Hobas Dąbrowa Górnicza

Dąbrowa Górnicza

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 113 ocen.

Hobas Dąbrowa Górnicza
3 113 6 1

Opinie o Hobas Dąbrowa Górnicza

Jacek

Witam.wczy jest możliwość podjęcia pracy bezpośrednio pod firmą czy jedynie przez agencję. Jeśli tak.proszę o namiary

meg

Witam, Czy ktoś może napisać czy w Hobasie na produkcji pracują kobiety?

Popo
@meg 19.04.2018 17:31

Nie pracują ale mamy kolegów ze wschodu TRAGEDIA

Nick
@Popo 25.04.2018 15:53

Ale coś tam grzebią,nie tak jak niektórzy "polish worker" źenada,nie nadają się nawet do miotły...

HR
@Popo 25.04.2018 15:53

Jak wiele firm produkcyjnych wspieramy się pracownikami ze wschodu. Nie jest to podyktowane próbą oszczędności a brakiem rąk do pracy. Na ten moment wszyscy pracownicy firmy to 190 osób + 15 pracowników ze wschodu.

Jacek
@HR 07.09.2018 14:18

Witam.w jaki sposób można dostać się do was do pracy?czy jedynie przez addeco czy bezpośrednio tez da rade?

Monik

A jak wygląda praca w administracji? Czy ktoś się orientuje?

Marek

Na wózkach widłowych ile tam zarabiają??

Ja
@Marek 11.03.2018 20:02

Za dużo

Marek
@Ja 12.03.2018 11:28

To super będę mógł patrzeć z góry na takich jak Ty.

Ja
@Marek 12.03.2018 12:11

He he bo siedzenia we wózku są na wysokości 2,5 m

Kenezz
@Marek 11.03.2018 20:02

Uwaga ostrzegam tam pracujących na powikłania w związku z chemią --- zróbcie sobie badania Ph krwi na zakwaszenie i kreatynine dotyczy nerek które nie bolą za moich czasów robili tylko alat iaspat wątroby bo możecie mieć poważne problemy z nerkami włącznie z dializą ...potraktujcie to poważnie ...jeśli ph krwi jest poniżej 5.5 i kreatynina powyżej 1.2 ....czy macie takie badania .do(usunięte przez administratora) i inni z lat 2005 pozdrawiam .

Kenezz
@Kenezz 13.03.2018 23:35

Wy tu się nie dochodzcie tylko domagajcie się badań bo wylądujecie na dializach zatrucii chemią , nerki kreatynina ,krew ph ,płuca ,nadciśnienie itp.pracowałem tam i wiem co piszę ....zdrowia nie KUPISZ za 5000 +800 premii.pozdrawiam starych i młodych VB SD.

HR
@Kenezz 13.03.2018 23:35

Każdy pracownik otrzymuje skierowanie na badania wstępne. Na tym skierowaniu wypisane są wszystkie czynniki szkodliwe występujące w zakładzie. Jeśli lekarz widzi przeciwwskazania zdrowotne to jako firma nie możemy zatrudnić takiego pracownika. Co roku kontroluje nas Sanepid, który bada m. in. warunki i środowisko pracy. Raz do roku przeprowadzamy za pomocą niezależnej firmy zewnętrznej badania środowiska pracy. Wyniki pomiarów są udostępniane wszystkim pracownikom. Według aktualnych badań nigdzie nie przekraczamy norm. Oczywiście wykorzystujemy chemię w procesie produkcyjnym ale każdy pracownik zobowiązany jest do noszenia masek, okularów i odzieży ochronnej.

Czarna499

Kto mi powie na jakim przystanku trzeba wysiasc żeby dostać się do hobasa?? Bo jadę tam pierwszy raz z góry dzięki za odpowiedź .

Bolek
@Czarna499 20.03.2018 15:47

Kolego jak zobaczysz góry to zawrót.

HR
@Czarna499 20.03.2018 15:47

Przystanek na ul. Koksowniczej - autobus 84

@@@

Baza Pracowników Niepokornych -nowa lista osób które w szczególny sposób wyróźniają się w kreowaniu opinii o firmie,pomimo tego iź chcą dobrze i stoją po stronie firmy przez swoją krytykę zaliczani do szkodników,dezorganizatorów,buntowników,plotkarzy,krytykantów,leni, itp,itd...Taki oto nowy rodzaj pracownika...taki oto sposób dialogu z załogą...taka oto firma...

44
@@@@ 05.06.2018 16:45

Gdzie taki wykaz jest dostępny? Można się zapoznać

HR
@@@@ 05.06.2018 16:45

Firmie nie chodzi o krytykę tylko o formę tej krytyki. Cenimy sobie uwagi pracowników pod warunkiem, że trafiają do odpowiednich osób i w odpowiedniej formie. Drzwi Dyrekcji, HR i Kierowników stoją przed pracownikami otworem. W firmie funkcjonuje Rada Pracownicza oraz skrzynka na pomysły, uwagi do której każdy pracownik może wrzucić kartkę z odpowiednim pomysłem do czego gorąco zachęcamy.

Edyta

@Nowy, @wojwio, widziałam, że pytaliście o pracę w Hobas Dąbrowa Górnicza. Zdecydowaliście się na jej podjęcie? @44, rozumiem, że pracujesz lub pracowałeś w tej firmie. Czy możesz powiedzieć nam jakieś konkrety? @Waldziu, po Twojej wypowiedzi wnoszę, że pracujesz w Hobas Dąbrowa Górnicza. Długo już jesteś związany z tą firmą? @40i4, czy mógłbyś powiedzieć, jaki rodzaj umowy oferuje ten pracodawca?

HR
@Edyta 13.07.2018 15:27

Oferujemy umowę o pracę. Pierwsza na okres 3 miesięcy (próbna) po tym okresie przedłużamy zwykle na 6 msc, 6msc a potem na czas nieokreślony.

Ktopytaniebłądzi
@HR 05.09.2018 15:50

Witam, czy są przyjęcia do pracy na ten moment? Widziałem ogłoszenie na Olx czy jest ono aktualne?

HR
@Ktopytaniebłądzi 06.09.2018 16:33

Tak. Ogłoszenia są aktualne.

Nowy

Witam. Słyszałem że są miejsca na 3 działach. Kształtki, tam gdzie się szlifuje i tam gdzie się robi rury. Jakie opinie ? Kasa to 3000 zl brutto i ok 600 zl.premi. Polecacie? Czy gdzie szukać pracy w okolicach Będzina.

wojwio
@Nowy 20.05.2018 01:47

Podpinam się pod pytanie też tam zamierzam pracować

44
@wojwio 20.05.2018 06:23

Przyjdź zobacz nie uciekaj z krzykiem jak pozostali a później mów że zamierzasz pracowac

Waldziu
@Nowy 20.05.2018 01:47

Wiekszosc ucieka poniewaz kasa odpowiada pracy od poniedzialku do piatku ,a nie 4 brygadowce daje sobie reke uciąć ze gdyby weekendy byly wolne firma nie narzekala by na brak pracownikow a co za tym idzie mozna by zrezygnowac z "obcokrajowców"

Ja
@Nowy 20.05.2018 01:47

Premia to raczej dalszy plan robota jak robota " ty udajesz że robisz oni udają że płacą" i tak w koło macieju cały rok bez l4 i bierzesz udział w losowaniu dodatkowej kasy jak cie nie wylosują to chodzisz chory następny rok i znowu szansa przy losowaniu

Xxx
@Nowy 20.05.2018 01:47

Owszem ze stawka jest taka jak napisales wyzej ale po 3 miesiacach juz masz wiecej . I to nie robota przy lopacie czy kilofie tylko lekka

Waldziu
@Xxx 07.06.2018 06:49

Wiele mlodziezy studiuje a jezeli nie to jednak chce miec te weekendy wolne by sie wyszalec a niestety praca na 4 brygady to prog nie do przeszkocenia

40i4
@Waldziu 20.05.2018 17:33

Młodzież to ma w (usunięte przez administratora) Robotę mama da tata da przychodzą odchodzą bo myślą że będą siedzieć i miziać się po workach. Prawda jest taka że warunki pracy są ciężkie i wynagrodzenie powinno być większe za pracę wykonywaną. Ale z drugiej zakład płaci dobrze na tle zakładów w okolicy. I każdy kto sapie i biadoli powinien uświadomić sobie ze w innym zakładzie może nie mógł by sobie pozwolić na to co tu.

Nana
@40i4 21.06.2018 19:01

Zakład płaci dobrze i terminowo za xx lat wypłata 1 raz była 2 dni po czasie ale wcześniej przeprosił za to dyrektor wiedząc że są problemy to świadczy o solidnej firmie.

HR
@Waldziu 20.05.2018 17:33

Od 1.09.2018 pracujemy w systemie 3 zmianowym (pon-pt). Weekendy są rozliczane jako nadgodziny i tylko dla osób chętnych. Płatne wszystkie 100%

Edyta

@Nana, rozumiem, że pracujesz w Hobasie w Dąbrowie Górniczej. Możesz napisać, czy w firmie są jakieś dodatki pozapłacowe dla pracowników typu dofinansowanie do karty sportowej lub prywatna opieka medyczna? Daj znać koniecznie! Czy ktoś z Was również pracuje w tym miejscu i chciałby powiedzieć, jak aktualnie przedstawia się sytuacja w Hobasie w Dąbrowie Górniczej?

HR
@Edyta 25.08.2018 13:56

Poza wynagrodzeniem oferujemy: - wczasy pod gruszą - bony na święta - opiekę medyczną LUX MED - możliwość przystąpienia do grupowego ubezpieczenia za dodatkową opłatą

trUinik

Bardzo mi się podoba jak ujadacie, szczekacie jeden na drugiego anonimowo tak bezkarnie! Takie powiedzenie jest kozak w necie (usunięte przez administratora) w świecie, trafnie obrazuje całą tą sytuację. Gadać biadolić a robić nie ma komu.

Ja
@trUinik 22.03.2018 20:35

Jeśli chodzi o anonimowość to twój nick to imie czy nazwisko

Klasyka

Boicie się o ta robotę jak szmaciarze jakieś (usunięte przez administratora) podchody nie dawanie premi przez tych bencfalow a wy już głowa w dół i do rury nie macie jaj . Postawic się (usunięte przez administratora) wyrazić swoją opinie zdanie oferta pracy w naszym rejonie jest obszerna nawet dla ułomnych a tacy tez tam są zatrudnieni a słuchacie głupot poczekamy jak wybudują hale bd lepiej (usunięte przez administratora) bd lepiej te bencfaly bo maja po 5000 i 800 brygadzistowskiego tak tam wbijają do głowy by uczymac się bo oni to nie powiem fuchę maja i ciężko było by im znaleść coś na takie piniadze z ich wykształceniem i podejsaciem do pracy och dniówkami zaczyna się od podpiwrdalabia i odbrabianua ludziom dobrego imienia za to im płaca Bo to co należy do ich czynności wypisać raport i odrbetac ksztqltkr to musi potrafić każdy pracownik my moc jak złożyć by była do odebrania

Ja
@Klasyka 22.03.2018 10:46

Tak Ci źle taki pokrzywdzony przez los jesteś a i tak pracujesz to o czymś świadczy tu jest ok

@@@
@Klasyka 22.03.2018 10:46

Oj prawde napisales BRAWO

Mim

Nawet nie ma styropianu gość jest pusty .taka odwaga przez niego bije siedzi nie potrzebnie w zakładzie i buntuje a sam kierownikowi nie podskoczy jedno co potrafi to sie wyżalać . Człowieku zwolnij sie jak ci źle takich potrzeba wszędzie może w innym zakładzie będziesz miał misje do spełnienia bo tu sie marnujesz musisz wmawiać sobie " jestem wielki jestem wielki" i w y p i e r ....

Mad i Pad

Sprawdz sobie swoja zone mongole a brygadzisci,,,,,z wyjatkami,,konfidenci zwykle szmat....najgorsza swinia w Hobasie to ten maly wszyscy wiedza zreszta ktoz to taki przydupas i lizus pana S

anonim

(usunięte przez administratora)

Ja

Niezły z ciebie agent szkoda że nie żyjesz w czasach PRL ubili by cie jak psa

X

No jak brat na Brata donosi to jest dobry! Ale pasuje tu przysłowie jak sobie pościelesz tak się wyśpisz!

0007
@X 21.03.2018 19:18

Panowie brat .....tego goryla czy malpy,,,,jest spoko gosc wiem cos o tym ,,,no ale podobiestwo do kogos z Chorzowa z ZOO jest falszywy zreszta wiedza o tym wszyscy jaki to wazeliniarz

Ja

Byś mnie obskoczył jak czereśnie? Ty jakiś zboczony jesteś tata ci za młodu krzywde zrobił he he he mam nadzieje że nie jesteś ojcem bo żal by mi było twoich dzieci

?

Tak pewnie Tata go kochał w łóżku i w kąpieli tylko i dlatego teraz ma ochotę na takie tfuuu rzeczy

0007
@Ja 21.03.2018 21:10

Zapewne piszecie o sobie (usunięte przez administratora)

max
@? 21.03.2018 21:51

Pewnie znasz to ze swojego zycia deb....

anonymous

widzę, że opinie wystawiane tylko i wyłącznie przez sfrustrowanych kształtkowców , najbardziej przez tych których wiedza jest na poziomie przedszkolaka, z wyłączeniem starych poczciwych fachowców. heheheheh !!!!

You
@anonymous 14.03.2018 11:39

A ty kolego taki zadowolony jesteś to gdzie pracujesz na magazynie pewno?

Klasa

Największa gnida za zakładzie to taki mały karakan obcięty na kasztana mający tiki i gość z nosem zwany zelmerem jak idzie to czuc z daleka jak mu jedzie z puchy reszta jest jaka jest . Nic dodać nic ująć banda kaszalotów

Mim
@Klasa 15.02.2018 17:07

Ch)łopie pomyliłeś fora

Bolek
@Klasa 15.02.2018 17:07

Najlepsze kasztany są na Placu Pigall. ????

ABC
@Bolek 19.02.2018 17:12

Zuzanna lubi je tylko jesienią,przesyła Ci świeźą partię...(pozdro dla lubiącego J 23.)

You
@ABC 19.02.2018 17:43

Żyrafy wchodzą do szafy!!

ABC
@You 19.02.2018 18:13

Pawiany wchodzą na ściany!????

max
@Klasa 15.02.2018 17:07

Racja swieta racja pie........karakan

xyz

A co ze zmianami brygadzistow mialy byc co 2 miesiace, pozniej pol roku a teraz sprawa ucichla. Mysle ze byl to dobry pomysl kazdy z brygadzistow mogl by ocenic prace danej brygady a nawet poszczegolnego pracownika, co rowniez dzialalo by w druga strone to pracownik mogl by wyrazic opinie (ocene) danego lidera bo niektorzy niestety sa bezkarni.

?
@xyz 17.02.2018 16:43

A miało być! Jeden sobie nie radził robili co chcieli z nim i to był pretekst aby zmienić go na inną zmianę i tyle tak zostanie! Wielkie poruszenie z aneksami miało nie być a będą ciekawe pewnie znów zbliża się ankieta z oceną pracodawcy hahahaha

Abc
@xyz 17.02.2018 16:43

Tez uwazam ze zmiany by sie przydaly i to jak najszybciej bo znwou wracamy do tego co bylo kiedys !!!

Mim
@Abc 18.02.2018 15:29

Wywalić brygadziste który sobie nie radzi a nie przenosić na inną brygady jeśli człowiek jest nie reformowalny to się go wywala a nie przenosi zresztą teraz jest jeden brygadzista i jeden zastępca co powinni tylko hale zamiatać a nie brać kasę za nic

X
@xyz 17.02.2018 16:43

Są niestety panowie którzy za wiele nie robią a kasę biorą niezłą ale cóż poradzić Pan kierownik widzi że gość siedzi i gra na telefonie i nic nie robi z tym wiec o czym tu gadać. Wymagania co do zwykłych pracowników ogromne a kadra co do siebie jak zwykle albo noc się nie stało albo trudno albo się długopisem pokreśli dopisze.

Abc
@xyz 17.02.2018 16:43

No ok ale jezeli by go przeniesli na inna brygade i kolejna z kolei powiedziala by ze sie nie nadaje to moze wkoncu gora wziela by sie za niego bo brac pieniadze za nic jest latwo tylko mysle ze nie o to w tym wszystkim chodzi bo brygadzista powinien byc oparciem brygady a nie .........

trUinik

Co by nie pisać najważniejsze że aneksy były i wszyscy są PiekielniE zadowoleni!

Mim
@trUinik 15.02.2018 18:39

No bogato jeden tłumaczył że będą w czerwcu a 50 osób zrozumiało że styczeń a najpóźniej luty ale pech laki luck każdemu mówił stawke po podwyżce a tu sie okazuje że nie stawka wzrosła tylko premia i weź sie tu chłopie dolicz ile masz premi ile podwyżki w premi a ile za nadgodziny w premi to jest mistrzostwo

Gumiś
@Mim 15.02.2018 20:57

Lucky Lucky moźe tyle ile pokazał czyli wielkie NIC!Marionetka w ŁAPACH godnego poźałowania dyrektora!Wszystko idzie z góry....

Edyta

@lukas, w jakich przypadkach można otrzymać premię w Hobas Dąbrowa Górnicza, o której wspomniałeś w swoim poście? Czy organizowane są szkolenia podnoszące kwalifikacje? Twoja wypowiedź będzie wzięta pod uwagę przez osoby, które rozważają zatrudnienie w firmie.

Ja
@Edyta 14.02.2018 19:35

To że jest (usunięte przez administratora) ok nie wszystkim pasuje to że trzeba u nas myśleć podczas roboty też nie wszystkim pasuje to że wszyscy zrozumieli że będą anexy styczniu lub w lutym to wszyscy źle zrozumieli ja dobrze zarabiam a mimo to nie podpie rdal am firma jest ok są + i są - młody który przychodzi bez uprawnień po okresie próbnym ma robione na wózki i suwnice ( lojalka z zakładem gratis) jak sie zwolnisz za szybko to kase za kurs oddajesz jest ok ja pracuje dłuuuuugo i mi sie tu podoba nowi poprostu się boją odpowiedzialności i tyle jak połowa ludzi co tam pracuje ale jest ok reszte zobaczymy w czerwcu przy fuzji( wtajemniczeni wiedzą o co chodzi nara

Ja
@Edyta 14.02.2018 19:35

A nie pisałem o premi nieznam przypadku zabrania premi bez powodu tylkol4 , lub błąd pracownika przy ustawianiu lub wycinaniu choć na te 2 ostatnie to kierownik jest bardzo tolerancyjny jak gość pisze że raz jest a raz nie toznaczy że bardzo często chodzi na " zielony papierek " bo tak go lubi he he i z takimi ludzmi zakład musi współpracować a do roboty sie wziąść i jest ok a jak nie chce się przepracować to niech idą za manekina do zakładu pogrzebowego

Zeus

Jak tam nastroje po podwyzkach ?

Lurapiq
@Zeus 22.01.2018 20:24

Na leczenie wystarczy a potem renta..

ABC
@Zeus 22.01.2018 20:24

Po jakich podwyźkach...wszystko okazuje się kpiną...kpiną z nas!!!Teraz wypada by pokazać na co nas stać....Lubię kolor zielony.....

lukas

Witam i stanowczo odradzam ta firme warunki pracy mega kiepskie obróbka kształtek typowo ręczna szlifierka młot wiertarka i jedziesz...szkodliwa chemia żywice i niby maska Cie ma chronic.Systen 4-brygadowych i 3000 brutto + 600 zeta premi ktora raz jest a raz nie..taka przyjemna firemka????

Waco

Ten zakład to jakas popelina ,fatalne warunki pracy ,zapylenie, chemia itd...a oni proponują 3000 zł w systemie czterobrygadowym...

Peter Quill
@Waco 11.01.2018 23:50

Pracowałeś tam ? Ciężko jest ?

Gumiś
@Peter Quill 15.01.2018 21:17

Daruj sobie,stanowczo odradzam!!!

Niezależny

Co tak cicho się zrobiło ? Czyżby były podwyżki ? Ha ha ha

max
@Niezależny 18.12.2017 19:47

ha ha ha tak tak panowie i kadra podwyzki no jak sie kombinuje w magazynie to sie ma dobrze pan K....no przeciez coz mu mozna zrobic jak ........z polecenia

?
@Niezależny 18.12.2017 19:47

Oooo panie podwyżki grill choinki fuzja alchemia dyfuzja hemoglobina takie tematy aż mi się od tego dobrobytu w głowie poprzewracało

Lurapiq
@max 23.12.2017 22:36

Quba to jeszcze żyje tam to same narkomany za darmo majo wdechy potem jedne piwo i pijane w morde acetoniki alchemiki a płuca jak jeżozwierze okolcowane płytki oddech i brak rozumu bo umysł niedotleniony po komentach to widać same odjazdy????????????????

Ups

Wcześniejsza renta to tak inaczej płacone nie ma w polsce takiego prawa jak jest zapylenie tojest maska z atestem jak jest hałas to słuchawki jak jest chemia to rękawiczki I pralnia czy będe pracował do końca☺???? 1/3 pracowników składała papiery do ngk ja się jeszcze zastanawiam choć czas działa na moją niekorzyść ile pracuje ok ???????? latek

robson
@Ups 05.08.2017 17:04

czemu pedale sie zalisz jak ci nie pasuje to (usunięte przez administratora) jak jestes kozak to napisz bez psełdo

obserwator :)
@robson 02.01.2018 17:56

Cwaniaku robson inteligencja z Ciebie wypełza skoro nie potrafisz normalnie odpowiedzieć tylko wyzywasz ludzi. A może Ty jesteś pedałem i swoją miarką ludzi oceniasz?

max
@obserwator :) 05.01.2018 12:48

Bo ten robson to jakis farjer jest

?
@Ups 05.08.2017 17:04

Robson ma małego siusiaka i dlatego się wstydzi, piszę pod pseudonimem tak odważny nasz koleżka co w amiblu łokciem szpachle miesza! Syczy pluje swy frustracjom upust daje, lecz mu (usunięte przez administratora) i tak nie staje!

Xyz

Robota będzie tylko nie będzie miał kto robić......

leszek

Czy po fuzji będzie jeszcze robota w byłym hobasie...?

Wacuś
@leszek 05.10.2017 16:30

Tak!!! Robota będzie,jak spychacze wjadą i wszystko zaorają trzeba będzie pozamiatać...

krzyś

podobno przed powstaniem Amiblu dyrekcja zwiała ?

DEF

I jak by tego było mało na co dzień jest zakaz wnoszenia na hale picia itp. po wczorajszej akcji jeden z pracowników zapytał Pana dyrektora gdzie mamy zjeść skoro jadalnia jest nieczynna z powodów pożaru odpowiedz była prosta zjecie na hali jakoś dacie sobie radę w tym pyle, smrodzie i do tego z włóknem szklanym no genialnie po prostu żyć nie umierać standardy na wagę XXI wieku. Pracuje już tam trochę i z śmiałością mogę powiedzieć że dział kształtek utrzymuje cały zakład przy życiu a pracownicy są traktowani jak woły robocze (róbcie róbcie a o pieniądze się nie martwcie), porównując prace na produkcji czy też operatorów wózków widłowych osoba pracująca na kształtkach powinna zarabiać 100 razy więcej ale może kiedyś władza dojdzie do tego no chyba ze zakład wcześniej upadnie wtedy nie będzie wątpliwości czy przechodzić na 3 zmiany czy też nie sytuacja rozwiąże się sama jak nie będzie ludzi do pracy na 4 brygady. Róbcie tak dalej podnieście stawki dla nowych pracowników żeby ich zwabić chodź i tak jak widza warunki to zostaje 1 z 10, a nam doświadczonych pracowników nie doceniajcie to w niedługim czasie sami złapiecie za wałki i szlifierki. Powodzenia.

Realista
@DEF 12.09.2017 12:33

Przecież każdy ma prawo wyboru pracodawcy. Prawda jest taka, że wszędzie dobrze gdzie nas nie ma :-). Poczytajcie opinie o innych firmach w okolicy - tam też zadowolonych brak.

Zeus

Panie parodia zgadzam sie z Tb, dodać do tego ze ludzią kazali dalej pracować chociaz ze byli cali przemoczeni, po dwu godzinnym staniu na deszczu a nie mieli sie jak przebrać w suche ciuchy , ale co z tego światło jest to można pracować , porusza czlowiek wałkiem troche to wyschnie

parodia

Dziś w zakładzie był pożar... głównej instalacji... co ciekawe blisko niego znajdują się substancje łatwopalne, wybuchowe itp.itd. gaz, styren. Smiało można powiedzieć, że było bezpośrednie zagrożenie życia osób znajdujących się na zakładzie, jak wiadomo aż taki duży on nie jest. Dym i cała resztą co sie z nim znajdowała rozprzestrzenił się na całym placu, ze względu na otwarte bramy również na hali kształtek. Po godzinie może dłużej zaczeli przyjeżdzać kierownicy/dyrektor... i co ciekawe dyrektor zamiast zadbać o pracowników, odesłać ich do domów, bądź też spytać czy ktoś aby nie czuje się źle (śmierdziało okropnie, głowa boli) stwierdził , że chłopaki z kształtek mogą dalej pracować gdyż jest tam pr [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] dalej... nocna zmiana: produkcji, wózków, labor. odwołana. Kształtki? Mogą przyjść do pracy !!! Choć nie ma prądu w szatni oraz jadalni a wszedzie jest pył, ogromny smród, zapewne szkodzący zdrowiu. Chyba w takim zakładzie nie powinno się przebierać przy użyciu latarki w telefonach. Umyć też sie nie da rady. Dziś zostałych nagiętych kilka bądź nawet kilkanaście zasad BHP. Według mojej opini powinny się posypać wypowiedzenia nawet zz opcją sądową . NIE PRZYCHODŹCIE TU!

Pracuje
@parodia 11.09.2017 23:26

Chciałbym koledze zwrócić uwagę że na naszym zakładzie jest Bhpowiec ale nie ma kompletnie zasad bhp oprócz wysoce wymaganego noszenia okularów przez Pana dyrektora tak pozatym to bhp jest tylko na kartkach.

DEF

To jest proste i logiczne ze nikt w takim syfie nie bedzie pracowal za takie pieniadze jak ktos przychodzi i widzi to zapylenie a do tego smrod to woli isc do zakladu gdzie sa hale klimatyzowane, czysciutko i do tego lepsze zarobki. Mysle ze dyrektor powinien przejrzec rynek pracy i zobaczyc zarobki w innych firmach gdzie na start dostaje sie tyle co u nas maja pracownicy pracujacy po 10 lat !!! I co sie dziwic ze przychodza goscie ktorzy nie potrafia przykleic prosto tasmy to presto gdzies indziej ich nie chca bo potrzebuja kompetentnych pracownikow a Hobas przepraszam Amiblu przygarnie wszystkich.

Romek z kształtek
@DEF 11.09.2017 12:46

Może Pan dyrektor nie wie i tu poczyta że nie ma już stosu podań o pracę i ludzie nie pchają się przez szczeble w ogrodzeniu do pracy! Ale on ma to gdzieś ważne że jemu kasa się zgadza a my zapie rdalamy jak biali murzyni w chemii kurzu. No ale my nie musimy mieć klimatyzacji w lato ogrzewania w zimę po co mamy kombinezony maski jest ok.

Abc

Ktoś popełnił kiedyś błąd i nie docenił NAS starych pracowników,tych którzy naprawdę są nauczeni roboty i którzy kreują prawdziwe oblicze tej firmy.Kaźdy młody który przyjdzie odejdzie widząc jak się nas traktuje.To my doprowadzimy do upadku firmy świadomie i z premedydacją,poprzez tumiwisism i absencji chorobową.I damy sobie radę tylko co będzie wami dyrektorzy,kierownicy.....nędzne gnidy!!!!

Wacław Jarząbek
@Abc 10.09.2017 22:43

No kolega ma rację wakacje to wysyp chorób i l4 no ale co jak chory to chory hHaha

Zostaw opinię o Hobas Dąbrowa Górnicza - Dąbrowa Górnicza

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Hobas Dąbrowa Górnicza