Wittchen S.A.

2 Dodaj opinię
Wittchen S.A.
2 425 232 5 1

Opinie o Wittchen S.A.

Filtruj opinie po kryteriach:

Były pracownik.
 Opinia

Witajcie. Pracowałam tam ponad dwa lata. Ludzie ok. Odeszlam, bo zarobki były naprawdę niskie. O podwyżkach nie ma mowy. Bardzo duza rotacja. Osobiście nie polecam. I bardzo istotna sprawa - oszukują na umowach. Najlepiej na zlecenie i w nieskończoność na czas określony.

Pomocna?
Tak5Nie
Było, minęło
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Były pracownik. 03.08.2018 14:02

Pracowałam 2 lata. Jak się dobrze pracuje, to dużo można. Nawet umowę na czas nieokreślony możesz dostać, a i podwyżki! Jak pracujesz, a nie tylko stoisz, to firmie na Tobie zależy i masz dobre warunki pracy :)

Pomocna?
Tak1Nie1
Łucja
 Opinia
@Było, minęło 07.04.2019 21:12

Przez całkiem długi czas byłaś pracownikiem Wittchen - zdążyłaś zatem dosyć dobrze poznać tę firmę od strony tego, jakim jest pracodawcą. Proponuję, abyś dopowiedziała jeszcze coś na temat umowy: czy wszystkim pracownikom oferuje się umowę na czas nieokreślony? A jak wyglądała atmosfera między Wami? Byliście sobie życzliwi, czy niekoniecznie?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Iwa
 Opinia

Czy orientuje się ktoś jakie są wynagrodzenia w biurze (administracji)?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
pracownica
 Opinia
@Iwa 21.03.2018 13:26

Jeżeli chodzi o administrację, to zarobki są słabe. U mnie w dziale przedział był 2100-2500 zł na rękę, bez premii i możliwości podwyżek. Nie wierzę w teksty typu, ze w przyszłym roku będzie podwyżka. Oszczędzają na tym. W innej firmie za taką samą robotę dostaniesz więcej kasy. na start dla osób, które chcą zdobyć doświadczenie - ok, ale długoterminowa praca w Wittchenie na niższych stanowiskach jest bezcelowa.

Pomocna?
Tak1Nie2

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Joanna
 Opinia

@Lola, sądzę, że kwestia wynagrodzenia zależy od Twojego doświadczenia, a także od indywidualnych ustaleń z przełożonymi. Takie rzeczy często podlegają negocjacji. Minęło już sporo czasu od Twojego wpisu, zdecydowałaś się wziąć udział w rekrutacji? Jeśli tak, to jaki jest jej wynik?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
daro
 Opinia
@Joanna 21.09.2018 21:20

pensja jest z góry ustalona, nie ma możliwości zmiany bo coś więcej umiesz robisz. może w biurowcu jest inaczej na magazynie jest beton i następny. wewnętrzna rekrutacja jest bardzo rzadko w 2018 roku tylko 3 oferty.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
daro
 Opinia
@Joanna 21.09.2018 21:20

po 3 latach pracy, zero rozmowy o zmianie wynagrodzenia, albo pracujesz dalej albo znajdź sobie lepszą.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Joanna
 Opinia

@Były pracownik, bardzo dziękuję za Twoją odpowiedź. Dodatkowe benefity to na pewno duży plus. Wspomniałeś o premii, czy jest oba wyliczana od wyników pojedynczego pracownika, czy całego zespołu? Jak wygląda kwestia szkoleń, czy mają one miejsce? Atmosfera w dużej mierze zależy od pracowników, przypuszczam, że może się różnić w zależności od miejsca. Na końcu swojego wpisu odradzasz pracę w firmie, ale może jest też coś, co Ci się podobało?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Były pracownik
 Opinia
@Joanna 23.07.2018 21:00

Przypuszczam z Twojej wypowiedzi że interesuje Cię praca w salonie. Premia jest zależna od wyrobionego planu w danym miesiącu, jeśli nie wyrobisz jedziesz na podstawie, a nie muszę mówić że wyrobienie planu nie jest łatwe i zależy od całego zespołu z którym pracujesz. Szkolenia są, przeważnie co kilka miesięcy, odbywają się w centrali w Palmirach. (Cały czas mówię o terenie Warszawy). Jasne że atmosfera zależy od pracowników, głównie chodzi mi o ludzi którzy zarządzają polityką tej firmy, a Ty na tym cierpisz. W skrócie mogę to ująć tak, że pracujesz za naprawdę nieduże pieniądze, często w stresie i nerwach(usunięte przez administratora) Podobało mi się to, że zdobyłem kolejną lekcję życia, zobaczyłem jak firma funkcjonuje na poszczególnych szczeblach. Jednakże tak jak wspomniałem wcześniej dostajesz bardzo małe pieniądze, które nie odzwierciedlają tego co robisz i za co jesteś odpowiedzialny, dlatego jeśli jesteś ambitna i nie chcesz iść po najmniejszej linii oporu to szukaj innej pracy. Nie trudno znaleźć lepsze warunki w innym miejscu, sam tak zrobiłem i żałuję tylko że tak późno to do mnie dotarło ;) Pozdrawiam

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
obecny
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Joanna 23.07.2018 21:00

premia jest uznaniowa, nie ma nic wspólnego z twoja pracą, no chyba że powody jej zabrania. zawsze jest ucięta, a ci co ja daja kierują się kolesiostwem. jednym ze sposobów osczędności jest zabranie premiitaka polityka co mi z benefitow jak pensja jest niska a ich koszt wcale nie jest niski, cena jest taka sama dla tych co dużo zarabiają i dla najniższego szczebla czyli magazyn.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Mik
 Opinia

Cześć. Czy ktoś może podpowiedzieć, jakie wynagrodzenie oferuje firma na stanowisku specjalisty ds eksportu? ciągle pojawia się takie ogłoszenie, ciekawa jestem, czym to jest spowodowane - niska pensja, czy o co chodzi, że nie mogą znaleźć odpowiedniego pracownika?

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Zastanawiąjąca się
 Opinia
@Mik 23.10.2018 07:25

Raczej się nie dowiesz tutaj gdyż administrator kazde kwoty ci usunie ! cenzura !

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
nie
 Opinia
@Mik 23.10.2018 07:25

Jak na magazynie lub salonie to 3000 zł brutto + 200 zł brutto premii

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
daro
 Opinia
@Zastanawiąjąca się 24.10.2018 12:18

zarobki w cl są niskie i brak w większości awansu i rozwoju.

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Joanna
 Opinia

http://www.kariera.wittchen.com/ Powyżej zamieszczam link, pod którym znajdziecie informacje dotyczące kariery w firmie. Wittchen oferuje swoim potencjalnym kandydatom pracę w sprzedaży, centrali, bądź też centrum logistycznym. Może ktoś z Was przenosił się między tymi działami i mógłby któryś szczególnie polecić?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Zastanawiąjąca się
 Opinia

Czy wiecie w jakich przedziałach są zarobki kierowników salonów ?? Jeśli ktoś z byłych pracowników mógłbym się wypowiedzieć (usunięte przez administratora)us (usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Zastanawiąjąca się
 Opinia
@Zastanawiąjąca się 24.10.2018 12:09

Dlaczego administrator cenzuruje moją wypowiedz i kwotę za ile firma proponowała współpracę mojej koleżance ?? Czy to jest tajemnicą za ile ktoś pracuje ?? Tajemnica nie obowiązuje dożywotnio pracownika !

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Joanna
 Opinia
@Zastanawiąjąca się 24.10.2018 12:15

Odpowiedzi na swoje pytanie znajdziesz w regulaminie forum, zapoznaj się proszę z jego treścią. Czy obecnie jesteś zatrudniona w Wittchen? Wiele osób twierdziło, że ciężko o rozwój w firmie, jakie jest Twoje zdanie?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Zastanawiająca się
 Opinia
@Joanna 25.11.2018 18:55

Nie jestem pracownikiem firmy i niegdy w niej nie pracowałem mam koleżankę ze Śląska i mam takie info od niej pozdrawiam

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ola
 Opinia

Żenada. Zamiast zrobić promocje chociaż 10% w dół to Wittchen daje jakąś surrealistyczną cenę skreśloną, a cena na czerwono jest wyższa niż zwykle. (usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak1Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Zastanawiąjąca się
 Opinia

Nie dowiemy się gdyz serwis cenzuruje wypowiedzi i je natychmiast usunie !

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Joker
 Opinia

Popracować można chwilę, ale na przyszłość brak perspektyw rozwoju. Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Doceniać swoich pracowników i szanować ich bo została garstka fajnych ludzi.

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Joanna
 Opinia
@Joker 21.10.2018 01:05

@Joker, dlaczego sądzisz, że firma nie pozwala na rozwój? Nie są prowadzone żadne rekrutacje wewnętrzne, szkolenia? Opowiedz proszę coś więcej na ten temat. Wspomniałeś o tym, że pracodawca powinien bardziej doceniać swoich pracowników, czy myślisz o jakimś konkretnym dziale?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Joanna
 Opinia

@Lola, jakie dokładnie warunki masz na myśli? Chodzi Ci o długość trwania umowy, dodatki? Doprecyzuj proszę, na jakich informacjach Ci zależy, na pewno wtedy innym łatwiej będzie udzielić odpowiedzi na nurtujące Cię kwestie.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Lola
 Opinia
@Joanna 23.08.2018 15:12

Najbardziej interesuje mnie wysokość pensji oraz premii sprzedażowych.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Lola
 Opinia

Podpowiecie jakie są warunki na umowę o pracę w Łodzi jaka pensja ?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Joanna
 Opinia

@Były pracownik, dlaczego uzyskanie premii jest trudne? Czy normy są bardzo wysokie? Mógłbyś jeszcze powiedzieć, czego te szkolenia dotyczą? Czy są głównie z technik sprzedaży, czy też jakieś inne? @Były pracownik., zarzucasz firmie oszustwo, z jakiego powodu? Pamiętaj, że takie bezpodstawne zarzuty mogą mieć konsekwencje prawne. Może kwestia umowy zależy od dogadania się z przełożonymi? Wspomniałaś o dużej rotacji, wynika ona z zarobków, czy może innych względów?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Joanna
 Opinia

Jakie jest Wasze zdanie o pracy w Wittchen? Czy to godny polecenia pracodawca? Jakie warunki zatrudnienia oferuje? Napiszcie, czy pracownicy mają dostęp do zniżek, a także benefitów pozapłacowych. Czy można liczyć na rozwój zawodowy w tym miejscu, poprzez szkolenia i kursy organizowane przez firmę? Zachęcam Was do czynnej dyskusji.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Były pracownik
 Opinia
@Joanna 05.07.2018 18:08

Joanna spędziłem w tej firmie niecałe 2 lata. Zniżki pracownicze na produkty są, jest też karta Multisport za 120 zł. Umowę o pracę dostaje się bardzo szybko. Wynagrodzenie to 3000 zł brutto + 200 zł brutto premii. Jest to pensja pracownika bądź sprzedawcy w sklepie (co do sprzedawcy wiem że nie wszyscy mają takie pensje, są mniejsze). O podwyżce można sobie pomarzyć. Jeśli chodzi o rozwój to tak jak z podwyżką. Odnoszę się tu do Warszawy. Atmosfera jest nieciekawa a ludzie nie grzeszą inteligencją. Jeśli mam być z Tobą szczery to omijaj Wittchena szerokim łukiem, tym bardziej jeśli jesteś ambitna i nie lubisz marnować swojego czasu, chyba że powyższe warunki Ci odpowiadają. Pozdrawiam

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Joanna
 Opinia

@Ola, sądzę, że kwestia zarobków jest bardzo indywidualna, zależy od miejsca pracy, doświadczenia, stażu pracy, prawdopodobnie także od umiejętności negocjacyjnych osoby, która stara się o zatrudnienie. Myślę, że odpowiedzi, które otrzymasz, będą zróżnicowane. Może warto aplikować i dowiedzieć się wszystkiego podczas rozmowy rekrutacyjnej? A może masz już ją za sobą?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ola
 Opinia

Witam. Chciałabym się dowiedzieć jakie jest wynagrodzenie kierownika takiego salonu i zwykłego sprzedawcy. Poproszę o kwotę netto. I jak wyglądają wskaźniki? Możliwe do zrealizowania w małych miastach?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
lola
 Opinia

Witam, prosze o info jaki jest przedział płacowy dla kierownika w pomorskim. Z gory dziękuję.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Były pracownik
 Opinia

Praca jak praca . Ludzie pracują po naście lat i są zadowoleni. Osobiście odszedłem po roku bo Mi atmosfera nie odpowiadała i pewni karierowicze tam pracujący). Ale to stare dzieje. Uważam ,że nie ma co narzekać tylko jak się nie podoba odchodzimy i tyle. Z tego co wiem to niewielu stać na taki gest. (usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Jasiek
 Opinia

Czy tak dobrze się pracuje, że nikt nie chce pisać?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Karola
 Opinia

Czy może mi ktoś podpowiedź czy warto aplikować na stanowisko KAM ? Jaka jest atmosfera, jak wyglądają plany/targety? Ogólnie czy w ogóle warto? Z góry dziękuję :)

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Administrator
 Opinia

Co jeszcze możesz powiedzieć o pozostałych warunkach pracy w WITTCHEN S.A.. Twoja wypowiedź będzie przydatna dla wszystkich tych, którzy rozważają aplikację do tej firmy.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Patryk
 Opinia

Podpowiedzcie jaką macie atmosferę w pracy? Warto aplikować?

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Daria
 Opinia

Rzadko piszecie na tym wątku a to dla mnie jest sygnał,, że dobrze się tu pracuje.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Misio
 Opinia

Pracowałem dwa lata na magazynie. (usunięte przez administratora) Zarobki słabe. Wszyscy zarabiają tyle samo, czy to magazynier, czy wózkowy, a nawet wykwalifikowani pracownicy na zwrotach, czy na reklamacjach mają takie same pensje. Odradzam pracę na tym magazynie. Jak ktoś chce mieć stałą pracę i w miłej atmosferze to radzę omijać ten magazyn szerokim łukiem.

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Karolina
 Opinia

Żeby zarobić trzeba utrzymać pewne tępo prac. Jeśli ktoś nie nadąża to niestety musi zmienić pracę. Zasady ekonomi są bezlitosne!!

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Życzliwa
 Opinia
@Karolina 16.12.2017 16:39

Jak ktoś próbuje utrzymać tępo to się nie dziwię, że nie daje rady.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
robson
 Opinia

Napisze ktoś jak wygląda praca w działach finansowych, kontroling etc?

Pomocna?
Tak15Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Była pracownica
 Opinia
@robson 16.10.2017 03:25

Nie polecam ciągle zmiany,zeby się wyrobić najlepiej po godzinach(usunięte przez administratora)Ciągłe zmiany kadrowe w tym dziale,ludzie sami odchodzą

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
pracowniksalonu
 Opinia

Fatalna atmosfera, nastawienie tylko i wylacznie na wynik; n(usunięte przez administratora) brak szacunku dla pracownika i ciagla zmiana celow - nawet w trakcie okresu - po roku i 2 miesiacach szczerze zaluje i odradzam!

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Karolina
 Opinia

@Była pracowniczka na całe szczęście Myślę, że stres związany z początkiem pracy w nowym miejscu nie pozwolił spojrzeć na wiele spraw obiektywnie. WITTCHEN to znana marka, wysokie standardy i fajnie się tu pracuje

Pomocna?
Tak28Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Natalia
 Opinia

Mam zamiar aplikować stąd moje pytanie jaka jest atmosfera w firmie. Czy fajnie sie pracuje? Rozumiem, że czasami bywa różnie ale tak generalnie to jak jest?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Joanna
 Opinia

@Pracowniksprzedawca co możesz powiedzieć na temat pracy w firmie WITTCHEN S.A.? Czy podoba ci się praca? Na jakie warunki pracy można liczyć? Jaka panuje atmosfera w firmie? Będą to pomocne informacje dla osób, które zastanawiają się nad podjęciem pracy.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Zostaw opinię o Wittchen S.A. - Czosnów

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

×
Zero tolerancji dla mobbingu w firmie!

Byłeś świadkiem?
Dodaj opinie na www.gowork.pl/opinie
Potrzebujesz wsparcia?
Skontaktuj się z Panią Joanną Koczaj-Dyrda zgloszenie@gowork.pl

Joanna Koczaj-Dyrda
Joanna Koczaj-Dyrda Ofiara mobbingu - Radca prawny