lubię niestabilnych pracodawców ktorzy podejmują bezmyślne decyzje typu remmert

07.07.2025 16:42

A dodatki urlopowe tez zabierają ? Z tego co wiem należymy do ZFŚS .
    Brak dodatków

07.07.2025 16:03

Żeby podreperować budżet trzeba iść na zwolnienie lekarskie, liczone z 12tu miesięcy do tyłu to nawet 80% da więceǰ
    Zwolniony

07.07.2025 11:34

Witam, mam pytanie czy wiadomo kiedy będą wypłaty i wypłacane ekwiwalenty za niewykorzystany urlop? W kadrach mówili że ostatniego dnia pracy wypłacają czyli tj 30 czerwca a nadal nic nie przyszło. Ktoś coś pomoże?
    Uri7

07.07.2025 16:00

Jeśli nie przyjdzie Ci razem z wypłata to złóż w kadrach pisemne żądanie wypłaty swojego urlopu. Od razu zapytaj o pasek (i sprawdź go sobie dokładnie) bo na pewno już jesteś usunięty z profilu pracowniczego.

07.07.2025 14:46

Mam konkretny pomysł na obniżenie kosztów produkcji okien o wiele milionów: -każde okno idzie najpierw do zgrzewarki -podczas zgrzewania łączane jest w jedną całość i w miejscach łączenia powstają takie małe paseczki -w Eko-Oknach te paseczki to coś złego, strasznego, o Boże mam paseczek na zgrzewie, jakie to straszne -w innych fabrykach okien te paseczki nikomu nie przeszkadzają -aby zlikwidować te paseczki w Eko-Oknach są urządzenia warte wiele milionów -gdy okna nie idzie do takiego urządzenia to zawiasowy ręcznie to dłutuje nie wiadomo po co Zatem proponuje-zrezygnować z procesu likwidowania paseczków na zgrzewach bo nikomu, żadnemu odbiorcy, klientowi takie paseczki na zgrzewie nie przeszkadzają! Przeszkadzają wypadające zawiasy, krzywo wwiercone zawiasy, źle dokręcone wkręty, odpadające skrzydła, porysowane szyby, a nie spotkałem nikogo kto by powiedział-o Boże, na moich oknach są paseczki na zgrzewie... Człowiek nie zorientowany nawet nie zauważy tych paseczków a proces ich likwidacji to gigantyczne koszty dla firmy no i do tego na pewno gorzej wygląda wydłutowany paseczek, gdzie jest to porysowane, gdy jest po prostu paseczek na zgrzewie, który nikomu nie przeszkadza. Sam za te paseczki byłem gnębiony na zawiasach bo mówiłem brygadziście-po jakś cholerę to dłutować? Nikomu to nie przeszkadza. No ale oczywiście kierownictwo wie lepiej i za taką pierdołę płaci miliony.

07.07.2025 08:51

Z tym przyjmowaniem to zaczęli trochę wcześniej, niż piszesz. Chyba nie pod koniec A na początku 2024. Nie wiem, czy Jesteś zorientowany ale ogromna część ludzi którzy teraz pożegnają się z pracą to ludzie którzy pracują mniej więcej 15 miesięcy( trzymiesięczna próbna plus umowa na rok która teraz się kończy). W głowie się nie mieści, kto podejmuje tak debilne decyzje. Jak można zatrudnić takie ilości ludzi bezpodstawnie.
    Stolarz

07.07.2025 14:23

Tak, przyjmowali od początku 2024 r., ale to były pojedyńcze zatrudnienia i stopniowe. Pod koniec tamtego roku przyjmowano jednorazowo po kilka, kilkanaście osób. Teraz najbardziej cierpią ci co przyszli wcześniej i się i umowy kończą teraz. Debilizm do kwadratu.
    Oszczędności

04.07.2025 21:55

Myślę że dobrym pomysłem byłoby wprowadzić numer telefonu na który anonimowe osoby mogłyby zgłaszać osoby po narkotykach lub alkoholu!! Dało by to bardzo dobre rezultaty w takiej dużej firmie !!
    Jadzia

05.07.2025 09:43

Typowy Polaczek nic innego by nie robił tylko donosił na innych i to jeszcze anonimowo bez ponoszenia konsekwencji za swoje słowa.
    Zgłaszajcie

07.07.2025 13:46

Czemu tego nie zgłaszacie BHPowcom ??? Że ktoś jest po narkotykach albo po alkoholu ??? Albo na policje

Zostaw merytoryczną opinię o Eko-Okna S.A.