Opinie o WITTCHEN S.A.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie WITTCHEN S.A.

Karolina
użytkownik zarejestrowany

@Była pracowniczka na całe szczęście Myślę, że stres związany z początkiem pracy w nowym miejscu nie pozwolił spojrzeć na wiele spraw obiektywnie. WITTCHEN to znana marka, wysokie standardy i fajnie się tu pracuje

robson

Napisze ktoś jak wygląda praca w działach finansowych, kontroling etc?

Natalia
użytkownik zarejestrowany

Mam zamiar aplikować stąd moje pytanie jaka jest atmosfera w firmie. Czy fajnie sie pracuje? Rozumiem, że czasami bywa różnie ale tak generalnie to jak jest?

Joanna
użytkownik zarejestrowany

@Pracowniksprzedawca co możesz powiedzieć na temat pracy w firmie WITTCHEN S.A.? Czy podoba ci się praca? Na jakie warunki pracy można liczyć? Jaka panuje atmosfera w firmie? Będą to pomocne informacje dla osób, które zastanawiają się nad podjęciem pracy.

Pracowniksprzedawca
użytkownik zarejestrowany

Firma z taką pozycją w branży jak WITTCHEN z całą pewnością nie zwolniłaby pracownika bez podania powodów. W najlepszym przypadku robili redukcje etatów lub ktoś sobie nagrabił i został zwolniony dyscyplinarnie.

Brunon
użytkownik zarejestrowany

Fajna firma, dla każdego kto lubi pracę ogólnie. W każdej firmie trzeba pracować i tacy ludzie nie narzekają bo potrafią sobie wszystko ułożyć. Nie mają problemów z kierownikami ani ze współpracownikami.

Nick

PRZEDSTAWICIEL HANDLOWY (B2B) Ktoś może coś napisać w temacie ? (targety, wynagrodzenie, atmosfera....)

Nick

PRZEDSTAWICIEL HANDLOWY (B2B) Ktoś może coś napisać w temacie ? (targety, wynagrodzenie, atmosfera....)

Mania
użytkownik zarejestrowany

WITTCHEN potrzebuje trochę pracowników, to fajnie .

towarzysz

Dla prawdziwych handlowców szczerze odradzam. Firma bez klasy. Nie polecam

Miki
@towarzysz 30.06.2017, 18:35
Dla prawdziwych handlowców szczerze odradzam. Firma bez klasy. Nie polecam

Powiedz coś więcej, w czym brak klasy?

Natalia
użytkownik zarejestrowany

W najnowszej ofercie znalazłam pracę dla młodszego specjalisty ds. zakupów i mam pytanie czy jest jeszcze aktualna? Słyszałam wiele dobrego o firmie i dlatego zależy mi na pracy. Może jeszcze dowiem się jak atmosfera?

Zdzisław Pietrucha
@Natalia 09.05.2017, 20:01
W najnowszej ofercie znalazłam pracę dla młodszego specjalisty ds. zakupów i mam pytanie czy jest jeszcze aktualna? Słyszałam w...

Atmosfera jak w każdej firmie - sama ją tworzysz ;)

Mmmmmm

Pracuję w Wittchen już bardzo długo, jestem zadowolona z atmosfery panującej w salonie, oraz w regionie, mamy świetny kontakt Z naszą men. Regionalna oraz z osobami z centrali, choć zdarzają się tam wyjątki. Wynagrodzenia. Wg mnie bardzo dobre, do tego dochodzą premie uznaniowa i w towarze. Polecam.

Iza
użytkownik zarejestrowany

WITTCHEN S.A. to moja firma w której pracuje już długo. Ja sobie chwalę pracodawcę, jak komuś źle niech odejdzie.

Natalia
użytkownik zarejestrowany

WITTCHEN to super firma , światowa marka. Firma wysoko ustawiła standardy i jesli ktoś chciałby po leserować lub byle jak wykonywać swoja pracę to nie ma tu miejsca. Budowanie pozycji na rynku trwa latami.

Joanna
użytkownik zarejestrowany

Czym wyróżnia się WITTCHEN jako pracodawca? A co z osobami, które jeszcze nie mają doświadczenia zawodowego, a chciałyby zdobyć je właśnie u Państwa? Na te i więcej pytań odpowiedziała dla nas HR Manager firmy WITTCHEN S.A. Cały wywiad dostępny pod linkiem: http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,13937,wywiad-katarzyna-korda Która z informacji zawartych w wywiadzie była dla Ciebie najciekawsza?

Pomoc osobom palacym w magazynie.

Hmmm pracaca na magazynie w palmirach jest calkiem fajna i przyjemna, gdyby nie to ze jest calkowity zakaz palenia papierosow. Nie wiem kto to wymyslil(chyba jakis idiota ktory nie pali i nie wie.jak to jest dla osoby palacej powstrzymac sie przez 8 godzin, czlowiek palacy nalogowo gdzie przez 8 godz. Nie moze zapalic jest ospaly i duzo mniej wydajny niz gdyby tego 1czy 2 papierosy w ciagu pracy zapalil.) To pierwsza firma ktora spotkalem gdzie nie wolno wyjsc na papierosa, mysle ze w koncu sie to zmieni i wtedy naprawde praca w Wittchen S.A bedzie naprawde mila, przyjemna i az bedzie sie chcialo tam isc i pracowac. A nawiasem mówiąc zmiencie to bo stracicie naprawde dobrych i wykwalifikowanych pracownikow. Pozdrawiam cala centrale gdzie nie maja takich beznadziejnych zakazow.

miestress9
@Pomoc osobom palacym w magazynie. 27.02.2017, 17:20
Hmmm pracaca na magazynie w palmirach jest calkiem fajna i przyjemna, gdyby nie to ze jest calkowity zakaz palenia papierosow....

Ty chyba sobie kpisz... palenie to nałóg jakby nie było, czemu mieliby to popierać i pozwalać na wyjście na fajkę, bo komuś się zachce?? o.O od tego jest przerwa, na 8h Ci przysługuje chyba 30min. więc już bez przesady.

Zdzichu Pietrucha
@Pomoc osobom palacym w magazynie. 27.02.2017, 17:20
Hmmm pracaca na magazynie w palmirach jest calkiem fajna i przyjemna, gdyby nie to ze jest calkowity zakaz palenia papierosow....

A co niepalący mają za ciebie zapierniczać. Przestań się ośmieszać.

Anita
użytkownik zarejestrowany

Bardzo się cieszę , że pracuję dla nich. To dla mnie prestiż.

Misia
użytkownik zarejestrowany

Dla mnie praca dla WITTCHEN-a to prestiż, który kiedyś zaowocuje czymś dobrym. Teraz mogę skorzystać z wiedzy doświadczonej firmy a z czasem można to wykorzystać dla siebie.

Prezes

co do opinii osoby Polka. Nie ma takiej sytuacji jak owa osoba opisuje. Sama nie wytrzymywała tempa pracy. tak własną firmę sklep spożywczy zapewne i sama wykorzystuje ludzi płacąc minimalną pensje. taka jest rzeczywistość.

Stary lis

Jestem była pracownica. I źle wspominam pracę w salonie. Czy u was też kierownik nie robił nic i każdym zadaniem obciazal zwykłych sprzedawców ?? Nawet zamknięcia miesiąca były przez nas robione. Totalna żenada i kasa za takie zaangażowanie znikoma

lisica
@Stary lis 31.01.2017, 21:14
Jestem była pracownica. I źle wspominam pracę w salonie. Czy u was też kierownik nie robił nic i każdym zadaniem obciazal zwykł...

Popieram, kierownicy bardzo często wysługują się osobami, że tak napiszę "pod sobą". Niejednokrotnie nawet ich na premii robią w konia, bo niby plany tylko jak za pół etatu mają i każdy Ciśnie na 200% jak nie więcej, nie widząc, że w ten sposób zabierają utarg swoim pracownikom. Dodatkowo wszystko co najgorsze to zawsze wina pracowników a jak coś do pochwały to tylko i wyłącznie kierownik :/ ale to wszystko zależyy po prostu od kierownika, osoby, nie od salonu.

pat

kiepski płatnik, ciągle zatrudniają nowych , zwalniają starych pracowników , masakra nie polecam !!!!

Chelga
użytkownik zarejestrowany
@pat 27.01.2017, 15:12
kiepski płatnik, ciągle zatrudniają nowych , zwalniają starych pracowników , masakra nie polecam !!!!

Każdy może mieć swoja firmę, wypromować markę i płacić tyle ile będą chcieli pracownicy bez względu na prace. Życzę powodzenia . Ja pracuję w dobrej firmie i wiem jak niektórzy" przykładają" się do pracy a inni nie chcąc kablować nadrabiają za leni!!

pat

kiepski płatnik, ciągle zatrudniają nowych , zwalniają starych pracowników , masakra nie polecam !!!!

Polka
użytkownik zarejestrowany

Super firma, a jeśli chodzi o pracowników to już gorzej. Obrażacie ludzi z Ukrainy tylko dlatego, że pracują z zaangażowaniem i musicie podciągnąć tempo pracy. Byłam pracownikiem Wittchen a teraz mam własna firmę i wiem jak to wygląda z drugiej strony.Wstyd

Handowiecie b2b

Szukają handlowca b2b na mazowieckie. Ktoś więcej może cos napisać ?atmosfera, przełożony, benefity, zarobki, prowizje itp?

ola
użytkownik zarejestrowany

Dają umowe o prace wiec raczej za pół darnowo to się tutaj nie robi jak to niektórzy piszą. A do tego sprzedawca ma prawo do premii od kupionych rzeczy. A każdy z nas wie, ze jedna torebka to niekiedy majątek

anonim

(usunięte przez administratora)

Chelka
użytkownik zarejestrowany

Daruj sobie takie ubolewanie. Ja wiem, że ludzie szkołą się a potem idą do innej firmy. A my stali pracownicy czekamy na premie, która czasami ucieka przez szkolenia. Ja jestem zadowolona z tej pracy.

Myszka***

Witam, Pracowałam w Wittchenie przez okres 3 miesięcy. Mimo starań, zmian po 11-12 h i ogólnie przełożenia całego życia na pracę niestety,ale nigdy nie usłyszałam od kierowniczki dobrego słowa. Już tam nie pracuje,nie wiem dlaczego nie przedłużyli umowy i nie polecam.....

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

?

Udalo sie tobie dostać?

Łukasz

@Miki,jutro jade podpisać umowę z PracaInfo Więc jak finansowo? jakie godziny?

Miki

Pracuję u nich za pośrednictwem PracyInfo w magazynie w Palmirach i wszystko jest w porządku z firma Wittchen. Kierownictwo w magazynie super !!!!

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

byly na szczescie pracownik

Zarobkowo jest bardzo słabo. Kadra kierownicza zgarnia kasę za wszystkich a człowiek musi zapieprzać za pół darmo. Nie warto chyba że desperacko szukasz kasy jakiejkolwiek, to na chwilę tak.

Bernard

Przyjmują do pracy w Palmirach za pośrednictwem agencji pracy PracaInfo a potem przechodzisz już do samego Wittchena. Polecam kontakt z panią Iza z agencji 22 463-63-29

izi

obecnie są przyjęcia na magazyn w Palmirach... początkowo przez Agencje Pracy, a później bezpośrednio u Nich...

Sprzedawca

Dziewczyny mnie nie znają, bo tak jak napisałam: wymieniony został cały zespół, łącznie z kierownikiem. Poza tym zgodnie ze standardami firmy KAŻDY powinien zostać obsłużony :)

Sprzedawca

W dniu wczorajszym byłam z chłopakiem w jednym z salonów. Byliśmy zainteresowani męskim paskiem do spodni. Na sklepie była kierowniczka i dwie sprzedawczynie. Jedna z pań układała rękawiczki, natomiast dwie pozostałe stały sobie przy kasie i rozmawiały ze sobą na tematy prywatne. Żadna nie zainteresowała się nami, nie zaoferowała pomocy, nie zapytała jakiego paska szukamy. Byliśmy w tym momencie jedynymi klientami. Jeszcze kilka miesięcy temu pracowałam w tym samym salonie. Nie przedłużono ze mną umowy dlatego, że w momencie kiedy wypełniałam swoje obowiązki wszedł "tajemniczy klient", którego nie zauważyłam. Jak widać wymiana całego personelu przez regionalną nie spowodowała cudownego polepszenia jakości obsługi, a nieobsłużenie klienta zdarzyć się może każdemu. W okresie przedświątecznym, gdzie najłatwiej zdobyć klienta, powinna być jednak szczególna mobilizacja wśród personelu. W Wittchenie pracuje się bardzo dobrze, ale pod warunkiem, że jest zgrany zespół i fajna atmosfera. Jak salon wyrabia plany sprzedażowe to zarobić też można całkiem dobrze. Do pełni szczęścia trzeba jeszcze niestety trafić na mądrego i ludzkiego managera regionalnego. I tego wszystkim życzę. Pozdrawiam

kubek

Proponuję, żeby Wittchen założył własne forum na stronie bo uważam, że to mało profesjonalne, że pracownicy HR wypowiadają się tutaj tak skrótowo

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

WITTCHEN S.A.

Szanowna Pani Wszyscy pracownicy w ramach benefitów oferowanych przez WITTCHEN, mają możliwość dokonania zakupów produktów firmowych w atrakcyjnych cenach. Serdecznie zapraszam do udziału w rekrutacji. Pozdrawiamy dział HR

były pracownik

Witam pracowałam kilka lat w Wittchen jako sprzedawca ale zwolniłam się bo nie miałam możliwości rozwoju. Widziałam ogłoszenia na kierownika. Czy można aplikować CV ??Pozdrawiam

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

WITTCHEN S.A.
pracodawca

Szanowna Pani, Zapraszam do udziału w rekrutacji, w WITTCHEN dokładamy wszelkich starań aby naszym pracownikom pracowało się komfortowo. Pozdrawiam Dział HR

Aneta

Czytając to wszystko stwierdzam dwie rzecz: 1. ile ludzi, tyle opinii..., nie da się jednoznacznie stwierdzić, kto ma racje. 2. z dużej części ludzi tryska tyle nienawiści, że nie wiem jakim cudem oni tam jeszcze kupują/pracują, skoro to wszytko jest takie złe...

HR

WITTCHEN Solidnym Pracodawcą Mazowsza 2015 WITTCHEN został nagrodzony mianem Solidnego Pracodawcy 2015 roku. Otrzymana nagroda stanowi potwierdzenie rzetelności naszych działań oraz wiarygodności. Pracownicy są naszym największym kapitałem- to dzięki nim odnosimy sukcesy. To wyróżnienie utwierdza nas w tym, iż nasze działania w zakresie polityki personalnej spełniają najwyższe standardy. Kapituła programu wyłoniła laureatów na podstawie wielu, wystandaryzowanych kryteriów, które składają się na postawę godną tego tytułu. WITTCHEN został doceniony za : - przestrzeganie prawa pracy, - terminowość wypłat, - systemy motywacyjne i premiowe, - dynamikę zatrudnienia na przestrzeni ostatnich lat, - ścieżkę kariery (rekrutacje wewnętrzne), - pomoc w osobistym rozwoju pracowników, - społeczną odpowiedzialność firmy (CSR), - zewnętrzne i wewnętrzne, pozytywne opinie o firmie. Rok 2015 jest dla nas szczególny, ponieważ obchodzimy 25- lecie działalności WITTCHEN - otrzymanie tak prestiżowej nagrody, stanowi ogromne wyróżnienie i docenienie naszych starań w zakresie polityki personalnej. Receptą na sukces są zaangażowany i kompetentny Zespół. Bardzo dziękujemy wszystkim naszym Pracownikom, dla których i za razem, dzięki którym WITTCHEN otrzymał tytuł Solidny Pracodawca Roku 2015.

Ela

Piszę o salonie WITTCHEN w Galerii Wisła w PŁOCKU. Kierowniczka pani Al..ja , gdy przyszłam z reklamacją walizki,nie dała mi dojść do głosu Jest tak zarozumiała i wpatrzona w siebie Sprawia wrażenie najlepszej,najmądrzejszej i najpiękniejszej. Fajny salon i "fajna" kierowniczka.

Gosia
@Ela 01.06.2015, 17:24
Piszę o salonie WITTCHEN w Galerii Wisła w PŁOCKU. Kierowniczka pani Al..ja , gdy przyszłam z reklamacją walizki,nie dała mi d...

Witam, to bardzo ciekawe co Pani pisze, gdyż w tym Salonie można zawsze liczyć na pomoc, więc nie wydeje mi się żeby taka sytuacja miała miejsce.

gosia 2
@Gosia 08.06.2015, 20:51
Witam, to bardzo ciekawe co Pani pisze, gdyż w tym Salonie można zawsze liczyć na pomoc, więc nie wydeje mi się żeby taka sytua...

odpowiedziała kierowniczka salonu ;)

darek
użytkownik zarejestrowany

Hej, Wittchen to bardzo znana polska marka, produkty są w przystepnej cenie jak na wyroby skórzane, to pewnie notują sobie bardzo dobre przychody. Mnie by interesowała praca w ich zakładzie produkcyjnym w pod warszawskich łomiankach, gdyż mieszkam w Modlinie i miałbym w miare blisko. Nie słyszeliście może, żeby planowali jakieś przyjęcia?

P
@darek 07.02.2015, 18:10
Hej, Wittchen to bardzo znana polska marka, produkty są w przystepnej cenie jak na wyroby skórzane, to pewnie notują sobie bard...

W Łomiankach jest tylko centrum logistyczne, nie ma tam produkcji.

marcin
użytkownik zarejestrowany

a na jaką umowę oni zatrudniają nowe osoby, które chcą do nich przyjść? chodzi mi konkretnie o to czy mogę liczyć na umowe o prace od samego początku czy po okresie próbnym to już się tam bardziej jakoś wszystko klaruje? mam nadzieje, ze spokojnie można iśc do nich na ten okres próbny i potem negocjowac.

miki

Hej, czy ktoś się orientuje w jakich godzinach pracuje się w biurze w Łomiankach i w jakim przedziale kształtują się zarobki (brutto)?

bączek bez rączek

Tak Sara, miałam mega pecha i mam nadzieję, że taka sytuacja przytrafiła się tylko mnie. Państwu z HR dziękuję za zainteresowanie ale wybaczcie nie chce rozkopywać sprawy sprzed 3 miesięcy. Zgodnie z celem tego portalu wyraziłam swoją opinię. Pozdrawiam

Aneta

fajna praca ! nie wiem skad tyle negtywnych opini ?! Pracuje juz rok i jestem zadowolona.

bączek bez rączek

Ubiegałam się o pracę w Złotych tarasach, CV składałam piętro wyżej w Vip Collection. Po tygodniu zadzwoniła do mnie Pani w sprawie umówienia na rozmowę. Kiedy zajechałam do Złotych okazało się że Pani kierownik nic nie wie o żadnych rozmowach i co ważniejsze nikogo nie szukali, jednak była bardzo miła i na wszelki wypadek zadzwoniła do menegera. Okazało się, że rekrutują w Arkadii do tamtejszego sklepu. Miałam 20 minut na dojazd jeśli mi zależało na pracy. Biegiem do tramwaju i biegiem z tramwaju. Zdyszana wbiegłam do sklepu i na szczęście zdążyłam. Rozmowa jak każda inna (co wiem o sklepie, ile chce zarabiac, od kiedy mogę zacząć). Zaproponowano mi żebym została na kilka godzin próby, bez wahania się zgodziłam. Kilka godzin przerodziło się w 8 darmowych godzi pracy i zaproszenie na jeszcze jeden dzień próbny. Razem przepracowałam tam 16 godzin, sprzedałam kilka walizek oraz kilka portfeli. Myślałam że będzie wszystko ok i mnie przyjmą, Jednak!! Przeliczyłam się i to bardzo!! Nie otrzymałam żadnego telefonu ani z propozycją zatrudnienia ani z podziękowaniem za przepracowany u nich czas! Porażka! Od koleżanki pracującej w Vip Collection dowiedziałam się, że stanowisko było już dawno ustawione a ja byłam tam tylko dla zmydlenia oczu szefostwu!! Mam nadzieję, że dobiorą się do d.. panu menegerowi!! Krótko mówiąc rozmowa kwalifikacyjna w tym sklepie to jedna wielka męczarnia. Jednak jak już się załapiesz na pracę to poza upierdliwymi i wymagającymi klientami jest całkiem dobrze. Dobra stawka godzinna, premie kwartalne i zniżki pracownicze.

HR
@bączek bez rączek 29.11.2014, 15:14
Ubiegałam się o pracę w Złotych tarasach, CV składałam piętro wyżej w Vip Collection. Po tygodniu zadzwoniła do mnie Pani w spr...

Szanowna Pani, w celu wyjaśnienia tej sytuacji zapraszam do kontaktu telefonicznego lub emailowego z działem HR. Pozdrawiamy HR

xxxx

Oto opinia klientów n.t.'TOREBKI W LIDL-u" : Jeżeli produkt jakiejś marki nie jest stabilny finansowo, to tracimy sympatię do tego produktu - wyjaśnia. Przestajemy szanować tę markę. Jak można nazwać rzucanie torebek do Lidla, jak nie ratowaniem swojego budżetu? Czy te torebki mają tę samą jakość, co te w butikach? Jeśli tak, to czy marka musi je sprzedawać po 250 złotych? Akcja rzucania torebek jak kartofle do Lidla nie jest fajna! To jest wyjście do klienta? To jest próba sprzedania prestiżu innemu targetowi? No na litość boską!

mała czarna o.

aaabbb - musisz być bardzo słabym (albo mieć bardzo słabego)kierownikiem, skoro masz tylko 200 zł dodatku. Podstawy fakt- nie są wysokie ale za to comiesięczne premie to wynagradzają. Do tego dochodzi kwartalna premia w produktach a jeśli naprawdę się przykładasz, jest jeszcze kwartalna premia w gotówce. Jest jednak jeden warunek - do pracy przychodzi się pracować a nie opierać na łokciach o biurko. Zrzucanie winy na nas za opieszałość i błędy osób z centrali - rzeczywiście tu mogłoby to działać trochę lepiej, bo jest to zwyczajnie demotywujące. Trzeba się dobrze pilnować i na wszystko mieć podkładkę, żeby w razie czego móc się "wybronić".

Zostaw opinię o WITTCHEN S.A. - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie WITTCHEN S.A.