Sauer Danfoss

Wrocław

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 174 ocen.

Opinie o Sauer Danfoss

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sauer Danfoss

Samson

Panie kierowniku LR Czy tak trudno przyznac sie do bledu w sprawie tych niby koordynatorow,a w weekend ich nie ma ico danfoss sie zawala,mniej sie montuje,czy nie dowoza detali na czas itd,itp,etc ?

IWONA

Witam ,czy ktos na ten moment moze mi powiedziec ,czy sa przyjecia do danfoos na ul metalowcow i na czym polega praca ,osoby fizycznej.Mam ochote zmienic prace ze wzgledu na dojazd i chetnie poznam specyfike danffos,bo mieszkam niedaleko,z gory dziekuje.

Jola
@IWONA 11.02.2018 19:41

Witam Iwono. Tam dla kobiet nie ma pracy gdyż wszystkie montaże przeniesiono na Bielany. Firma przynajmniej dowozi i odwozi pracowników tam i z powrotem. A co do reszty to zależy od podejścia do pracy.

Koordynator
@IWONA 11.02.2018 19:41

Jak masz uprawnienia na wózki widłowe to zapraszamy na Bielany magazyn, jest tu miła atmosfera i pełno fajnych chłopaków!

Były pracownik

To prawda że koordynator magazynu szarpał za szyje ? Pracownika ?

Picker
@Shipper 07.11.2017 21:27

Ja słyszałem że koordynator był po alkoholu i trochę go poniosło ale oficjalnie to zdarzenie nie miało miejsca

Tupo
@Picker 07.11.2017 21:32

Bo zostało wyssane z czyjegoś brudnego palucha :)

Pedro

Kierownictwo Danfossa! Jesli wy nie rozumiecie ze wybor koordynatorow sposrod osob z ktorymi oni sami wspolpracowali to jest patologia to nie nadajecie tez sie na funkcje kierownicze

Kluska
@Rolik 27.12.2017 21:01

I tu kolega ma rację . Przede wszystkim koordynator powinien mieć bardzo dużą wiedzę w SAP jak i Excel. A oni tylko karteczki dają od kogoś bo sami nie huhu nie wiedzą jak to sprawdzić. Co to za koordynatorzy jak jest jakiś problem to i tak dzwonią do przełożonego a najlepsze jest to że zgłaszasz brak czegoś do niego a on dzwoni do drugiego koordynatora a ten dzwoni na magazyn i tak dalej... Liderzy,kierownicy,dyrektorze gdzie tu sens przecież to jest zupełnie popierniczone

Tupo
@Tupo 07.12.2017 15:36

Nie będę bronił tezy, że koordynatorzy w Danfossie to super pomysł, bo nie mogę już ocenić ani ich umiejętności ani tego jaki wpływ mają na funkcjonowanie firmy. Wiem, że kilka osób desygnowanych na to stanowisko miało spore braki kompetencji i wiem, że kilka te kompetencje miało. Natomiast sam argument, że awansowanie ludzi spośród grupy współpracowników to coś patologicznego jest zwyczajnie nie do obronienia.

Bolo

Co do koordynatorów to się zgodzę z wypowiedzią Aniołka, są to wieloletni doświadczeni pracownicy. Prawda tez jest , ze każdy miał szanse złożyć swoja kandydaturę ale zrobili to nieliczni . Ale co do podwyżek to się nie zgodzę, cały czas zastanawiałem się co trzeba robić aby dostać podwyżkę w tej firmie ? już wiem - donosić na innych, więcej chodzić niż robić ,udawać głupka i być po rozmowie dyscyplinującej. W tej firmie nie dba się o pracowników z długim stażem, a przecież to oni maja większe doświadczenie od nowo przyjmowanych. Nowo przyjmowani maja większe stawki , są osoby które dwa ,trzy, razy w roku dostały podwyżkę są i tacy którzy pracują dopiero sześć miesięcy a już dostali podwyżkę i maja więcej od starszych pracowników, wiec q...a pytam się o co chodzi ?!!!!! wychodzi na to ze trzeba mieć w......e na wszystko p........c innych być debilem w tedy dostanie się podwyżkę- od dzisiaj nie wiem, nie znam się a wo gule to jestem zarobiony !!!!!!!

Na prawo patrz!
@Aniolek 22.11.2017 08:15

Pracodawca zyskuje kosztem pracowników stałych, nowych trudno pozyskać w ogóle, więc wchodzi w grę kasa. Zawsze jest jeszcze rozgrywka "złóż wypowiedzenie -zobaczysz ile jesteś wart dla firmy", ale wiesz...to o czym ty myślisz, ile to jesteś wart, nie jest tak samo spostrzegane przez twoją firmę. Dlaczego? Policz pensję super brutto+dodatki, bony, karty, opieki czy co tam jeszcze pracodawca daje i wtedy określaj ile chcesz zarabiać, ile z tego co pracodawca daje wykorzystujesz, a ile marnujesz i mógłbyś z tego zrezygnować - przy okazji się dowiesz, ile państwo tak na prawdę z ciebie łupi w podatkach...

Twoja tata
@Bolo 21.11.2017 23:45

Może najpierw naucz się dobrze polskiego, następnie zacznij się udzielać publicznie. Dopiero wtedy zacznij narzekać, że (usunięte przez administratora) masz...

Xxx

Mickow wroc !

Pikus
@Kluska 28.01.2018 12:36

Przyjaciel wybranych np. Tej wiecznie zakochanej ale ciagle w kims innym.

Xxx
@Kluska 28.01.2018 12:36

TC stale gumowe ucho od wielu lat

Kris

Czy może ktoś mi podać jak jeździ autobus z kuźnik do danfoss na Bielanach? I z którego przystanku?

pracuś

ma ktoś jakieś newsy ??

Dirty HARRY!
@pracuś 27.01.2018 22:45

Ja mam... Twoja stara klaszcze u rubika. Dobry news?

pracuś
@Dirty HARRY! 28.01.2018 18:59

Rubik to jest taka kostka prymitiwie, nie klaszcze się a układa

były

Nie ma co się dziwić że się skończyły jak pracownicy są wzywani na rozmowy dlaczego chorują!!! MAM NADZIEJĘ ŻE W KOŃCU KTOŚ TO ZGŁOSI DO INSPEKCJI PRACY!!!

Xxx
@były 25.01.2018 00:30

Juz dawno zgloszone i jest to bezprawne ale ci pracownicy nic z tym nie robia.

Były

To była jeszcze do nie dawna fajna firma,ale jej czas się skonczyl

Filip

Podpowiecie czy warto aplikować? Jaka jest atmosfera w pracy? Coś więcej w temacie?

Heniek
@Filip 14.01.2018 13:08

Poczytaj sobie wpisy poniżej to będziesz wiedział jaka jest atmosfera

produkcyjny
@Filip 14.01.2018 13:08

Praca jak praca. Raz lepiej raz gorzej.

anka

gruby przegiął

Fantomas

Panie R Czas na jakies przemyslenia i analizy.Chyba tylko Pan panie R wie komu i czemu sluzy ta znakomita trojka koordynatorow na produkcji i ile to kosztuje.Czy slupki wzrosly ? Czy wspolpraca z magaxynem poprawila sie ?Komu ta zmiana struktury organizacyjnej pomogla,bo na pewno nie zwyklym operatorom ?Oni jak cos zalatwia to jest to juz zazwyczaj po czasie i kazdy srednio ogarniety zrobil by to wczesniej Ciekawe czy ktora firme stac w przy obecnym rynku pracownika na utrzymywanie tylu bezproduktywnych i bezcelowych etatow.Jak sie maja te koszty do pazernosci o kazdy jeden zmontowany motor wiecej?

Wielbiciel
@Fantomas 09.01.2018 20:33

A pracuje tam jeszcze u Iwana Magdallena F. Słodziutka dziewczynka.

Milik

Gdzie ten jeden z koordynatorow przebywa na 2 i 3 zmianach bo go wogole nie widac

Nowy
@Milik 06.01.2018 19:29

Ktory to taki?

Kiju
@Milik 06.01.2018 19:29

Pewnie Pan F

anonymous

Lipa w (usunięte przez administratora) ludzie (usunięte przez administratora) robota ciężka...

anonymous

Witam zatrudnionych w Danfoss, jakie tam macie maszyny cnc? jakie sterowanie? produkcja jednostkowa czy seryjna?

produkcyjny
@anonymous 17.12.2017 20:50

Tokarki, frezarki, szlifierki i przeciągarki. Sterowania fanuc, sinumerik. Do tego produkcja seryjna, gdzie masz wkładać i wyciągać elementy.

Pracuś
@anonymous 17.12.2017 20:50

JEST też automat ze słodyczami i napojami

Zadowolony z pracy w Danfoss

Czytam te opinie i nie rozumie, pracuję już tam pare lat i wiem że jest super, dogodne godziny pracy, smacze obiady jak u mamy, miła atmosfera, wyrozumiałe kierownictwo, mnóstwo bonusów, benefitów, świadczeń no po prostu super, śmiało mogę powiedzieć że Danfoss uratował mi i mojej rodzine życie, pozdrawiam moich przyjaciół i najbliższą bliższą mi niż własna rodzina, ekipę Danfoss

Tupo
@Zadowolony z pracy w Danfoss 20.08.2017 17:24

Udany trolling, milordzie.

Kluska
@Zadowolony z pracy w Danfoss 20.08.2017 17:24

Ciekawe kto to napisał. Pewnie ktoś z motorów a na pewno jakaś niedojda która pracuje tam już parę lat i jest kolegą lub koleżanką L.R. i może siedzieć na pakowaniu w nadgodzinach i kartoniki składać ze swoją miłością.

Operator

Witam, Dostałem ofertę pracy na stanowisko operatora CNC. Posiadam umiejętności związane z programowaniem oraz projektowaniem CAD. Jakich stawek realnie można się spodziewać. Czy warto interesować się pracą w tej firmie ?

Tupo
@Operator 16.10.2017 12:17

Na start dostaniesz jakieś 18-19 PLN na godzinę chyba, że sobie coś wynegocjujesz. Twoje umiejętności programowania i obsługi CAD będą raczej kompletnie bezużyteczne. Firma nie jest zła, ale jak możesz zauważyć po komentarzach - czasy świetności ma już za sobą i raczej nie dąży w kierunku, który miał by je przywrócić.

Jim

Wreszcie jakaś konkretna i dobra decyzja odnośnie zatrudniania osób z tych wszystkich firm zewnętrznych.Brawo dyrekcjs i kierownictwo danfossa.

anonim

(usunięte przez administratora)

piko

To nie jest zaden menager tylko nieudacznik bez zadnej wizji i pomyslu.

Misiek
@piko 30.11.2017 18:00

I jeszcze wpiernicza się do pracy liderów i planistów . Widać on wie lepiej z tą swoją Joluś.

Mirek

Najgorsze jest to ze Ci nowi mają wywalone na pracę :/ nie to co starzy pracownicy którym naprawdę zależy!!!

Ten co zna jej tajemnice...

Ja wam powiem co trzeba robić!!! , trzeba piernik tą firmę !

Aniolek

nie rozumiem dlaczego tyle w Was jadu inienawisci , kazdy z Was mogl brac udzial w rekrutacji , nie zauwazyliscie ze Koordynatorzy to pracownicy . ktorzy maja duzy staz i na pewno wiecej wiedzy niz nie jeden piszacy na tym forum , jezeli tu anoniomow mozecie ich oczerniac to wystap jeden z drugim na spotkaniu na przekazaniu zmiany i powiedz o co ci chodzi prosto w twarz. szefostwo na pewno wiedza po co Ci ludzie sa stworzeni , a jakby nawet do donoszenia badz przekazywania feedbacku swojemu przelozonemu , sorry na tym ic praca polega . pewnie wiekszosc z was nie wie co to feedback , a wiec jest to informacja zwrotna na dany temat . reasumujac , pracownicy sa tak rozbezstwieni robai co chca chodza jak chce , podkreccie im normy bo za duzo czasu spedzaja w przedsionku na palarni bo tam kamera nie lapie , Pozdrawiam

Mik
@Aniolek 21.11.2017 15:35

Co aniolku brak argumentow? Co do inteligencji trafilem bingo!!!

Aniolek
@Mik 21.11.2017 16:06

nie brak argumentow , tylko widac na pierwszy rzut oka , ze jestes bardzo wrogo nastawiony do koordynatorow , chcialam konkrety przyklady , negatywnych zachowan koordynatorw , nie podales ich .... oczeraniasz ogolnikowo. interesuja mnie konkrety , co z nimi jest nie tak

produkcyjny

Macie straszny ból 4 liter jak widać. Chyba sami chcielibyście być koordynatorami.

Popo
@prdukcyjny 18.11.2017 12:33

Ta zmiana nic nie wniosla.Ani sie wiecej nie montuje motorow,dyscyplina jeszcze gorsza.Puste i bezproduktywne etaty a tych dwoch koordynatorow niedzwiadkow tez nie ogarnia albo wykonuje czynnosci ktore moglby wykonac np.buterflay lub inny doswiadczony pracownik.

Misiek
@Popo 18.11.2017 13:32

Jaki kierownik tacy koordynatorzy.

Krzysztof

A w czym pomaga?

Janek

A kierownik magazynu ok ??? Nic nie pomaga ?

Puma
@Janek 15.11.2017 16:27

Pomagaja koordynatorzy z magazynu a w szczegolnosci ten jeden co ma problem z przejsciem kilku metrow w szybkim tempie bo jest caly zasapany.

Tobi

To juz nie jest ta sama firma co kiedys.Wystarczylo przyjac kierownika ze strefy ekonomiczej,przypadkowego lidera z adhd oraz jakihs przypadkowych poslusznych nicnierobiacych koordynatorowna motorch.

Śliwa

w tej firmie rozmowa z koordynatorem liderem kierownikiem to jak rzucanie grochem o ścianę , informacje po nich spływają jak rzadka farba na ścianie, przykładem film "Danfoss kryptonim szef"

Były pracownik

Jak po alkoholu to powinno się od razu policję do miejsca pracy wzywać!!!

Olin

Po co się rozpisywać o tych nikomu niepotrzebnych funkcjach.One są stworzone na potrzeby L.R i opieraja sie na donosicielstwie bo niczego innego nie wnoszą.Oninie maja zadnych kwalifikacji,wykształcenia oraz żadnych umiejętności kontaktu z ludźmi w formie werbalnej.Pomocy żadnej bo oni po prostu nie są do tego stworzeni.

Kloos

Robiackoordynatorow z takich ludzi to ta firma naprawde sie stacza.

maximus
@Kloos 26.10.2017 21:01

I obecni i byli koordynatorzy. Uprzejmie donoszę panie K.. i L.. oni nic nie robią tylko kawę piją i to jak , bez p... Panowie Butterfly z Varianta !!! Co z Wami jest nie tak . Ale to na pewno wszystko wina magazynu i e-mail już wysłany . Ale z Was Buraki !!!

Kris

Nowi koordynatorzy na motorach buhahahaha,buhahaha,buhahaha,wiedzieli co z nimi zrobic,wzieli najwiekszych ............. z ktorych i tak nie bylo pozytku

pracownik
@Kris 17.10.2017 20:36

co niby z nimi nie tak? jakies wieksze konkrety czego sie wystrzegac i wogóle

POWAŻNY

Firma Danfoss jest Ok ale zatrudnia niekompetentnych Team Leader-ów mianowicie K. Jackiewicz nie szanuje pracowników i ma za nic godność człowieka. Opinia która wyrażam jest opinią większości pracowników. Pozdrawiam

Joanna

@Maciej. C. widzę, że jesteś zadowolony z pracy w firmie Sauer Danfoss. Czy można liczyć na jakieś premie? Czy powiedziałbyś coś więcej o warunkach pracy w firmie? Czy atmosfera w firmie jest sprzyjająca?

Ćwirek
@Joanna 06.10.2017 19:29

Nie ma juz firmy sauer danfoss, od kilku lat jezt danfoss power solution... Ogarnij sie!

Joanna

@nowy jeśli jakiś post został usunięty to znaczy, że naruszył on regulamin forum. Regulamin znajdziecie na stronie http://www.gowork.pl/regulamin Czy ktoś pozostawi informacje na temat pracy w Sauer Danfoss? Na jakie warunki pracy można liczyć?

Maciej. C.
@Joanna 04.10.2017 10:09

Witam jak dla mnie praca tam jest super???? Mozna sporo zarobic,jezeli ktos naprawde chce.A moim zdaniem takie podejscie mentalne do pracy ludzi ktorzy tylko pracuja zeby ponarzekac niczego w ich zyciu nie zmieni,i spotka ich to samo w innej firmie. Polecam danfoss poniewaz jestem realista a nie pesymista. Pozdrawiam????

nowy

To co usunięte przez administratora to jedyny sposób na tuszowanie niewygodnej opinii

Joanna

@jako na forum nie można nikogo obrażać. Polecam zapoznać się z regulaminem forum przed pozostawieniem komentarza http://www.gowork.pl/regulamin. @Zadowolony z pracy w Danfossna jakim stanowisku pracujesz w Sauer Danfoss? To dobrze, że jesteś zadowolony z pracy. Czy udało Ci się zdobyć awans?

Zadowolony z pracy w Danfoss

Proszę Cię nie śmiej się z mojego pracodawcy

Łukasz

Michał wróć !!! nie mamy komu odnosić :/

tuz
@Łukasz 16.08.2017 00:05

Michal wroc.......2 z shipa

ciekawy

Czy ktoś może powiedzieć jak się pracuje inżynierom - konstruktor, inż jakości, inż procesu?? Może ktoś podzieli się swoimi doświadczeniami?

Joanna

@Daj se spokójjak dawno temu zaszły zmiany, o których wspominasz? Rozumiem, że nie oceniasz ich pozytywnie i masz największe uwagi do kierownictwa. A jeśli chodzi o nadgodziny, to jak często się one zdarzają? Jest to praca zmianowa? Czy pracuje się też w weekendy? Napisałeś też głównie o tym, co teraz według Ciebie w firmie szwankuje. A co jest w Sauer Danfoss na plus?

Daj se spokój

lipa robię tu 10 lat jak się przyjmowałem to zakład robił wrażenie naprawdę a teraz przyjmowałem jakiś kierowników z lg itp liczą się słupki produktywność a szacunek do pracownika żaden masz je.... bo tak trzeba lider oznajmia ci 20 min przed fajrantem że masz zostać jeszcze 4 godz w pracy i wyjeżdża ci z tekstem że on tak może

szukam pracy
@Daj se spokój 24.06.2017 00:13

nie może:)

grześ

Witam, potrzebuję dowiedzieć się czegoś więcej o firmie danfos na magazynie na bielanach

Joanna

@Odradzam wspominasz, że pracownicy masowo rezygnują z pracy. Co to oznacza? Ile osób zwolniło się w ostatnim czasie? Piszesz, że w firmie szwankuje zarządzanie. Co uważasz, że powinno ulec zmianie żeby w Sauer Danfoss pracowało się lepiej?

Tomek12345

To prawda nie poważna firma teraz mają zamówienia dlatego przyjmują przez agencje ale już niedługo zaczną się zwolnienia jak ktoś chce na dwa miesiące tu przyjść to niech się lepiej zastanowi do tego system cztery brygady pracujesz 2 X pierwsza zmiana , 2 X druga zmiana i 3 X trzecia i 2 dni wolne pracujesz siedem dni bez przerwy po czym masz dwa dni przerwy jedną niedziele i jedną sobotę wolną a tak w każdą pracujesz zarobki też słabe na produkcji mgła olejowa z mieszanką chemii się unosi. Duże tempo pracy i ciągle ktoś się o coś czepia ludzie przychodzą i odchodzą nie przepracowując nawet tygodnia zwalniają się nawet stali pracownicy bo mają już dość.

................
@Tomek12345 17.04.2017 20:06

to trzeba być debilem albo upośledzonym żeby się zgodzić na taki grafik to już w amazonie jest lepszy grafik

Pracownik

W pracy panuje tragiczna atmosfera. Każdy jest wrogo nastawiony, panują napięte stosunki między poszczególnymi działami. Managerowie, choć sami nie potrafią wywiązać się ze swoich zadań, chętnie zawsze zrobią komuś innemu problem. Zwłaszcza, gdy wytknie się im ich błędy. Zdecydowanie polecam unikać tego zakładu pracy!!

Odradzam

Nie polecam. W firmie panuje nieopisany chaos, długoletni pracownicy masowo rezygnują z pracy, więc coś musi być na rzeczy. Zarządzanie w tej firmie pozostawia wiele do życzenia, wszędzie panuje wszechobecna "spychologia" - każdy unika pracy jak tylko może i stara się przekierować swoje obowiązki do kogoś innego. Po to też zatrudniają całą masę studentów...

Olek www
@Odradzam 17.04.2017 19:50

Miałem wybrać się tam do pracy ale czytając opinie ludzi pracujących w tej firmie widzę że szkoda marnować czasu pozdrawiam i dziękuję ludziom za opisanie warunków pracy w tej firmie

Mlody

Możesz liczyć na małe zarobki na start , brak wolnych weekendów i oddech lidera - kierownika na sobie

Joanna

Pracujesz w Sauer Danfoss? Chętnie dowiemy się więcej na temat tego jak obecnie wygląda sytuacja w firmie. Na jakie warunki mogą liczyć pracownicy?

pracowita

pracowałam tam w zeszłym roku , przyjęli mnie w kwietniu mnie i około 20 osób , obiecywali góry złote !!! , po 3 miesiącach gdy nadeszły dla firmy dni urlopowe zwolnili 33 osoby !!! UWAGA NIE DAJCIE SIĘ ZWIEŚĆ SZKODA WASZEGO CZASU !!!! TAK JEST CO ROK !!! porozmawiajcie z osobami tam pracującymi Oni wam najlepiej naświetlą sytuację !!! pozdrawiam

Zostaw opinię o Sauer Danfoss - Wrocław

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sauer Danfoss