Spółka Jawna Ład-Komplex Mariola i Piotr Kopocz

Adres: Energetyków 5, 44-200 Rybnik

NIP: 6420019162 KRS: 0000086036

Spółka Jawna Ład-Komplex Mariola i Piotr Kopocz
1 97 6 1

Opinie o Spółka Jawna Ład-Komplex Mariola i Piotr Kopocz

Sprzataczka

Niech pani zglosi ja najszybciej do PIP najlepiej w Katowicach, te wyszystkie braki ktore pani wymienia sprzatajac klatki schodowe.I poczekac na reakcje, w koncu po to oni tam sa .

Wystarczy poczytać panie
@Sprzataczka 26.01.2017 10:07

Kiedy Umowa Zlecenie nie jest Zleceniem Jeśli więc ktoś wykonuje pracę pod nadzorem przełożonego, a miejsce i czas wybiera pracodawca, a nie dana osoba, to wszystko wskazuje na to, że powinna być podpisana umowa o pracę. Przy umowie-zleceniu to zleceniobiorca decyduje o miejscu wykonywania określonego działania, sam też określa czas. Zlecenie nie powinno też podlegać stałemu nadzorowi, a co więcej – zleceniobiorca nie musi wykonywać go osobiście. Zleceniodawca może jedynie dawać wskazówki dotyczące jego wykonania, a zleceniobiorca powinien się do nich stosować

Kum
@Wystarczy poczytać panie 18.12.2018 21:50

Pogodnych Świąt dzięki za piękne życzenia

ciekawe
@Wystarczy poczytać panie 18.12.2018 21:50

Z początkiem roku 2019 wzrośnie minimalna stawka godzinowa z 14 do 14,70 zł dla określonych umów cywilnoprawnych. Zleceniobiorca otrzyma „na rękę” 10,54 zł. Wzrośnie również minimalne wynagrodzenie za pracę z kwoty 2100 zł do 2250 zł brutto.

Edyta
@ciekawe 23.12.2018 22:20

To bardzo istotne informacje - dobrze, że Nam je przekazałeś. Teraz już spokojnie możesz przejść do kwestii, które powinny Cię tu zajmować, a mianowicie do wyrażenia opinii na temat warunków, jakie stwarza swoim pracownikom Spółka Jawna Ład-Komplex. Czy macie tam dostęp do pełnej, bezpłatnej opieki medycznej?

Pop
@Edyta 25.12.2018 14:27

Tak mamy.

???
@ciekawe 23.12.2018 22:20

No to czekamy na wypłatę....

Edyta
@Pop 25.12.2018 19:23

A zatem to bardzo dobrze. W ten sposób pracodawca pokazuje, że w jakiś sposób zależy mu Was. Skoro już zechciałeś mi odpowiedzieć, to byłoby świetnie, jakbyś opowiedział Nam jeszcze o innych kwestiach związanych ściśle z warunkami pracy w Spółce Jawnej Ład-Komplex. Nadmieniłeś już o opiece medycznej. A co z dodatkami pozapłacowymi? Dostajecie jakieś?

Dziwne to
@Wystarczy poczytać panie 18.12.2018 21:50

Swobodny stosunek pracy. Zleceniobiorca ma też przywileje wynikające z samej istoty umowy cywilnoprawnej - zleceniodawca nie może mu narzucić określonych godzin pracy czy miejsca wykonywania obowiązków.A w praktyce jest inaczej pracujemy od 6 do12 jeśli trzeba zostać dłużej nie wypłacaja nadgodzin. Brygadzistka kontroluje nasza pracę praktycznie kilka razy w tygodniu pani W.. A jest na obchodzie pilnuje przestrzegania godzin. O co chodzi.

Mim
@Dziwne to 11.01.2019 13:54

A jak idziecie szybcij to zabierajo czy nie czy macie wolne to zabierajo jak to jes

.
@Mim 11.01.2019 15:26

Jak ktoś idzie szybciej to na swoją odpowiedzialność bo może potem mieć nieprzyjemności mamy być na terenie od 6 do 12 ale teraz człowiek zaczyna już od 5 jak jest na miejscu bo trzeba zadbać o chodniki

Jak można
@Mim 11.01.2019 15:26

Kto idzie szybciej teraz człowiek dopiero zapier.. nicza my nie mamy prawa w czasie pracy załatwiać swoich spraw jak inni a wolnego też ciężko dostać a należy się bo człowiek robi cały Boży rok dzień w dzień

M
@Jak można 11.01.2019 18:18

A gdzie jest napisane od której do której macie robić. Macie zrobić i iść. To umowa zlecenie. No chyba że macie ustna umowę, nie zdziwiła bym się, bo stałe godziny podlegają już etatowi.

Hdhe
@Mim 11.01.2019 15:26

Tylko jak przychodzimy na 5 żeby nadgonic robotę żeby się komuś krzywda nie stała na chodniku tego się nie widzi. Sami przyznaliscie że kontrolujecie nasza pracę i godziny więc jest to zaprzeczeniem tego co powinno być w umowie zlecenie. Wszysko tu nie gra. A szkoda bo praca fajna.

Moderator
@Mim 11.01.2019 15:26

Czy przy wypłacaniu wynagrodzenia zleceniodawca prowadzi ewidencję czasu pracy zgodna ile faktycznie godzin zostało przepracowanych?? Czy w dokumencie jest wykazania liczba godzin w ramach których ma wykonane być zlecenie? Proszę pamiętać o kilku zasadach które powinny być przestrzegane przez pracodawcę prwy umowie cywilno-prawnej(zlecenie) 1.Jeśli wykonujesz obowiązki na podstawie umowy-zlecenia, nie musisz wypełniać poleceń. Zleceniodawca nie może np. nakazać Ci przerwania pracy i zrealizowania dodatkowego zadania. 2.Masz prawo zrezygnować w każdej chwili. 3.Możesz korzystać z płatnego zwolnienia. Czy w państwa firmie są przestrzegane te zasady.

Tosia
@Moderator 13.01.2019 14:16

A kto to stoi ile by było tych co stojo to nic sie nie mówi ci sie robi fajnie idzie siedziec czy jak porabane czy jak a zreszto mam to gdzies mie tam pasi a inni moga isc roboty jes w pierony wszendzie kaj sie nie obrucisz

Jo robia
@Tosia 13.01.2019 15:02

Robota jest fajno ale trochę więcej dejcie w kopercie bo idzie do góry wszystko i skończcie pilnować jak w specjalnej szkole my stare baby wymy co trza zrobić jak my momy regulamin trzymejcie się wy też trochę tego co trza a budzie dobre

nie ma pracownikow

nie ma chętnych do tej pracy za te pieniadze nie ma i nie gadajcie ze macie ludzi i jak nie pasuje won dobze wiecie ze naginacie przepisy gdzie brgadzista pilnuje ciagle jak dzieci w przedszkolu nie ma skarg robota zrobiono tle lat juz wiec o co codzi po co

Gość

Przyjmują do pracy pijaczki z marginesu baby więcej nie robią niż robią bo ciągle wolne a my za nie musimy robić a kasa ta sama jak to jest ciągle ktoś odchodzi zuca kluczami istny młyn nie będzie lepiej jak się nie zmieni pieniądz

Edyta
@Gość 16.11.2018 10:16

Wydaję mi się, że powinieneś raczej skupić się na opisywaniu warunków oraz samej specyfiki pracy w Spółce Jawnej Ład-Komplex, a nie na tym, kogo tam zatrudniają. Powiedz, czym właściwie zajmujesz się w strukturach tej firmy. Pracujecie w oparciu o umowę o pracę, czy zlecenie?

Nie oceniejmy
@Gość 16.11.2018 10:16

Ludziom o których piszesz się pomaga a nie ich eliminuje z życia taki problem może w każdej chwili być naszym problemem oby nie ale to jest trudne do pokonania czasem trzeba lat by z tego wyjść to też są ludzie gdzieś się pogubili

Kk
@Nie oceniejmy 16.11.2018 14:51

Ja to rozumiem tylko takie osoby przychodzą na chwilę porobia moment zostawia (usunięte przez administratora) który potem trzeba doprowadzić bo jak są to robią po lebkach a potem ich nie ma i są zastępstwa ale to nie dziwne za takie pieniądze garstka będzie robić na poważnie te co faktycznie muszę robić bi sytuacja zmusza i szanują robotę i co chwilę nowa widzi c się w firmie wyrabia a potem chodzą u obmawiaja a potem pretensje do innych

Ulica
@Nie oceniejmy 16.11.2018 14:51

Ale nie kosztem innych bo robotę za taką trzeba zrobić a my nie mamy mało swojego potem człowiek lata jak opętany nikt tu nie chce robić na tych warunkach za te pieniądze i przy wstretnych zadach pani W.... y na czele z adms dlatego jesteście zmuszeni przyjmować takich ludzi zawsze to jakiś pracownik tylko że potem taki normalny pracownik bez nałogów chodzący do pracy systematycznie ma dowalonych obowiązków bo tamten nie robi a jak robi to po lebkach ale jak to mówią jaka płacą taka praca do siego...

Zgadzam się
@Ulica 27.12.2018 18:18

Święte słowa!!!!

Edyta
@Zgadzam się 28.12.2018 12:45

W swojej dyskusji poruszacie kwestie, które akurat na tym forum powinny nieco mniej Was zajmować. Twój wpis także nie skupia się najistotniejszych tu rzeczach. Jak mniemam - jesteś zatrudniony w Spółce Jawnej Ład-Komplex, dlatego też zachęcam Cię, żebyś skoncentrował się przekazaniu Nam wiedzy o tamtejszych warunkach pracy. A może wiesz, czy posiadają tam jakieś wakaty dla osób z małym stopniem niepełnosprawności?

Kum

Zdrowych i Pogodnych Świąt dla wszystkich absolutnie wszystkich których lubimy nie lubimy bezwzględnie WSZYSTKICH i dobrego ROKU 2019

Wesołych

Niech magiczna moc wigilijnego wieczoru przyniesie Ci spokój i radość. Niech każda chwila świąt Bożego Narodzenia żyje własnym pięknem, a Nowy Rok obdaruje Ciebie pomyślnością i szczęściem. Najpiękniejszych świąt Bożego Narodzenia

Piękne
@Wesołych 14.12.2018 19:30

Piękne życzenia Wszystkim takich pięknych życzeń

Edyta
@Wesołych 14.12.2018 19:30

Serdecznie dziękujemy Ci za te piękne życzenia świąteczne. Ale chyba jednak sam mi przyznasz, że najlepiej byłoby je złożyć w sposób bezpośredni, a nie na forum. Tutaj rozmawiamy o szeroko pojętych warunkach pracy w Spółce Jawnej Ład-Komplex. Powiesz Nam, za co jesteś odpowiedzialny w strukturach tego przedsiębiorstwa? Później przejdziemy już do innych kwestii.

Brygadzistki nie są postronne

Dużo wymagań!!! a warunki kiepskie płaca umowa zorganizowanie określenie dokładnych obowiązków w pracy i jednakowa ocena każdego pracownika

tak
@Brygadzistki nie są postronne 04.05.2018 14:19

mobbing

Tak było
@tak 10.12.2018 18:27

Mom za 9 do 10 godzin 1500 kaj idziej a wy za 5 abo 6 1250 liczcie za 8 jest 1530 na reka polowa to jes 750 robimy wszyscy oprocz tych co dostaja z opieki za darmo 500 plus nie było nic nawet w soboty my robili a teraz makabra .....

Juj
@Tak było 12.12.2018 16:56

Posłuchaj mądralo OPS i 500 plus to indywidualna i przedewszyskim prywatna sprawa każdego i nic ci do tego skoro to jest to się z tego korzysta jeśli się kwalifikuje a jak zazdrościsz zrób se dzieci i też dostaniesz. Nie rozumiem co to ma wspólnego z tą firmą nie ma się czym bronić to się czepia tematu nie mającego nic, Wspólnego z tematem firmy. Ale nie dziwię się jedna. Pani brygadzistka zawsze umiała się wtrącać w prywatne życie pracowników komentować go a czasem na tej podstawie oceniać stosunek do pracy. Za dużo sobie pa i pozwala jak ktoś tu kiedyś napisał z buciorami se możesz wlazic do chlewa a nie w prywatne życie. Porównania teraz się robi a niedawno jak człowiek robił 7 godzin czasem więcej miał płacone 800 zł to było wporzadku tak??? Tego się nie pamięta. Za te lata powinniście się t te raz nie odzywać i dać godnie zarobić. Sprawa druga różnice w zarobkach temat ucichnol do czasu...

Jo
@Juj 12.12.2018 18:57

Ok sory korzystaj i tyle........

Hm
@Jo 12.12.2018 19:09

Ja nie napisałam że korzystam ale znam osoby co mają na dzieci 500 plus i uważam że po to to zrobili żeby to brać więc nie rozumiem irytacji i zazdrości.

Nnn
@Jo 12.12.2018 19:09

Jak się pracuje i ma 500 plus to jest ok ale te lebry co żyją tylko za to i do roboty się nie rusza bo po co za to trzeba by się było wziąść. A ty skoro tak strasznie ubolewasz nad tym że ktoś to ma a ty może nie narob se dzieci i też dostaniesz i od razu emerytura ci podskoczy bo w tej firmie z tego co wiem nie dostaniesz żadnej. A skoro tak bronisz jej wizerunku i opinie musisz mieć dobrze w kopercie albo normalna umowę. Bo niestety tu w parze nic nie idzie. Skoro zarobek jest taki super i jest wręcz porównywalny do etatowego dlaczego nie jest udokumentowany normalnie.

Jo
@Hm 12.12.2018 23:13

Nikomu niczego nie zazdroszczę niech bierze pełnymi garściami na zdrowie my tego nie mili zdrowych świąt i tylko o to chodziło

,,,,,
@Jo 13.12.2018 17:35

pretensje do rządu !!!! ale nie rozumiem co to ma wspólnego z warunkami tu w pracy czemu ma służyć ten komentarz wogole wnioskuje ze uważasz ze jak ktoś ma pomoc od państwa to tu ma zarobić mniej czy jak ????w jakim celu ten komentarz został napisany masz kogoś konkretnego na myśli??kiedyś mieszkania dostawali teraz nikt ci nie da i nie ma możliwości go za grosze wkupić,kiedyś jak się nie chciało uczyć szlo się robić na kopalnie i się naprawdę fajnie zarobiło były dodatki na rozpoczęcie szkoły na duza rodzinę 14.barbórki itp premie świąteczne teraz porobili firm jak ta i wszędzie wciskają śmieciówki kombinują kręcą płacą grosze.mam pytanie będzie jakaś premia świąteczna pewnie nie.

Oj
@,,,,, 13.12.2018 18:57

Nie kazdy mial to o czym piszesz wesołych

szkoda slow....
@Oj 13.12.2018 19:10

Nie nie każdy ale większa płowa tak.Bylo łatwiej lepiej się zarabiało praca byla i to konkretna szlo wybierać a teraz młodzi uciekają za granice bo porobili firm i wszędzie śmieciówki.Gdzie ci ludzie będą szukać emerytur.Szewstwo za niedługo se będzie odpoczywać a co z młodymi.Ja mam dzieci za granica nie widuje ich bo tu robić nie chcieli ja zostałam mam emeryture ale muszę dorabiać.

pracownik wodzisław

Z okazji Świąt Bożego Narodzenia wielu głębokich i radosnych przeżyć, wewnętrznego spokoju, wytrwałości i radości oraz błogosławieństwa Bożego w każdym dniu nadchodzącego Roku

Wesołych świąt.

Niedługo święta teraz okres adwentu_oczekiwania ludzie uspokujcie się po co te kłótnie dajcie spokój teraz tuż przed Bożym narodzeniem. Nic się nie zmieni więc nie warto się spierać. Ja życzę wszystkim wesołych świąt. Najserdeczniejsze życzenia z okazji nadchodzących świąt Bożego Narodzenia. Wiele ciepła i radości przy wigilijnym stole. A w nowym roku pomyślności.

Tur.

Naszo kazala nam okna z piwnic myć ostatnio do czego to już doszło kiedyś styklo Miotla obmiesc od pajeczyn teraz już to za mało wygląda że okien do mycia mamy według nich za mało kpina

heee
@Tur. 17.11.2018 15:59

chyba zartujesz to juz przesada !! ale od strony piwnic tez ??? to znaczy ze lokatorom w piwnicach tez musicie myc ? ta baba jest nie powazna te jej lizanie du...y to juz przesada .

bb
@Tur. 17.11.2018 15:59

do reszty powariowali ja nazet w domu tego nie robie

Wjd
@bb 18.11.2018 19:26

Dokładnie wymyśla robotę które tak naprawdę nie trzeba było by robić bo jest po prostu śmieszna i nie logiczna ale przecież ona na głowie stanie jak będzie trzeba się spółdzielni Jeszce bardziej przypodobać stare baby będą kleczec przed okienkami i machać niech bierze sałatę i sama to robi też pracuje z w tej firmie i zarabia nie mało

Mysl
@Tur. 17.11.2018 15:59

Ale na śniegu macie kleczec i myć czy jak.. Boże zlituj się

Edyta
@Mysl 21.11.2018 16:22

Może pozostawisz już te kwestie i zechcesz przedstawić Nam, z własnej perspektywy, Spółkę Jawną Ład-Komplex jako pracodawcę. Wnioskuję, że jesteś tam zatrudniona, a więc na pewno wiesz, w jaki sposób funkcjonuje wskazana powyżej firma. Zapewniają Wam tam dostęp do ubezpieczenia zdrowotnego?

Spadaj
@Edyta 02.12.2018 16:43

A ja mam propozycję by ta cała Edyta rzekomy moderator se już poszedł do innej firmy gdyż irytują nas twoje komentarze ie pomagają a jedynie (usunięte przez administratora)

Edyta
@Spadaj 02.12.2018 18:49

Pamiętaj, że na forum o charakterze publicznym zawsze powinniśmy używać kulturalnego słownictwa. Proszę, żebyś już raczej nie skupiała się na mojej osobie, tylko zaczęła w sposób merytoryczny wyrażać swoją opinię o warunkach pracy w Spółce Jawnej Ład-Komplex Mariola i Piotr Kopocz. Macie w niej dostęp do ubezpieczenia, czy raczej nie?

Mig
@Edyta 09.12.2018 12:42

Na to pytanie już padła odpowiedź czytaj dokładnie Edyto komentarze hehe

to śmieszne !!!!

Podejmując prace i będąc na tzw. rozmowie kwalifikacyjnej pani W....a nie powiedziała mi wielu rzeczy które potem wyszły w praktyce.Zostały zatajone szczególne fakty które były by na pewno powodem tego ze grubo bym się zastanowiła nad podjęciem u niej pracy.Na początku jest ładnie pięknie milo ale jak już są wypełnione papiery rozmowa nagle zmienia kierunek i zaczyna dochodzić obowiązków i informacji o których nie było mowy na początku. Papiery dane itp zostają podpisane po miesiącu od podjęcia pracy czasem dłużej a do tego czasu jakby mnie nie było a człowiek pracuje .Potem się dziwią ze kobity odchodzą po przerobieniu miesiąca bo jak w teorii jest inaczej a w praktyce tez nie każdy się na to godzi pracy jest od groma pieniędzy tyle co kot napłakał.Ogólnie mowa jest o sprzątaniu klatek zamiataniu itp rzeczywistość to grabienie hektarów terenów z liści skoszonej trawy żywopłotu plewienie ogródków żywopłotów brzegów bloku (opaski) podcinanie drzewek krzewów wykopywanie wkopywanie przesadzanie sadzenie podlewanie wożenie piachu na zimę wożenie zaległej ziemi gliny potrzebnej do prac odśnieżanie sypanie mycie lamperii okien drzwi balustrad sprzątanie piwnic wynoszenie pozostawionych przez ludzi gabaretow masa zeczy a jestesmy tylko kobietami mamy na to malo czasu chca miec zrobione od razu wszysko a wynagrodzenie za to takie ze sie chce płakać

Zarobić godnie
@to śmieszne !!!! 12.08.2017 13:56

W tej Polsce to się chce już tym wszystkim żygac. Psie pieniądze beznadziejne wypłaty nie szanuje się swoich pracowników my na ich utrzymanie robimy a na swoje już niestety nie da rady zarobić, ja jestem ciakawa czy oni by dali radę za 1200 zł się utrzymać. Takie grosze człowiek ciągle musi dorabiać. Ciągle długi i pożyczki bo ciężko opłacić i wyżyć. Czynsz nie płacone regularnie na leki brak, czasem na jedzenie brakuje. Takie życie to nie życie. Człowiek lubi te prace i robi bo se nie wyobraża siedzieć w doma ale szlag trafia jak na nic nie starcza. Czasem mi się wydaje że te lebry i pijaku maja łatwiej co nie robią. Pójdą do OPS i dostaną więcej niż ja ciężko zarobie.

nnnnnn

ile razy dziewczyny prosily brygadzistke by kupila w uzywanym jakies poszewki za grosze to jak grochem o sciane pogledza i umyja tak sie nauczyli jak by sie nie umylo okien bo by nie bylo czym zastrajkowało moze by jakis skutek byl na wszysko szkoda pieniedzy po co jak dziewczyny kupia przyniosa z roku na rok ten sam problem ale jakos to jest kolezanki kupuja plyny do szyb szmaty plyny pahnace papierowe reczniki rekawice bo to co dostajemy do kpina albo byle jakie srodki najtansze albo w takiej ilosci ze po tygodniu nie ma po tym sladu a czysto chca miec doplacajcie glupie

Mysl
@nnnnnn 21.11.2018 15:05

Jak ja pracowałam kilka lat temu wszysyko miało się z odzysku wyciągało sie z kontynera co po padło kurtki buty pościel i było w czym chodzić i czym myć teraz widzę podwyżki jest za co kupić jak ja robiłam było 800zl podnieśli ale i tak wielkie nic patrząc na ustawy i przepisy

Jolanta

Cała ta firma to czysta kpina i żar. Dorabiaja się i się dorobić nie mogą ciągle muszę kraść. Tyle lat i ciągle im mało. Mają domy jeden drugi, mieszkania może Jeszce rodzinę utrzymują. Na wszystkim żałują wydawka to śmiech na sali. Czy ten świat kiedyś będzie sprawiedliwy i przyjdzie dla nas pracowników sprawiedliwość.

Edyta
@Jolanta 10.11.2018 11:13

Oczywiście - szanujemy tutaj zdanie każdego, a więc także i Twoje. Ale być może zbyt pochopnie oceniasz pracodawcę, jakim jest Spółka Jawna Ład-Komplex. Jak długo i na jakim stanowisku tam pracowałaś? Proszę dodatkowo o to, żebyś rozwinęła swoją poprzednią wypowiedź tak, by posłużyła osobom, które są szczególnie zainteresowane tą firmą.

Swiat
@Jolanta 10.11.2018 11:13

Ale bzdury co z tym swiatem sie robi

Haha
@Swiat 10.11.2018 17:32

Co masz na myśli bzdury przecież to wszystko prawda co napisał/a. Bzdura to jest twój komentarz. Bez jakiegokolwiek znaczenia i informacji. Jeśli coś komentuje sz wypadało by uzasadnić swoją tezę i dać kilka przykładów. A tak okropne zdanie to lepiej se następnym razem daruj. Domyślam się kto jest tak inteligentny by napisać coś takiego.

Itd
@Haha 10.11.2018 19:05

Szkoda to komentowac wszyscy wszystko wiedza znaja co kto ma ile ma inteligencji i wszystkiego innego domow mieszkan komu pomaga kogo ma na utrzymaniu komu cos dodaje komu odejmuje jakim jest (usunięte przez administratora) durniem zloczynca ..........itd

STOP
@Itd 10.11.2018 19:26

Właśnie o to chodzi ze ludzie nie wiedzę że za ich pieniądze tak pogrywacie z ludźmi wy i nowa jaki (usunięte przez administratora) u wyzysk panuje na ich osiedlach trzeba ich uświadomić zresztą nie tylko ich. Dzięki że ktoś wymyślił internety może kiedyś ktoś przeczyta nasze wołanie o pomoc i pomoże. Bo na razie to bekarnosc a damesa jedna z Rybnika z drugą na Jastrzębiu i trzecia na czele w nowej wykorzystują nas stare baby.

zadam odpowiedzi
@STOP 14.11.2018 10:25

Wypłaty tez się ponoć różnią na jastrzębiu w centrum maja 1600zł na osiedlach mniejszych 1400zł gdzie indziej 1250zł co to ma być.dziewczyny mówią oficjalnie!!!!! a dowodu na to nie ma bo umowy mamy te same.Wy robicie państwo w państwie czy jaki pierun.

Tala
@zadam odpowiedzi 14.11.2018 11:34

My robimy te same robotę bez różnicy trzeba umyć pograbic wyplewic to czemu zarobiomy inkszyj nie rozumiem tak nie może być jedne dostały podwyżkę inne nie a jeszcze inne maja prawie 1600 zł ludzie święty jak tak można. A dodatkowo pracownicy co się ich najmuje do grabiynio czy innych robót skąd maja wypłacane chyba od tych co mają najmniej. To są mecyje. Weźcie się w końcu baby za to.

Absurdy
@zadam odpowiedzi 14.11.2018 11:34

To jest absurd ktoś podpuchy robi

hmmh
@Absurdy 14.11.2018 13:39

podpuchy a z czyjego polecenia !znajoma oficjalnie mi powiedziala ze maja 1400zł co wy ludzie kombinujecie najlepiej teraz napisac ze to zart bo ni jak sie do tego nie dojdzie bo jak tu ktos napisal umowy te same tylko pytanie ile w kopertach niektore maja .

jgug
@hmmh 14.11.2018 16:36

maja maja wiecej ja tez slyszalam od jednej z autobusie jak gadala z kolezanka ze maja wiecej i ze w....a kazala nic nie gadac ze wywalczyla podwyzkezeny inne nie chialy pech chcial ze siedzialam slyszalam i nie mialy pojecia ze jestem z ład komplex jak one bo sie nie znamy slyszalam jeszce inne rzeczy jakas afera na zofiowce ponoc jedna pania wyzucili bo za duzo mowila i ze straszna afera jest o te wpisy tu na internecie dwie panie jechaly chyba z turystycznej bo pod urzedem wsiadaly jedna wysiadla na skrzyzowaniu druga jechala chyba na szeroka tagze nie ma co ukrywac a postepowanie brygadzisty na jastrzebiu jest niestosowne bo panie i tak sie kontaktuje i mowia co sie dzieje

Ha
@jgug 14.11.2018 17:35

Ale bzdury to ona z wlasnej kapsy placi ludzie

Ha
@Ha 14.11.2018 18:03

Wszyscy maja te same bloko klatki liście dziwne ale może ......

Kk
@zadam odpowiedzi 14.11.2018 11:34

a ta lista plac co rzekomo nasza brygadzistka robi co miesiac to co na niej jest tez wszysko pic na wode

Kk
@jgug 14.11.2018 17:35

a te chlopy co pomagaja przy grabieniu jak naszo uzno ze potrzeba bo za duzo lisci a my sie nie wyrobiomy bo tego jest masa a przecież w ADMS trzeba lizać to i owo skad maja pule zyplacana jo sie pytom skad dla nich jest dodatkowy piniadz skoro taka bjyda panuje z firmie a dodatkowe srodki sa na to robicie nas za (usunięte przez administratora) bo myslicie ze jak sprzatomy to my sa glupie a ta mala na szpileczkach niech przestanie (usunięte przez administratora) i za pracownikiem stanie albo niech idzie dychnac i sie z emerytura cieszy chocioz ona jeno

Mhml
@Ha 14.11.2018 18:07

No właśnie wszyscy mają tyle samo nie znam koleżanki która miała by większy teren zresztą już jest problem się obrobić a naprawdę mam znajome w naszej firmie na Jastrzębiu i na turystycznej i na Wielkopolskiej i wrocławskiej i szkolnej i kazda ma tyle samo nie ma opcji że któraś ma więcej tonie logiczne wogole takie tłumaczenie kiedyś była pani co miała 2 klatki więcej i miała tyle samo co mi nadal ma robicie między nami wojnę jednym dajecie drugim nie i tłumaczyć ie głupio ilością terenu a co my mało mamy to absurd.

Jaja jak berety
@Mhml 15.11.2018 11:13

Spokojnie dostaniesz w przyszłym tygodniu 50 zł na zimowe buty udobruchac chcą hahaha

gggg
@Mhml 15.11.2018 11:13

ja mam wiecej terenu niz kolezanki a placone mam tyle samo cos tu jest nie tak mam wiezowiec 2 klatki plus 7 klatek niskiego ogrodki do plewienia teren zielony i w cholere okien do mycia kto to rozdzielał kolezanka ma ogromny plac zabaw i kilka parkingow 16 klatek niskiego a jeszce inna tylko 11 klatek ja sie pytam kto to rozdzielał i mamy po 1400zł kazda

łucja
@gggg 15.11.2018 11:47

my mamy po 4 klatki wiezowca terenu nie wiele zalezy jak blok polozony jedne maja skarpy inne nie ale ogolnie 4 klatki terenu to nie wiele idzie obrobic i tak robimy wspolnie a wczoraj pmagal dodatkowo pan t..ale nie fer jest jednym dac drugim nie baby robia to samo czasem faktycznie wiecej okien czy terenu maja okien wiecej na wysokich a terenow wiecej jak dochodzi parkingow placow zabaw i nie raz byla klotnia czemu ten sam zarobek ale nigdy sie to nie zmienialoa teren od lat te same bez jakichkolwiek zmioan odkad pamietam i robie blokow nie dochodzi no chyba ze gdzie wybudowali robicie zwade nie potrzebnie nas nie kupicie i nie przekupicie z niektorymi robilo sie i sie lubimy zawsze powiemy jedna drugiej o przekretach jedna firma to jedne zasady tak powinno byc a to ze uwazacie ze wszysko da sie kasa zalatwic i kupic mylicie sie treny odkad pracuje sa te same tylko dziewczyny czasem sie zmieniaja i nigdy powtarzam nigdy nie bylo placone wiecej mniej zawsze kazda mialo tyle samo !!!! to by nawet nie przeszlo jak by jeden dowalili a drugiej nie a za te marne grosze nikt nie weznie se dodatkowo bo sie nazet nie oplaca czlowiek juz ma problem sie wyrobic z tym co ma to tyle dobze ze boji sie nasza w adms skarg i daje chlopa do pomocy

.....
@jgug 14.11.2018 17:35

wywalili na zbity pysk chiala zrobic rewolucje ale kuchenne to teraz ma

zgroza
@..... 15.11.2018 12:26

narazila sie w spoldzielni to wyleciala u nas tez jej nie chcieli ani na turystycznej nikt nie chce problemów a nasza za nia nie obstala nigdy nie bronia swoich pracownikow jak pokazesz nie jestes smieciem i sie postawisz to cie nie ma i tyle tu zadzi Nowa nie kopocz

Nie prawda nie
@zadam odpowiedzi 14.11.2018 11:34

To są totalne bzdury ktoś robi chamską robotę czemu nie wiadomo wszyscy dostali tak samo wszyscy i nie bylo i nie bedzie różnic to sa pomowienia po co zeby ludzi sklocic koniec

Ile w koncu
@Jaja jak berety 15.11.2018 11:17

Jakie 50 zł my mamy dostać na odzież zimowa 100zl

sz
@Tala 14.11.2018 12:07

my tez mamy niskie bloki i roboty tez jest duzo umyj tyle drzwi jesli masz ponad kilkadziesiat klatek u nas nie ma ale wiem ze na innych rejonach maja drwi podwójne to jest co myc piwnice latanie po klucze do lokatora grabienie liscie wokol mojego dlugiego bloku duzo terenu a mam 2 bloki wiec nie ma co poruwnywac roboty jest na kazdym bloku wiec i wyplata powinna byc rowna

jas..w
@Mhml 15.11.2018 11:13

smiac mi sie chce jak szewostwo mysli ze nikt sie nie dowie ze np na jastrzebiu zarabiaja wiecej na zorach mniej itpze tu dostana dodatek na cos tam a tam nie co wy myslicie ze jak inne miasta to sie nie znamy wiele dziewczyn zna sie rozmawiaja gadaja donosza oficjalnie kolezanka powiedziala i to z jednego miasta ze ma wiecej bo ma wiecej mycia tylko ze ona ma te same budynki co ja wiec jak wiecej wiezowiec to wiezowiec czyz nie ?placa nie jest rowna chodz to jedna firma jeden powiedzmy w cudzyslowie zakres obowiazkow bo on tez jest atrapa a wciskaja pierdoly ze jedne maja wiecej jedne mniej wiele dziewczyn znam i powiem tyle u nas nie ma ani jedenj co by miala wiecej terenu a w kopiercie ma wiecej

Edyta

a moze ktos by skomentowal dzialanie firmy z innych miast gdzie firma udziela uslug przeciez firma dziala w innych miastach Chorzów,Rybnik,Bielsko Biała,Knurów,Chwałowice,Czerwionka Leszczyny,Cieszyn,Wodzisław Śląski,

żory

Dlaczego juz nie dostajemy placone za mycie okien kiedys byly za to pieniadze a teraz ani grosza na odziez zimowa chca dac jestem ciekawa ile bo te 50 zl o ktorych mowa to kpina pozadne buty to ok 100zł na temat podwyzki sie juz nie odzywam poczekamy z dziewczynami

Ot
@żory 20.11.2018 13:53

Zawsze zle sa i po więcej kasy np buty daja zle nie daja zle co nie zrobia zle srodki zle miotly zle wszystko zle i tak bedzie zle zle zle ot co ja znalaz za 30 dychy allegro cieple buty sa ok

no ale
@Ot 20.11.2018 15:23

30 zl buty zimowe ? i według ciebie ile w nich probie ile wytrzymają ?nie zartuj jestem ciekawa za ile ty kupujesz obuwie .wątpię ze poniżej 100 schodzisz .kupuje drozsze buty co rok na kazdy sezon i z ledwoscia wytrzymuja do konca na lato obuwi idzie wiecej ,co do srodkow faktycznie ale prawda jest ze sa najgorszego gatunku worki cienkie jak papier przy najmniejszym ruchu sie rozrywaja na liscie czy do uzytku po raz drugi sie nie nadaja wystarczy lekko pociagnac i po worku.Plyny do szyb zostawiaja smugi ,wiec lepiej umyc woda i plynem do naczyc oczywiscie z domu bo plynu nie dostajemy,miotly juz przy wydawce nie raz maja wlosie powyginane jak .... rekawiczki wampirki ok 3 sztuk na miesiac smiech na sali przy takiej ilosci grabienia i opruznianaia koszy takie rekawiczki powinny byc gora na dwa dni jedne,plewienie ogrudkow czy chodnikow juz po jednym dniu sa w nich dziury czlowiek nie raz przy zbieraniu lisciew w kupe wsadzi i co musi prac bo brakuje ich o czym my mowimy ?na wszyskim oszczedzaja na wszyskim !

jas
@żory 20.11.2018 13:53

najsmieszniejsze jest to ze jak mozna najpierw dawac a potem zabierac rozumiem podwyzki ale obnizki to nie kaufland drogi szefie jak mozna placic za usluge a potem kazac robic ja za darmoi co jest nie halo u nas tez placili teraz nic

'' '
@żory 20.11.2018 13:53

Co do mycia okien to oczywiście szmaty też w własnym. Zakresie kolejny rok z rzędu przynoszą z domu pociete poszewki bo nie ma czym wycierac okien a oyem trzeba kupywac nowe do domu poszwy bo brakuje

Dureń
@'' ' 20.11.2018 19:32

O poszwy nosicie a nowe musicie kupywać ludzie błagam ..........nie nie nie nie .............można sfiksowac jak sie to czyta serio ..................... nic dodac brak a zreszta dobranoc

madrala
@Dureń 20.11.2018 20:06

czego nie rozumiesz kim ty jestes ? z domu przynosimy starsze poszewki a potem trzeba kupic bo w domu brakuje ale ilez mozna z domu wygrzebywac kiedys miarka sie konczy co cie smieszy nie watpie ze gdzie indziej moze dostajecie szmaty na okna tak jak i wieksza kase bo afera jest ale u nas jest jedna pieluch na miasiac a pielucha sie nie da wymyc 4 klatkowego wiezowca do tego jedna sciereszka z mikrofibry na tym koncza sie szmaty na miesiac

to jest szok

Nas wyplacaja jak chce wedlug swoich kryteriow chodz zasowamy jak motorki a jeden pan za stanie kolo biora poganianie nas i pilnowanie czy aby ktoras nie zaczesto przychodziu na siusiu czy dychnac za rozmawianie z sasiadami i lokatorami picie kawy kontrole czystosci na naszym pokoju sniadan itp dostaje raz tyle co my to jest sprawiedliwosc.Pilnuje sie nas jak dzieci w przedszkolu nas stare baby dobze wiemy co robic dosc sie narobimy dobze ze nie rozliczaja pani z biora za to ze w czasie pracy robi zakupy odwiedza fryzjera robi paznokcie po galeriach jezdzi itp oczywiscie autem firmowym gdziez by swoim na utrzymanie takich osob pieniadze sa ale my nawet za dojazdy nie mamy chodz kiedys mialam obiecane .

Uchwała Byłego Pracownika M..
@to jest szok 15.11.2018 14:28

Na dojazdy niektóre maja, niestety, nie powiesz tego oficjalnie kto ma bo nie chcesz koleżance robić problemów tylko zastanawia mnie dlaczego jedna dostaje a druga nie .Jakie trzeba spełnić kryteria.Z tego co widzę w tej firmie rozróżnia się kilka typów pracowników;lizusy(maja więcej w kopercie i w pracy nie są kontrolowani,nie muszą za dużo robić ale maja udawać zabieganych i zapracowanych jeśli pojawia się dozór z adms maja donosić i informować o niesubordynacji jakiegokolwiek pracownika,prace zaczynają jak już inne dawno robią)pracownik ogólny (ma w kopercie tyle samo bez żadnej podwyżki od dłuższego czasu ma robić bez gadania nie odzywać się nie wymądrzać słuchać się lizusa i go nie denerwować,robić za dwóch a jak lizus nawali wykonać zaniedbana robotę,jest kontrolowany w umiarkowanym stopniu,do puki się nie narazi i nie spadnie do rangi tego najgorszego pracownika ),truteń(kontrola non stop ,gada za dużo,robi za dużo -mimo że pracuje najrzetelniej jest teoretycznie dla brygadzisty najgorszym pracownikiem bo;walczy o swoje prawa,domaga się przestrzegania przepisów powołuje się na ustawy,i mówi o niesprawiedliwości w pracy ,nie pozwala się wykorzystywać i traktować jak śmiecia,zastraszać )a ty do którego należysz koleżanko bądź kolego ?

O
@to jest szok 15.11.2018 14:28

Kiedy i gdzie byla u fryzjera czy z pazurami jak to piszecie

Mieszkam widzę obserwuje
@to jest szok 15.11.2018 14:28

A towar rozladowywuja z auta i ładują na auto sprzątaczki a on stoi z rękami w kieszenie i patrzy chodź to jego zadanie w tej firmie widzę najwięcej zarabiają ci co najmniej robią śmieszne

T

My też mamy więcej bo mamy dużo bloku do mycia ale znajoma z niskich bloków też ma więcej więc nie wiem jak to jest ze jedni maja drudzy nie robią jakiś tajemnice nie wiem po co skoro my jena firma stawiają nas w trudnej sytuacji przed koleżankami były my pewne że to wszędzie tak jest a tu się okazuje że na żorach jest afera dostaniemy na odzież zimowa też w tym miesiącu pieniądze była szefowa było zebranie i poinformowała

Beee

To prawda ogólnie jest ta sama ilość klatek więc i mycia i okien teren różnią się wyglądem a jeśli któraś ma faktycznie więcej że względu na np plac zabaw czy parking to i tak się jej pomaga pieniędzy mamy więcej że wzgląd na duże przejścia na wiezowcach do mycia aniżeli bloki niskie gdzie do umycia jest mały przedsionek okien też na małych blokach brak albo są to małe okna ale jeśli chodzi o teren są te same więc nie może być mowy i różnicach w terenie chyba że faktycznie są baby co ze wzięły z inną na pół dodatkowy ale u nas żadna tak nie ma kolezaki też nie gdzie indziej tak nie mają z tego co wiem a jednak rozbieżnośći w dochodach są my mamy więcej bo mamy przejścia do mycia i to jest oficjalnie

Hmm

U nas na Jastrzębiu każda ma tyle samo klatek i terenów koleżanki na sąsiednich osiedlach też mają po tyle samo wiadomo że tereny różnią się wyglądem bo koło żadnego bloku nie jest tak samo ale jeśli chodzi o ilość wielkość to nie ma wielkich różnic

zgroza

BRAWO ZA TE WPISY !!!!!! Teresa 24.08.2018 06:44 @Mkkk 23.08.2018 19:25 Dziwne bo w ADMS twierdzą że są wymagający bo płacą konkretnie tego nie dowiemy się nigdy kto mówi prawdę nikt nam nie powie ile tak naprawdę za jednego pracownika liczy sobie adms bądź ile za całą usługę miesięcznie wychodzi. Błędne koło nic się nie zmienia a my dalej pokrzywdzone bo jedni zwalaja na drugich umów o pracę dalej nie ma pieniędzy ludzkich też nie a jeśli chodzi o zleceniowki i w tej kwestii nic się nie zgadza i nie jest tak jak powinno. Ta osoba co napisała komentarz ciekawe ile zarabia i jaka ma umowę. Domyślam się. Kto nas w końcu wypłaca 25.09.2018 14:41 @Mkkk 23.08.2018 19:25 Walczyć to co chcesz powiedzieć że to nowa oszukuje i okrada??? Następna poważna firma kogucik. Czyli spółdzielnia placi za mało i nie stosuje się do ustawy i stawek. Oj oj. Srutu tu tu 26.09.2018 18:12 @Mkkk 23.08.2018 19:25 Ja się zastanawiam czemu umowy są inne pieniądze są inne i godziny na umowach inne skoro obowiązują przepisy a szef twierdzi że płaci jak należy w jakim celu wszystko jest inaczej i drugie pytanie dlaczego spółdzielnia płaci tak mało i też nie trzyma się przepisów stawki godzinowej skoro jak twierdzi ktoś w Rybniku to od nich nie idzie wywalczyć więcej.

Zle

Co sezon to dochodzi terenu abo tu urzedowskie a urząd nie robi to wciskając to nam,a tam teren graniczy z naszym to też macie zrobić bo nikt ie robi i tak ciągle adms dobiera se terenu dostają za niego kasę a my już ani grosza nie mamy dolozone godzin niby nam ujeli ale roboty dalej tyle samo tylko teraz na łeb na szyję trzeba robić na 5 biegu i wiecznie w spółdzielni narzekają że coś nie zrobione a człowiek już sił ie ma robić takim tempem by obrobić te wszystkie rejony

Gabi
@Zle 26.09.2018 10:54

Ja jestem ciekawa czy nasz szef kiedykolwiek był i widział nasze tereny ile tego jest ile jest przy tym roboty i z czym się zmagamy. Podejrzewam że nie jego interesują tylko cyferki na koncie dobro pracownika jest sorawa drugorzędna. Nasze zdrowie ochrona nas jako osób czegoś takiego w jego słowniku nie ma. Nigdzie nie ma mapek terenu który do nas należy. Każdy pracownik podejmując tu pracę powinien ją mieć pokazana. Natomiast każda nowa osoba która przychodzi tu do pracy jest oprowadzana przez pracowników albo czasem brygadzistke która według swojego uznania pokazuje co robić a potem się okazuje że to nie nasze tereny ale ze ktoś ma potrzebę się podlizac w ADMS czy pokazać że ja umiem pracownikowi nakazać i zrobi to potem tak jest. Te umowy to kpina jest tak ogólna i praktycznie nie zawiera żadnych ważnych i mniej ważnych punktów. Sa to zapisy tak pogmatwane i bez konkretnych przepisów że tak naprawdę mogą wymagać od nas wszystkiego, bo nie będzie szło się bronić umowa czy zakresem obowiązków bo takiego czegoś tu nie ma. Wymaga się od nas stałych godzin oracy które nie są ujęte w umowie.

Ok
@Zle 26.09.2018 10:54

Wypłaty są ok w przeciwieństwie do tego co było wcześniej chociaż zważając na to że zarabialismy 800zl za 7 godzin to przynajmniej za te lata kradzieży powinien coś teraz wynagrodzić

Było jeszcze mniej
@Ok 26.09.2018 18:11

Kilka lat temu było nawet 600zl

B
@Ok 26.09.2018 18:11

Stawka niby była 600 ale płacili też premie te 200zl jak mówili i straszyli że ja wezmą jak coś będzie źle... Pajęczyna 100zl brudne klatki 100zl taki mieli cennik czasem ponoć dzizwcwyny bez wypłat były potem niby ta premia została. Na stałe. Tak mówiła nasz brygadzistka. Ja z tą firmą pożegnalamnsie już lata temu ale wspomnienia źle człowiek głupi że dawał im zarobić.

Jolanta
@Gabi 26.09.2018 18:09

Oj tak oj tak

BD

Oj co się porobiło straszne stare dzieje ludzie potrafią wyciagac opluwac to ze wszysstko na czas to nikt nie pisze nawet predzej szkoda slow

Edyta
@BD 23.10.2018 16:19

Jak nie kilka komentarzy niżej jest napisane że wypłaty są na czas albo i szybciej ale co z tego to jedna żecz na plus spośród mnustwa ujemnych. Jestem ciekaw czy ty jestes zadowolona z wysokości pensji, warunków umowy, zakresu obowiazkow", atmosfery w pracy. Jak ci się podoba traktowanie w pracy.

Ed
@Edyta 23.10.2018 16:59

Kwalifikacji na ministra mi brak a atmosfere sami tworzymy amen

jadzka
@Ed 23.10.2018 17:21

Skoro tak ufasz bezgranicznie tym w Rybniku,jestem ciekawy co zrobisz jak się im kiedyś noga podwinie(a to się zdarza nawet wielkim firmom)i nie dostaniesz swojego wynagrodzenia bo będzie dla nich ważniejsze co innego zapłacić albo po prostu nie będzie z czego.Jak udokumentujesz ze zarabiasz nie 800zł a więcej? jak odzyskasz swoje ciężko zarobione pieniądze skoro to co masz w kopercie nie jest na umowie.Wyrolują cie bez mydlą i wtedy napisz tu komentarz tylko to ci zostanie.

straszak
@Ed 23.10.2018 17:21

Atmosferę tworzy tez adms czy brygadzistka,nie zawsze my.Nadmiar pracy ,niezadowolenie z wykonanego zadania bo za mało za wolno tworzy w pracy niesenacki.Dziewczyny nie raz sie potem kloca bo sa pod presja czy strachem.Porównywania jedne do drugiej przez panią W...e to już norma.Jedna sie faworyzuje inna nie.Opowiadanie jak jest na innych rejonach i co sie dzieje straszenie niektórymi sytuacjami to codzienność.Sama twierdzi by nie opowiadać co sie dzieje i nie mówić innym jak jest u nas nie komunikowac sie z kolezanka czy znajoma z ulicy dalej a sama chodzi i opowiada.Jaki morał? zagrywki służące temu by przestraszyć pracowników ze jak zrobisz to samo to cie nie ma.

Kkkkk
@straszak 23.10.2018 19:25

Słowo w słowo powielam ten wpis prawda w 1000% faworyzowanie bądź Tez zastraszanie to zachowanie naszej brygadzistki. My się znamy co nie które se zoba pracowały nie raz. U nas na Jastrzębiu jedna z drugą gada opowiada w autobusie w drodze z pracy do domu, to normalne a jeśli się to komuś nie podoba widocznie czegoś się boi. Nie ma prawa nam nikt zakazywac moje życie prywatne i moje znajome to nie ich sprawa. Mam być rozliczania na podstawie pracy.W moje życie prywatne z buciorami proszę się nie pchać.

Elka
@jadzka 23.10.2018 19:17

Dokładnie jestem ciekawa jaka mądra ta osoba będzie jak coś się wydarzy (czego jej nie życzę) i będą jej liczyć wypłatę od tego co ma na umowie a nie faktycznie !Dostanie grosze.Bo niestety prawda jest taka ze oficjalnie mamy 800zł i od tej kwoty są potrącane ale także obliczane rożne składki opłaty i wynagrodzenie w przypadku np.l4.Są dziewczyny co im to pasuje i jest im to obojętne ich sprawa nie interesuje mnie to.Ale ja bym chciała na przykład mieć umowę normalna bo brakuje mi do emerytury kilka roków .Gdzie tego tu będę szukać się pytam?Może szef mi łaskawie odpowie jaka umowę ma albo jego brygadziści.Bo swoich sie traktuje dobrze a nas dzięki którym ta firma jest na rynku traktuje się jak śmieci rzuca się ochłapy.

Podziękowałam
@straszak 23.10.2018 19:25

Jest dokładnie tak jak piszesz faworyzowanie i przymykanie oko na niektóre osoby z racji sympatii czy bliższej znajomości to już norma. Nie ważne że większość tych osób to pracownicy najmniej chętni do pracy szybko meczacy się pracujący mniej niż inne a przy dozorze potrafią pokazać jak to one się nie narobily bo nagle zaczynają biegać jak pszczoły wokół ula. Tego się nie widzi ale się ich wywyzsza. Jestem świadkiem jak taka osoba robila ciągle zamieszanie chodziła donosic i plotkowala a później były z tego tytułu problemy bo połowa tego co mówiła było nie prawda. Inne potem miały problemy a ona była mimo to i tak nie tykalna. Pracowałam niedługo zwolniłam się ale mam po dziurki tej firmy Jastrzębia brygadzistki i koleżanki Jeśli ktoś ma słaba psychikę radzę uciekać ja już do tej firmy nie wrócę tu gdzie jestem zarabiam raz tyle.

Lucyna

Zacznijcie placic za przerobione godziny i bedzie spokoj !!!! raz bedzie mniej raz wiecej w zaleznosci od danego miesiaca.Placcie tak jak sie nalezy za godzine tyle ile jest w ustawie.I bardzo prosze zeby brygadzistka nasza pisla nasze nadgodziny i zeby one tez byly zaplacone ,bo jak na razie obiecuje ze bedziemy to miec do wyrania a od wiosny nie bylo czasu kiedy tego wziasc bo roboty pelno a kolejne nadgodziny juz od tego czasu doszly.Sami na siebie bicz krecicie tym jak z nami postepujecie bo robota fajna ale chcemy godnie zarobic tylko tyle.Ztego co wiem jedni dostaja mniej drudzy wiecej jedni maja dokladane nie wiadomo z kad jak dobze pogadaja ze potrzebuja na to czy na tamto.Wyplacane jest za dodatkowa prace co nie którym za zastepstwa.Skad ta kasa? .Najmuje sie czasem tez dodatkowych pracownikow .Wiec pieniadze sa.Tylko oczywiscie nie na to co trzeba.O srodki tez sie trza prosic miesiac w miesiac.Chca miec czysto a nie ma czym czyscic.

mistrz
@Lucyna 25.09.2018 12:00

dokladaja dokladaja ale niektorym

Brak słów
@mistrz 11.10.2018 21:56

Dokładają jestem świadkiem że tak jest!!!!

Nie sprawiedliwe
@mistrz 11.10.2018 21:56

Dokładają dokładają ale wybranym.

szszszsz
@Lucyna 25.09.2018 12:00

Niektóre maja więcej w kopercie ! za co ?na co? po co/z jakiej racji? to wiedza tylko oni.Pewno spytacie skąd wiem?Same mówią.

PePe

Przestańcie w końcu tu wylewa swoje żale anonimowo bo to nic nie daje. Firm taka jak ta jest masę w jednej już pracowałam ta jest druga. Trzeba się ujawnić i oficjalnie powiedzie gdzieś zgłosić co tu się wyrabia jak jest tak źle. Bo ciągle słyszymy że mają kontrolę z pipu a nic się nie zmienia więc albo nie ma pipu albo pip jest przekupiony innej opcji nie ma skoro nic a nich nie znaleźli a każdy wie że wszystko tu jest falszem.Niech podjeżdża popytaj pracowników, bo kiedyś jak była nagonka nasza brygadzistka z Jastrzębia mówiła nam co gadać i nie było w tym nic jak jest naprawdę.

fanaberie
@PePe 05.11.2018 12:56

no wlasnie jak ktos cos ma niech idzie wz tym gdzie trzeba a nie strzepi jezyk tu

Teresa

Firmy robią remonty a my musimy za nimi sprzątać śmieszne każdy za sobą powinien posprzątać jak narobił bałaganu mało mamy roboty.. To firma za firmę robi porządki.

Brak słów
@Teresa 25.10.2018 14:09

Dokładnie rozkopane ogrodki, poniszczone kwiaty, krzewy, na blokach pył i kurz a my mamy dodatkowa robotę jakbyśmy mało miały. Lokatorzy się skarżą że nabrudzone. Firmę najelibdi remontu to niech firma sprząta albo najmie do po sprzątania po sobie. Teraz grabie nie liście a my musimy po klatkach biegać.

Nie sprawiedliwe
@Brak słów 25.10.2018 19:38

Na dworze deszczowo i zimno A my sadzimy żywopłot kilkaset sztuk to jest dopiero sprawiedliwość człowiek rąk nie czuję w tej zimnej glebie.A kierowniczka ma pomysł wizję i tak ma być nie ma zmiłuj.

Edyta
@Nie sprawiedliwe 28.10.2018 16:51

@Nie sprawiedliwe Można w pewien sposób zrozumieć powód Twojego rozżalenia. Ale musisz też pamiętać, że Kierownik w każdej firmie ma prawo wymagać od swoich pracowników. A czy macie w Spółce Jawnej Ład-Komplex wynagrodzenie adekwatne do wykonywanych obowiązków?

Kdkd
@Edyta 04.11.2018 15:50

Nie było nie jest i pewnie nie będzie nigdy

przesada
@Edyta 04.11.2018 15:50

Tu sie nie przestrega wogole przepisow zasad BHP nie mowiac juz o zwyklym człowieczeństwie.Normalne jest ze jak na dworzu zimno lub pada nie goni sie do sadzenia czy grabienia!!! a tu tak jest u nas na jastrzebiu pani kierownik siedzi w cieplym biurze a nam kaze w deszcu czy chlodzie na terenach robic.Czlowiek mokry zmarzniery apotem chory bo liscie i zywoploty wazniejsze niz czlowiek.Jestesmy nie przeszkoleni do niektorych zeczy jak formowanie owych krzewow czy ogolnie prace ogrodnicze ale robic trzeba a jak jest zle to sie ma duwe problemy jak zrobione nie tak jak trzeba.

Z osiedla

Nie wazne czy sprzataczka czy nie tez pracuje tez chce zyc tez chce oplacic i zarobic ona ma ten sam czynsz co pani z biura i tyle samo na jedzenie wydaje. Czy pracownik fizyczny w tej firmie to gorszy gatunek. Wstydź się sąsiadko. Tak tak wiadomo kogo mam na myśli oj nie wiedziałam że tak pogrywasz ludźmi.

adms

Pretensje miejcie tylko do swoich brygadzistow i właściciela firmy to oni Was okradają !!!! My mimo najniższej propozycji na przetargu i tak proponujemy należytą cenę za waszą pracę dlatego też wymagamy i ,,wymyślamy''jak ktoś to napisał gdyby wasi przełożeni Was nie okradali miały by Panie średnia krajowa proszę zorientować się ile zarabiają rządzący i zastanowić się z czyich pieniędzy mają oni wynagrodzenie i premie służbowe auta paliwo i abonament tel.

wiktor
@adms 05.08.2017 11:41

" Sprzątaczki powinny być pracownikami spółdzielni. W SM NOWA firma sprzątająca zajmuję się porządkiem w blokach i jego obrębie. Jak to bywa w spółkach Z O.O. tego typu pracownikom mało się płaci jest ich za mało i efekty jakie są każdy widzi w swoim bloku. "

Myjka

Mam pytanie ile zarabiają panie myjące schody?? Tzw. Myjki

Kaska
@Myjka 29.08.2018 21:25

To zależy ile mają klatek do mycia ja mam 800zl nie mam urlopu jak inne muszę odrabiać święta a klatek mam 38 tygodniowo.

żenada
@Myjka 29.08.2018 21:25

ok 700zł

Zarabiamy grosze
@Myjka 29.08.2018 21:25

Nada wypłata to śmiech na sali tyle Katania z wiadrami i Miotla w górę i dół a pieniędzy za to co kot naplakal

ppp
@Zarabiamy grosze 03.09.2018 16:01

po polsku prosze

Znawca
@Myjka 29.08.2018 21:25

Kwota 1056 zł od bloku na ul.Wielkopolskiej-dużo czy mało. Sami policzcie, 8 klatek trzeba umyć 4 razy w miesiącu? Zadaję pytanie,czy Pan,Pani podjęli by się za te pieniądze sprzątania( a to nie wszystko,z tych 3zł.trzeba jeszcze odliczyć koszty pracy ZUS,Podatek,koszty wody,koszt środków czystości). Więc sami sobie policzcie.

Kabek
@Znawca 10.10.2018 17:55

wolałbym i pewnie wszyscy w klatce dać od razu do ręki te 3zł. Tej osobie która sprząta. 42x3zł z jednej klatki a nie firmie. Ile dostanie sprzątaczka? Potrzeba aby rada nadzorcza sprawdziła dokładnie rozliczenie tych 3 zł już po pierwszym miesiącu i systematycznie sprawdzać. To jedna z propozycji a będziemy wiedzieli gdzie te 3 zł jest wydawane.

Wiem to
@Znawca 10.10.2018 17:55

Liczcie gdzie te miliony naprawdę to żenada

Krystyna wrocławska
@Myjka 29.08.2018 21:25

Mieszkam w nowej ale widzę jaki jest efekt w górniczej spółdzielni mieszkaniowej przy ul. Katowickiej tam Pani jest zatrudniona w spółdzielni. Porządek jaki jest w tym 4 klatkowym bloku dzięki jednej osobie to nie prawdopodobne. Pachnące wręcz klatki schodowe. Tej Kobiecie załatwił bym podwyżkę jeśli był bym w stanie. A w Nowej klatki schodowe myją panie sprzątaczki ,a z tym bywa różnie Przejścia myte są raz na ruski rok winda wiecznie brudna. I panie z firmy ogólnie nie ogarniają swojej pracy do ko ńca ... Nie dziwne za te pieniądze i ja bym robił po lebkach. Druga sprawa mnie się nikt nie pytał czy się zgadzam żeby mi brudna woda z 10 piętra myto pod drzwiami. , bo taka prawda przecież Pani sprzątaczka nie będzie latać po wodę by umyć każde piętro, dołożyli im pracy a to wszytko nic nie warte za parę groszy

Pytajnik
@Znawca 10.10.2018 17:55

Przepraszam ale ja nie mam umowy a mam tyle samo co ta co ma więc.... Gdzie ta kasa.

Dupe.... K
@Pytajnik 11.10.2018 11:27

U szefa na koncie haha

zalosne
@Znawca 10.10.2018 17:55

Bardzo uczciwe i realistyczne,choc minimalistyczne rozumowanie autorki 'niektórych tych dobrych wpisów'.Potrafi ona juz dopasowac swoje oczekiwania zarobkowe do beznadziejnej sytuacji rynku pracy i sytuacji socjalnej,i zanizyc swoje potrzeby do minimum potrzeb czlowieka,bo niestety w Jbiu i ogolnje w kraju,nie da sie zyc. Ta sytuacja to staczanie sie na kolejne dno, i wiadomo dlaczego.

Stachu

Moja żona pracuje dla tej Pozal sie Boże firmy i z tego co opowiada to jasno wynika szukaja idiotow albo ludzi z problemami zyciowymi do napychania sobie kieszeni warunki karygodne brak obuwia na zimę ubioru wszystko w swoim zakresie o jakości sprzętu nie wspomnę okna myja szmaty kobieta z domu przynosi bo nie kupią taką firma to powinna dawno byc zamknięta a ludzie powinni mieć za lata kradziezy swoich pieniędzy dlawno wypłacone teraz wchodzi stawką godzinowa zobaczymy jak się rządzący wycfaniom

tiger
@Stachu 17.01.2017 18:25

nie oddamy koryta,koryto jest nasze i basta !! a wy jedzcie mirabelki i szczaw,bo jest lato. w jesieni macie przeciez lisci pod dostatkiem,wiec czego chcecie.a w zimie jedzcie snieg,bo jest niskokaloryczny i zdrowy.i po problemie,kazdy znajdzie cos dla siebie,i wara wam od koryta.

Bodygard

Firma Ład Komplex jest firma złodziejska dlatego bo jak wygrywają przetargi to za niska kwotę . Firma ta wygrała przetarg na ochronę Srk Boże Dary .Przed ta firma była firma Kalisz z Katowic i tez oszukiwała ludzi ale nie tak bardzo jak firma ład Komplex . Nie zatrudniajcie się do tej firmy .Ta firma nie powinna istnieć na rynku usług . To się nadaje podać do prokuratury i policję .

Lol
@Bodygard 29.01.2017 20:18

Coraz więcej rządzących, a jeszcze większy bałagan.

Tak niestety
@Bodygard 29.01.2017 20:18

A zamawiajacy sa super tak myslicie no nie wiem

Tak niestety
@Bodygard 29.01.2017 20:18

Coż mam odmienne zdanie ale lepij się nie narażać dziś ludzie jeden drugiemu wilkiem

Lol

witam mam jedno pytanie ...zarobki w Zorach a Jastrzębiu są te same ???? i jaka atmosfera w tych zakładach ???

Zostaw opinię o Spółka Jawna Ład-Komplex Mariola i Piotr Kopocz - Rybnik

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Spółka Jawna Ład-Komplex Mariola i Piotr Kopocz