Hobas Dąbrowa Górnicza

Dąbrowa Górnicza

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 111 ocen.

Hobas Dąbrowa Górnicza
3111

Opinie o Hobas Dąbrowa Górnicza

Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Hobas Dąbrowa Górnicza

Nowy

Witam. Słyszałem że są miejsca na 3 działach. Kształtki, tam gdzie się szlifuje i tam gdzie się robi rury. Jakie opinie ? Kasa to 3000 zl brutto i ok 600 zl.premi. Polecacie? Czy gdzie szukać pracy w okolicach Będzina.

Ja
@Nowy 20.05.2018 01:47

Premia to raczej dalszy plan robota jak robota " ty udajesz że robisz oni udają że płacą" i tak w koło macieju cały rok bez l4 i bierzesz udział w losowaniu dodatkowej kasy jak cie nie wylosują to chodzisz chory następny rok i znowu szansa przy losowaniu

meg

Witam, Czy ktoś może napisać czy w Hobasie na produkcji pracują kobiety?

Nick
@Popo 25.04.2018 15:53

Ale coś tam grzebią,nie tak jak niektórzy "polish worker" źenada,nie nadają się nawet do miotły...

trUinik

Bardzo mi się podoba jak ujadacie, szczekacie jeden na drugiego anonimowo tak bezkarnie! Takie powiedzenie jest kozak w necie (usunięte przez administratora) w świecie, trafnie obrazuje całą tą sytuację. Gadać biadolić a robić nie ma komu.

Ja
@trUinik 22.03.2018 20:35

Jeśli chodzi o anonimowość to twój nick to imie czy nazwisko

Czarna499

Kto mi powie na jakim przystanku trzeba wysiasc żeby dostać się do hobasa?? Bo jadę tam pierwszy raz z góry dzięki za odpowiedź .

Bolek
@Czarna499 20.03.2018 15:47

Kolego jak zobaczysz góry to zawrót.

Marek

Na wózkach widłowych ile tam zarabiają??

Kenezz
@Kenezz 13.03.2018 23:35

Wy tu się nie dochodzcie tylko domagajcie się badań bo wylądujecie na dializach zatrucii chemią , nerki kreatynina ,krew ph ,płuca ,nadciśnienie itp.pracowałem tam i wiem co piszę ....zdrowia nie KUPISZ za 5000 +800 premii.pozdrawiam starych i młodych VB SD.

Klasyka

Boicie się o ta robotę jak szmaciarze jakieś (usunięte przez administratora) podchody nie dawanie premi przez tych bencfalow a wy już głowa w dół i do rury nie macie jaj . Postawic się (usunięte przez administratora) wyrazić swoją opinie zdanie oferta pracy w naszym rejonie jest obszerna nawet dla ułomnych a tacy tez tam są zatrudnieni a słuchacie głupot poczekamy jak wybudują hale bd lepiej (usunięte przez administratora) bd lepiej te bencfaly bo maja po 5000 i 800 brygadzistowskiego tak tam wbijają do głowy by uczymac się bo oni to nie powiem fuchę maja i ciężko było by im znaleść coś na takie piniadze z ich wykształceniem i podejsaciem do pracy och dniówkami zaczyna się od podpiwrdalabia i odbrabianua ludziom dobrego imienia za to im płaca Bo to co należy do ich czynności wypisać raport i odrbetac ksztqltkr to musi potrafić każdy pracownik my moc jak złożyć by była do odebrania

Mad i Pad

Sprawdz sobie swoja zone mongole a brygadzisci,,,,,z wyjatkami,,konfidenci zwykle szmat....najgorsza swinia w Hobasie to ten maly wszyscy wiedza zreszta ktoz to taki przydupas i lizus pana S

anonim

(usunięte przez administratora)

max
@? 21.03.2018 21:51

Pewnie znasz to ze swojego zycia deb....

anonymous

widzę, że opinie wystawiane tylko i wyłącznie przez sfrustrowanych kształtkowców , najbardziej przez tych których wiedza jest na poziomie przedszkolaka, z wyłączeniem starych poczciwych fachowców. heheheheh !!!!

You
@anonymous 14.03.2018 11:39

A ty kolego taki zadowolony jesteś to gdzie pracujesz na magazynie pewno?

Klasa

Największa gnida za zakładzie to taki mały karakan obcięty na kasztana mający tiki i gość z nosem zwany zelmerem jak idzie to czuc z daleka jak mu jedzie z puchy reszta jest jaka jest . Nic dodać nic ująć banda kaszalotów

max
@Klasa 15.02.2018 17:07

Racja swieta racja pie........karakan

xyz

A co ze zmianami brygadzistow mialy byc co 2 miesiace, pozniej pol roku a teraz sprawa ucichla. Mysle ze byl to dobry pomysl kazdy z brygadzistow mogl by ocenic prace danej brygady a nawet poszczegolnego pracownika, co rowniez dzialalo by w druga strone to pracownik mogl by wyrazic opinie (ocene) danego lidera bo niektorzy niestety sa bezkarni.

Abc
@xyz 17.02.2018 16:43

No ok ale jezeli by go przeniesli na inna brygade i kolejna z kolei powiedziala by ze sie nie nadaje to moze wkoncu gora wziela by sie za niego bo brac pieniadze za nic jest latwo tylko mysle ze nie o to w tym wszystkim chodzi bo brygadzista powinien byc oparciem brygady a nie .........

trUinik

Co by nie pisać najważniejsze że aneksy były i wszyscy są PiekielniE zadowoleni!

Gumiś
@Mim 15.02.2018 20:57

Lucky Lucky moźe tyle ile pokazał czyli wielkie NIC!Marionetka w ŁAPACH godnego poźałowania dyrektora!Wszystko idzie z góry....

Edyta

@lukas, w jakich przypadkach można otrzymać premię w Hobas Dąbrowa Górnicza, o której wspomniałeś w swoim poście? Czy organizowane są szkolenia podnoszące kwalifikacje? Twoja wypowiedź będzie wzięta pod uwagę przez osoby, które rozważają zatrudnienie w firmie.

Ja
@Edyta 14.02.2018 19:35

A nie pisałem o premi nieznam przypadku zabrania premi bez powodu tylkol4 , lub błąd pracownika przy ustawianiu lub wycinaniu choć na te 2 ostatnie to kierownik jest bardzo tolerancyjny jak gość pisze że raz jest a raz nie toznaczy że bardzo często chodzi na " zielony papierek " bo tak go lubi he he i z takimi ludzmi zakład musi współpracować a do roboty sie wziąść i jest ok a jak nie chce się przepracować to niech idą za manekina do zakładu pogrzebowego

Zeus

Jak tam nastroje po podwyzkach ?

ABC
@Zeus 22.01.2018 20:24

Po jakich podwyźkach...wszystko okazuje się kpiną...kpiną z nas!!!Teraz wypada by pokazać na co nas stać....Lubię kolor zielony.....

lukas

Witam i stanowczo odradzam ta firme warunki pracy mega kiepskie obróbka kształtek typowo ręczna szlifierka młot wiertarka i jedziesz...szkodliwa chemia żywice i niby maska Cie ma chronic.Systen 4-brygadowych i 3000 brutto + 600 zeta premi ktora raz jest a raz nie..taka przyjemna firemka????

Waco

Ten zakład to jakas popelina ,fatalne warunki pracy ,zapylenie, chemia itd...a oni proponują 3000 zł w systemie czterobrygadowym...

Gumiś
@Peter Quill 15.01.2018 21:17

Daruj sobie,stanowczo odradzam!!!

Niezależny

Co tak cicho się zrobiło ? Czyżby były podwyżki ? Ha ha ha

Lurapiq
@max 23.12.2017 22:36

Quba to jeszcze żyje tam to same narkomany za darmo majo wdechy potem jedne piwo i pijane w morde acetoniki alchemiki a płuca jak jeżozwierze okolcowane płytki oddech i brak rozumu bo umysł niedotleniony po komentach to widać same odjazdy????????????????

Ups

Wcześniejsza renta to tak inaczej płacone nie ma w polsce takiego prawa jak jest zapylenie tojest maska z atestem jak jest hałas to słuchawki jak jest chemia to rękawiczki I pralnia czy będe pracował do końca☺???? 1/3 pracowników składała papiery do ngk ja się jeszcze zastanawiam choć czas działa na moją niekorzyść ile pracuje ok ???????? latek

?
@Ups 05.08.2017 17:04

Robson ma małego siusiaka i dlatego się wstydzi, piszę pod pseudonimem tak odważny nasz koleżka co w amiblu łokciem szpachle miesza! Syczy pluje swy frustracjom upust daje, lecz mu (usunięte przez administratora) i tak nie staje!

Xyz

Robota będzie tylko nie będzie miał kto robić......

leszek

Czy po fuzji będzie jeszcze robota w byłym hobasie...?

Wacuś
@leszek 05.10.2017 16:30

Tak!!! Robota będzie,jak spychacze wjadą i wszystko zaorają trzeba będzie pozamiatać...

krzyś

podobno przed powstaniem Amiblu dyrekcja zwiała ?

DEF

I jak by tego było mało na co dzień jest zakaz wnoszenia na hale picia itp. po wczorajszej akcji jeden z pracowników zapytał Pana dyrektora gdzie mamy zjeść skoro jadalnia jest nieczynna z powodów pożaru odpowiedz była prosta zjecie na hali jakoś dacie sobie radę w tym pyle, smrodzie i do tego z włóknem szklanym no genialnie po prostu żyć nie umierać standardy na wagę XXI wieku. Pracuje już tam trochę i z śmiałością mogę powiedzieć że dział kształtek utrzymuje cały zakład przy życiu a pracownicy są traktowani jak woły robocze (róbcie róbcie a o pieniądze się nie martwcie), porównując prace na produkcji czy też operatorów wózków widłowych osoba pracująca na kształtkach powinna zarabiać 100 razy więcej ale może kiedyś władza dojdzie do tego no chyba ze zakład wcześniej upadnie wtedy nie będzie wątpliwości czy przechodzić na 3 zmiany czy też nie sytuacja rozwiąże się sama jak nie będzie ludzi do pracy na 4 brygady. Róbcie tak dalej podnieście stawki dla nowych pracowników żeby ich zwabić chodź i tak jak widza warunki to zostaje 1 z 10, a nam doświadczonych pracowników nie doceniajcie to w niedługim czasie sami złapiecie za wałki i szlifierki. Powodzenia.

Realista
@DEF 12.09.2017 12:33

Przecież każdy ma prawo wyboru pracodawcy. Prawda jest taka, że wszędzie dobrze gdzie nas nie ma :-). Poczytajcie opinie o innych firmach w okolicy - tam też zadowolonych brak.

Zeus

Panie parodia zgadzam sie z Tb, dodać do tego ze ludzią kazali dalej pracować chociaz ze byli cali przemoczeni, po dwu godzinnym staniu na deszczu a nie mieli sie jak przebrać w suche ciuchy , ale co z tego światło jest to można pracować , porusza czlowiek wałkiem troche to wyschnie

parodia

Dziś w zakładzie był pożar... głównej instalacji... co ciekawe blisko niego znajdują się substancje łatwopalne, wybuchowe itp.itd. gaz, styren. Smiało można powiedzieć, że było bezpośrednie zagrożenie życia osób znajdujących się na zakładzie, jak wiadomo aż taki duży on nie jest. Dym i cała resztą co sie z nim znajdowała rozprzestrzenił się na całym placu, ze względu na otwarte bramy również na hali kształtek. Po godzinie może dłużej zaczeli przyjeżdzać kierownicy/dyrektor... i co ciekawe dyrektor zamiast zadbać o pracowników, odesłać ich do domów, bądź też spytać czy ktoś aby nie czuje się źle (śmierdziało okropnie, głowa boli) stwierdził , że chłopaki z kształtek mogą dalej pracować gdyż jest tam pr [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] dalej... nocna zmiana: produkcji, wózków, labor. odwołana. Kształtki? Mogą przyjść do pracy !!! Choć nie ma prądu w szatni oraz jadalni a wszedzie jest pył, ogromny smród, zapewne szkodzący zdrowiu. Chyba w takim zakładzie nie powinno się przebierać przy użyciu latarki w telefonach. Umyć też sie nie da rady. Dziś zostałych nagiętych kilka bądź nawet kilkanaście zasad BHP. Według mojej opini powinny się posypać wypowiedzenia nawet zz opcją sądową . NIE PRZYCHODŹCIE TU!

Pracuje
@parodia 11.09.2017 23:26

Chciałbym koledze zwrócić uwagę że na naszym zakładzie jest Bhpowiec ale nie ma kompletnie zasad bhp oprócz wysoce wymaganego noszenia okularów przez Pana dyrektora tak pozatym to bhp jest tylko na kartkach.

DEF

To jest proste i logiczne ze nikt w takim syfie nie bedzie pracowal za takie pieniadze jak ktos przychodzi i widzi to zapylenie a do tego smrod to woli isc do zakladu gdzie sa hale klimatyzowane, czysciutko i do tego lepsze zarobki. Mysle ze dyrektor powinien przejrzec rynek pracy i zobaczyc zarobki w innych firmach gdzie na start dostaje sie tyle co u nas maja pracownicy pracujacy po 10 lat !!! I co sie dziwic ze przychodza goscie ktorzy nie potrafia przykleic prosto tasmy to presto gdzies indziej ich nie chca bo potrzebuja kompetentnych pracownikow a Hobas przepraszam Amiblu przygarnie wszystkich.

Romek z kształtek
@DEF 11.09.2017 12:46

Może Pan dyrektor nie wie i tu poczyta że nie ma już stosu podań o pracę i ludzie nie pchają się przez szczeble w ogrodzeniu do pracy! Ale on ma to gdzieś ważne że jemu kasa się zgadza a my zapie rdalamy jak biali murzyni w chemii kurzu. No ale my nie musimy mieć klimatyzacji w lato ogrzewania w zimę po co mamy kombinezony maski jest ok.

Abc

Ktoś popełnił kiedyś błąd i nie docenił NAS starych pracowników,tych którzy naprawdę są nauczeni roboty i którzy kreują prawdziwe oblicze tej firmy.Kaźdy młody który przyjdzie odejdzie widząc jak się nas traktuje.To my doprowadzimy do upadku firmy świadomie i z premedydacją,poprzez tumiwisism i absencji chorobową.I damy sobie radę tylko co będzie wami dyrektorzy,kierownicy.....nędzne gnidy!!!!

Wacław Jarząbek
@Abc 10.09.2017 22:43

No kolega ma rację wakacje to wysyp chorób i l4 no ale co jak chory to chory hHaha

kształt

od 29 sierpnia to AMIBLU...:-) Jak tam w nowej FIRMIE ?

Wacław Jarząbek
@kształt 05.09.2017 16:40

A nowej firmie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nowi Przychodza dostają na start więcej niż ci co pracują 2- 3 lata roboty w ciul robić nie ma kto wszyscy chodzą powtarzają wyjeban e dyrektor nie widzi problemu ludzie się zwalniają i jest super!

Abc

Brawo dla odwaźnych za podjęcie decyzji o odejściu z naszej firmy.Brawo dla tych którzy mają wszystko w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i odpoczywają na zwolnieniach.Brawo dla tych co mog [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak małe motorki a pracują powoli,dokładnie,bez zbędnego pośpiechu.Moźe się to wszystko szybciej zawali i nas pozwalają hahaha....a jak nie to i tak szykują się grupowe odejścia....brawo!!!

Pracuje
@cbA 12.08.2017 19:29

No nie znam nikogo kto pracuje dla przyjemności! Ale jeszcze moment i kto będzie miał okazję to ucieknie do okolicznych zakładów. Brawo dla Pana dyrektora fabryki za podjęcie trafnych decyzji! NIe słyszę już jak się nie podoba to zwolnij się nawet kierownik nie schodzi z dziupli ażeby nie zwrócić komuś o coś uwagi bo się też zwolni. No jest jak jest mam nadzieję że będzie tylko lepiej

Edyta

@Grizell , to pewnie praca w warunkach szkodliwych więc macie to wszystko zawarte pewnie w umowach i jakoś inaczej płacone? Wcześniejsza emerytura? Długo już pracujesz? Zamieszasz do końca zostać?

Grizell

Panowie najgorsza jest w tym zakładzie chemia mata szklana która po dostaniu się do dróg oddechowych nie ma powrotu tak samo smród żywic utwardzaczy a drugi - to ludzie którzy wygryzają się na wzajem jeden lepszy od drugiego w oczy nie powie a za plecami to sami możecie się domyśleć a przy rozmowie jak najlepszy kolega co on to nie wie w czym ci nie Pomorze . Płaca na start 2800 brutto i premia 300 zł są zakładu które potrzebują pracowników gwarantują lepszy socjal warunki , kierownictwo które dba o załogę . Kierownik działu Kształtki jest osoba która gra ważniaka kozaka cyc do przodu na wdechu i przechodzi cała szerokością hali typowa postawa prostaka ,fałszywca dlatego najlepszym rozwiązaniem jest iść tam gdzie dają lepsze pieniążki i kierownik dba o załogę niema załogi niema kierownika i pseudo brygadzistów wraz z zastępcami . Nie polecam tego działu za te pieniądze Plus dla kumatych

Romek z kształtek
@Grizell 02.08.2017 22:39

No to jest najlepsze na start 2800 i 300 zł premi nowo przyjęty zielony jak jabłko a gość co pracuje 2-3 lata ma 2700- 2900 brawo dla kierownictwa za takie postepy! Kierownik jest jaki jest nikt nikogo nie trzyma na siłę

Pracuje

Operator Linii Produkcyjnej- NGK Ceramics Dąbrowa Górnicza, śląskie ManpowerGroup Sp. z o.o. ManpowerGroup Sp. z o.o. Aplikuj Opis stanowiska pracy Zadania: realizowanie założeń produkcyjnych, praca na linii produkcyjnej-obsługa maszyn, obsługa pieców ceramicznych, stosowanie się do przepisów i norm, dbanie o porządek na stanowisku pracy, Oferta: stabilne zatrudnienie w oparciu o umowę o pracę, dobre wynagrodzenie 3200 zł brutto + premie, pracę w zgranym zespole, pakiet socjalny + nagrody pieniężne, dodatek stanowiskowy na dziale piece Wymagania Wymagania: min. 6 miesięcy doświadczenia w pracy na produkcji, magazynie, lub innych pracach fizycznych wykształcenie średnie techniczne lub średnie,zawodowe dokładność i sumienność przy wykonywaniu obowiązków, chęć podjęcia stałej pracy, umiejętność pracy w zespole, dyspozycyjność w systemie równoważnym 2 zmianowym po 12h (07.00-19.00 i 19.00- 07.00 Prezentacja firmy Manpower w Polsce od 2001 r. pomógł znaleźć pracę kilkudziesięciu tysiącom kandydatów.... Rozwiń Jak się ma to do zarobków w firmie Hobas??? Ostatnia aktualizacja: 27/07/2017 Wymiar etatu: Pełny etat Rodzaj umowy: Na czas określony Liczba wakatów: 30 Min. doświadczenie: 1 rok Min. wykształcenie: Średnie ogólnokształcące Przedział wynagrodzenia: 3.200,00 zł - 3.200,00 zł / miesięcznie (Brutto) Premie, dodatki: 10% Branża / kategoria: Praca Produkcja

Ja
@Pracuje 30.07.2017 14:49

Ma się nijak taką stawkę będziesz miał po ok 5 latach jak nie podpodniesz kierownikowi bo możesz nigdy do tego nie dojechać co tu gadać ffirma się kończy uwaga o starego doświadczonego pracownika się niedba doświadczonych pracownikōw się tyra jak chcesz to składaj papiery ludzi brakuje we wszystkich zakładach w dąbrowie więc jest w czym wybierać powodzenia. Wybieraj rozsądnie

Zostaw opinię o Hobas Dąbrowa Górnicza - Dąbrowa Górnicza

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Hobas Dąbrowa Górnicza