Berlin-Chemie/Menarini Polska

2.9/5

• Nasze wartości
  • Praca w BCM
  • Proces rekrutacji
  • Benefity dla pracowników

Nasze wartości

Praca w BCM

Proces rekrutacji

Benefity dla pracowników

• Ciechanów

5. Opinie o Berlin-Chemie/Menarini Polska Sp. z o.o.

Opinie o Berlin-Chemie/Menarini Polska Warszawa

Nie przegap nowości o Berlin-Chemie/Menarini Polska Sp. z o.o.!

Zaniepokojony

10.06.2025 12:20

Jeżeli prawdą jest że AM pojechał wypytywać obsługę restauracji co zamawiała przedstawicielka będąca na okresie wypowiedzenia, tylko po to żeby wręczyć jej dyscyplinarkę gdy zdawała sprzęt to chyba znak że trzeba się mocniej rozglądać, bo kryzys wizerunkowy tylko się pogłębia, jak do tej pory, nie odczułem żadnej poprawy, mimo obietnic
    Papuga

10.06.2025 17:10

Bo wolą odwracać wzrok, każdy w firmie wie co to za typ człowieka, a mimo wszystko dalej robi cyrki, wolą wymienić kilka osób niż jedną
    Waleczne Serce

12.06.2025 10:33

(usunięte przez administratora) Trzymam za was kciuki, jeżeli nie zamierzacie zmieniać pracy to nie odpuszczajcie mu. Kropka drąży skalę. Historia pokazuje, że można wysadzić z wozu (usunięte przez administratora) nie jest to proste, bo góra zawsze zamiata pod dywan i niczego nie widzi, miesiącami i latami .. Ale my jesteśmy zdolni, w końcu „bo jak nie my to kto”
    H

11.06.2025 21:21

Troska o ludzi… Wystarczy popatrzeć na działania niektórych przełożonych i na to jak wygląda zespół po roku, żeby zrozumieć, ile naprawdę znaczą firmowe wartości.
    AdamUkulele

11.06.2025 20:16

Gowork znów płonie 😊 cała ta gorąca sytuacja znów zaszkodzi nam.. bo Waszej renomy chyba już bardziej zepsuć się nie da. Uważacie że za 100 zł budżetu który srednio mamy na prezentacje kupujemy sobie wycieczki do Abu Dhabi czy organizujemy bal maskowy dla rodzin z dziećmi ? Bawicie się teraz w sherlocka Holmsa tylko w budżetowej wersji.. Gdybyście mieli do nas tyle zaufania co do własnych teorii to wszystkim żyło by sie lepiej. Serdecznie dziękuję za jakikolwiek budżet, kolejna prezentacja odbędzie się z flamastrami i brystolem z biedronki.. Oczywiście kupionym za swoje bo 30 zł na artykuly techniczne też będziecie podwazac. Jak to śpiewała Paktofonika „Świat schodzi na psy, razem z nim my.. wierzysz mi ? Policzone są Twoje dni” idealnie odnosi się to tej calej sytuacji.
    Mimi

11.06.2025 15:16

Ja też sie czuje, że poprostu polegliśmy wszyscy.. jeszcze 3, 4 lata temu moje całe skupienie było na wyniku, częściowo dla siebie częściowo dla firmy...naprawdę mi zależało..teraz czuję się jak na polu bitwy..jak usłyszałam, że na okrągłych stołach mam mieć oddzielną sale..( za 200 zł za osobe) i bedzie osoba, która bez mojej wiedzy będzie mi robiła zdjęcia...że mam fotografować 4 pizze w aptece tak żeby było midać że to apteka...po co nam budżet? Przecież łatwiej będzie bez budżetu, bez konferencji, bez próbek, bez gadżetów, z badaniami sprzed 15 lat, ciągle tymi samymi ulotkami, lekami gniotami kupowanym od innych firm... gdzie jest dawne Berlin- Chemie? Ryba psuje się od głowy...zawsze...ale to na nas się wszystko skupia, na każdym naszym ruchu, braku, niedopowiedzeniu ...mimo, że ciągle chcą więcej, lepiej, tak jak oni chcą...ale na końcu są ludzie czyli my, którzy jeśli czujemy się niedoceniani, kiedy czujemy, że szuka się na nas haka...coś Wam powiem..na każdego znajdziecie..i na was też znajdą...taka robota :D
    XYZ.

30.05.2025 20:20

Dzień dobry, Wiem, że biuro czyta wiadomości, które się tu znajdują. Niestety mimo dobrych chęci i założenia firmowego @, nie czuję się bezpiecznie chcąc napisać co dzieje się w firmie. Mam obawy o swoją pracę, a zależy mi na utrzymaniu rodziny … natomiast to co aktualnie wyprawia się pod względem kontroli przedstawicieli dobija mnie psychicznie … ciężko pracuję się w firmie, która nie ma zaufania do pracowników. Znajdźcie proszę rozwiązanie albo chociaż jakiś mały złoty środek we współpracy przełożony-REP i dajcie nam normalnie pracować. Nauczcie Kierowników doceniać nasze kompetencje.
    Sandra

10.06.2025 09:13

Do tego się HR nie ustosunkuje. Ale jak była mowa o burzy na temat zbiórki charytatywnej dla syna Joanny, to się z imienia i nazwiska podpisywali i prześcignęli się w tym, jacy to odważni i rycerscy są. Śmiech na sali, naprawdę. To jacy jesteście ludzcy, pokazujecie w tych, ile szacunku okazujecie tymi z najniższego, a nie najwyższego szczebla….
    Ola

01.06.2025 21:08

Zarabiać w tak dużej firmie tak małe pieniądze. Nie polecam .
    Kuba

02.06.2025 22:13

Sama prawda. Dobrze napisane! Obiecali ale nic nie dali. Obiecują że się coś zmieni a taka jest prawda że będą nam ucinać za byle co… a przy okazji więcej wymagają. Niestety jak się nie wezmą za kadrę kierowniczą i z nimi nie zrobią prządku to nikt nie będzie chciał tu pracować! Bardzo małe zarobki dalej oscylujące w granicach 8-9 tys brutto i kierownicy bez kompetencji! Brani po znajomościach… CYRK
    Greg

10.06.2025 09:07

Czy coś się zmieni? Nie, nie łudźcie się. Ile osób odeszło do początku roku? Wiele. Na szczęście jestem jedną z nich. Nie żałuję. Zmieniajcie to g..ówno, jak tylko będziecie mieć możliwość i zostawcie ten krąg wzajemnej adoracji (niekompetentną kadrę zarządzającą od Aśki, po ASMów) za sobą. Nie warto na tych nierobów pracować. Może być inaczej uwierzcie! życzę powodzenia byłym kolegom z pracy
    Ex

04.06.2025 09:34

Usłyszałem kiedyś że błąd popełniony drugi raz nie jest już błędem tylko wyborem.. Przykro patrzy se na to że nasza firma totalnie nie uczy się na błędach.. nawet swoich. Dziale HR zobaczcie proszę na liczbę zwolnień w niektórych regionach , ciężko uwierzyć ze nie widzicie co tam się dzieje są regiony gdzie od początku roku odeszło 50% ludzi, dobrych ludzi ,którzy byli naprawdę wizytówkami firmy, lubiani i szanowani za bycie sobą.. Nie umniejszam nowym pracownikom ale sami widzicie ogromne problemy z rekrutacją.. Może warto zrobic sobie rachunek sumienia, nie mowiq juz o aspektach finansowych ale o byciu sobą. Sztuczne wizyty i wymagania asmow raz na 2 tyg doprowadza tylko do jednego..
    Eryk

04.06.2025 15:34

Sztuczne wizyty? Wyjaśni ktos, o co chodzi? Skoro z tego powodu odchodzi tyle osób to pewnie ważna sprawa.
    Ex

04.06.2025 18:50

Ja wiem że na papierze i waszych komputerach wszystko wygląda świetnie, ale na szczęście nauczyliśmy się ignorować 90% kolejnych nowych wyśmienitych strategii (czyt. Mshow) to PRL-owskie arcydzieło , zero luzu, problem o kolejność promowanych leków czy wypowiedzenie nie odpowiedniego slowa w nieodpowiednim miejscu:: poważnie ? po kilku latach znajomości lekarza oczekiwane jest od nas wywiad z 10 podpunktami po którym lądujemy za drzwiami. Na szczęście wielu z nas nie daje się tej propagandzie (poza podwójnymi wizytami) bo przecież nie można być sobą.. tylko odlanym od foremki ludzikiem.. Codzień ratujemy firmę przed jej własną strategią, na podwójnych Czy cyklowkach grzecznie kiwamy głową, po czym wracamy w teren i robimy to co działa od prawie 30 lat.. dlatego może warto przyznać to że nie jesteśmy tu problemem .. tyko ostatnim powodem dla którego ta firma jest „jeszcze” dobrze postrzegana na rynku.
    Eryk

25.04.2025 15:39

Ktoś kiedyś pisał, że nawet po podwyżkach pensje tutaj nie są rynkowe. W przypadku przedstawiciela medycznego też tak to wygląda? Jest ktoś w stanie powiedzieć ile się realnie zarabia w miesiącu z premiami i bez?
    Barbara

31.05.2025 04:59

A na czym polega "premiowy teren" i ile można dodatkowo zgarnąć? Nadal szukają tego przedstawiciela i obiecują atrakcyjne warunki.
    Xoxo

02.06.2025 12:58

Premiowy teren czyli taki, który zawsze dobrze plasuje się w rankingu. Są takie tereny, na których nie musisz mocno się starać, a i tak wypadasz bardzo dobrze. A są też takie, że choćbyś stawała na rzęsach to ranking ani drgnie. Generalnie słaby masz wpływ na wynik w tej firmie. Ciężko tu mówić o wysokościach premii, ale maksymalnie możesz zgarnąć chyba kilkanaście tysięcy na rękę kwartalnie.
    Veritas

02.06.2025 12:46

Asystent AI

Była oferta pracy na Asystenta ds. marketingu, umowa o pracę i zatrudnienie na pełen etat. Firma wymagała doświadczenia w organizacji wydarzeń konferencyjnych, a także dobrej organizacji pracy i pewnej samodzielności. Wyróżniała się prywatna opieka medyczna. Czy ktoś wie, jak wysokie były wymagania na tym stanowisku i czy wynagrodzenie rzeczywiście odpowiadało oczekiwaniom w tej branży?
    #SpecjalistaDsMarketingu

13.05.2025 12:03

Kuba

24.05.2025 16:15

Tą firmę męczy jeden nowotwór pod postacią Piotra O. Wszystkie linie o tym mówią głośno ! Do puki ktoś z góry nie zauważy tego nigdy w tej firmie nie będzie dobrze. Ale patrząc co się dzieje i jaki jest (usunięte przez administratora) to może w końcu się i za niego zabiorą !
    Gocha D

26.05.2025 16:44

Proszę nie pisać tu o takich rzeczach. Wyraźnie było powiedziane przez ex wodza że nikt w internecie nie może czuć się anonimowy. Od tego stworzyliśmy Wam email firmowy.Tu na bank możecie czuć się bezpiecznie i anonimowo. Hahaha.

07.05.2025 11:41

Asystent AI

Firma Berlin Chemie/Menarini rekrutuje na stanowisko Przedstawiciela Medycznego (Linia Rx, NLPZ). Wynagrodzenie nie zostało określone. Praca będzie się odbywać w trybie mobilnym, co może być zarówno zaletą, jak i wyzwaniem. Najważniejsze wymaganie to przynajmniej rok doświadczenia jako przedstawiciel medyczny. Na plus wypadają benefity, zwłaszcza prywatna opieka medyczna i możliwość korzystania z samochodu służbowego prywatnie. Jakie zdanie mają pracownicy na temat obciążeń w tej pracy oraz realnych zarobków? Czy wymagania są zbyt wysokie na tym rynku?

07.05.2025 12:33

Jak dla mnie obowiązków jest jak w każdej firmie ani mniej ani więcej.Wszystko co można spotkać w pracy przedstawiciela medycznego.Jesli ktoś mial jakieś doświadczenie w innych firmach nic szczególnego go tu nie zaskoczy.
    Były

11.05.2025 12:00

Zarobki poniżej średniej rynku w tym zawodzie, chociaż to się zmienia niby i podwyżki większe podobno są w drodze. Dużo zajęć po pracy, szkolenia, kursy, testy. Więcej czasu poświęca się na pracę, może średnio w innych firmach. Możesz liczyć się z tym, że wyjazd służbowy, będzie kolidował ze świętami i dniami ustawowo wolnymi od pracy.
    Jaktam

07.05.2025 01:24

Co jest powodem tylu vakatów na Podkarpaciu?
    Podpowiem

07.05.2025 09:29

Z tego co wiem, zmienił się kierownik, który był w porządku i ludzie zaczęli składać wypowiedzenia

07.05.2025 10:08

Problem odwieczny… wcześniej psychiczna szefowa, teraz kierownik po układzie dla którego przygotowano stanowisko. I już obrósł w pióra i szaleje. Szybko zapomina się jak się było repem
    Bożena

24.04.2025 15:27

Oooo jaka cisza na portalu chyba koledzy i koleżanki dostali dobre podwyżki ????
    Gall Anonim

03.04.2025 22:16

Krka 1,9 średnia ocen Berlin-Chemie 2,2 średnia ocen Ocen na gowork...aktualna To fakt. Kiedyś się różniliśmy. Dziś ten sam poziom. Najlepsi odpływają. Nikt nie reaguje gdyż jest przy korycie:) Aktualnie jesteśmy na tym samym poziomie co niegodna KRKA. Kiedyś nie do pomyślenia :) Prestiżowa firma została zduszona. Autodestrukcja.
    Fakt

12.04.2025 11:01

Otworzyłem dobrego szampana, jak opuściłem ten tonący statek. Nie szkoda mi było nawet premii rocznej. Cokolwiek byle nie to. A co do AMów, to tak na szybko. Sensownych brak, bo ostatecznie oni też czują, że są bliżej (usunięte przez administratora) i z ludzi, zamieniają się w … :)
    Rudy

14.04.2025 09:35

Tak dla przypomnienia: roczna premia to suma "zamrożonych" premii z każdego cyklu. Firmy z klasą wypłacają zaległe premie. Przecież ktoś ciężko na nie pracował - ale to dotyczy firm z klasą nie BCM! Tu po opuszczeniu struktur zostajesz wrogiem publicznym nr 1!
    Długoletni pracownik

24.03.2025 11:36

Ponieważ pracuję tu już trochę, to powiem Wam, że są przedstawiciele, którzy nie latają z różnych względów i nie było z tym problemów. Można nie lecieć, wtedy idzie się normalnie do pracy. Jeśli większość z nas, która nie chce jechać, (usunięte przez administratora)
    Kolo

28.03.2025 22:14

chyba Erykowi chciałeś to odpisać bo ja jestem tego zdania, co większość tu piszących. Eryk udaje że nie wie o tym co się u nas dzieje. Ja nie mam deficytu oceny sytuacji ;) przeczytaj co napisałem wcześniej.
    odt

29.03.2025 12:00

tak, dokładnie. Dzięki za precyzję.
    Gall Anonim

26.03.2025 20:05

Drodzy koledzy z BC. Znów to samo. Bez zmian. Niby super mail od Pani Dyrektor Generalnej, że podwyżki będą lepsze. Strategia nadal ta sama....dowiemy się o kwotach dopiero na Krecie, byśmy nie zdezygnowali z tego wylotu.

03.02.2025 08:29

….

20.02.2025 22:30

„Chcemy podwyżek „ zapytam za co? Czy Twoja postawa nie jest tym czym sobie wynegocjowałeś przed podpisaniem umowy ? „Wykorzystują ludzi” - czujesz się wykorzystany złóż wypowiedzenie idź pracować gdzieś indziej bo przecież inne Firmy płacą lepiej? Brawo za „odwagę” mówienia głośno. Wydaje mi się, że mówić można głośno bezpośrednio do danej osoby, a nie poprzez wypisywanie anonimowo na form
    Joe

25.03.2025 21:13

Analityk trzeba się było przydać na coś to byś dłużej popracowal
    Reporter Dd

22.03.2025 08:05

W imieniu swoim i mojej rodziny pragnę z całego serca podziękować firmie za spieprzenie Świąt Wielkanocnych, z uwagi na konieczność spędzenie uroczego tygodnia z rodziną BC... nawet nie wiem jak to wytłumaczyć dzieciom... że sorry, ale w poniedziałek wielkanocny prawdopodobnie będzie trzeba się rozstać, bo trzeba zdążyć na samolot na drugi koniec Pl... to szczyt szczytów bezczelności, ignorancji i egoizmu!!! Oczywiście można nie jechać, ale wątpię, aby taka decyzja obyła się bez konsekwencji. Po cichu można liczyć, że na wycieczce zdarzy się jakiś wypadek w sobotę lub niedzielę, to wtedy może firma odda chociaż należne wolne za pracę w weekend

22.03.2025 22:21

Ogólnie to śmiem twierdzić że jesteś osobą której nic nie będzie pasowało!jak byś nie pojechał na cyklowke i musiał we wtorek wizyty robić i normalnie pracować to jestem praktycznie przekonany że byłby lament że inni pojechali za granicę a Ty musisz ciężko pracować i jaka to jest niesprawiedliwość..
    Dd

23.03.2025 19:57

Wizyty to moja praca, a taki dobrowolny przymus jak te śmieszne wyjazdy ingerują w moj czas wolny: wieczory, weekendy i tym razem nawet święta. To nie w porządku, tyle. Nie powinno się stawiać dorosłych ludzi w takiej sytuacji
    Beatka ta od Tadka

13.02.2025 20:40

Super, bardzo serdecznie dziękujemy za odpowiedź e formie maila na nasze żale Pani Dyrektor. Prosimy więcej konkretów o podwyżki (te maksymalne stawki), skoro tak dobrze poszło z wycieczką, mimo, że nie zrobiliśmy planu. To niech te nasze starania będą docenione w tym, co głównie praca powinna przynosić: godziwe pieniądze. Bo wspomnieniami z tygodniowego wyjazdu naprawdę jest ciężko wyżywić rodzinę i spłacić kredyt. Choć próbuje cały czas, tak samo jak mówię dzieciom, że no donośna nie idziemy, ale możemy pójść i w mamusi samochodzie bajkę na telefonie obejrzeć. A mama Wam opowie? Jak było fajnie na wycieczkach z pracy, nie martwcie się, że u babci zostaniemy dzień krócej w święta, mamusia musi jechać w nagrodę do Grecji!
    Pracownik wyrobnik

21.03.2025 09:39

Ja widzę sprawę tak... Jeżeli była taka sytuacja, że np. ktoś z przedstawicieli miał chore dziecko, wystąpił z prośbą o pomoc do firmy, a ta mu odmówiła, bo "wicie, rozumicie, piniędzy nie ma i nie będzie", to pretensje są uzasadnione. Jeżeli natomiast nie było takiej sytuacji, to należy najzwyczajniej w świecie zamilknąć.
    Były rep

22.03.2025 19:09

Teraz w Berlin Chemie wyjazdy cykliczne to są wycieczki zagraniczne, w czasie których leży się na plaży cały dzień lub ewentualnie zwiedza? Z ciekawości pytam, bo za moich czasów cyklówki to były codzienne szkolenia od 9.00 do 17.00, plus ćwiczenie scenek i raczej nikomu nie przychodziło do głowy, żeby na to nie jechać, bo konsekwencje takiej niesubordynacji, choć nie wyartykułowane wprost, były raczej niezbyt przyjemne.
    Zwykły pracownik

21.03.2025 13:05

Proszę, nie komentujcie więcej tematu pomocy. Wszyscy gracie kartą, której nie macie prawa dotykać - nieszczęściem w rodzinie. Joanna nie prosiła o pomoc, o zbiórkę więc bez sensu jest cała dyskusja o zasadności wsparcia. Inicjatywa wyszła od kogoś innego i chciałbym wierzyć, że osoba ta miała krystalicznie szczere intencje. Inicjator komentarzy przeprosił, przyznał się do błędu ale jak już piranie poczuły krew to trzeba było dalej atakować. Po co? Biuro - Wasze "jeden za wszystkich ..." przyniosło chyba odwrotny skutek niż planowany. Trzeba było dalej udawać, że nie czytacie. Cyprian - piszesz o wierze w ludzi a jednocześnie oceniasz innego człowieka pisząc o "wylewaniu frustracji za nieudane życie". Hipokryzja. Wszyscy wykażmy się empatią, Joanna jest matką, która walczy o zdrowie swojego dziecka i to jest najważniejsze. Życzmy zdrowia, trzymajmy kciuki.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Berlin-Chemie/Menarini Polska?

Kontakt - Berlin-Chemie/Menarini Polska Sp. z o.o.

Zygmunta Słomińskiego 4 00-204 Warszawa

Branża główna: Farmacja i suplementacja

LinkedinIconYoutubeIcon
    Zdrowy rozsądek

21.03.2025 09:18

Drodzy. Czy ta platforma to miejsce dyskusji co wypada czego nie?! Czy Berlin Chemie zrobiło sobie platformę do wymianą zdań między pracownikami a dyrekcją?! Ta platforma służy do wyszukania opinii o pracodawcy przed podjęciem ewentualnej decyzji o zmianie. Dyrekcji - jeśli nie potrafi rozmawiać i wysłuchiwać pracowników proponuję założenia forum dyskusyjnego, pracownikom trochę empatii,pokory i odwagi w wyrażaniu opinii z kulturą i smakiem. Wizerunkowo dla BCM to jakaś tragedia a włączanie się do dyskusji biura ( bo tak wnoszę z opisów) to totalne nieporozumienie,brak umiejętności zarządzania i dramat.
    MD

18.03.2025 10:57

Są sytuacje, w których warto powstrzymać się od komentarza. Tak po ludzku i po prostu. Sytuacja czyjegoś nieszczęścia to właśnie ten moment. Apele o pomoc są standardowo kierowane do wielu osób a pomagają ci, którzy chcą i mogą. Tak to działa. Jeżeli nie chcesz, nie możesz- zignoruj ten apel. Głośno i publicznie warto mówić o sukcesach w pomaganiu. To inspiruje innych. Boli Cię nieszczęście kogoś innego - działaj! Zorganizuj zrzutkę, licytację, bieg charytatywny. Zrób cokolwiek co ma sens ... Jeżeli jesteś Pracownikiem BCM i masz trudności zdrowotne w rodzinie - możesz liczyć na wsparcie z ZFŚS. Masz propozycję jak pomóc i chcesz o tym porozmawiać osobiście - znasz mój telefon i mail. Czekam. Małgorzata Domańska pracownik firmy Berlin-Chemie/Menarini Polska

19.03.2025 14:52

Pracuje w firmie BC od wielu lat, ale ani razu nie otrzymałem oficjalnego maila Małgosiu na temat pomocy,wsparcia z ZFŚS jesli pojawią sie trudnosci zdrowotne w rodzinie. Proszę cię o oficjalnego maila w tej sprawie do wszystkich pracowników BC o jakim wsparciu piszesz. Niby jak mamy liczyc na pomoc jeśli nie wiemy że są takie narzędzia?
    Siwy

19.03.2025 23:55

Odnośnie tego Gosia pisała anonimowo, ale mnie się za to rozlicza. No trudno. Każdy ma swoje lustro, w którym się przegląda. Łatwo człowieka wepchnąć w szufladę potwór, bo powiedział to co myśli, nie urażając przy tym nikogo i nikomu źle nie życząc, a mówiąc jedynie o jawnej niesprawiedliwości i obłudzie.
    Do Asi K***ckiej

18.02.2025 10:12

(usunięte przez administratora) aż łezka kręci się w oku gdy opowiadasz o tym jak to wielką wartością w firmie są ludzie. Szkoda, że nie stać Cię na szczerość aby powiedzieć prawdę, że masz nas głęboko (usunięte przez administratora) Pozwalasz (usunięte przez administratora) nas nie szanować. Ile to osób już pisało o(usunięte przez administratora). Sam w tej firmie przeżyłem wiele skrajnych przykrości za rządów jednego z nich. Co roku walczysz jak lwica o podwyżki po czym okazują się tak żenująco małe,że wstyd się przyznać ile zarabiam w ,,topowej,, firmie jaką niestety BCM już można powiedzieć, że taką była. Wysyłasz w pole swoich ludzi nie wiem po co? W czym mają pomóc? Torbę chyba wypchaną papierami mi ponosić. Ci co mają dobre tereny zgarniają premie i nawet mogą nic nie robić. Demotywujące jest to,że opracuję się jak (usunięte przez administratora) Cisnę lekarzy ,a wystarczy, że ktoś zrobi wrzutę i moja praca idzie na marne, a o uznaniówce mogę pomarzyć. Twoim zdaniem nie mamy źle. A ja Ci powiem, że jak chce zabrać dziecko do specjaisty to muszę czekać i modlić się aby ta premia była bo mnie nie stać na leczenie. Upokarzające jest to, że muszę żebrać kasę od rodziny.
    Kierowca

24.02.2025 22:56

Jakie z tego morał ? Zostań kierowcą autobusu:)

19.03.2025 22:33

Słuchajcie to przecież nie jest przypadek, że na kawałku miasta w najlepszym wypadku ocierasz się o premię albo jesteśw tej drugiej połowie. Roczne premie też powinny być ujednolicone, w zasadzie to równe. Jak wielokrotnie już tutaj padło, prócz niskiej podstawy, frustrację budzi ranking. Prawda jest taka, że mogę mieć wpływ na to jak pracuję, ile godzin, ale nie na to ile pudeł sprzeda ktoś na kilku takich terytoriach jak mój. Na tzw wioskach nomen omen pracuje się też inaczej, łatwiej, nie oszukujmy się. Spróbujcie skupić się na sell in, albo nawet sell outach, bez czegoś takiego jak penetracja, zrównać podstawę i każdemu, równo założyć wzrost na cykl w wybranych max 3-4 lekach, minimalnie różnicując premie, nie jak teraz - drastycznie. I o ile wiadomo, że reaguję na konkurencję, tak nie mam żadnego wpływu na to ile konkurencji krąży na moim terenie. Podzielcie tereny choćby liczbą mieszkańców, nie lekarzy - co mają Ci przeze mnie nieodwiedzani do wyniku, na który pracuję? Usystematyzujcie bałagan z sąsiadującymi cegłami. Dajcie każdemu pracować zarówno w dużym mieście jak i poza nim. W zasadzie to po kolejnym rankingu i tym, że kolejny raz głowię się jak za 250 zł przeżyć do wypłaty, jestem gotowa przynajmniej rozejrzeć się za pracą gdzie indziej.

18.03.2025 14:52

Dajmy juz spokój tematom poza firmowym. Ci, którym potrzeba zdrowia, niech zdrowieją a ich bliscy niech czują nasze wsparcie, ktore nie zawsze musi miec wymiar finansowy.
    Kartofelek -pantofelek

20.02.2025 21:33

Czytam te wpisy od jakiegoś czasu i serio rozumiem dużo merytorycznych uwag które tu się pojawiają bo jestem tu od dawna , ale mam już takie wrażenie że nie ważne co ktoś zrobi to będzie ciągle źle, auta wymieniają źle bo tamtemu się bagażnik otwiera inaczej , źle bo teraz A3 nie Q3 - choć nigdy nie było powiedziane że wszyscy Q3 będą mieć, biuro napisze o cyklowce to źle bo termin nie taki bo znów Kreta jak słyszę w polu, podwyżki za małe choć nikt jeszcze nie wie jakie będą , dziś czytam że problem bo ten chce jechać, ten nie chce i co AM powie ( w innych firmach gdzie sami wiecie jak jest to leci garstka lub tylko najlepsze linie reszta tylko fotki ogląda na facie)- I powiem tak też bym chciała zarabiać więcej bo głupi by nie chciał ale pisanie że wszytko jest takie straszne i takie beznadziejne nie jest do końca spoko bo trochę tak to jest że dziś jest takie wrażenie że nie ważne co zrobi góra to i tak będzie hejt. Szkoda że musiało do tego dojść - ale wierzę w to że nawet z tego uda się wyjść silniejszym nam wszystkim i tego nam wszystkim życzę bo patrzac na czasy jakie dziś mamy spokój przyda się Nam wszystkim . Pozdro dla Pola
    Rozsadny

21.02.2025 10:28

No patrząc na czasy, to głównie co się rzuca tu w oczy, co ludzie poruszając, to patrząc na czasy, to zarabiamy w większości(usunięte przez administratora). Nie ma co lukrować. Po prostu. Tak jak ktoś napisał, jesteśmy w grupie najsłabiej opłacanych w swojej branży. Więc o czym Ty w ogóle piszesz? Że to nie jest spoko, żeby narzekać na wszystko? Czy Ty rozumiesz, że wszystko podszyte jest tutaj spowodowane frustracją z powodu małych pieniędzy? (usunięte przez administratora), to wiesz chyba, że jakby ludzie zarabiali tyle, żeby im starczało na normalne życie, to by nie narzekali. Na pracodawcę głównie się narzeka ze względu na pieniądze. Nikt nie narzekałby na wycieczki, nawet na scenki (relikt przeszłości), gdyby wiedzieli za co to robią (dosłownie ile wpływa im co miesiąc na konto). (usunięte przez administratora) ale nie mów, że bez przesady, biuro się tak stara, a Wy tego niewdzięczni nie doceniacie i tylko narzekacie. (usunięte przez administratora)
    Co?

15.03.2025 21:18

I jeszcze raz, co? Czkawki dostałam. Czyli to wszystko to wg Ciebie bezpodstawne oskarżenia u narzekanie? No nie. Nikt by nie narzekał, gdyby się spotykał z szacunkiem. A szacunek do pracownika objawia się w szanowaniu jego czasu, tego służbowego i przede wszystkim prywatnego, wierze w jego kompetencje i zaufaniu ((usunięte przez administratora), który się chwali, że lubi się czaić za śmietnikiem, co jest smutną prawdą), a przede wszystkim w godziwych zarobkach. Ludzie powinni zarabiać odpowiednio i się o to nie prosić. A my zarabiamy głodowo i mamy słuchać z radością jak (usunięte przez administratora) opowiada o swoim drugim stawianym domu? Mamy cieszyć się, że (usunięte przez administratora) stać na wakacje zagraniczne kilka razy do roku, jak my ciułamy, żeby nas było stać na jedne? No poczytaj sobie wszystkie komentarze i pomyśl jeszcze raz, czy serio sądzisz, tak jak napisałaś?
    ja

10.03.2025 19:44

Pisać czy nie pisać? – wnioskując po ostatnim mailu szefowej, ktoś na wysokości jednak czyta te wypociny, więc chyba warto napisać co boli: 1) Będą podwyżki. Miło. Tak wysokie jak w ubiegłym roku. Mniej miło. Moja była jedną z wyższych, ale jeśli w tym roku będzie równie „wypasiona”, moje wynagrodzenie podstawowe wciąż będzie dalekie od średniej rynkowej… 2) Narzędzia do pracy. A raczej ich brak. Ulotki i vintage kwartalnik BC. Konferencje w warunkach iście kolonijnych: śpisz doktorku w pokoju z kimś, ale nikt nie wie z kim. No i oczywiście OSy, które na niewielu lekarzach robią już jakiekolwiek wrażenie, a REPom dosłownie kradną wolne wieczory. Kradną, bo nie można ich legalnie zaraportować i skończyć danego dnia pracy stosownie wcześniej/zacząć później. 3) Cyklówki. Po co 3 w roku? Nie mam pojęcia. Dlaczego w takich terminach? Tym bardziej nie wiem. To złośliwość? Czy chęć postawienia nas przed wyborem: rodzina czy firma? Czekam tylko na godzinę wylotu na cudowną Kretę i jeśli będzie ona zmuszała mnie do wyjazdu nad ranem, lub co gorsza w poniedziałek wielkanocny, uprzejmie za tę wątpliwą przyjemność podziękuję. 4) Ranking. Ocenianie naszej pracy w ten sposób to żart. Szanse mają landy, farciarze i przekręty apteczne. Chwilami mam wrażenie, że codzienna praca z lekarzami ma tu najmniejsze znaczenie. 5) Tereny. Po styczniowych zmianach mój teren jest tak mały, że mówienie o potencjałowych lekarzach to fikcja. Odwiedzam wszystko co się rusza, bo wymaga tego kalkulator. Kręcę się w kółko, jeżdżąc wciąż tą samą drogą, w tę samą część miasta. Praca stała się nudna, a do nudnej pracy traci się motywację. Jak się nie podoba, to droga wolna – tak też można skomentować wszystkie nasze bolączki. Zmiana pracy nie jest jednak najprostszym rozwiązaniem, zwłaszcza jak są dzieci, kredyty, zobowiązania… Poza tym korpo uczy nas walczyć. Każdego dnia i do ostatniego odwiedzonego gabinetu. Uważam zatem, że ta tu burza to właśnie nasza walka. Może nie chcemy zmieniać pracy na inną, może wolimy powalczyć o to, aby ta, którą mamy była dla nas lepsza?
    Prawda

15.03.2025 21:06

Brawo! Świetna, wyczerpująca i rzetelna merytorycznie wypowiedź. Ze wszystkim się zgadzam. Podobno goworkowa burza doszła nie tylko do samej góry na Slomińskiego, ale otarła mocno uszy i Edwardowi, a nawet Josephowi. Także nie traćmy nadziei. Chęć zmiany pracy nie zawsze równa się z taką możliwością, jeśli mieszkasz gdzieś, gdzie pracy jest mało, to może to być mocno utrudnione. Zgadzam się z Tobą we wszystkich podpunktach, do ostatniej kropki. Aśka, zacznij o nas i ten statek serio walczyć. Olej kolegę(usunięte przez administratora) i jemu podobnych. Zacznij dbać o ludzi, którzy zarabiają na Was wszystkich w biurze pieniądze. Może jeszcze będzie wtedy szansa, że za jakieś dwa lata się odbijemy i znowu zacznie się dobra passa robienia budżetów. W tym roku tych szans brak. I to Wy je pogrzebaliście żywcem swoim rosnącym narcyzmem i brakiem szacunku do ludzi pola.
    Top 30

12.03.2025 11:44

Byłem kilka lat w tej firmie, praktycznie 80 procent czasu w Top 30 linii delta i alfa. Premie były bardzo dobre ale podstawa tak jak dziś słabiutka. Ale nie o tym.......Mam dzieci, kredyty, obowiązki i rodzinę i powiem Wam jedno, dzień w którym z firmą powiedzieliśmy sobie adios przyniósł za sobą normalne życie tylko bez nerwów, stresu i poczucia poniżenia. Uwierzcie mi życie po BCM istnieje jak po każdej innej firmie. Np. mam własny samochód, który sam utrzymuje i przynajmniej żadna (usunięte przez administratora) z dnia na dzień mi go nie zabierze:). To jest niesamowite uczucie - być niezależnym. Wiem że ciężko jest odejść i nikogo do tego nie namawiam każdy ma swoje życie i podejście ale jedno wiem napewno - nic się nie stanie oprócz tego że zrobi się lżej. :):) Przyjdzie też pewnie także taki czas, że ten zawód PM przestanie w ogóle istnieć i też się przecież nic nie stanie, świata to raczej ten biznes nie ratuje. :):)
    Długoletni pracownik

07.03.2025 21:31

Dziś przeczytałem, że dostaniemy podwyżki, tak dobre, jak w zeszłym roku. Czy 100 zł brutto to dobra podwyżka????? Całość podwyżki ma być dwucyfrowy. Czyli np. 10 zł????? Zwracanie się do ludzi w formie pisemnej z małej litery "was" jest wyrazem braku szacunku lub nieznajomości reguł. Zgodnie z zasadami ortograficznymi i językowym savoir-vivre'em wielką literą piszemy zaimki osobowe i dzierżawcze, odnoszące się do osób, do których się zwracamy w listach lub e-mailach. W takich tekstach używamy zatem form: Ty, Tobą, Tobie / Ci, Ciebie / Cię, Twój, Wy, Was, Wam, Wami, Wasz. O pozostałych błędach już nie wspomnę......
    długoletni zgorzkniały

08.03.2025 20:47

Błędem to może być Twój tok rozumowania. 10 zł? A pomyślałeś, że może chodzić o %? Procenty też mogą być dwucyfrowe Panie językoznawco. Nie znam nikogo kto dostałby tylko 100 zł brutto podwyżki. Jeśli Ty taką dostałeś - to już wiem dlaczego.
    Premie

07.03.2025 15:11

@pracodawca Prosimy o usystematyzowanie premii uznaniowej i dodatkowej za wejscie do rankingu. Asmowie kłamią w żywe oczy. A o premii decyzją sympatie. Wielokrotnie mi obiecywano premię dodatkową za konkretne parametry i co?? I nic. Info, że kasy nie ma. Drozy AMowie. My rozmawiamy ze sobą. Wiemy, kto dostał i ile. Wiemy, kiedy nas okłamujecie. Wiemy, że zrzucanie winy na DN to tylko wymowka i w końcu go o to zapytamy... Drogi AM, nie licz na to, że Twój pracownik będzie fair wobec Ciebie, jeżeli Ty każdego dnia, w różnych tematach klamiesz. To chore!
    Seba

07.03.2025 11:53

Czy to prawda, że nikt w stolicy premii nie wyrabia? Tak pisali wcześniej a jeśli to sprawdzone to chyba powinno się poruszyć taki temat z góra, że coś jest nie tak
    Proszę Cię

07.03.2025 14:53

Cały system premiowy jest do bani. I rodzi dzikie frustracje. Temat wieloktrotnie był poruszany bezskutecznie. W tej firmie jest jak w polityce, najbardziej zajmujemy się małymi problemami, udając, że tych dużych nie ma...
    Proszę Cię

07.03.2025 15:01

Nie tylko w Warszawie są wysokie koszty życia. Patrz Kraków, Katowice, Wrocław, Łódź, Poznań itd, itd.... W większości dużych miast pracuje się wujowo w centrach i premii nie ma. Recepty uciekają na przedmieścia, klienci są zmanierowani i rozpieszczeni. Dodatkowo tereny te są bardzo wymagające merytorycznie, bo musisz mieć relacje z KOLami, bo większość z nich marketing ma głęboko w pompie. I nikt nie doceni tego.
    Wakat

06.03.2025 10:50

W Warszawie poszukują przedstawiciela. czy to cała Warszawa? Jakie warunki zatrudnienia?
    Podpowiem

06.03.2025 20:35

To na pewno nie cała Warszawa, natomiast niezależnie, którą część dostaniesz to na premie nie licz. W Warszawie tak bardzo praca Twoja jest niemiarodajna, że choćby stawać na rzęsach rankingu nie zrobisz. A jak już to będziesz grzać tyły. Czyli lecisz na gołej śmiesznej podstawie, mieszkając w jednym z najdroższych miast w Polsce.
    Madzia

06.03.2025 22:14

nie polecam pracy. Podstawa bardzo niska, premii nie weźmiesz w Warszawie, a najgorsze to kierownicy warszawscy sprawią, że będziesz musiał korzystać z psychoterapeuty. Poza tym duża rotacja w Warszawie-spać spokojnie nie będziesz. Rzeźnia.
    Dane GUS

22.02.2025 07:10

Przeciętne wynagrodzenie w sektorze przedsiębiorstw wzrosło rok do roku o 9,2% zapamiętajcie tą cyfrę kiedy rzucą nam ochłap podwyżki
    Plebs

23.02.2025 15:16

A minimalna o 366zl Mysle ze ta informacja jest ważniejsza ponieważ firma od lat daje podwyżki niższe niż wzrost minimalnej krajowej i tu jest cały problem tej żenady.
    ?

06.03.2025 20:11

Zawsze wszystko jest brutto…
    Już nie tu

08.01.2025 10:43

Zastanawiam się, kto w dzisiejszych czasach jest w stanie jeszcze „polecieć” na „dobre służbowe auto”? Trzeba mieć chyba mleko pod nosem i mieszkać z rodzicami, a zarabiać dla siebie na waciki żeby to był argument przemawiający za pracodawcą. Ludzi przekonują pieniądze, za które utrzymają rodziny. Wycieczka raz do roku, to też argument dla dzieciuchów, co życie prowadzą na instagramie, a nie w realu. Poza tym, jak zarabiasz odpowiednio i Cię stać, to sam się zabierzesz na wakacje razem z rodziną lub przyjaciółmi. Więc @Pracodawca weźcie się do roboty, ogarnijcie management, bo to, co się dzieje w firmie zacznie wychodzić na światło dzienne i nawet dobre leki Wam nie pomogą. Poza tym z funduszu socjalnego chyba powinno się zacząć finansować wizyty na kozetkach, bo multisport już chyba nie pomaga na rozładowanie emocji, skoro kierownicy się chwalą czajeniem za śmietnikiem. Cieszę się, że jestem już poza tym cyrkiem. 5800 na rękę nie powala po 6 latach pracy.
    Już nie tu

08.01.2025 13:57

Kultura pracy to tu była, a teraz to może na papierze. Mowy motywacyjne to jedyna motywacyjna rzecz w tej firmie. A i tak raczej bez polotu i śmieszne, jeśli komentarze o lepszych pieniądzach dla ludzi zbywa się argumentami, że najpierw to trzeba zrobić plan i angażować się „dla sprawy”. Jakby ludzie chcieli pracować dla idei, to by się w wolontariat angażowali.
    Czapla

06.03.2025 12:08

Prawda, dlatego na pracuj.pl jest tyle ofert. Mysle ze ludzie juz newet nie czekaja na roczna premie bo praca z godziwą podstawą jest znacznie więcej warta… Obstawiam ze w tym roku 1/3 pracowników z pola będzie nowa.

15.02.2025 21:26

"Toczą się negocjacje o maksymalne stawki " . Czy aby na pewno ? Podwyżki wynagrodzeń powinny być minimum 1000 zł. Wtedy możemy mówić o negocjacjach wynagrodzeń i przekazaniu dobrych i formacji. Ponoć biuro czyta komentarze na Gowork z wypiekami na twarzy. Ich narracja jest jednak taka że nie dostrzegają problemu bo ponoć większość z nas jest zadowolona z wynagrodzeń oprócz kilku osób wylewających tutaj swoje żale. Szok!!!

26.02.2025 18:21

Pracuję, ma się tu dobrze, nawet wie chyba, że zdobył tu „popularność” (:
    Biuro

27.02.2025 13:44

Na grubasie polecieliście z tym komentarzem!!! Aż w szoku jestem, że w tak emocjonalnej nucie. Mało profesjonalnie. Nie podejrzewałbym o to Aski, raczej jej jakiegoś (usunięte przez administratora), albo wysłannika. Czekać tylko premii rocznej i można rzucać papierami. Jeszcze 6 lat temu, w życiu nie pomyślałbym o podjęciu dobrowolnie takiej decyzji. Ale równia pochyła bez możliwości odwrócenia spadku tutaj nastąpiła. Fajnie, że dla nowego pracodawcy zapłacenie godnych pieniędzy 8900 na rękę nie jest problemem, a system premiowy to tak jak już ktoś napisał z konkurencji jasna sprawa- robisz plan masz premię, nie robisz SWOJEGO planu nie bierzesz. Jasne i klarowne. A tu? No sami wiecie. Więc nie weźcie sobie te ściemy, że ,,inne firmy wcale nie płacą tak dobrze jak się mówi w polu” włóżcie między bajki. Jak się potrafi robić robotę, to pracodawca to docenia, bonlogicznym jest, że on da Ci 9/10 tysięcy na łapę, a sam będzie miał z Ciebie 100 zysku. Prosta matematyka której na slominskiego chyba nie rozumieją. Pani Marketingowiec tym bardziej.
    Rudy

25.02.2025 17:34

Firma była fajna ale od dwóch lat to Firma (usunięte przez administratora) !!! Dobrze że namiętnie szukam pracy i już tylko wytrzymać do rocznej premii i mnie tu nie będzie ! niech oddadzą moje pieniądze ! Ale znając narrację Pani dyrektor to dzięki jej wysiłkom i oczywiście decyzji zostaną wypłacone premię ???? tylko nikt nie wspomina o tym że to są nasze pieniądze nie jej !!! Zabierane co kwartał ???????? brawo
    Mei

25.02.2025 16:59

Praca, jak praca (a parę firm mam już za sobą). Wszędzie są plusy i minusy. Wszędzie pracują osoby reprezentujące wyższy bądź niższy poziom zarówno kwalifikacji jak i kultury osobistej. Mnie pracuje się dobrze. AM-a mam w porządku. Jedyna rzecz, którą niestety przestaję akceptować jest wynagrodzenie, czyli tak naprawdę podstawa, dla której pracuję. Mam poczucie, że przez kilka ostatnich lat stoję w miejscu, a w obliczu rosnących kosztów życia niestety mocno się cofam. Tak więc, chcąc nie chcąc prosta matematyka zmusza mnie do szukania nowej pracy.
    Rezolutna

24.02.2025 10:31

Słuchajcie. Nie łudźcie się, nic się tu nie zmieni. Po prostu nie ma tu prawdziwych liderów i tyle. Kogoś kto wziąłby odpowiedzialność za ten biznes, a w związku z tym też za ludzi. Taka jest prawda. Prawdą jest też to, że nikt nas na siłę tu nie trzyma, więc jak tylko nadąży się okazja i sposobność, szukajcie nowego sensowniejszego pracodawcy. Management BCM zalatuje niedojrzałością, niekompetencją i agogancją. W sumie to jest uosobieniem tych cech. Po prostu szkoda kompetentnych ludzi na ten cyrk i za tak marne pieniądze. Wszystko zostało już tu napisane/powiedziane.

20.02.2025 20:42

Ręce mi opadły

21.02.2025 10:16

Żale cichną, bo ludzie tracą nadzieję, po tym co wczoraj dostałem, stwierdziłem że się poddaję, nie walczę już o ranking, energię przeznaczę na poszukiwania pracy
    MiSięOdechciało

21.02.2025 11:25

Dokładnie, uwalili z premii i człowiek odrazu nabiera energii i zaangażowania do pracy, o którą tak prosi @pracodawca w ostatnim e-mailu

14.02.2025 16:10

Ja rok rocznie odmawiam udziału w cyklówkach zagranicznych, bo nie jest to dla mnie nic ekskluzywnego czy intratnego, że firma robi sobie koszta kosztem mojego wolnego czasu. Zdecydowanie wolę swój wolny czas, czy to za granicą, czy nie, spędzać z rodziną, przyjaciółmi i bliskimi ogólnie. Comiesieczna wyższa pensja byłaby zdecydowanie bardziej atrakcyjnym bonusem i motywatorem do pracy lub po prostu troska o pracownika (zmniejszenie liczby wizyt, więcej dni biurowych, mniej angażowania wolnego czasu, work -life balans) nie wspominając już o premiach, które w szanujących się firmach wyglądają tak, że za jedną jesteś w stanie zabrać rodzinę w jakiś ciekawszy kierunek niż Grecja, która przed czy po sezonie kupowana jest za bezcen. Naprawdę Wam współczuję, jeśli marketingowym zabiegiem „wielkiej walki i wygranej” wycieczki, czyli (usunięte przez administratora) zawiniętego w ładny papierek, chcecie zlinczować ludzi, którzy chcieliby zawalczyć o lepsze i należy dodać, godziwe zarobki dla obecnych czasów i „prestiżowej” firmy, dodatkowo patrząc, ile pieniędzy przynosimy (wypowiedź analityka, dzięki gościu, chyba dobrze to zobrazowała). Nie wspominając już o (usunięte przez administratora) poziomie (usunięte przez administratora) i reszcie całego managementu. Zapewne część z Was rzuci się zaraz z odpowiedziami w stylu, „w takim razie nie podoba się to (usunięte przez administratora) ale to firma właśnie Wam powiedziała, gdzie ma nas. (usunięte przez administratora)
    Nie obronca

20.02.2025 09:34

No i tu się właśnie zaczyna problem z szefem u mnie w regionie jeśli ktoś nie ma ochoty to nie jedzie po prostu i szefowa wogole nie ma z tym problemu ????
    Beatka

20.02.2025 11:28

No to dobrze Ci się trafiło. Nie każdy ma niestety ten komfort….
    Marianek

18.02.2025 22:00

(usunięte przez administratora) Poza tym widać z biegiem czasu jak obrosła w piórka już z przedstawicielami nie rozmawia… bo po co ! Ludzie odchodzą i będą odchodzić i nie zapyta się jaka jest przyczyna! Wręcz ucieka od rozmowy ! (usunięte przez administratora) Tuszowanie afer w końcu wyjdzie bokiem (usunięte przez administratora) Zero szacunku dla ludzi!! WSTYD (usunięte przez administratora)
    Jan

19.02.2025 23:04

40 tysięcy? :) Chyba na tydzień, a nie miesiąc?

Zostaw merytoryczną opinię o Berlin-Chemie/Menarini Polska Sp. z o.o.