Instanta

• Suszec
  • Krzyżowice
Żory - Instanta sp z o.o. w Żorach

3. Opinie o pracodawcach Żory
  5. Opinie o Instanta Sp. z o.o.

Opinie o Instanta Żory

Nie przegap nowości o Instanta Sp. z o.o.!

06.04.2013 17:48

Na takiej comiesięcznej umowie nie ma żadnej perspektywy;nie ma mowy o kredycie w banku,debetu-i na dłuższą metę szkoda czasu bo niczego się nie dorobisz.Pozatym lepiej się do tego zakladu nie przyzwyczajac bo i tak bez podania przyczyny mogą nie przedłużyc umowy na kolejny miesiąc.Co do brygadzistek to faktycznie trzeba miec szczęście żeby trafic do normalnej.Te z Katowic chyba nie są takie złe-to stare wygi i znają się na rzeczy
    ktoś

05.04.2013 23:05

Nie wiem dlaczego moja wypowiedź się zwielokrotniła.... Ha zabawne Zawsze można pójść i spróbować do tej roboty .Może gdyby dawali normalne umowy o pracę można byłoby powalczyć, a tak no spójrzmy prawdzie w oczy zatrudnia nas agencja pracy tymczasowej tzn że to nie jest prawdziwa praca taka na poważnie. Napewno ktoś kto miał lub ma do czynienia z normalnymi ludźmi w Instancie to będzie chwalił zależy do kogo się trafiło, ale naprawdę niektóre brygady i same brygadzistki to osoby nienormalne i tyle... Nie wińmy jednak instanty czy kogokolwiek to nasz ukochany rząd tak nas urządził niedługo pracodawca będzie miał prawo pracownika wychłostać zgodnie z literą prawa...

30.03.2013 12:14

nie ma się czego obawiac zależy do kogo trafisz.Praca jak wszędzie,ale trzeba się pilnowacTakie opinie są na wszystkich forum.Pracuję tu już dośc długo i daję rady

30.03.2013 09:00

Prawda lezy posrodku Joanno
    Joanna

29.03.2013 21:36

JA CHCIAŁA BYM PODJĄĆ PRACĘ W INSTANCIE,ALE PO TYM CO TU CZYTAM JESTEM PRZERAŻONA I NIE WIEM CO MAM O TYM WSZYSTKIM MYŚLEĆ BO NIE WIADOMO KTO MÓWI PRAWDĘ JEDNI ZACHWALAJĄ A DRUDZY GANIĄ.

28.03.2013 12:19

Musisz być strasznie rozgoryczona że tak zjadliwie piszesz.To własnie przez takie jak ty nie ma zgrania w firmie,Aż kapie jadem z twoich słów.

23.03.2013 21:40

w I NSTANCIE TO WOGOLE POWINNI PRZYJMOWAC OSOBY NIEPALACE I NIE PIJACE BO PRZECIEZ NA LINI NIE PALA TYLKO W LAZIENCE A PALACE OSOBY PRZED BRAMA TO CO TEZ IDA PROSTO NA LINIE OD NICH NIE CZUC FAJEK ALBO % OD NIEKTORYCH OSOB MOIM ZDANIEM TO TYLKO WYGODA BO W NIEKTORYCH ZAKLADACH MAJA PALARNIE I PROBLEM ROZWIAZANY A W INSTANCIE TO DODATKOWE KOSZTY NA UTWORZENIE TAKIEGO MIEJSCA
    hehehe

22.03.2013 18:59

No pewnie , ze bez fajek da sie wytrzymać bez wiekszego problemu ale to troche głupota ten zakaz w przypadku instanty akurat. Tłumaczą sie tym , że kawa jest higroskopijna i pochlania zapachy.. no ok, ale tego smrodu z kanałów pomiędzy liniami 1/2 i 2/3 to nie pochłania? Przeciez wali tam tak , że nie idzie wytrzymac.. :D Albo te śmieszne umowy.. umowa na 1 miesiąc a proszek na 3 miechy :D wtf ? A tak poza tym to jest ok.
    ktoś

20.03.2013 22:52

Papierosy hm. W zakładach, w których jest zakaz palenia za palenie po kątach zwalniają dyscyplinarnie, od jakiegoś czasu jest to powszechnie stosowane. Ja jako palacz z dużym stażem, niemalże lokomotywa, wiem, że 8 godzin da się wytrzymać bez palenia. To coś więcej niż łamanie przepisów, które są czasem niewykonalne. Cóż smutna prawda jest taka, że trzeba się przyzwyczaić bez palenia przez całą szychtę. Nie ma wyjścia.

20.03.2013 12:05

teraz za papierosy a kiedy indziej za nieprawidłowy oddech lub za nie takie spojrzenie- każdy powód jest dobry...lepiej omijać instantę szerokim łukiem.Jestem ciekawa co znowu wymyślą -szkoda że nie są tacy kreatywni w dobrym zarządzaniu tą firmą.

17.03.2013 20:40

Kura a ile Ty przepisow i zakazow łamiesz bo watpie w to ze taka przepisowa jestes co ?
    kura

17.03.2013 17:09

palenie jest łamaniem zakazu więc może to w końcu dotrze do wszystkich .....

17.03.2013 13:57

Czysty bezses zwalniaja ludzi wykwalifikowanych za bzdety a na istotne rzeczy nie zwracaja uwagi
    Ktoś

11.03.2013 22:10

[usunięte przez moderatora] ,ludzi mają za nic ta firma jest gorsza niż smak. Zamiast ludzi odpowiedni oplacac wola bezsensowne idiotyzmy wymyslac typu normy itd....

03.03.2013 15:45

Co wy gadacie jak wszystko jest na czas to praca jest wporzadku nie jest tak zle wiadomo z babami robi sie najgorzej kazda inna jedynie zarobki nie sa adekwatne do wykonywanej pracy

02.03.2013 14:24

i z tym się w pełni zgadzam

28.02.2013 23:05

Jeśli ma się obowiązki np wobec rodziny, lub wobec samego siebie, żeby nie wisieć rodzicom na garnku to zarabiając w jakichkolwiek warunkach zachowujemy godność. Oczywiście wszystko ma jakieś granice, priorytetem jest przetrwać ale nie tracąc zdrowia ani nie wichrując sobie psyche.

27.02.2013 16:53

uważam że osoba która mówi co myśli poprostu ma odwagę i własne poczucie godności nawet za cenę zwolnienia.Natomiast ci którzy zaciskają zęby i dają się poniża muszą byc w dramatycznym położeniu że się na to godzą i raczej trzeba im współczuc a nie podziwiac.Pozdrawiam.

26.02.2013 11:20

Odwagę trzeba mieć nie po to żeby powiedzieć wprost i zostać zwolnionym lub samemu odejść, raczej odwagę trzeba mieć żeby tam zostać i pracować. Podziwiam zaciskających zęby, odważnych ludzi i gratuluję, bo jeśli tam ktoś wytrzymuje to wytrzymać może wszystko.

14.02.2013 17:22

jakoś nic się nie zmienia w tej firmie a nieudolne osoby mają stanowiska.Od produkcji wymaga się maksymalnego zaangażowania za marne grosze a te panie z preselekcji zarabiają tyle samo na dodatek nie ponoszą żadnych konsekwencji jak jest szkło albo rażące buble.Jak na to patrzę to zastanawiam się po co wogóle jest ten dział.Jedno wiem kiedyś było inaczej....

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Instanta?

14.01.2013 21:30

Jak tak możesz kogoś oczerniać !!!
    pracownica z lini

12.01.2013 18:54

juz wiem jakie osoby kryja sie pod nikiem mietusek ciekawe jak wy teraz spojrzycie pani joli w oczy po tych bredniach co wypisywaliscie jest mi wstud za was
    Pracownica

11.01.2013 17:38

A pracujesz w jej brygadzie ? Bo pewnie nie ?
    abcd

11.01.2013 16:07

Niestety to co napisał miętusek to w 100% prawda ...
    pracownica

10.01.2013 20:15

Dziewczyno Co ty Za Bzdury Wypisujesz Pracuje Bardzo Długo W Brygadzie Joli Bal I Nigdy Nic Takiego Nie Miało Miejsca. Wręcz PrzeciwniE. Dobrze Kolega Mechanik Napisal.
    Mechanik

10.01.2013 16:57

Jak masz odwagę pisać takie bzdury to miej odwagę się ujawnić .

Kontakt - Instanta Sp. z o.o.

Kawowa 3 44-240 Żory

Branża główna: Artykuły spożywcze
    Lodzia

08.01.2013 17:35

Nie mój cyrk nie moje małpy.Jednak planowanie produkcji leży, mnóstwo pomyłek i nie przemyślane decyzje. Beznadzieje zarządzanie. Niestety . Sprawy techniczne urlopy, umowy itd
    zniesmaczona

08.01.2013 17:30

A niektórym brygadzistkom poprzewracało się w głowach od tej "władzy",
    Ewa

08.01.2013 17:28

Ludzie, o firmie pisac nie bede - po co rozdrapywac stare blizny. Powiem wam tylko jedno - mieszkacie w regionie gdzie jest 4% bezrobocia - jezeli macie jaja to olejcie kawiarzy i poszukajcie innej pracy. Jeszcze za wami zaplacza - wiem cos o tym.

04.01.2013 11:57

Koleżanko nic dodać nic ująć pięknie powiedziane. Zrzucamy całą winę na innych a wszyscy jesteśmy poniekąd za to odpowiedzialni. Ja sama też mogłam na koniec coś powiedzieć a obróciłam się na pięcie i tyle mnie widziano.
    kloeżanka

27.12.2012 18:11

No i po roku mojego wpisu na tę stronę miło jest przeczytać o tym ,że ktoś ma takie samo zdanie .Ja pracę znalazłam !!! może za nie wielkie pieniądze,ale traktowanie człowieka jest inne.Dziwie się ,że ktoś jeszcze po tych opiniach chce tam podjąć pracę .Gnojenie i upodlenie człowieka jest gorsze niż sama praca Ale to człowiek człowiekowi zgotował ten los!!
    Becia

18.12.2012 20:30

Az wstyd bez komentarza
    KIKI

11.12.2012 21:12

a o kim myślisz....
    Lolek

07.12.2012 16:22

Rotacja pracowników powinna zaczac sie od gory od tych co zajmuja stanowiska bez odpowiedniego wyksztalcenia i doslownie pierdza w stołki
    Daga

07.12.2012 16:15

Jeden wielki (usunięte przez administratora) poczawszy od gory po sam doł syf kiła i mogiła..........

06.12.2012 23:33

Dawno tu nie byłam, ale tak sobie dzisiaj poczytałam. Cóż, to taka bajka o krasnoludkach i sierotce [usunięte przez moderatora] Prezes nie może nie być świadomy.... Obecnie pracuję w innej firmie gdzie [usunięte przez moderatora] aż mi się z [usunięte przez moderatora] kurzy, ale większość tego zmęczenia mija po wypoczynku i znowu jest ok. Inni też ciężko pracują a jakoś nikt nie odchodzi. Przecież ta duża rotacja pracowników Instanty jest dowodem na to, że jakieś [usunięte przez moderatora] toczy się p-rzez ten zakład i śmierdzi na cały Śląsk. I niech prezes nie udaje że na chleb mówi się pyp, bo gość nie jest upośledzony...Wprost przeciwnie to bardzo bystry człowiek, w przeciwnym razie nie byłby tym kim jest.Jemu to po prostu pasuje....Więc jak z kimś kto świadomie i z premedytacją prowadzi coś takiego można po ludzku rozmawiać kiedy jego oczy zarosła pajęczyna, która nazywa się chciwość. Ja mam to gdzieś, dla mnie była to nauka pokory, nauczka, cenna lekcja...Zaglądam tu jednak bo czuję jakiś niedosyt, może kiedyś napiszę artykuł.

05.12.2012 20:09

do KIKI co tu duzo mowic tam reka reke myje a prezes nie ma o niczym zielonego pojecia
    KIKI

01.12.2012 22:07

No cóż, tak jak zauważył "JA" - "góra" czyta i zastanawia się, czemu to wszyscy tak pod anonimem nauczyli się w RP rozmawiać - a może by tak uświadomić osobiście Zarząd firmy co się dzieje w jej murach?Prezes to też człowiek i pewnie chętnie posłucha...

23.11.2012 21:19

Słuchaj drogi Ja to, co napisałam to szczera prawda przekazana obiektywnie i niezłośliwie i nie wiem, czy wiesz, że może mamy w Polsce biedę jak za Stalina, ale komuna to na szczęście już przeszłość i mam głęboko w duszy jaka góra to czyta. A czytać powinna bo za takie rzeczy jak znęcanie się nad ludźmi można dzisiaj ciężko beknąć.Im grubsza ryba tym większą można aferę wywołać i to niezłośliwie, bo powiem szczerze że mam trochę wyrzuty sumienia za to, że z czystego lenistwa nie zareagowałam należycie na to czego byłam świadkiem. Nie piszę tu, bo po prostu mam jeszcze inne w moim życiu sprawy. Ale jeśli kiedyś tu wejdę i się rozzłoszczę to szybko pokażę górze gdzie jest miejsce takich, którym się wydaje, że im wszystko wolno.To tyle. Na pewno miasto Żory bardzo się cieszy, że ma na swoim terenie obóz... Co na to prasa? Na pewno mieliby smaczny kawałek mięska...
    core

19.11.2012 18:53

Hej czy wiadomo kiedy beda jakies przyjecia w instanta, podobno firma sie rozbudowała?

Zostaw merytoryczną opinię o Instanta Sp. z o.o.

Oferty pracy - Instanta Sp. z o.o.

Specjalista / Specjalistka ds. Promocji Marki

Instanta Sp. z o.o.

Żory

Specjalista ds. eksportu (k/m)

Instanta Sp. z o.o.

Żory