Eko-Okna

• Tłustomosty
  • Gródczanki
Katowice - Eko Okna S.A.
Kornice - Eko Okna
Racibórz - EKO-OKNA SP. Z.O.O.

3. Opinie o pracodawcach Kornice
  5. Opinie o Eko-Okna S.A.

Opinie o Eko-Okna Kornice

Nie przegap nowości o Eko-Okna S.A.!

NOWY

22.08.2019 17:18

Zwolnili Basię główną księgową po 6 latach sympatycznej i owocnej współpracy, to jest dramat szkoda mi Pani Basi, to zawsze miła i sympatyczna kobieta była, zawsze pomogła i sprawy rozwiązywała priorytetowo
    Ignac

22.08.2019 11:27

Co to są za 2 Sebiksy z zakładu nr 3 zm.c ? takie ni to dres ni to skate. Jeden z nich się tak śmiesznie wozi taki yyyyyyy kufa yyyyy.
    Piter

22.08.2019 15:39

Pomyliłeś portal. Wróć do szkoły i odrób lekcję "Czytanie ze zrozumieniem". To jest portal o opiniach na temat pracy. 80 % osób pisze nie na temat.
    Orfeusz

19.08.2019 11:33

Za przeproszeniem (usunięte przez administratora) ludzi zwalniają a później będzie płacz że nikt nie chce pracować dla EKO no ale ważne że kupuje się drogie samochody itd wiele kupuje się bezsensownych rzeczy które nie są potrzebne albo się nie sprawdzają a to co potrzebne niekupowane dyrektorzy itd ważne że im się kasa zgadza i wola ludzi zwolnić a niektórzy na to niezasłużyli i na pracy zależało im ,firma też nie potrafi przekazać konkretnych informacji ludzie tylko plotkują szkoda gadać zarzadzanie poprostu dno
    Testo

21.08.2019 23:59

Wszystko jest (usunięte przez administratora)!!!! z tym że niżej hahahahaha. Co za (usunięte przez administratora)
    Dżony

22.08.2019 13:11

Tylko sobie sprawy nikt nie zdaje że niektórzy mogą mieć problemy ze zdrowiem najlepiej ludzi mierzyć jedną miarą zero poszanowania dla pracownika liczy się kasa
    Trolling za sponsoring

22.08.2019 11:26

I gdzie są teraz ci, którzy najwięcej wręcz krzyczeli że się zwolnią ?Siedzicie teraz cicho i boicie się żeby was nie wywalili. No ale czego się po was spodziewać ? polaczki pffff

21.08.2019 15:16

Kamil

21.08.2019 20:07

Toś chłopie pojechał. Koledzy się pewnie ucieszą, że podałeś ich nazwiska. Słyszałeś o Rodo? Co do wypłat to większej głupoty nie słyszałem. Szef nie pozwoliłby sobie na to, żeby nie wypłacić kasy. Premie są uzależnione od sprzedaży i reklamacji. Jak to kuleje to premie są niskie ale wypłata zawsze jest na czas a nawet przed czasem. Pracuje prawie 3 lata i jeszcze nigdy nie zalegali mi z kasą!

21.08.2019 09:59

To prawda że poleciała kadrowa Pani Basia?
    Ekos

21.08.2019 18:02

Podobno tak. Ale za co?

18.08.2019 20:44

- art 237 & 1 obowiązek dostarczenia ubrania roboczego pracownikowi w dniu rozpoczecia pracy... fakty - załatw sobie spodnie bo będziesz w majtkach pracował przez ok 2 tyodnie. - & 1 do 3 oraz 6 i 77 obowiązek pracodawcy zagwarantowania miejsca przechowywania odzieży prywatnej pracownika ( szatni ) ... fakt - sam sobie pracowniku wybłagaj szafkę albo nosisz tobołki w reklamówce jak bezdomny ( przepraszam bezdomnych ) - art 94 & 2 działania wobec pracownika , które obniżają jego wartość zawodową oraz poniżają i ośmieszają go w pracy ( w skrócie definicja mobbingu ) ... fakty - przekleństwa , wulgaryzmy i wrzaski na co dzień - najdelikatniejsze " osioł , (usunięte przez administratora) , nierób, mongoł ( co kolwiek to znaczy ) oraz słowa na K czy Ch . JAK TAKIE FAKTY MAJA SIE DO SZACUNKU WOBEC PRACOWNIKA ? TRUDNO ZROZUMIEC ŻE GODNOŚCI I SZACUNKU NIE DA SIĘ KUPIĆ ? DZIWICIE SIĘ ŻE JEST TAKA ATMOSFERA W ZAKŁADZIE GDZIE TAK SIĘ TRAKTUJE PRACOWNIKA ? ABY BYĆ PRZEŁOŻONYM TRZEBA NIE TYLKO BYĆ FACHOWCEM ALE TEŻ CECHOWAĆ SIE PEWNYMI WALORAMI KULTURY OSOBISTEJ I DAWAĆ POZYTYWNY PRZYKŁAD ZACHOWANIA , OPANOWANIA TAKŻE W STRESUJĄCYCH SYTUACJA. ale na szczescie to juz za mną pracowałem tam 8 mies. o 8 za długo ..
    Pr

19.08.2019 11:22

Pracownicy od propagandy eko tj. "Pijaru" co wy ma to?
    Patryk

21.08.2019 13:27

Spróbujcie opisać powody zwolnienia na piśmie wypowiedzenia. Widok w kadrach niezapomniany
    Stop Cenzurze

21.08.2019 12:36

Stop Cenzurze.EKO-OKNA usuwają niewygodne dla nich komentarze.Brawo
    NATALKA

20.08.2019 23:37

Nie wiem jak jest w budowlańców i co tam robią wiem tylko tyle że latem wszyscy chcą wykorzystać urlop,więc pewnie to wykorzystują,na moim dziale jest mnie pracy mniej się oddaje wyprodukowanych produktów jest więcej luzu bo i zamówień jest mniej tzn.zlecen...dlatego pomyślałam że może dlatego mniej oddajemy bo firmy budowlane też są mniej prężne,a co za tym idzie i mniejsze zyski spływają do kasy firmy Eko-okna no to chyba logiczne...:)prawda no i może i przez to mniej zarabiamy i są chwilowe cięcia...A jeśli jest i gorzej przez to że latem rzeczywiście jeśli jest pogoda to buduje się tak zwany stan surowy czyli fundament,ściany,kładzie się dach.nie montuje się w budynkach okien ani drzwi ponieważ świeży budynekmusi osiąść,ułożyć się i montaż stolarki jest nie wskazany...jak ktoś pisał stolarkę okienną i drzwiową montuje się jesienią by stan surowy otwarty-zamknąć.Czyli logicznie trzeba przeczekać okres letni który daje popalić naszej firmie...Przeczekajmy spokojnie chwilę i zobaczycie to ruszy każdą branża ma swoje lepsze dni i gorsze...trzymajmy kciuki!pozdrawiam wszystkich Towarzysze:*
    Mylisz sie

21.08.2019 10:21

Od kiedy pamietam to w eko zawsze sezon zaczynal sie w maju - czerwcu a konczyl w grudniu a okres kiedy bylo mniej zamowien to od polowy grudnia do okolo polowy maja w zaleznosci od pogody, czyli logicznie nie do konca masz racje :)
    NATALKA.

15.08.2019 23:13

Czołem Towarzysze... Zacznę od tego że problem leży po stronie kasy...coś jest na rzeczy skoro firma nie chce płacić.Pytanie jest proste kto mówi serio a kto ściemnia...bo pewnie są osoby które na nowych zasadach straciły 100,200 no może 300zł.a pewnie płaczą jak by im mieli wyciąć nerke...tak że towarzysze ogarnijcie się bo nie jest tak tragicznie a (usunięte przez administratora) takie kocopoły że w całym województwie śłąskim huczy co się porobiło w Eko-oknach.Bez kitu ludzie w tenneco w Stanowicach a jest to drugi koniec Rybnika mowią o Eko,tak że pocztę pantoflową i propagandę macie że nie jedne służby specjalne jakiegoś kraju by się wstydziły.Chociaż znam osoby które pracują w Eko-oknach i wrecz sie z tego wszystkiego śmieją bo nic złego sie im nie stało...mówią potem że kasa pasuje,i jak było tak jest tak że grubo więc włącza się czerwona lampka i pytanie ,,O co kaman???,,Uważam że brygadzista czy kierownik jest potrzebny w brygadzie pracowniczej bo musi być ktoś kto ogarnie ten cały (usunięte przez administratora) choćby po zmianie wcześniejszej bo sami wiecie jak jest i znam to ze swojego doświadczenia ze przychodzi sie do pracy po kimś i pierwsze co to chwyta się za głowę i myśli,,ku...rwa co oni tu odpi...erd...olili na tych stołach i co to w ogóle jest?,,tak że wierzcie mi nie chcieli byście się zamienić na Fuchs ani z brygadzistą ani z kierownikiem na fuche.Ile razy przyszedłeś do pracy i tak było?nie wiedziałeś co zrobić?do kogo poszedłeś?...do brygadzisty!i co on wiedział!tak że nie pier...dol...Cię smentów że po co brygadzista?kierownik?tem-lider ile razy ratowali wam Du...py?no ile razy?a teraz co juz nie potrzebny...?puknijcie sie wy w te pały!czekajcie co będzie nie panikujcie...czas pokaże wiem że brak informacji wprowadza chaos ale może lepiej jest to przeczekać?przyjdzie moment że jakaś głowa poleci za bajzel który panuje w firmie,kwestia czasu i pomyślcie o szefie o Mateuszu,nie oczerniajcie nie zucajcie kamieniami skoro sami jestescie bez winy...nawet jesli popelniono gape ktoś się pomylił?takie jest życie że się mylimy...ej skoro nie ma kasy to jej nie ma skąd ten człowiek ma mieć,ktoś nie zapłacił za towar,kontrahent nie dotrzymał umowy,nie ma kariery to skąd wam weźmie no skąd Ty człowieku weźmiesz jak sam nie masz,z czego dasz drugiemu...?W tak wielkim biznesie a Eko-okna to wielki zakład i wielki szmal gdzie pieniądz którego czasem nie ma może wyałtować mała firmę z rynku a co dopiero takiego giganta...i często bywa tak że to nie wina leży po stronie szefa tylko kogoś,pamiętajcie że inwestorzy którzy w to inwestują też chcą swoją dole i nie tylko To co zainwestował ale chcą i mieć profit,gruby profit!Jest sezon urlopowy,lato zamówień jest mało...nie macie mniej pracy?ludzie i firmy odpoczywają rynek odpoczywa latem wszystko stoi cichnie...chwilowo nie ma zamówień nie ma i kasy i pewnie z tego powodu odbija się to po kieszeni wszystkich także i waszej więc poczekajcie przyjdą lepsze chwilę nie nakręcajcie się!A i jeszcze te bilety autobusowe za te 61 zł.a nie 20...nawet jeśli to prawda to i tak daje 3 zł.na dzień żeby dojechać i wrócić z pracy pomysł ile wydał byś sam na paliwo w swoim aucie,albo na bilety za pociąg lub autobus,co będzie jeśli nie zdążysz albo kiedy twoje auto się popsuje...wsiąść do autobusu i miec problemy gdzies bo zawiezie mnie za 61zł.miesiecznie do pracy np.z Raciborza już nie wspomnę o Żorach,Rybniku,Kędzierzynie...według mnie tragedii nie ma,ludzie pamiętajcie się serio bo nic złego sie wam nie dzieje...naprawdę.Przemyślcie to i zróbcie jak uważacie macie swoje rozumu i jesteście dorośli...życzenie innym a i wam będzie życzone...:)Ja powiem tylko tyle fajnie że są Eko-okna że jest Pan Mateusz,że mam pracę jestem samotną matką która wychowuje dziecko...które jest całym moim światem sama nikogo nie mam moi rodzice zginęli w wypadku samochodowym kiedy byłam mała,wychowywał i mnie dziadkowie którzy już umarli...Eko to dla mnie dom a wy jesteście rodziną szanujmy siebie na wzajem i tą firmę.Pomyslcie kiedy było dobrze w firmie nie tylko kiedy jest zle.Zadbajmy o nią a i ona zadba o nas.Pozdrawiam wszystkich:***
    M.r Truth

18.08.2019 12:13

Droga pani tak . Sezon budowlany ale robią fundamenty, ściany, to na co pogoda pozwala. A na jesień okna! By w zimę wykończenia robić. Żeby mieli pracownicy prace, a nie wspomnę o okresie rozliczeniowym to kupują żeby odprowadzić podatki z inwestycji...
    NATALKA

20.08.2019 23:13

Witam Cię...Towarzyszko:)Z całego serca życzę Ci lepszego jutra,sobie i wszystkim,bagaż moich doświadczeń życiowych pozwolił wyrobić u mnie dużo pokory i empatii.Nazywaj mnie jak chcesz dla mnie zawsze będziesz koleżanką z pracy:)Kiedy zaczęłam pracę w Eko-oknach cieszyłam się że ją mam że będzie lepiej mi i mojemu dziecku że gdy wejdę z nim do sklepu i ono coś zobaczy i z szczęściem w oczach powie mi;Mamo kupisz mi? -tak weź sobie! A nie jak kiedyś,najczęściej słyszało nie bo Mamusia nie ma pieniążków... Życzę Ci żebyś nigdy nie doświadczyła czegoś takiego... Szanuje Eko-okna za to że mam tam pracę,szanuje Pana Mateusza za to że mogę być spokojna,że jestem szczęśliwa i uśmiechnięta że mogę zawsze powiedzieć dziecku,,TAK,,czego i wam wszystkim życzę i wierzę w lepsze jutro naszej firmy,życzę zdrowia P.Mateuszowi i jego rodzinie,szczęścia i nie mogę doczekać się radości swojej,waszej,i oczywiście jego radości że w firmie naszym zakładzie pracy jest znów dobrze...I oby tak było już zawsze...pozdrawiam wszystkich i proszę o cierpliwość i wiarę w lepsze dni!
    Abc

16.07.2019 14:16

Ktoś wie ile wynoszą dopłaty do dojazdów powyżej 60km?
    anna

18.08.2019 19:01

w lipcu się zatrudniałam i powyżej 40km w jedną stronę było 500zł dodatku
    wow

19.08.2019 16:26

ja bym na waszym miejscu zaczal szukac pracy blizej domu, bo niedlugo firmie moze sie nie oplacac rozdawac ludziom tyle kasy za dojazdy skoro maja tyle miejscowych, ktorym dodatku placic nie musza...
    Tylko Ruch

19.08.2019 11:59

Kobra tyś je fajny Kobra hahaha piwo żeś se kupieł ja? i se je w doma wypijesz ja? ale jo ci chopie zazdroszcza !!!!
    Pracownica Z6

18.08.2019 18:11

Ludziom wiecznie mało. Ja pracuje w Eko ponad 2 lata i nie narzekam na płacę. Fakt, że trochę nam pozabierali, ale i bez tego jest fajna kasa. Samej podstawy prawie 3000 zł - to mało? Chyba nie, podajcie miejsce pracy w okolicy gdzie kobieta dostanie więcej ?

19.08.2019 08:42

gość - ma żonę i 2 synów i w ciągu 2 miesięcy znalazł pracę za godną kasę i gdzie traktują pracownika jak CZŁOWIEKA a nie bydło jak w Eko :) pozdrawiam serdecznie
    Pracownica Z6

19.08.2019 09:51

Sama mam rodzinę. Wystarczy mi bo musi, jak już wcześniej napisałam - nie znalazlabym innej pracy za taka kasę. Dlatego siedzę i robię. A jak nie wystarcza Ci na utrzymanie to chyba czas poszukać lepiej platnej

15.08.2019 23:43

Urban

18.08.2019 21:08

Tego specjaliści od PR nie widzą.
    Ola

15.08.2019 00:33

Za 2 tygodnie mija równo 4 lata jak jestem zatrudniona w Eko i sory, ale 4 lata temu masło czy chleb nie kosztowało 5,00 zł, czy pietruszka od rolnika za 12,00 zł paliwo było po 3,50 zł za litr. Rozumiem straty firmy, ale dlaczego pracownik ma na tym cierpieć i ubolewać? Nie rozumiem takiego podejścia zarządu. Odebranie płatnych weekendów, obcinka premii. No sory, ale jak tak dalej pójdzie, to wiele Nas nie zostanie. A przyznam szczerze, że po ostatniej wypłacienie uśmiecha mi się pracować. Nikt nie bierze pod uwagę narastającej inflacji w Polsce: opłat, żywności, czynszu najmu...

17.08.2019 10:14

mam znajomych w mieszku zatrudnionych na umowe o prace i co prawda stawki maja niskie ale dostaja fajna kase za weekendy, moze jestes frajerem pracujacym na umowe tymczasowa to co innego ich rypia jak (usunięte przez administratora) poza tym chyba faktycznie pracujesz w innej firmie bo w mieszku nie ma brygadzistow tylko sa majstrzy i koordynatorzy
    Zed is dead

18.08.2019 20:01

Przecież sami zachęcali żeby przystąpić w eko do PPE. Juz zapomnieliście ?
    Z2

17.08.2019 10:02

Chcecie aby w firmie było znów lepiej , aby wróciły premie , aby nie trzeba było się zastanawiać nad jutrem ? Przeciez Wszyscy chcemy mieć dobrze płatna pracę! Przecież tak na dobra sprawę to wszystko zależy od nas samych. Podnieść wydajności z lini , zadbajmy o dobra jakość, starajmy się nie niszczyć tyle materiału. Niech każdy zrobi sobie rachunek sumienia i sam sobie odpowie jaki rzetelnym jest pracownikiem. Podniesmy wyniki na liniach do srednio 150 okien z lini a zobaczycie że sytuacja się poprawi. Nie narzekajmy tylko zabieramy się do pracy.
    rzetelny pracownik

17.08.2019 20:15

ty tak serio czy r z n i e s z g l u p a ? 1. jezeli chodzi o niszczenie materialu to kazdemu zdarza sie cos zepsuc ale zawsze ewentualne docinki czy stluczki szly z premii calej linii, wiec to dla firmy jedno czy wyplaci premie czy ta kasa pojdzie na docinke, czyli pogorszenie kondycji firmy na pewno z tego niewynika 2. tak na dobra sprawe to nic nie zalezy od nas samych, a piszac takie glupoty tylko nieslusznie przyznajesz, ze robole sa winni calego kryzysu, jak chcesz wyrobic norme, jezeli ciagle brakuje materialu, szyb, plany sa ciete nie po kolei np sa ramy a nie ma skrzydel, slupkow itp nie mowiac o wiecznie psujacych sie maszynach na ktorych naprawe czasem trzeba czekac i czekac i czekac... 3. nawet najbardziej rzetelny pracownik nie ukreci bata z g.... :)
    urban

18.08.2019 12:21

Towarzysze!Musimy razem cały kolektywem pracować więcej i sumienie dla dobra narodu to jest firmy. Darujcie sobie te komentarze ludzie z biur odpowiedzialni za propagandę.
    Mmm

18.08.2019 06:23

Jak to mawia pan brygadzista działu hst na aluminium "to nie mercedes" jaka tam jakosc, byle hs za zmiane klepnac, no to potem takie sa skutki. Wreszcie ktos sie zorientowal w tym bajzlu i zaczyna robic rewolucje. Powymyslali grupozmiany i inne cuda a teraz sami wyleca na zbity pysk. Klątwa działa. Za sam fakt pracy na 3 zmiany pracownik na dzis nie powinien zarobic mniej niz 3500zl na reke przy tych cenach. Widac ppe i ppk zaczyna bokiem wychodzuc firmom, zlodziejski rzad tez upadnie z duzym hukiem.
    mmm2

18.08.2019 10:39

To nie Ty kilka postów wcześniej go wyzywałeś? Widzę mocno sobie nie radzisz w życiu... Jesteś bardzo wiarygodny...

17.08.2019 13:34

Help

17.08.2019 23:48

Wierz mi, że ten na górze też nieźle dostaje tylko tego nie widzisz
    tak nawiasem mowiac

18.08.2019 12:31

sprawdza sie powiedzenie "uderz w stol a nozyce sie odezwa" :) Jezeli juz przeszlismy na "ty" to dla Twojej informacji nie pracuje w Waszej firmie, mam wyzsze wyksztalcenie i od kilkunastu lat pracuje na kierowniczym stanowisku i nie raz dostalem w (usunięte przez administratora) za zle decyzje ale ani razu nie probowalem przeniesc winy na podwladnych...wiec nie do konca "guzik wiem" itd. Interesuje sie firma bo pracuja tu moje dzieci i to w jaki sposob probuje sie zrzucic wine na tych najnizszych mnie po prostu dziwi - delikatnie mowiac. Cieszy mnie, ze pracujecie nad tym, zeby ogarnac balagan ale z tego co widze to jak na razie wymysliliscie tylko to co napisalem powyzej czyli jak ukarac roboli, bo jak inaczej nazwac odbieranie premii, czy platnych nadgodzin ludziom, ktorzy chca pracowac i zarabiac, zeby utrzymac rodziny i ktorzy nie sa niczemu winni. Co nastepne bedzie? zwolnienia tych wytrwalych, ktorzy jeszcze chca pracowac? oby nie bo sami na pewno wiecie, ze to bedzie strzal w stope. Z zapartym tchem czekam na informacje o mam nadzieje pozytywnych efektach waszej pracy :)
    XXX

17.08.2019 22:28

W tej organizacji potrzeba zmian! Wieloletni Kierownicy mają nawyki i przekonania, na które nowoczesne Spółki nie mogą sobie pozwolić! Firma chce dokonywać spektakularnych zmian, ale daleko nie dojadą na tych Kierownikach, którzy obecnie są. Pracownicy o średnich zdolnościach stają się liderami działów - zbierając wokół siebie kółko pochlebców, których awansują. Bardzo często "pochlebcy" mają niższe kwalifikacje, niż lider - aby nie nastała sytuacja zagrażająca jego pozycji ;) Tzw włoski system zarządzania. Jak ma rosnąć sprzedaż, jeśli sami Kierownicy się nie szkolą?? Piastują posadki przez zasiedzenie, a nie przez wyniki pracy. A jeśli już coś złego nastanie - to jak lawiną, winę zrzucają na pracowników nizszego szczebla. Inaczej zarządza sie zespołem 15 pracowników; inaczej zespołem 150, itd. A potem mamy tutaj tematy : duszenia, plucia, wyzwisk, rozdzielenia premii komu się "należy ", czy tez elastycznych godzin pracy dla "wybranych"- pewnie ile hal tyle problemów. Drogi studencie/uczniu, to nie jedyne co Cię czeka - jeśli planujesz pracę tutaj po zakończonej edukacji :)
    Smutny

17.08.2019 20:56

Przykro jest bardzo widząc dokąd zmierzają te dzialania. Przykro zwłaszcza, że człowiek jest bezsilny i nie może tego powstrzymać mimo, że bardzo by chciał. Pokrzywdzeni ludzie, złe emocje, zle działania i nieodpowiednie decyzje. A wszystko można ogarnąć. Po co taki kierunek działania skoro firma dobrze stoi finansowo. Aluminium będzie zlikwidowane a przecież jest tyle zobowiązań, z czego one będą regulowane? Przecież to prowadzi do samozagłady. Smutek i żal...

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Eko-Okna?

Kontakt - Eko-Okna S.A.

Spacerowa 4 47-480 Kornice

16.08.2019 16:40

Dziś zwolnili wszystkich kierowników aluminium. Nie dzieje się dobrze...
    Zuch 182

17.08.2019 09:05

Nie mierz człowieku wszystkich jedną miarą, ci ludzie to nie roboty a nie raz pracowali więcej niż powinni żebyś Ty mógł mieć spokojny sen. Rozumiem że jesteś w stanie sam ogarnąć robotę tych z aluminium?
    Wilk

17.08.2019 20:39

Dokładnie. Chętnie bym zobaczył jednego czy drugiego mądrego w akcji i na miejscu tych ludzi. Chcesz się wypowiedzieć i ocenić drugiego, najpierw poczuj tą odpowiedzialnośc na własnej skórze. Zuch, dobrze prawisz, jeden mądrze myślący człowiek
    Janusz

16.08.2019 14:40

Kurła halyna..ale sie jedzenie zdupiło ..pewnie ten (usunięte przez administratora) somsiad coś dosypał ...wywalic go z kuchni
    Wykop

17.08.2019 19:57

Siemasz mireczku
    C+E

16.08.2019 00:20

Byłem kierowcą tira w tej firmie, to co się ostatnio tu wyprawia, to jakieś delikatne nie prozumienie i pora o tym napisać. Leciałem z transportem do Paryża ... jeszcze nie dojechałem do celu. Na Garminie 4 godziny z hakiem do celu, a kierownik transportu dzwoni do mnie. "No halo gdzie jesteś?? słuchaj jak będziesz wracał z Wersal'u to w drodze powrotnej zachaczysz o Belgię bo ładunek kur... nie dojechał Witek dał ciała i nie dał rady dojechać śpi na authobanie kur... kiep jeb... takie straty ja pier... co za koleś on już od jutra u Nas nie robi" 21h za kółkiem naginając tacho. Nigdy więcej takiej roboty i pracy w tej firmie naginając tachograf, zdrowie ryzykowałem bardzo dużym mandatem i konsekwencjami, to mogło źle się dla mnie skończyć.
    dawid

16.08.2019 00:04

Ziomek z którym pracowałem przez ok. 5 msc kilka razy mi wyznał w tajemnicy że wielokrotnie (usunięte przez administratora)mu się plany że był zmęczony nie wyspany i nie miał głowy do pracy i naraził firmę na duże koszta od kilkunastu dni nie widzę go w pracy to nie wiem co się z nim stało ^..^
    _jurekk

15.08.2019 23:56

W telewizji mówili , że inflacja będzie jeszcze większa , że od przyszłego roku wynagrodzenie będzie wynosić 2450 zł brutto wszędzie są podwyżki a w Eko-Oknach obniżki i masowe cięcia kosztów ja piernicze taką pracę na dniach składam wypowiedzenie i uciekam z tego pierdolnika.
    Ale

15.08.2019 23:49

aleeeeeeeeee co mnie to obchodzi ile tirów dziennie nie wyjechało z firmy z towarem mnie to nie interesuje przychodzę do roboty na 8 godzin tyram jak arab z kolegami z produkcji robimy swoje i dziękuję kasa ma się zgadzać firma wcale nie ma gorszego miesiąca tym bardziej, że jest LATO heloł lato nie zima, to co będzie zimą? Urlopy Dla wszystkich na 3 msc czy jak? bo nie rozumiem tak kuriozalnego podejścia od tyłka strony
    Z własnego doświadczenia

14.08.2019 19:01

W wielkim skrócie pracownik produkcyjny w wysokim procencie osoba bez większego doświadczenia i umiejętności, po czasie opanuje jakąś prostą czynność typu wkręcanie śrub, wkładanie okuć do ram czy skrzydeł , składanie dwóch elementów i w pełnej euforii chce zarabiać jak doktor, czy prezes korpo . Och jak ja dobrze znam ten typ ludzi , współczuję szefowi tego zakładu .
    Niunia

15.08.2019 15:39

Praca w tej firmie należy do skręcania czy składania , większość osób musi umieć pracować na wielu stanowiskach i ciągłego uczenia się
    Hehheh...

15.08.2019 22:02

Pewnie sam nic nie potrafisz,z samochodem jeździsz do elektryka bądź mechanika,do nie działającego gniazdka w prądzie dzwonisz po elektryka i przyjeżdża do domu elektryk,zlew u Ciebie że nie próżny to też problem bo która to rura że woda nie chce odpływać?tak nieudole pewnie nic nie potrafisz no ale wedlug ciebie pracownik produkcji to małpa ktora nie ma doswiadczenia i niczego nie potrafi...wiec posłuchaj prymitywie siedz dalej za biurkiem w ciepłym gabinecie z tabliczką na drzwiach z napisem ,,szef,, ,,president,,i pisz na laptopie swoje opinie na temat ludzi którzy cierpią przez takich prymitywów=pasożytów jak Ty...
    Andrzej lakiernia

15.08.2019 12:28

Proponuję awansować jeszcze kilku brygadzistow, team leadera ów, no i oczywiście czerwonych głąbów... Dajcie im 2000 dodatku przecież oni tacy biedni są i w ogóle maja tyle roboty na głowie a chodzą cały dzień z telefonem w łapie (prywatnym oczywiście) i wyreczaja się ludźmi. Wolne do wybrania oczywiście też sobie piszą jak im pasuje bo przecież to królowie... Jak tak dalej będzie to nikt tam nie będzie chciał robić. Nawet ukraińska dzicz

15.08.2019 21:18

team liderzy sami mowia, ze robia to samo co robili tylko dostaja dodatkowa kase za inny napis na koszulce...wg mnie powinno sie zlikwidowac stanowisko brygadzisty a zostawic team leadera jako zwyklego pracownika, ktory dostaje ta dodatkowa kase za zalatwianie docinek i inne biurkowe rzeczy typu zebrania, podpisywanie urlopow, przekazywanie najwazniejszych informacji pracownikom itp
    Irek

15.08.2019 19:37

Chętnie pomogę stanąć firmę na prostą, wyjść z długów znaleźć rozwiązanie na poprawę sprzedaży, znalezienie nowych kontrahentów. Mam tylko 1 prosty warunek, podwyżki Dla wszystkich pracowników o 200 zł netto msc i przywrócenie płatnych weekendów.
    Alicja

15.08.2019 19:29

Mam 18 lat, chciałbym zarabiać godnie bo uważam, że rzetelnie i sumiennie wykonuję swoją pracę przez 8h w tym 15 minut pauzy czasem są dodatkowe przerwy, ale to rzadkość. Dlatego nie rozumiem dlaczego soboty są już bezpłatne ja chce zarabiać ponad 2700 zł netto msc.. a nie śmieszne 2500 mam ogromne wydatki w tym kosmetyczkę, fryzjera, manicure, pedicure, zakupy w galerii, to wszystko kosztuję... Fakt maluję tylko mazakiem i ścinam folię, ale za mniej jak 2500 zł nie będę tu pracować. Jestem Pańcią i mam swoje wymagania i zapotrzebowania
    Stanisław

15.08.2019 19:24

Śmiech przez duże S!!! Nie będę tyrał, co weekend za śmieszny dzień do wybrania bo firma ma problemy i straty, co mnie, to interesuję? Trzeba było jeszcze otworzyć 7 halę i dać nowym 3 netto, a tak na uboczu przyjmujcie więcej narkomanii na pewno poprawią wynik sprzedażowy prędzej czy później firma padnie jak mucha, nie takie firmy już upadały

15.08.2019 19:00

pracowałem w eko 6 miesiecy ( o 6 za dlugo ) w styczniu dodatek za przejscie z innego zakladu .. ale .. decyduje data rozmowy wstepnej :) nie data PRZYJECA .. tego na bilbordach nie bylo...nici z kasy... nastepy temat.. 6 miesiecy bez szafki ubraniowej ( nikogo nie interesuje gdzie zostawisz ciuchy , itd ) łazisz do pracy z reklamówkami jak kloszard ;) ... nastepny temat ... od 6 miesiecy brak dostepu do automatu z rekawiczkami itd... za kazdym razem blagac brygadziste o rekawice zeby sie paluchow nie obciać bo nie ma czasu wprowadzić cie do systemu abys sam pobieral np rekawice... nastepna sprawa... na kazdym kroku wulgarne zachowanie na linii , wrzeszczacy brygadzista , operatorzy wrzeszcza na siebie na wzajem ( nawet " niebiescy " ) i co mnie wkurzyło do białego.. pracowałem w różnych korpo zagranicznych zatrudniajacych po kilka tysiecy ludzi gdzie wszyscy byli na " ty " nawet z dyrektorem ale nigdzie nie slyszalem zeby pracownik do pracownika zwracal sie ... cytuje... zaraz ci zap...dole , ty jeb...ny mongole , półmuzgu , (usunięte przez administratora) , itd i to w obecnosci Brygadzisty ktory nic z tym nie robi.. masakra... powiem tylko tyle za takie zachowanie np w GM , TRW itd wylecial by z roboty pracownik ktory poniża innych i jego brygadzista ... jak ten zaklad nie zmieni podejscia do ludzi to ani Bóg im nic nie da nawet gdyby gazetki katolickie do wyplaty dodawali . fajnie ze to juz za mna , pracowac trzeba wszedzie ale KAZDY PRACOWNIK MA SWOJĄ GODNOŚĆ... powodzenia tym ktorzy tam jeszcze pracuja
    yagi

15.08.2019 00:56

Co trzecia kobieta w oknach ma depresje i nie wie co się dzieje. Pytam się wyraźnie kobiety gdzie znajdę jej brygadzistę bo mam sprawę, a ta wystraszona, lęk niepokój, psychoza. Ludzie, co jest z Wami? ćpiecie czy co?
    misiowy

15.08.2019 00:48

60% osób nie nadaję się do tej pracy, bo wiecznie im coś nie pasuję, albo im ciężko XD trzeba mieć jaja, stalowe nerwy, zapier..... ile fabryka dała, tak, tak. Pot ma się lać z czoła a czasem nawet krew... Trzeba się dostosować do pracy na produkcji do panującej atmosfery, czasem nawet zapalić z koleżkami z pracy . Praca jest ciekawa i spoko, ja osobiście jestem bardzo zadowolony 2521 zł w zupełności mi wystarczy na palenie i jedzenie

15.08.2019 00:44

Robiłem w Eko-Oknach 1,5 tygodnia jak mnie brygadzista zaczął wyzywać, to go oplułem... no i tak zakończyliśmy naszą współpracę
    Janusz_Z3

15.08.2019 00:41

Jaag nie fiadomo ło czo chłodzi tło chłodzi o piniądze!!! wszędzie kurła łoszczędność, placy cłolaz wińcej a piniędzy cłoraz mnej
    filip

15.08.2019 00:24

Jestem niezadowolony z pracy pracuję przy osobach które śmierdzą i się nie myją, higiena osobista na mojej lini nie istnieje. Zamiast automatów z napojami i kawą powinien być automat z antyperspirantami.

12.08.2019 19:59

To co ja tu czytam to śmiech na sali dodatkowo płatne soboty to inicjatywa firmy niech każdy sobie przeliczy ile zyskuje na 1 dniu wolnego A potem niech stęka. Proszę pokazać mi firmę z chociaż połowa pracowników co posiada eko okna która płaci 2 razy za 1 dzień pracy A nawet 3 jak kończy się okres rozliczeniowy. Pracuje tam już parę lat i to co teraz na dzień dobry dostają to ja tyralem 6 lat . Nie wspomnę że premii odstawiłam po 50 zł. Teraz się skończyło to wszyscy płaczą A kiedyś nie płacili ani grosza więcej za sobotę. Dać palec A wezmą całą rękę. Jak się komuś nie podobają zarobki to niech jedzie do Czech, na pewno fajnie się jedzie pewnie nie raz po 60 km w jedną stronę.
    Adam80

13.08.2019 11:46

to twój problem a nie ludzi którzy przychodzą zę zarabiałeś po 6 latach tyle co oni na start i nie miej do nich pretensji. Skończyło się bo zaczęli przyjmować wszystkich jak leci. Wszędzie te bilbordy: 1 000 zł za przejście, min 3 500 zł na produkcji, premie itd. To ludzie zaczęli do nich lecieć jak muchy. Aha i proszę się zreflektować co do płci bo raz piszesz tyrałem a raz odstawiłam. pozdro
    Iguś

14.08.2019 23:00

Senk w tym, że firma nie ma gorszego okresu tylko ktoś sobie wymyślił taką a nie inną strategię żeby zniechęcić ludzi do pracy zabierając im godne wynagrodzenie za wysiłek w nią włożony. Zero poszanowania ludzi.
    Ktoś taki

14.08.2019 22:47

To nie bzdury Panie Karolu. Owszem, nie interesowało by mnie kto jakim autem jeździ gdyby nie odbiło się to na wynagrodzeniu za pracę dla pracowników. A tymczasem zarobki są obniżanie żeby móc inwestować w dobra materialne. To pracownik powinien być tutaj wartością najwyższą i głównym elementem w tej grze. Bez niego firma popłynie. POWTÓRZĘ POPŁYNIE PRĘDZEJ CZY POZNIEJ BO LUDZIE TEGO NIE WYTRZYMAJĄ. Zmowa milczenia a prawda jest taka, że teraz ludzie mają pracować za niższe pieniądze i mało tego milczeć. Brak szacunku dla pracy i człowieka, który jest siłą napędową tej firmy. Idąc w kierunku Boga bo taki wydźwięk ma ostatnio działanie widoczne gołym okiem powinno się pamiętać przede wszystkim o drugim człowieku, o pracowniku i to jego motywować do pracy a nie deprymować i zniechęcać a do tego to wszystko zmierza. Kupy nie trzyma się podążanie niby ku Boskim prawdom z tym co się dzieje w firmie. Człowiek tutaj jest nikim. Zwykłym robolem, którego można wykorzystać i wyrzucić. Gdzie tu prawda i Bóg?
    tomek84

14.08.2019 00:43

z krwawicy pracowników firma dorobiła się takich kokosów dzięki nam mogli pozwolić na nowe hale na nowe samochody w tym bmw serii 7,5, porsche panamera GTS, skody, fordy w leasingu, klasztory , restauracje to wszystko osiągnięte dzięki pracownikom dzięki naszej krwi i wylanym potom
    Lilka

14.08.2019 13:39

Nie narzekaj...ja mam nowy mega tower
    Karol

14.08.2019 17:30

I rozumiem, że firma dorobiła się tego bo Ty i twoi koledzy pracowaliście tam za darmo po 12 godzin dziennie?! Co Cię interesuje jakimi samochodami kto jeździ i na co wydaje pieniądze. Jedni piją co weekend i jeźdzą w ciepłe kraje inni wolą kupić sobie super samochód!

Zostaw merytoryczną opinię o Eko-Okna S.A.