Famur

• Bytom

3. Opinie o pracodawcach Katowice
  5. Opinie o Famur

Opinie o Famur Katowice

Nie przegap nowości o Famur!

Odp

03.11.2015 11:31

Wyobraź sobie ze rozmowy i selekcje w Fiutkowie trwały ponad miesiąc przed rozbiorami. Kogo przenieść, kogo wywalić kogo zostawić. Myslisz że kto decydował? Dam ci podpowiedź: żaden z kierowników nie stracił pracy, jeden przeszedł do remagu na wyższe stanowisko a jeden na d800 tylko dlatego że przenieśli tam cały dział.
    do gościa

03.11.2015 16:49

Na Remag poszedł niejaki Owsik. Ale podobno się z Malinowym nie dogadał i poszedł w pizdu.
    Albery

27.11.2015 18:44

Kto jest teraz dyrektorem operacyjnym ?
    inżynier

03.11.2015 09:43

Jako były pracownik FI chciałem pozdrowić cały dział produkcji. Zawsze dobrze się z Wami współpracowało. Panowie, macie dużą wiedzę i dzięki naszemu wspólnemu doświadczeniu udało się zbudować kilka na prawdę dobrych urządzeń. Niestety sposób zarządzania pozostawiał wiele do życzenia przez co czasem zdarzały się tarcia między działami.
    elektro

02.11.2015 22:06

Witam obecnie aplikuje na stanowisko montera elektryka, proszę kolegów elektryków o informacje. 1.Jakie warunki finansowe? 2.Jakie zmiany? 3. Czy typowe sprawy montażowe czy uruchomienia też jeśli tak czy wyjazdy służbowe? Umowa o pracę czy śmieciówka poprzez firmę z zewnątrz ? Z góry dziękuje za odpowiedzi.
    do elektro

03.11.2015 16:46

Daruj sobie. Twoim kierownikem będzie Ponton. Lepiej chyba smażyć frytki w McDonaldzie.
    tomasz

02.11.2015 09:52

Servis to juz praktycznie nie istnieje ...biuro wdrożeń -perełka servisu rozwiązana ,chłopców pod produkcje wciągneli ...ehhh szkoda gadać
    Marzyciel

02.11.2015 17:24

Zwija się Famur, zwija. Złote czasy już za nami, kto może niech ucieka zanim ten okręt na dobre zatonie.
    Serwisant

01.11.2015 23:08

A jak tam życie płynie na serwisie w famurze? Pozdrawiam

30.10.2015 21:04

do wertyu

30.10.2015 21:56

Zrobi ktoś porządek z tym botem? Po chooj ten spam tutaj wisi?

26.10.2015 22:33

Chyba mieliście trudne dzieciństwo, że tak sobie słodzicie.
    Roman

22.10.2015 13:55

Dobrze mówi!! Polać mu i mi też przy okazji!!!
    Kaczor et consortes

22.10.2015 15:12

Romeczku! Z Tobą zawsze się napijemy!

18.10.2015 21:37

Ja jako pracownik tejże firmy oceniam wasze wypowiedzi jako brak szacunku do samego siebie ,piszecie jeden na drugiego a pracujecie obok siebie ,udając że się nie znacie. Każdemu żal (usunięte przez administratora) ciska że to nie on awansował .Zwykłe (usunięte przez administratora) elektryki.Pozdrawiam
    do miernot

18.10.2015 00:14

Prowadzenie monolgu z samym sobą, klasyka tego wątku. Jak wam tak źle i uważacie , że stać was na więcej to świat stoi otworem. Jeżeli jesteście tacy dobrzy to wezmą was z otwartymi rękoma. Problem chyba jednak w tym, że nie jesteście nawet średni i jedyną formą dowartościowania jest pomawianie innych. pozdrowienia dla prostych ludzi z D800

17.10.2015 18:50

do yhym

17.10.2015 18:58

Nie kojarze tej "ksywki", rozwiń to jakoś.
    franca

16.10.2015 23:29

Beatka nas uratuje, taka wykształcona światowa kobita
    Arystoteles

16.10.2015 19:08

Jeżeli chcesz uniknąć krytyki: 1. Nic nie mów, 2. Nic nie rób, 3. Bądź nikim. Arystoteles
    do zdzicha

15.10.2015 18:50

Taaa na pewno wszystko produkcja juz to slyszalem od takiego super fachowca z brodą i 200 kilogramową nadwagą ten nie wiem po jakiej szkole ale mowil ze jest i konstruktorem bo wszystko po nich naprawial do tego mega monter oraz super serwisant dolowy.... tacy fachowcy
    Do hejterów

15.10.2015 09:54

Widzę ze niektórym zmiękła rurka i spokornieli jak się okazało z czym się wiąże "pozamiatanie" FI i co spadło na barki D800. Wcześniej w "śmierdzącym guwnie" babrał się FI, z każdym problemem walczyli ludzie z FI. Teraz niestety Wy musicie się w nim babrać bo zabrakło FI, trochę chyba na Wasze własne życzenie bo wszyscy dobrze pamiętamy te hejty na FI (niekoniecznie na goworku). Są oczywiście na D800 ludzie zdolni i kumaci, tylko czy oni dadzą radę zastąpić tych kilkunastu inżynierów z FI? Czy ten jeden informatyk z D800 daje radę z robotą za czterech informatyków z FI? Sami widzicie że wcale nie było tak że FI "nic nie robiło poza piciem kawy". Szkoda że dopiero teraz zaczynacie to rozumieć.
    zdzichu (ten prawdziwy)

15.10.2015 18:11

chyba kolega z FI ;) Ale kto narzekał na FI, przecież wiadomo, że jak obija się kilka osób, to wpływa to opinię o wszystkich. Nie przesadzaj, że FI walczyło ze wszystkim, raczej produkcja (D3 teraz D800) uruchamiała wszystko i poprawiała błędy konstruktorów z FI, bo niestety projekt był zakończony i nie było godzin na zmiany, no ale to raczej wina zarządzających, a nie ludzi z FI. Teraz część z FI przeszła pod D800 i raczej komunikacja się poprawi. Marek zrobił inż - czy to źle? Jak zazdrościcie, to też zróbcie. Komu się nie podoba, to po co pracujesz w "firmie z układami" ?
    Do hejterów

15.10.2015 19:47

"Teraz część z FI przeszła pod D800" O widzisz! Skoro FI było tak złe i ludzie tam pracujący tacy choojowi to po co ich teraz bierzecie do siebie? 90% wszelkiego zła jakie "zaznaliście" od FI było winą takiego wysokiego pana z bródką. No ale w myśl przysłowia "cygan ukradł a kowala powiesili" wszystkiemu winni oczywiście byli szeregowi pracownicy FI i na nich trzba było wieszać psy przez te wszystkie lata.
    Marek B

15.10.2015 05:48

Nie planowałem zabierać tutaj głosu ale jednak muszę wypowiedzieć swoje zdanie. To że mnie opluwają, trudno, prawo sieci, nie będę tego komentował. Jednak nie mogę czytać jak dwie strony opluwają siebie. To forum powinno służyć opinią dla potencjalnych kandydatów do pracy w naszej Firmie. Bardzo cenię współpracę z FI i podziwiam ich zespół za ich kreatywność i innowacyjność. Jednak pragnę dodać, że osobiście szanuję wszystkich ludzi z którymi współpracuję, niezależnie od ich wykształcenia. Powinna się liczyć konstruktywna współpraca dla dobra naszej Firmy. Chciałbym do wszystkich zaapelować o zaprzestanie wszelkich hejtów, to czyta cała Polska.Przypomina to niestety naszą scenę polityczną. Pozdrawiam Wszystkich bardzo serdecznie. Marek B.
    nie przeginajcie

26.10.2015 22:49

Pontona się nie czepiajcie, gość może jest dziwny ale jakby nie było zaczynał z Kaczorem od samego początku i razem z Markiem rozkręcali ten cały interes a dla Marka szacunek za inżyniera, takich ludzi Nam trzeba
    Jarząbek, trener drugiej klasy

27.10.2015 09:18

Łubudubu łubudubu niech nam żyje prezes naszego klubu, niech żyje nam!

14.10.2015 21:54

Tak sobie czytam powyższą "dyskusję" i aż żal patrzeć co robi z człowiekiem zdobycie tytułu inżyniera w wieku 50 lat. Jak bardzo w pupie się poprzewracało, jak bardzo nosek (i wąsa) w górę zadarty nosimy, jak bardzo gardzimy innymi. Ale dziś skończyć studia może każdy (usunięte przez administratora) każdy tłumok (zwłaszcza jak płaci za szkółkę niedzielną) więc nie jest to żadnym powodem do dumy.
    Jurand z Bogucic

14.10.2015 21:45

Tomek! Jak ty wytrzymujesz z takimi pieniaczami! Pozwalniaj ich wszystkich! Podeślę ci swoich ludzi i będziesz miał spokój!
    doFI tfu

14.10.2015 20:19

Częstochowski ynż, krętacz nad krętacze. Oszukiwał Ryśka z uśmiechem na twarzy. Szkoda, że nie do końca przeprowadzono proces restrukturyzacji bo jeden wrzód jeszcze został.
    do thomasa

01.11.2015 18:30

"Dlatego nie zgodzili się przejść na D800" - przecież nikt nikogo o zgodę nie pytał, D800 wzięło sobie tych "najtańszych" i dzieciatych żeby przypadkiem nie podskakiwali. A co do odbijania kart czasu - przecież ci co przeszli nie mają rejestrowanego czasu pracy więc nie pitol głupot. A wszy i pijawki to siedzą na D800, ostatnio taką jedną zarząd rozdeptał - Świszczoła. Podobno po jego zwolnieniu koszt produkcji elektroniki spadł o 90%, prawda to? Pytanie co teraz z tymi którzy kryli jego machlojki przez tyle lat i z którymi się dzielił prowizją. Tak więc weszki z D800 uważajcie lepiej bo i na was przyjdzie kolej.

01.11.2015 19:07

Dokładnie, to jest niemożliwe aby każdego roku kilka milionów było wyprowadzanych z firmy tylko przez jednego człowieka. Gargamel musiał mieć kogoś kto go krył przez te lata, kto mu te wszystkie zakupy zatwierdzał. Trudno też uwierzyć że nagle proceder ten został odkryty - albo ktoś doniósł (parę awansów po zwolnieniu Gargamela miało miejsce) albo Gargamel przestał się dzielić dolą (to wątpliwe bo i tak zarabiał grube miliony). Pytanie tylko kto najbardziej skorzystał na wywaleniu Gargamela?
    doFI tfu

14.10.2015 19:57

Ile (usunięte przez administratora)kasy ci z prostitutu to tylko Pan Ryszard Wielki wie. Mieli zaprojektować konia a wyszedł im wielbłąd, jak zwykle. Projektów niezliczona ilość co skończyło na śmietniku. Teraz D800 musi po nich sprzątać to śmierdzące g..no. Po dziennych studiach nawet blokowego zasilacza nie potrafili narysować. Żenada, tylko najeżdżać na D800. Wyżej sr..ą niż...
    do Wójcika

14.10.2015 21:32

No to teraz ci po studiach w szkółce niedzielnej narysują ten "blokowy zasilacz", ci co mają "główny" w nazwie stanowiska. A D800 to niech posprząta najpierw po Świszczole i jego defraudacjach.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Famur?

Kontakt - Famur

al.Roździeńskiego 1b 40-202 Katowice

FI

14.10.2015 19:31

Tacy ludzie jak W.jcik czy Siedlik.wski albo Śl.zak i reszta tych ynżynierów to są właśnie "twory" które tworzył przez lata T.H. , dla niego najważniejsze to było zrobić otoczkę wokół siebie swoimi mniej inteligentnymi podwładnymi którzy po otrzymaniu konkretnych stanowisk za zasługi lub dobrych wypłat itp. zgadzali się na wszystko na kablowanie oszukiwanie i robieni przekrętów. A najlepsze jest to że Ci wszyscy fachowcy to ponoć byli dobrzy znajomi, bo przecież jeden drugiego ściągał do PCTG na stanowiska i jeden drugiego polecał i popychał dalej. W głowie się nie mieści że taka duża marka jaką jest Famur posiada tak słabą i źle dobraną kadrę kierowniczą.
    do FI

14.10.2015 22:09

Ale patrząc obiektywnie to w FI też kadra kierownicza była dobierana w bardzo dziwnych okolicznościach - kierownikami zostawali ludzie kompletnie niekompetentni ale z układami, jak chociażby tępy Ferdek czy też wazeliniarze jak np. Bosman. Tak więc "słaba i źle dobrana kadra kierownicza" to problem wszyskich organów organizacji zwanej Famurem, FI nie był pod tym względem żadnym wyjątkiem. Kierownik nie może być kompetentny bo jeszcze miałby czelność podważyć autorytet prezesa/dyrektora czy innego pionowego albo segmentowego ciecia. W myśl zasady BMW - bierny, mierny ale wierny. A że kwintesencją tej wierności są "kierownicy" z D800 no to cóż. Jaki pan taki kram. Szkoda tylko że pan rozwija karierę poza strukturami grupy a jego pretorianie zostali.
    T.H.

13.10.2015 21:26

No jak dzieci. Na chwilę samych zostawić. Panowie ja tam wracam, i zrobię z wami porządek, bo się wam w głowach poprzewracało. T.H.
    Jujcik

13.10.2015 21:47

Jak się cieszę że Pana widzę! Bez Pana tutaj źle się żyje! Prosimy! Niech Pan do nas wróci! Brakuje nam Pana!
    @@

13.10.2015 22:41

Oj Jujcik , terozki już wiem czemu ty na famusie siedzisz i jęczysz , tys taki gupi ze roboty poza nim znoleś nie potrafisz,nic ci nie zostało, kaj indziej cie nie chcą ( takich fachowców maja na pęczki ) wiec siedzisz i piszesz te pierdoły . Żol mi cie chłopie , u niektórych lekarzy mówią o tobie podobnych nieprzystosowani !! Pozdro.
    do Mechaniczny Smerf

13.10.2015 20:59

Albo brak ci ciągłości logicznej wypowiedzi albo nadaje się to do prokuratury. Może zainteresują się tym odpowiednie organy.

13.10.2015 21:36

Świszczoł za darmo nie poleciał. "Odpowiednie organy" czyli RN i TDJ już się tym zainteresowały i to wystarczy. Gdyby nie to, to Świszczoł dalej by "kręcił wałki" (nie mylić ze zrywaniem wałków na Hamowni).
    do Mechaniczny Smerf

13.10.2015 20:38

Koleś, ależ ty wszechwiedzący! Szacun. Powinieneś zagrać w lotto!

13.10.2015 20:52

Nie muszę - byłem zaopatrzeniowcem na Famurze, a to znacznie lepiej niż wygrać w lotto. To co wyprowadziłem na lewo przewyższa znacznie nawyższe kumulacje.

13.10.2015 20:31

Smerfiki, komu wy teraz będziecie robić laskę za 50zł premii? hajcfiga zabrakło, świszczoła zabrakło. No chyba nie Czarodziejowi? To porządny człowiek i chyba z nim te numery nie przejdą? Komu będziecie donosić na kolegów? Wszystkie podstawy waszej kariery legły w gruzach. Drużyna Juranda już idzie was zastąpić. Ale nawet mi was nie żal - sami zapracowaliście na swój los.
    krętacz

13.10.2015 19:19

Niech mnie ktoś przytuli. DK.
    fituliten gyszeft

13.10.2015 18:33

Nie płaczcie dziewczęta, w TESCO do wykładania towaru także potrzebują ludzi.
    TfurcaChaosu

13.10.2015 17:49

Lepsze to niż banda włazidupów z D800 co to na lizaniu tyłka TH porobili kariery na fabryce.
    tfu

13.10.2015 17:59

Mamy tu chyba przedstawiciela pozamitanego fi
    TfurcaChaosu

13.10.2015 18:52

Módl się synku aby się tu nie zaczęli pojawiać przedstawiciele pozamiatanego D800.
    Go Global

13.10.2015 17:27

Banda zakompleksionych,zawistnych i bez ambicji troli wypowiada się tutaj. Żenada i wstyd.
    TH

13.10.2015 00:38

Go Global !!!
    x

13.10.2015 08:09

Niesamowita ilość troli i prowokatorów !!!! Żenada !!!!!
    TH i koledzy ;)

13.10.2015 16:59

eee następny ponurak...
    do Zdzicha

11.10.2015 08:36

"Większość nowozatrudnionych, na podobnych stanowiskach ma tak samo" To jest oczywiście oficjalna wersja, aby nie wzbudzać niepokojów społecznych wśród pracowników. Pensje są tajne więc i tak nikt nie jest w stanie tego udowodnić. No chyba że zwionzki.

11.10.2015 14:31

Jak nie wiesz, to się nie wypowiadaj. Ten co ma inż nie był po zawodòwce :)
    do Zdzicha

11.10.2015 21:48

Mature eksternistycznie czy też wieczorowo zdawał, a wcześniej tylko ZSZ o profilu RTV. Chyba że innego inżyniera masz na myśli.

11.10.2015 02:05

Większość nowozatrudnionych, na podobnych stanowiskach ma tak samo jak ci z ptcg, na polibudzie inż za nic nie dają, czyli raczej chodzi o zazdrość :)
    xxx

09.10.2015 22:59

taaa dyszka... :-) w (usunięte przez administratora) byłeś i gó..o widziałeś...
    do Gregora

09.10.2015 21:14

Dziwisz się że ludzie z większym stażem zarabiają wiecej niż ci z mniejszym? To chyba powinno być normalne? Chociaż faktycznie te dysproporcje jakie tu występują są dość znaczące. A jeszcze większe są po przyjsciu tych lebrów z Instytute, dyszka w brutcie to ponoć u nich norma (nie licząc łamistrajka, bo ten to 50% więcej). I pamiętaj że to właśnie TH powsadzał na kierowniczo-dyrektorskie stołki tych ludzi z PCTG (między innymi tego co to z zawodówki awansował na Pana Inżyniera). Ale jak widać po przykładzie Gargamela i na ludzi TH przyjdzie kolej. A przyjdzie wcześniej niż się wyszystkim wydaje.
    Gregor

09.10.2015 20:12

Może nie wszyscy pamiętają ale kiedyś istniał taki stwór który nazywał się PCTG gdzie między innymi rządził TH, ludzie pracujący obecnie na d800 z tamtych czasów mają pensję dużo większe niż ich koledzy obecnie lub nie dawno zatrudnieni, większość z nich nie ma wykształcenia (choc co niektorzy z zawodowki juz awansowali na inzyniera) ale takie były czasy za TH ze liczyło się tylko kolesiostwo i układy. Układy te i przekręty razem ze złym stanem polskiego górnictwa rzutują stan naszej firmy
    Lolo

09.10.2015 20:03

Masz rację kopex teraz chetnie przyjmuje byłych pracowników zwłaszcza serwisu i nie muszą być wolne etaty u nich, już kiedyś była taka sytuacja przy zmianach na serwisie wtedy famur pozbył sie fachowców dla innej firmy z branży
    do et

08.10.2015 20:39

Myślę że nagana to obecnie najmniejsze jego zmartwienie.
    et

08.10.2015 18:00

Powiedzcie czy niszczoł dostał nagane?
    PrzeszedłemDoKopeksu

08.10.2015 17:41

"Tak, zwalniają, ale nie tych co potrzeba" - no cóż, to się Kopex ucieszy z wysokiej jakości specjalistów. Famur poddaje Kopeksowi coraz więcej frontów bez walki (chociażby "najcudownieszy" system monitorowania ciśnienia w stojakach), prawdziwa kasa jest jak widać w budowaniu osiedli na kościelnych gruntach a nie jakieś tam maszyny górnicze.
    szalony

08.10.2015 13:02

Tak, zwalniają, ale nie tych co potrzeba. Największy przekręt to dzieje się w wyburzeniach i "zlecaniu" po koleżeńsku jednej firmie zadań do wykonania. Ale jakie obecnie stawki teraz chodzą za "wpuszczenie" firmy remontowej na Zakład, to chyba wie tylko jedna osoba, iTD ?! Na bruk idą Ci uczciwie pracujący, reszta zarabiających na boku bawi się dalej świetnie ....

Zostaw merytoryczną opinię o Famur