FHU SOBIK

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 312 ocen.

Opinie o FHU SOBIK

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie FHU SOBIK

Paulina

@bolek to firma FHU SOBIK dużo benefitów oferuje swoim pracownikom. Czy jeszcze jakieś plusy widzisz w pracy tam? Może jest możliwość awansu? Każda informacja może się przydać.

Paulina

@Macy to bardzo dobrze, że jesteś zadowolony z pracy. Czy możesz powiedzieć kilka słów więcej o ogólnych warunkach pracy? Na jakim stanowisku przede wszystkim jesteś zatrudniony? Pamiętajmy, że atmosfera, wspomniane wcześniej warunki zależne są od piastowanego stanowiska.

Nick
@bolek 11.07.2017 18:24
Wszyscy są zadowoleni z pracy, mamy dobrą pensje na czas są 13, 14, wczasy pod gruszą, talon na mleko, wodę mineralną w lecie,...

Dokładnie tak. Ja nie mam co narzekać, choć właśnie należę do tych "nowych". Żeby firma szła do przodu od czasu do czasu muszą być roszady w kadrze i jest to naturalna kolej rzeczy. Każdy może potrzebować zmiany czy też znudzić się na danym stanowisku. Warunki umowy i pracy na plus.

rudy
@Nick 24.07.2017 08:49
Dokładnie tak. Ja nie mam co narzekać, choć właśnie należę do tych "nowych". Żeby firma szła do przodu od czasu do cz...

Gratulacje dla "Nowego". Będziesz pan zadowolony... Kierowca z kat.C za 2600., słabo się cenisz. Normalnie chylę czoła...

bolek

Teraz to jest spoko wprowadzili akord na nocce robi się po 4-5 godzin dziennie i zarabia się conajmniej 2.5 tys. Dodatkowo wolne (nie urlop) kiedy się chce :)

kamila

a ndrzej jak ci tak zależy na zatrudnieniu u nich to na stronie internetowej mają dane do kontaktu, napisz do nich albo zadzwoń i się zapytaj o ewentualne rekrutacje i potrzeby kadrowe. a poza tym to zakład produkcyjny robi ich dobre produkty, najlepsza osełka

Macy

Ja mogę polecić pracę w Sobiku - godziwe zarobki i miła atmosfera.

anonim

(usunięte przez administratora)

celowniczy

A co tam słychać u dyrektora spełniły sie jego marzenia dotyczące rewanżu na poprzednim pracodawcy? Slychac na rynku, że to juz obsesja :-) no i jaki towary wyrwal ostatnio. Jakoś schował się i nie wiadomo co tam u niego.

Kuba

Stary , daj jeszcze raz opis problemu z chęcią dowiem sie co jest na rzeczy bo nikt nie chce żadnych konkretów podać co jest złe

kuba

ty ,,stary>> do czego bijesz? konkretnie opisz problem bo cos [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> a jak ci się nie podoba to się zwolnij mnie się tu podoba

Stary
@kuba 14.01.2016 13:04
ty ,,stary>> do czego bijesz? konkretnie opisz problem bo cos [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> a ja...

ty kuba szkoda, że ktoś usunął całą moją odpowiedź ale widocznie miałem rację

Stary

Raczej nie ma problemu chyba, że Dyro zabiera syndyka na wyjazd z klientami no ale przecież twierdzi, że jest nie do ruszenia z tej firmy. Pytanie tylko jak długo właściciel pozwoli na prywatny folwark i rozdawnictwo, bo według mnie idzie to w złym kierunku już klienci się z nas śmieją, że ktoś ma coś z psychiką nie tak skoro cały czas myśli o byłym pracodawcy. Coraz więcej nas ma tego dosyć, czas chyba coś zmienić może pracę.

mały
@Stary 09.01.2016 11:44
Raczej nie ma problemu chyba, że Dyro zabiera syndyka na wyjazd z klientami no ale przecież twierdzi, że jest nie do ruszenia z...

sądze że nie masz racji no ale może masz inne podejście do tematu wiec nie rozumiem czy masz takie samo odczucie pracy co ja . ale w miare jest ok z kasa. dyro mnie nie obchodzi ja pracuje dla kasy i tyle

Norbi

Odkąd tam pracuję ani razu nie miałem problemu z terminową wypłatą, stąd dementuje plotki na ten temat.

Jwp

Ja to slyszalem ze ostatnio w sobiku maja problem z wyplacaniem kasy, to o Prawda? Bo nie wiem czy do nich isc do pracy a mam propozycje..

kolba

pytanie czy naszych przedstawicieli też przeniosą na własną działalność taj jak to dyro zrobił w poprzedniej firmie

bolek

praca pup, olx, praca.bielsko.pl na tych stronach sa.

mm
@bolek 24.05.2015 09:52
praca pup, olx, praca.bielsko.pl na tych stronach sa.

W Biedronce na kasie więcej zarabiają niż kierowca w tej firmie, a przynajmniej na głowę deszcz nie pada.

zibi

Jak tam sprawa z kierowcami bielsku wygląda? Bo widzę, że szukają. Często ogłoszenia się pojawiaja. Warto iść?

Pracownik

Z tego co pamiętam to nowy dyrektor miał uzdrowić sytuację i poprawić konkurencyjność firmy, a tylko otoczył się ludźmi z Łakocia , a poprawy nie widać. Nie ma to jak umieć się dobrze sprzedać. Szkoda tej firmy:-(

mr x...

slyszalem ze kobiety wiecej zarabiaja w innych firmach niz w firmie sobik zal rozumie ze jest rownoupranienie ale bez przesady

mc
@mr x... 09.05.2015 21:22
slyszalem ze kobiety wiecej zarabiaja w innych firmach niz w firmie sobik zal rozumie ze jest rownoupranienie ale bez przesady...

O i w PUP pojawiło się ogłoszenie na kierowcę. Powodzenia dla nowych szoferów!!!

rico

Zarobisz 2500zł z nadgodzinami i nockami bo normalna wyplata to 1600zł i kręgosłup po roku do wymiany.Powodzenia

Sławek

Sobik będzie zatrudniał pracowników przez agencję pracy tymczasowej... ...niby ażeby okroić koszty związane z działaniem zakładu??? To mam pomysł dla Pana Wydmańskiego obecnego dyrektora tego tonącego już statku... ...na początek przez agencję pracy tymczasowej niech zatrudni kadrę kierowniczą to w głównej mierze obniży koszty.

Sławek

Niech nie zwiedzie nikogo ogłoszenie dam pracę zamieszczone przez FHU Sobik w Powiatowym Urzędzie Pracy.2500 zł to może kierownik Tomek zarabia za nic nierobienie.O przepraszam za skakanie jak małpka i klejenie kartek które i tak się nikomu nie przydadzą.To prawie 30 letni człowiek ślepo zapatrzony w siebie i uważający że jego decyzje są najlepsze a jak ktoś ma coś mądrzejszego do powiedzenia to zostaje usuwany pod byle pretekstem.Nadgorliwość Tomku jest gorsza od faszyzmu i jeszcze się o tym w życiu przekonasz.Ta firma była dobrym zakładem pracy ale jak fakty mówią już nie jest.Załoga z co najmniej kilkuletnim stażem z dnia na dzień odchodzi.Czemu???Nie po to żeby wam matoły miejsca ustąpić bo jeszcze nie odchodzą na emeryturę...tylko do innych zakładów pracy gdzie szacunek do czyjejś pracy jest inny.I przede wszystkim kierownictwo chcące być szanowane szanuje pracownika bo to przecież on generuje zyski gdy ono siedzi swymi zacnymi tyłkami w biurach.

no name

A czy wiecie, że kiero ponoć ostatnio pojechał do Irlandii ,a tak naprawdę to zawarł związek małżeński ? A czy wiecie jakie związki małżeńskie zostały zalegalizowane w Irlandii w 1993 roku ?

anonim

(usunięte przez administratora)

BB

A wiesz o tym że kontener stoi w złym miejscu i nie powinny być tam zaparkowane samochody.

no name

ok 2000 idzie wyciągnąć ,ale w kodeksie jest napisane : "praca w święta w placówkach handlowych jest niedozwolona" . A skoro ktoś Tobie mówi,że jeśli nie przyjdziesz w w/w dni do pracy to zostaną wyciągnięte konsekwencje. To dlaczego kiero ma nie zostać pociągnięty do konsekwencji ?!

no name

Za 12 zł to może w Łakociu się (usunięte przez administratora)w święta ,ale nie w Sobiku. Jeśli będzie trzeba zadzwoni się do PiP-u i zobaczymy co w tedy

mesjasz

Widze że nie wygodne komentarze są usuwane. Gorzej niż za komuny jest na tej zielonej wyspie styropianowców. W Bielsku i okolicach fajnej roboty nie znajdziecie same obozy pracy gdzie masz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] do upadłości i nic nie gadać. Istny Kapitalizm z XIX wieku. Dlatego wszystkie złe komentarze na pracodawców Gowork usuwa.

BB
@mesjasz 16.03.2015 14:57
Widze że nie wygodne komentarze są usuwane. Gorzej niż za komuny jest na tej zielonej wyspie styropianowców. W Bielsku i okol...

szczera prawda tylko co niektórzy tego nie rozumieją . Ja zrobiłem prawko C+E i pracuje w Niemczech za 1900 Euro i nie muszę rozładowywać solówek czy naprawiać palet.

EmCe
@BB 25.03.2015 01:14
szczera prawda tylko co niektórzy tego nie rozumieją . Ja zrobiłem prawko C+E i pracuje w Niemczech za 1900 Euro i nie muszę ro...

A czy w Niemczech gdy porysujesz jakieś auto to ,tez robisz poprawki lakiernicze za pomocą markera ,tak jak zrobiłeś to podczas pracy w w/w firmie ? :)

anonim

(usunięte przez administratora)

jajko

Że też wszyscy tacy mądrzy są w necie, a w rzeczywistości to się nikt nie odzywa.

DEADLY GRAND

Na razie to możecie jedno głośnie powiedzieć że macie w du.... przychodzić 1 maja do pracy jak to zrobicie większą grupą to nikt wam nie każe przychodzić do pracy i nikogo z tego powodu nie zwolnią a nawet jak jednego zwolnią dla przykładu to i tak w endefekcie go uwolnią a nie ukarzą:) jeśli chcecie ich ukarać zacznijcie całą zmianą wydawać mniej pozycji to są dla nich straszne straty i wtedy zaczynają negocjować z pracownikami a jak wy im wydajecie pozycje ponad normę to oni mają was głęboko w du..... i przychodzą im takie pomysły jak praca 1 maja

informatyk

Dobrze że mnie tam już nie ma. Teraz mam spokojną robotę a nie to wariactwo w handlu. Pozdrawiam wszystkich moich kolegów - nie dajcie się.

sobik

teraz łakoć robi inwenturę nazywając ją wdrożeniem nowego systemu i każe przyjść do pracy od 1 do 3 maja (za 12 zeta)ciekawe co na to pip baran nie ma rodziny i chyba żadnych znajomych bo kto by lubił takiego buca co myśli że wszyscy go w pracy lubią a za plecami wyją z niego

mrówka

no witam DEADLY GRANDA i INFORMATYKA milo was czytac, pamietam was jeszcze, a co to firmy to fajnie tu jest,dzieje sie cos zawsze,nowy kiero z dyrem robia drugiego ŁAKOCIA, chlopaki bardzio byscie cie przydali teraz tutaj zrobic rewolte,pozdro

informatyk inżynier

No tak w tak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] kraju to te 2500 zł to rarytas. Ludzie jesteście białymi murzynami a świat sie z was śmieje. Polacy gdzie wasz honor jadąc do takiej np.Holandii wstyd sie przyznać że sie jest z Polski bo dla Holendra jesteśmy tym czym byli mieszkańcy ich kolonii w 17/18 wieku... Co do sobika jeździłem tam wózkiem 2 lata temu na pewno mnie wszyscy pamiętają.... :).

DEADLY GRAND

widzę że aktywność na forum zerowa wszyscy chyba pokochali Sobika:) no tak w sumie jest za co 2500 za latanie z kiwajką tam i z powrotem to można go pokochać hehe Grochol też go kochał tak bardzo go kochał że zwaryjował od tej miłości i się pogubił w tym wszystkim a to przez to że nie miał wystarczająco dużo wsparcia w tym swoim sprytnym przyjacielu z wielkim mózgiem Gustawie;)ten to ma taki mózg że jest wartych wszystkich pieniędzy ja się dziwie że go do rządu nie zabrali jeszcze ale to pewnie kwestia czasu tylko:)

wózkowy dziś informatyk
@DEADLY GRAND 26.02.2015 21:27
widzę że aktywność na forum zerowa wszyscy chyba pokochali Sobika:) no tak w sumie jest za co 2500 za latanie z kiwajką tam i...

Co sie dziwisz tych co tu pisali już w tej firmie nie ma. Byli niewygodni to ich usunięto a że duże bezrobocie w tym niewolniczym narodzie to zawsze znajdzie sie "nowy"....wyrobnik. Mnie tam uważano za głupka i wariata bo mówiłem co myślę i nie dawałem sie poniżać,bo taki mam agresywny charakter ale mam świadomość że walczę jak Don Kichot z wiatrakami, bo większość w tym kraju to potulne baranki idące na rzeź.

DEADLY GRAND

Dlaczego nie udzielicie koledze informacji jak pyta może chłopak na prawdę szuka pracy za małe pieniądze bo jest w takiej sytuacji a wy się śmiejecie a on chce pracować nie ładnie tak:)

ifor

słyszałem, że szanowny pan dyrektor zaciska pasa, szuka oszczędności może niech przestanie rozdawać towar na prawo i lewo za grosze

nowy

dobrze ze sie przyjolem do tej pracy.spokojna firma-mozna pogadac popracowac posmiac sie.jest meeeegggaaa warto .pozdrawia szefuf ;)

głupi i głupszy
@nowy 01.01.2015 22:51
dobrze ze sie przyjolem do tej pracy.spokojna firma-mozna pogadac popracowac posmiac sie.jest meeeegggaaa warto .pozdrawia szef...

Facet naucz sie pisać,kolejny geniusz. Widzę że firma Sobik przyjmuje analfabetów. W sumie przykład idzie z góry- prezydent Bul. Czyli firma idzie drogą; im głupszy i nie wykształcony pracownik tym lepiej.

pogromca

Proszę informację, szukam pracy jako Przedstawiciel Handlowy i słyszałem, że nowo zatrudnieni Przedstawiciele mogą zarobić około 4 tys nie wiem czy to prawda czy tylko taki wybieg aby zwabić chętnych.

anonim

(usunięte przez administratora)

informatyk inżynier

Panie nie dziwie się że tyle Pan zarabia jak pisać poprawnie nie umie i ortografii nie zna.

asd
@Mistrz owijania folią 13.09.2014 13:46
Szukam pracy jako mistrz owijania folią palet, jestem wydajniejszy niż owijarka.

Potwierdzam

H.W.D.P is back

Dawno mnie tu nie było. Co tu ( usunięte przez administratora )tak cicho .Czyżbyście zarabiali już po 5 tysięcy? Albo ci niewygodni dla firmy,którzy pisali na gowork już w firmie nie robią. Nie martwcie sie wujek Putin tuż tuż.

mistrz paleciaka

A masz wyższe wykształcenie bo jak nie to cie nie przyjmą nawet za sprzątaczkę albo ciecia na portierni. Do paleciaka w dzisiejszych czasach jest wymagane magisterium do tego angielski biegle żeby czytać etykiety na słoikach i komputer trza umieć obsługiwać biegle najlepiej programować ,wskazane przynajmniej Java,C++,C#,Assembler,PHP. A tymczasem Tusk będzie zarabiał 100 tysięcy miesięcznie a potem dostanie emeryturki 80000 zł a nie umie nawet angielskiego. Jego robota to wpierdalanie ośmiorniczek z kolegami i pierdzenie w stołek. Cała nadzieja w ruskim atomie i że rozpierdoli ten [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wiat.

anonim

(usunięte przez administratora)

wózkowy dziś informatyk

I przez takich desperatów jak ten gościu jest źle na rynku pracy. Korzystają na tym tylko prywaciarze tzn.pracodawcy bo mają taniego głupka co dla paru groszy będzie tyrał i zdrowie tracił wykonując prymitywną robotę małpoluda.

anonim

(usunięte przez administratora)

lik

Kolego a jakie ty specjalne uprawnienia posiadasz do prowadzenia pojazdów? Bo jak nie masz na taxi to lipa.

H.W.D.P

Najważniejsze uprawnienia to psychiatra i zezwolenie od niego.

t2

kierowca czy magazyn

prezes

Noj co wam to dało i tak musicie zap..... pozycje. Wasza sytuacja się nie zmieni zawsze będziecie robolami a dyrektor zawsze będzie dyrektorem.

asdsa

Pewnie się na babie wyżywa...., albo klepie .G. po pośladzie...

Bulzq

A swoją drogą to ciekawe co teraz robi "były-na-szczęście" dyr? I ciekawe na kim teraz wyładowuje swoje chore ambicje? Wie ktoś coś w temacie?

brzeg

Na podwyżki nie ma co liczyć. Oni i tak myslą że ekstra zarabiamy, najlepiej jest robić pozycje aż kregoslup bokiem wyjdzie .. a jak sie nie podoba to przyjda przeciez nowi z bezrobocia co beda za tyle robic. Proste i logiczne.

ziom

Jest lepiej. Atmosfera po odejściu dyrka jest bardzo dobra i aż chce się pracować. Dużo zmian w planach tylko o jendej nic nie słychać, a konkretnie o podwyżkach. W ciągu miesiąca zwolniło się ok 6 pracowników bo znależli lepiej płatne fuchy. nie mówię, że jest źle z kasą, ale musi być lepiej, bo jak tak dalej pójdzie to na magazynie nie będzie miał kto robić... chyba lepiej dać starym, dobrym i obeznanym w pracy magazynu pracownikom po 200 czy 300 złotych więcej do kwitka niż co 3 miesiące przyjomwać nowego składaka do przyuczenia.

vita

Zgadzam się z maspexem. Zmiany nie bardzo. Ale jedno na plus - nie czuć za plecami oddechu troglodyty 'z samej góry'. Teraz pora na 'tego drugiego'....

maspex

Po mega zmianach ... bez zmian ... pozycje pozycje i jeszcze raz tysiace a najlepiej miliony pozycji ;)

Gerber

I jak tam w Sobikowie po mega zmianach się żyje??

Mały

Pan wysłuchał modlitwy nasze i w końcu największy nazista tej firmy dostał kopniaka siarczystego w cztery litery. Brawa dla Pana Właściciela :)

BB

czas zacząć porządki na macie.

wszystko widzacy

A to ten co na kiwajce cala zmiane jezdzi i nic nie robi,sciemnia ze palety zbija za magazynem znam go on i ten co papierki zbiera i mowi ze ciezkie sie nadaja obydwaj

Zostaw opinię o FHU SOBIK

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie FHU SOBIK