Famur

• Bytom

3. Opinie o pracodawcach Katowice
  5. Opinie o Famur

Opinie o Famur Katowice

Nie przegap nowości o Famur!

borsukk

24.02.2015 12:19

WITAM Oj! to bardzo zła decyzja Ale jak się szuka pracy to w piekle zawsze przyjmą. Ale proponuję już zawczasu zapisać się do psychiatry. Wystarczy poczytać j.w. Ale i takie doświadczenie przyda się w życiu . Powodzenia i spokojnych snów po podjęciu pracy.

23.02.2015 09:53

spoza struktur

24.02.2015 14:19

Bardzo proszę: robisz za 5ciu (bo kupują dla 5spółek), ale wypłata jedna i to mniejsza niż średnia w regionie, bo uważają za niestosowne "rozpieszczać" swoich pracowników. Na początku usłyszysz od pani kierownik, że ceni kreatywność i pomysłowość, ale to tylko puste słowa. Spróbuj tylko się sprzeciwić jej zdaniu, albo z nią polemizować... Apodyktyczna ma na drugie :)dniówka to za mało na zrobienie wszystkiego, nadgodzin nie płacą, wybrać też nie można bo pani kierownik ma ciągle jakieś wątpliwości... Nawet z udzieleniem urlopu ma problem, chociaż pracownik ma do niego prawo. Lepiej odpuść sobie, zobacz ile ogłoszeń do logistyki jest w internecie, do lepszych firm.
ex

24.02.2015 15:37

mam tam koleżankę-przygnębiona, przepracowana, dawno straciła zadowolenie z pracy. Ciągle im dokładają roboty, pieniędzy nie. A jak usłyszysz o systemie premiowania to wiedz, że jest to 3% podstawy wypłacane -UWAGA -co 4 miesiące!!!Bardzo zły pomysł.
zw

23.02.2015 01:34

Do pracownik. Przecież liczbę osób do zwolnienia podaje (usunięte przez administratora)..., kadry przekazują dalej, kierownicy wybierają osoby i podają nazwiska. Nie patrzą na kwalifikacje, stawki, kompetencje tylko podają liczbę, polecenie prezeski brzmi "zwolnij 60osób natychmiast" i kierownicy decydują których. Nie ma w famurze ludzi ani pracowników, są projekty i widzi mi się, no chyba, że choć raz się naraziłeś (usunięte przez administratora)to cię powiesi i wyp... w try miga z nazwiska i nawet (usunięte przez administratora)ci nie pomoże, bo i jego(usunięte przez administratora) Kadry się nie wychylają bo tak psychicznie są rozjechane przez (usunięte przez administratora)..., że nawet one nie mają prawa nic zmienić. Pani każe one całe w strachu dokonują za nią dzieła.
były pracownik

17.04.2015 19:46

To ten kierownik co miał narzędziownie pod sobą i machlojki robił , to go jeszcze nie zwolnili to ma dobre układy z prezesami.
spokojna

20.02.2015 16:07

Ze mnie(usunięte przez administratora) zrobila scierke, czolgala mna doskownie popodlodze. Robilam wszystko by ja zadowolic ale ciagle bylo malo. Ona dociskala mnie, a ja moich pravownikow. Bledne kolo. W koncu tyle mialam na glowie, ze przestalam spac, bo doba to bylo za malo, stres niesamowity, choc zawsze szanowalam ludzi to na nich tez sie to odbijalo, w koncu na moim zdrowiu. W rezuktacie zwolnila mnie bo przestalam wyrabiac jej norme, czyli 1000%. Jedno co dobre dzis mam szefa, ktorego strasznie szanuje. Przy Beacie moj szef jest aniolem.
byłypracownik

19.02.2015 13:55

Też pracowałam tam prawie tak długo jak szczęśliwa. Zdobyłam duże doświadczenie, ale sposób w jaki traktuje się tam pracowników to jest skandal. Byłam szantażowania przez dyrektora, oddelegowana ze stanowiska na więcej niż 3 miesiące, szantażowana przez kierowniczkę, że mam coś z chorującym dzieckiem zrobić, bo jak nie to mnie zwolnią, a jak byłam na L4 po operacji, to napisała mi sms'a :"jak długo zamierzam chorować?" ... tak, to ta sama oskarżana o mobbing... Takich sytuacji było jeszcze wiele. Reasumując można tam pracować jak nie masz rodziny, to dobry początek i gwarantuje zdobycie doświadczenia, z którym w innej firmie łatwo znajdziesz pracę. Obecnie też "rozwijam się poza strukturami" i też jestem szczęśliwa. :)
szczęśliwa

17.02.2015 20:49

Jako kolejna osoba, rozwijająca się poza strukturami ( po 8 latach harówy rozwiązali ze mną umowę...) muszę zgodzić się z wszystkimi opiniami. Fakt: nauczysz się dużo, doświadczenie zdobędziesz, zarobki za czasów prezesa AW rewelacyjne! , potem już nędza a pracy za pięciu. I faktem jest, że przerost kadry "zarządzającej" nad pracującą, i Ci zarządzający wożą się na plecach plebsu, zatrudniają wysokiej klasy menedżerów po to , by po 3 miesiącach z nich zrezygnować…, jak jesteś aktywny i ambitny to szybko to wykorzystają, oczekując więcej, więcej… brak szacunku przełożonego do podwładnego –jakby był jego własnością, a nie pracownikiem firmy… No ale ryba psuje się od głowy. Najlepiej im wychodzi zakup nowych spółek – od razu restrukturyzują. Albo ostatnio modne zatrudnianie stażystów!!! Mają panią dyrektor manipulantkę, oskarżaną o mobbing już 3razy, dalej pracuje. Trzymajcie się z daleka!!!
ex

20.02.2015 21:14

prawie expracownik -dobra rada-uważaj z tym szukaniem, nie zdradź się bo jak się dowiedzą to zrobią pierwszy krok i znajdą na ciebie paragraf... wywalą z dnia na dzień... pamiętam jak ja złożyłam o rozwiązanie umowy to miałam przesrane... monitoring poczty, podsłuchiwanie rozmów, jak składałam raporty to przełożona ciągle podejrzliwa...No więc do końca terminu wypowiedzenia przesiedziałam na l4 :) taka korporacja. Jak pracujesz to cię nie szanują, a jak się chcesz zwolnić to ZBRODNIA! Bo to źle w statystykach wygląda. Piszą na swojej stronie same superlatywy o sobie, ale na zewnątrz opinię mają okropną.

22.02.2015 11:18

Nie ma co narzekać na przełożonych na Famurze Bo są tacy jak kierownik remontu (usunięte przez administratora).jak się dowiaduje że ktoś jest na liście do zwolnień to doradza żeby iść na zwolnienie lekarskie i przeczekać ten okres ale ryzykuje bo sam może się wkopać i zostać zwolniony.
Monter

12.02.2015 20:54

Spróbować zawsze możesz. Montaż to raczej manufaktura, więc nie oczekuj cudownego wyposażenia. Sporo się można nauczyć, zwłaszcza jeśli chodzi o uruchamianie układów. Kierownicy mają trochę wybujałe ego, ale pozatym jest w porządku. Takich kokosów jak na serwisie tu nie zarobisz, ale nie ma najgorzej. Jak jesteś odporny na zrzędzenie i potrafisz myśleć to jakoś przeżyjesz.
Tomek

12.02.2015 17:34

Zainteresowała mnie oferta pracy na stanowisku Monter Elektronik. Na ile tak mniej więcej mogę liczyć na rękę (jestem po technikum elektronicznym)? Jaka atmosfera jest na montażu, jakie wyposażenie? Warto próbować, czy sobie podarować?
Zwionskowiec

12.02.2015 16:31

Wie ktoś czy w tym roku będzie piknik z Solidarnością?
Wąsaty Janusz

12.02.2015 16:58

Piknik to nie wiadomo, natomiast pewny jest wyjazd na grzybobranie. Literek do koszyczka i dalej w las.
Amper

12.02.2015 11:40

tako praca na famurze... roz na dole roz na górze (serwis coś o tym wie, pozdro chopcy)
zdzichu

12.02.2015 01:33

Skoro dla niektórych D800 to tylko koszty, to co powiecie o FI ?
nick

09.02.2015 20:51

Pamiętać się same dobre rzeczy - a mal tak dobrze ci tu było to zapraszamy spowrotem za stawkę z biedronki. Aha ktoś zapomniał dopisać - jesteś ambitny i aktywny i masz znajomośc to zapraszamy
Sławek

04.02.2015 16:34

chyba muszę zainwestować w okulary bo żadnego narzekania ani komentarzy od Stacha czy Alutki nie widzę ..ale moze działają z zaskoczenia ..mniejsza z tym ... Chociaż w Famurze czasem bywało różnie (mowie o swoim przypadku) to i tak jak ktoś powie coś negatywnego to zawsze ja znajde dwa razy tyle pozytywów. A najfajniejsze jest to że po latach to ja pamieteam tylko dobre chwile bo było ich 99% czasu, ..a że zwalniają i Stachu czy Alutka są z lekka wku...ni to mają prawo być bo robota to nie sr....nie pod miedzą tylko utrzymanie rodziny,wakacje itd jednem słowem życie. ale do tego dochodzi chyba istotna sparawa ..w jaki sposób zwalnija ... bo tutaj gdzieś czytąłem wcześniej ze prowadzili kogoś jak na skazanie. Ja Famur oceniam bardzo na plus i zawsze będe wdzieczny za to co mi Famur dał a dał mi bardzo wiele ...DOSWIADCZENIE.
Arturo

12.02.2015 21:12

Sławek dobrze mówisz, praca na serwisie daje bardzo duże możliwości rozwoju i złapania doświadczenia na przyszłość, na pewno są ciężkie warunki pracy bo szychty zazwyczaj na dole i do tego ciśnienie jak to w serwisie 24h do tego zjebany system czterobrygadowy ale z czasem można się przyzwyczaić i iść do przodu. Ludzie na serwisie byli (są) zajebiści, zdarzają się czarne owce ale to raczej pojedyncze przypadki jak wszędzie. Ja zachęcam do składania papierów na serwis, praca ciężka ale moim zdaniem warto zwłaszcza że zarobki bardzo dobre. Pozdrowienia dla chłopaków z serwisu. Serce zawsze z węgla! :)
Serwisant

12.02.2015 21:40

Faktycznie, dużo chłopaków co zaczynali u nas w serwisie robią teraz kariery w międzynarodowych korporacjach (Rockwell, Siemens itp). Jest ciężko, ale warto!
do ja

03.02.2015 19:39

Kobito, księgowość jak księgowość! Siedzisz 8 godzin przed komputerem, wklepujesz faktury z papieru do systemu i z utęsknieniem czekasz urlopu albo świąt. Proste!!!

03.02.2015 18:09

A czy ktoś mógłby powiedzieć coś na temat pracy w księgowości?
slask

03.02.2015 18:08

Oj zebys wiedzial dzieje sie. Wszyscy ktorych pracodawca smial zwolnic odreagowuja tutaj patrz Pan Stanislaw czy Pani Aleksandra
do slask

03.02.2015 21:32

A o jakim Panu Stanisławie piszesz?
slask

04.02.2015 06:37

Pracowal w finansowym
Sławek

03.02.2015 10:08

o kurde ale tu się dzieje ..przypadkiem wlazłem na tą stronę i co ja paczę....cztery lata temu odszedłem z Famuru a przez ten czas widzę że rewolucja za rewolucją...serdeczne pozdrowienia dla całego servisu --sercem zawsze z Wami bo same as jesteście :). Sławek Chmiel
do Heniek

31.01.2015 11:47

to ten Roman co nigdy nie trzeźwieje i wódke z targów wynosił ???
do do Heniek

02.02.2015 21:41

Masz na myśli tego, co to kiedyś się lansował po fabryce w błyszczoncym odpustowym ancugu zaraz po tym jak go awansowali z robola na kierownika?
slazok

30.01.2015 12:21

Famur jest wymarzonym miejscem pracy dla ludzi aktywnych i ambitnych, którzy cenią sobie równowagę między życiem zawodowym i prywatnym. Faktycznie jeśli ktoś oczekuje, że w pracy może być bierny, wszystko otrzymywać na tacy i nie wolno mu zwrócić uwagi to po przygodzie z Famurem pozostanie mu tylko narzekanie na kierowników i dyrektorów. Pozdro
Heniek

30.01.2015 20:51

Cześć Romeczku! Co tam u Ciebie?
borsukk

27.01.2015 14:28

Ja już nie pracuję od kilku miesięcy w . Dali propozycję i zgodziłam się . Teraz żałuję,że dałam się oskubać Ale zgadzam się z opiniami jw praca w ogromnym stresie Współczuję młodym . Trzeba wielkiej determinacji aby godzić się na brak szacunku od kolegów i przełożonych.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Famur?

Kontakt - Famur

al.Roździeńskiego 1b 40-202 Katowice

walon

27.01.2015 13:47

Na stolki z D800. Z D800 zwolnili ludzi a tera chca zatrudnic by za chwike zniwu zwolnic
Ciekawy

29.01.2015 20:37

Jakiś czas temu ktoś tutaj wspominał o przeniesieniu działalności D800 w outsorcing, teraz mówi się o tym że zatrudniają. Która wersja jest więc prawdziwa?
Zwiszdrzoł

29.01.2015 21:13

Skomplikowana sprawa. Z jednej strony D800 to ogromne koszty dla firmy a z drugiej żyła złota dla synekur które się tu przez lata potworzyły. Prawda że w obliczu odcięcia od tej żyły złota będą robić wszystko aby temu zapobiec. Outsorcowanie większości zadań D800 wydaje się być najbardziej dobrym posunięciem, niestety wielu tzw. "dyrektorów" i "kierowników" może się nie odnaleść w nowej żeczwistości po utracie pieczątki.
majster

26.01.2015 20:56

na serwisie będą potrzebować, kilka osób ma iść na wyższe stołki, zarobki pomiędzy 4-7k netto jedyny minus to system czterobrygadowy i nadgodziny ale ogólnie spoko
Jujcik

26.01.2015 21:15

Weś nie pisz takich rzeczy o tych zarobkach bo tym lebrom z D800 żyłka w doopie penknie.
naprawde?

23.01.2015 14:11

Pchła? Czy pracowałaś kiedyś w normalnej pracy? Trudna firma? Nigdzie tak się zle nie pracuje. Moja szefowa wrociła z macierzyńskigo i teraz mamy w dziale dwie. Perzełożoną i wice i chyba nie wiesz co mówisz bo tu się naprawdę tyranizm z mobingiem i chamstwem przeplatają. Fajną przełożoną nam do firmy nowokupionej przenieśli. Ja twż się nie dziwię, że ta nowa hrka odeszła. Pozytywnych ludzi się przenosi lub zwalnia bo nie pozwalają zarzadzac przez zastraszenie. Tak, zastraszenie.

23.01.2015 08:52

Bardzo dużo ludzi na poziomie pracować musi teraz poza strukturami
Srenszu

26.01.2015 17:57

Za to dużo ludzi poniżej poziomu jest na kierowniczych stanowiskach. Wieczorowo mature mają zdanom a wyżej srajo niż rzić majo. No ale na układy ni mo rady.
pchła szachrajka

23.01.2015 00:21

No, trudna firma. Jak każda.Ale trzeba przyznać, że jak już zwalniają, to nawet jak cię na kłamstwie złapią i na różnych takich, to zamiast dyscyplinarki proponują pracę 'poza strukturami', bez srania w papiery. I nie obrażajcie ludzi - mnóstwo osób na poziomie tam pracuje.
Miła

21.01.2015 09:57

Mobing! Mobing! Mobing!
byly pracownik

21.01.2015 09:51

Mi tez sie wydaje, ze hry sa tam nie potrzebne. Ja tez wkrotce bede odchodzic z famuru. Hry sa tam po to by ci zrobic ocene okresowa, robia ja tylko jak chca cie zwolnic, a potem ci pani przedstawia ocene i ostrzega, chwile potem dostajesz telefon z kadr i po tobie. Tak sie tam ludzi trakruje. Moim zdaniem to hry tak doradzaja. A reka faktycznie reke myje, nie tylko z kosciolem sie dogadaja by podatnikow wydutkac a wy sie dziwicie, ze zwyklego czlowieka na szaro robia.
bzdury piszecie

21.01.2015 09:25

Piszecie bzdury. Pracujecie przeważanie przez lata i tu swoje żale wypluwacie. Jak jest tak zle to czemu się nie pozwalniacie. Nikt was nie trzyma sila! A ten HR to caly taki sam, nic nie robią tylko druczki wymyślaką. Nie wiem po co pracują bo tylko zament siej ą. Damulki jedne. Ja pracuje od 10 lat i nie marudzę.
kluczyk

21.01.2015 08:23

Czy ktoś wie czy z Famaku też nas wyrzucą na bruk?
Gówno prawda

20.01.2015 22:14

Prawda Olu :) Powodzenia!

20.01.2015 20:44

powinnam była napisać, że nie że odchodzi, u nas się mówi, że będzie pracowała "poza strukturami grupy famur" :D

20.01.2015 20:40

Zawsze się znajdzie jakiś hejter. Świetna babka z Oli i dobry szef. Najlepszy jakiego miałam w Famur. Szkoda, że odchodzi w marcu, znajdą nam znowu nowego szefa, który będzie jak mantrę powtarzał słowa B.Z.i znów nas nikt nie będzie rozumiał i traktował po ludzku.
xXx

20.01.2015 19:40

i bardzo dobrze, że Pani L. już nie ma. Nawet jej podwładni nie mogli z nią wytrzymać. Jedno co można powiedzieć, to że jest fałszywa i mówi tylko to co jest dla nie wygodne. o ubiorze do pracy to nie wspomnę...
spox

19.01.2015 23:54

Niestety ludzie na poziomie długo w tej firmie się nie utrzymuja a szkoda.
FUJARA KTÓRA TAM ROBI

18.01.2015 20:47

Wartoście już dawno znikły albo są wystawiane na pokaz.teraz nie liczy się pracownik szeregowy niech ma te 1600 zł . A odpowiedż jest tylko jedna "JAK CI NIE PASUJE TO SIĘ ZWOLNIJ!!"
zmobowana

17.01.2015 11:39

Firma chwali się wartościami, których nie ma. Zgłosiłam mobbing bo mnie szef doprowadzał do stanu, w którym nie dawałam rady, wypluta, wymęczona, sponiewierana... i co... ręka rękę myje. Jedyna osoba to pani dyrektor Aleksandra L. próbowała mi pomóc, chyba jedyna w tej firmie, która szanuje ludzi, ale tam się nic nie wskóra,nawet ona nie zdołała mi pomóc, było jeszcze gorzej, złożyłam wypowiedzenie i wreszcie po raz pierwszy przespałam całą noc. wolna... a tak chciałam pracować w Famurze, bo kiedyś sądziłam, ze w firmie z takimi wartościami będzie się dobrze pracowało, a wartości to tylko PR. Ludzie daleko od Famuru, chyba, że marzycie o psychiatrze
Gość

19.01.2015 23:14

Pani co ci pomagała, też podobno odchodzić będzie, jak już dyrektor HR, który pracuje od niedawna myśli o odejściu to znaczy, że naprawdę nic się w tej garażowej mentalnie obłudzie nic nie zmieni. Mi też szkoda, super szkolenie z komunikacji zrobiła, szkoda że zarząd nie zamierza się nauczyć jak ludzi szanować
CIEKAWOŚĆ

27.01.2015 10:15

Coś mi się wydaje, że "zmobowana" i Aleksandra L. to te same osoby :):):)

18.12.2014 19:41

co sądzicie o wybudowaniu dwóch wież w Katowicach przez znaną firmę
Jujcik

19.12.2014 19:48

A co mamy sądzić? Oby się nie skończyło na parkingu żwirowym, jakich w centrum Katowic jest pełno w miejscu obiecanych "ynwestycji", tylko niech wybudują dwie wieże aż do samego nieba. Do boju Famur!

26.11.2014 21:11

Kto pracuje w tej firmie jest traktowany jak przedmiot, który można w każdej chwili wywalić do kosza. To obóz pracy pod terrorem zmanierowanych kierowniczków po zawodówie i wieczorówie.

27.11.2014 12:23

zgadzam się pracownik traktowany jako przedmiot trzymany tak długo na jak długo jest potrzebny ,inny temat wczoraj słyszałam ,że budynek co został kupiony będzie zburzony i powstaną dwie wieże jestem ciekawa czy takie jak te co zostały zaatakowane na Manhatanie
były

22.11.2014 14:16

Jako solidna firma i marka Glinik zwalnia ludzi nawet w święta, nie szanują ludzi taki zakład omijać z daleka.

18.11.2014 15:18

Kumotr

18.11.2014 18:11

Jak to jakim sposobem? Sposobem urodzenia - to chyba córka swojego ojca będącego prezesem innej spółki Glinik?
Kumotr

21.11.2014 20:05

No prezesem raczej nie zostaniesz, ale na każde normalne stanowisko pracy możesz spokojnie aplikować. Co byś chciał robić w Famurze?

Zostaw merytoryczną opinię o Famur