Motorola Solutions

• Batowice
  • Bosutów
  • Dziekanowice
  • Boleń

3. Opinie o pracodawcach Kraków
  5. Opinie o Motorola Solutions

Opinie o Motorola Solutions Kraków

Nie przegap nowości o Motorola Solutions!

Kab

10.11.2022 13:38

Nieprofesjonalna rekrutacja, nie polecam.
    ByłemWidziałem

17.07.2022 01:30

Nadają na TNCT ? I mają racje ! To jest jak budżetówka, coś jak ZUS, albo poczta, nikt tego nie weryfikuje, tego barachła, tego gie. Jak coś takiego może istnieć ?!
    Okna

18.07.2022 09:20

Jedno okno. LOL
    TakTamJest

31.10.2022 00:23

TNCT to (usunięte przez administratora) i każdy to wie.
    Yona

12.10.2022 17:10

Brak szacunku do kandydatów. Najpierw jedna rozmowa i brak feedbacku - po przypomnieniu się kolejna rozmowa do innego działu i zupełny brak odzewu mimo zapewnień o tym, że feedback będzie. Nie szanują czasu ludzi. Na rozmowie bardzo dziwne pytania. Nie polecam.

13.10.2022 11:50

Co do "dziwnych" pytan nie bede sie odnosil, kandydat dostaje takie pytania na jakie firma chce uzyskac odpowiedz, aby na podstawie odpowiedzi podjac decyzje o zatrudnieniu lub nie kandydata. Pytania moga wydawac sie "dziwne", ale na to tez trzeba byc przygotowanym. Natomiast co do feedbacku to jesli cos nie zadzialalo tak jak powinno to z oczywiscie to poprawimy ALE musimy znac troche wiecej konkretow czyli np. w ktorym dniu (data) odbywala sie rozmowa? Wtedy bedziemy mogli sprawdzic jak wygladal proces dla wszystkich rozmow z tego dnia co nie naruszy prywatnosci naszej aktualnej rozmowy. Czy moze Pani/Pan przekazac informacje o dacie? Tylko wtedy bediemy mogli zareagowac i przekazac dalsze infornacje co sie stalo oraz cos poprawic. Bez choc daty feedback bedzie tylko niestety narzekaniem.... Pozdrawiam
    Order management senior

25.09.2022 14:48

Jak wygląda praca w order managmencie? Widziałam ogłoszenie jako senior coordinator przy returnach. Jakie widełki płacowe i benefity? Jaka atmosfera i tryb pracy, zdalnie, hybryda czy stacjonarnie? Mam 2,5 roku doświadczenia na podobnym stanowisku.
    Kamil

10.09.2022 19:41

Pracuje w Motoroli w Krakowie na stanowisku (Senior) Software Engineer od 4 lat. Do tej pory miałem 2 przełożonych i obaj są bardzo na poziomie, ludzie nie uprawiający micromanagementu, dający zespołowi swobode działania i tylko doglądający jego pracy, usuwający kłody spod nóg. Płaca mieści się w widełkach ogólnokrajowych. Praca jest wymagająca, trzeba mieć mocne zaplecze inżynierskie, nie wystarczy nauczyć się pythona czy c++ z jutuba. Zespół to dojrzali inżynierowie (większość seniorzy) z dużą wiedzą a dodatkowo ludzie naprawdę na poziomie. Jest się od kogo uczyć. Architekci u mnie w projekcie to złoto, ludzie o niesamowitym skillu, nietoksyczni, chętnie dzielący się wiedzą, nietraktujący ludzi (nawet) początkujących z poczuciem wyższości. Jeśli ktoś chce to są możliwości rozwoju przez portal szkoleniowy. Jak czytam inne wpisy to włosy stają dęba. Jeśli chodzi o departamenty inżynierskie to narzekać na Motorole może tylko osoba arogancka której sie od dobrobytu we łbie poprzewracało i ciągle chce więcej i więcej. Dzisiaj ludzie latają za kasą i zmieniają firmy jak rękawiczki tam gdzie więcej dają. Ale prawda jest taka że inżynierem jest sie z powołania, albo sie to ma albo sie tego nie ma. Kto tego nie ma wcześniej czy później odpłynie. No i ta roszczeniowa postawa w innych wpisach.. Szok. Doceń to co masz, a może wtedy będzie ci dane więcej. Ale pamiętaj że komu wiele powierzono, od tego wiele wymagać się będzie. Pozdrawiam całą kadrę inżynierską i management PCR.
    Kamil

10.09.2022 19:47

Dodam jeszcze że byłem w firmie z konkurencji kilka lat i w Motoroli wszystko jest lepsze. Lepsza organizacja pracy, lepszy management, mniej roszczeniowi ludzie, brak podziałów politycznych, ZNACZNIE lepiej wykwalifikowana i bardziej dojrzała kadra inżynierska, ZNACZNIE wyższy poziom kultury osobistej w zespole. Generalnie bez porównania. Motorola znacznie lepsza niż konkurencja.
    Q2mać

23.09.2022 14:27

A ile Ty masz latek? A czy Ty wiesz, że ta, jak i każda inna korporacja i tam ma Cię w (usunięte przez administratora) Dostajesz podwyżkę, żeby nie odejsć do innej firmy i tylko pieniądze są przejawem szacunku korporacji względem wlasnych pracowników. Jesli się wrodrożyłeś w struktury firmy, to już wiesz co tam klepać na tym komputerze i jedynie to dodaje Ci wartości w oczach zarządu. Myślisz, że dalej warto być lojalnym i odczuwać powołanie?
    Koczkodan

20.01.2022 19:01

Takie pytanie do ludzi którzy pracowali lub pracują w moto: jak z zarobkami? Dostałam właśnie okres próbny do Maja, 5k na stanowisko juniora w finansach. Czy po okresie próbnym dostaje się więcej? Jeśli okres próbny kończy się tuż przed podwyżkami to czy jako nowy pracownik z nową umowa kwalifikuje się do podwyżki?

01.05.2022 18:30

Jakby ktos dalej chcial info - nie ma podwyzek po okresie probnym, ale sa pod koniec roku - zalezne od tego jak cie Team Lead oceni, da sie od kilku do nawet 15-20% w wyjatkowych sytuacjach plus do tego premia roczna
    K.

14.09.2022 21:48

Zależy od działu - są takie, w których się ugra, są takie, w których nie.
    ByłemWidziałem

16.07.2022 23:49

Stare sieci, stare technologie IT, pełno nawet nie kolesiostwa tylko korupcji. Dno.
    On

04.09.2022 14:02

Nie mówi tylko pisze... ach te HR-y...
    Motosroto

04.09.2022 13:59

Firma upada, szkoda życia na stare technologie. Dodatkowo niefajne interpersonalne układziki... (usunięte przez administratora) i obłuda. Dlatego takie częste rekrutacje. Ludzie przychodzą, i odchodzą...
    Oleole

03.09.2022 16:17

Jakie widełki firma oferuje na stanowisku junior ap accountant dla osoby świeżo po studiach oraz czy praca wymaga telefonicznego kontaktu z klientami?
    Joana

19.08.2022 17:08

Startował ktoś na stanowisko Scrum Mastera? Jak wygląda proces rekrutacji? Dajcie znać proszę czego się spodziewać bo ma to trwać 2 godziny!

16.08.2022 10:54

Na jakich zasadach zawierana jest umowa o pracę w firmie Motorola Solutions? Pojawiło się ogłoszenie na GoWork.pl 28 lipca

16.08.2022 13:08

A konkretnie o co pytasz?
    Moto

14.08.2022 20:41

Bez wątpienia jak już tu ktoś napisał: taka budżetówka lub ZUS. Sama nie przestrzega swoich policy. Kolesiostwo i niekompetencja. Tutaj raczej się nie rozwiniesz... Szkoda czasu.
    daaa

12.08.2022 16:51

Rekrutacja trzeba przyznać, że jest całkiem męcząca w porównaniu do innych możliwych sposobów weryfikacji (zadanie praktyczne czy np. test na codility). 120minut (a może się nawet przedłużyć) klasycznego bicia studentów t.j. pytania o formułki, które na uczelniach tłucze się na blaszkę. Jest co prawda drobny blok praktyczny (u mnie były to 2 zadania), ale ten nie weryfikuje umiejętności zastosowania wiedzy o którą wcześniej pytano (np. SOLID). Zaangażowanie kandydatów jest bardzo wysokie, działu HR - odwrotnie proporcjonalne. Jak przychodzi czas na feedback to mamy standardową formułkę przeciągania, że dział talentów przeprowadza zaawansowane analizy zapisu z rozmowy technicznej z kandydatem. O ile przeciąganie informacji zwrotnej można poniekąd wybaczyć to zawartość tego feedbacku jest zazwyczaj niewspółmierna do zaangażowania kandydata w rekrutację.
    Java projekt TNCT

21.01.2022 20:15

Generalnie to nie polecam. A właściwie to odradzam. Brak podstaw aby to coś nazwać projektem. Kolesiostwo i leśne dziadki to standardt w tej firmie ale TNCT to przegięcie pały. Tak brudnego i ulepionego czegoś nigdy wcześniej nie widziałem. To nawet nie jest poziom pierwszego roku studiów. To jest papaka pomielonego wszystkiego ze wszystkim bez solid bez sensownej struktury klas. Jedno okno.(usunięte przez administratora) UWAGA na to coś. Obrzydliwe. To jest po prostu obrzydliwe.
    Były

08.03.2022 23:17

Ja to widziałem, zlepek kodu Javy. Niesamowite że takie coś może istnieć. To nie ma prawa istnieć ale istnieje. Menu to 200 ifów naprzykład. Potwornie to wygląda. Brak solid, spring, niczego sensownego. To nawet nie jest źle. To spontaniczny kod doklejany setki razy w sposób kompletnie bezmyślny.
    Lol

16.07.2022 23:18

Tylko osoba z niskim IQ identyfikuje się z tym czymś do tego stopnia aby się tak nazwać. Motorolanie owszem są ale w USA. W Krakowie to raczej leśne dziadki występują. Lol.
    Ola

22.06.2022 18:32

Jaka jest atmosfera w dziale HR? Czy często zdążają się nadgodziny?
    msln

16.06.2022 10:54

Zarobki dla stanowiska Software Engineer (czyli zwykły programista): 11k brutto, brak podwyżki po okresie próbnym.
    xcxc

03.06.2022 12:14

Czy Motorola planuje w tym roku organizować staże UX Research/Design?
    Ona

05.08.2021 01:20

Czesc, Zastanawiam sie nad aplikowaniem na stanowisko Senior Project Accounting Specialist. Czy kto moze napisac jakie widelki zarobkow sa do osiagniecia? Jak wyglada rekrutacja? Wszystkie info mile widziane.
    3dc5dd5e

08.08.2021 22:20

NIkt tutaj nie zagląda z pracowników dlatego nie znajdziesz tutaj żadnych sensownych, wiarygodnych odpowiedzi.
    NICK

30.05.2022 10:47

Też myślę o podobnym stanowisku. Może ktoś coś napisze więcej o rekrutacji i samej pracy.
    Miki

25.05.2022 13:37

Fantastyczna praca i fantastyczni ludzie - atmosfera jest zdecydowanie jednym z największych plusów Motoroli.
    zatrudniony

29.05.2022 20:53

Nie wiem skad te relacje, rzeczywiscie w wiekszosci teamow i wiekszosc ludzi bardzo mila/fajna - oczywiscie ze sa wyjatki ale to rzadkosc, zgaduje ze te minusy od nich?
    Team leader

27.05.2022 00:02

O jakich zarobkach mówimy przy team leaderze brutto?

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Motorola Solutions?

Kontakt - Motorola Solutions

Czerwone Maki 82 30-392 Kraków

Branża główna: Oprogramowanie - Systemy IT

19.05.2022 13:00

Motorolanin 2 :)

23.05.2022 08:48

Niezła zanęta, ale warto pamiętać ze rozmowa rekrutacyjna trwa maks 2h. jesli Twoja trwała to więcej to podaj datę i godzinę

23.05.2022 15:59

He he, zapomnij, zbyt slaba byla ta prowokacja. 3,5 godzinne interview...dobre, dobre. mocne i dlugo trzyma! Kto to wymysla na tym swiecie i mysli ze sa jeszcze tacy co w to uwierza :-)

23.03.2022 11:08

Szukam pracy w mieście Kraków. Zainteresowała mnie oferta firmy Motorola Solutions. Czy ktoś wie, jakie warunki zatrudnienia oferują? Czy można liczyć na zarobki rzędu 4500 ?

01.05.2022 18:27

Stanowisko/dzial? na juniorze 4500 pewnie spoko, na wyzszym raczej wiecej bym na twoim mcu oczekiwal...
    zainteresowana

18.03.2022 12:55

Hej, Jak z językiem angielskim w finansach w dziale AP? Czy praca jest głównie w języku? Ktoś orientuje się jakie widełki na stanowisku Accounts Payable Specialist?

21.03.2022 08:55

Wymagania co do języka nie sa jakieś wysokie, ale zależy gdzie trafisz. Jeśli chodzi o widełki to nikt Ci jawnie ich nie przedstawi. Starzy pracownicy są zawsze gorzej traktowani od nowych i nierówności są duże. Zastanów się dwa razy czy na pewno chcesz iść do tej firmy.

01.05.2022 18:26

widelki sa, ale bardzo szerokie wiec ci duzo to nie pomoze - czesc zalezy od tych dodatkowych rzeczy jak certyfikaty/studia plus ile sam powiesz. w AP nie pracowalem ale na zwyklego specjaliste (pomiedzy juniorem a seniorem) - mysle ze pomiedzy 5-6k brutto - ale ja mam doswiadczenie w finansach, nie dokladnie w ap wiec moze sie troche roznic
    Borys- Pytanie

20.04.2022 10:01

Dzien dobry, Jak wygląda u Was akademia ? Czy podstawy podstaw javy / c++ wystarcza by aplikowac?

07.01.2022 09:41

Jaki rodzaj umowy preferowany jest w Motorola Solutions?
    Z_Motki

14.04.2022 12:13

@Zuzanna - przez pierwsze 6 miesięcy okres wypowiedzenia wynosi 2 tygodnie więc znów aż tak bardzo te ręce nie są związane ;)
    chryste

20.04.2022 09:51

wyznaje polityke Mentzena " XD " chcesz zlecenie i pewnie z dyszke netto ? :)
    Lukas_90

15.04.2022 16:39

Siema, Ile można zarobić na start w Motoroli na stanowisku junior validation?
    Kandydat Nauk Technicznych

09.04.2021 22:24

Dziwne zwyczaje przy rekrutacji. Zawracają głowę 3 etapami (2 lata temu na staż). Przechodzisz pierwszy,drugi,trzeci i co? I nic. Nie odzywają się. Po kanonadzie e-mailami nie było osoby odpowiedzialnej za rekrutację :) Tak troszkę słabiutko....
    Pradawny kandydat

30.03.2022 23:57

Jak (usunięte przez administratora) lat temu próbowałem aplikować. Jestem spod Szczecina. No więc pojechałem na pierwsze spotkanie gdzieś tam może w centrum Krakowa. Trochę pogadliśmy po angielsku po czym dostałem do rozwiązania jakieś testy z Javay albo z C/C++ albo ze wszystkiego na raz już nie pamiętam. Po czym pojechałem do domu. Za jakiś dość krótki jednakże czas, zaprosili mnie na rozmowę z jakimiś kierownictwem już w drugiej siedzibie gdzieś już na peryferiach Krakowa (przynajmniej tak to odebrałem), rozmowa po angielsku o (usunięte przez administratora) Maryny. Po czym dostałem podobne info do ciebie na maila. I wtedy zastanawiałem się czy test wypadł słabo, czy też ta późniejsza rozmowa nie przekonała szefostwa co do mojej osoby. A to dość istotne, bo jeśli test wypadł słabo to kiego grzyba wzywali mnie na rozmowę i ponowne przybycie do Krakowa na z drugiego końca Polski :). W każdym razie dwa razy w życiu byłem w Krakowie i dwa razy na rozmowie w Moto.
    Mika

10.04.2022 09:33

Smutne, że nic się pod tym względem nie zmieniło od czasu Twojego posta. Przechodzi się przez wszystkie etapy, informują, że odezwą się z feedbackiem po 2 tygodniach, a potem cisza nawet po wielu tygodniach.

05.04.2022 10:35

Z perspektywy byłego pracownika na stanowisku seniorskim zdecydowanie nie polecam tej firmy. Wynagrodzenie bardzo średnio rynkowe. Kadra zarządzająca nie posiadająca umiejętności zarządzania o kulturze komunikacji już nie wspomnę. Byłem zatrudniony na stanowisku seniorskim, wykonywałem swoje obowiązki zgodnie z zakresem, niemniej jednak to było nie wystarczające zgodnie z niepisaną zasada osoby na wyższym levelu że tak to ujmę powinny jeszcze angażować się w zadania, pracę nie że swojej dziedziny czyli wykonywać pracę na rzecz działu i całej organizacji w Krakowie. Jak to przedstawił mój szef potrzebne jest większe "visibility" że nasz dział ma większy potencjał niż wszyscy zakładają ;) jednym słowem płacimy ci za jeden etat ale pracuj na dwa lub najlepiej na trzy etaty. Jakież było moje zdziwienie kiedy odmówiłem i usłyszałem że taki potencjał nie może się zmarnować :D manipulacja najwyższych lotów. Anyway skończyło się tak, że odmowa po roku skończyła się brakiem podwyżki oraz marną przeminą roczna bo jak wspomniałem wcześniej osoby na wyższych levelach mają obowiązek pracować więcej ale gratyfikacji za to nie dostają w postaci większej pensji. Koniec,końców skończyłem współpracę przed wybucham covida i cieszę się z nowej pracy która gratyfikacje mnie za zakres moich obowiązków i nie przymusza do pracy innej niż w umowie :)
    Incognito

19.02.2019 16:43

Problem z zatrudnieniem w Centrum Finansowym stał się widoczny juz od 2 lat , a jego skutki pracownicy doświadczają w życiu codziennym. Pracownika z kilkuletnim doświadczeniem, zastępuje się starzystą na niepełnym etacie. Wieloletni pracownicy są bardzo mocno dociążani obowiązkami, aby wypełnić ów luki. Przy tym wszystkim, prośby o możliwość pracy na nadgodzinach są istnym żebraniem od pewnego czasu. Dostajesz całą listę nowych rzeczy, a managment myśli, że Twoje 8 godzin dziennie magicznie się rozciągnie, jeszcze znajdziesz czas by co chwila szkolić nowych pracowników (bo przecież wyszkolenie kogoś kto ma 0 doświadczenia zajmuje 2 godziny...). Atmosfera w finansach jest bardzo napięta. Widać oszczędności na każdym kroku. System premiowy z roku na rok wygląda coraz gorzej : Twoja dobra (wysoka) premia kosztem tego, że komuś trzeba będzie ją zmnieszyć lub zabrać. A i tak jej wysokość będzie zależeć od tego jak dobrze żyjesz ze swoimi przełożonymi, nie od Twojego zaangażowania bądź efektów Twojej pracy. Wprowadza to ogromne napięcia w zespołach. Są bardzo duże dyspropocje w pensjach, doświadczeni pracownicy firmy zarabiają tyle co ludzie dopiero co zatrudnieni. Podwyżki? Musisz sam iść i żebrać przez pół roku, albo postawić sprawę na ostrzu noża (podwyżka albo wypowiedzenie). W ten sam sposób dostaje się tutaj awanse. Jest przydział na każdy zespół – ile może być specjalistów, a ile seniorów, choćbyś mocno się starał, jeśli pozycje są już obsadzone, nie masz szans na awans. Ale jest światełko w tunelu - dla cierpliwych- możesz czekać rok, dwa, pięć, dziesięć lat w końcu ktoś z zespołu się wykruszy i wtedy dostaniesz awans, za który będziesz płacił przez kolejne 5 lat i będzie Ci to wypominane przynajmniej raz w miesiącu. Starzyści wykonują pracę doświadczonych ludzi, są rzucani na głęboką wodę, nikt nie ma czasu im pomóc albo poprowadzić, bo każdy jest bardzo mocno dociążony codziennymi obowiązkami. Motywacja? Managment uważa, że sam powinieś czuć się zmotywowany do pracy, Twoja marna pensja powinna Cię motywować i oczywiście dobro firmy, o którym masz myśleć każdego dnia. Praca na zwolnieniu lekarskim czy odpowiadanie na maile podczas urlopu jest w Centrum Finansowym czymś naturalnym. Team Leaderowie są grupą ludzi najgorzej ocenianych, ich umiejętności zarządcze są poniżej wszelkich dopuszczalnych norm, są na swoich stanowiskach od 10ciu lat i nie planują tego zmieniać. Znudzeni swoją pracą, kompletnie nie znający definicji słowa „leader”- są ich przeciwieństwem, nieudolni na swoich stanowiskach. Prawdą jest też, że pracuje się tam na bardzo starych technologiach, managment zdaje się nie widzieć irytacji ludzi, gdy co rusz system wiesza się bez przyczyny. Chaos panujący już od 2017, a nikt nie potrafi nad nim zapanować. Projekty/nowe zespoły to rozwiązania mające magicznie uleczyć coś co wali się już od kilku lat, są bardzo krótkoterminowe – marnostrastwo czasu i pieniędzy. System nagrodowy całkiem niezły jeszcze w 2016, w tym momencie już praktycznie nie istnieje. Jeszcze w 2015, czy 2016 poleciłbym z czystym sumieniem tą firmę, teraz - aplikowanie to bezsens, strata czasu. Absurdalność decyzji i przedsięwzięć firmy sprawi, że poziom Twojej irytacji sięgnie zenitu każdego dnia. Jeśli chcesz wypalić się w wieku 2kilku lat i stać się typowym „no-lifem” - Moto rola będzie firmą idealną. Nerwica gratis. Plusy: - home office (po uprzednim uzgodnieniu z przełożonym, nie ma z tym problemu) - możliwość wyjścia w czasie pracy załatwić swoje prywatne sprawy (jak wyżej) - 30 min przerwa w czasie 8h pracy - kursy językowe (English, German, Italian, Spanish, French, Russian, Polish) – 2 w tygodniu – 60 min do odrobienia Minusy: - chaos - brak motywacji pracowników - niskie płace - małe możliwości na podwyżkę (awans) - stare technologie (ciągłe problemy z systemami) - odpowiedzialność spychana na pracowników niższych szczeblów - napięta atmosfera - mało wykwalifikowanych ludzi ( Ci najlepsi już dawno odeszli i zostali zastąpieni starzystami i juniorami) - kolesiostwo - duża rotacja pracowników - perspektywy ( a raczej ich brak) - silna presja - słaba oferta szkoleniowa (nic z tego co faktycznie mógłbyś wykorzystać w swojej pracy – brak szkoleń podnoszących Twoje umiejętności z zakresu finansów, większość to co roku te same szkolenia miękkie) - work life balance nie istnieje - great place to die
    Pionieer500

02.04.2021 21:22

Aplikuje do finansów, czy coś się poprawiło w międzyczasie?
    Blak

10.03.2022 10:34

Tak, znowu nastala moda na zatrudnianie. Myślę, ze wiele pracowników ocenia to na plus. Niestety szalu z zarobkami nie ma. Spora presja na osobach z doświadczeniem.
    Nowy kwiatek

03.03.2022 06:55

Czy jakieś opinie na temat zespołu audytowego? Nigdzie nie ma nic na forach.
    Karol

12.02.2022 16:06

Czy w Motoroli używa się SAP? Czy jest szansa na 6k brutto na juniorze?

29.01.2022 15:45

Czy zarobki oferowane przez Motorola Solutions są adekwatne do zakresu obowiązków?
    Hh

30.01.2022 21:20

Niestety w finansach nie są
    Pasjonat

27.03.2021 14:12

Pytanie do Inzynierow, Software Developerow: czy technologia w firmie jest faktycznie przestarzala tak jak pisza w niektorych watkach?
    Motorolanin 2 :)

28.01.2022 09:46

Jest tez cala grupa produktow budowanych od startu w cloudzie wiec jest Java 11/najnowszy .Net Core + wszystkie przyleglosci lacznie z programowaniem reaktywnym, sporo zespolow uzywa wsplolnych komponentow do frontendu a tam jest najnowszy Angular - moim zdaniem w tak duzej firmie nie mozna mowic o jednym i tym samym podejsciu i stacku, to nie startup gdzie cala firma pracuje nad jedym produktem, jest i historia (i tu sie zgadzam ze mozna sie duzo nauczyc) oraz nowoczesnosc (i tutaj tez mozna sie nauczyc ale i tez frustrowac ze nie dziala najnowsza wersja najnowszej biblioteki :) Poprostu warto rozmawiac z rekruterem oraz podczas rozmowy o prace.
    Motorolanin 3 :)

29.01.2022 20:20

mozna miec i najnowsza jave / .net core'a, a pisac jak w c - drutowac na ifach i robic wrzutki z this.finalize(), System.gc()... miec dockera, kubernetesa i "mikroserwisy", ktorych nie da rady wdrozyc niezaleznie. roznie bywa ;) to fakt - w moto jest roznie
    bbbb

10.03.2021 14:21

Jaki poziom języka angielskiego jest wymagany do pracy w finansach? Wystarczy B1/B2?

20.01.2022 18:58

Moim zdaniem b2 lub c1. Musisz być w stanie płynnie kreować zdania.

25.01.2022 18:40

B2/C1
    Programista

23.01.2022 09:43

Zarobki: Middle engineer: 8-10k brutto Senior engineer: 12-17k brutto Roczna premia: 10% Jak dobrze pracujesz, mogą dać akcje (Restricted Stock), ale dostaniesz za rok. Duży ruch menedżerów, rotacje przez cały czas. Zatrudnienie wygląda w taki sposób: 1. Okres próbny+okres nieokreślony (zazwyczaj) 2. Okres próbny +7mies+okres nieokreślony 3. Okres próbny+1rok+okres nieokreślony Widziałem takie nawet przypadki: 4. Okres próbny+1rok+1rok+ zwolnili gościa. 5. Okres próbny+7mies+zwolnili gościa. Przy tym jestem w sumie zadowolony. Jak dobrze pracujesz, starasz się, bierzesz inicjatywę we własne ręnce, rozumiesz co robisz, będziesz miał p.1 i podwyżki co rok (500-1000zł rocznie)

25.09.2021 10:29

Co jaki czas w Motorola Solutions można ubiegać się o podwyżkę?
    Jasiek

21.10.2021 10:12

mniej więcej 10%

20.01.2022 19:08

A czy po dostaniu umowy na czas nieokreślony taki pracownik kwalifikuje się na coroczne podwyżki czy zostaje pomijany?
    Ewa

11.12.2021 19:42

Nie polecam.

20.01.2022 19:05

Bo nic nie wnosi, nic nie wyjaśnia, nie podaje powodu dlaczego.
    JuzTuNiePracuje

08.01.2022 15:43

Zacznę przewrotnie: jest co najmniej kilka powodów dla których warto zacząć pracę w Motorola Solutions Polska sp. z.o.o. Tutaj naprawdę można się dużo nauczyć, a jest to powiązane z faktem, że od dewelopera wymagane jest jednoczesne bycie devopsem, (o zgrozo!) architektem i własnym managerem. W firmie błędy w zarządzaniu i taktyka spychologii powodują, że tak naprawdę najważniejsze decyzje muszą podejmować deweloperzy od najwcześniejszych lat doświadczenia. Ze strony managerów oraz wielkich panów architektów zza wielkiej wody
    Korpoludek

14.12.2017 21:00

Jeżeli szukacie elokwentnego i wyrafinowanego mobbingu to Motorola chętnie otworzy przed wami swoje wrota, każdego kto tego nie doświadczył i ma ochotę - zapraszamy. Szukamy bardzo ambitnych pozwalających się wykorzystywać młodych ludzi. Wykorzystujemy tu do motywacji mobbing pionowy i poziomy, dodatkowe atuty naszych projektów to Crunching i projekty typu Death March. Gdyby komukolwiek brakowało wrażeń to naszym atutem jest wdrożony proces zarządzania projektami SAFE co aktualnie w skrócie znaczy, że nikt nie wie co będzie robił za trzy miesiące i w jakim zespole się znajdzie. Chętnie przyjmiemy też ludzi, którzy chcą oddać swoją krew, mamy tu akcje Moto Krwinka, wierzę że jeżeli będziecie chętni oddać nerkę lub wątrobę też uda się takie dary spożytkować.
    Finanse.

07.04.2021 15:27

To samo działo lub dzieje się w finansach.
    Prawda

28.12.2021 23:38

Tak tam jest.
    N

07.12.2021 12:01

Hej. Czy ktoś pracuje w orderach rejon USA.m, druga zmiana ?
    Pat

23.12.2021 05:12