Byłem w szeregach LR. Podzielę się moją wiedzą jaką i co działo się ze mną na kuracji. Mianowicie, na samym początku podchodziłem do tego z dużym dystansem, ale, że w mojej bliskiej rodzinie zagościło LR postanowiłem i ja tego spróbować. Nie jestem osobą, u której występują dolegliwości zdrowotne, tak więc trudno mi jest powiedzieć czy dzięki kuracji można się z czegoś wyleczyć. Natomiast schudłem 8 kg. Mogę powiedzieć, ze kuracja się do tego przyczyniła. Dlaczego? Dlatego, że po prostu posiłki inaczej były przygotowywane- bardzo mało smażenia, a dużo gotowania na parze i pieczenia lub duszenia, chociaż to ostatnie rzadziej lub też gotowanie, ale to jeżeli chodzi o zupy, bo wtedy nie wylewamy tego co wartościowe w produktach. Mając wcześniej wiedzę nt. odżywiania wykorzystałem ją przy kuracji, tzn. 5 posiłków dziennie w tym 3 główne do syta (śniadanie, obiad-największy posiłek i kolacja) i dwa posiłki przekąskowe między śniadaniem a obiadem i obiadem a kolacją. Kolacja do 20. Zawsze starałem się szybciej ale wiadomo jak to w życiu jest. W ten sposób przez 2 miesiące jak wcześniej wspomniałem schudłem 8 kg. Aktywności fizycznej podczas kuracji nie uprawiałem, jak mi zalecano przez moją osobę prowadzącą. Dlaczego? Dlatego, ze jakakolwiek aktywność fizyczna rozpoczynana na kuracji także zakwasza organizm i wtedy trzeba więcej Probalance. Tak mi mówiono. Idąc dalej, faktem jest że schudłem 8 kg, parametry te co miały pójść w górę , poszły. Te co miały pójść w dół, poszły. Faktem jest także, że jako osoba, uważam, nie gruba (88 kg jak zaczynałem kurację przy 180 cm wzrostu) nie odkwasiłem się po dwóch miesiącach stosowania kuracji, picia wody więcej jak 3l dziennie, notabene wszystkich płynów wypija się na kuracji więcej niż organizm potrzebuje, bo w moim przypadku to było 1,5 l herbaty i 3l wody dziennie, a zapotrzebowanie jest 300ml na 10 kg masy ciała. Ale jak to było tłumaczone, 1,5 l herbaty do 14 a później woda żeby wypłukać toksyny, które są ruszane z organizmu.
Faktem jest także, że po zapytaniu dlaczego moje PH spadło, bo na początku skakało, raz 7.0 raz 6.5 a innym razem 5.5, dostałem informację, że tak na kuracji jest, zjawisko Łukasiewicza Herxheimera- czyli tymczasowe pogorszenie stanu zdrowia- w skrócie mówiąc i jeszcze poinformowano mnie, żebym brał probalance 2 tab. co 2h a nie 3x4tab. Doprowadziło to do tego że miałem biegunkę nawet jak wróciłem do dawkowania 3x4. Dlatego po dwóch miesiącach brania całej kuracji zrezygnowałem.
SZKOLENIA- czyli tak zwane Biznes Team'y i Zawiercie
Na każdym BiznesTeam'ie słyszałem jak to bardzo ważne dla naszego zdrowia jest stosowanie produktów LR. Każdy BT (Biznes Team ) był podzielony na dwie części - profilaktyka zdrowia i biznes. Tą pierwszą część prowadziła osoba, która robiła nominację na Menadżera Organizacji Albo Menadżer Organizacji (MO), który już jest nim od dłuższego czasu i taki szkolenia prowadzi cały czas. Są to stanowiska, które noszą takie nazwy w drabinie kariery MLM firmy LR. Do czego dążę? Ano do tego, że osoby, które były w drodze do MO mówiły takie kocopoły jak np. Cała kuracja na 2 miesiące kosztuje 630zł. Tymczasem pełna kuracja na dwa miesiące to prawie 800 zł. Skąd ta cena . Dawkowanie probalance zalecane 3x4tab. czyli 12 dziennie. W opakowaniu jest 360 tabletek. Tak więc 30 dni x 12tab./dziennie=360tab. czyli jedno opakowanie na miesiąc a kuracja trwa 2 miesiące tak więc więc 2 opakowania. Pro12 (probiotyk)- 30 szt. Dawkowanie 1 dziennie wieczorem, czyli jedno opakowanie na miesiąc, 2 miesiące kuracji= 2 opakowania. Colostrum 60 tabl. Dawkowanie 1 dziennie, wiec starcza na pełne 2 miesiące, chociaż zalecają "PRZESZKOLENI AGENCI" niekiedy zwiększyć dawkę n 2x 1tab. Aloes - dawkowanie 2x 1 łyżka stołowa (15ml)=30ml. Butelka ma 1l tak więc 30ml dziennie x 30 dni to wychodzi 900 ml czyli prawie 1l tak więc na dwa miesiące trzeba 2 butelki. Dla czepialskich, tych , którzy sa w szeregach LR, nie zapomniałem.... aloes przez pierwszy tydzień 1 ŁYŻECZKA, nie łyżka. Co nie zmienia faktu, ze żeby starczyło na 2 miesiące trzeba kupić 2 butelki. Paski do pomiaru PH- opakowanie 12szt ( zawsze rozcinałem na 2) tak więc wychodziło 24 szt. czyli na dwa miesiące żeby starczyło trzeba 3szt. Paski były sprawdzane kilkukrotnie, nie było sytuacji, gdzie pasek z innej firmy pokazywał inny odczyn jak pasek LR.
Następny kocopoł ze szkolenia, że shake'y firmy LR były używane przez NASA na podróże w kosmos.... Brak słów
Samo Zawiercie. Szkolenie koszt 180zł + certyfikat 65 zł który jest podbity przez góru LR w Polsce Pana Mariusza W. jako Trening menager i firmową pieczątką jego żony Pani Katarzyny Sz. której główne PKD w CEIDG to organizacja szkoleń co daje do myślenia. Dodatkowo 100 zł nocleg w hotelu. Przyznacie że 340 zł jak za taki wypad to dużo. Co do wiedzy , dla mnie kompletne dno, bo nie robią tego specjaliści- doktorzy tylko agenci LR.
Co do samego Horaka- doktor biznesmen, który w swoim gabinecie sprzedawał suple albo wkładki do butów.