Ochnik

Łódź - Ochnik
Poznań - Ochnik
Radom - Ochnik
Suwałki - Ochnik
Szczecin - Ochnik Sp. z o.o.
Warszawa - Ochnik
Wrocław - Ochnik

3. Opinie o pracodawcach Garwolin
  5. Opinie o Ochnik S.A.

Opinie o ochnik.com - OCHNIK S.A. w Garwolin

Nie przegap nowości o Ochnik S.A.!

ZADOWOLONA

01.08.2015 14:49

LUDZIE NAPRAWDĘ NAJLEPSZA FIRMA NA RYNKU !!!!! NIE PONIŻAJĄ , FIRMA DBAJĄCA O PRACOWNIKÓW ,SUPER !!! ZAROBKI BARDZO DOBRE !!! SĄ OSOBY ,KTÓRE NIEZALEŻNIE GDZIE BY NIE PRACOWALI ZAWSZE BĘDZIE COŚ NIE TAK .TRZEBA LUBIĆ KONTAKT Z KLIENTEM A NIE SIĘ NA FIRMIE WYŻYWAĆ I WYLEWAĆ GORZKIE ŻALE.JAK KTOŚ SZUKA PRACY NA POWAŻNIE TO SIĘ NIE ZAWIEDZIE !
    ania

25.07.2015 20:12

Dodam że ta premia 200 zł na rękę to za sam awans :)plus reszta , można wyjść spokojnie 2000 na miesiąc, zależy od sklepu ,obrotu.
    ania

25.07.2015 20:09

Powiem tak, umowa o pracę, fundusz socjalny, premie od sprzedaży indywidualnej, jak i sklepu, premia za awans to dodatkowe 200 do wypłaty, a najważniejsze co może świadczyć o firmie to GPTW ankiety przecież wypełniają pracownicy i OCHNIK zajął pierwsze miejsce!!! To świadczy o czymś. A jak wiecie że jeszcze się taki nie urodził co by wszystkim wygodził to są też negatywne opinie w wypowiedziach innych pracowników. Dlatego nie ma tylu wpisów bo pracownicy nie mają takiej potrzeby żeby narzekać, bo jak wejdziecie poczytać o pracy w WOJASIE to jakaś porażka , wiem moja koleżanka tam pracuje i psychicznie nie wytrzymuje jest już na lekach. Z czystym sumieniem mogę polecić pracę w OCHNIKU pracuję 3 lata, załoga cały czas taka sama (ja jestem najkrócej stażem ).Pozdrawiam
    ami

27.05.2015 01:29

Zgadzam się z koleżanką agr wiele mówi się w tej firmie o misji przez duże M w praktyce to niestety Mission Impossible.
    agr

18.05.2015 19:03

Witam, zanim zaczęłam pracę w ochniku czytałam wiele różnych opinii na jego temat ale twierdziłam że ile osób tyle i opinii. Czytając zwłaszcza te negatywne wydawało mi się iż wypowiadają się osoby zwolione, które chcą się tym sposobem zemścić... jednak aby się przekonac na własnej skórze trzeba spróbować pracy w tym miejscu, lecz na chwilę obecną uważam iż ta próba jest doskonała ale... dla masochistów. Firma która ma takią potężną sieć sprzedaży, tak wiele salonów, opisująca się przede wszystkim wartościami dbającymi o każdego człowieka z osobna ... okazuje się że firmą zarządza banda dosłownie (usunięte przez administratora) nie liczcie że zabają o człowieka, dbają aby człowiek miał dość pracy w tym miejscu. Kierwnicy regionalni pożal się Boże! nie pomagają a utrudniają życie, jakieś dziwne naloty,kontrole, zastraszania mobbing. Jesli juz kiedys o tym czytaliscie to PRAWDA! Odradzam zarówno zakupów w ochniku a przede wszystkim pracy! strzeżcie się! juz lepiej pracować w croppie !!!
    Zainteresowany

26.03.2015 10:06

Witam Chciałbym zapytać ile można średnio zarobić? Jaką dają podstawę? Czy na salonie jest kamera? I czy pracuje się w pojedynkę? Bardzo dziękuję za odpowiedz:)

18.02.2015 09:54

@@@

20.02.2015 13:31

Jeśli taki byłeś dobry to szkoda ze nie potrafiłem powiedzieć tego wtedy jak pracowałeś a nie teraz tyłek obrabiasz, brak klasy a ta osoba o której piszesz jest super pod każdym względem.pozdrawiam

29.12.2014 20:31

Ja byłam dzisiaj na rozmowie w Galerii Pomorskiej w Bydgoszczy. Ta rozmowa kwalifikacyjna to była totalna żenada. Na początku nie mogłam znaleźć moich rekruterów w restauracji. Szczerze spodziewałam się nieco straszych kierowników, a wyglądali jakby dopiero skończyli liceum. Śmieszne pytania w stylu ,,Czy mam jakieś skórzane rzeczy", opisać techniki sprzedaży. Chyba szukają kogoś, kto wyrecytuje co to jest sprzedaż, a nie będzie umiał tego wykorzystać w praktyce. Byłam już na kilku rozmowach, ale z takim brakiem profesjonalizmu jeszcze się nie spotkałam.

08.01.2015 15:03

A może Ty spróbujesz przy wywożeniu śmieci albo szamba?

08.01.2015 17:29

Do Ciebie nie pisałam tylko do Mirabelki, także nie wtryniaj swoich czterech liter, gdzie Cię nie proszą.
    Karp

24.12.2014 21:35

Lubię karpie
    Mirabelka

02.01.2015 13:00

Praca jest ok dla osób odpowiedzialnych i z predyspozycjami w obsłudze klienta. Pracowałam , sama praca jest w porządku ale kierownictwo jest fatalnie dobierane, wiele osób podczas mojej pracy się przewijało, były zwalniane tak fajne i odpowiedzialne osoby a zatrudniano osoby które rozwalały zespół, kierownik się z tego cieszył że może zastraszać i zwlaniać kolejne, koszmar i mobbing. Jak mam być przyjazna atmosfera jak się ludzi szczuje jeden na drugiego. Klient takie rzeczy wyczuje, jak jeden pracownik podważa autorytet drugiego. Totalny brak profesjonalnych kierowników, brak empatii z ich strony, uprawiają swoją wewnętrzną politykę naruszając wiele zarządzeń i zasad firmy. I nikt tego nie kontroluje. Regionalny nie reaguje udaje że jest wszystko w porządku a sprzedaż się sypie bo ludzie są zaszczuci. Zgrana ekipa jest mocą salonu a nie ciągłe "odświeżanie" załogi bo kierowniczka ma muchy w nosie i się nie wyspała.
    mity

10.12.2014 13:44

hej. patrze ze wiecej jest pytan niż odpowiedzi... Czy nie wchodzi tu nikt z pracownikow? jezeli jest cos co was denerwuje, widzicie jakies niezgodnsci lub odwrotnie- wasza praca jest pod kazdym wzgledem pozytywna to pochwalcie sie tym na forum. Osoby takie jak ja ktore szukaja pracy moga miec juz jakis poglad...
    odpowiedzialna

12.12.2014 21:12

Hej - może rzeczywiście trzeba napisać coś konkretnego na temat pracy. Praca w Ochniku jak wszędzie ma swoje wady i zalety - tak jak wszędzie. Dla mnie więcej ma zalet niż wad :) Finansowo jestem zadowolona, praca stabilna- na pełen etat. Wymagania jasne i spisane, zespół mam udany. Od strony socjalnej firma się rozwija i od niczego podczas zaczynania mojej pracy przeszliśmy do całkiem porządnej wyprawki świątecznej :) Obowiązków może jest i sporo, klientów w obecnym okresie też - ale jakbym chciała cały czas siedzieć to znalazłabym pracę przy biurku - dlatego też leniuchom odradzam :)a reszcie- jeśli znajdziecie dobra ekipę w zespole to pracę polecam :)
    nieznajoma 2

08.08.2014 14:50

dla sprostowania. pisownia została zmieniona niepoprawna składnia ze względu na odpisy w telefonie

10.07.2014 17:28

odb

26.07.2014 19:02

Żeby ktoś to mógł dojrzeć, trzeba tez coś sygnalizować, nie mozna się bać. Jeżeli regionala(y) nie zareaguje, może warto uderzyć wyżej. Szanujmy siebie i i innych
    K.

30.05.2014 13:25

Ja osobiście bardzo się ciesze, że już tam nie pracuje. W życiu nie miałam tak NIEKOPETENEGO kierownika,(usunięte przez administratora)
    Happy

30.05.2014 23:17

Nawet nie masz pojęcia jak cieszy się ten kierownik - który w życiu nie miał tak niekompetentnej pracownicy :)

18.04.2014 11:50

W OCHNIKU od 3 lat i mam nadzieję, że jak najdłużej. Zależy do jakiego salonu trafisz. W jednym będziesz mieć super kierownika, który będzie dla ciebie przyjacielem, w innym na intryganta, który będzie kopał pod tobą dołki. Tak jest wszędzie. Jeżeli natomiast trafisz na dobrego kierownika, to naprawdę będzie Ci się dobrze pracowało. Tak zwany zapieprz jest w miesiącach zimowych, ale każda praca przekłada się na zarobki. Wierzcie mi, że odbiera się wypłatę z uśmiechem na ustach. Kierownictwo z centrali jest pełne szacunku- sam prezes organizuje raz w roku spotkania z nowymi pracownikami- nie ma w firmie osoby, która nie znała by go twarzą w twarz. Jeżeli masz ogarniętego kierownika, to może on dla ciebie naprawdę dużo wywalczyć. Trzeba tylko chcieć. W tym roku wprowadzili świadczenia socjalne (karty multisportu i opiekę medyczną), do tego bony na Wielkanoc i Boże Narodzenie. Nie wspomnę już o miłych gestach takich jak paczki na święta czy kwiaty na dzień kobiet dla każdej Pani pracującej w salonie. Jak ktoś jest leniwy i nie szanuje pracy to oczywiście nic nie będzie mu pasowało. Ja miałam przyjemność pracować w sieciówkach, gdzie trzeba było przyjmować po 40 kartonów dostawy, a przelożeni traktowali cię jak śmierdzacego robola. Do tego w firmie promuje się awanse wewnętrzne, jest dużo konkursów dla pracowników, każdy twój pomysł jest przyjmowany i analizowany (choćby nie wiem jak głupi był :-)) Oczywiscie zaraz posypią się komentarze, że ten post jest z samej firmy OCHNIK, ale wierzcie mi spróbować zawsze warto, bo naprawdę można zyskać. Ja jestem mega zadowolona, to najlepsza praca jaką miałam, a pracowałam w wielu sklepach.
    JARA

19.03.2014 14:54

Jak już wiadomo od dawna ludziom nigdy sie nie dogodzi. Wg mnie praca tutaj jest ok, przede wszystkim stabilna, płaca zawsze wpływa na konto o czasie i nawet social "słodycze" na święta można docenić, bo nie w każdej firmie dostaje się chociażby coś takiego. Jak ktoś wypowiada sie negatywnie to dla mnie jest to jednoznaczne z tym że miał albo słaby zespół współpracowników, albo najzwyczajniej w świecie z tą osobą nie dało sie pracować, stąd negatywne wypowiedzi na temat firmy OCHNIK. Ja pracuję tu juz ponad dwa lata i narzekac nie będę bo dla mnie jest ok.
    kielce

26.01.2014 18:01

halo , opinie opiniami ale wiadomo ze w Ochniku dorabic sie mozna jedynie garbia za taka place , a kierowniczka Gertruda z Kielc zatrudnila swoje kolezanki i nagle zaczely ginac rzeczy ze sklepu -żenada !!!.;a odpowiedzialnosc oczywiscie wszyscy pracownicy ponosza ,oczywiscie regionalna Sandra nic na to nie reaguje bo sama ja zatrudnila tam i poza praca sa kolezankami a wiec nie polecam skladania swego cv do sklepu w Kielcach bo niestety ale trzba bedzie placic za braki ktore sama kierowniczka wynisi ,pozdrawiam pa
    Kar.s

08.01.2014 14:21

Dziekuje Pani Marysi z Silesia w Katowicach za mila i fachowa obsluge,naprawde malo tak zaangozowanych pracownikow.Pani Mario zycze sukcesow i moze awansu?ktos moze doceni pani fajna prace kutrtka super,dziekuje
    wsciekla

21.11.2013 17:49

Do Ochnika katowice Silesia nie mozna wogole sie dodzwonic zamowilam sobie kurtke i nie wiem czy juz przyszedl musze specjalnie tam jechac rozumiem gdyby telefon byl zajety ale jest calkowicie wylaczony!!!!chyba tak nie powinno byc jestem zdenerwowana ta sytuacja
    rozczarowana

07.10.2013 13:52

Powiem krótko. Poziom kadry menadżerskiej na najniższym poziomie. Regionalna (usunięte przez administratora) po zwykłym technikum bez matury. Nie szanuje ludzi. To typ kierownika ważniaka. Ciekawe czy w centrali znają zdanie pracowników na temat (usunięte przez administratora) Sto innych osób lepiej nadawałoby się na jej miejsce. To szczere podsumowanie (usunięte przez administratora), bo przy takim KR pracownicy będą winić firmę.
    taaaka jedna

05.09.2013 14:06

kama - 2013-08-06 23:03:54 nasza - bredzisz - laski z Salonu Ochnika w Katowicach zawsze zaliczają wizytę Tajnego Klienta na 100 % - pełny profesjonalizm "nasza" a skąd masz takie info dot. oglądania stron??(usunięte przez administratora)

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Ochnik?

Kontakt - Ochnik S.A.

Stacyjna 8B 08-400 Garwolin

Branża główna: Moda, projektowanie

FacebookIconInstagramIconYoutubeIcon
    do ,,nasza"

08.08.2013 11:44

,,nasza,, to koleś który wydzwania do salonu kilkadziesiąt razy dziennie i nęka sprzedawców.
    kama

06.08.2013 23:03

01.07.2013 11:14

PRACOWNIK

30.04.2014 17:47

ZGADZA SIE KOLEŻANKO TAK JEST JAK NAPISAŁAS:)
    nnnnn

30.06.2013 14:31

Sledze te wasze wpisy o 6 miesięcy, zastanawiałam sie czy cos napisać czy nie. W firmie pracuje rok jestem zwykłym sprzedawcą, nikt mnie narazie nie zwolnił i mam nadzieje ze nikt tego nie zrobi:) Nie zgadzam sie do końca z waszymi wpisami poniewaz pracowałam w wielu innych markach i jesli ktos pisze ze trzeba zasuwać to chyba w ochniku zaczoł swoją pierwszą prace w galeri bo ja twierdze że tu odpoczywam:) Sprawy papierkowe bardzo dobrze że są bo chociaż jest co robić:) płace jesli chodzi o wszystkie sklepy w galerii to najlepsze, to prawda ze latem jest kiepsko ale i tak lepiej niz w innych firmach, atmosfera oczywiście w naszym salonie raz lepza raz gorsza jest to rzecz naturalna. Może jak ktoś ma naprawe zła atmosfere to ma zle, ale jesli chodzi o firme jest naprawde spoko. Jak masz zamiar złożyć CV składaj nie masz nic do stracenia a jak trafisz na fajna ekipe to tylko zyskasz. I nie pisze tego bo ktoś mi kazał czy cos tam pisze bo wydaje mi sie że troche przesadzacie, nie zdajecie sobie sprawy jak jest w innych markach oczywiscie nie wszystkich ale w niektórych to jest dopiero masakra. Poznałam Pana Ochnika wydaje sie spoko ,(usunięte przez administratora) regionalna moja też nie mam nic do zarzucenia. Oczywiście są minusy ale są one wszedzie.
    inez

23.06.2013 16:25

wszedzie klamia, tam tak samo. zima moze i da sie zarobic, latem niezabardzo.a przy tym niezle trzeba sie orobic

21.06.2013 23:01

Jeśli zadajesz pytanie o zarobki to po pierwsze napisz na jakie stanowisko chcesz złożyć swoje CV a po drugie jesli zalezy Ci na pracy to wysil się i wyslij aplikację to sam dowiesz się jakie zarobki proponuje firma na danym stanowisku, oczywiście jęśli w ogóle zostaniesz zaproszony na rozmowę....

19.06.2013 22:25

Składaj CV,u nas jest ok to,że trzeba się przyłożyć to norma:)))
    Goo

27.05.2013 02:34

Każdy kto przepracował w tej firmie wiecej niż kilka lat wie,ze dla swojego zdrowia i pogody ducha,należy kopnąc Ochnika i poszukać szczescia w innym miejscu,gdzie zostanie sie potraktowanym godnie. A jeśli tak nie bedzie,to przynajmniej nikt nie bedzie kreował otoczki,ze tak jest. W Ochniku rządzi zakłamanie,mobbing,brak doświadczonej kadry zarządzającej i wyzysk,a ścislej ideą jest wycisniecie z pracownika wszystkich soków,a następnie albo wyrzucenie go na śmietnik,albo wykreowanie takiej atmosfery jego pracy i takie znęcanie sie psychiczne,zeby sam odszedł. Szczerze odradzam prace w tym miejscu. Moj post nie jest wynikiem chęci zemsty, czy wylewaniem jadu. To szczera opinia wieloletniego pracownika.
    Optymistka

09.05.2013 16:17

W pełni zgadzam się z wypowiedzią Realistki. Pracuję w Ochniku już cztery lata i nie szukam sobie innej pracy. Nigdy nie zostałam tu oszukana, wypłatę zawsze mam na czas,gdy potrzebuję urlop, opiekę nad dzieckiem, dzień na żądanie - biorę i nigdy nie ma problemu. Moje koleżanki z Salonu, kierowniczka i kierownik regionalna są super.Pomagamy sobie nawzajem i dbamy o dobrą atmosferę. Powiedziałabym nawet, że się przyjaźnimy.Przecież tak dużo zależy też od nas, jak będzie nam się pracować.Są duże wymagania, ale gdzie ich nie ma?Ja akurat lubię wyzwania. A pieniądze wcale nie są najgorsze. Są prace, gdzie jest i ciężej i gorzej i ludzie są oszukiwani, gnębieni lub pracują na ,,czarno'', nigdy niepewni swojej wypłaty. Pod tym względem ja mam całkowity spokój, a tym ludziom naprawdę współczuję.Natomiast Ci, którzy tak się męczą w Ochniku, może powinni pomyśleć nad innym zatrudnieniem. Może inna praca da im szczęście. Każdy musi znaleźć swoje miejsce w życiu.Życzę Im tego.
    MAX

09.05.2013 11:06

Do "lol" nie jestem kierownikiem,najpierw byłam sprzedawcą i awansowałam na eksperta..więc można....polecam firmę Ochnik...pozdrawiam serdecznie
    ola

08.03.2014 22:18

socjal-słodycze na święta a za pranie odzieży roboczej nie płacą poza tym regularne egzaminy no i oczywiście tajni klienci
    Realistka

04.05.2013 22:40

Droga lol (lub drogi) – jaki jesteś niesamowicie wdrożona(ny) w tajniki pisania opinii na temat Ochnika na Goworku – Twoja teza wyklucza osoby zadowolone ze swojej pracy i zarobków piastujących stanowisko sprzedawcy lub eksperta – bo piszesz -: „wiadomo ze komentarze które tak idealizują prace tam piszą albo kierownicy albo regionalne, które tylko siedzą na tego typu forach” więc albo jesteś byłą regionalną albo byłą kierowniczką – albo ja postawie swoją tezę -: że przecież wiadomo że na tego typu forach negatywne opinie piszą nieudacznicy którym firma Ochnik podziękowała za współpracę bo w tej firmie nie ma w niej miejsca dla leserów , obiboków i intrygantów . Albo niejaki MAX pisze-: Pracuje w jednym z salonów już prawie 3 lata...jest to moja najlepsza praca...oczywiście są wymagania testy,tajemniczy klient..ale bez przesady, jeżeli salon wyrabia plany można zarobić dobrze..a kierownika mam super...polecam ... „ Na to niejaki(jaka) lol pisze-: „...takie gadanie głupot ze szkoda gadać..” - bo dla Ciebie lol każda pozytywna opinia zawsze będzie gadaniem głupot tak jak dla mnie głupotą będzie każda negatywna opinia , bo piszą ja frustraci – bez których Firma świetnie sobie radzi . Wszyscy wiemy jakie są realia i zarobki w handlu – jak pracodawcy oszukują pracowników – a w firmie Ochnik pensję zawsze miałam na czas – 10 dnia miesiąca lub wcześniej zawsze wypłata jest na koncie i ZAWSZE jest umowa o pracę . W tym kraju gdzie króluje szara strefa i rządzą umowy śmieciowe firma Ochnik jest ewenementem gdzie taki numer nie przejdzie – a to że nie umiałaś(eś) współpracować z personelem aby wspólnie pracować na dobre obroty salonu – to już do śmierci będziesz sączyć jad i użalać się nad swoja dolą – napisz lepiej czasem i podaj jakiś przykład gdzie jest lepiej niż w Ochniku – napisz że Ci się udało – jakieś pozytywy a nie tylko to polskie biadolenie .
    lol

04.05.2013 09:37

a Ty co jakims kierownikiem ktoregos salonu jestes , czy ktoras regionalna to pisze? takie gadanie glupot ze szkoda gadac. przeciez wiadomo ze komentarze ktore tak idealizuja prace tam pisza albo kierownicy albo regionalne, ktore tylko siedza na tego typu forach.
    max

30.04.2013 20:48

Bardzo dziwia mnie negatywne opinie na temat pracy w Ochniku... Pracujew jednym z salonów juz prawie 3 lata...jest to moja najlepsza praca...oczywiście sa wymagania testy,tajemniczy klient..ale bez przesady,jezeli salon wyrabia plany można zarobic dobrze..a kierownika mam super...polecam ...
    kick

08.04.2013 19:21

Zgadzam się z tym, ze szkoda czasu na prace w tym miejscu. Praca po 13h, żylaki, bole glowy, niektorzy mdleja... jakies 1300 zł z premiami jak Cie na czyms wczesniej oczwiscie nie zlapia. Maszynka do zarabiania kasy...jak ukradna cos to ty zwracasz z wlasnej wyplaty...itp itd...najgorsze, ze w tej firmie nie rzadzi prawo wewnetrzne tylko niewyksztalcone dziewczynki...
    elka

27.03.2013 16:57

Szkoda że nie znalazłam opinii jak szłam na rozmowę nie traciła bym cennego czasu. Kto by chciał pracować w tak beznadziejnym towarzystwie które między innymi prowadziło rekrutację.żałosne babki że brak słów.Komentarze wszystko mówią o tej firmie.
    region A.M.

25.03.2013 19:57

zatrudniając się w tej firmie musisz być albo zdesperowany albo zmanipulowany. chcąc pracować w tej firmie musisz być posłuszny do bólu, nie możesz mieć własnego zdania i ambicji.
    josjcpdw;a

21.02.2013 22:51

ciekawe tylko dlaczego usuwane sa niektore posty(a kazdy ma prawo zaczerpnac informacji jaka co sie dzieje w tych salonikach ), czyzby dlatego ze zawieraja czysta prawde i dlatego zeby przypadkiem kolejne ofiary ktore moga trafic do ochnika tego nie zobaczyly i nie olaly pracy w nim.........???????PRAWDA W OCZY KOLE???HAHAHA
    Ciekawostki

10.02.2013 13:09

A jak to jest, że w dużym salonie pracuje jeden pracownik przez 12 godzin i nie może mieć przerwy, żeby zjeść w spokoju? Jak to się ma do kodeksu pracy? Dlaczego jest tylko jeden pracownik? Tu jest coś nie tak i myślę, że ktoś się tym powinien zaitneresować.
    Zazu

04.02.2013 19:51

Ja też znam tylko negatywne opinie na temat regionalnej. Aż dziwie się, e jest na tym stanowisku jeszcze, bo chyba nie za umiejętności i podejście do pracowników.
    aldrin

27.01.2013 09:30

Wydaje mi się, że tyle negatywnych opinii, mówi samo za siebie. I to, że ciągle szukają tam kogoś do pracy. Albo ludzie nie wytrzymują, albo zwalniają, według własnego "widzimisie" bo tak im wygodniej. Moja koleżanka tam pracowała. Narzekała na słabe zarobki i fatalną atmosfere.

Zostaw merytoryczną opinię o Ochnik S.A.