Berlin-Chemie/Menarini Polska

2.9/5

• Nasze wartości
  • Praca w BCM
  • Proces rekrutacji
  • Benefity dla pracowników

Nasze wartości

Praca w BCM

Proces rekrutacji

Benefity dla pracowników

• Ciechanów

5. Opinie o Berlin-Chemie/Menarini Polska Sp. z o.o.

Opinie o Berlin-Chemie/Menarini Polska Warszawa

Nie przegap nowości o Berlin-Chemie/Menarini Polska Sp. z o.o.!

ludzie

29.03.2013 22:49

Ludzie - nie przeginajcie. Przychodzicie pracować, a nie dłubać w nosie. Jak ktoś zaczyna kombinować albo mu się nie chce do roboty ruszać to dostaje po (usunięte przez administratora) br /> Jak jeden z drugim usłyszał o warunkach jakie firma proponuje - to pomyślał, że Boga za nogi złapał. Tylko nic za darmo. Trzeba (usunięte przez administratora) Pogadajcie z nami, tymi co ponad 5 lat siedzą. Zadowoleni? Chyba tak, bo nie sądzę, byśmy ten czas spędzali umartwiając się nad sobą. Tylko właśnie ciężko pracując. Nie pracujesz - wylatujesz - KONIEC I nie godzę się na obrażanie/wyzywanie personalne kogokolwiek tutaj.
    xxxxxxxx

26.03.2013 22:01

Faktycznie źle się tutaj dzieje....
    ciekawy

21.03.2013 23:59

Były - 2013-03-19 21:43:24 Firma ma dobre produkty ..ale fatalnie się tam pracuje...A kto teraz po odejściu (usunięte przez administratora) jest największym fiokiem?
    Były

19.03.2013 21:43

Firma ma dobre produkty ..ale fatalnie się tam pracuje...
    BC

12.03.2013 20:52

Faktycznie (usunięte przez administratora) lubi wyskoczyc w trampkach, po prostu słoma z butów wystaje i tyle. Zresztą nie tylko jej, w tej firmie w Wawie też bym znalazł ASMa który nie prezentuje ŻADNEGO poziomu.
    doświadczony rep

08.03.2013 15:12

Ludzie ale wy tu bzdury piszecie, zakładam się że większość z Was nie ma pojęcia o pracy przedstawiciela, jeżeli ktoś twierdzi, że 4 tyś na rękę, auto telefon, laptop to mało to chyba żyje w innych realiach. Znam ludzi w wielu firmach i jakoś nie ma takiego który by był zachwycony obecnymi czasami, ale trzeba wziąć się w garść i robić swoje a nie tylko marudzić, że o 13 nie mogę do domu wrócić. Ludzie przestańcie pisać takie bzdury, a co do rotacji to widziałem cyfrę 40% totalna bzdura i mit rotacja jest na poziomie 15 % i tyko tych co nie chcą pracować. Pozdrawiam i pracuję w BCH już ponad rok.
    rep

26.12.2012 20:14

Miałem wątpliwą przyjemność być niedawno na rozmowie rekrutacyjnej.. mam 5 letnie doświadczenie jako rep medyczny i po "takiej" firmie spodziewałem się wiekszej ogłady i wyższego poziomu. rozmowę przeprowadzało 2 (usunięte przez administratora)- z czego 1 z nich miałby być potencjalnym kierownikiem! zgroza, chłopina nie potrafił zdania logicznie złożyć, rozmowa od czapy, pt- o co by tu pana jeszcze popytać.. z kontekstu wyczytałem że rynek się wali i potrzebują kogoś na gwałt- rzucaj robotę i zaczynaj robotę od 1 stycznia- zero szacunku dla zobowiązań potencjalnego pracownika, odniosłem wrażenie ze szukają cyferki na wydrukach a człowiek nie interesuje ich kompletnie. pomimo zaproszenia na drugi etap dam sobie spokój. w mojej obecnej pracy nie mam lekko, ale przynajmniej czuję się szanowany i doceniany wiec chyba nie byliby w stanie zaproponować mi takiej kasy bym brnął w to szambo
    szefowa

21.11.2012 00:00

Jeśli chodzi o rekrutację w tej firmie, to jest to potworna porażka ! Pani kierowniczka organizuje wieloetapową rekrutację... W pierwszym etapie musi poczuć cyt.\\\"chemię\\\" pomiędzy sobą a pracownikiem wykrzykując przy tym na Dzień Dobry: ja tu jestem szefową i to ja ustalam miejsce i czas rekrutacji (wygodne dla mnie), bo ja jestem z Rumii ! - strasznie to płytkie !!! Szkoda tylko, że pani kierowniczka nie wie, iż potworną hańbą i obciachem jest mieszkać w Rumii i utożsamiać się z mieszkańcami Trójmiasta. Kolejna sprawa : jak powinien wyglądać kandydat na Przedstawiciela w tej firemce...Otóż najlepiej, jeśli ubierze się gorzej od wieśniarki z Rumii, która wystąpiła w przetartych dżinsach, koszulce i trampkach... Po prostu SZOK !!! Załóżcie stare dresy i adidasy i pani kierowniczyna przyjmie Was z otwartymi ramionami, nie będziecie dla niej żadną konkurencją. Natomiast jeśli chcecie udać się na profesjonalną rozmowę w sprawie pracy, to poszukajcie innego sposobu na wydanie pieniędzy, bo szkoda każdej złotówki na dojazd na wioskę do wieśniarki, która powąchała trochę władzy i pokazuje, jaka jest ważna. Przykro o tym mówić, ale jest to kompleks ludzi ze wsi, którzy dostają się do miasta po studiach i myślą, że są tu najważniejsi, a oni po prostu stwarzają \\\"niemiły zapach \\\", żeby nie powiedzieć, zasmradzają ulice miasta. Tak więc, kiedy przebrniecie przez pierwszy etap i poczujecie \\\"chemię z prowincją oraz dostosujecie garderobę na pole kartofli, to może zaprosi Was przyszła szefowa na spotkanie \\\"biznesowe\\\"- tzn. kolejny etap rekrutacji, po prostu śmie (usunięte przez administratora) warte !!! Potem jeszcze rozmowy w Warszawie i rekrutacji cdn. Zatem powodzenia dla ludzi bez doświadczenia !!!
    smbody

18.11.2012 21:31

A jak wyjaśnicie ostatniego maila o zwolnieniach, których powodem są: brak wyjazdu do pracy, matactwa finansowe, prowadzenie na boku równoległej działalnosci prywatnej, zaraportowanie wizyty nie zgodnie z prawdą.. Ja wyjeżdżam do pracy zawsze i nigdy nie kończę w południe, ale raz pracuje się krócej, raz dłużej, wiadomo. . A druga rzecz- czy u Was KAM też tak leci w gumy że realizuje zamówienia po 3 tyg, nie naciska na sieci i pozwala na przesunięcia i kombinowanie. Odnoszę wrażenie że skoro firma chwali i trzyma takich ludzi, to nic się nie zmienia i dalej cyfra ogólna jest ważna a nie droga do jej osiągnięcia.
    johzie

15.11.2012 17:02

REP - 2012-09-13 17:14:49 Potwierdze słowa przedmówcy,dobra firma,dobre nowe auta,pełen socjal,premie i system naliczania beznadziejny,przesunięcia ludziom towaru było normą kilka dobrych lat temu i dalej jest,nic się nie zmieniło i się nie zmieni,można powiedzieć pełne przyzwolenie,liczy się wynik firmy a nie wynik jednostki!! Podstawa na start ponad 4 tys brutto,podwyżki takie jakby ich nie było!!Mam mieć rozmowę na Przedstawiciela medycznego na pomorskie. Czego się spodziewać? Ile powiedzieć w oczekiwaniach finansowych żeby nie było ze się nie cenię ale żeby nie przesadzić mam 6 mies doświadczenie jako przedstawiciel medyczny, 2,5 roku detal i sieci zachodnie. Czego pytają na rozmowie i jak się przygotować. i gdzie jest lista wszystkich promowanych w polsce preparatów bo na stronie nie mogę znaleźć. Proszę o info
    johzie

15.11.2012 16:54

Mam mieć rozmowę na konsultanta medycznego czego się spodziewać? Ile powiedzieć w oczekiwaniach finansowych żeby nie było ze się nie cenię ale żeby nie przesadzić mam 6 mies doświadczenie jako konsultant medyczny. Czego pytają na rozmowie i jak się przygotować. Proszę o info
    BERLINKA

28.10.2012 22:25

Pracuję w tej firmie 5 lat, i powiem krótko: wszystko się zgadza z powyższymi wypowiedziami, uczciwa praca - spokojna praca wraz z dobrym wynagrodzeniem.
    REP

13.09.2012 17:14

boczek

06.09.2012 23:20

Zgadzam się z przedmówcą w 100%!!!Pracowałem wcześniej w innej firmie, może było "ciut" lżej ale za to słaba pensja i słabe narzędzia.Dla chcących NORMALNIE pracować firma jest OK!!!
    placebo

02.09.2012 00:43

Ta praca ma więcej plusów niż minusów . Bzdurą jest,że pracuje się od rana do wieczora.Godz 16.00 to max. Kasa w podstawie jest dobra, średnio 5-6 tyś brutto. Samochody to Fordy Focusy II i III generacji a od niedawna VW Golfy i to wyposażone na maksa a nie jakies tam podstawowe wersje. Możliwość korzystania prywatnie bez ograniczeń zarówno w kraju jak i zagranicą. Smartfon, laptop z wysokiej półki. Żadnych GPS-ów czy innych szpiegowskich sztuczek.Pakiet opieki medycznej w Medicoverze za free, polisa na 200 tys za free, pakiet socjalny na siłownie baseny, kino teatr itp., Lunch kupony na żarcie w pracy. A TERAZ CELOWO PISZE Z CAPS-LOCKIEM - -TO JEST PRACA DLA LUDZI NORMALNYCH - NIE DLA NYGUSÓW I BRAKOROBÓW. TU LUDZI PRACUJĄCYCH UCZCIWIE I DOKLADNIE SIĘ DOCENIA I NAGRADZA. Co ważne, nie ma tu zamknietej drogi awansu - każda rekrutacja na wyższe stanowiska jest z wewnątrz firmy i każdy może w niej wziąć udział. Żeby nie było tak różowo to wspomnę o małym minusie - system premiowy nie jest doskonały i na większe premie rzeczywiście moga liczyć ci którzy mają duże sieci na swoim terenie ale problem został dostrzeżony i w najbliższym czasie będą modyfikacje. A na koniec pytanie do malkontentów: która firma oferuje tak dużo za tak niewiele czyli za uczciwą pracę? Jeżeli ktos nie potrafi pracować z nastawieniem na osiąganie wyników i realizacje celów, to nie nadaje się do pracy w dziale sprzedazowym nie tylko w tej ale i w każdej innej firmie. Dla takich są ZUS-y, Urzędy Miejskie Wojewódzkie i inna budżetówka, gdzie obijać się będą od ściany do ściany przez 8 godzin.
    zainteresowana

30.08.2012 15:52

o jakim regionie mowa, bo pewnie nie wszędzie jest tak samo?
    szczęśliwy były pracownik

24.08.2012 20:40

witam, napiszę o swoich doświadczeniach w tej firmie. Zatrudniając się w tej firmie również czytałam to forum i pomyślałam sobie, że spróbuję sama i przekonam się na własnej skórze, no i przekonałam się... To był najgorszy etap w mojej dotychczasowej pracy. Fakt, że wiele zależy od terenu jaki się otrzyma jak również od bezpośredniego przełożonego. Niestety ta ostatnia kwestia sprawiła, że praca stała się istnym koszmarem, smsy od 5 rano, ciagłe naloty, (usunięte przez administratora), kombinowanie, jak ktoś nie włazil przełożonemu w (usunięte przez administratora) to miał naprawdę ciężko. Nieważne co robisz i tak wszystko robisz źle, doprowadzało to do tego, że ludzie bali się wyjśc do pracy, każdego dnia rano wszyscy w gotowości na kogo wypadnie cudny dzień od 8 do 18 w terenie;). Wiele by pisać na ten temat. jednym słowem ważne że to już za mną:) no i faktem jest, że ludzie którzy pracują tam po kilka 5 czy 7 lat mają prawo odbierać sytuację inaczej bo w większości to ich pierwsza praca i nie mają pojęcia, że w innych firmach mimo ogólnie ciężkich warunków pracuję się dużo lepiej.
    pies prerii

31.07.2012 22:50

jak czytam , że za mniej niz 6tys nie opłacałoby się komuś przejść do inne firmy farmaceutycznej, to mnie sie cofa....Fachowcy od leków, (usunięte przez administratora).Własnym łbem nie zarobiłbyś na starą renówkę czy corsę, a tu patrzcie - \\\"nie opłacałoby\\\" mu się przejść.Chłopie - umiesz tylko jeździc autem, odbierać telefon i maile i tyle...(usunięte przez administratora) z gimnazjum to potrafią i wystarczyłoby im 500zł. banda pseudoexprertów od leczenia i jej codzienny cel - (usunięte przez administratora) aptekę albo poudawać znawcę leków przez lekarzem. Ale wasz czas nadchodzi...Pan da nam znak.

29.07.2012 08:20

Z całym szacunkiem, ale pracuję w branży medyczne już 10 lat, czytam takie fora z ciekawością co się dzieje we firmach i zauwazyłam ze zakładają je ludzie ktorych zwolniono, albo nie nadają sie do tej pracy. Zarobki nawe jesli jest to 2500 zł netto to i tak są niezłe,( zawsze mozna isc do urzędu za 1500), samochod, telefon , więc nalezy doliczyc do pensji ok 1000 zł, ale to i tak mało. We firmach wszędzie się popieprzyło, nie jest juz tak jak kiedyś, kazda firma chce mieć 100 % udziału co logiczne nie jest,a le fakt jest taki ze była to praca gdzie mozna było nic nie robic i sie kulałom teraz trzeba ruszac sie i pracować, i to nie jest nic dziwnego. Korporacje zawsze wysysay pracownika, ale zawsze oferowały cos wiecej niz zwykłe zakałdy pracy. Jeżeli jest tak zle,trzeba zmieci branże, bo co się tak boxowac , nie kazdy ma tyle siły i chrarkteru zeby to znosic. Nie ma co nazekać, bo firma jak kazda inna. Poczytaj cie inne fora , wszędzie same narzekania. Litości.

Kontakt - Berlin-Chemie/Menarini Polska Sp. z o.o.

Zygmunta Słomińskiego 4 00-204 Warszawa

Branża główna: Farmacja i suplementacja

LinkedinIconYoutubeIcon

29.07.2012 08:09

ja się dostałem jakis czas temu, dostałem na poczzątek 6000 brutto, bo za mniej nie opłacałoby mi się przejść Pozdrawiam

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Berlin-Chemie/Menarini Polska?

za

03.07.2012 23:17

ktora linia jest lepsza?w ktorej jest ciezej jesli chodzi o leki? jakie dokladnie sa leki w kazdej z lini? czeka mnie rozmowa w firmie
    rep

03.06.2012 00:33

Lubicie stres,strach,oddech szefa na plecach,(usunięte przez administratora) to zapraszam to tej korporacji.Nie ma tu miejsca na własne pomysły.O wszystkim decyduje strategia marketingowa nieprzystająca do rzeczywistości.budżety żenujące. Cele do wykonania abstrakcyjne. teraz promują jeden z betablokerów - mają bys wzrosty o 300%.jaja se robią z ludzi.Dla lekarzy maja tylko przekaz promocyjny.Faktury marketingowe musza być opatrzone paragonami(widocznie ludzie kręcili niezłe lody,skoro dział finansowy liczy kasę).Odradzam każdemu, kto ma wątpliwości, czy przejść tu z innej dużej firmy lub zatrudnić się od zera w branży.Mózgi się lasują.Rywalizacja między regionami i wewnątrz nich to norma.Rotacja około 40% na rok.Po zmianie prezesa niby miało bys lepiej, a wróciły rządy twardej ręki.ostrzegam......
    Gośka

18.05.2012 15:18

Dzięki za odpowiedź, przynajmnie wiem na czym stoję .... właśnie zostałam zaproszona na rozmowę o prace ..... i chyba z niej zrezygnuję bo nie mam noża na karku ale chciałabym zmienić pracę ! Zważywszy ze teren który miałabym przejąć leży najbliżej 50mk ode mnie .... wiec jak mam dojechać na 8 rano do pracy to mam to gdzieś :) DZIĘKI ! Pozdrawiam !
    Anna

18.04.2012 15:37

Witam rozumiem ze nie pracujesz juz w fimir bc ja niestety bylam ofiara zmian w firmie na przelomie wrzesien paz z mojej gr zwolniono jeszsce jedna os,(usunięte przez administratora)
    kim

23.03.2012 20:36

ja - 2012-03-16 10:40:59 Byłem ostatnio na rozmowie w Berlin Chemie. Rekrutowały dwie osoby- chłopak i dziewczyna. Dziewczyna wyglądała na sekretarkę która próbuje się czegoś nauczyć a chłopak był tak opryskliwy ,że po serii głupich pytań miałem ochotę wyjść. Poziom pana rekrutującego był na poziomie zerowym.Nie padło ani jedno inteligentne pytanie-jak to bywa w naprawdę dużych firmach.Przyznam szczerze,że byłem w szoku że takie osoby mogą przeprowadzać rekrutacje. Nie polecam nikomu kto szanuje swój zawód.na całe szczęście obecnie chodzę na różne rozmowy do różnych firm i mogę pozwolić sobie na przebieranie w propozycjach:)A kim był owy pan i kim była jego sekretarka, w jakiej części szukali ludzi ?
    ja

16.03.2012 10:40

lek

01.03.2012 19:51

może na dzień dobry 4500 to troche za dużo co ?
    annnnn

11.02.2012 13:09

napiszcie coś aktualnego o Berlin Chemie!!!proszę....
    zainteresowany

23.01.2012 10:14

optymistko skarbie gdzie EB się ewakuował?
    zainteresowany

23.01.2012 10:07

EB już nie jest wodzem w BC jak to się stało odpowiedz?
    optymistka

21.01.2012 22:23

Słuchajcie, EB został ewakuowany i ALLELUJA. Zmiany już są, atmosfera się poprawiła i jak dla mnie - tragedii nie ma. Zapewne to też zależy od regionu...
    szmucon

11.01.2012 17:46

....kolejną firmą w ktorej co cyklowka są testy,scenki z lekarzami trwające cały dzień to Boehringer In. :-)
    pan EB

30.09.2011 21:16

W przyszłym tygodniu firma zwalnia około 80 osób z linii Delta....Czas redukcji nadszedł.
    M (...)

07.09.2011 16:36

nic dodać nic ująć..coraz gorzej jest
    mike

30.07.2011 15:51

Ludzie sam fakt, że krąży o tej firmie tak dużo złych opinii powinien wam dać do myślenia zanim pójdziecie tam do pracy.
    kim

31.05.2011 21:05

a ja byłam ostatnio na rozmowie do berlin chemie i było całkiem miło i przyjemnie także te wypowiedzi co niektórych są chyba troszkę mijające się z prawdą, a najwięcej zrzędza Ci co pracy tam pewnie nie dostali. PM bez doświadczenia jak sie podpytywałam 2600-2700netto dostaje
    Mamuśka

28.05.2011 22:13

A słuchaj pytanko-jakie zarobki na dzień dobry dla początkującego PM? z góry dzięki za odp.
    Gosc

21.03.2011 01:04

przynajmniej fajna, konkretna odpowiedz. na pewno pomocna. dziekuje.

Zostaw merytoryczną opinię o Berlin-Chemie/Menarini Polska Sp. z o.o.