Generon
3 168

Opinie o Generon

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Generon

Marta

@Zołza, ten wątek poświęcony jest zatrudnieniu w Generon, ale w Grudziądzu. Po odpowiedzi na Twoje pytania, powinnaś zgłosić się bezpośrednio do tej firmy. Może zostaną przekazane Ci również informacje dotyczące planowanych bądź obecnie prowadzonych rekrutacji u tego pracodawcy.

Zołza

Wie ktoś czy w Jabłowie jeszcze szukają do pracy? Ogłoszenia nie ma i nowej osoby też nie. Może ktoś podpowie jak patrzą na osoby dojeżdżające ponad 30 km?

Zołza

Dziwne ze nie pokazują się posty ????

Zołza

Wie ktoś czy w Jabłowie jeszcze szukają do pracy? Baner zdjęty a nowej osoby nie widać. Chcę tam złożyć cv ale nie wiem jak patrzą na osoby dojeżdżające ponad 30 km?

Zołza

A czy ktoś wie czy w Jabłowie już kogoś zatrudnili? Baner zdjęty a nowej osoby nie widać. Chcę tam złożyć cv. Czy patrzą na to że dojeżdżałabym z 30km w jedną stronę?

Marta

@Czarek, a jakie jest Twoje zdanie na temat firmy? Możesz w kilku zdaniach przedstawić obecną sytuację? Może wiesz, czy obecnie prowadzone są jakieś rekrutacje? Czy zatrudnione osoby mają dostęp do szkoleń, pakietu socjalnego?

Lee

Pracowałem i na stacji Generon ...i na innym dziale ...sam odszedłem,lecz miło wspominam pracę i pracodawcę....kto choć trochę poświęci się pracy ten nie ma żle...więc dziwią mnie komentarze ...pracować trzeba....pozdro

Czarek

Konkurencja inspiruje to niektórzy piszą nieprawdziwe opinie

Administrator

W czasach korzystnej dla kandydatów sytuacji na rynku, atmosfera w miejscu pracy odgrywa coraz ważniejszą rolę. Czy tak samo jest w Generon?

Znudzony
@Administrator 20.04.2018 10:36

Pomiędzy pracownikami a kierownikiem pewnie jest fajna atmosfera. Ale ci wszyscy siedzący wyżej z kontroli i reszty to jest jedno wielkie nieporozumienie. Brak szacunku dla osób pracujących na stacji, traktują ludzi jak by byli trochę cofnięci w rozwoju... Tylko oni mogą mieć rację i nikt inny. Nie polecam no chyba że w końcu znormalnieją w co wątpię...

Gosc

Jak wyglada terminowosc wyplat? Do kiedy wyplacaja faktycznie umowy zlecenia?

Nikoś Dyzma
@Olek 16.03.2018 15:18

A to już było złośliwe, bo akurat z wypłatami jest okej...

Gosc

Jak wyglada sprawa terminowosci wyplat? Do kiedy wyplacaja zlecenia?

Marta

@Morena. jesteś zadowolonym klientem firmy Generon. Chwalisz głównie jednego pracownika. Może opisz dokładnie czym sobie zasłużył na taki sentyment? Istnieje szansa, że pracownicy stacji potraktują to jako inspiracja i będą próbowali zmagać oczekiwaniom klientów.

Morena.

Strasznie lubiłam stacje w Starogard Gdański. Pracował tam pan A. (Słyszałam że odszedł a szkoda),strasznie miły ,pomocny człowiek. Bezinteresownie pomagał wielu klientom czym ich przyciągał z powrotem na stacje. Nasi kierowcy którzy się też kozystaja z tej stacji strasznie dobre rzeczy mówią o panu "A". Mamy nadzieje że wróci w wasze szeregi (chyba że wyjechał za granicę :) )

Marta

@w sumie - zadowolony pracownik rozumiem Twój żal, bo najwidoczniej atmosfera nie pasuje Ci w pracy w firmie Generon, ale w trakcie relacji nie możesz obrażać innych osób na forum. Rozumiem, że możesz mieć żal do tej osoby, ale to nie miejsce, by takie informacje pisać. Tutaj można podawać ogólne informacje o firmie, a nie jej pracowników.

w sumie - zadowolony pracownik

KAŻDY pracownik w tej firmie doskonale wie co (albo raczej KTO) jest jej największą patologią. Sam Pan Marcin Śróbka jest raczej osobą sympatyczną i miłą, ale niestety nie interesują go bieżące sprawy. Gdyby wiedział, myślę, że z pewnością by się zainteresował. Od tego ma tego grubego frajera z kolczykiem, który nie grzeszy niestety bystrością i inteligencją, jak na osobę zaraz po Panu Prezesie. Od niektórych poniższych odpowiedzi na kilometr wieje, że pisze je jakiś, za przeproszeniem, (usunięte przez administratora) Myśli, że ludzie są na tyle głupi, że nie zauważą, że pisze je on sam. Reakcja na negatywny komentarz jest bardzo szybka. Jednak trzeba się zgodzić, że część negatywnych opinii jest zwyczajnie nieprawdziwa. Jeśli to prawda, że Wojciechowski odchodzi, to była by to bardzo dobra wiadomość, nie tylko dla pracowników najniższego szczebla. Tak bardzo potrzebne etaty, w tym cały tabun dziesiątek osób zatrudnionych w biurze, powinno się redukować. Argument, "że bez Niego stacje by zarosły brudem i nie wiadomo co jeszcze by się na nich działo" jest wart politowania. Kiedy go nie było, stacje funkcjonowały równie dobrze. Wiele lat temu, jeszcze zanim utworzono stanowisko tego Kontrolera, to kierownicy (koordynatorzy), mając mniej stacji na łebka, byli w stanie być na każdej swojej stacji pod sobą codziennie. Taki przełożony był w stanie być na bieżąco ze wszystkim, znając pracowników osobiście. To, że kierownicy są zbytnio obłożeni pracą ma takie konsekwencje, że nie mogą osobiście zajmować się kontrolowaniem. Jego zadanie polega, z grubsza, na pisaniu wielkich elaboratów w zeszycie kontroli, kiedy znajdzie na placu jeden pet, czy liść. I nie jest to reakcja na "bród i (usunięte przez administratora) i nie wiadomo co jeszcze", ale na byle co, byle by na coś zwrócić uwagę i coś wpisać. Wymyślanie coraz to nowych biurokratycznych zasad to z pewnością jego druga pasja. Uwielbia być ponad innymi, wszak był kiedyś wojskowym, choć zapewne niewysokiego stopnia. Swoje niespełnione ambicje spełnia inaczej. Jeszcze nigdy ja, czy moi znajomi z innych stacji nie usłyszeliśmy choćby jednej pochwały za dobrze wykonywaną pracę, tylko uwagi. Nie jest to zbytnio motywujący styl zarządzania. Wydaje się człowiekowi, że jest wszystko wycackane, człowiek na prawdę się stara, ale dobrego słowa nie można się spodziewać. NIGDY. Przecież można być dobrym kontrolerem, błędy i niedociągnięcia się zdarzają, ale u niego brakuje po prostu ludzkiego podejścia do pracownika. Choćby głupie zapytanie się "jak tam praca", czy o pogodę, to coś zupełnie obcego. Kompetencja działu handlowego, który zajmuje się zamawianiem towaru na sklep, również pozostawia wiele do życzenia. Permanentne braki w papierosach, które stanowią na prawdę duży udział w utargu sklepu, to jakieś nieporozumienie. Zamawianie co rusz góry niepotrzebnych towarów, które nigdy się nie sprzedają na stacji benzynowej jest jakimś żartem. Dyskusja na ten temat raczej nie ma sensu, bo nie da się przegadać :( Jeśli chodzi o pracę na stacji, to naprawdę nie jest wymagająca, uważam też, że wysokość wynagrodzenia odpowiada wymaganiom i kwalifikacjom, choć to tylko najniższa krajowa godzinowa na zleceniu. Niesie to ze sobą takie konsekwencje, że przyciąga tu różnych patusów i inny element bez szkoły, ale tacy ludzie nie grzeją tu długo miejsca. Ogólnie na prawdę polecam pracę tutaj. Mam nadzieję, że ta opinia będzie naprawdę pomocna dla innych. Nie chciałbym, aby ktoś odebrał to jako wylewanie swoich żali w internecie, ale jako w miarę rzetelny opis sytuacji "od kuchni". Sam też napisałem właśnie niezły elaborat :-) Jestem ciekawy, jak pan Wojciechowski odpowie na to. Choć zapewne nie pod nazwiskiem, bo przyznanie się osobiście do choćby najmniejszego błędu, to z pewnością nie w jego stylu.

Marta

@Zaaa skoro ekspedientka Ci o tym powiedziała to może warto było poprosić o kontakt z kierownikiem? @Zaaa czyli jesteś zadowolony ze współpracy z szefem? Uważasz, że dzięki takiej osobie firma Generon osiąga sukcesy, tak?

Były pracownik

Podobno roznosi sie po firmie dobra nowina na nowy rok :))) Czy ktos moze potwierdzic ze Srubka w styczniu rostaje sie z Wojciechowskim???

wszystkowiedzacy
@Były pracownik 02.01.2018 14:12

Podobno (usunięte przez administratora)idzie do wasbruka---naprawde

Klient

Co się dzieje, ze na stacji nie można kupić papierosów? Zawsze tankowalem na stacji Generon w Świeciu i Osielsku, ale chyba będę musiał przejść do konkurencji.

Marta

@Zaskoczona a czy kasjer nie może zgłosić zapotrzebowania takiej osobie na dany towar jak widzi, że go brakuje na stacji? A czy pracownicy nie mają przerw, że uważasz, że są kontrolowani w Generon?

Zaaa
@Marta 03.01.2018 09:26

Z tego co wiem co wynikło z rozmowy z panią która sprzedaje na stacji poinformował mnie ze dział handlowy mało kompetentnie się zajmuje zamawianie towaru. NIE WIEM CO NA TO SZEF STACJI ALE POWINIEN SIĘ ZAINTERESOWAĆ! POZDRAWIAM

Zaskoczona

stacje są na poziomie i strasznie się wzbijaja żeby kontrolować pracownika na kazdym kroku (czy idzie do toalety) a sami ci którzy dbają o porządek i wszystko im przeszkadza nie potrafią zadbać o to by na stacji byl towar 4 dzień z rzędu papierosow szafa praktycznie pusta. Rozumiem że dbają o zdrowie klienta ale tak to chyba przesada

Zaaa
@Zaskoczona 20.10.2017 20:06

Niedawno również kilka razy chciałam kupić papierosy niestety za każdym razem nie było...nie wiem kto odpowiedzialny jest za towar ale wydaje mi się ze nie ma o tym żadnego pojęcia ????

Marta

@Owocówka może warto spróbować jednak przejść się jeszcze raz do pracodawcy i zapytać o pracę? Może nie zostawiłeś aż takiego złego wrażenia. Szczególnie, że piszesz, że przychodzą do pracy tacy, którzy się nie nadają, więc skoro Ci dobrze szło to może Generon Cie przywróci. Jak spróbujesz to daj znać jak poszło.

Owocówka

@Marta, to jakim firma Generon jest pracodawcą zależy od tego, którego z pracowników zapytasz. Przykładowo ja pracowałam na stacji w Świeciu i muszę przyznać, że była to fajna praca za dobre pieniądze. Umowa-zlecenie, ale nie typowa śmieciówka, a wypłata zawsze na czas. Dlatego żałuję, że już nie pracuję, tym bardziej, że do zwolnienia doszło z mojej winy. Niestety. A drugie niestety to sprawa młokosów zatrudnianych na stacji. To beksy zwyczajne z nosem zadartym do góry, które tylko przez przypadek trafiły do pracy w handlu. Dla tych zniewieściałych kandydatów na mężczyznę każda praca będzie zbyt ciężka, zbyt odpowiedzialna, zbyt trudna by ogarnąć obowiązki. Madox jest bardziej męski niż ci, z którymi pracowałam i którzy przyszli po mnie. Niedawno na jednej ze świeckich stron na Facebooku ukazał się post, w którym jeden taki młokos napisał, że firma nie płaci składek zdrowotnych (co jest kłamstwem). Oczywiście nie dopisał, że choć proszono go wiele razy o wykonanie badań lekarskich to tego nie załatwił. Od tego "pracownika" nie usłyszałabyś dobrego słowa na temat pracy w Generonie. Słyszałam, że teraz jeżdzi na stację i odstrasza klientów i pracowników i opowiada im różne niestworzone rzeczy. Psychiczny koleś poprostu. Szkoda tej stacji bo fajna jest, ale nie ma szczęścia do obsługi, czego sama jestem niestety przykładem. Obsługa nie może się ze sobą dogadać bo każdy patrzy na inne osoby i kombinuje jak zarobić, ale żeby się nie narobić. Gdyby każdy robił co do niego należy to atmosfera pracy byłaby całkiem inna. Mam nadzieję, że czas, który leczy rany będzie dla mnie łaskawy i dostanę jeszcze szansę powrotu do pracy bo warunki płacy w inych zakładach, przy tego rodzaju umowie są dużo mnie atrakcyjne, jeżeli wogóle są.

stały klient

ciekawe kto układa ceny na tych stacjach. w CSW Orlen ma tańsze paliwo. a i rabat dostaniesz nie wspominając ze Orlen to gwarancja jakości. Zależy Państwu na pozyskaniu czy staracie klienta. tym badziej ze na innych stacja generon tez jest taniej.

staly klient z CSW
@stały klient 28.07.2017 17:51

@ staly klient: "CSW Orlen ma tańsze paliwo. a i rabat dostaniesz nie wspominając ze Orlen to gwarancja jakości". Wiekszosc prywaciarzy z branzy paliwowej zaopatruje sie w orlenoskich bazach paliw i pisanie w kontekscie ze tylko orlen to gwarancja jakosci jest smieszne. Tankuje czasem na orlenie (rozmyslnie napisalem orlen mała litera) i jakos nie zauwazylem rabatow. Moze sa dla przedsiebiorcow albo dla klientow ktorzy tankuja duze ilosci paliwa bo dla mnie jako detalicznego klienta zadnych rabatow nie ma a jedynie punkty zbierane na karcie. Te punkty co jakis czas przechodza jakies czary mary i albo trzeba cos wybrac albo przepadaja. O rabatach nic nie wiem. To na Generonie wlasnie rabat widac od razu bo jest naliczany przy platnosci za paliwo. Choc jestem zwyklym klientem (w sensie nie przedsiebiorca) mialem kiedys karte trzygroszowa ale ilosc tankowanych litrow byla na tyle wysoka ze teraz mam juz piec groszy. Jakis gruby facet ale nie pracownik stacji mowil mi ze warto tankowac na karte bo te piec groszy to nie koniec i jak minie troche czasu a ja bede tankowal na stacjach Generon to moge sie starac o kolejne dwa grosze wiec siedem groszy na litrze. A to juz jest znaczny rabat. A co do ceny paliwa to ja juz kiedys widzialem ze orlen sprytnie ustawia swoje ceny po zmianach ceny na Generonie. Z resztą nie ma co porownywac orlenu i Generonu bo kapitał inny. Ja wybralem wszyskie inne stacje poza orlenem i lotosem bo to stacje pisoludow. orlenowi juz teraz place tylko posrednio bo wiem gdzie sie mniejsze stacje zaopatruja.

Marta

@Klientka Czy próbowałaś zgłaszać swoje sugestie do firmy? Tutaj znajdziesz bezpośredni kontakt do Generon: http://www.generon.pl/ @biznesmen Rozumiem, że praca Ci się nie podobała, czy możesz napisać dlaczego? Co spowodowało Twoje odejście po tak krótkim czasie pracy?

Klientka

Generon musi byc w naprawde ciezkiej sytuacji skoro zatrudnia takich pracownikow, bylam ostatnio na stacji w Jablowie i podszedl do mnie Pan ktory nie dosc ze mial rece czarne jak smola to jeszcze nieprzyjemnie od niego pachnialo i to nie pierwszy raz. Kto tak sie zajmuje zatrudnianiem pracownikow?

A propo defacto
@Klientka 10.06.2017 09:54

W dobie kryzysu, jaki mamy obecnie na rynku pracy, Generon radzi sobie bardzo dobrze. Jestem ich stałym klientem i na obsługę narzekać nie można. Pozdrawiam leniuchow, którym świadczenie 500 plus odebrało chęci do pracy.

biznesmen

a ja pracowałem 2 miesiące (usunięte przez administratora) i nigdy bym tam nie wrócił

Mówisz?

Najlepszego? Hmmm dlatego że pracuje 3 lata na stacji że ma coś wspólnego z kierownikiem że robi na lewo faktury ? Co robi dziewczyna po zawodowce na stanowisku zastępcy kierownika gdzie nawet fachu nie ma w swoim zawodzie fryzjerka od 7 boleści liczyć też nie potrafi ludzi oszukuje !!! Może ktoś się zajmie ta stacja bo wszystko na lewo idzie. Mandaty wprowadzili dla pracowników bo nie potrafią ich upilnowac. Ciekawe ile faktur pani zastępca zrobiła i jej kolega Marek.... przyjęli nowe osoby a niech powiedzą czemu kobieta pierwszy dzień w pracy musiała oddać 500 zł

DOBRY
@Mówisz? 26.01.2017 20:32

Jesteś tak mądra dlaczego nie powiesz tego prosto w oczy uważasz się za osobę dorosło ha Mówisz rzeczy wyssane z palca ale cóż się dziwić jak mózg jest nie rozwinięty Stacja Generon w Inowrocławiu jest najlepszą stacją i najlepszym zgranym zespołem każdy ma swoje zdanie pozdrawiam panią Marlenę.;-)

XxX

Wiem jaka jest sytuacja w Inowrocławiu zastępca kierownika wylicza wypłaty jak jej się nie podobasz to zabiera ci dodatki za sprzedaż. Oczywiście najwięcej wolnego ma zastępca bo ustala grafik a biedne dziewczyny robią 12h/12h a gdy nie chcesz przyjść za zastępcę do pracy to możesz wiedzieć że zostaniesz zwolniony z pracy Pozdrawiam Karolinko

inoworker
@XxX 23.01.2017 12:17

...ale bzdury. Podpisz się imieniem i nazwiskiem anonimie. Na co liczysz? Nie możesz sobie poradzić z własną zawiścią? Jesteś łajzą, która wpadła na pomysł pozbycia się jednego z najlepszych pracowników poprzez zaszczucie w internecie? Kto ci za to zapłacił? Brzydzę się takimi pseudo ludźmi.

Ciekawy

Dzień dobry , chciałbym się dowiedzieć jakie są zarobki na stacji Generon w Dragaczu i czy pracują w porządku ludzie , dziękuję bardzo :)

Ela

Widze ze nic sie nie zmienilo dobrze ze jzu tam nie pracuje. Kierownik tylko kasa kasa szef tylko kasa kasa a praciwnicy na glowie staja. Powiedzcie tylki czy dalej codzinnie asortyment liczycie tak wam ufaja nadal.

Zostaw opinię o Generon - Grudziądz

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Generon