EBS S.A dawniej 5àSec Polska

Krosno

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 67 ocen.

EBS S.A dawniej 5àSec Polska
2 67 6 1

Opinie o EBS S.A dawniej 5àSec Polska

Gutek

Jeśli ktoś nie jest zwolennikiem pracy to może mieć inną opinię!

Filip

Zgadzam się z opinią Em, to rozsądna ocena.

zołza
@Filip 25.05.2018 21:42

Rozsądna ocena? Jak dla kogo. Co z pracownikami zwolnionymi niesłusznie dyscyplinarnie? Wiesz, że te kobiety i ich rodziny miały za co żyć co najmniej przez pół roku? co się z nimi działo, jak żyli?! Jak pozornie unormowana praca doprowadziła ich do długów..... Ja wiem.... TYLKO DZIĘKI DECYZJI I WIDZIMISIĘ REGIONALNEGO. A wiesz, co oznacza "wilczy bilet" po długoletniej pracy? bo tak się zachciało firmie? Wytłumacz wszystkim ewentualnym pracownikom, dlaczego mają zaufać firmie, która ma nie załatwionych spraw z niedalekiej przeszłości? A firma nadal ściemnia, kombinuje, że nie daj Bóg!!! A dasz GWARANCJĘ, że nie będzie powtórki? Że nie zrobią nikomu krzywdy? A może mam opisać WSZYSTKO? Dla mnie NO PROBLEM! Pytanie, czy firma wytrzyma.... Ja na pewno.

zołza
@Filip 25.05.2018 21:42

"Pracownik, który został zwolniony dyscyplinarnie, musi się liczyć z konsekwencjami. Mając w kieszeni taki "wilczy bilet" bardzo trudno mu będzie znaleźć nową pracę. Nawet jeśli o tym fakcie nie wspomni w CV, to pracodawca dowie się zaglądając do jego świadectwa pracy. Tam będzie napisane, w jaki sposób potencjalny kandydat do pracy rozstał się ze swoim poprzednim szefem. Co ważne, informacja o zwolnieniu dyscyplinarnym nie przedawnia się. Zatem nie ma takiej opcji, żeby została wymazana ze świadectwa pracy. "

Witold

Zastanawiam się dlaczego nikt nie pisze? Jest ok?

Em
@Witold 13.05.2018 19:15

Sporo osób nie interesuje się takimi stronami albo nawet nie mają pojęcia o nich, ale skoro nie piszą to chyba nie ma tak źle. Najczęściej wypowiadają się niezadowoleni

anonymous
@Em 23.05.2018 01:26

Poważnie? Mam inne odczucia.....

Jacek

Jakieś wskazówki przed aplikowanie otrzymam?

Agenda

Praca w pralni jest ciężka ale ma też swoje zalety. Jak ktoś chce dbać o linię, bez specjalnych ćwiczeń, to w pralni zadba.jest dużo ruchu, wszystkiego idzie się nauczyć. W okresie nauki pracownik nie ponosi za nic odpowiedzialności a w niektórych sieciowych pralniach nawet taki na etacie nie podnosi odpowiedzialności. Jeśli wykonał wszystko z należytą starannością. Kurde, jest tyle dobrych firm-sama w jednej pracowałam dopóki nie wyjechałam za granicę, że aż szkoda męczyć się w 5asec. Nie wiem jak w innych regionach, ale u mnie atmosfera prawie jak rodzinna. I też mówię o pralni.ale nie o takiej, gdzie sama zapuerdzielasz po 12h.

Kijanka
@Agenda 16.07.2017 20:47

W większości zapierdzielasz sama po 12 godzin ,musisz przyjść wcześniej żeby włączyc maszyny ,zrobić konwój bo w przeciwnym razie będziesz go musiała zrobic w ciągu dnia (tak jest w regulaminie)a to jest nie możliwe bo ciągle ktoś przychodzi i jest to raczej niebespieczne liczyć taką gotówkę przy ludziach no i nie mozna się pomylić .zarobki na pewno nie są takie jak na rozmowie ,ale to pewnie zależy od pralni.Jak jest dużo pracy trzeba przyjść w dzień wolny .Odpowiedzialność jest w wiekszości przypadków nawet jak jest wyprane zgodnie z okodowaniem

zgaga
@Kijanka 05.02.2018 10:07

Ludzie!!!! czemu zgadzacie się na tak wredne traktowanie!!!! Myślałam, że mój przykład coś zmieni!!!! Ale widać, że totalna hipokryzja nadal panuje w firmie.Zapomnieli, że pracownik to człowiek. Widocznie za mało zapłacili... Przypominam, co EBS zrobił ze mną - Zwolniono mnie dyscyplinarnie, regionalny zrobił ze mnie złodzieja, który okrada klientów i firmę. Zrobił alkoholika przychodzącego do pracy pijanym.... Nazwał "chwastem, który należy wyplenić"..... WYGRAŁAM W SĄDZIE WSZYSTKIE PROCESY!!!! Musieli wypłacić mi odszkodowanie, zaległe premie.... Próbowano mnie też zastraszyć pismami z kancelarii prawnej firmy. Nie udało im się!! LUDZIE - SZANUJCIE SIĘ!!!! Przypominam, że nadal mogę powszechnie upublicznić całą dokumentację.....

kijanka
@Kijanka 05.02.2018 10:07

normalnie jakbym czytała o sobie

zgaga
@kijanka 12.04.2018 08:00

To wykaż charakter!! Nie bój się! Bądź ZOŁZĄ!

anonim

(usunięte przez administratora)

zołza

JA to udowodnię. Zamieszczę wyrok sądu w połowie grudnia wszędzie gdzie to możliwe! Złożyli apelację, bo przegrali? NO PROBLEM. Trzeba brać odpowiedzialność za wszystko w życiu. Nawet za błędne decyzje zatrudniania kłamców, oszustów i złodziei np. kierowników regionalnych, czy kierowników placówek......

mala
@zołza 21.10.2016 11:47

Kiedy wyrok

zołza
@mala 01.12.2016 21:27

Wyrok już jest! 01.12.2016r w sądzie apelacyjnym w Krakowie została oddalona przez sąd jako cakowicie niezasadna apelacja złożona przez EBS. SA od przegranego procesu za zwolnienie mnie dyscyplinarne przez pana Dariusza S. /notabene - budowlańca, guzik umiejącego w branży tekstylnej, prlaniczej, bez jakiejkolwiek umiejętności zarządzania, pomijam znajomość psychologi/ !!!! Mówiąc po polsku - WYGRAŁAM. Wyrok na piśmie będę mieć w połowie grudnia. I zamierzam zamieścić go wszędzie z opisaniem wszystkiego. Teraz oczekuję PRZEPROSIN OD FIRMY za zrobienie ze mnie oszusta, złodzieja, nawet alkoholika, który przychodził do pracy "w stanie".......... Przeprosiny też będą EBS kosztować i to nie mało...............

ada
@zołza 08.12.2016 12:31

Moje gratulacje !

zołza
@ada 12.12.2016 22:43

Bo za wszystko w życiu trzeba brać odpowiedzialność. Nominacja na KIEROWNIKA, czy bycie nim - wcale nie oznacza bycia PANEM BOGIEM. A Dariusz S. - budowlaniec, z podkrakowskiej wsi, któremu wydawało się, że wszystko mu wolno, jako regionalny kierownik firmy EBS, myślał, że wszystko MOŻE! Nie wiem, może był tzw. 'pociot" /ktoś znajomy, lub z rodziny......, nie wiem..../. JA OD POCZĄTKI CAŁEJ SPRAWY WALCZYŁAM O GODNOŚĆ. Nie tylko swoją! Walczyłam /bo mnie stać/ o docenienie LUDZI - praczek i prasowaczak! WALCZYŁAM o te baby które/jako ja/, pracowały na wysokość dochodów firmy! Bo jak można było dyscyplinarnie zwolnić osobę z 10-letnim stażem, kierownika placówki, dlatego, że MNIE NIE UPILNOWAŁ!? w systemie zmianowym? 13 godzinnym? BEZ JAJ..... TO NIE KONIEC.

Gall Anonim
@zołza 08.01.2017 11:39

Brawo zołza. Mam w domu podobną zołzę,którą namawiam do pier.....ęcia wypowiedzeniem tej firmie. Może raczej nie namawiam,lecz wspieram w podjęciu słusznej decyzji. Zarządzający tą firmą,to idioci ! Pracownik dla nich jest bezwładnym niewolnikiem,a klient,debilem. Dzisiaj dzięki 500+ ,dziewczyny mają w głębokim poważaniu robotę za 1200zł i strach przed karierowiczami z tłustymi włosami i brudnymi pazurami

zołza
@Gall Anonim 18.01.2017 19:37

CHOPIE!!!!!! nigdy nie wolno namawiać jakiejkolwiek zołzy do czegokolwiek!!! Zołzy mają pewne rzeczy we krwi!!! Cudownie, że wspierasz swojom babę! !!! Ale to ONA musi podjąć decyzję!!! Ja pomogę, jeśli będziecie potrzebować pomocy - jak pomogłam innym....., /bo piniondze som małoważne/. Przed pierwszą rozpawą podeszła do mojego prawnika radca prawny EBS i zaproponowała UGODĘ - zmienią świadectwo pracy "z dyscyplinarki" na "z winy pracodawcy" w zamian za odstąpienie od roszczeń. Popatrzyłam znad "bryli" - i wsyćko było wiadomo mojemu adwokatowi - JA WALCZĘ ZAWSZE DO KRWI!!!! Ja jest honorna - jak mnie zawalniali to WSZYNDY wysłali żem oszust i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Terozki robiom wsyćko w EBS, coby uratować swojom gębę - zmienili nawet główną kadrową!!!! Ale pan dyrektur Maciej Sz. nie wie, jak może go boleć rzucona potwarz przez Dariusza S. w dziołche grzegórzeco-górolskom , która chciała tylko pracować dla przyjemności............. WSZYSTKO OPISZĘ!!! Bo jest taka norma - reklama działa dwukrotnie, antykrelama -dziesięciokrotnie! A na wsyćko mam papiór................

kijanka
@zołza 20.01.2017 13:23

to dziesięciokrotnie brzmi jakoś znajomo ,chyba z zebrań

zgaga
@kijanka 12.04.2018 08:06

"Reklama działa dwukrotnie, antyreklama -dziesięciokrotnie" - to ŚWIĘTE prawo handlu. Od wieków..... A na zebraniach kierowników placówek nigdy nie byłam....

przyszły pracownik

kurcze, właśnie dostałam prace w tej firmie. 'Są dwie rozmowy kwalifikacyjne Na pierwszej szczegółowo rozmawiasz o własnym CV, możliwościach fizycznych i nastawieniu do pracy (chyba chodziło o poziom zaangażowania) 1600 zł brutto plus premie. godziny uzależnione od ilości ubrań z tym,że nawet gdy nie ma zbyt wiele roboty godzin nie może być za mało . tyle jeśli chodzi o teorię. zobaczymy jak będzie w praktyce.

kijanka
@przyszły pracownik 24.07.2013 14:51

Uwierz mi na pewno inaczej ,z naciskie na ilość ubrań ze 120 musisz napewno zrobić sama

Zawiedziona

Pracuję tam ponad rok, ale nie wiem, czy nie złoże wkrótce wypowiedzenia. Wszystko niby w porządku, Zarządzająca potrafi iść na rękę, współpracownicy też są spoko, atmosfera fajna. Praca jest ciężka i wymagająca. Czasami samemu trzeba ogarnąć wszystko, zarobki niestety nieadekwatne do wykonywanej pracy. Piorę, suszę, prasuję, obsługuję klientów, wypisuję reklamację, faktury (ręcznie, bo XXIw. tutaj jeszcze nie dotarł), sprzątam, robię raporty kasowe, czyszczę maszyny. Cały dzień na nogach, czasami do domu doczołguję się nieprzytomna po 12 godzinach pracy. Reasumując, na współpracowników i zarządzajądzą moim regionem trafiłam w porządku, natomiast ludzie nad zarządzającą to już inna bajka. Zdarzyła mi się sytuacja, przyjęłam kilka sztuk ubrań, wszystkie drogich, włoskich marek. Na kilku sztukach nie było metek z informacją o zalecanym praniu, więc poinformowałam klientkę, że mogę to przyjąć tylko na jej odpowiedzialność. Wyjaśniłam dlaczego, wyjaśniłam co się może stać z odzieżą. Ubrania, które przyjęłam na jej odpowiedzialność przetrwały, niestety koszula, którą zgodnie z metką wyprałam w wodzie nie przetrwała. Przebarwiła się. Klientka złożyła reklamację, "góra" stwierdziła, że przebarwienia są moją winą, że musiałam to wyprać z czymś, co zafarbowało. Bluzka była kremowo-niebieska, jeżeli mam rzeczy dwu- lub więcej kolorowe zawsze wrzucam je pojedynczo. Pisałam do biura z prośbą o sprawdzenie monitoringu, bo miałam nadzieję, że będzie na nim widać, że koszuli nie prałam z niczym innym. Nie sprawdzili, bo "to nie jest standardowa procedura", zaczęłam się modlić, żeby klientka nie znalazła paragonu, bo bez tego reklamacja nie zostanie uznana. Niestety klientka paragon znalazła. Dostaję najniższą krajową. Kwota na paragonie 999,99 zł. Za kawałek szmatki, której całkowity koszt powstania, wliczając zużyty na jej szycie prąd i ewentualną złamaną igłę w maszynie to MAKS 100-150 zł. Wysłałam więc prośbę o rozłożenie płatności na raty. Rzecz działa się tydzień przed moją wypłatą, więc za mało czasu żeby znaleźć pracę tymczasową choćby po to tylko, żeby uciułać na czynsz i rachunki. Odpowiedzi nie dostałam, ale wiem, że faks dotarł, ponieważ wydrukował mi się raport doręczenia. Ostatni dzień miesiąca, czyli dzień wypłaty, trzymam kciuki loguję się na bank. Mimo mojej prośby, wręcz nawet błagania góra miała gdzieś, czy będę miała za co żyć. Stan mojego konta niecałe 260 zł. Pracuje się ciężko, za najniższą krajową z marnymi dodatkami zwanymi szumnie "premiami" od sprzedaży aktywnej. Za wszelkie zniszczenia, nawet powstałe z winy producenta, a nie pracownika ponosimy koszty my, ludzie na których cały biznes się opiera. Bo bez nas, szarych człowieczków, którzy robią WSZYSTKO ci na górze nie mieliby nic. Teoretycznie, jeśli pranie było zrobione według metki, klient powinien dostać oświadczenie, że odzież została wyprana tak i tak w takim a takim środku, powstałe szkody nie są naszą winą, ponieważ wszystko zostało zrobione zgodnie z metką. Klient powinien z tym iść do miejsca, w którym odzież zakupił i tam domagać się zadośćuczynienia. Ale łatwiej zwalić na nas. Sytuacja o której wiem, bo mam kontakt z dziewczyną z pralni spoza mojego regionu. Sieć chwali się tym, że może wykonać usługę w dwie godziny. Jest oczywiście na plakacie gwiazdka i wcale nie małym druczkiem informacja, że wykonanie usługi w 2 nie zawsze jest możliwe. Przychodzi zwykły szary człowiek, dowiaduje się, że niestety ale z takiego i takiego powodu nie jesteśmy w stanie wykonać tak szybko usługi i odchodzi, lub też dzwoni na naszą infolinię. I wtedy zostaje mu powtórzone dokładnie to samo, co my mówiłyśmy wcześniej. Ale dzwoni Bardzo Ważny Właściciel Znanej Firmy/Prezes Banku i sytuacja wygląda tak, jestem Bardzo Ważnym Kimśtam i to ma być na już, najlepiej na tydzień temu i wtedy jest dziewczynie pojechane po premii i ogólnie wielki problem, bo jak ona śmiała odmówić wykonania usługi. Klienci są różni, jedni są bardziej inni mniej wyrozumiali. Jedni są zadowoleni, inni nie. Ale ujmę to tak. Jeśli jesteś kimś, kogo stać, żeby ubierać się w firmach, których ceny nie schodzą poniżej 600 zł/szt. to raczej jesteś w stanie przełknąć stratę jednej koszuli. Osoba pracująca za najniższą krajową raczej nie jest w stanie przełknąć straty prawie całej wypłaty.

zołza
@Zawiedziona 22.10.2015 21:07

Moja droga! BYŁAM pracownikiem, praczką, prasowaczką, przyjmowałam reklamacje, sprzątałam, robiłam raporty na "piechotę", żeby je wpisywać potem do zwieszającego sie komputera. Pewnego dnia zostałam zwolniona DYSCYPLINARNIE Z POWODU OSZUKIWANIA, KRADZIEŻY I DZIAŁANIA NA SZKODĘ FIRMY. Na następny dzień miała wrócić osoba z macierzyńskiego - NA MÓJ ETET, NA MOJEJ PLACÓWCE!!! NIGDY NIC NIKOMU NIE ZABRAŁAM,BYŁAM LOJALNA W STOSUNKU DO FIRMY! Jestem w stanie zrozumieć, że ktoś nie ma ochoty wspópracować ze mną, ale..... nigdy nie pozwolę, by dla własnych celów zrobiono ze mnie ZŁODZIEJA!!!! Pracowałam, bo chciałam, stać mnie na adwokata i puszczę EBS z torbami!!!! jakem dziołcha z Grzegórzek!!!! I nie odpuszczę!!! Nie bój się nigdy sądu, ani monitoringu! on może być twoim sprzymierzeńcem! Wykorzystuj to!! I wiem co mówię!!!! I dobra rada - sama siebie szanuj, wtedy inni będą cię szanować!!!

kijanka
@Zawiedziona 22.10.2015 21:07

to wszystko prawda

Życzliwy pozdrawia!

Odradzam pracę w pralni... no chyba że się ma stalowy kręgosłup i nogi. Pracę oceniam jako wymagającą i wielozadaniową. Dwunastogodzinne zmiany, kiedy jest się samemu w pralni to wyzwanie ... sprawy biurowe, obsługa klienta, odplamianie, obsługa maszyn (min. sześciu), utrzymanie porządku, entuzjazm na twarzy i odpowiedzialność materialna za szkody powstałe w wyniku błędu albo zwyczajnego pecha za stawkę nieadekwatną do wysiłków. Jedzenie w biegu. Pracy bywa ponad możliwości przerobu a standardy wysokie. Dodam, fachu się nie nauczysz w miesiąc. Szanującym swoje zdrowie polecam inną profesję. Plusy tej pracy? Klienci i umowa o pracę.

pracownik ebs ( jeszcze )
@Życzliwy pozdrawia! 04.03.2015 12:19

Święta racja , jem zimne , piję zimne .12 godz bez jakiej kolwiek ustawowej przerwy :(

pracownik ebs ( jeszcze )
@Życzliwy pozdrawia! 04.03.2015 12:19

Umowa zlecenie , praca wymagająca a zarobki i niby premie liche . Brak słów ... Wszystko w biegu , rażące naruszenia praw pracowniczych . Gratka dla PIPU .

Administrator

W czasach korzystnej dla kandydatów sytuacji na rynku, atmosfera w miejscu pracy odgrywa coraz istotniejszą rolę. A jak to wygląda w EBS S.A dawniej 5àSec Polska?

zołza

Powszechnie informuję, że poprawione świadectwo pracy z firmy otrzymałam DOPIERO 15 maja 2017r. Wyrok w sprawie z mojego powództwa za niesłuszne zwolnienie dyscyplinarne ma datę 30.03.2016r., wyrok po apelacji, którą również wygrałam ma datę 01.12.2016r.!!!! Osiem miesięcy firmie zajęło poprawienie i wysłanie mi dokumentu!!!! Osiem miesięcy zajęło firmie wypłacenie mi ciężko wypracowanej premii za grudzień 2014 i styczeń 2015r. To nie jest oszczerstwo, kłamstwo czy pomówienie, to JEST FAKT!!! Przypominam również powszechnie, że posiadam dokumenty potwierdzające całą historię. Wnioski zostawiam wszystkin myślącym......

Anitka
@zołza 25.07.2017 18:08

To też trzeba było zgłosic do sądu ,pracodawca ma ściśle określony czas na wydanie świadectwa w przeciwnym razie płaci odszkodowanie

zgaga
@Anitka 05.02.2018 10:01

Tylko widzisz moja kochana - mam gdzieś pieniądze od firmy! Moim celem było wyegzekwowanie od tzw. "wierchuszki" SZACUNKU dla zwykłych praczek i prasowaczek. Myślę, że się udało....Ale nadal twierdzę, że żeby się tam zatrudnić, należy absolutnie nie wierzyć w zapewnienia kierownictwa i żądać wszystko NA PIŚMIE.... I trzeba być uczciwym dla klientów, firmy i siebie.

Administrator

Wiarygodne opinie dotyczące pracy w przedsiębiorstwie, to cenna wskazówka dla osób, które rozważają zatrudnienie w firmie. Posiadasz informacje na temat atmosfery panującej w EBS S.A dawniej 5àSec Polska? Napisz o tym!

Magda

64 zł. Zapłaciłam za przypięcie metki do dwóch skór i spakowanie ich na następny dzień do reklamówek firmowych 5āsec. Skóry nie zostały wyprane, plamy które schodzą przy lekko zmoczonej szmatce jak były tak są. Przybrudzenia też zostały. Jeszcze nie spotkałam się z takim oszustwem.

Iza

@Agenda - a czy możesz napisać nieco więcej o warunkach zatrudnienia w EBS S.A ? Jak wygląda kwestia zarobków? Czy aktualnie firma poszukuje nowych pracowników? Sprawdzone i merytoryczne informacje będą cenne dla osób. które poszukują pracy.

Agenda

Praca w pralni jest ciężka ale ma też swoje zalety. Jak ktoś chce dbać o linię, bez specjalnych ćwiczeń, to w pralni zadba.jest dużo ruchu, wszystkiego idzie się nauczyć. W okresie nauki pracownik nie ponosi za nic odpowiedzialności a w niektórych sieciowych pralniach nawet taki na etacie nie podnosi odpowiedzialności. Jeśli wykonał wszystko z należytą starannością. Kurde, jest tyle dobrych firm-sama w jednej pracowałam dopóki nie wyjechałam za granicę, że aż szkoda męczyć się w 5asec. Nie wiem jak w innych regionach, ale u mnie atmosfera prawie jak rodzinna. I też mówię o pralni.ale nie o takiej, gdzie sama zapuerdzielasz po 12h.

anonim

(usunięte przez administratora)

ZOŁAZA

pisz PO POLSKU! Bo alboś podejrzany o tzw. "lojalkę" - alboś ktoś z firmy /"stabilne zatrudnienie"- HAHAHAHAHA!/.

hubpiet

Pierwszy raz korzystałem z pralni i wybrałem właśnie tą, niestety bardzo się rozczarowałem. Do prania miałem 3 rzeczy: Marynarkę, spodnie oraz koszulę. Przy marynarce i spodniach nie miałem nic do zarzucenia, ponieważ nie jestem wybredną osobą. Natomiast przy koszuli mam wiele do zarzucenia, jestem w 100% pewien że nikt jej tam nie dotknął bo nie była ani wyprana ani wyprasowana, dodatkowo wybrałem jeszcze program krochmalenia którego rezultatów próżno szukać na mojej koszuli. Szkoda że moja pierwsza przygodą z pralnią była tak słaba.

Magda

Ja też jestem bardzo NIE ZADOWOLONA z usług tej pralni w RADOMIU. Zostawiłam suknię ślubną do uprania i wyprasowania, pani kierowniczka jeszcze poleciła mi krochmal, że będzie ładniej wyglądać sukienka więc się zgodziłam. Moja suknia ślubna była w stylu hiszpanki, miała dużo falban wykończonych koronką, cała była z tiulu-delikatna. Pani kierowniczka, która przyjęła ode mnie tą piękną suknię ślubną NIE POINFORMOWAŁA MNIE, że może się coś z nią stad bo jest to sukienka delikatna i że zostawiam ją na swoją odpowiedzialność!!! Po kilku dniach odebrałam sukienkę i okazało się, że sukienka uległa zniszczeniu. Niestety była porwana w kilku miejscach, cały dół sukienki-falbany- rozerwane, koronka na gorsecie również wymagała ręcznych poprawek i na dodatek była nieuprasowana. Pralnia na moją reklamację odpowiedziała negatywnie, twierdząc że to wina słabej jakości materiału. Kupiłam sukienkę od kogoś więc nie posiadam paragonu zakupu i nie mogę dochodzić swych praw przed Rzecznikiem Praw Konsumenta. DLATEGO SZCZERZE ODRADZAM KORZYSTANIA Z USŁUG TEJ PRALNI!!! WYKONUJĄ USŁUGĘ W SPOSÓB NIEPROFESJONALNY I MAJĄ OLEWCZY STOSUNEK DO KLIENTA!!! ODRADZAM

Adam

5aSec to kpina a nie pralnia -najłatwiejszych plam nie wypiorą, -spodnie są tak źle wyprasowane, że na kancie prawie prawie złamane a tam gdzie mają być prosto są pomarszczone. -poza tym ceny baaardzo wygórowane - oczywiście mogliby mieć drogo, ale niech to jest wyprane, a nie zniszczone. JEDYNE CO SKUTECZNIE PIORĄ TO PIENIĄDZE Z KLIENTA. KOMPLETNA PARTANINA ! ODRADZAM !!!

anonim

(usunięte przez administratora)

zołza

Wygrałam w sądzie z firmą za zwolnienie mnie dyscyplinarne, którego podstawą były urojenia regionalnego. Na rozprawie zeznawali świadkowie, łącznie z trenerem z Warszawy, było nagranie z monitoringu, które miało mnie pogrążyć. Wszystko to zadziałało na moją korzyść - wyszła na jaw cała prawda - braku kompetencji regionalnego, o braku dostosowania procedur do rzeczywistości, o braku ich przejrzystości, o tendencyjnym ich stosowaniu w stosunku do pracowników w zależności od potrzeby firmy, itd, itd...... Złożyli apelację, ale ją też wygram! chcieli poprostu tylko odwlec moment płacenia mi pieniędzy. Już po pierwszym wyroku regionalny pożegnał się z firmą. Jeżeli bycie zołzą oznacza, że nie pozwolę się oczerniać i mam wolę walki o swoje dobre imię - nie złodzieja - to TAK, jestem zołzą. Bo zwalniając pracownika, zwłaszcza z paragrafu 52, na KAŻDĄ placówkę firma wysyła informację o przyczynie tegoż zwolnienia. Ostateczny wyrok napewno zamieszczę, ku przestrodze i nauce, że jeśli ma się czyste sumienie, to nie wolno dawać się zeszmacić.

nick

5a sec jedno wielkie g.....o oddajesz kurtkę brązową a odbierasz w kolorze kociego gówna zmieszanego z rzygami a "dzidzia" z obsługi robi minę srającego kota i tłumaczy że tak wygląda skóra po praniu OMIJAJCIE 5a sec dalekim łukiem

wykończona psychicznie

Mam dość jako pracownik, jestem wycieńczona psychicznie i fizycznie. niepolecam tej "pracy" KOMUNA OBÓZ KONCENTRACYJNY. DOŚĆ NIGDY WIECEJ.

Lili

To po co oddawalas "w idealnym stanie narzute?? "

anonim

(usunięte przez administratora)

głupia

Łapią wszystko co się i na drzewo nie ucieka. Nie idź tam. Obóz pracy i nic więcej. Zajadą Cię psychicznie do tego stopnia że będziesz unikał wszelkich kontaktów z ludźm. Znam to z autposji.

kaja

no jasne, że są oni największą w Polsce siecią profesjonalnych pralnią, bo nawet sam korzystałem z ich usług niejednokrotnie i bo jednak byłem zadowolony, bo wyprali mi fajnei chemicznie garnitur, którego nie można prac normlanie w wodzie czy w pralce, więc to na duży plus u nich, polecam ich wszystkim.

włodi

5asec jest międzynarodowym liderem na rynku pralniczym i największą w Polsce siecią profesjonalnych pralni, oferującą swoim klientom kompleksową usługę czyszczenia odzieży. Po za tymi standardowymi usługami czyszczą również dywany, kołdry , poduszki czy też jak się ostatnio dowiedziałem nawet suknie ślubne

y789

a jak wygląda praca w tej firmie? czy pracownicy sa w jakiś sposób doceniani w tej branzy? czy wynagrodzenie jest adekwatne do wykonanej pracy, mozna liczyć na pomoc ze strony przełożonych i współpracowników? czy istnieją szanse rozwoju i szkolenia w tej firmie? jak to jest naprawde licze na drobną pomoc z waszej strony pozdraiwam

rikson

tragedia!

Potarganie- Altus Katowice

Witam oddałam narzute z futra, pani oddają mi narzute szybko schowała ją do worka nie pokazują mi. Powiedziała mi po schowaniu ze mam przyjść za rok na następne czyszczenie więc sądziłam, że jest wszystko ok po powrocie do domu wyjmuje moją narzute i okazuje sie ze jest cała potargana, a oddawałam w stanie idealnym

niezadowolona

Odradzam. Niszczą ubrania.

Zostaw opinię o EBS S.A dawniej 5àSec Polska - Krosno

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie EBS S.A dawniej 5àSec Polska