Ryłko

Poznań - Ryłko
Radom - Ryłko
Siemianowice Śląskie - Ryłko

3. Opinie o pracodawcach Kalwaria Zebrzydowska
  5. Opinie o Ryłko Sp. z o.o.

Opinie o Ryłko Kalwaria Zebrzydowska

Nie przegap nowości o Ryłko Sp. z o.o.!

toja

30.06.2025 20:59

Hej, jakie mieliście pytania na rozmowie kwalifikacyjnej?
    czosnek

04.11.2025 08:46

Ogólnie rzecz biorąc, każdy nowy start to wyzwanie, ale nie ma co się zrażać – można się wdrożyć w chwilę.
    buk

01.12.2025 12:54

początki mogą być trudne, ale z czasem wszystko staje się łatwiejsze. Warto podejść do tego z otwartym umysłem i chęcią uczenia się.
    Marlena.k

24.11.2025 19:13

W lokalu panuje chaos pani Weronika nieuprzejma, bardzo nachlana i stosunek do klientów pogardliwy. Pani upierała się że model którego szukam jest wyprzedany i próbowała mi wcisnąć inny produkt na siłę bardzo nachalnie i nieuprzejmie sugerowała mi inne produkty gdzie chciałam tylko pooglądać produkty. Uważam że obsługa w tym sklepie pomyślała się z powołaniem :((((
    Waneska

17.11.2025 15:33

Czy ktoś pracował w Białymstoku w Alfie albo Białej na obsłudze klienta i może się wypowiedzieć jak tam się pracuje ? Jaka jest atmosfera itp. ?!!
    Już nie pracownik

29.07.2025 19:42

Skończyłam pracować w Ryłko już jakiś czas temu. Dopiero teraz zebrałam się w sobie, żeby napisać opinie na temat tego miejsca. Przeczytałam sobie też dużo innych opinii i z większością się zgadzam. W firmie panuje ogromny mobbing zaczynając od samej góry idąc do dołu, czyli nas doradców klientów. Miliony wiadomości, co chwilę, że to nie sprzedane, że ACC nie wyrobione. Wiadomości na grupie ze zdjęciami z kamer pracowników, bo jeszcze nie podeszli do klienta, bo przez chwilę ukucnęli, bo tak bardzo już bolały nogi. Ale przecież nie można. Wiecznie psująca się drukarka, której nikt nie wymieniał a to pracownik musiał naprawić. Atmosfera, która była bardzo napięta przez porównywanie i krzyki. Ja w pewnym momencie pracowałam tam i studiowałam jednocześnie. Byłam zestresowana pracą do tego stopnia, ze nie byłam w stanie się skupić na zajęciach, a w tramwaju przed pracą płakałam, bo tak bardzo już nie chciałam tam iść. Kierowniczka na grupie nie hamowała się i leciała z wszelkimi możliwymi przekleństwami. Zdarzały się sytuacje że dzwoniła co 5 min, żeby kogoś opierniczyć i pytać się jak wyglądają wyniki. W pewnym momencie jak już moje wyniki nie były takie genialne to dostałam po prostu wiadomość, że jestem zwolniona, bez żadnej wcześniejszej informacji. Żałuje tylko bardzo, że sama wcześniej tego nie zrobiłam. Nie róbcie sobie tego, nie pracujcie tam. Miłego dnia dla was wszystkich

15.09.2025 18:32

Zgłaszać do inspekcji pracy razem z wiadomościami od kierowniczki . !!!!!
    agent

14.11.2025 01:44

Kierowniczka opierniczała was bo tak reagowała na stres związany z mobbingowiem jaki zafundowała jej regionalna. Wiele agentek które nie dały sobie wmówić ze nic lepszego od rylko ich nie spotka nie wyżywało się na swoich dziewczynach (bo pracownikami ich nigdy nie nazwały to zawsze były ich dziewczyny) zostały zeżarte,wyplute i zwolnione 😊ale karma wraca..ss i nagrania rozmów na dyskach są pochowane na wszelki wypadek jakby ktoś może chciał iść do sądu
    Weronika

11.11.2025 17:50

Pracowałam w jednym z salonów w Łodzi i szczerze — nie dało się normalnie pracować. Presja sprzedaży była nie do wytrzymania. Nieważne, czy klient chciał coś kupić — oczekiwano, że sprzedasz wszystko, co się da. Nawet jeśli się starałeś/aś, zdarzało się, że ludzie byli zwalniani za „za słabą sprzedaż” lub po prostu dlatego, że nie mieli „vibe” z kierowniczką. Do tego pracowników non stop obserwowano na kamerach. Każdy ruch był sprawdzany, a nagrania wysyłane do kierownika sklepu jako „dowód” na błędy w pracy. To nie była kontrola mająca poprawić organizację pracy — to była czysta presja. Nawet jeśli tłumaczyłeś/aś, że klient przyszedł się tylko rozejrzeć, kierownictwo wyższego szczebla nie przyjmowało tego wytłumaczenia i wina i tak spadała na pracownika, który „niczego nie sprzedał”. Na sklepie obowiązywał minimalny próg konwersji na poziomie 6%. Jeśli nie został osiągnięty, groziła reprymenda od kierownictwa. Zdarzało się wtedy sztucznie „nabijać” kilka par butów, żeby dobić konwersję, a towar zwracało się w kolejnym tygodniu. Organizacja pracy była totalnym chaosem. Zadania były sprzeczne, decyzje zmieniały się z dnia na dzień, a winą za bałagan obarczano pracowników. Jako pracownik często musiałeś/aś sam/a odpowiadać za organizację pracy, ponieważ kierownictwo wprowadzało jeszcze większe zamieszanie. Zamiast realnego wsparcia, kierownictwo wybierało osoby, które bardziej przytakiwały niż faktycznie pomagały w organizacji pracy. Tak było z zastępczynią kierowniczki — jej rola polegała głównie na wysłuchiwaniu żali i przytakiwaniu, a nie na realnej pomocy w sklepie. Atmosfera w sklepie była napięta i stresująca. Każda rozmowa z kierowniczką była wyzwaniem, bo nigdy nie wiadomo było, czego się spodziewać. Próby zgłaszania problemów były zazwyczaj obracane przeciwko osobie, która je zgłaszała. Nastawienie pracowników przeciwko sobie i brak profesjonalizmu dodatkowo pogarszały sytuację. W ciągu prawie roku pracy przewinęło się w tym salonie około 20 osób, które ostatecznie odeszły. To najlepiej pokazuje, że problem nie dotyczył tylko mnie — w tym miejscu naprawdę nie da się normalnie funkcjonować. Nawet podczas wolnego czasu pracownik musiał poświęcać go na absurdy typu wyliczanie dziennego celu lub 10-minutowe połączenia całej grupy, słuchając w kółko tego samego. Jeśli ktoś szuka pracy, z której chce po prostu wykonywać obowiązki bez ciągłego śledzenia wiadomości i telefonów od przełożonych, zdecydowanie nie polecam Ryłko.
    Eliza

13.10.2025 12:39

Czy ktoś kto pracuje lub pracował jako kierownik salonu Ryłko na b2b może się wypowiedzieć jak to wygląda?
    żuk

03.11.2025 12:37

Wszystko zależy od Twoich preferencji - niektórzy wolą stabilność UoP, inni cenią sobie swobodę B2B.
    Maja

04.11.2025 09:58

Przecież kierownicy sa zatrudniani na b2b w tej firmie, a nie na UOP

23.09.2025 20:46

mgła

29.09.2025 16:40

w najgorszym przypadku jeśli nie szukają osób na część etatu to nie odpiszą, ale to też jest poniekąd odpowiedź
    czosnek

04.11.2025 08:47

Zgadzam się, warto rzucić okiem na oferty, bo mogą być ciekawe opcje.
    Tigi

31.10.2025 00:08

Czy kierownik sklepu ma prawo odbierać zniżki? Albo warunkować przyznanie ich pracownikowi wynikami albo innymi czynnikami? To nie jest tak, że to nasz benefit pracowniczy, ktory po prostu nam sie należy? Na rozmowie o pracę chwalą sie tym, a jak przychodzi co do czego, okazuje sie, ze żadnej zniżki nie zobaczysz.
    Mona

28.10.2025 16:59

Jeśli planujesz wysłać swoje CV do tej firmy. Zastanów się dlaczego jest tak dużo wolnych wakatów. Jeśli byłoby dobrze to raczej by tak nie było hihi
    ptakowaty

07.10.2025 15:45

Tak, można pracować w systemie zmianowym, nie każdy musi brać pełny etat.
    Bira

21.10.2025 12:37

Nie no jak normalnie dają umowe o prace to czemu by w innym wymiarze godzinowym nie mieli jej dawać ?
    Kasia

28.10.2025 13:14

No troche ma, na umowie o pracę musisz wypracować wymiar godzin z umowy, na zleceniu mogą Ci ucinać godziny jak im sie podoba. Ogólnie preferowana forma zatrudnienia w tej firmie jest zlecenie, wiec to Wy nie wprowadzajcie ludzi w błąd. A juz na pewno zupełnie nowy pracownik nie dostanie umowy o pracę tutaj.

30.09.2025 11:05

Praca w Ryłko może wyglądać ładnie na papierze, ale rzeczywistość często okazuje się inna. Obowiązki przypadające na sprzedawcę są szersze niż tylko obsługa klienta. Trzeba się zajmować magazynem, sprzątaniem, pakowaniem, reklamacjami, raportami i wszystkim "pomiędzy". Presja sprzedaży jest ogromna. Wyniki muszą być osiągnięte niemal każdego dnia, a każda "wpadka" może skutkować uwagą od kierownictwa. Monitoring i kontrola pracowników są intensywne. Kamery w sklepach nie są traktowane jako narzędzie bezpieczeństwa, lecz jako sposób na ocenienie każdego ruchu pracownika, np. czy podszedł do klienta w określonym czasie. Warunki zatrudnienia są nie stabilne. Na początku miesiąca możesz mieć wyznaczą ilość godzin ale w połowie miesiąca dowiadujesz się o zmianach w grafiku i brakuje kilkadziesiąt godzin.

13.10.2025 17:20

Bardzo dobrze podsumowane i dodałabym.ze mobbing że strony kierownika regionalnego P.Malgorzata to nieporozumienie zamiast wspierać stosuje mobbing .

27.08.2025 15:16

Lol

30.09.2025 07:18

Pracowałam w miejscu gdzie kierowniczka kazała nam wygrywać zniżki a ona i zastępca miały ich bez liku. Co do zazdrości to mając cały czas na grupach porównywanie kto ile sprzedał i dlaczego Basia, Asia ma o 5 mniej torebek a akurat był kiepski dzień i ludzie nie chcieli kupować. Guzik ich to obchodzi… z tego tylko zazdrość wychodzi i rzucanie na każdego klienta kto pierwszy bo pani akurat po torebkę przyszła

30.09.2025 22:37

Najlepsze jest to porównywanie pracowników na tle wszystkich. A tak naprawdę dużo zależy na jakiego klienta się trafi. Jeden pracownik trafi na takiego co kupi buty, torebkę i do tego akcesoria a drugi trafi na klientów którym akurat coś się nie podoba lub inne powody na które nie ma rozwiązania. Ale oczywiście to wszystko to wina pracownika. No bo przecież jakby inaczej…
    Oooo

15.09.2025 18:25

Jeżeli agent sklepu nie chce chodzić na kolacje firmowe a pracownicy chcą iść czy można iść bez agenta skoro to są pieniądze na kolacje pracowników a jeżeli nie to gdzie można to zgłosić aby wyegzekwować.
    wszyscy pracownicy

16.08.2025 16:25

Praca w Ryłko w Designer Outlet Gdańsk była bardzo wymagająca i stresująca. Przełożona wymaga kontaktu po godzinach pracy i często stosuje presję psychologiczną wobec zespołu. Występują sytuacje upokarzające pracowników oraz wymuszanie nachalnej sprzedaży. Osoby zatrudnione na umowie zlecenie pracują jak etatowcy, bez możliwości samodzielnego ustalania grafiku. Często przerywa się przerwy, nakłada obowiązek nagrywania codziennych filmików, a odmowa grozi utratą bonusów. Obowiązkowe wpłaty „na braki” odbywają się bez rozliczeń, co budzi wątpliwości. Atmosfera jest napięta, rotacja pracowników wysoka, a poczucie szacunku wobec personelu minimalne.
    x

09.09.2025 08:46

Masz rację, mam tak samo. Premie niby uznaniowe, ale są progi i jak ktoś je wyrobi, to powinna być wypłata, a nie kombinacje. A tu jak się zwolnisz przed wypłatą albo cię zwolnią, to kasy nie zobaczysz – czy to 200, 500 czy 900 zł. I wygląda na to, że zostaje to na koncie kierowniczki. Byłam też świadkiem, jak stary pracownik się zwalniał i on też nie dostał swojej premii, tylko samą godzinówkę. Mega słabe zagranie.
    Ex

09.09.2025 18:23

No mi po odejściu też zabrano całą premię a przychodziłem w każdy dzień wolny mimo posiadania dwóch prac i zmęczenia. Nieraz robiło się po 7 dni żeby przyjść w niedziele ułożyć magazyn czy coś. Mega słabe podziękowanie tylko dlatego że pracownik postanowił przejść do lepszej pracy. Za dużo poniżania i pretensji. Nie bez powodu cały czas jest/są nowi pracownicy w sklepie. Najgorsze ze kierownictwo nie widzi w sobie problemu.. Pamiętajcie że jak ktoś was nie szanuje, poniża przy klientach to uciekajcie
    Małgorzata

06.09.2025 18:35

Dzień dobry, Reklamowałam obuwie i reklamacja uznana- naprawili ale dramat to nadaje się na śmietnik! Wszędzie pełno kleju buty są strasznie sztywne! 349 zł za buty i (usunięte przez administratora) To nadaje się do opisania wyżej i wystawienia stosownej opinii bo kupując obuwie za 349 zł to chyba do czegoś zobowiązuje . Ja butów w takim stanie nie potrzebuje jak one po roku czasu sporadycznego noszenia są w takim stanie!
    Jola

06.09.2025 20:31

Zgadza się ja też reklamowałam buty stacjonarnie to jest porażka buty drogie niby ze skóry ale po kilku miesiącach użytkowania nadają się na śmietnik! Traktują klienta z góry jak składa reklamację i za złodzieja mają jakby specjalnie psuł buty! Ja oddałam sprawę do Federacji Spraw Konsumenta jak nie da rady idę do Sądu ! Nie wyrzucę 400 zł do kosza!
    pancia

30.05.2025 12:38

cześć, moglby ktos mi mniej wiecej opisac jak wygląda u was proces rekrutacyjny ?
    Olo

30.06.2025 21:46

Ciekawe czy w razie negatywnej decyzji o zatrudnieniu również się odzywają do kandydata...
    mag

02.09.2025 15:26

no to wychodzi na to, że jakby teraz wysłać cv to można by zacząć jakos od polowy września ?

03.06.2025 13:14

miro

27.08.2025 15:17

ale z drugiej strony to całkiem ciekawy pomysł, przyznam szczerze że nigdy o czymś takim nie słyszałam a myślę że faktycznie by się to w wielu firmach sprawdziło
    Rika

01.09.2025 21:31

Nawet jak ktoś nie ma doświadczenia w pracy sklepie to można się mniej więcej domyślić jakie się ma obowiązki jako pracownik.
    J.S

27.08.2025 11:13

Czytałam wiele opini na temat firmy i dziwi mnie że Ryłko bawi się w second hand za dobre pieniądze klientów ,sprzedając im używane buty lub torebki jako nowe.Po co wy to robicie obniżając prestiż swojej firmy,nie zależy wam na zysku?Bardzo się dziwię zarządzającym,a jeżeli o tym nie wiecie co robią wasi pracownicy,to powinniście wyciągnąć w stosunku do nich daleko idące konsekwencje.
    Zuzia

22.08.2025 10:49

Składałam cv do ryłko już chyba z 15 razy do różnych ofert na różne stanowiska i do różnych miast i zawsze ta sama informacja zwrotna - że nie zdecydowali się na mnie, to naprawdę jakaś kpina. Mam mega dobre cv, spore doświadczenie a ciągle to samo. Firma ewidentnie szuka jakiś robotów w takim razie. Nie polecam aplikować
    KingaM

21.08.2025 08:25

Niestety, ale bardzo zawiodłam się na tej firmie. Zachęcona opiniami i poleceniom ze strony Pań sprzedających kupiłam skórzane szpilki. Zamówiono mi je do domu, ponieważ stacjonarnie nie otrzymałam swojego rozmiaru. Okazało się, że jednak są za małe. Wróciłam do sklepu i Pani sprzedająca zapewniła mnie, że skóra potrzebuje czasu i jeszcze się rozejdą. Na drugi dzień obie wkładki zaczęły się odklejać. Buty nieużywane, tyle co przymierzane na krótką chwilę, żeby się „rozeszły”. Wróciłam do sklepu, żeby je zareklamować, bo przecież nowe buty nieużywane to nie będzie żadnego problemu. Pani przyjmująca towar sama to zauważyła. Niestety nie przyjęto mojej reklamacji😊 zaproponowano mi naprawę butów, nie chcieli udzielić zwrotu pieniędzy. Odwoływałam się, jednak decyzja zostaje ta sama. Bardzo chciałam zwrócić te buty, nie pasuje mi ich rozmiar a prawo do ich zwrotu zostało mi po prostu zabrane. To nie moja wina, że klej był słaby pod wkładkami, bo odklejały się w obu butach w dwóch różnych miejscach. Kontakt ze sklepem stacjonarnym który obsługiwał całą reklamację też był utrudniony. Nie odpisują na smsy z zapytaniami, pomimo że piszą, że czekają na informację zwrotną😉 ze wszystkim trzeba się do nich przejść i załatwiać w sklepie. Przed odwołaniem 3 dni nie odpisali na moje wiadomości. Jak przyszłam okazało się że dostali zwrot butów ale nawet nie naprawionych. To był mój pierwszy i ostatni zakup w tym sklepie. Nigdy nie miałam problemów z reklamacjami w innych sieciach, nawet jak buty były dłuższy czas używane. Jeżeli ktoś chce kupić buty „na lata” i zainwestować trochę to polecam poszukać w innych miejscach, bo tu jakość i obsługa jest po prostu słaba

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Ryłko?

Kontakt - Ryłko Sp. z o.o.

Dworcowa 19 34-130 Kalwaria Zebrzydowska

Branża główna: Konsulting i zarządzanie

Mart

06.08.2025 19:10

Czytam opinie, są różne. Myślę ze zależy to od salonu w którym zie pracuje. Ja jestem bardzo zadowolona. Pracuje 3 miesiąc i oby dalej
    Display

13.08.2025 08:13

Tutaj mi się właśnie wydaje, że jest taki mix wszystkich sklepów i ciężko coś wyłapać, bo każdy będzie inny właśnie
    Xyz

16.08.2025 16:28

a w którym ryłko? bo mi na początku też się dobrze pracowało ( wytrzymałam rok ) dopóki nie zaczęło się prowadzenie zmian i jeszcze większy nacisk na sprzedaż przez regionalną i samego kierownika. Dopóki ci się chce i sprzedajesz dobrze ( i masz dobrego kierownika który nie wymyśla sobie niezgodnych z tobą rzeczy ) to wytrzymasz moim zdaniem
    Xyz

08.08.2025 11:10

Ryłko wyżej sra niż (usunięte przez administratora) ma, składam cv już któryś raz i ciągle jestem odrzucana a już składałam do kilku miast, dramat, szukają jakiegoś robota idealnego.
    Display

13.08.2025 08:12

Mogą też zbierać, więcej CV na dane stanowisko już nie ma co wyzywać tylko daltego, że nie odpisali
    Nowa

28.07.2025 13:53

Czy można podejść z cv bezpośrednio do sklepu i czy kierownik jest codziennie w sklepie jak to wygląda czy cv trzeba składać przez pracuj.pl? No i czy rzeczywiście zatrudniają na umowę o pracę okrs próbny 3 miesiące czy tylko zlecenie jak to jest? Będę wdzięczna za odpowiedź
    Zainteresowana

16.07.2025 09:27

Cześć, chcialabym sie zapytac czy bony, ktore dostaje sie za sprzedaż akcesoriów maja jakaś ważność?
    arbuz

28.07.2025 12:49

ile zazwyczaj czasu się na to ma? obstawiam że maks. rok?
    MMMM

10.07.2025 13:41

Witam. Pracujje w Ryłko na umowę zlecenie. Dostaje za godzinę 21.24 zl gdzie wiem ze teraz najzizsza stawka godzinowa jest 23.94. Czy Wy też tak macie ?
    MarcellA

14.07.2025 00:56

Nigdy nie wiadomo tak naprawde ile sie zarobiło i za co, paska płacowego w tej firmie nie uświadczysz...
    Agnes

27.06.2025 17:27

Witam jak wyglada praca na stanowisku kierownika salonu? jest to umowa b2b, czy dostaje od Ryłko kwotę z której jeszcze musze opłacić ZUS oraz księgową ? pytam ponieważ zazwyczaj tak umowy b2b wyglądają. Chce się upewnić, bo czasem to wygląda inaczej, wole wiedzieć przed wysłaniem CV. Czy na stanowisku kierownika godziny pracy są z góry narzucone czy jest to bardziej elastyczne?
    MAJKA

28.06.2025 12:54

Nie rób tego sobie, jeśli cenisz sobie swoje zdrowie psychiczne i lubisz po pracy i na urlopie mieć wolne. Kierownicy sklepów w tej firmie obrywają najbardziej.

27.06.2025 15:46

Czy Ryłko posiada z góry narzucony dress code dla pracowników? Jeśli tak to jaki? Będę wdzięczna za odpowiedź :)

08.04.2025 22:56

Uważam,że praca w Ryłko stanowczo nie jest dla każdego. Jeśli nie masz odporności na stres to z pewnością może być dla ciebie wyniszczająca. Prawdą jest,że należy zrealizować pewne progi indywidualne jak i salonowe, ale są one do zrobienia. Rozliczany jednak jesteś na każdym kroku, porównywani są sprzedawcy w danym zespole między sobą jak i między innymi salonami. Jeśli Twoja skuteczność nie jest wystarczająca to są wyciągnę konsekwencje. Codziennie jesteś bodzcowany względem tego ile masz sprzedać i czy realizujesz plan. Jednak możesz bardzo ładnie zarobić. Za każdy produkt masz płacone, jeśli jesteś dobrym sprzedawcą premia może być powyżej 1k. W moim przypadku 900-1200 zł, pracując w salonie o niskim trafficu (150-300osob).
    L

19.04.2025 09:43

Dlatego uważam, że autor posta zmyśla. Jakiś czas temu było wielkie podniecanie się że ktoś wyrobił 1200zl premii w salonie z grupy A. W grupie C jest to możliwe chyba tylko pod warunkiem że dosłownie każdy klient kupi każde możliwe akcesorium które jest dostępne w sklepie, a doskonale wiemy, że to niemożliwe.

03.06.2025 22:28

Nie mam żadnej motywacji, by mówić nieprawdę. W ciągu miesiąca sprzedaje mniej więcej 120par więc za same paru jest około 300zł. Za maj: 50 torebek, 45 perfum,60skatpet, 30 prawideł, 14 pasków i 140 zamówień www. - za kazda rzecz od 2-3 zl. Praca w Rylko zdecydowanie jest wyniszczająca psychicznie, jednak przy dobrych wynikach, będąc w topce regionu naprawdę można dobrze zarobić.
    Klient

23.02.2024 16:02

Czy wy w firmie jesteście ludźmi? Nie wiem kto wpadł na pomysł żeby panie pracujące w salonie stały na baczność cały czas nawet jak nie ma klientów w sklapie... Czy wy będziecie im płacić odszkodowania ja będą miały wady postawy lub żylaki? A zastanowił się ktoś jak to wygląda z perspektywy klienta że ktoś stoi przy drzwiach. Klient lubi mieć swobodę a nie czuć oddech sprzedawcy przy drzwiach i na plecach..... Proponuję Nobla temu co to wymyślił.
    Ewa

15.05.2025 22:07

Tak to jest totalnie głupie i nieudzkie takie stanie na baczność po kilka lub po kilkanaście godzin nawet jak nie ma klientów,nie wiem co w głowie miał ten co to wymyślił i co mają Ci co to karzą praktykować
    brydzia

27.05.2024 12:03

hej, polecacie prace w ryłko? szukam od niedawna pracy i zastanawiałam sie nad ofertami stąd
    Krokus

30.07.2024 14:55

Przez ciągłe stanie można nabawić się niemałych problemów ze zdrowiem, więc nie lekceważyłabym zbytnio takich warunków pracy.
    Ewa

15.05.2025 21:57

To nie można nawet na chwilę usiąść? Nawet jak nie ma klientów?
    Hhl

29.01.2025 19:58

Dzięki Bogu nie pracuję już w Ryłko od ponad pół roku i wreszcie mogę podzielić się swoimi doświadczeniami. Praca w tej firmie to psychiczne wyczerpanie na najwyższym poziomie. Nie ma tam absolutnie żadnego szacunku dla pracowników – ich potrzeby czy samopoczucie są ignorowane. Cały czas czujesz się obserwowany, ponieważ każdy Twój ruch jest śledzony przez kamery, a najmniejszy błąd może skutkować telefonem od kierownika lub regionalnej, co jest nie tylko stresujące, ale wręcz niszczące psychicznie. Pracownicy zmuszani są do nieustannego „dosprzedawania” wszystkiego – od butów, przez torebki i paski, aż po akcesoria i perfumy. Zarówno klienci, jak i pracownicy czują się tym przytłoczeni. Dodatkowo presja na wyniki jest tak ogromna, że aż absurdalna. W moim przypadku, jeśli wyniki sprzedażowe były niewystarczające, godziny pracy były po prostu obcinane. Na początku miesiąca grafik mógł wskazywać 160 godzin, ale pod koniec okazywało się, że przepracujesz tylko 120 – i to tylko dlatego, że nie sprzedałeś odpowiedniej liczby produktów. O stałej wypłacie można było jedynie pomarzyć, bo nigdy nie było wiadomo, kiedy usłyszysz „idź do domu”. Pracowałam w jednym z najbadziej „mocnych” sklepów na Dolnym Śląsku i codzienny stres był nie do zniesienia. Przed każdą 10-12 godzinną zmianą dosłownie zastanawiałam się, czy przeżyję kolejny dzień w tym miejscu. Jednym z największych problemów była regionalna kierowniczka, przez którą w firmie nie zatrzymywały się osoby na dłużej. każdy bał się zrobić choćby najmniejszy ruch, żeby przypadkiem nie zostało to ocenione jako „niezgodne z zasadami”. Atmosfera była nie do zniesienia. Kulminacją tego wszystkiego było moje zwolnienie.Kiedy poinformowałam swoją kierowniczkę o tym że ja nie mogę mieć mniej godzin(oczywiście byłam zdenerwowana i zmęczona całą sytuacją),bo liczę na normalną wypłatę,jak i każdy pracownik w normalnej pracy ,zaczęła na mnie podnosić głos , powiedziała, że nie wierzy, że źle się czuję, i dodała, że takie „sceny” widziała już milion razy, więc nie zrobi to na niej wrażenia. Przeklinała w rozmowie i nie dawała mi szansę wypowiedzieć się. Praca w Ryłko to było jedno z najgorszych doświadczeń w moim życiu i stanowczo odradzam każdemu, kto choćby myśli o zatrudnieniu się w tej firmie. Jedynym pozytywnym aspektem mojej pracy był okres, gdy zarządzała nami moja pierwsza kierowniczka ,obecna jeszcze na początku mojej pracy. Niestety, po jej odejściu po jakimś czasie cały zespół się posypał, a praca w sklepie stała się coraz bardziej toksyczna.
    Tamara

15.05.2025 18:22

Włos się jeży na głowie czytając te wszystkie negatywne komentarze,aż się nie chce wierzyć że istnieją takie okropne firmy! Złożyłam tam Cv ale po przeczytaniu tego wszystkiego to chyba nie pójdę nawet na rozmowę jeśli mnie zaproszą!
    Tamara

15.05.2025 18:23

Koniecznie coś trzeba z tym zrobić. Jsk można tak traktować pracownika i w ogóle człowieka
    Abc

26.03.2025 12:33

Fajne firma wystawia opinie o zniżkach, benefitach, korzyściach wynikających z pracy w tej firmie. A może warto przyjrzeć się mo&&ingowi który jest tutaj codziennie. Kierownicy regionalni? agenci to nie są roboty odporni na wasz terror psychiczny. Od przeszło 2 lat po zmianie jest coraz gorzej. Brak wykształcenia idzie zrozumieć ale kultura osobista pozostawia wiele do życzenia. Przyjrzyjcie sie w jaki sposób odzywają się do agentów bo niedługo zostaną sami. Ci mądrzejsi agenci już pozmieniali pracę a reszta dojrzeje do tych decyzji.
    Edyta

15.05.2025 16:59

Właśnie złożyłam cv do Rylko ale z tego co tu czytam to strach tam iść do pracy😲
    Kura

13.05.2025 02:32

Tragedia Pracowałam w Ryłko trochę ponad miesiąc i uciekłam. Po pierwsze 11 godzin pracy i trzeba się tłumaczyć, że się idzie na przerwę dłuższą niż chwila na zjedzenie??? Jako pracownik mam prawo do 30 minutowej przerwy kiedy pracuję ponad 9 godzin. Dla mnie to jest jakaś porażka, nieporozumienie. Po drugie wciskanie ludziom na siłę torebek, perfum, prawideł się nie sprawdza! Jak ktoś przyszedł kupić tylko buty to przyszedł kupić tylko buty i możesz temu klientowi nawet zatańczyć i wyrecytować Bogurodzicę i nie weźmie tej obrzydliwej torebki. Czułam się okropnie przyjęta przez nową kierowniczkę, która nie potrafiła mi nawet odpowiedzieć cześć na początku zmiany (odzywała się do mnie tylko po to żeby opieprzyć za to że mam słabe wyniki acc, a byłam nowym pracownikiem i wiadomo że nie będę sprzedawać tak samo jak pracownik który pracuje już parę miesięcy albo ponad rok) a innym lepszym pracowniczka całowała (usunięte przez administratora) a mi nawet nie potrafiła okazywać podstawowego szacunku:) Dla mnie Ryłko to jakiś kult wgl się nie liczy pracownik tylko sprzedaż, sprzedaż sprzedaż. Trzeba kłamać klientowi, naciągać, wciskać na siłę po prostu obrzydliwe. Jakby klient nie jest głupi i to widzi jak to wszystko cuchnie desperacją, współczuje wszystkim pracownikom, którzy się upadlają i robią z siebie (usunięte przez administratora) w tym sklepie ???? W pamięci mam szkolenie online, które nie było szkoleniem tylko przesłuchaniem gdzie pani kierownik z innego sklepu odpytywała każdą po kolei jak proponujemy akcesoria, ciągnęła za słowa, upokarzała, wyśmiewała i jej jedyną radą aby lepiej sprzedawać było porównanie do siebie i dziewczyn z jej sklepu bo one są takimi super sprzedającymi i wszystko potrafią wcisnąć. No naprawdę pomocna rada… żałosne
    Velon

08.04.2025 20:42

Jakie umowy są dostępne?
    Kaa

28.04.2025 11:31

Ale prawo to nie jest kwestia uważania xD Owszem, sama wolę uz, ale jakby ktoś podał o to agenta, to by wygrał.
    SokzZ

05.05.2025 10:03

Tak można powiedzieć że są 3 miesiące
    Lauraa

02.04.2025 21:15

W jakich godzinkach pracujecie?
    mixia

24.04.2025 02:00

serio ty byś wolała jakby były nadgodziny? ja to bym wolała żeby pensja sama w sobie była już wystarczająca
    Ciri

28.04.2025 00:30

Coś w tym musi być, że nawet do podwyżki się człowiek szybko przyzwyczaja i wiele czasu nie minie, a już się czeka na kolejną.

26.04.2025 12:13

W każdej pracy trzeba pracować i angażować się w powierzone zadania. W tej pracy - praca na najwyższym poziomie, poświęceniu oraz 12-14H/ 6 dni w tygodniu ( czasem nawet w niedziele, te niehandlowe - połączenia online, rozmowy ) - to wciąż ZA MAŁO. Sprzedawcy rozliczani są za ilość sprzedanych butów, torebek , artykułów pielęgnacyjnych , skarpet. Wszystko liczone dziennie, tygodniowo - sztukowo. Ranking najlepszych i najgorszych sprzedawców tygodnia, wyciąganie wniosków, analizowanie każdego zdania pracownika wypowiedzianego do klienta. Handel to biznes, ale w tej firmie sprzedaż to bardzo duże obciążenie psychiczne dla każdego pracownika. Jeśli nie wyrabiasz założonych celów- dostajesz mniejszą ilość godzin oraz pogadankę „ motywującą „ od kierownika, bądź kierownika regionalnego, który nakłania do zwalniania pracowników nie wyrabiających podane odgórnie normy. Praca kierownika jest wycieczająca. Jesteś pod telefonem 14 H dziennie , podczas nieobecności w miejscu pracy musisz sprawdzać telefonicznie zespół. Jeśli jest zły wynik sklepu otrzymujesz telefonu od kierownika regionalnego, który w zupełnie nieuprzejmy oraz niekulturalny (czasem nawet wykrzykując ) sposób ocenia Twoją pracę z punktu danej chwili. Możesz mieć dobry wynik 3 dni, ale jeśli w danym momencie jest słaby -automatycznie dostajesz telefon , bądź nagrania pracowników, którzy nie podchodzą do klientów. Praca jest w ciągłym stresie, dyktowana wieloma zadaniami, których mimo szybkiego tempa nie jesteś wstanie wykonać razem z zespołem, oprócz sprzedaży jest wiele innych zadań, które muszą być zrobione w jak najszybszym tempie. Dziewczyny uczone są „ cwanego „ podejścia do klienta, aby jak najwięcej sprzedać. Pracowałam z dwoma kierownikami, obie świetne babki, które nie dały się zmanipulować okropnej polityce firmy i cały zespół traktowały jak ludzi, nie jak roboty. Niestety obie podczas odejścia zostały potraktowane strasznie, bez szacunku. Ilość pracy , które włożyły były podkreślone jedynie obrazami w ich stronę. Obie kierowniczki opuściły salon z minusami finansowymi, które były odliczane od butów ze śladami po mierzeniu, bądź brakami magazynowymi, które ciężko było udowodnić, skąd , mimo sprawdzania dostaw się pojawiały. Za swoją ciężką pracę skończyły z problemami zdrowotnymi na tle nerwowym, zastraszane konsekwencjami za wygląd salonu ( krzywe półki, stare witryny ), które ponoć nie utrzymały w dobrym stanie w salonach, które całe wyposażenie miało po kilka lat. Niestety nie mogę polecić pracy w tej firmie. Jedyny plus jaki udało mi się odnaleźć po tym czasie, to ludzie, z którymi się pracuje w zespole i stwarza atmosferę normalności w tym całym chaosie.

07.02.2025 11:55

Ewelina

16.04.2025 23:52

Nie prawda ! Jest wiele szanujących ludzi firm które dają odrazu umowę o prace w sklepie !
    Milka

17.04.2025 10:50

Owszem, masz rację, ale nie jest nią Ryłko. Chociaż to, że gdzie indziej dają od razu umowe o pracę to nie znaczy, że szanują ludzi, większość sieciowek to pa./tologia nastawiona tylko na wyniki sprzedażowe. W Ryłko nie jest aż tak źle, jeśli robisz wyniki i trafisz na normalnego kierownika.
    neli

08.04.2025 14:56

Czesc, mam jutro ’godziny probne’ (ide na 2h do pracy). Bylam na rozmowie rekrutacyjnej i zostalam poproszona by przyjsc wlasnie na takie pare godzin probnych. Wie ktos w jaki sposob ma to wygladac? Co mam robic? Jestem calkiem zielona jesli chodzi o to, tez jestem bez zadnego doswiadczenia tam.
    wronka

11.03.2025 16:33

Hej, mam pytanie, czy dni szkoleniowe na sprzedawcę w Ryłko są płatne czy bezpłatne?
    Fifka

17.03.2025 12:25

Serio? A może chce wiedzieć czy nie trafi na nieuczciwego pracodawcę, który szuka (usunięte przez administratora) na dni próbne? Odpowiadajac: tak, są płatne.
    ciecierzyca

01.04.2025 20:36

nie wiem czy wiesz, ale takie dni próbne odbywają się z myślą nie tylko o firmie, ale też o kandydacie
    Gunia

23.03.2025 10:01

Pracuję w Ryłko od niedawna, ale muszę powiedzieć, że jestem naprawdę zadowolona. Atmosfera w zespole jest super, a na każdym etapie rekrutacji czułam się naprawdę dobrze zaopiekowana. Fajnie, że oferują zniżki na swoje produkty, a także dodatkowe benefity, jak multisport. To wszystko sprawia, że praca w tej firmie jest jeszcze przyjemniejsza i motywuje do dalszego zaangażowania.
    cameron

24.03.2025 19:57

dołączam się, czy to na konkretne rzeczy czy wszystko się wlicza w takie promocje?
    B.a

30.03.2025 21:28

Nie nastawiaj się na zniżki, jak Twoja sprzedaż indywidualna spadnie to dostaniesz telefon od regionalnej że zabiera ci zniżki bo się nie starasz i tyle je widzisz. W tej firmie jest tak że jak masz dobrą passe i sprzedaż Ci idzie to masz szkolić „słabsze” koleżanki z zespołu i podrzucać swoje „ patenty” ale jak już masz gorszy czas i słabą sprzedaż to pierwsze co usłyszysz to że zabierają ci zniżki.

Zostaw merytoryczną opinię o Ryłko Sp. z o.o.