Eko-Okna

• Tłustomosty
  • Gródczanki
Katowice - Eko Okna S.A.
Kornice - Eko Okna
Racibórz - EKO-OKNA SP. Z.O.O.

3. Opinie o pracodawcach Kornice
  5. Opinie o Eko-Okna S.A.

Opinie o Eko-Okna Kornice

Nie przegap nowości o Eko-Okna S.A.!

Kontrahent

10.07.2025 19:53

Macie problem z dojazdem niech zarzad pociagnie miasto do transportu w danych godzinach pracy i niech kasuja za bilety napewno taniej ich to wyjdzie raciborz zyje z eko okien dziwie sie ze tam firma nie dzwoni w koncu maja podatki od ludzi ktorzy tam pracuja
    Maksym Bondar

10.07.2025 19:41

Najważniejszy jest kontakt z ludźmi. Co powstrzymuje Cię przed tym, żeby zgodzić się na jazdę z kolegą, który dojeżdża do pracy samochodem?

10.07.2025 14:53

kolo

10.07.2025 19:15

nie od razu najpierw zaproponują zmianę warunków zatrudnienia tzn mniejszą pensję , a tylu z was cieszyło się z upadku Rafako
    Pkyt

10.07.2025 14:35

Cztero-brygadowy system pracy!? Nie będę tak robił nawet za19k! Oni dążą do tego żeby wszyscy się zwolnili
    Jak 4 ?

10.07.2025 18:39

Czyli co praca po 6 godzin ??? Kogoś porąbało ? Może chodzi o lepsza wydajność czy jak

09.07.2025 21:20

xD

10.07.2025 13:09

tak patrząc na wiadomosci które sie przewijają w sieci to nie spodziewałbym się że Ci przedłużą
    LOL

10.07.2025 18:35

Nie przedłużą. Czytasz maile ze zrozumieniem które wysyła pracodawca? Ponad miesiąc czasu na znalezienie pracy to wypas. Ja mialem 1 dzień.
    Uwaga

10.07.2025 08:14

Uwaga!!! Uwaga!! Tak , to się dzieje naprawdę!! Można wylecieć z pracy za to że brakło Ci wody mineralnej! Jeśli pójdziesz w czasie pracy po wodę na stołówkę a nie będzie to twoja przerwa to możesz za to wylecieć!!! Ludzie jak zaraz nie zaczniemy strajkować to będzie tylko gorzej!!
    J

10.07.2025 17:28

Potwierdzam.... A jak nie zwolnienie, to porządny (usunięte przez administratora) od swojego przełożonego...
    Jasiek

10.07.2025 10:38

Czy ktoś wie ile jeszcze z nas poleci? Do kiedy nie będą przedłużać umów? I co z tym Wodzisławiem, zamkną?
    Przecież wiadomo

10.07.2025 15:54

Do końca roku potem zamknięcie i Ci co są na stałe wracają na kornice.
    H

10.07.2025 17:27

Wodzisław zamkną z końcem miesiąca, a jeszcze 3-4 tysiące ludzi musi iść do zwolnienia...
    Teżkatoliczka

10.07.2025 17:17

A propos czterobrygadowek to ja się pytam szanowny Panie z bilbordów : gdzie Te dzieci ( w tym wypadku swoje) mam zostawić jak pójdę w sobotę i niedzielę do pracy?? Same w domu bo żłobek i przedszkole zamknięte???? Te bilbordy to hipokryzja i obłuda.
    Kajfer

10.07.2025 17:08

Pracuje razem z niejakim Tomkiem Terką i tylko jedno moge panstwu powiedzieć: ten człowiek zniszczy tyranie kł0ska od srodka. Namawia wspolpracownikow do jak on to mówi "strajku francuskiego" czyli biernego sabotazu w ramach walki z wyzyskiem. ostatnio widzialem jak (usunięte przez administratora) jakiegos nowego za (usunięte przez administratora). Pan Tomasz wiedzie lud wodzisławia na barykady. Pozdrawiam,.

08.07.2025 16:03

Panie Kłosek, miło że chce Pan pomagać narkomanom którzy na własne życzenie niszczą swoje życie i innym, ale polecam wpierw zadbać o ludzi którym obiecał Pan stabilność w trudnych czasach a wylądowali na bruku. Jak oczywiście polecam poobserwować ludzi na umowach nieokreślonych, gdzie część tych ludzi nie nadaje się do niczego, a już na pewno ratowania Pana interesu a jest nietykalna. Ps. Miał Pan za dobre serce do ludzi.
    Mózg

10.07.2025 15:01

A co to kogo obchodzi czy na jedzenie czy na zachcianki? 800+ 300+ wakacje+ komputery+ nosz (usunięte przez administratora) bez jaj… Chciałeś, narobiłeś to tyraj na dwa etaty, a nie miej pretensji do normalnych ludzi.
    Mni

10.07.2025 17:00

Właśnie części z tych określonych umów sie nadaje i widać ze im zależy. Najgorsi są starzy starzem kilkuletni pracomownicy. Myślą że im wszystko wolno i mają wywalone na pracę.
    Smutny

10.07.2025 16:30

Kryzys taki że likwidują autobusy oraz wprowadzają system czterobrygadowy. To chore co robicie z ludźmi.
    Hehe

10.07.2025 16:16

Brak busów od września. Dodatkowo będzie czterobrygadowy system pracy. Pozdrowienia, toniemy.
    Brać się za nich !!

09.07.2025 12:14

Testy , testy i jeszcze raz testy dla wszystkich!! Bez wyjątku !! Powinno być tak że komu wyjdzie taki test pozytywny na narkotyki to sam płaci 10’razy tyle co ten test kosztuje !! Wtedy będą one bezpłatne dla tych co są czyści !!!
    Proste

09.07.2025 21:02

Jak masz problemy psychiczne to powinieneś zgłosić to w medycynie pracy i na badaniach okresowych!! Jeżeli to utaiłeś to już twój problem !! Dla cpunow nie powinno być litości !! Są jak chwast a chwasty się wyrywa !!!
    Pracownik szraczek

10.07.2025 14:52

Testy na narkotyki wszystkim powinni robić zwłaszcza zarządowi i tym wszystkim dyrektorom , kierownikom nie tylko na produkcji ale na handlowce też.

09.07.2025 20:14

Witam umowy nie przedłużyli mi a miałam 7 dni urlopu na świadectwie nie ma nic o wypłaceniu ekwiwalentu. Czemu nie wypłacili mi urlopu . Dziś pisałam maile o wysłanie paska pocztą . Mają wysłać .

10.07.2025 14:38

Na jakiego maila pisałeś o wysłanie paska? bo mi podali zły adres mail ...

10.07.2025 13:48

Mam nadzieję że już nikt nigdy nie da się nabrać i nie zatrudni się w Eko, traktują nas tu jak śmieci, zero szacunku, zero ludzkiego podejścia. Wykańczają nas jednego po drugim. Istny (usunięte przez administratora).
    Jssksk

10.07.2025 12:53

Szukam transportu od 4 sierpnia z głubczyc tyko 1 i druga zmiana
    Yhy

10.07.2025 12:47

Czterobrygadówka i brak całkowitego transportu do pracy. Czy was ludzie doszczętnie pojebayo ? Ja rozumiem że jakoś trzeba się pozbyć ludzi ale aż tak? No ludzie zlitujcie sie.
    Yhy

10.07.2025 12:48

Aha i dzięki za 70% zabranej premii! Miało być 50. Aby wam to wszystko się czkawką odbiło i to potężną!

10.07.2025 08:48

Dlaczego nie zwalnia emerytów Górnicy to już mają wystarczająco emerytury
    Adios

08.07.2025 18:22

Ile prawdy jest w tym że w najbliższym czasie nastąpi zsyłka ludzi na Kornice z Wodzisławia czyt. na L4 ? Kornice ćwierkają. Wy naprawdę myślicie, ze my ze sobą nie rozmawiamy?
    Zla jakość produktów

09.07.2025 10:08

Za szybko i z pycha gdzie tyle nowych hal budować bez pokrycia... ? Za szybką produkcja okien tym samym slaba jakość dużo reklamacji utrata klientów, rynków z powodu słabej jakości produktu. Klient szuka innych dostawców których cechuje większą dokładność i mniej usterek w oknach choćby drutex czy inne mniejsze firmy można jeść łyżka a nie odrazu cała chochlą i to się zemściło nawet gdyby jakimś cudem wodzislaw I Kędzierzyn się udało to marketing trzeba by rozkręcić oraz handlowców ku.atych i z bocjami mieć podobnie przedstawicieli nowych , którzy i zarobią jeśli się bardzo wykazywać będą tego nie dopilnowano właśnie ilu jest przedstawicieli na Polskę? Oni coś robią zbierają jakieś zamówienia przecież produkcja to nie tylko zachód konkurencja się z eko śmieje bo potrafi sprzedać okna w Polsce eko niestety nie... ale to jest według mnie lenistwo... zarządzania . Nie wierzcie ze nie ma zamowien bo jeśli ktoś czeka na zamówienia w handlowc3 to się przeliczy i przeliczył, trzeba uderzać do klientów samemu bezpośrednio a nie czekać wtedy tych zamówień było by więcej i więcej ale to trzeba mieć rozeznanie gdzie są przetargi na zachodzie czy w Polsce podobnie szukać kontaktu z deweloperami oraz firmami dużymi itd itd... w austri gdzie się dużo buduje mieć kontakt z tymi inwestorami po przez również agencje zatrudnien i wyżej szukać kontakty kontakty a tu tylko ktoś czeka i czeka to nie te czasy gdzie ktoś sam się odezwie po produkt czyli okna...
    Irek

09.07.2025 23:52

No ale kto ma To robić wszystkich kumatych od handlu się pozbyli - a ci co zostali to za biureczkiem siedzą kawkę piją i robota na odwal - kiedyś przed 2020 tą firmą miała najbardziej skuteczny dział handlowy ale się wszystkich pozbyto i tak siłą inercji pociąg wyhamował a za te decyzje i inne zapłacą rodziny z kk i widziaslawia
    Wiecej

09.07.2025 23:39

Wiecej kierowników, brygadzistow, dyrektorów i szefow. Najwięcej stanowisk za największą kasę i najmniejsza ilość roboty. Wiecej ich,a mniej dla produkcji. My to wam pociągniemy żebyście stołków nie stracili! Tylko goncie nas trochę bardziej i wydzierajcie się,że albo jazda (usunięte przez administratora)albo możemy se szukać innej roboty,będziemy wtedy szybsi:)

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Eko-Okna?

Kontakt - Eko-Okna S.A.

Spacerowa 4 47-480 Kornice

Czy to prawda ?

09.07.2025 21:39

Czy to prawda, że KK zamknięte SWD do końca roku może podzielić los Kędzierzyna, a załoga biur ma zostać zredukowana o 30-40%? Większość plotek zazwyczaj się sprawdza, dlatego radzę szukać pracy już teraz. Przerabiałem takie sytuacje w dwóch innych firmach i wiem, że nikt do końca oficjalnie nic nie mówi. W takich momentach dobro pracowników zwykle jest na ostatnim miejscu. Nie liczcie też na związki zawodowe — moim zdaniem nie mają realnego wpływu i niewiele mogą pomóc. Wygląda na to, że zwolnienia mogą być prowadzone partiami, tak aby nie przekroczyć progu zwolnień grupowych.
    Pp

09.07.2025 07:38

Czemu firma nie wypłaciła za zaległe dni nie dość ze potraktowali ludzi jak śmieci to trzeba jeszcze się upominać dramat ta firma strasznie robią co chcą po swojemu .
    ernest kopytko

09.07.2025 14:39

Zgodnie z Kodeksem pracy (art. 171 §1), jeśli po zakończeniu umowy masz niewykorzystany urlop wypoczynkowy, pracodawca ma obowiązek wypłacić Ci ekwiwalent pieniężny. Jeśli tego nie zrobił to śmiało składaj skarge do PIP-u https://www.pip.gov.pl/

09.07.2025 20:15

Wlanie mi też nie wypłacili za urlop . O co tu chodzi
    Ksaw

09.07.2025 19:25

Macie swoją UE i najdroższy prąd w Europie a okna już jeżdżą z Ukrainy a bedzie tego wiecej
    Maksym Bondar

09.07.2025 17:48

Dla mnie osobiście ta firma to coś więcej niż tylko praca na trzy zmiany i GODZIWE WYNAGRODZENIE. Widzę w tej firmie potencjał na WIELKIE ZWYCIĘSTWO NA RYNKU I W BRANŻY OGÓŁEM, godnych pracowników, a wiem na pewno, że Wy jesteście zdecydowaną większością, więc zbierzmy się i wspólnym wysiłkiem osiągniemy wynik, którego się nie będziemy wstydzić, dajmy Panu Mateuszowi jasno do zrozumienia, że jego zdolność do wypłacania podwójnych premii w najlepszych czasach dla firmy, a to było nie tak dawno, jest uzasadniona.
    Telefon zaufania

09.07.2025 17:11

Jak firma chce żeby donosić na narkomanów (i przy okazji przyznaje się że toleruje narkomanów w pracy i wie że oni są) to niech firma rozszerzy zakres działania telefonu zaufania na podpiredaczanie tych co jarają efajki
    zirytowany

09.07.2025 16:46

Doszły mnie słuchy że zakład w wodzislawiu ma podzielić los zakładu w kedzierzynie do końca roku ... Ostatnia nadzieja w tym Tomku Terce co powołał tu niedawno związek zawodowy . Dobrze robi moim zdaniem, zdazylem go poznac troche, chłop jest młody, ma gadane i jest uczciwy. Ja się chyba zapisze i innych tez do tego namawaim. razem pokazmy kłoskowi że nie damy sobą pomiatać!

09.07.2025 06:52

Czyli w firmie jest promowane donosicielstwo, ale czy tak samo nagradzane będzie donoszenie na firmę przez pracowników do odpowiednich organów państwowych, żeby pomóc firmę zachować odrobinę jakiś warunków pracy?
    Przyjazny

09.07.2025 11:20

I bardzo dobrze. W końcu ktoś głośno powiedział że w zakładzie jest problem z ćpunami. Co trzeci nafurany chodzi po firmie. Najwyższy czas to wyplenić i zostawić pracę normalnym ludziom a nie wspierać narkomanów
    Miki

09.07.2025 15:54

Już pisałem o tym problemie w tamtym roku i za każdym razem admin usuwał mój wpis.. Albo komentarze że tak nie jest. W SWD pakowacze zm.A tam to sie działo! Zwłaszcza na nockach, ale brygadzista ślepy, głuchy, kierownik też. Wyleciały osoby pracowite, ćpunów trzymają nada.
    Do przemyślenia

09.07.2025 10:52

Na wstępie powiem że zamiast teraz wzajemnie się wszyscy obwiniać warto popatrzeć na siebie .Działy rekrutacji to pierwsza linia do zdobycia pracy widać tu ewidentnie braki w selekcji przyszłych pracowników ich doświadczenia lat pracy itd. Przyjmowanie po znajomości kogo popadnie ,nie każdy nadaje się do każdej pracy ale pieniążki kusiły potem już tylko gorzej kombinacje cwaniactwo ...mieć taką szansę w Polsce na godny zarobek i tak ją zaprzepaścić , łańcuch błędnych decyzji osób które chciały się tylko " nachapać" kasy. W każdym razie życzę powodzenia firmie jak i uczciwym pracownikom o przetrwanie tej sytuacji ... wszystkiego dobrego i do przodu;)
    lolek

09.07.2025 15:46

(usunięte przez administratora) o czyms byle se (usunięte przez administratora) co nie?😂 przyjmowali jak leci bo mial byc ogien ze 3 lokalizacje mialy sie nie wyrabiac i mimo tych przyjec w szacunkach dalej brakowalo masa ludzi a temu sie selekcja marzy 😂
    NIE WIEM

09.07.2025 14:02

Czemu wszystkie baby z zarządu odeszły?
    Grabchyk

09.07.2025 13:37

Panowie!!!! Mam nadzieje, ze nikt nie bedzie strzelal z ucha na pakowaniu - juz wywalono upainskie i kolumbijskie z agencji, jak jeszcze wywalo wąchających , to już dopiero nie bedzie mial kto pracowac, a sam z checią poszedlbym na krankola, bo znowu mnie cos łupie w krzyzu heeee
    Won z narkomanami

09.07.2025 12:09

Bardzo dobrze że forma w końcu się bierze za ten wirus zwany narkotykami!!!To jest najlepszy ruch !!Pora ich pożegnać na dobre z firmy!! I to też będzie przestroga dla nowych !!! Brawo Szefie !!!
    3 miesięczny pracownik

09.07.2025 11:50

Witam. Czy ktoś już wypłaty dostał za czerwiec. ?

09.07.2025 05:45

Metody

09.07.2025 10:37

To są metody byłej Pni Prezes. Zawsze lubiła jak ludzie na siebie donosili i pisała codzienne raporty do Kłoska. Nowa akcja w firmie: chcesz pracować zadenuncjuj ćpuna!!! Ciekawe czy w tej akcji przeprowadzonej rzetelnie ostały by się osoby z Zarządu
    Jak?

09.07.2025 09:09

Tyle mozna przewidziec na świecie,a zarządzający nie mogli przewidziec,że nie będzie pracy dla tylu nowych ludzi? Przecież 2 miesiące temu chodziły wycieczki nowych pracowników,gdzie już zwykły pracownik zastanawial sie co oni będą tutaj robic. Tymi ruchami pracownik,który miał przepracowane nawet 3 lata został zwolniony,bo trafil w ten mkment,a został swiezak,który pracuje 4 miesiac i dostal umowę na rok. To jest to zatrzymywanie doświadczonej kadry? Nie sądzę by były większe korzyści z takiego pracownika (nie mówię,że z kazdego). Do tego ci brygadzisci mówiący, ze masz (usunięte przez administratora)bo widzisz co się dzieje a on nie chce tracic linki..haha! To wy (usunięte przez administratora)bo wieksza połowa z was nawet nie wie co z czym się je,kitracie sie w biurach całą szychtę,a my za was robimy wyniki,które wam się wiecznie nie podobają.Moze podejdzcie do ludzi,zapytajcie czemu tak jest,czy moze w czyms pomoc (o ile wiesz jak wgl wyglada np.wkręt)Do tego zachowanie jakbyście na bramce w wiejskiej dyskotece stali,tfu. Powiedzenie,że ryba psuje się od głowy w tej firmie powinno być na każdym wejściu,żeby Wam przypomnieć po co macie stanowiska! A sam pracodawca tak na prawdę pije piwo,które te mądre głowy nawarzyly.
    Hanys

08.07.2025 14:06

Tak czytam wasze komentarze to jestem w szoku. Skąd tyle jadu z waszych ust. Wiadomo że jest kryzys ale to nie zmienia faktu żeby tak oceniać pracodawcy. Jak p. Kłosek dawał wysokie premie i dodatki to mogło być co nie. Trzeba to przetrwać ten kryzys. Szkoda mi ludziom nie przedłużają umów ale co ma zrobić pracodawca,? Zamiast marudzić to chytcie się roboty.
    Twoja sprawa

08.07.2025 23:13

Jak chcesz być (usunięte przez administratora)przez nieudolny zarząd i szefa to twoja sprawa !! Dla mnie możesz robić i za darmo!! Tylko zapamiętaj jedno !! Masz jedno zdrowie i nie warto je poświęcać dla bandy nieogarów którzy później się będą z Ciebie i innych śmiać!Pracuje się po to żeby żyć a nie żyć żeby pracować !
    TheOne

09.07.2025 08:27

"chytcie" ? Co to jest za słowo? Ale po całej Twojej wypowiedzi widać, że z Ciebie analfabeta któremu ten (usunięte przez administratora) życie uratował bo nigdzie indziej byś nie dał rady. Leć tam Mateuszowi stopy całować betonie
    Zły

09.07.2025 07:22

Nasza firma to: Trzy nowoczesne zakłady produkcyjne w Kornicach, Kędzierzynie-Koźlu i Wodzisławiu Śląskim Zespół kilkunastu tysięcy wykwalifikowanych pracowników Szeroki asortyment produktów: okna, drzwi, moskitiery, rolety, żaluzje fasadowe, bramy i ogrodzenia Dlaczego warto dołączyć do naszego zespołu? Stabilne zatrudnienie w firmie o ugruntowanej pozycji rynkowej Możliwości rozwoju zawodowego i awansu Praca z najnowocześniejszymi technologiami Przyjazna atmosfera i wsparcie zespołu Wiele benefitów, np. darmowe dojazdy, stołówki zakładowe, dodatki finansowe, prywatna opieka medyczna W Eko-Oknach cenimy: Innowacyjność i ciągłe doskonalenie Otwartość na nowe pomysły i rozwiązania Współpracę i wzajemne wsparcie Zaangażowanie i profesjonalizm Proponuję zmienić te opisy, bo nie ma to nic wspólnego z tym co aktualnie dzieje się w firmie, zamiast pomagać innym promujecie donoszenie na innych, żadnych benefitów, niestabilne zatrudnienie w stabilnej firmie
    Kdjg

09.07.2025 06:40

Co z Remmertem ktoś poniósł na niego odpowiedzialność? To chyba największy i najdroższy wieszak na LOGO
    Stop konfidentom

09.07.2025 06:03

Kiedy firma zaproponuje oficjalnie premie za donoszenie na innych? Czy interesowaniem się i ingerowaniem w życie innych firma chce wyjść z kłopotów finansowych za które odpowiada nieudolny zarząd i coraz głupsze pomysły? Dlaczego tak bardzo chcecie żeby ludzie wzajemnie na siebie pluli jadem? "Zawiść, zazdrość, zamiast starać się mieć więcej Za bogaty ten kto bogatszy niż Ty
    Bolek

08.07.2025 16:44

Dostaliscie z wypłatą ekwiwalent urlopowy? Dostępu do pasków juz nie mam, jak moge uzyskać informacje jak wyliczono moje wynagrodzenie?
    Jacek

08.07.2025 21:17

Ja mam tak samo też raczej nie wypłacono mi 5 dni
    Thiery

09.07.2025 02:04

1 idź do kadr po pasek 2. Jeśli nie masz wypłaconego urlopu napisz natychmiastowe żądanie wypłaty 3. Znajdź więcej osób którym nie wypłacono 4. zawiadom Pip 5 sąd pracy. nie dajcie się wyfrajerowac z urlopami
    Adam Zgoławersalka

03.07.2025 17:25

Dzień dobry! Chciałbym jak najbardziej polecić firmę Eko okna! Szczerze - pracuje tu już prawie cztery miesiące i jest naprawdę bardzo dobrze, miła atmosfera, pełną kompetencja przełożonych, oraz u mnie na dziale ( aluminium ) wszystko idzie w bardzo dobrym kierunku. Nie rozumiem skąd takie złe emocje u otoczenia, ale jak pracujecie tak macie! My pracujemy i na nic nie narzekamy! Pozdrawiam!
    Eko

08.07.2025 23:23

Robiłem 3 lata na dziale aluminium 1 sierpnia miałem dostać na stałe. I wczoraj kierownik z brygadzistą powiedzieli mi że nie ma możliwości przedłużenia umowy. A miałem do końca lipca. Mam wybrać urlop zdać walizkę narzędziową i ubrania robocze koniec miesiąca. Adam ty pracujesz 4 miesiące . Owszem praca ładna nie powiem ale zarządzanie karygodne. Raz mówili masz umowę nie martw się a wczoraj dziękuję staliśmy po twojej stronie nic nie dało się zrobić dziękujemy
    Eko

08.07.2025 23:30

I nawet chorobowego nie miałem i użety. Najgłupsza firma w jakiej robiłem.człowiek lata do wszystkich żeby na stałe dali to nie bo 33 miesiące musi minąć to dostaniesz. I co gdzie to? Umowa do końca lipca I koniec

Zostaw merytoryczną opinię o Eko-Okna S.A.