GlobalLogic Sp. z o. o.

Wrocław

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 66 ocen.

Opinie o GlobalLogic Sp. z o. o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie GlobalLogic Sp. z o. o.

Alicja

@:) byłeś już na rozmowie kwalifikacyjnej, o której wspominałeś w swoim komentarzu? Jeżeli tak, to jakie są Twoje wrażenia? Czy warunki zatrudnienia Cię satysfakcjonują?

:)

Cześć nie wiecie może jakie są stawki dla junior developera C/C++. Idę tam niedługo na rozmowę i nie wiem jaką stawkę im powiedzieć jak zapytają.

infor
@:) 20.10.2017 13:29
Cześć nie wiecie może jakie są stawki dla junior developera C/C++. Idę tam niedługo na rozmowę i nie wiem jaką stawkę im powie...

Odpowiedz sobie na pytanie ile twoja praca jest warta, a nie na pytanie za ile oni szukają, bo oni będą zawsze szukać za jak najmniej. Masz powiedzieć tyle ile ty chcesz a nie oni. Pytają się o twoje oczekiwania finansowe a nie ich.

Niezadowolony

Zaaplikowałem do firmy, wierząc, że opinie na temat akurat tej konkretnej firmy są nieaktualne( zmieniali właściciela, zmiana nazwy) niestety okazało się, że większość z powyższych opinii to prawda. Telefon po 4 tygodniach od złożenia CV. Zaproszenie na rozmowę, później brak jakiegokolwiek kontaktu. Totalny brak zainteresowania ze strony firmy. Dział HR to jakaś pomyłka. Praca dobra dla ludzi, którzy nie chcą się rozwijać, tzn. skończą studia i chcą pracować w jednej firmie całe życie, wtedy tak jak piszą inni - niesamowity wyzysk, 3 lata doświadczenia za 3.5k PLN. Nie polecam.

Koziołek Matołek
@Niezadowolony 08.08.2017 19:19
Zaaplikowałem do firmy, wierząc, że opinie na temat akurat tej konkretnej firmy są nieaktualne( zmieniali właściciela, zmiana...

Hej pracuję w wyżej wymienionej firmie od niedawna i nie podzielam opinii negatywnych. Stawki są rynkowe o ile ktoś coś na prawdę umie.

Alicja

@Zwawiedziony, czy po tym incydencie zdecydowałeś się podjąć pracę w GlobalLogic Sp. z o. o.?

Zawiedziony
@Alicja 23.03.2017 09:38
@Zwawiedziony, czy po tym incydencie zdecydowałeś się podjąć pracę w GlobalLogic Sp. z o. o.?

Serio? To poważne pytanie, czy jakiś żart? Odwołałem dwie inne ciekawe propozycje (z prawdziwym listem ofertowym), wypowiedziałem umowę w obecnej pracy, po czym dostałem gorszą ofertę niż się umawiałem, gorszą niż w pracy z której zrezygnowałem i miałem ją przyjąć ?

Zwawiedziony

Nieprofesjonalna firma. Wystawili mnie strasznie. Po rozmowie rekrutacyjnej zadzwonili z gratulacjami, ze super i w ogóle. Podali warunki finansowe. W ciągu 1-2 dni dostanę ofertę. Po 2 dniach brak oferty - zadzwoniłem, jeszcze raz potwierdzili, ze wszystko jak najbardziej ok i na 100% dostanę ofertę, właśnie manager podbija pieczątkę. Miesiąc się kończył wiec wypowiedziałem umowę w obecnej pracy i co ? I dostałem ofertę z niższymi zarobkami niż się umawiałem i niższymi niż w obecnej pracy. I jeszcze mi mówią, ze jednak się warunki zmnienily ze względu na niższy budżet klienta a oferta jest ważna tylko jeden dzień - jak jakiś przeterminowany jogurt. Nie jestem w stanie opisać mojego zdenerwowania. Niech się zawijają tam z kąd przyjechali bo z takim brakiem profesjonalizmu krakowskiego rynku it na pewno nie zwojują.

Alicja

Widzieliście już wywiad? http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,1602,wywiad-malgorzata-myszka co sądzicie? ;) Przekonał Was do aplikacji?

krupier

Nie polecam, byliśmy umówieni na rozmowę, nikt się nie odezwał. Wstyd.

iwii

jak wygląda rekrutacja na programistę?

Dizzee

Ogólnie po około roku stażu mogę w miarę obiektywnie polecić pracodawcę. Jak to opisywali przedmówcy dużo zależy od projektu i klienta dla którego projekt jest prowadzony, niestety w przypadku telekomunikacji to jesteśmy mocno zależni od Niemców i ich narzędzi, testy to głównie automaty pisane w javie albo manualne, wspomagane skryptami do wprowadzania at komend. Jeśli ktoś nie miał wiele doświadczenia wcześniej to sporo można się nauczyć, roboty jest dużo i ciągle przybywa także i zespół jest systematycznie powiększany. Osoby bardziej otrzaskane pewnie też znajdą coś dla siebie ale ograniczeniem bywa środowisko klienta. Rotacja jest jak wszędzie w branży spora, nie brakuje ludzi uciekających za lepszą kasą np. do Nokii ale też nie tak rzadkie są ruchy w odwrotnym kierunku. Ja jak dotąd nie spotkałem się z sytuacją żeby komuś "podziękowali za współpracę" więc jeśli chcesz się przyłożyć do pracy to możesz się czuć bezpiecznie nawet na okresie próbnym. Atmosfera wśród ludzi jest całkiem fajna, może to kwestia rekrutacji może szczęścia ale jakoś wielu konfliktów w zespole nie widać. No i jeszcze kwestia najbardziej interesująca dla poszukujących zatrudnienia jako tester, junior o ile wiem przeciętnie może liczyć na ok. 2,5-3k netto, ja po 3 latach doświadczenia (chociaż nie było to stricte IT, nie wiem jak wynegocjowali inni) dostałem nieco ponad 3,5k, plus ewentualnie parę stów jak zaliczysz miesiąc z jakimś utworem na koncie (50%KUP).

ktos
@Dizzee 07.11.2016 19:52
Ogólnie po około roku stażu mogę w miarę obiektywnie polecić pracodawcę. Jak to opisywali przedmówcy dużo zależy od projektu i...

Dizzee - piszesz: "po 3 latach doświadczenia .... dostałem nieco ponad 3,5k" oj chłopie - nie chcę Cię smucić ale żyjesz w ogromnym błędzie, zaniżasz rynkowe stawki i pracujesz za pół darmo. Pracowałem w kilku dużych firmach jak i znam wielu testerów z innych firm m.in. Sabre, Luxoft, Ubs, Epam i stawka dla testera z 3 letnim doświadczeniem to 7-12 tys brutto. Zależnie od umiejętności.

Senior
@ktos 25.03.2017 09:57
Dizzee - piszesz: "po 3 latach doświadczenia .... dostałem nieco ponad 3,5k" oj chłopie - nie chcę Cię smucić ale żyj...

Chyba wam się w głowach poprzewracało. Marzycie. Nic nie robić i nachapać się. Jak sobie wyobrażacie siebie z 10-15letnim stażem? Wtedy, przy tym Ego i ambicjach Polska to za mało! Wasze oczekiwania przerastają rzeczywistość. Uważasz że 3 lata to super doświadczenie ? Słabiutko... Ale takie wasze pokolenie.

anka

jak na start toi moim zdaniem bardzo dobre wynagrodzenie, oczywiście pod warunkiem że z czasem będzie rosnąć

Tomy

Hej, czy orientuje sie ktos jakie zadania sa na drugim etapie rozmow rekrutacyjnych? Chodzi mi o stanowisko testera. Byłbym wdzieczny za jakiekolwiek info!

pipi

@13, ale nie dla świeżaków...

mietek

Czy po roku jako software verification engineer można liczyć na 5tys do łapiki ?

anonim

(usunięte przez administratora)

jeż

Bez doświadczenia też wezmą na testera za jakieś 2,5k do reki

Hirek

Ogólnie firma jest ok - problem jeżeli chodzi o IT stanowią projekty i klienci te projekty zlecający. Projekty są często długotrwałe i mało rozwijające, a jak dorzucimy do tego upierdliwych klientów z którymi ciężko się współpracuje to efekt jest taki że nawet pomimo fajnych benefitów i przyzwoitych pieniędzy ludzie nie chcą w nich pracować. Ogólnie firmę oceniam dobrze.

tox

witam, ja jestem zadowolony z pracy (mija mi juz drugi rok) nie uwsteczniam się i nie nudze, atmosfera na duuzy plus, wynagrodzenie tez mi odpowiada.

inny były pracownik

Pracowałem tam przez jakiś czas w zeszłym roku, zwolniłem się widząc jak się uwsteczniam zawodowo i rozleniwiam. Od 8 miesięcy pracuję gdzie indziej i mega sobie chwalę patrząc wstecz jakoby ten czas w rec przepracowany był bezpowrotnie stracony. W Rec sami nie wiedzą czego chcą. Tak jak kolega "były pracownik" wspomniał - obiecują na początku przy rozmowie dużo i opowiadają o świetnych projektach, później okazuje się, że człowiek przez dwa miesiące siedzi i patrzy w sufit bo nie ma dla niego fizycznie pracy - dobrze, że płacą przynajmniej za siedzenie (tym co mają umowę o pracę, nie wiem jak to z innymi umowami) i nic nie robienie. Ogólnie to co były pracownik napisał jest prawdą i zgadzam się z tym. Znam takich co siedzieli przez pół roku czasami nawet więcej bez projektu dochodząc na granice internetu z nudów. Co do kadry zarządzającej - słaba, głównie wygląda to tak, że mydlą oczy i klepią po plecach i obiecywać tylko potrafią że zaraz będzie projekt (wrażenie trochę dwulicowości). Niestety to jest praca i biznes więc widocznie muszą tak robić - zatrudnić ludzi żeby były zachowane zasoby ludzkie żeby mieć potencjał i jakąś elastyczność w doborze pracowników pod ew. projekty. Atmosfera - spoko jeżeli chodzi o współpracowników choć w niektórych przypadkach zachowania, często można też odczuć (w tych co są tam zabetonowani po kilka lat) typowy "wyścig szczurów" i "lizanie ego" przełożonych tak jakby mieli coś na tym ugrać dla siebie. Pieniądze - średnie, w innych firmach można lepiej wytargować. Bardzo duża rotacja. Firma raczej dla młodych zaraz po studiach na zasadzie "posiedzieć rok i mykać gdzie są lepsze projekty i lepiej płacą". Technologie - na ogół przestarzałe, żadnych nowinek tam się nie doświadczy, praca odtwórcza. Pozdrawiam wytrwałych ;)

Były pracownik

Nie polecam. Przy naborze uzgadniane były inne projekty. Później okazało się, że ich nie ma. Następnie próba wepchnięcia w stare technologie lub nieadekwatne do kierunku kariery zawodowej. W mojej ocenie słabe zarządzanie managerskie, stare toole projektowe itp. Dla studenta na początek na plus, ale dla rozwoju kogoś z dłuższym stażem to raczej nie jest to. (Pieniądze raczej w porządku i to liczę na plus.)

xxx
@Były pracownik 14.11.2014 23:48
Nie polecam. Przy naborze uzgadniane były inne projekty. Później okazało się, że ich nie ma. Następnie próba wepchnięcia w star...

Jak długo pracowałeś?

pytanie

rafal, moglbys powiedziec cos wiecej? na jakie stanowisko byla to rozmowa, jaka umowe Ci proponowali? co masz na mysli mowiac o rozwoju kolegi - bo wyzej mozna wyczytac, ze wlasnie ten rozwoj jest sredni.

rafal

hej, byłęm ostatnio na rozmowie i troche sie dowiedzialem. rec ma otwartych dosc duzo stanowisk bo jest duze zapotrzebowanie w projektach, firma sie rozwija etc. nie wiem czy maja problemy z pozyskaniem pracownikow? pewne jest ze wciaz poszukuja - jak chyba wiekszosc wroclawskich firm it. moj kolega 2 miesiace temu dolaczyl i poki co jest zadowolony, przynajmniej sie rozwija a nie to co poki co ja w wieeelkiej firmie. ostatnio mam wrazenie ze im wieksza firma tym bardziej sie cofam w rozwoju.

adek

Czy mógłby ktoś opowiedzieć jak wygląda rekrutacja?

olo
@adek 03.09.2014 16:02
Czy mógłby ktoś opowiedzieć jak wygląda rekrutacja?

To zalzy pewnie od staowiska na jakie zlozyles aplikacje, zazwyczaj sa to dwie rozmowy, biora w nich udzial kierownicy techniczni i jeszcze ktos kto rozmawia z toba na tematy nie zwiazane z programowaniem, a i jest jeszcze taki test o cechach charakteru czy cos ale tu sie nie ma czego obawiac, wyjdzie co ma wyjsc. Ogolnie jest dosc "przyjemnie" w sensie nie czujesz się jak czlowiek w tej rekrutacji, a ja to cenie.

rob

ponoc preferuja umowy o prace wiec stabilność jest, ale jak chcesz pracować na wlasny rachunek to tez jest taka możliwość, trzeba sie dogadywać

ks

ja osobiście polecam RECa, atmosfera super, mogę się dużo nauczyć no i zarobki też mi pasują:)

rob

ja zmieniłem na RECa i póki co jestem zadowolony. świetna atmosfera pracy przede wszystkim

adamb

pracuje pare miesiecy ale chyba sie zwolnie bo nic tu ciekawego nie robią. Faktycznie sporo młodych ludzi, chyba zaczynają tu swoją kariere. no cóż, nic tu po mnie.

kk

Pracowałem w recu 2 lata temu i powiem jedno - nie było źle, ale jeśli człowiek jest zdolny i chce sie rozwijać to prędzej czy później się z tamtąd zwinie, albo przejmie go inna firma proponująca lepsze warunki finansowe czy ciekawsze projekty - zreszta widać to obecnie - połowa reca to studenci. Polecm reca na rok, dwa a potem rozwijajcie skrzydła gdzie indziej !

Kiedyś tam pracujący

Niestety ja mam złą opinię o tej firmie. Management nie interesuje się w ogóle pracownikami i ich chęciami rowoju, klepią nierozwijające (dla pracownika) projekty, obiecują inne, ale bez pokrycia, płacą tyle co na kasie w biedronce - liczy się dla nich tylko ich zysk. A jak im powiedzieć w twarz że chce się po długim czasie od obietnic wreszcie jakiś inny, ciekawszy projekt niż naciskanie przez 8godzin klawisza F5 przynosi skutek zwolnienia, z datą dnia poprzedniego. Aczkolwiek ich plan \"wyciągniecia ludzi\" z nudnego, nierozwijającego projektu się powiódł - wszyscy będący w projekcie zmienili pracodawcę (łącznie 4 osoby) - to taka opinia z przed 4miesięcy. Ogólnie nie polecam, chyba że chcesz patrzeć jak inni się rozwijają a Ty się cofasz...

aj

Firma cały czas mocno inwestuje i się rozwija. Co miesiąc dołącza kilka osób. Generalnie z tego co wiem to mają duże ciśnienie na nowych pracowników. Dużym plusem jest świetna kadra managerska, zero prostactwa i taniego cwaniactwa co się coraz częściej zdarza. Kolejnym plusem jest różnorodność projektów. Minusem jest mało szkoleń dla pracowników. Jak ktoś lubi delegacje to też może się w tej firmie realizować :)

zadowolony

To jest na prawde dobra firma, caly czas sie rozwijaja,. Jestem tu od roku i bardzo zadowolony. Klimat, socjal,mila atmosfera, bardzo dobry zespol kierwoniczy. Widac, ze maja startegie. Firma zostala zakwalifikowana do polskich czempionow. Mam juz filie w Koszalinie, Zielonej Gorze , w Slowacji i Chorwacji. Planuje w tym roku otworzyc biuro w USA. A wiec polecam

absolwent

Cisza... Tak zle jest czy boi sie ktos puscic pary?

anonim

Moze ktos uprzejmie doniesie jak obecnie wyglada praca w tej firmie?

mh

Osoby które rok temu wieszczyły upadek REC'a i odpływ ludzi powinny sie teraz wstydzić bo firma od tamtego czasu prawie podwoiła zatrudnienie... Generalnie firma jest stabilna i nie zanosi sie na zadne zwolnienia - wręcz przeciwnie. Osobiście jestem zadowolony z pracy w Recu, generalnie warunki są podobne do innych firm IT we wrocku, no może program szkoleń dla pracowników jest jeszcze słaby ale to tez się zmienia.

anonim

Pracuje we Wrocku ale codziennie wspolpracuje z Koszlinem poniwaz projekt jest czesciowo tam realizowany. Z tego co gadam to chlopaki na pomorzu sa zadowoleni. Jezeli chcesz bezposrednio kogos zapytac to musisz poszukac na takich portalach jak goldenline

ciekawy

Kto może coś powiedzieć o pracy w oddziale w Koszalinie (http://www.gowork.pl/opinie_czytaj2,677387,0,0,99999)?

anon

no tak nie samowite warunki płacowe kolega u góry może nawet autobusem dojeżdżać. Nie pocieszaj się ty musisz dojeżdżać autobusem bo rowerem możesz tylko w lato jeździć, a samochodu się nie dorobiłeś

anonim

Dla mnie po studiach SUPER firma, fajna atmosfera, duuuzo wiedzy do ogarniecia, wyjazdy zagraniczne, super biura i nawet autobusem dojezdzam spoko! pozdro!

anonim

Jesli mozna spytac, to co zmotywowalo do wyjazdu? Zarobki?

byly pracownik

Ja bardzo dobrze wspominam prace w RECu. Fajna praca, ciekawa robota a atmosfera niepowtarzalna. W mojej obecnej firmie nie mam takiego fajnego systemu benefitow jak w RECu jednak wyjechalem z kraju. :) Nie ma co sie nakrecac i przekrzykiwać w tych opiniach. Kazdy zawsze bedzie mial swoje zdanie na temat pracodawcy, nie mniej jednak mysle ze REC jest jedna z ciekawszych firm IT we Wrocławiu. Pozdro!

xyz

Moim zdaniem porównując do innych firm we Wrocławiu, to REC wypada całkiem nieźle. Są przyjemne warunki pracy (pokoje a nie open-space, jest miejsce gdzie można sobie zrobić przerwę). Zarobki są ok (jak na Wrocław), można sporo odłożyć na projektach za granicą i jest socjal (dopłaty do obiadów itp.). Minusem jest to, że firma nie inwestuje w pracowników. Myśle, że dla początkującego firma jest dobrą opcją.

anonim

oberwator - 2010-03-16 23:07:44 to nie żadna ucieczka, tylko kontrakty do zrealizowania dla Tieto czy NSN... HAHAHA! Tak wlasnie wyglada moderowanie forum przez pracownikow RECa...."kontrakty do zrealizowania" HAHAHA!!! Nowe umowy z lepszymi warunkami to sie teraz nazywa "kontrakt do zrealizowania" no i moze Ci pracownicy jeszcze wspominaja prace w RECu w samych superlatywach?! Ciekawe ile jest juz kawalow na temat tej niezmiernie ciekawej firmy....???

oberwator

to nie żadna ucieczka, tylko kontrakty do zrealizowania dla Tieto czy NSN...

delegat

Z zaufanego zrodla (czytaj pracownicy) dochodza sluchy ze REC zwija biznes i co lepsi juz sie ewakuowali a pozostali w pospiechu szukaja zaczepienia w stabilniejszych firmach jak Tieto czy NSN.

anonim

skoro jest tak pieknie, to zapytajcie w RECu ile osob zwolnili w ostatnim czasie? A jezeli ktos chce tam pracowac, to oczywiscie rozumiem, bo przeciez samobojcy i desperaci tez chodza po ziemi :)

znajowy

może to i wszystko bardzo ciekawe... ale żeby na swoich stronach umieszczać obrazki żywcem wzięte ze stron "S" - np. patrz buśki na "Open positions"...

anonim

Po ofertach pracy widać, że REC "szuka ludzi" ..... jednak znawca tematu zauważył również, że tuż po "grupowych" zwolnieniach w 2009 REC nadal zamieszczał oferty pracy - taka symulacja dobrej kondycji f-my. Myślę jednak, że opinie o firmach IT rozchodzą sie po wrocku szybko i to nie koniecznie przez fora jak np. to obecne, które jak narazie tworzone głównie przez ludzi RECa.

thobi

Teraz kryzys się skończył i REC zatrudnia na nowo. na dodatek otwiera dalsze placówki - co widać na www.rec-global.com

Siemensowiec

Też słyszałem, ale przynajmniej zareagowli szybko aby nie (usunięte przez administratora)całej firmy, mam tam kolegę, który mówi , że w nich wierzy.... a kryzys jest wszędzie. Gdzie właściwie , oprócz NSN można znależć pracę we Wrocku bo u nas już nie

gumis

Słyszałem że ostatnio były tam zwolnienia części załogi pracujacej przy projekcie dla Continental.

anonim

REC RULEZ - sie zatrudnilem i jest super w porownaniu z tym polskim [usunięte przez admina] molochem w ktorym do tej pory robilem. Brakuje mi troche tego, ze jeszcze nie robia swoich produktow. ~senior architect

Zostaw opinię o GlobalLogic Sp. z o. o. - Wrocław

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie GlobalLogic Sp. z o. o.