Sauer Danfoss

Wrocław

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 199 ocen.

Sauer Danfoss
3 199

Opinie o Sauer Danfoss

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sauer Danfoss

Joanna

Wywiązała się interesująca dyskusja na temat tego, czy odchodzić z firmy, która oferuje niezadowalające warunki czy może zostać i próbować wpłynąć na pracodawcę, aby je zmienił. Zachęcam do zabierania głosu przez kolejne osoby zatrudnione w Sauer Danfoss. Taki plebiscyt da pełny obraz satysfakcji lub jej braku z pracy w tej firmie i pomoże kandydatom podjąć ostateczną decyzję.

   
1
@Joanna 17.06.2018 09:48

Po pierwsze nie ma już Sauer Danfoss. Po drugie kto ma wpłynąć na pracodawcę???? No kto? Zwiazki które zgadzają się na wszystko czy ludzie których można kupić za dodatki w pracę w święto. To co się dzieje obecnie w firmie nie napawa optymizmem.

   
Olo

Kiedy bedziemy oceniac lidera i koordynatorow.

   
Kierownik
@Olo 14.06.2018 18:50

Ocenić będzie można. Tylko po co? Co to da? Co roku jest gorzej w ocenie I nikt nie wyciąga wniosków.

   
Joanna

@Xxx, jeżeli wiesz coś więcej na temat planowanej fabryki przyszłości, to proszę Cię o kilka zdań komentarza na ten temat. Z tego co pisze @Piotrek, takie miejsce pracy bardzo by mu odpowiadało. Bardzo jestem ciekawa, co myślą o tym inne osoby zatrudnione w Sauer Danfoss? Zachęcam do pozostawiania swojej opinii na tym forum.

   
Jacek
@Joanna 10.06.2018 10:17

nadal Sauer?

   
Xxx

Nowa koordynator na motorach ... .... ojej ojej alez to fabryka przyszlosci.

   
Piotrek

Witam. Mam ofertę pracy w Danfoss. Słyszałem że powstaje tam fabryka przyszłości,to prawda? Chętnie bym chciał pracować w takiej firmie gdzie wszystko jest dopieszczone A ludziom pomagają roboty do ładowania detali. Pytam bo pracuję firmie gdzie pracownik zatrudniony miesiąc wcześniej szkoli Nowego. No ręcznie trzeba ładować detal. Kadra robiła sobie spotkania w dobrych restauracjach A my w święto do pracy. Mam nadzieję że w Danfoss tak nie jest?

   
Zapomnijcie o BHP

Wiecie, że olej maszynowy jest rakotwórczy? Poczytajcie raport Instytutu Medycyny Pracy: http://www.imp.lodz.pl/upload/oficyna/artykuly/pdf/full/2011/Dmp_4-2011_s_krzeminska.pdf a wszyscy uwaleni tym olejem po same łokcie, nie mówię już o wdychaniu mgły olejowej...

   
Joanna

@Przodownik, zamysł tego forum jest taki, że jest to miejsce nieskrępowanej, wolnej od presji zewnętrznej i manipulacji wymiany informacji, opinii i komentarzy na temat miejsc pracy i pracodawców za nie odpowiedzialnych. Anonimowość wypowiedzi ma być gwarancją szczerości i otwartości, których mogłoby zabraknąć, gdyby wymagane było założenie konta przez użytkownika. Oczywiście, stwarza to również pole do pewnych nadużyć np. krzywdzących opinii o charakterze odwetowym za zawodowe niepowodzenia, ale wtedy powinien zadziałać mechanizm obrony zastosowany przez osoby zatrudnione, który zdemaskuje fałszywość takiej opinii. Zatem niezależnie od tego, co się dzieje w danej firmie warto o tym pisać, bo tylko w ten sposób mają szansę dowiedzieć się o tym osoby spoza niej.

   
Opinia...

Witam , i tak mija kokejny miesiac w pracy Danfoss pracownicy zapier.. na 4 bry kadra ma w (usunięte przez administratora) co sie dzieje na hali byle by wyniki byly.. nowy dyrektor nie wie co sie dzieje na hali bo go sciemniaja. Wszystko niby zaplanowane aa nowi pracownicy nawet nie wiedza gdzie sa kible.. troche pracuje juz w danfosie i powiem tak faktyczie jak ktos ma znalesc sobie prace to znajdzcie sobie bezpieczna i spokojna prace po za ta firma. Tu nikt was nikt nie przeszkoli, zapierdzielamy w oleju bhp prawie nie ma. Dodatki sa smieszne w porownaniu z innymi firmami. Obiady masakra musisz sie zapisac przed 9 na niedobry obiad w ktorym nawet niema min porcji. A jak sie nie zspiszesz a o 14 dowiesz sie ze musisz zostac dłuzej bo niema wynikow i trzrba gonic to.. nikt sie nie przejmuje a ty jestes glodny..

   
...................

FIRMĄ SIĘ PORĄBAŁO W GŁÓWCE w radiu aż huczy o danfos darmowe napoje,dofinansowanie do posiłku ściema zawsze biorą z tego podatek a np w takim tesco czy ten też kupisz zupę za 2,3 zł obiad od 5do 12zl multi sport kolejna ściema nawet nie będziesz miał kiedy go wykorzystać na 4 brygadach no i sił też braknie na siłkę i podatek też biorą dajcie ludzią normalne warunki pracy jak były jeszcze 10 lat temu człowieka stać jeszcze se kanapkę kupić a napoje ściema ciepła woda to obowiązek jeszcze każdego stać se słoik kawy,czy barszczu przynieść o wszem jest wygodniej ale w rzeczywistośći za wszystko to płaci robol a nie firma w biurach jest ich za dużo a na produkcji robisz za 3 wszędzie powinni zacząć od biur ale synkowie u córeczki pracy by nie mieli ktoś musi zrobić ksero 100 szt w ciągu dnia zrobić kawę żenada

   
stary_pracownik
@................... 29.05.2018 05:53

A teraz napisz to po polsku, bo takiego bełkotu czytać się nie da.

   
Joanna

@Bielany mutant, bardzo interesujący wpis, ale mam wrażenie, że hermetyczny, bo niezrozumiały dla osób spoza Sauer Danfoss. A warto pamiętać, że to forum ma przede wszystkim być miejscem wymiany opinii i komentarzy na temat pracodawców, oferowanych przez nich warunków zatrudnienia i przestrzegania Kodeksu Pracy. Zatem, jeśli ktoś chciałby zamieścić takie właśnie informacje o tej firmie, to wiele osób szukających miejsca pracy miałoby pewnie łatwiejsze zadanie, poszukując wartościowego pracodawcy.

   
Przodownik
@Joanna 27.05.2018 17:27

Pani Joanno. O jakich warunkach chce Pani dyskutować? Chyba nie są dobre skoro wpłynął SPÓR ZBIOROWY z pracodawcą.

   
Fotel Masujący

Urządzenie służące do masażu ciała, zasilane energią elektryczną, wyposażone w płytę główną z mikroprocesorem, która za pomocą siłowników i pomp powietrza steruje pracą ramion masujących, poduszek powietrznych i rolek masujących. Praca fotela masującego dzieli się na masaż mechaniczny, wykonywany ramionami masującymi wykonywany wzdłuż linii kręgosłupa, a także na masaż poduszkami powietrznymi oddziałujący na różne partie ciała, zazwyczaj stopy, łydki uda, ramiona i przedramiona, ale też plecy czy pośladki. Masaż na fotelu masującym służy poprawie cyrkulacji krwi, kondycji mięśni, łagodzeniu stresu oraz zapewnianiu relaksu i lepszego ogólnego samopoczucia.

   
Rekrutant

Nie długo mam rozmowy w Danfoss. Mógłby mi ktoś przybliżyć wizerunek tej firmy i jakie pieniądze się dostaje na start? Z góry dziękuję.

   
Bielany mutant.

Metalowców?? Jak tam wasze nowe maszynki? Już pokręcone na 200% brakuje nam korpusów na montaż. Dochodzą nas głosy że same asy I gwiazdy Danfoss będą miały zaszczyt pracować na nich oraz przyjechać do nas z maszynkami. Starajcie się mocniej. Pozdrowienia z fabryki przyszłości.

   
Konrad

Hierarchia w firmie musi być a pracując dobrze z pewnością kierownictwo będzie widziało!

   
MB
@Konrad 18.05.2018 10:52

Człowieku co ty pierniczysz. Widzą to co chcą a doceniamy niezależnie od wiedzy tylko swoich.

   
Olo

Wyczytałem w biuletynie że powstaje fabryka przyszłości. Tylko gdzie???? Przecież nie u nas... U nas to jest kamieni kupa I wielka (usunięte przez administratora)

   
KIEROWNIK

Kierownik - jest określany jako planista, organizator, przywódca, kontroler danej organizacji. Jest politykiem reprezentującym zespół, trenerem motywujacym i pomagającym zespołowi rozwinąć skrzydła, strategiem oraz administratorem umożliwiającym zespołowi pracę.

   
Pimpus
@KIEROWNIK 16.05.2018 13:08

Prawda Benito Mussolini też taki był

   
HANS

Witam zamierzam podjąć pracę w firmie danfos na Bielanach. Czy możecie mi napisać jak tam jest i w jakim systemie pracuje się na montażu? Czytając wasze wpisy mam wrażenie że atmosfera nie jest za dobra ale tak jest wszędzie. Jakie podejście do nowych pracowników mają liderzy i kierownicy?

   
Nowy w Danfoss
@HANS 08.05.2018 00:20

Liderzy a zwłaszcza kierownicy traktują nowych jak by ich nie widzieli!

   
Joanna

@Ja jestem INŻYNIER, czemu uważasz pracę w Danfoss Poland Sp. z o.o. za dobrą? Twój komentarz jest bardzo krótki i gdybyś dodał do niego przykłady albo argumenty na pewno byłby bardziej użyteczny dla szukających opinii o tej firmie. @Stary_pracownik, jak długo pracujesz w tej firmie? Mógłbyś się podzielić opiniami o jej codziennym funkcjonowaniu? Nie udało mi się znaleźć żadnych ofert pracy z Danfoss Poland Sp. z o.o.. Jak oceniacie tego pracodawcę? Według was warto aplikować?

   
Poszkodowany
@Pracownik 08.05.2018 00:31

To po co mi koordynator jak wszystko i tak muszę robić sam. Gdzie tu logika. Koordynator po to ma PC aby wszystko sprawdzić analizując potrzeby produkcji i przygotować ją .

   
Wojtek

Na obrabiarki cnc dają 20 zl na start jak by był ktoś zainteresowany na metalowców. Dalej szukają ludzi jak dla mnie to o wiele za mało.

   
Dawid
@Wojtek 09.04.2018 17:07

Brutto czy na rękę?

   
3Maj

Upokorzeń ciąg dalszy. Firma daje dodatkowe pieniądze za pracę w święto narodowe. BRAWO...A ZA RAZEM SMUTNE TO .... ZAPOMNIAŁEM MAŁPY NIE MAJĄ HONORU I ROBIĄ ZA BANANY. DRZEWKA JUZ WAM POSTAWILI NA HALI.

   
stary_pracownik
@Emilo 29.04.2018 00:35

To po co przychodzicie? Nikt wam nie każe. To wasza zachłanność powoduje to co jest. Sami jesteście sobie winni.

   
anonymous

Jestem pracownikiem tej firmy i co niektórzy mogom brać na żądanie i co niektuży muszą (usunięte przez administratora) a jak chcom wsiąść urlop to nie darady

   
Magister. M

Mam pytanie. Czy gdziekolwiek w fabryce Danfoss jest praca w systemie 4 brygadowym? Czy tylko w Polsce? Dlaczego tak nas traktują. Ciągle tylko słyszymy ,zaległości I mało. Czy my jesteśmy tego winni? Czy Duńczyk pracuje w sobotę I niedzielę? To jest równe traktowanie? Tu mogę na zebraniu usłyszeć ze zawsze mogę zmienić pracę,ale czy o to chodzi pracodawcy?

   
Kierownik

Niewolnicy.. jak tam majówka? W robocie,hahahaha . Nie ma urlopów na 2 mają. Zrobicie zaległości będzie wolne. Będę was wspierał pijąc piwo na grillu.

   
Anita

Pracownicy muszą być kierowani przez np. koordynatorów. Przecież każdy może mieć taka fuchę!!

   
Xx3
@Anita 23.04.2018 10:01

Oj droga pani nie każdy tylko wybrani. Jak widać "najlepszy z najlepszych" tych swoich oczywiście

   
Rozczarowany

Nie jest źle, ale nie jest też dobrze. Pracodawca nie liczy się z naszym stażem pracy, nowi pracownicy dostają umowy z większym wynagrodzeniem, niż osoba, która przepracowała kilka lat. Często dochodzi do sytuacji, w której pracownik ze stażem szkoli nowo zatrudnione osoby, które zarabiają więcej od niego. Stawki nie są wyrównywanie, trzeba upominać się o swoje na każdym kroku, powiem więcej, jeśli nie wchodzisz w (usunięte przez administratora) liderom, nic nie uzyskasz. Twoja uczciwa praca nie jest zauważana. Ocena całoroczna ma się nijak do faktycznej sytuacji i podejścia pracownika do pracy. Mam wrażenie, że lider w wielu przypadkach nie konsultował się z kimkolwiek przed wystawieniem oceny. W dużej mierze, w ocenie liczą się nadgodziny. Z miesiąca na miesiąc praca staje się coraz mniej satysfakcjonująca.

   
Xxx
@Rozczarowany 22.04.2018 07:16

Jak ci nieodpowiada praca to sie zwolnij.

   
Xxx

Fryderyk !!!! Gdzie jesteś ??? Na steringach!!! Fryderyk są problemy!!! A to zgłoście liderowi,technologowi,informatykowi,planistce albo zadzwońcie do mechanika !!!!

   
xxx2
@xxx1 18.04.2018 21:11

I to jest prawdą. Jest jeszcze jedno pytanie dlaczego na seetringach jest aż tylu koordynatorów. Im większa (usunięte przez administratora) tym lepszy koordynator bo nie rozumiem.

   
I Love Danfoss

Lider - osoba stojąca na czele danej grupy. Cechą charakterystyczną lidera jest to, że ludzie lub organizacje same chcą go naśladować oraz łatwo poddają się jego przywództwu.

   
Ktoś

Nigdy nie będzie podwyżek bo jesteście temu sami winni. Macie nadgodziny dalej po 13godz.biale murzyny. A Lider I kierownik się z was śmieją I liczą premię I nagrody. Tylko płakać I narzekać potraficie.

   
pracownik

Zadowoleni jesteście z kwietnia wychodzi podwyżek?

   
pracownik
@pracownik 11.04.2018 18:31

Tzn. kwietniowych podwyżek

   
zbik

Moi drodzy, ile zarabia lider zespołu produkcyjnego? Wielkie dzieki za pomoc!

   

Zostaw opinię o Sauer Danfoss - Wrocław

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sauer Danfoss