KGHM ZANAM S.A.
3 604 6 1

Opinie o KGHM ZANAM S.A.

Greg

Jakas biesiada się dzisiaj odbyła. całe kierownictwo się zeszło. ciekawe jaki był schemat przydziału miejsc. i co trzeba było zrobić lub komu żeby się tam załapać :)

Bwariors
@Greg 15.12.2018 22:00

Biesiada dla darmozjadow. Ciekawe za co Onion dostal szable? Za to ze nie zjeżdża chyba odznaczali. Dzieciom mikolajki zabrali a biesiady robia sobie. Na to sa srodki. Wez sie prezesino za tych co sobie bija dniowki zjazdowe siedzac na powierzchi bo nie tylko ZUS oszukuja ale pobieraja tez posilki regeneracyjne narazajac firme na koszty.

Strajk vw

W Kghm Barbórki są dla pracowników a w załamie dla kierownictwa. Zadowoleni szczęśliwi świętują dobrze kończący się rok i omawiają co zrobić z pieniazkami zarobionymi. A nas.... nas zwykle szare myszki mają o .. głęboko

Strajk vw

Trzeba chłopy koledzy zakładowi zrobić jednodniowy porządny strajk. Choćby na magazynach... Części nie wydawane kopalnie stoją i nie zarabiają. Produkcja również. Wszyscy cały zakład przedświąteczny strajczyk.

pracownik

Kto rządzi w firmie widać na fotkach z Akademii sami siebie odznaczają

Pazur

Magazyny padają oj padają jeszcze trochę to nie będzie komu pracować i części serwisowych wydawać co się wiąże z postojami maszyn na kopalniach. Dajcie ludziom godne pieniądze zarobić bo przy tych zarobkach i odpowiedzialności materialnej robotę znajdzie się wszędzie i bez odpowiedzialnosci

kikut
@Pazur 30.11.2018 10:47

polityka zanamu prowadzi do rozpadu. wszędzie na dzień dobry dają tyle bądź więcej niż w zanamie po 3latach. ważne, że prezes ma i cała jego biurowa zgraja. jak może być 2kierowników do spraw controllingu. nie kumam

Zatroskany Zanamowiec
@kikut 01.12.2018 10:08

To nie polityka Zanamu, tylko KGHM. Zanam to dojna krowa, która ma pochłaniać koszty KGHM. Dzięki temu w KGHM-ie mają zyski i pełen socjal. W Zanamie tego skrzętnie pilnują związki zawodowe, które mają swoje centrale przy KGHM, czyli NSZZ Solidarność i ZZPPM. 80% kierownictwa w Zanamie należy do tych związków. Tak więc wszyscy pilnują, aby głupi plebs charował, bo jak nie pasuje "to się zwolnij".

Sykut
@Pazur 30.11.2018 10:47

jeszcze troche to pan kierownik sam bedzie na tych magazynach pracowal

Edward
@Pazur 30.11.2018 10:47

ja mogę u was pracować od zaraz jakby co - gospodarkę magazynową, ba cały asortyment materiałowy krążący w Grupie Kapitałowej KGHM (części maszyn, mat. BHP, mat. budowlane, mat. spawalnicze, materiały złączne, narzędziówka, itp, itd - mam właściwie w jednym paluszku - jestem inżynierem, ale nie zamierzam się wywyższać - mogę być u was np. kalifaktorem - tylko do kogo to się zgłosić?... pozdrawiam

byly magazynier
@Pazur 30.11.2018 10:47

na magazynach juz nie ma kto pracować,nasi przelozeni myslą ze jak nie ma przyjec na magazynie to sie nic nie robi (reklamacje,atesty,porządek,segregacja śmieci,non stop jest jakis problem bo to nie takie a to nie przyszło itd itd)dostajesz trzy wz z czego kazda sie nie pokrywa i caly tydzien to wyjaśniasz.Ciekawe czy ktos przyjdzie za te pieniądze do pracy na magazyn i podpisze odpowiedzialnosc materialną,pracowałem troche na tych magazynach i wiem jak to wygląda.......

Palec
@Edward 03.12.2018 09:16

Za 1900 to zapraszam

,
@Edward 03.12.2018 09:16

Idż do innej firmy.omijaj zanam bo będziesz żałował stąd odchodzą a nie przychodzą

$
@byly magazynier 03.12.2018 13:35

to nie takie przyszło ? tzn,ze nie ma kontroli i nadzoru ludzi z Dz Zakupów. Nie zatrudniajcie się do Zanamu bo nie ma porządku

zamęt
@Zatroskany Zanamowiec 02.12.2018 18:21

Piszesz to co już wszyscy zatrudnieni wiemy ,pracownicy świadomi tego co tu wyrabiają i zwalniają się brakuje tu jeszcze PIP nękania pracowników TG alkomatami ,wejścia za straty finansowe prokuratora ,kto odpowie za zwolnienia wykwalifikowanych pracowników ,CBŚP za materiałowe przekręty.

michau
@Pazur 30.11.2018 10:47

Na jaka stawkę magazynier może liczyć ? Doświadczenie jest, Axapta znajomośc dobra , tylko indeksy inne zapewne :) kurs widlaka jest :) prawojazdy B tez jest..:)

Stary
@michau 04.12.2018 16:30

Myślę, że z 3.3-3.5k brutto na start powinieneś dostać, Ale nie wiem na jakich stawkach teraz zatrudniają.

michau
@Stary 05.12.2018 04:39

To chyba nie ma takiej tragedii co ? A jak warunki pracy bo to też dość istotne bo nie sposób sie xxxx za 2300 Netto :)

Dawid
@Pazur 30.11.2018 10:47

najlepsze jest jak slyszysz ze dzisiaj pracujesz na tym magazynie jutro juz na innym :-) taki pracownik z automatu ma wszystko w (usunięte przez administratora) i po czasie sie zwalnia

Prezes
@michau 06.12.2018 05:58

Jak masz rodzinę to umżesz z głodu, a jak jesteś sam to na fajki ci starczy i dupczenie raz w miesiącu... Takie warunki:-)

Odcisk
@michau 04.12.2018 16:30

Dostaniesz 2500 brutto max. Nie więcej i mogę dać sobie ręce uciąć że nie dadzą więcej wiem coś o tym. A przy kolejnej umowie zapomnij o podwyżce. Kasy firma nie ma

michau
@Odcisk 07.12.2018 15:54

Byłem na rozmowie :) Trzeba czekać do 2 tyg.. Rozmowa nawet luźna , z jakimiś dwoma gostkami jeden jakiś dyrektor drugi kierownik i pani bodajże z HR Co do konkretów to zaśpiewałem im 4k brutto wiem, wiem nie realne ale co mi tam niech znają realia życia :)) Pani pyta czy cos da się zbić z tej kwoty .. Oczywiście 200zl mogę zejść... ich mina bezcenna :)) Chcieli mnie zaskoczyć swoimi benefitami tj: premia, jakaś nagroda prezesa, barbórka i funduszem emerytalnym dla pracowników grupy jak i całego KGHM, ale dla mnie to nic nowego bo to wszystko mam :) Oczywiście wspomnieli rownież ze praca na magazynie Hmm 101 albo 102 nie pamiętam , do lekkich nie należy i zapirdziela się od gwizdka do gwizdka :) Z czego składa się EŁka- fadroma ?:)) No jak widać na załączonym obrazu - z łychy, kabiny,kół :) cos jeszcze- weże wężyki śruby srubeczki :) \// Pozdrawiam

były magazynier
@$ 04.12.2018 07:14

wez tam zadzwon do tego biura cos zalatwic,uslyszysz tak tak juz zalatwiam,po 2 tygodniach dzwonisz w tej samej sprawie bo oczywiscie nic nie zalatwione i gosc sie ciebie pyta o co chodziło? i zaczyna sie wszystko od nowa hahahahahaha po miesiącu dzwoni do ciebie pan specjalista z którym próbujesz załatwic ten temat z pytaniem dlaczego ten towar nie jest jeszcze przyjety? bareja

Stary
@Odcisk 07.12.2018 15:54

No to już ręki nie masz, a mylisz się o całego tysiąca.....nie siej fermentu

Marysia
@kikut 01.12.2018 10:08

Nie ma takich 2 stanowisk

ząb
@Stary 05.12.2018 04:39

chyba po 44 latach pracy

odcisk
@Stary 09.12.2018 12:38

TYSIĄCA POWIADASZ? To przepraszam 1500 hehehe

/
@Zatroskany Zanamowiec 02.12.2018 18:21

na Akademii widać kogo nagrodzili : związkowców tych samych co w ub. roku tego od Dołowców , tego z TN co pisali w opiniach o nim jak mówił żeby iść na L4

1
@$ 04.12.2018 07:14

na Akademii jeszcze nagrody dali tym z Zakupów ,tylko latać na fajki

Michał PukneWjelito

Co to za pieniądze dzisiaj wpłynęły na konto 720zł i nie wiem za co w tytule dostałem ''lista dodatkowa''

prezio
@Michał PukneWjelito 13.12.2018 20:28

Twoja odprawa

Onufry
@Michał PukneWjelito 13.12.2018 20:28

Cegiełka na twoje leczenie, podobno hemoroid ci w dup......sk...u pękł i z pyska ci j..e..b..i..e. ropą .

Kierownik
@Michał PukneWjelito 13.12.2018 20:28

Za klaskanie pośladkami....Nie pamiętasz ?

Kawka

wąsocki czy jak ci tam (usunięte przez administratora) jeden gile ty masz w nosie i co dzień je zjadasz na śniadanie z kierownikiem malinowskim.

wąsocki
@Kawka 12.12.2018 10:35

z kierownikiem to ty się pykasz w kiblu pod stołówką. Jak dobrze robisz ustami to może stówkę wyrobisz a jak (usunięte przez administratora) to ze dwie stówki. i za robotę się weź a nie kiedy płaca kiedy płacą. takich jak Ty maja głęboko w siedzeniu

kawka
@wąsocki 12.12.2018 17:40

Oj (usunięte przez administratora) tyram to i mi się kasa należy a ty chyba z sekty jesteś kociej wiary bo cię święta nie interesują.

Szczery na klopie
@kawka 13.12.2018 14:37

Chyba nie w tej firmie. Tu każdy tyra za marne grosze. Ale robić trzeba by utrzymać rodzinę spłacić kredyty.. to nie KGHM że maja 15 wypłat. Tylko załam (usunięte przez administratora) i speluna gdzie ludzi się traktuje jak tania siłę roboczą a my nie chinczyki albo premier by za miche ryżu robic

wiarygodne źródło

ma być karpiowe razem z nagrodą,1500 brutto

xxx
@wiarygodne źródło 12.12.2018 13:05

kiedy płacą karpiowe?

sly
@wiarygodne źródło 12.12.2018 13:05

proszę Cię, nie kłam.

Informator

Płacą 400 zł brutto karpiowego. Dzień wypłaty 19.12.18. Jak nie wiecie to nie piszcie bzdur

Karpiński Piotr

nie ma to jak zabierac 2mc premie a później oddać ci ją w formie nagrody świątecznej :-)

Prawdziwy

19.12.2018 wypłata 400zl brutto. Informacje w gablotach i na mailach. Pozdro

2200,00 brutto zadowolony

dzisiaj był przelew 491zł na rękę

Niezawysoki

600 brutto dzisiaj przyszło pismo na szyby po 13 tej. płacone 18 grudnia.

mam dowody potwierdzające

ale je bło w Głogowie

Kawka

Kiedy Karpiowe i ile?

wąsocki
@Kawka 10.12.2018 17:54

30 lutego, ile??? 2 gile

Felek
@Kawka 10.12.2018 17:54

zaraz po świętach mają płacić

Zatroskany związkowiec
@Kawka 10.12.2018 17:54

Jak coś wywalczą to będzie, ale podejrzewam że dadzą z 200 zł i to brutto hehe

Zaskoczony

Czy należy się barborka za okres pracy od września września 2017 (w tamtym roku należało się 600zl) do sierpnia 2018 tego rok zwolnienie z wypowiedzeniem przez pracownika

haha
@Zaskoczony 03.12.2018 23:35

Z tego co pamiętam, zawsze pisma dotyczące wypłat np. barbórki czy czegoś innego miały zawarte zdanie, że pracownik musi być zatrudniony na dzień wypłaty(lub inny termin na około danej wypłaty) . Nie otrzymasz barbórki za podany okres.

pazur
@Zaskoczony 03.12.2018 23:35

żeby dostać barbórkę trzeba było być zatrudnionym na dzień 4grudnia

Pracownik
@Zaskoczony 03.12.2018 23:35

Należy się zatrudnionym z dniem ostatniego grudnia tego roku jak już nie pracujesz to nie

Odpowiedź
@Zaskoczony 03.12.2018 23:35

Nie. Zgodnie z regulaminem, uprawnione są jedynie osoby zatrudnione na dzień 4.12. W zeszłym roku otrzymał Pan wypłatę, z uwagi na pozostawanie w stosunku pracy z KGHM ZANAM S.A. w dniu wypłaty świadczenia. Obniżona wysokość wypłaty, związana była z długością okresu pracy (pełną wartość nagrody barbórkowej, otrzymują pracownicy zatrudnieni pełne 12 msc. Pozostali, proporcjonalnie do okresu zatrudnienia).

Ulga
@Zaskoczony 03.12.2018 23:35

Też podziękowała firmie za współpracę trzeba próbować gdzie indziej pozdrawiam tych cierpliwych

Magazynier

Zrywam się z tego bałaganu.

re
@Magazynier 08.12.2018 06:36

ja też,po tym co mi wpłynęło wczoraj na konto to nie ma innego wyjscia....ludzie zanam to nie jest jedyna firma w polsce,można zarabiac naprawde fajne pieniążki,bez ołowiu i zjazdu pod ziemie

michau
@Magazynier 08.12.2018 06:36

aj przestań, zostań :)

Loczek
@re 08.12.2018 13:51

Mi wpłynęło git 2900 na magazynie źle nie jest tylko trza (usunięte przez administratora)

Pawelek
@Magazynier 08.12.2018 06:36

Weź nie świruj, chodź się przytul:-)

Były zanamol
@Loczek 09.12.2018 12:29

Wow, żal mi ciebie,(usunięte przez administratora) dalej.

Barborkowy John
@Pawelek 09.12.2018 13:50

Weź (usunięte przez administratora) , weź się przeproś

karp $$$

kiedy płaca karpiowe i ile ktoś coś wie

Semper Fidelis

Wiadomo kiedy karpiowe i ile?

re
@Semper Fidelis 08.12.2018 04:47

po świętach,47zł

Bodzio

Każdy kto się cieszy że zwolnień niech sam zacznie się pakować prezes przyszedł tutaj przywrócić firmę do stanu jaki był za Futomy. Jeszcze będziemy płakać z tego co się dzieje.

Operator obrabiarek
@Bodzio 06.12.2018 20:52

E tam portkami niech trzesą nie roby, kolesie, i ludzie najzwyklej nie Potrzebni!! Ludzie z produkcji którzy na to wszystko zapieprzaja mogą spać spokojnie i może w końcu znajdą się dla nich odpowiednie pieniądze!

soit
@Bodzio 06.12.2018 20:52

w końcu będzie jak powinno być

Robol
@Bodzio 06.12.2018 20:52

Dobrze należy rozp...lić ten biurowiec !! Powodzenia dla Prezesa i firmy!!!

-
@Robol 07.12.2018 18:15

a nie na fajki cały dzień bez limitu na pracę ,do kuchni łażą jak na wczasach albo w chacie a te od sprzątania papierochy i ryk śmiechu

Nadzieja
@Robol 07.12.2018 18:15

Lepiej bym tego nie ujął !

-
@Operator obrabiarek 07.12.2018 07:36

dobrze piszesz sprzątające utrzymane przez Zanam siedzą na schodach zamiast myć podłogi na to jest szmal

jo

ja (usunięte przez administratora) te wypłaty to juz takie biedne są ze naprawde,po nowym roku jak nic sie nie zmieni panie prezesie zgasisz pan światło

-
@jo 07.12.2018 17:07

po co zatrudniał Kardela drugie tyle co było ,no po co? teraz niech zwalniają

Kawka

A Wypłaty dziś nie będzie? 7.12.2018 godzina 16.21 konto bez wpływu hmy a niby poszły

Bwariors
@Kawka 07.12.2018 16:22

Zalezy od banku. Ja mam w aliorze i dostalem

brak słów

i jak wy chcecie w tej firmie zatrzymac ludzi?!!! w biurze siedzą specjalisci po ośmiu na jednym krzesle,zadzwon cos załatwić to odzywa sie -jezeli chcesz sie skontaktowac w sprawie skarpet wciśnij 1,jezeli chcesz sie dowiedziec dlaczego znowu u (usunięte przez administratora)ci wypłate wciśnij 6,jezeli chcesz sie zwolnic wciśnij 7,narazie wszyscy specjalisci są zajęci i muzyczka.I taki specjalista trójeczka z przodu śniadanko zjedzone papierosek,bo tylko tym sie oni zajmują i zadowoleni.A ty w tym czasie albo przodek (usunięte przez administratora),albo huta super warunki czyściutko cisza spokój i dostajesz ten przelew 2150zł,oczywiscie masz wszystko wliczone,premie 200%,szkodliwe itd oby tak dalej

nick

fajne te forum,szkoda ze znikają komentarze

dziekuje

i to byla moja ostatnia wypłata w tej firmie,fajna ta firma taka nie za dużo płacąca 2070zł spółka KGHM,podziekował za współprace

akceptuje regulamin

to wypłata czy karpiowe dzisiaj było :-/

?

Witajcie, powiedzcie czy do pensji zasadniczej tej z umowy doliczane są jeszcze jakieś dodatki typu stażowe z lat pracy w innych zakładach?

?
@? 04.12.2018 14:43

nikt nic nie podpowie?

Pazur
@? 04.12.2018 14:43

Do pensji zasadniczej są wliczane np premie wyrobione całego zakładu w procentach również stażowe się wlicza z innych zakładów ale np jak chcesz mieć 15lecie w Panamie musisz mieć chodzisz 5lat przepracowane i z innych zakładów 10

Xxx
@? 04.12.2018 14:43

Tylko premia i nic więcej

yhym
@? 05.12.2018 08:33

jest barbórka, 10% premii do podstawy, ale czasem jest 6-8%. Jak spółka dobrze stoi, jaka premia roczna, karpiowe i coś na święta.

Kolo
@? 04.12.2018 14:43

nie masz nic

?
@? 04.12.2018 14:43

dzięki za odpowiedzi

Prezes
@? 04.12.2018 14:43

Premia 10% max przy dobrych wiatrach i tyle

Anty git
@Prezes 06.12.2018 17:28

Jakie 10% ??? Już 3 miesiąc ucinają premie :-( ludzią na hmg :-(

John

Gdzie wypłata?

Szybki

Od kiedy naliczany jest dodatek zjazdowy?

Monika

zobaczycie ze prezes w przyszlym roku wyplaci zyski i da duze podwyzki,robi facet porządki z białymi i bardzo dobrze.Emeryci na emeryture a nie chodzą tacy 70 latkowie i nie wiedzą w ogóle o co chodzi :-) po co tacy ludzie? wypracowałes człowieku swoje idz odpocznij,ale nie bo kasa dobra to sie siedzi i nic nie robi,młodym szybkim dajcie wkoncu szanse.I przestancie siac ferment ze barborki nie bedzie czy na swieta nic nie dadzą,dajcie troche czasu nowemu prezesowi,ciekawe jak wy byscie zarządzali jak byscie objeli firme z 30mln długiem.

Wiciu
@Monika 23.11.2018 08:17

Monia Ty to chyba pod biurkiem pełną gębą siedzisz u prezeska. A Za np. 10 zwolnionych białych zatrudni 10 nowych,tylko oczywiście swoich hehe o taka (usunięte przez administratora) firma

Monika
@Wiciu 23.11.2018 15:16

Wiciu za wysokie progi dla ciebie nie zarucha sz

Wiciu
@Monika 25.11.2018 11:49

Kijem bym cię nie dotknął, bałbym się że jakąś chorobę do domu przyniosę.

trop
@Monika 25.11.2018 11:49

kultura do zera Monika .to ty ? Czy cze r a

Zostaw opinię o KGHM ZANAM S.A. - Polkowice

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie KGHM ZANAM S.A.