Aon

• Boleń
Kraków - Aon Hewitt
Toruń - Aon Hewitt
Warszawa - Aon Hewitt

3. Opinie o pracodawcach Kraków
  5. Opinie o Aon Sp. z o.o.

Opinie o Aon Kraków

Nie przegap nowości o Aon Sp. z o.o.!

28.03.2017 13:17

Nic sie nie boj tylko idz na rozmowe :) Testy nie sa takie trudne a prawda jest taka ze na stanowisko administrative assistant mozesz nawet ich nie miec. Nawet jesli bedziesz miala to nie to bedzie decydowalo o tym czy Cie przyjma, bo to nie jest praca ksiegowa czy typowo analityczna, wiec glowa do gory i probuj, na pewno bedzie dobrze tylko troszke wiary w siebie, bardziej na osobowosc beda patrzec :)

29.03.2017 13:23

Zalezy w ktorym zespole ale w moim 8.30 i ani zmiłuj się. Druga sprawa noszenie laptopa to kwestia bezsporna nawet jesli nikt nie zaprotestuje. Nie słyszałam o sytuacja ze ktos nie wziął laptopa wydaje mi sie zr moglaby osoba zostac zwolniona za kilkakrotne takie postępowanie. A zmiany biurka? Na razie to fikcja pracują nad tym ale to bardzo męczące. Wszystkie rzeczy trzeba nosić w jakimś takim jakby koszyczku na rzeczy o wielkości a5 z przegródkami wiec niewiele sie zmiesci. Co do reszty warunki pracy naprawde średnie. Moja koleżanka pracuje na zmiany tzn.jeden tydzień 9.00-17.30 drugi 10-18.30 wiec chyba szalu nie ma. Pozdrawiam
    kym

29.03.2017 15:44

Muszę przyznać, że taka codzienna rotacja miejsca pracy musi być strasznie męcząca. W końcu każdy chce mieć swoje stałe miejsce a nie jechać do pracy i się martwić, gdzie usiąść tym razem. Argument, że ktoś się zaszyje gdzieś na kilka lat, że ledwo go widać, jest nietrafiony, ale mam nadzieję, że zrezygnują z tego i każdy będzie miał swoje stałe miejsce.
    agunia

26.03.2017 18:26

Wiara, w to że to zależy od wyników jest głupia.Możesz niewiadomo jak być mocna i genialna - jak nie masz koneksji towarzyskich - dużej podwyżki nie dostaniesz. Dotyczy to każdego zespołu w tej firmie. Nawet w COE zaczyna się "oszczędzanie". Pomijając fakt, super-hiper zaangażowanego dyrektora COE, który pragnie by każdy pracownik był równie zaangażowany, poświęcał firmie maksimum czasu. Również tego niepłatnego, prywatnego.

27.03.2017 20:42

Proszę napisz jakie to stanowisko to może będę wiedziała więcej o zarobkach. Jesli chodzi o rekrutacje 1. Rozmowa z osoba z rekrutacji bardzo prosta i przyjemna okolo 20 minut kilka pytań o doświadczenie i zarzadzanie stresem i czasem w pracy 2. Testy: 4 testy z angielskiego ustalające poziom języka, 1 test z excella po polsku, 1 test z myślenia analitycznego (zadania matematyczne i statystyczne) po polsku. 3. Rozmowa z native speakerem 4. Rozmowa z managerem w siedzibie firmy. Rekrutacja jest dość dobrze zorganizowana, onboarding i pierwsze dni takze. Dopiero potem zaczynają sie schody. Dwugodzinne dojazdy to standard tak zle umiejscowiona jest firma dla większości krakowskich osiedli. Niestety jesli ktos ma własne mieszkanie to przeprowadzka nie wchodzi w grę. Tak czy siak zarobki nie są zbyt wysokie.
    Dom

27.03.2017 22:59

Aplikuję na administrative assistant. Zarobki to nie dla mnie priorytetowa sprawa, ale międzynarodowe środowisko i praca z ludźmi. Zmartwiłem się tymi testami matematycznymi. Jestem 100% humanistą a z matematyką miałem do czynienia ostatni raz na maturze 8 lat temu. Nie bardzo rozumiem w jakim celu tego typu testy są na stanowisko stricte administracyjne/sekretarskie, ale pewnie jakieś wyjaśnienie się znajdzie. Wątpię, czy uda mi się przejść pozytywnie rekrutację przy takich ścisłych testach :(
    Bałt

22.03.2017 20:35

Na której wersji excela pracuje się w AON?:)
    Perskie Siodło

22.03.2017 12:42

Witam serdecznie Wszystkich. Chciałbym aplikować na stanowisko Benefits Platform Administator w AON. W zwiazku z powyższym mam kilka pytań i może uda się uzyskać tutaj odpowiedzi na nie. 1. Czy to stanowisko podlega mocnej rotacji jak to zostało przedstawione w przypadku innych stanowisk? 2.Czy z tego stanowiska da się wyciągnąć 3500 netto? 3. Kiedy jest sprawdzany poprzedni pracodawca? Chciałbym aplikować na stanowisko bez uprzedzenia o tym mojego dotychczasowego pracodawce. 4.Czy jest przewidziana prywatna opieka medyczna na rodzinę pracownika? 5. Ile szacunkowo może trwać cały proces rekrutacji? 6. Czy średniozaawansowany angielski jest wystarczający na to stanowisko? Pozdrawiam Perskie Siodło
    AonHero

24.03.2017 17:51

nie zgodze sie z ta opinia, Ja po roku dostalem podwyzke w wysokosci 289zl netto, nie wspomne juz o mozliwosci awansu :-D

24.03.2017 20:50

W porządku ja podalam średnia :) to zalezy od wynikow a wiec ktos moze dostać 500 zl brutto a ktos inny 50 zl brutto dlatego podaje średnie :) nie chciałam nikogo urazić :) to byly dane matematyczne a nie dotyczące konkretnego przypadku :)
    Nickk

21.03.2017 23:09

Dlaczego regularnie usuwane są negatywne komentarze na temat niskiego poziomu rozmów rekrutacyjnych, w których uczestniczy pewien Azjata, lokalny zawiadowca IT w krakowskim biurze? Bo wymieniony z nazwiska? Wszyscy kandydaci odbierają go jako aroganckiego w dyskusji, wchodzącego w pół zdania i nie słuchającego rozmówcy osobnika. Proszę tego nie usuwać, tylko stawić czoła temu Panu. Może czas coś zmienić, skoro idzie taka fama?

17.03.2017 07:48

Babe, sama stwarzasz sobie problem, którego nie ma i nigdy nie było. Jeśli pracodawca zatrudnia Cię na umowę o prace to jest zobowiązany do przestrzegania kodeksu pracy i wszelkich przepisów tam zawartych. Dając się zastraszyć sama robisz sobie krzywdę. Nie trzeba prawnika. Firma się restrukrupyzuje, zwalnia - korzystniejsze dla pracownika jest dłuższe wypowiedzenie. Pracownik się zwalnia, bo dostaje lepszą ofertę - dla pracownika korzystniejsze jest krótsze wypowiedzenie wynikające z kodeksu pracy. Nie wierzysz, to udaj się do pierwszego lepszego adwokata, za 100 zł, do zwolnienia będziesz mieć opinię prawną, co jest dla Ciebie korzystniejsze. Nikt Cię nie przytrzyma, bo oznacza to akcję w sądzie pracy, którą firma by przegrała. W firmie pracują też ludzie, i co im dałoby na siłę trzymanie pracownika, który nagle mógłby się na wypowiedzeniu rozchorować i siedzieć na L4. Naprawdę, nie demonizuj całej sytuacji, bo wychodzi z Ciebie tylko nieznajomość kodeksu pracy. Regulacje Kodeksu pracy odnoszące się do zasad i sposobów rozwiązywania przez strony umów o pracę ulegają zmianom, których celem jest wyraźne złagodzenie pierwotnych ograniczeń (zob. wyrok SN z 18.6.2002 r., I PKN 171/01, OSNP Nr 7/2004, poz. 121). Aktualnie przyjmuje się, że zastrzeżenie w umowie o pracę zawartej na czas nieokreślony nawet jej dwunastomiesięcznego okresu wypowiedzenia przez zakład pracy jest dopuszczalne na podstawie art. 18 § 2 KP, podlega jednak ocenie, nie tylko w aspekcie zgodności z prawem, ale także co do zgodności z zasadami współżycia społecznego (zob. wyrok SN z 16.11.2004 r.,I PK 36/04, OSNP Nr 12/2005, poz. 176). Zgodnie z powołanym przepisem postanowienia umów o pracę oraz innych aktów, na których podstawie powstaje stosunek pracy, mniej korzystne dla pracownika niż przepisy prawa pracy, są nieważne – zamiast nich stosuje się odpowiednie przepisy prawa pracy. Oznacza to że zasadą jest, iż postanowienia korzystniejsze dla pracownika są dopuszczalne i wiążą strony stosunku pracy. W konsekwencji odmienna reguła, a mianowicie taka, że strony nie mogą w umowie zawrzeć postanowień mniej ani bardziej korzystnych dla pracowników, musi być wyraźnie przewidziana w przepisie szczególnym i jako wyjątkowa – nie może być interpretowana i stosowana w sposób rozszerzający (zob. uchwałę SN z 9.11.1994 r., I PZP 46/94, OSNP Nr 7/1995, poz. 87). Zastrzeżenie dla obu stron w umowie o pracę okresu wypowiedzenia, dłuższego niż przewidziany w Kodeksie pracy, nie jest uznane za niekorzystne dla pracownika, jeżeli w jego efekcie uzyskał on dłuższy okres wypowiedzenia przez pracodawcę, a sytuacja na rynku pracy w konkretnych okolicznościach, przy uwzględnieniu miejsca wykonywania pracy oraz zapotrzebowania na pracę określonego rodzaju, mogła czynić nierealną możliwość złożenia wypowiedzenia przez pracownika (zob. wyrok z 2.10.2003 r., I PK 416/02, OSNP Nr 19/2004, poz. 328). Dłuższy okres wypowiedzenia umowy o pracę dokonanego przez pracodawcę jest z reguły korzystniejszy dla pracownika, zwłaszcza wobec deficytu miejsc pracy (zob. wyrok SN z 5.7.2005 r., I PK 276/04, Wokanda Nr 2/2006, poz. 23). Jednakże ocena ważności postanowienia umowy o pracę, wprowadzającego dłuższy okres wypowiedzenia dla pracownika, musi być odniesiona do konkretnych okoliczności sprawy, uwzględniać w sposób zobiektywizowany warunki istniejące w chwili zawierania umowy, odnosić się do całokształtu regulacji umownych, a przede wszystkim uwzględniać swoisty bilans korzyści i strat pracownika (zob. wyrok SN z 10.1.2006 r., I PK 97/05, MoPr Nr 8/2006). Również postanowienie układu zbiorowego pracy, które może przewidywać dłuższy od dotychczasowego okres wypowiedzenia, ma zastosowanie do okresu rozpoczętego, a niezakończonego w chwili wejścia w życie układu (zob. wyrok SN z 5.2.2002 r., I PKN 866/00, OSNP Nr 4/2004, poz. 58). Warto jednak podkreślić, że zgoda pracownika na przedłużenie okresu wypowiedzenia umowy o pracę nie jest tożsama ze zgodą na cofnięcie wadliwego wypowiedzenia i rozwiązanie umowy o pracę w drodze porozumienia stron, a tym samym nie zmienia trybu rozwiązania umowy o pracę (zob. wyrok SN z 9.2.2000 r., I PKN 498/99, OSNP Nr 13/2001, poz. 431).

17.03.2017 16:24

Bardzo bardzo dziekuje!
    f

16.03.2017 17:28

Pozostaje sad pracy w korym wygrasz.

16.03.2017 13:09

Babe, nie rozumiesz - w umowie możesz mieć nawet 1 rok czasu wypowiedzenia. W przypadku zwalniania się z pracy obowiązują przepisy kodeksu pracy - Aon daje umowy o PRACĘ. Jeśli Ty składasz wypowiedzenie, to korzystniejsze dla Ciebie jest krótsze - zastosowanie mają przepisy kodeksu pracy o długości wypowiedzenia. Gdyby to firma rozwiązała z Tobą umowę. zastosowanie ma to co masz w umowie O ILE jest korzystniejsze. Jeśli firma Cię zwalnia a ty pracujesz mniej niż 3 lata, to korzystniejsze jest 2 miesiące wypowiedzenia, niż 1 miesiąc. Pracuje w tej firmie kilka lat i nie znam ani jednej osoby, która byłaby "przytrzymana".

16.03.2017 15:25

Dzieki za dokładne wytłumaczenie ale niestety w moim dziale sprawa wyglada inaczej co jest bardzo dziwne i podejrzane mówią ze biznes potrzebuje pracowników

14.03.2017 18:06

Przecież jak się zwalniasz to masz miesiąc wypowiedzenia. Nie umiesz korzystać z kodeksu pracy?

16.03.2017 10:26

Oj niestety nie w tej firmie... Kodeks pracy mowi miesiąc w umowie sa dwa miesiące nie wiedzieć czemu...

14.03.2017 17:44

Mysle ze trzeba byc troche ograniczonym zeby nie widziec ze kij ma dwa konce...bo jak Ciebie by chcieli zwolnic to chyba lepiej miec 2 miesiace wolnego/zwolnienia niz miesiac albo 2 tygodnie...unless masz tyle pieniedzy ze stac Cie zeby nie pracowac przez jakis czas...

14.03.2017 16:22

Kolejna umowa- oczywiście nie podpiszę jej- okres wypowiedzenia to aż 2 miesiące! Żenada jak firma próbuje nas zatrzymać na sile. Ale odchodzę huraaa

09.03.2017 14:35

Zespoly z bardzo duza rotacja.
    Do naukI!

09.03.2017 11:46

Zastanawiam sie czy bedziesz odpowiadac na kazda moja wiadomosc?

08.03.2017 18:05

@Dzien kobiet. A ja mam wrażenie, że nie ogarniasz jak działa Gowork. Paulina jest redaktorem gowork - ma za zadanie aktywizować dyskusje i nakręcać ją na pozytywne tory - najedź kursorem na jej nick. Ja atakuje Pauline za brak logiki w wypowiedziach i zakłamywanie rzeczywistości. Tak po prostu. Rozwój firmy Aon w Krakowie nie jest imponujący i nie będzie. Do jest za dojrzałe centrum. Co miało być przeniesione już tu jest. A niedługo będzie o jakąś 1/3 mniejszy jak sfinalizują transakcje z Blackstone i pozbędą się 1/3 pracowników (w sensie, ci pracownicy staną się pracownikami Blackstone, który kupił tę część biznesu Aon). Panie w HRach Aonowe powinny się ostro wziąć do roboty można im bardzo dużo zarzucić.
    Dzień kobiet

08.03.2017 17:20

@do nauki- a ja mam wrażenie ze nie do konca sensownie atakujesz tu koleżankę Paulinę - pewnie pracuje w firmie (patrzac na komentarze może inw HR) i jest zadowolona - fair enough - każdy może mieć swoje zdanie i jak sama powiedziałaś - w różnych działach różnie się pracuje, niektórzy się zwyczajnie zadowoloni. A jeśli w zespole jest zle to trzeba zwyczajnie zmienić albo zespół albo firmę. Mam paru znajomych którzy odeszli z AON i nie powiem zeby w innych firmach byli bardziej zadowoleni, wiec to może specyfika centrów finansowych w Krakowie...tylko ciekawe co się stanie jak przeniosą się do tańszych krajów/miast...

08.03.2017 17:04

Ty się cały czas zgadzasz, a nie piszesz nic merytorycznego.

08.03.2017 15:52

Paulina problem jest taki, że jesteś nieobiektywna, bo jesteś związana z gowork. Każdy, kto przeczyta tę rozmowę z zewnątrz wyciągnie wnioski sam - miejmy nadzieje te dobre - że w Aon nie dzieje się ok, jest duża rotacja i dużo zależy do jakiego działu trafisz.

08.03.2017 14:05

Nie rozumiesz, gdybyś rozumiała - nie odzywałabyś się już.

07.03.2017 18:06

@Paulina - nic nie rozumiesz. Ja nie mam zdania (prywatnej opinii) ja prezentuje FAKTY. A są one takie, że pracowników jest ok 1200 w Krakowie, z czego co roku przychodzi nowych 500-600, co oznacza (na prostą logikę), że pracownicy są WYMIENIANI, bo jest ROTACJA, a nie "rozwój".
    Do nauki!

07.03.2017 15:40

@Paulina nie przedstawilas zadnych mozliwosci, napisalas jedynie stwierdzenie "Wiedzieliście, że Aon Hewitt zatrudniaprawie 1400 osób, w biurach: w Warszawie, Gdańsku, Katowicach, Krakowie, Poznaniu, Szczecinie i we Wrocławiu. Ta liczba naprawdę robi wrażenie! " A my ci odpisalismy, ze fluktuacja na stanowiskach jest bardzo duza. Wiec faktycznie - do nauki - czytania ze zrozumieniem i logicznego rozumowania.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Aon?

Kontakt - Aon Sp. z o.o.

Al. Jerozolimskie 96 00-807 Kraków

KRS:0000120065

Branże: Doradztwo biznesowe

06.03.2017 19:32

Jest różnica pomiędzy posiadaniem własnego zdania, a zakłamywaniem rzeczywistości.

06.03.2017 16:45

Kazdy moze tu miec swoja opinie i chyba trzeba to respektowac, zgadzam sie z Paulina. Poza tym, nic na sile - i nikt nikogo nie zmusza do siedzenia w AON - jesli jest tak zle, to trzeba odejsc, miejmy nadzieje ze w innym centrum jest lepiej, chociaz obawiam sie, ze wszedzie podobnie :) Tak czy inaczej - tez zalezy od dzialu, ja pracuje w EFC i daleko mi do narzekania, ale kazdy moze miec swoje zdanie...powodzenia :)
    Do nauki!

02.03.2017 18:33

Paulina, nie wiem czy jesteś tak ograniczona czy po prostu naiwna. Firma ma 1200 pracowników. Co miesiąc przychodzi ok 40-50 nowych osób. Istotnie są działy, które się rozrastają np Finance COE, JEDNAKŻE w pozostałych działach rotacja jest bardzo duża. Czyli nowi pracownicy zastępują starych!!!

02.03.2017 19:34

dodam od siebie za AON sam podaje do wiadomosci pracownikow ze w 2016 powstalo okolo 200 stanowisk. A to oznacza ze okolo 400 osob odeszło - a to oznacza około 30 % załogi CO ROKU !! takie to fanatastyczne miejsce do pracy :)
    Paulina

01.03.2017 10:48

Wiedzieliście, że Aon Hewitt zatrudniaprawie 1400 osób, w biurach: w Warszawie, Gdańsku, Katowicach, Krakowie, Poznaniu, Szczecinie i we Wrocławiu. Ta liczba naprawdę robi wrażenie! Co myślicie?

01.03.2017 14:26

to jest powszechnie dostepna informacja - natomiast o czym sie nie mowi- to fakt,ze co roku przewija sie w samym Krakowie miedzy 600 a 700 nowych twarzy :) . wiec prosty wniosek nasuwa sie sam = nie jest tam dobrze :)
    Robson

23.02.2017 15:38

Mam pytanie, czy w background check wychodzą długi w zusie?
    Nick Carter

23.02.2017 23:43

Oczywiście! I torrenty z piratebaya!
    Kreolcia

12.02.2017 21:08

Pod względem warunków pracy, praca na I piętrze w budynku Diamante (Dekerta 24) jest beznadziejna. Zainwestowano wiele pieniędzy w projekt one place - wyposażono salki w telewizory, kosmiczne telefony, w jednej salce każde krzesło jest inne żeby przetestować, jest tech bar itd, ale nikt nie pomyślał, żeby od strony socjalnej zrobić coś. W kuchni jest jeden zlew na ok. 250 pracowników zatrudnionych na piętrze, jedna zmywarka - mało.... Do tego wiecznie nie ma sztućców i trzeba albo mieć swoje, albo rano sobie zabrać, żeby było na obiad. Nie ma gdzie siedzieć, bo krzeseł jest bardzo dużo, jednakże stolików bardzo mało. Open space jest bardzo dogęszczony jest bardzo gwarno i ciężko się skupić. Wieczne problemy z klimatyzacją. Zlew się w kuchni zatyka i często są rzygowiny w zlewie. Automaty z batonami potrafią być wiele dni nienaprawione, podobnie automat z kawą, dystrybutory wody. A już szczytem była akcja w zeszłym roku, kiedy real estate kazał nam zamykać okna mimo tego, że klimatyzacja zamiast chłodzić... grzała.... W rezultacie w okresie kwiecien-czerwiec 2016 było gorąco i ludzie się pocili.

10.02.2017 17:58

Witam wszystkich :) Chcę podzielić się swoją opinią :) I naprawdę wygląda to śmiesznie ! Jestem osobą po Filologii Angielskiej (C1 level, również posiadam certyfikaty międzynarodowe), 3 lata pracowałam we Stanach Zjednoczonych, a co więcej mam rodzinę, członkowie której są Amerykani, z którymi się komunikuję na co dzień w języku angielskim; dodatkiem-praca dyplomowa pisana przez mnie oczywiście w języku angielskim. Zostałam potrafiona przez AON recruitment team jako osoba z poziomem B2+. No po prostu po przeczytaniu takiej wiadomości siedzę i uśmiecham się! A znacie jak sprawdzili znajomość angielskiego? Po online testach (jako filolog mowie szczerze-to nigdy nie sprawdzi poziomu języka!) a również przez rozmowę telefoniczną i to z brytyjczykiem, chyba mu się nie spodobała moja rozmowa, bo mam American accent (taka jest moja opinia), bo rozmawiając z nim, to było słychać, że rozmowa nie jest przyjemnością. Chyba pierwszy raz za swoją kariere zawodową byłam tak potrafiona)))) Na dany moment podjęłam pracę w innej firmie z W. Brytanii, w której był wymagany język A. - C1/C2 level. Teraz rozumiem że wszystkie te negatywne opinie to jest prawda! Nie chciałabym pracować w koeporacji, która nawet nie zna jak sprawdzić poziom języka! A kto zna ile tam się zarabia na stanowisku-customer advisor with English? Bo jestem zaskoczona)))
    Klepacz

18.02.2017 01:13

Powiem Ci, że ja po angielsku dość słabo spikam a miałam z testów on-line C1 a z rozmowy B2+ więc faktycznie dziwna ta Twoja ocena

19.02.2017 01:03

No właśnie, że dla mnie jest to też dziwnie :) bo 2 miesiąca temu tylko złożyłam egzamin TELC na C1 :)

10.02.2017 17:55

Witam wszystkich :) Chcę podzielić się swoją opinią :) I naprawdę wygląda to śmiesznie ! Jestem osobą po Filologii Angielskiej (C1 level, również posiadam certyfikaty międzynarodowe), 3 lata pracowałam we Stanach Zjednoczonych, a co więcej mam rodzinę, członkowie której są Amerykani, z którymi się komunikuję na co dzień w języku angielskim; dodatkiem-praca dyplomowa pisana przez mnie oczywiście w języku angielskim. Zostałam potrafiona przez AON recruitment team jako osoba z poziomem B2+. No po prostu po przeczytaniu takiej wiadomości siedzę i uśmiecham się! A znacie jak sprawdzili znajomość angielskiego? Po online testach (jako filolog mówie szczerze-to nigdy nie sprawdzi poziomu języka!) a również przez rozmowę telefoniczną i to z brytyjczykiem, chyba mu się nie spodobała moja rozmowa, bo mam American accent (taka jest moja opinia), bo rozmawiając z nim, to było słychać, że rozmowa nie jest przyjemnością. Chyba pierwszy raz za swoją kariere zawodową byłam tak potrafiona)))) Na dany moment podjęłam pracę w innej firmie z W. Brytanii, w której był wymagany język A. - C1/C2 level. Teraz rozumiem, że wszystkie te negatywne opinie to jest prawda! Nie chciałabym pracować w korporacji, która nawet nie zna jak sprawdzić poziom języka! To jak tam w ogóle można pracować? A kto zna ile tam się zarabia na stanowisku-customer advisor with English? Bo jestem zaskoczona)))
    Lili

10.02.2017 14:53

A ja dodam ze - w zespołach Hrowych wszyscy sa skupieni tylko na pracy tj.na ciaglej klepaninie naprawde koszmarnie nudnych i rutynowych czynnościach nie ma z kim pogadać iść na kawe - zespoly starają sie ustalać sobie nawet o zgrozo! Godziny posiłków ! Tzn.sa dwie przerwy- śniadaniowa 15 min i obiadowa niepłatna 30 min - ponieważ nikt nei chodzi na dol na obiad ludzie okupują kuchnie całymi zespołami rozmawiając na miałkie tematy- bo trudno wybrać jedna kolezanke i iść z nią zjeść - ja niestety poszłam do pracy ze względu na kontakty towarzyskie bo długo siedzialam w domu jako kura domowa tu sie okazalo ze przyjaciół sie nie znajdzie oj koszmar ze nawet 15 minut nie można pogadać z kimś - noszenie laptopów szkoda gadać to jest koszmar - rutyna rutyna rutyna! - marne benefity - pensja srednia ale to można przeżyć - wyznaczone godziny pracy - platny parking Ogolna masakra takiej firny beznadziejnej nie widziałam jeszcze!

11.02.2017 23:33

to sa komputery firmowe - nosisz je codziennie do wlasnego domu na plecach i rano do biurowca haha:)
    Lili

12.02.2017 10:55

Ja nie mowie ze nie maja firmowych- sa firmowe ale musisz je nosić do pracy i z pracy. Nie możesz ich zostawić w biurze!
    Kreolcia

10.02.2017 14:47

Projekt One Place to projekt, który ma na celu zrobienie na złość przede wszystkim COE, którego się nie lubi w Aon Hewitt, dlatego że ludzie w COE mają lepiej i większa kasę niż ludzie z HR BPO. Ciekawi jednakże to co się będzie dziać obecnie. Ogłoszono, że globalnie HR BPO w ramach Aon Hewitt będzie sprzedane do jakiejś innej firmy I tak sobie legnie w gruzach projekt "jednej firmy" "jednego miejsca", które jest niczym innym jak projektem Real Estate i marnotrawieniem pieniędzy.
    babee

07.02.2017 19:41

Najśmieszniejsze to są "ploty" i romanse ;-). Żyje się ostatnio pewnym romansidłem :P,.... myślę, że wszyscy zainteresowani jak to przeczytają to zaskoczą o kim mowa.

03.02.2017 23:24

pracuje w Aon od niedawna i odradzam serdecznie ! plusow tutaj nie ma raczej zadnych (tylko 60 pln jako kafeteria co miesiac). poza tym najwieksze minusy to: dzwiganie laptopa , 8,5 godz w biurowcu w sztywnych godzinach , pelna inwigilacja , masa durnych rzeczy do klepania wg zawilych procedur. 8 godz non-stop klikasz ctrl c i ctrl v jak oszolom a konca nie widac bo nowe rzeczy dostajesz do klikania. a to wszystko za zawrotna kwote 2200-2400 netto (taka mediana dla nowych klikaczy). odlicz sobie opplate za multisport , opieke med. i dojazd i sie okaze ze tyrasz miesiac po 10 godz (z dojazdem) za zawrotne 2 tys do reki :) na open space 90 procent to słoiki ktore myślą , ze dostaly sie do raju bo nie musza wracac na podkarpacie. a i mimo tego co miesiac srednio 40 osob jest nowych to daje okolo 500 rocznie a wszystkich ludzi zatrudniaja okolo 1200 - wiec rotacja jest masakryczna - to mowi samo za siebie :) jak chcecie to dajcie znac to napisze wiecej :))

06.02.2017 21:18

Oj mnie też na pewno nie będzie :)

07.02.2017 10:42

dawaj więcej :)
    ehhh

31.01.2017 17:34

Hej. Właśnie dostałam pracę w AON i zostałam poinformowana o backround checku, który mają zamiar zrobić. Problem polega na tym, że mój były szef to świr. Zwolniłam się, bo firma była niewypłacalna (wciąż nie odzyskałam części pieniędzy). Gdy się o nie upominałam to mi groził, że da mi złe referencje. Jestem prawie pewna, że zrobi mi na złość i powie wszystko co najgorsze, wymyśli jakieś dowody...Czy ktoś może wie jak wygląda dokładnie takie sprawdzanie i czy mam się czego obawiać?
    lll

02.02.2017 13:18

Zwykle background check polega na tym ze zewnetrzna firma dzwoni do kazdego miejsca pracy i po prostu pyta sie czy faktycznie dany pracownik byl tam zatrudniony.
    PrawdaOAon

29.01.2017 20:42

To jest korpo dla przygłupich absolwentów, kiepskich kierunków humanistycznych w trybie dziennym, czyli dla idiotów z pustym CV i pustym mózgiem. Niektórzy może się tam wybiją. Ludzie z doświadczeniem - nie pakujcie się w to (usunięte przez administratora)
    PrawdaOAon

29.01.2017 20:39

Jeśli ktoś się cieszy z 3000 - 3500 brutto na miesiąc, to niech lepiej idzie do supermarketu. Tyle samo tam zarobi bez wysiłku umysłowego... to samo (szczególnie dla panów) tyczy się "układania cegieł na budowie".
    jak będzie to będzie

24.01.2017 20:08

Mam nadzieję ze zaproszą mnie na rozmowę z managerami;) Jak zaczną zadawać durne pytanie to się ich zapytam " Szukacie ludzi czy nie?" Jeszcze nigdy tego nie robiłem ale podobno to jest dobra metoda , stać się ze "zwierzyny" mysliwym;)

08.01.2017 19:48

Zaczęłam właśnie prace w Aon na Dekerta. Podaje plusy: Umowa o prace na czas nieokreślony, kafeteria plus multisport, cisza w biurze (jestem w dziale bez telefonów), spokój, praca z domy raz lub dwa razy w tygodniu, dobra kawa. Minusy: Konieczność noszenia ze sobą laptopów co przy dalekim dojeździe moze dobic, bardzo kiepski dojazd komunikacja miejska prawie z każdej części Krakowa (poza Plaszowem i scislym centrum z drugiej strony), ustalone odgórnie godziny pracy (8.30-17.00 czyli masakra bo nic nie zrobisz przed praca ani po pracy), brak miejsc parkingowych, kontrola, nuda w pracy, ciągle te same procesy, bardzo drogie obiady, dodatkowo ludzie caly czas siedzą przy komputerach zero chęci towarzyskich ( ja nie mówię ze praca jest na kontakty towarzyskie ale w jakichś 10%-15% jednak tak- tu zero inicjatyw, dodam ze w Shellu wszyscy bardzo chętnie sie socjalizowali. Zarobki - średnie chyba jak w większości korporacji.
    PozdrawiamCzerwonąStonkę

29.01.2017 20:49

@Babe Komu ty chcesz wcisnąć te kity? Umowa na czas nieokreślony, jako pierwsza umowa w Aon? Ale pier***sz. Multisport i inne benefity po 3 miesiącach - spora część korporacji już odchodzi od tego modelu. Dział bez telefonów, praca z domu...pracujesz jako super specjalista? Bo takich ról w Aon jest jak kot napłakał - BARDZO MAŁO. Coś o tym wiem, miało się tą okazję pracować na samej górze - w HRach. Minusów jest znacznie więcej, niż plusów. Poza tym- średnia pozycja na rynku, kiepska pensja i żenujący przełożeni dobierani pod dziwny klucz - kto jest większym błaznem, i dupowłazem - ten zostanie tam na długo. Zarobki są ŻENUJĄCE, znalezienie doświadczonych osób za te pieniądze, to było dla HRów jak orka na ugorze...
    malpigaj

22.02.2017 19:38

Czy mogłabyś opisać jak wygląda praca w HR w Aonie? Pytam bo zaoferowali mi takie stanowisko, jednak po przeczytaniu tych wszystkich negatywnych opinii nie wiem co robić...
    -_-

06.01.2017 16:53

Rekrutacja trwa zdecydowanie za długo. Tydzień po wysłaniu cv telefon i testy online. Native speaker zadzwonił sprawdzić angielski w tym samym tygodniu. Drugi tydzień czekanie an wyniki i zaproszenie na rozmowę dopiero w kolejnym tygodniu. Rozmowa w biurze w tygodniu 3 i potem trzeba było czekać ponad 3 tygodnie na jakąkolwiek informacje (dostalam dopiero 2 dni po tym jak sama wysłałam maila z zapytaniem o jakąkolwiek informacje). W 6 tygodniu wreszcie telefon ze no oni by mnie widzieli w innym dziale i oczywiście kolejna rozmowa w następnym tygodniu czyli już tygodniu 7. Raczej zrezygnuje bo nie mam czasu czekać 2 miesięcy na konkrety
    AgusiaZgusia

20.11.2016 10:21

W kafeterii nie ma nic ciekawrgo, do tego punkty możesz realizować tylko do dziesiątego dnia każdego miesiąca, bo potem są blokowane. 60zl miesięcznie tez wrażenia nie robi. Poć na wodę fotomontaż.
    Qba

15.11.2016 18:58

Orientuje się ktoś jakie są widełki na stanowisku managera (zarządzanie grupa) i co ewentualnie firma oferuje swoim pracownikom żeby ich zmotywować?

19.11.2016 20:23

czemu nie korzystasz z kafeterii ??
    On

20.11.2016 15:12

Bo jestem trochę leniwy ;) Mam multisport i na to większość pieniędzy idzie i z tego dużo korzystam. Jak się weźmie multisport to zostają jeszcze jakieś niewielkie pieniądze do wykorzystania, pare razy brałem bilety do kina

Zostaw merytoryczną opinię o Aon Sp. z o.o.