Opinie o PIKA Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PIKA Sp. z o.o.

Ktos

Współpracowałem z piką prawie 2 lata. To czas zmarnowany. Nie było obiecywanych szkoleń i podwyżek. Przeszedłem do normalnej firmy, reszta niech się męczy.

Agata

Bardzo słabo w firmie. Brak perspektyw na rozwój, bardzo duża rotacja pracowników, plany nie do zrealizowania. Ostatnie zmiany organizacyjne dużo na gorsze. Nie polecam, szkoda czasu i nerwów.

Ocena

Jedna z niewielu firm, która uczciwie płaci za nadgodziny. Nie traktują Cię jak szmatę tylko liczą się z twoim zdaniem. Zarząd otwarty na pomysły, nie jest zadufany w sobie. Prezes traktuje pracowników jak partnerów, nie patrzy z góry, dba jak tylko może. Woli dać na premie dla ludzi niż inwestować w kapitał firmy.

Michał
@Ocena 20.11.2017 00:11
Jedna z niewielu firm, która uczciwie płaci za nadgodziny. Nie traktują Cię jak szmatę tylko liczą się z twoim zdaniem. Zarząd...

Dlaczego wszystkie negatywne komentarze są wyładowywane? A jest tego sporo.

nieusuwajmojegokomentarza
@Ocena 20.11.2017 00:11
Jedna z niewielu firm, która uczciwie płaci za nadgodziny. Nie traktują Cię jak szmatę tylko liczą się z twoim zdaniem. Zarząd...

Z całym szacunkiem, ten komentarz miał chyba dotyczyć jakiejś innej firmy.

Były pracownik

Pika Gdańsk - Olivia Business Centre Pracowałem tam bardzo krótko - w czasie gdy chodziłem na rozmowy kwalifikacyjne do poważniejszych firm - aby zarobić cokolwiek na czynsz. "Cokolwiek" jest tu dobrym określeniem,(usunięte przez administratora) Zdecydowana większość zespołu to studenci, dla wielu z nich jest to pierwsza praca. Współpracownicy są bardzo w porządku, jednak atmosfera jest bardzo młodzieżowa (z racji na średnią wieku pracowników), dlatego jeśli nie czułbyś się dobrze w zespole popularnej sieci księgarni lub w popularnym fast foodzie, radzę wybrać inne miejsce. (usunięte przez administratora)Widząc jednak aktualne komentarze wnioskuję, że coś musiało się zmienić, ponieważ imiona się nie zgadzają, oraz wtedy nikt nie odważyłby się powiedzieć o "dobrej atmosferze". (usunięte przez administratora) Plusem za to jest dobra lokalizacja w Olivia Business Centre z dobrym dojazdem, blisko przystanków i SKM, wśród biurowców - przed i po pracy chodziłem do budynku obok na rozmowy kwalifikacyjne:) Dziwi jednak że firma zdecydowała się na wynajęcie tak drogiego miejsca (usunięte przez administratora) Plusy: - lokalizacja Minusy: (usunięte przez administratora) - zatrudnianie poprzez pośrednika - minimalne wynagrodzenie - brak możliwości rozwoju (usunięte przez administratora) - brak benefitów typowych dla firm z Olivia Business Centre - ogromna rotacja pracowników (usunięte przez administratora) Nie polecam

Hh
@Były pracownik 04.12.2017 21:12
Pika Gdańsk - Olivia Business Centre Pracowałem tam bardzo krótko - w czasie gdy chodziłem na rozmowy kwalifikacyjne do poważni...

Jakie drogie miejsce? Są przecież w lokalu po byłej restauracji..

anonim

(usunięte przez administratora)

Michał
@Michał 17.11.2017 06:17
Jest bałagan.

W Gdańsku

Nick
@Michał 17.11.2017 06:17
Jest bałagan.

W Gdańsku jest masakra bez Kierownika.

jaja

Jestem pod wrażeniem dyrektora operacyjnego. Odwołuje wszystkie złe słowa, o które go podejrzewałem. Dzsiajsza decyzją o zwolnieniu Arturka zystałeś moją sympatię. W końcu w Gdańsku bedzie normalnie. Tak trzymaj!

Asik
@jaja 28.08.2017 18:50
Jestem pod wrażeniem dyrektora operacyjnego. Odwołuje wszystkie złe słowa, o które go podejrzewałem. Dzsiajsza decyzją o zwolni...

(usunięte przez administratora) Pogadaj z ludźmi, a słyszysz prawdę.

Marta

@Janek zależy mi, by osoby, które szukają tutaj opinii o potencjalnym miejscu pracy mogły znaleźć informacje, które im pomogą. Dlatego też dopytuję o kwestie, które do tej pory się nie pojawiły lub wymagają większego wyjaśnienia.

Marta

@Prezes nie zgadzasz się z opinią @Anka? Możesz powiedzieć do czego konkretnie masz zastrzeżenia? @Anka Możesz powiedzieć pracy w jakim dziale firmy dotyczy Twój komentarz? W ramach jednej firmy wiele może być różnić zarówno jeśli chodzi o warunki zatrudnienia, jak i ocenę pracodawcy. To ważna informacja, że w firmie nie ma problemu z wzięciem urlopu. Wspominasz też, że warto by poprawić pakiet socjalny. A jak on wygląda w tym momencie? Jakie benefity mają zapewnione pracownicy PIKA Sp. z o.o. obecnie?

Anka

Prace w Pice oceniam na dobre 4+. Nastawienie kierownictwa jest przychylne pracownikowi. Nie ma problemu ze wcześniejszym wyjściem lub uzyskaniem urlopu. Faktem jest, że firma potrafi również wynagradzać pracowników, wystarczy się postarać by dostać niewielka, ale istniejącą premie. Atmosfera jest swobodna, bez ciśnień. Fajnie by było poprawić nieco socjal, może lunchcardy? Bony świąteczne? Tu trzeba jeszcze trochę popracować by było pełne 5.

Ekhm

Jaka sytuacja obecnie w Gdańsku?

anonim

(usunięte przez administratora)

Rysio

Niestety to prawda. Owszem mówi się o kursach i szkoleniach. Tylko mówi. Ludzie odchodzą bo firma nie ma nic do zaoferowania. Co z tego, że fajna atmosfera? Atmosferą się nie najem. (usunięte przez administratora)

Yyy
@Rysio 05.09.2017 17:15
Niestety to prawda. Owszem mówi się o kursach i szkoleniach. Tylko mówi. Ludzie odchodzą bo firma nie ma nic do zaoferowania. C...

Zgadzam się, brakuje silnego menadżera..

xyz

Nie rozumiem osób które pracują obecnie w PIKA a piszą tutaj na forum same najgorsze rzeczy jak to jest im źle, jak to mało płacą, jaka ta praca jest szkodliwa (usunięte przez administratora)Ludzie mamy rynek pracownika, w Warszawie, we Wrocławiu czy Gdańsku pracy jest od groma za lepsze pieniądze i na lepszych warunkach więc po co się męczycie.(usunięte przez administratora)

Józek

Ooo ile nowości... A we Wrocławiu to się dopiero dzieje...

Pracownik

Cofam przykre słowa o Pika. 800 zł przez przypadek nie zostało mi wypłacone z oczywistej pomyłki. Zostałem również przeproszony. Ja także przepraszam, Pika wywiązuje się ze swoich zobowiązań, tylko trzeba porozmawiać. Byłem trochę wkurzony i nerwy mnie poniosły. Jeszcze raz przepraszam. To dobra firma, tylko czasem zawodzi komunikacja, a nie efekt złej woli.

Obiektywny

Pika Technologie to fajny pracodawca, stara się jak może. Z pewnością przy większych wpływach byłby lepszy socjal. Poczekajmy, dajmy trochę czasu na zadziałanie. Inkorporacja zbuduje silniejszego gracza, będzie dobrze. Kierownictwo ceni swoich pracowników, mówi o tym wprost i jest świadome tego, że bez zespołu sami nic nie zrealizują. Poczynione zmiany spowodowały miłą i przyjemną atmosferę pracy. Tu nie zaznaczę stresu czy wyścigu szczurów. Z prezesem można sobie pogadać o przysłowiowej [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Maryni, równy koleś. Przykre tylko, że odchodzą pracownicy. Podobno nasz specjalista od serwerów składa pod koniec miesiąca wypowiedzenie. Zresztą trochę się jemu nie dziwie, za mały kaliber dla niego. To samo księgowa, szkoda trochę, bardzo was lubimy. Zostańcie :)

Marta

@Ktoś może w takim razie możesz powiedzieć jak Ty oceniasz firmę jako pracodawcę? Co sprawia, że według Ciebie warto w PIKA pracować? Takie konkretnie i merytoryczne informacje będą bardzo pomocne dla osób, które szukają opinii o swoim potencjalnym miejscu pracy.

Pracownik

A mi się podoba. Fakt, kasa nie za duża, ale przynajmniej jasne i przejrzyste zasady gry. Jesteś fair to i reszta jest fair. Jak Ci się nie podoba to nie przechodź do pracy. Nikt z batem nad głową nie stoi.

#goworktoshit

Przestań podszywać się za pracownika PT którym ewidentnie nie jesteś. Jesteś mocno nie na czasie i masz błędne informacje. Praca w PT jest w porządku i nie ma nic wspólnego z opiniami tutaj panującymi.

anonim

(usunięte przez administratora)

?

A kto to?

Miron

mimo złych opinii zawartych na stronie polecam prace , bo tak naprawdę to wszystko zależy od człowieka, jeżeli tylko daje się coś od siebie to nie ma żadnych problemów i w pracy każdy czuje się dobrze, przychodzi z przyjemnością każdego dnia. Nie wiem jak jest eraz ale kiedyś Kwestia wolnych dni zawsze do dogadania, zarobki nie ma co się oszukiwać są optymalnie dostosowane do wykonywanej pracy. Każdy jest inny i to zależy od danej osoby jak będzie się czuła w firmie. Osobiście polecam prace może nie na stałe ale na jakiś czas

Marta

@jansrozumiem, że ostatnio w firmie zaszły jakieś zmiany. Mógłbyś powiedzieć coś więcej na temat aktualnej sytuacji? Piszesz też, że firma nie daje możliwości na rozwój. Co przez to rozumiesz? Czy nie możecie liczyć na dodatkowe kursy, szkolenia podnoszące kwalifikacje?

Grześ
@Marta 20.07.2017 09:41
@jansrozumiem, że ostatnio w firmie zaszły jakieś zmiany. Mógłbyś powiedzieć coś więcej na temat aktualnej sytuacji? Piszesz te...

Jakie kursy ?nigdy takiego słowa nie usłyszałem w tej firmie.. Jeżeli zastanawiasz się czy podjąć tam pracę to polecam ale na niedługi okres czasu tak żeby zrobić sobie staż jeżeli masz dorobek CV z innej dobrej firmy to przejście tutaj może cię zawieść

anonim

(usunięte przez administratora)

Java dev

Tez z tamtąd będę odchodził.

Antek

Napisał bym coś ale już zbyt dużo czasu straciłem na męczeniu się w pice.

Maciek

Ja dostałem ofertę pracy za (usunięte przez administratora)zł brutto jako programista, to chyba dobrze?

nor

Co slychac we wrocławiu?

noaka

ale sa tez inne oferty od nich na przyklad na stanowisko kierownika sklpeu w Warszawie oferuja stabilne zatrudnienie w oparciu o umowę o pracę na pełen etat atrakcyjne wynagrodzenie mzoe warto sprobowac?

anonim

(usunięte przez administratora)

Asik

Np praca gdzie nie można się opierniczać... coś nowego Geniuszu.

anonim

(usunięte przez administratora)

dfe

" Wiedzą jak zadbać o zadowolenie wśród pracowników" kto takie brednie piszę nawet nie dają stroju roboczego na magazyn więc o czym ty gadasz

d

na start ? tam ludzie którzy pracują kilka lat tyle mają , na początek to dostaniesz zlecenie i 10zl/h a gdybyś kiedykolwiek dostał umowę , bo o bajkach że po 3 miesiącach nawet nie słuchaj to finalnie progu 1900 nie przeskoczysz każdy kto coś się nauczył/coś umie więcej to odchodzi szczerze najgorsza firma w jakiej pracowałem

janek

zapomniałem dodać że zatrudniają tylko i wyłącznie prze biuro pracy także wypłaty można się spodziewać do 25 każdego miesiąca

janek

pika w gdańsku jak ktoś chce zarobić na na kawałek kiełbasy i bułkę to polecam w przeciwnym wypadku radze nawet nie zawracać sobie głowy co moge powiedzieć? zarząd oszczędza na pracownikach jak tylko może o umowie o prace nawet po kilku miesiącach pracy można zapomnieć rotacja ludzi jak na lotnisku w modlinie szczerze nie polecam

było

Kto jest teraz D.Operacyjnym ?

anonim

(usunięte przez administratora)

pracowałem

Taka polityka tej firmy

alee

Ojeju kto tam teraz panuje..

Pika klika

juz nie wpsominajac ze rekruter nie jest absolutnie przygotowany, a cv widzial chyba przez sekunde jak drukowal, nie polecam nie marnujcie swojego czasu

lato
@Pika klika 23.07.2015 15:13
juz nie wpsominajac ze rekruter nie jest absolutnie przygotowany, a cv widzial chyba przez sekunde jak drukowal, nie polecam ni...

A kto to był

anonim

(usunięte przez administratora)

byłam tam

Leepiej poszukaj zajecia gdzie indziej. Szkoda czasu

Katka

Mnie osobiście współpracowało się z nim bardzo dobrze. Bardzo sympatyczny, uprzejmy i dowcipny. Zawsze chętnie odpowiadał na pytania, jeśli był problem, można było pójść i pogadać. Jeśli o mnie chodzi nie miałam żadnych zastrzeżeń do niego, ale wiadomo, że każdy ze współpracowników ocenia szefa indywidualnie.

pikus

A co takiego wyprawia?

anonim

(usunięte przez administratora)

byłem
@6 miesieczny pracownik 07.12.2014 12:25
Nic takiego nie ma miejsca. skąd wy takie info bierzecie?

Za krótko pracujesz....żeby coś wiedzieć

oleg

Dokładnie tak

lolo

To cud w Ożarowie

anonim

ale ta firma konsekwentnie idzie do przodu, większe przychody , nowe kontrakty... to się nie bierze z powietrza

pikpuja

W oltarzewie to doprowadził kierownik do bankructwa agencji. Nie placil ani ludzie ani agencji. To jest karygodne

skandal
@pikpuja 29.11.2014 20:00
W oltarzewie to doprowadził kierownik do bankructwa agencji. Nie placil ani ludzie ani agencji. To jest karygodne...

Dlatego właśnie wszyscy szanujący się stamtąd odeszli , co do klimatu jaki tam panuje , no pozostawię to bez komentarza ...

oleee
@skandal 13.01.2015 18:15
Dlatego właśnie wszyscy szanujący się stamtąd odeszli , co do klimatu jaki tam panuje , no pozostawię to bez komentarza ......

Tak tak zgadzam sie z przedmówca.

pytka

(usunięte przez administratora)Iron ma własnych ludzi i hale. Atmosfera narazie ok. Kasa bardzo nie ok.

anonim

(usunięte przez administratora)

omega III

Tak jest cały czas?

anonim

(usunięte przez administratora)

OLO

A powiedz w jakim oddziale?

kik
@OLO 25.09.2014 19:29
A powiedz w jakim oddziale?

W kazdym tak jest od dawna. Uwazajcie!

anonim

(usunięte przez administratora)

mini

A tera popiszesz sie jak tu fajnie?

pika wroclaw

A u nas balagan. Nie ma strategi(usunięte przez administratora)Chodźmy wszyscy do gdańska!

pika gdańsk

oczywiście że da radę tyle pieniędzy wyciągnąć. Wystarczy szybko i dobrze wykonywać swoją pracę. I nie jestem jedyna z takimi zarobkami, moi znajomi mają takie same. Osoby narzekające na wypłaty to te mające o wszystko pretensje, cały czas gadające, robiące przerwy na papierosa co 20 minut. I tyle.

lysy

Będzie dla każdego praca. Uslugi elektroniczne nie wykluczają uslug analogowych. Skupcie sie na pracy a handlowcy zrobią reszte.

ble

A co tam w Ołtarzewie słychać, podobno duże zminy ?

młoda

Sam się przekonaj

anonim

(usunięte przez administratora)

mała

Pracują

malo wazne

Papieru nie sprawdzalam bo jestem na projekcie.

Zostaw opinię o PIKA Sp. z o.o. - Gdańsk

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PIKA Sp. z o.o.