Eko-Okna

• Tłustomosty
  • Gródczanki
Katowice - Eko Okna S.A.
Kornice - Eko Okna
Racibórz - EKO-OKNA SP. Z.O.O.

3. Opinie o pracodawcach Kornice
  5. Opinie o Eko-Okna S.A.

Opinie o Eko-Okna Kornice

Nie przegap nowości o Eko-Okna S.A.!

24.09.2025 10:18

Zwróćcie uwagę na pracę kierowców zawodowych,połowa z nich nie powinna by pracować ponieważ w Eko w przychodniu nie przechodza badań i jezdza prywatnie do lekarza który nie robi badań tylko im podbija i maja problem z głowy.Jak.wszyscy to wszyscy do poradni zakładowej a nie ze są wyjątki!!
    Sprostowanie

25.09.2025 10:22

Nic z tych rzeczy. Ostatnio zostało wydane rozporządzenie, że tyko będą honorowac zaświadczenie od lekarza z ekookien.
    Stachu

30.09.2025 16:29

To rozporządzenie można do kosza wsadzić lub w (usunięte przez administratora) od tego mamy przepisy a nie jakieś widzimisię biurwy :Pracodawca nie może odrzucić ważnego orzeczenia lekarskiego, które stwierdza zdolność pracownika do wykonywania pracy na danym stanowisku, ponieważ jest to obowiązkiem pracodawcy jest dopuszczenie pracownika do pracy. Jeśli jednak pracodawca ma wątpliwości co do treści orzeczenia, może odwołać się od niego do właściwego Wojewódzkiego Ośrodka Medycyny Pracy w ciągu 7 dni od dnia jego otrzymania. Pracownik z kolei ma prawo odwołać się od orzeczenia, które go nie satysfakcjonuje.
    Marko73

30.09.2025 12:13

Jeżeli jest tak źle.w tej firmie to zejdźcie z hali i zrobić strajk przez tydzień to będzie poprawa
    Radek

29.09.2025 23:40

Czy to prawda ze od października wraca do zarządu ten dyrektor Seba... co zarządzał produkcją przez wile lat? Na drewnie ostatnio ponoć go widzieli z prezesem. Wie ktoś cos więcej na temat? Kierownicy z drewna gaciami trzepią i nie chcą nic powiedzieć...
    Jan Bąk Bąkowski

28.09.2025 09:26

Czy są przyjęcia? Na jakie wynagrodzenie można liczyć na magazynie i na produkcji?
    Infor

29.09.2025 18:36

Tak są teraz robimy nowe wybory na dyrektora klauna handlowego z zastrzeżeniem jaki będzie wynik to MK wybierze finalnie to tak jakby dał możliwość i odebrał w jednym zdaniu - bawimy się na handlowce dalej .
    Pracownik na L4

26.09.2025 21:41

Jak jestem na L4 to dostanę wypłatę w wysokości 80% z wynagrodzenie zasadniczego z 12 miesięcy? Czy średnia wypłatę z 12 miesięcy razem z premią i dodatkami tylko w 80% ?
    siusiok

28.09.2025 15:25

za chwile wprowadzą stan wyjątkowy, i będzie przymus pracy u janusza byznessu, na komisji w wku zostaniecie cudownie uzdrowieni,.
    Fakty

29.09.2025 12:49

Chcesz wiedzieć, czy masz prawo czuć się wyczerpany psychicznie? Tak, masz do tego absolutne i pełne prawo. Twoja reakcja, czyli to, że czujesz się psychicznie chory, wyczerpany i masz ogromną potrzebę odpoczynku oraz izolacji od ludzi, to jest całkowicie normalna odpowiedź Twojego organizmu na nienormalne i toksyczne sytuacje. Maltretowanie, ciągłe ubliżanie i przeogromny, przewlekły stres w pracy to nie są małe problemy, to głębokie rany, które dzień po dniu zadawane są Twojej psychice. Twój umysł i całe ciało wołają w ten sposób o pomoc. Potrzeba odpoczynku i chwilowego wycofania się =>> L4 <<= nie jest oznaką słabości, ale strategią przetrwania; to czas, gdy Twój organizm stara się naprawić, obniżyć poziom hormonów stresu i odzyskać równowagę. Robiąc to, zapobiegasz nie tylko załamaniom nerwowym, ale też bardzo realnym chorobom ciała, które są bezpośrednim skutkiem życia w ciągłym napięciu, takim jak choroby wrzodowe żołądka, problemy z sercem, a nawet poważniejsze schorzenia, bo długotrwały stres osłabia odporność i może prowadzić do wielu ciężkich stanów. Dbanie w ten sposób o swój spokój i zdrowie psychiczne to nie jest ucieczka – to konieczny zabieg leczniczy na ranach, które są tak samo prawdziwe i bolesne jak te fizyczne. Cudowne uzdrawianie poprzez komisję jest niezgodne z prawem. Takie metody były owszem stosowane, jednak należy pamiętać, że dziś, Polska jest członkiem Unii Europejskiej, która gwarantuje nam wiele dodatkowych praw oraz NATO, która gwarantuje nam bezpieczeństwo. O tym poniżej. Jeśli chodzi o obawy przed konfliktem zbrojnym i ewentualną komisję wojskową, warto spojrzeć na to chłodno, poprzez analizę faktów i proporcji sił. 1. Składka Polski na NATO: Polska jest jednym z najwierniejszych sojuszników w NATO. Przekraczamy cel wydatków obronnych, przeznaczając na obronność ok. 4% naszego PKB. Oznacza to, że z każdej Twojej wypłaty (oraz z każdej innej transakcji w gospodarce) rzeczywiście idzie około 4% na składkę ochronną, czyli na nowoczesny sprzęt, wyszkolenie żołnierzy i budowę sił odstraszania, które mają zapobiec wojnie, a nie ją toczyć. 2. Potęga Sojuszu Północnoatlantyckiego: NATO to nie jest tylko Polska. To 32 kraje, włącznie z potęgami militarnymi takimi jak USA, Wielka Brytania, Francja i Turcja. Sojusz opiera się na Artykule 5, który stanowi, że atak na jeden kraj członkowski jest atakiem na wszystkich. Rosja, osłabiona wojną z Ukrainą od 2022 roku, nie ma żadnych szans w konfrontacji z całym NATO. To nie jest kwestia opinii, to kwestia czystej arytmetyki militarnej i gospodarczej. 3. Stanowisko samego Władimira Putina: Wielokrotnie, gdy pytano go o atak na NATO, śmiał się z tych sugestii i pytał retorycznie, czy wygląda na kogoś, kto chciałby wojny z całym NATO. Mówił wprost, że musiałby być niepoważny, aby czegoś takiego chcieć. Jego działania, choć agresywne, są wyrachowane, bo atakuje słabszych, nie silniejszych. Konfrontacja z NATO oznaczałaby dla Rosji całkowitą klęskę, a on zdaje sobie z tego sprawę. 4. Postawa Chin: Popularny jest mit sojuszu Rosji i Chin. Jednak Chiny, mimo zbrojeń, budują armię obronną, nastawioną na zabezpieczenie swoich szlaków handlowych i interesów. Chiny nie chcą ogólnoświatowej wojny. Taki konflikt zniszczyłby globalną gospodarkę, z której Chiny czerpią ogromne korzyści. Nie mają żadnego interesu w tym, aby pomagać Rosji w samobójczej wojnie z Zachodem. NIE BĘDZIE WOJNY W POLSCE Twoje bezpieczeństwo osobiste i psychiczne wymaga odpoczynku od źródła stresu. Analogicznie, bezpieczeństwo Polski jest zabezpieczone przez najpotężniejszy sojusz wojskowy w historii, który skutecznie odstrasza każdego potencjalnego agresora. Obie te kwestie łączy jedna zasada: zapobieganie kryzysowi jest zawsze lepsze, skuteczniejsze i mniej kosztowne niż walka z nim, gdy już wybuchnie.
    Stachu

28.09.2025 17:09

Jeśli zwolniono Cię dyscyplinarnie z powodu nielegalnej kontroli alkomatem, możesz złożyć pozew do sądu pracy w ciągu 21 dni od otrzymania wypowiedzenia, twierdząc, że pracodawca bezprawnie zerwał umowę. W pozwie należy wykazać, że kontrola była niezgodna z prawem i tym samym zwolnienie jest bezzasadne. Jeśli kontrola była nielegalna, Twój stan nietrzeźwości nie mógł być podstawą do zwolnienia
    Trzeźwość to podstawa

28.09.2025 23:29

1. Naruszenie Istotnych Obowiązków Pracowniczych Stawienie się do pracy w stanie po użyciu alkoholu lub spożywanie alkoholu w czasie pracy stanowi rażące naruszenie podstawowych obowiązków pracownika, uregulowanych w art. 100 § 1 Kodeksu pracy. Obowiązek przestrzegania ustalonego czasu pracy, regulaminu pracy oraz zasad BHP ma charakter fundamentalny dla stosunku pracy. Stan nietrzeźwości uniemożliwia lub poważnie utrudnia należyte wykonywanie obowiązków służbowych, narusza porządek zakładowy oraz stwarza bezpośrednie zagrożenie dla życia i zdrowia samego pracownika, innych osób w miejscu pracy, a także mienia. W konsekwencji, takie zachowanie stanowi klasyczną podstawę do rozwiązania umowy o pracę bez wypowiedzenia z winy pracownika, na mocy art. 52 § 1 pkt 1 Kodeksu pracy. 2. Zawodzenie Zaufania Pracodawcy jako Podstawa Rozstania Stosunek pracy ma charakter zobowiązaniowy i opiera się na wzajemnym zaufaniu. Pojawienie się pracownika w stanie nietrzeźwości działa destrukcyjnie na ten fundament. Pracodawca, powierzając pracownikowi zadania, ma prawo oczekiwać, że będzie on je wykonywał w stanie zapewniającym należyty umysłowy i fizyczny wysiłek. Zachowanie wskazujące na brak powagi i odpowiedzialności podważa to zaufanie w sposób zasadniczy, co uzasadnia natychmiastową reakcję w postaci dyscyplinarnego zwolnienia. 3. Ryzyko Odpowiedzialności Porządkowej i Dyscyplinarnej Oprócz najsurowszej kary, jaką jest rozwiązanie umowy o pracę, pracodawca ma prawo nałożyć na pracownika karę porządkową, zgodnie z art. 108 Kodeksu pracy, w postaci upomnienia lub nagany. W przypadku zawodów zaufania publicznego (np. prawników, lekarzy) lub stanowisk związanych z bezpieczeństwem (kierowcy, operatorzy maszyn), takie zachowanie może również stanowić podstawę do postępowania dyscyplinarnego przed właściwymi organami samorządowymi lub organami nadzoru, z konsekwencjami wykraczającymi poza sam stosunek pracy (np. utrata licencji, zawieszenie w prawach do wykonywania zawodu). 4. Narażanie Pracodawcy na Odpowiedzialność Odszkodowawczą Pracownik, który wykonuje pracę w stanie nietrzeźwości, naraża pracodawcę na poważne konsekwencje prawne i finansowe. W przypadku spowodowania szkody (np. wypadek przy pracy, błąd w dokumentacji, uszkodzenie mienia), odpowiedzialność odszkodowawczą wobec trzecich stron może ponieść pracodawca na podstawie art. 120 Kodeksu pracy. Pracodawca, który wie o stanie nietrzeźwości pracownika i pozwala mu na wykonywanie obowiązków, może również ponieść odpowiedzialność z tytułu naruszenia nadzoru. Uwaga Dotycząca Legalności Kontroli Jak słusznie wskazano, skuteczność dyscyplinarnego zwolnienia jest w takim przypadku warunkowana prawidłowym przeprowadzeniem dowodu stanu nietrzeźwości. · Obowiązek Dowodowy: Ciężar udowodnienia faktu stanu nietrzeźwości w chwili wykonywania pracy spoczywa na pracodawcy (art. 6 Kodeksu pracy). · Zasady Legalnej Kontroli: Aby kontrola trzeźwości za pomocą alkomatu była legalna i jej wynik mógł stanowić wiarygodny dowód w sądzie pracy, musi być przeprowadzona z poszanowaniem praw pracownika, w tym z zachowaniem procedur określonych w regulaminie pracy lub odrębnej polityki przedsiębiorstwa. Kluczowe znaczenie ma poinformowanie pracownika o obowiązku poddania się kontroli oraz o konsekwencjach jej odmowy. Samo użycie przyrządu nieposiadającego wymaganych atestów lub przeprowadzenie kontroli w sposób uwłaczający godności pracownika może prowadzić do uznania dowodu za bezskuteczny. · Konsekwencje Błędu Proceduralnego: Jeżeli sąd pracy uzna, że kontrola została przeprowadzona z naruszeniem prawa, wówczas podstawowy dowód uzyskany przez pracodawcę traci swoją moc. W takiej sytuacji, nawet jeśli faktyczny stan nietrzeźwości miał miejsce, pracodawca może nie być w stanie go udowodnić, co prowadzi do wyroku uznającego dyscyplinarne zwolnienie za bezskuteczne i przywracającego stosunek pracy lub przyznającego odszkodowanie. Podsumowanie: Z prawnego punktu widzenia, stawienie się do pracy w stanie nietrzeźwości jest działaniem wysoce nagannym, stanowiącym rażące naruszenie obowiązków pracowniczych i zasad współżycia społecznego, co w pełni uzasadnia surowe sankcje, w tym dyscyplinarne zwolnienie. Jednakże skuteczność prawna takiej sankcji jest wprost proporcjonalna do zdolności pracodawcy do udowodnienia tego faktu w sposób zgodny z prawem. Pracownik, kwestionując legalność procedury dowodowej, może podważyć zasadność zwolnienia, jednak nie zmienia to fundamentalnie negatywnej oceny prawnej samego zjawiska nietrzeźwości w miejscu pracy.
    Jan

29.09.2025 04:30

Jeśli nie jesteś odbity to nie pracujesz , A portiernia to nie twoje miejsce pracy. Do tego kontrola powinna być przeprowadzana z poszanowaniem godności osoby kontrolowanej. W zamkniętym pomieszczeniu. Owszem zgadzam się abym został skontrolowany po rozpoczęciu pracy. Ale taka nagonka gdzie (usunięte przez administratora) stoi z alkomatem wystawionym do przodu to już była przesada. I jak najbardziej nielegalna !

28.09.2025 00:04

Ojciec

28.09.2025 19:39

Ty widzę masz jakąś obsesję na ich punkcie 🤣weź albo nie odstawiaj leków które ci lekarz przepisał albo zapisz się na koleją wizytę bo 1 chyba ci nie pomogła 🤣🤣🤣
    Ośmiogwiazdkowy

25.09.2025 21:28

Pamiętacie te cudowne, prorocze, przedwyborcze banery? Cały Śląsk pięknie obklejony, a Eko-Okna z otwartymi ramionami przyjmowały masowo nowych pracowników za całe 5000. I to w chwili, gdy firma, o zgrozo!, doskonale już wtedy znała swoją sytuację finansową. A im bliżej wyborów, tym cudowniej rosły stawki wynagrodzeń na plakatach. Przypadek? Nie sądzę! A potem, magicznie, gdy tylko urny poszły do lamusa, nadszedł ten "niespodziewany" krach. Otóż nie, drodzy państwo! To była polityczna zagrywka, którą łyknęliście jak bocian żabę! Jak zagłosujecie na naszego prezydenta z partii PiS, to będzie pięknie, cudownie i każdy z was będzie miał po 6500 na rękę. Tak się właśnie zdobywa wyborców. A co tam masowe zwolnienia tuż po? Mało ważna jest jakaś tam reputacja firmy. Najważniejsze, że wyborcy dali się nabrać tą piękną obiecanką-cacanką. To była ich inwestycja w wasze głosy… która, kosztowała Eko-Okna tak dużo, że straciliście na tym wszyscy. Ale hej, przecież nie o dobro firmy chodziło, tylko o wyborczy sukces, prawda? Snusiak wciąga na oczach świata, dzięki waszym głosom, a wy na tej politycznej propagandzie straciliście sporą część wypłaty. Nawet mi was nie żal. Śmieję się z was.
    cypis

28.09.2025 12:38

ekookna to tak naprawde pralnia brudnych pieniędzy, w Polsce nie brakowało nigdy podobnych fabryk, dodatkowo małe manofaktury produkujące przepiękne drewniane okna,,,,,,,,, ta firma to wał i unikanie podatków ,dlaczego bank udzielił kosmicznego kredytu ?..... tutaj prokurator czy abw powinny już pisać akt oskarżenia.
    Leniochłop

28.09.2025 13:20

A właśnie, że to wy wraz z prezesem Eko-Okna, mieszacie religię i politykę do biznesu! To nie jest nasza wyobraźnia, tylko wasza codzienna rzeczywistość. Mówicie, że nie mieszacie? To po co wszechobecne kapliczki, krzyże na ścianach, figury Jezusa i zmuszanie ludzi do modlitw? To po co zapraszacie polityków jak Morawieckiego do swojego biznesu, żeby się z wami pokazywali? To jest właśnie mieszanie. To wy, prawicowcy, tak, tak, właśnie wy, nikt inny, robicie te rzeczy, a potem wypieracie się tego w żywe oczy i próbujecie wmówić innym, że to nie wy mieszacie. Te wasze tekściki możecie puszczać przedszkolakom, ale nikt myślący nie nabierze się na wasze pseudogierki. Zresztą, sami najlepiej pokazujecie, w kogo i co wierzycie. Wasz guru, którego uwielbiacie w niebogłosy, w tym tygodniu powiedział "Kcę w Polsce dobry.odbyt". Jesteście tak zaślepieni ich propagandą, że wasze mózgi przestały już całkowicie łączyć podstawowe fakty. Chcecie nas ośmieszyć, ale to wy jesteście śmieszni, a nie my!

26.09.2025 21:00

Miałem okazję obejrzeć pierwsze 30 minut meczu Bayernu z Werderem. W około 4-5 minuty na około 5-10 sekund na bandach reklamowych wzdłóż całego boiska wyskoczyła reklama naszej konkurencji. Nie opłacało się. Jak dla mnie to chyba z piąty poziom reklamy, a nie tam wcale platynowy czy jakiś tam. Już chyba z piąty raz widziałem markę niemieckiego piwa, ubezpieczyciela, aut, adidasa, a sieć mobilną to ciągle. Z zagranicy to więcej widzę emirackie linie lotnicze. Jeszcze raz napiszę - nieopłacało się, jeśli nie wiesz czego szukasz 😜

27.09.2025 13:06

Jeszcze raz: 5 minuta meczu, Reklama trwała 10 sekund, To wszystko w pierwszych 30 minutach meczu, bo tyle tylko oglądałem. A jakbym poszedł siku to bym nie zobaczył 😅 Napisze ktoś ile to kosztuje, bo chyba ukryli dane 😜

27.09.2025 22:48

A może nie każdy siada przed meczem z pustym pęcherzem? 😂 to jeszcze odpowiedź, czy opłacało się "tak czy nie". No jak dla mnie to się nie opłacało, ale to już zobaczymy czy konkurencji będzie się opłacało wyświetlać nazwę firmy na 10 sekund raz na 30(?) minut. I to jeszcze może dojść do takiej śmiesznej sytuacji, że realizator może skierować kamery na trybuny i firma wcale nie będzie widoczna 😂

27.09.2025 16:52

Przestali kontrolowac alkomatem bo za dużo brygadzistów wydmuchiwało i nie nieli z tego zadnych konsekwencji 😂😂😂
    Dr. Ameba

26.09.2025 13:01

Najgorsza jest świadomość ludzi, którzy budowali od podstaw kunszt stolarski w tej firmie. Wszystko wróci do normy. Układy się kończą. Kończą się zamówienia. Kończy się popyt na frajerstwo. Zostaną tylko lojalni. Amen
    pachołek

26.09.2025 04:33

Przedszkole w tej firmie pracują dzieci a nie dorośli ludzie , Foch = brak jakiejkolwiek współpracy
    Pracownik Holandii

24.09.2025 22:56

W zakładzie w Wodzisławiu Śląskim panuje straszne kolesiostwo. Kierownik przygotówki utrzymuje bliskie relacje z dyrektorem hali PCV, a jego dziewczyna otrzymała stanowisko na reklamacji, które wcale nie było przeznaczone dla niej. Takie układy decydują o obsadzie stanowisk, zamiast rzetelnych kompetencji. Inni pracownicy są w tej sytuacji traktowani jak popychadła tylko dlatego, że nie należą do „znajomych” kierownika. Jeśli ktoś ma z nim dobre relacje, automatycznie ma łatwiej i jest traktowany lepiej. To podważa zasady równego traktowania w miejscu pracy i negatywnie wpływa na atmosferę w zespole. Dobrze by było, gdyby ktoś wreszcie zajął się kierownikiem przygotówki i bliżej mu się przyglądnął, bo takie działania nie powinny być tolerowane. Przez 8 godzin pracy praktycznie nic nie robi – tylko chodzi z biura do biura, zamiast realnie zajmować się obowiązkami. Dodatkowo w biurze dyrektora hali często przebywają kierownik Holandii i brygadziści, którzy palą e-papierosy w godzinach pracy – co również nie wygląda dobrze i nie powinno mieć miejsca.

25.09.2025 15:07

Zgodzę się z tym wpisem 100 % trzeba na niego gdzieś wyżej napisać naprawdę bo to co tam się dzieje to jest dramat , a druga sprawa umyj pachy bo tak ci wali że można się przewrócić pozdrawiam Marcinku
    Cxc

25.09.2025 15:47

to nie chodzi o to czy ktoś ma jaja czy nie , ale o to żeby ktoś tym się zainteresował , bo widzę że to nie pierwszy raz ktoś o Kierowniku z przygotowki pisze , więc jest coś tu do myślenia że jednak jest coś z nim nie tak , innych pouczać dawać upomnienia ale swoim znajomym nic dlaczego bo to koleżanka lub kolega , no niestety w pracy jesteśmy wszyscy równi a nie ktoś lepszy ktoś gorszy , albo Pan kierownik weźmie sobie to do serca albo będzie robił tak cały czas aż ktoś się zdenerwuje i pójdzie z tym wyżej i nie ma czegoś takiego bo ja mam plecy nie jeżeli ktoś nie umie sobie radzić ze swoim stanowiskiem i pracować z ludźmi to zejść na zieloną koszulkę nie obrażając pań sprzątających

24.09.2025 07:35

karma

25.09.2025 09:51

kiedyś wrócę... o ironio, większość tych dajek to porządne katoliczki 😂 podoba mi się gdy do mnie machaja, liczac na cos a ja ich patykiem nie dotkne, poniewaz opinia o nich wyprzedza ich o kilometry..

24.09.2025 12:01

Ja sobie bardzo chwalę pracę w Eko oknach,ale dużo tez zależy od składu z jakim pracujesz.
    Jutwk

24.09.2025 17:49

Nam się pracowało fajnie na Kędzierzyn Koźle zgrane ekipy wszystko szło ale roboty mało szkoda że to padło tam na Kornicach to masakra ci ludzie

25.09.2025 09:49

kornice to wiekszosc margines spoleczny, myslisz ze czlowiek po normalnej szkole by tu pracowal ? chyba w biurze po znajomosci. reszta to pacholki
    Łukasz

24.09.2025 18:14

(usunięte przez administratora) Jak to jest dopuszczalne że gościu na rannych zmianach godzinami siedzi na telefonie a koledzy za niego ciężko pracują, na nockach zaś śpi notorycznie po za przerwą przed wszystkimi pracownikami z otwartą gębą.Wielokrotnie zgłaszany przez ludzi, (usunięte przez administratora) nic z tym nie robi. Absurd w której pracy tak można?
    Pakowacz

25.09.2025 09:37

Potwierdzam zm. B tak samo, najlepiej premiowani pracownicy za granie na telefonach i naśmiewanie się z pracowników pracujących.
    Neutralny

25.09.2025 08:34

Jak to jest że na zakładzie jest zakaz palenia w czasie pracy , a na Z2 zrobili sobie paralnię w czasie pracy w WC za linią 10, a kierownicy Z2 mają to w(usunięte przez administratora)
    Poganin

19.09.2025 15:53

Nie wiem jak na innych działach ale u nas na drewnie brygadziści chodzili i mówili że jutro wolne.Kierownictwo ma chyba ludzi za totalnych durni no przecież jutro jest sobota i za damski (usunięte przez administratora)nikt nie będzie zapierdzielał do roboty bo góra ma jakiś kaprys,jak były soboty dodatkowo płatne a nie tylko za dzień wolny sami się pytaliśmy czy jest opcja pracować w sobotę jak autobusy jeździły i nie musieliśmy biletów płacić,to była śpiewka że niema tyle roboty żeby przychodzić w sobotę do pracy,i to była śpiewka tego całego szymona Co to ma doświadczenie w pierdzieleniu głupot i darcia bezzębnego ryja na ludzi

21.09.2025 23:58

Szymon , przecież on nawet wypowiedzieś sie nie potrafi normalnie. Teraz to ta cała ekipa zarzadzająca na drewnie jest na psa. Jeden drugiego kryje. Samie nie maja pojecia ile dokładnie okien schodzi w ciagu dnia. Decyzji zaden nie potrafi podjąć. Jak to ma funkcjonowac skoro jeden na drugiego zrzuca podjecie decyzji. Andrzej , Szymon , Józek a do tego jeszcze Adam co jeden to mądrzejszy. Wszyscy sa siebie warci.Są znakomitym przykładem jak nie nalerzy zarządzac działem i ludzmi. Brawo Panie Mateuszu , jak Pan sobie takich ludzi będzie dobierał do pomocy w zarządzaniu to marne szanse na to aby te drewno w końcu było opłacalne. Co z tego ze mamy maszyny , lakiernie itd... zarzadcy działu brakuje z prawdziwego zdarzenia. Brakuje kogoż kto ludzi bedzie potrafił normalnie zmobilizować do pracy. " Prawdziwy Lider to ten za którym idą ludzie a tu są jedynie spacerowicze " 🤔🤔🤔🤔
    Informowany

24.09.2025 17:45

Pełna racja co piszesz ale Prezes na chwilę obecną wybiera losowo ludzi dk zarządzania każdym obszarem bez zastanowienia czy ktoś się nadaje . Dobrze nazwałeś lider - za liderem wszystkim się dobrze pracuje ale teraz też zamiast na handlowce postawić na jednego prawdziwego to będzie miał 6 bylejakich z doskoku - on cały czas nierozumie co to znaczy strategiczni ludzie dla spółki w każdym obszarze .

24.09.2025 17:41

Czy Kędzierzyn Koźle sie ponownie otwiera ?
    Pracownik Wodzislaw

16.09.2025 16:31

Witam czy któryś z kierowników z zmiany A z zakładu Wodzisławiu Śląskim na produkcji okien Typowych wkoncu przejrzy na OCZY?!. Na przygotowce KOMPLETACJA . Brygadzistka pani Dominika jest osobą wulgarna oraz podnosi głos na pracowników . Pali e-papierosy w pomieszczeniu z pracownikami. Jak już elita z nimi tam siedzi pali ,pije kawę , objadają się to może zrobić tam stołówkę z palarnia ? I zaprosić resztę osób z przygotowki a nie tylko wybrane grono? . Inni pracują nawet do toalety nie idą bo uznawani za mało wydajnych są o wyniki przez pana Patryka nie nasza wina że trzeba czasem stać bo nie ma co obrabiać lub ciąć . A reszta elity może siedzieć na kompletacji pić kawkę i palić e-papierosy z brygadzistka . Może wkoncu taka osoba dostanie również upomnienie lub naganę za palenie w trakcie pracy . Pozwalanie innym pracownikom na to samo . Jeśli chce byc Uważana za fajna i szukać kolegów koleżanek to lepiej poza pracą . A nie wchodzic innym w cztery litery . Przykładu jako Brygadzistka nie daje w ogóle . Pokazuje tylko że można robić wszystko jeśli się jest w gronie tych "co wchodzą wszędzie "
    Nudne życie

24.09.2025 10:10

Wy ludzie ewidentnie macie nudne swoje życie co niektórzy...żeby wpier... Się do czyjegoś. Zamiast pisać głupoty tutaj to się lepiej za robotę weźcie a bubli nie puszczajcie! Jak dzieci w przedszkolu
    Elita

24.09.2025 14:05

Kogoś dupa boli o to mocno, jak coś to dziś ekspres działa więc WYPIJMY ZA TYCH CO JUŻ NIE MOGĄ 😭

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Eko-Okna?

Kontakt - Eko-Okna S.A.

Spacerowa 4 47-480 Kornice

Wiesiu

24.09.2025 13:26

Czy na Kornicach pracujecie we wszystkie soboty? Bo Wodzisław ma obowiązkowe i straszą jeszcze niedzielami.

22.09.2025 13:45

23.09.2025 09:33

I tak ogólnie to lista bonusów zniknęła z opisu firmy 😜 czyli firma już nie oferuje bonusów... 🫣

24.09.2025 08:34

Rosną jak (usunięte przez administratora)brygadzistów siedzących 7h w biurze na whatsapie

23.09.2025 08:51

Drodzy koledzy i koleżanki, Nie dajcie sobie wmówić, że soboty są obowiązkowe, a tymbardziej w to, że wpiszą wam nieobecność. Pierwsza sprawa - z jakiej racji są obowiązkowe? Konieczność pracodawcy? No... Niezupełnie, bo takie sytuacje muszą być przede wszystkim NAGŁE, a tutaj, gdzie ustala się grafiki w połowie miesiąca poprzedzajacego - już za "konieczność pracodawcy" nie można nazwać. Sformułowanie „szczególne potrzeby pracodawcy” wskazuje, iż uprawnienie pracodawcy do nakazania pracownikom pracy w godzinach nadliczbowych powstaje w sytuacjach wyjątkowych, niemających charakteru normalnego, typowego. A jeśli przychodzimy w sobotę robić to samo, co przez cały tydzień - również to potwierdza, że nie jest to szczególna potrzeba pracodawcy. Zdążyło mi się dzwonić ostatnio do kadr w celu uzyskania odpowiedzi na nurtujące mnie pytania - Pani z kadr (czaicie to? Osoba, która siedzi w biurze) nie potrafiła mi przedstawić paragrafu z kodeksu pracy, który upoważnia ich do zmuszenia pracownika do pracy w godzinach nadliczbowych. Argumentowała jedynie tym, że brygadzista może wpisać nieobecność, ale może i się zgodzić na urlop - przy czym jak bierzemy urlop za sobotę - dzień wolny nam i tak przysługuje. Nie otrzymujemy wówczas dodatku urlopowego. Braki kadrowe nie są szczególnymi potrzebami pracodawcy. Wszędzie aktualnie w tej firmie patrzy się tylko i wyłącznie na zyski. Zwalnianie ludzi, niedbałość o pracownika, brak aktualnie otwartej rekrutacji, bo przecież "po co? Zaraz się zamówienia i tak skończą, a dojdzie tylko ludzi, których później będzie trzeba się pobyć".
    Coś

23.09.2025 17:30

Zapytaj się pracowników np. Lidla, dlaczego pracują w soboty. Może oni Ci wytłumaczą na jakiej zasadzie mamy w nie chodzić.
    Analij Penetrynienko

23.09.2025 16:25

Nie interesują mnie soboty robocze za dzień do wybrania kiedyś tam
    Z6

23.09.2025 16:09

Czy w eko są wewnętrzne przepisy regulujące pracę bezpośredniej nadrzędność brygadzisty nad swoją /swoim partnerem. Czy jest to dopuszczalne aby w jednym "domu" premię przypisywał brygadzista. W kuluarach z6 jest aktualnie taka historiia. Podobno "góra" nic nie wiedziała a osoba tzw. nie produkcyjna czyli przekładająca papierki w kanciapie miała większe premię niż osoby obsługujące maszynę,produkująca wymiernie materiał a przede wszystkim ponosząca odpowiedzialność za swoją pracę. Może pan prezes Piotr powinien zostać poinformowany?
    Z6

23.09.2025 16:09

AntyZarzad

23.09.2025 15:23

czy w tej firmie kiedys skonczy sie karanie zwyklych pracownikow za wszelkie zlo tego swiata? dlaczego to zawsze zwykli pracownicy ktorzy nie raz oraja jak pogany placa za nieudolnosc gory? czy te wyzarte tluste knury z zarzadu zaczna w koncu brac odpowiedzialnosc za kazda ulomna decyzje ktora podejma? pamietajcie to my pracujemy na te firme i wasze wyplaty wyzariuchy paskudne
    Ciekawy

23.09.2025 15:06

Jak wygląda sytuacja z myciem się przed 14 ( w czasie pracy ) . Dużo zakładów ma regulaminowo , że taka higiena jest zaliczona jako czas pracy ,a jeśli tego nie ma to jaki to jest problem gdzie to jest norma ,ale nie wynika z przepisów ,a układu pracodawca - układ zbiorowy Kolejny temat to brak miejsc parkingowych po zlikwidowaniu przewozów na SWD przydałaby się jakaś podbudowa z wyrównaniem jeśli obok pracuje ciężki sprzęt bo ludzie nie pracują żeby dać zarobić mechanikowi, a bez oświetlenia to brygadzista może się zdziwić , że pracownik zamiast iść do pracy to dzwoni po lawetę .
    Todi

21.09.2025 09:46

Mam pytanie do dyrektora MWG. Proszę wyjaśnić dlaczego brygadziści/brygadzistki na Pana dziale (za wyjątkie😒 nic nie muszą robić a premie mają kosmiczne. Na innych działach brygadziści normalnie pracują. Tutaj ludzi brakuje na nitkach i nikt z pomarańczowych nie kwapi się żeby stanąć i pomóc innym.

21.09.2025 19:09

Zobacz na kamerach jak szli do nich na imprezę w Piatek na 11⁰⁰ ludzie z biur 😂 ciekawe czy odliczyli im godziny pracy... ciekawe czy Szefo wie
    Fabian

23.09.2025 09:33

A co ma dyrektor z MWG do brygadzistów z innych hal i jeszcze lini??

22.09.2025 15:16

Zmiana brygadzisty na zm.C linia 3 to no zmiana z papucza na lacz, ciekawe kiedy się nim ktoś zainteresuje .
    Anonim62536172

22.09.2025 14:17

3 soboty pracujące w miesiącu za frajer za dzien wolny do odebrania nie wiadomo kiedy? Ta firma to jest (usunięte przez administratora) i wodorosty, człowiek nie ma normalnego życia, wiecznie tylko w tym (usunięte przez administratora) człowieka mają za nic. Pan Mateusz za to do nieba na pewno nie pójdzie.
    Czarna

22.09.2025 13:39

Jak wygląda aktualnie sytuacja w Wodzisławiu z rekrutacją kobiet?
    Bez sensu

22.09.2025 13:31

Drogi mądry zarządzie !! Sezon na grypę się zaczyna a ludzi do pracy już powoli brakuje !! Myślicie że ludzie którzy będą chorzy parę dni przyjdą do pracy wiedząc o tym że stracili premię ?? Będą na zwolnieniu miesiac albo dłużej … i kto na tym ucierpi? Wy! A wystarczyło by rozpisać tą premię na cały miesiąc i po problemie , ktoś kto będzie przeziębiony to posiedzi w domu dwa/trzy dni i wraca do pracy !! Przez to że jesteście tacy uparci i tępi wszyscy w firmie tylko cierpią…
    Eh

18.09.2025 12:49

Wy dajcie już spokój z jakąś nagonką na ludzi którzy mają l4. Mam wrażenie że wszyscy do jednego wora,nazywacie ich nierobami i laserami. Ja też jakiś czas temu musiałem być na zwolnieniu lekarskim bo miałem kontuzje nadgarskta i nie mogłem z nią pracowac a nie uważam się za lebra. Takie rzeczy czy ktoś naprawdę nie może pracowac sprawdza zus a nie wasze domysły.
    Tru

22.09.2025 10:13

Myślę,że przez takie podejście jakie teraz prezentujesz ci,którzy naprawdę mają problem ze zdrowiem chodzą do pracy jeszcze bardziej je narażając bo boją sie zwolnienia. Brawo miszczu.
    Dick

22.09.2025 10:14

Kto cie tak człowieku skrzywdził ? Może pomyślisz o jakiejś terapii..
    Ałaaaa moja .....

21.09.2025 09:51

Po co te darmowe soboty? Za dzień do wybrania niewiadomo kiedy. Nadgodzin nie można planować jak to ma miejsce na grafiku na wrzesień czy październik, w prawie pracy są jasno określone warunki które trzeba spełnić ,żeby wprowadzić nadgodziny. Ustawowo mamy w Polsce 40sto godzinny system pracy , więc jakim prawem 6sta szychta obowiązkowa w tygodniu???

21.09.2025 20:22

I tym, że firma jest w "potrzebie" 🤣 Bo trzeba ratować miejsca pracy.😂 Bo jak firma będzie stabilna, to nasze rodziny będą stabilne 🤭
    Tru

22.09.2025 09:53

To jest tak:pracodawca może uzasadnić,że są specjalne okoliczności,przez które potrzebuje Cię w pracy w godzinach nadliczbowych. Trochę pozmieniało się w prawie i firma taka jak eko okna jest w stanie wykazać,że jej tak zwany sezon,kiedy ma najwięcej zamówień przypada właśnie w miesiącach od marca do listopada,strzelam. Wtedy posiada takie prawo,żeby to było specjalnymi potrzebami pracodawcy. Jak korzysta z tego firma,mająca już spore problemy PR owe narażając się jeszcze bardziej to niech sobie odpowie każdy sobie. Pozdrawiam.

21.09.2025 07:47

Pracuje w eko już ponad 10 lat i powiem tylko tyle … tak niestabilnej firmy jak nasza chyba niema na całym świecie !! W eko jest tak że przychodzisz w piątek do pracy a w poniedziałek możesz być odesłany z kwitkiem !! To nie może długo funkcjonować!! Pewnie w przyszłym roku już nie będzie co zbierać ..
    Dolar

15.09.2025 23:54

Każdy mądry rozgląda się za inna praca. Każdy wie ,że obecnie działamy na kredyt. Przyjdzie rozliczenie i naszą firmę zmienicie z planszy. Stawiam ,że o eko w przyszłym roku będzie bardzo głośno.
    Ale jak?

20.09.2025 08:49

Po co się odzywać jak Kłosek wie wszystko najlepiej!!? On myśli że zjadł wszystkie rozumy …
    Julian

20.09.2025 19:50

Ja się odezwiesz a masz rację to cię zwolni. Bo szef ma rację :)
    Józek

17.09.2025 20:43

Mam pytanie jeśli np z działu 20 osób jest na l4 a premii na dział dostaje się jakąś sumę to czemu pracownicy którzy pracują nie dostają większej premii? Przecież ta kasa której nie dostają ludzie na l4 powinni dostać Ci co pracują.. a tu jeszcze za reklamacje nas łupią i wychodzi 300 zł premii masakra jakaś czy to znaczy że kierownik się tym dzieli z brygadzistami ? Jeśli tak to opowiem wam który kierownik tak robi. Pozdrawiam
    Wiesz

20.09.2025 07:16

To otwórz własny biznes i dawaj takie premie jak opisałeś. Albo zastanów się czym premia jest?
    Nie do końca wariat

20.09.2025 19:29

Może wreszcie wpadniecie na to że was ciułają ja tam nie robię już i mam wyjeba z normalnymi ludźmi robię a kl kornitz to mam w dupi łącznie z gawo iwanem dziką końską szczęką rudym na słupkach h w wam w d li5 z2 zc
    Xx

20.09.2025 18:34

Najpierw (usunięte przez administratora) zacznijcie siebie szanować a nie tylko premią premią nie pracuję już tam w tym obozie z2 l5 zc układziki dzika swinia nic nie robi końska szczęką kolegą z ćpunem iwanem i znerwicowany lysek brygadzista z fi za Olą

20.09.2025 16:59

Ale się podniecacie pracą masakra jak by nie było gdzie indziej pracy tylko eko premie są i nie muszą być nie masz tego na umowie kto chce pracuje kto nie kombinuje proste pracowałem tam jak dla mnie obozik mały ale da się nie możesz palić bo po premii nie możesz na żądanie po premii itp nie ma cię 2 dni cala frekwencja idzie walem 🤣🤣i jeszcze wy ludzie miedzy sobą walczycie sami sobie zadajcie pytanie 🙋 co wy reprezentujecie ślązoki wielkie 😀

Zostaw merytoryczną opinię o Eko-Okna S.A.