SGS Global Business Services Europe

3.7/5

• Benefity dla pracowników
  • Nasze wartości

• Będzin
  • Wojkowice
  • Bytom

3. Opinie o pracodawcach Katowice
  5. Opinie o SGS Global Business Services Europe Sp. z o.o.

Opinie o SGS Global Business Services Europe Katowice

Nie przegap nowości o SGS Global Business Services Europe Sp. z o.o.!

Sisi

18.11.2019 14:25

Witam. Mam zamiar ubiegać się o stanowisko AP ACCOUNTANT WITH Spanish i chciałabym wiedzieć jak mniej więcej wygląda rekrutacja i wysokość wynagrodzenia.

08.10.2019 10:44

Jaki rodzaj umowy preferowany jest w firmie SGS Global Business Services Europe Sp. z o.o.?
    Acc

22.10.2019 11:09

3 miesiące - próbny, 1 rok - określony, nieokreślony
    MK

05.09.2019 17:19

Dzień dobry, podzielcie się proszę inf. jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna do działu księgowości?
    MF

27.09.2019 09:00

Standardowe pytania o doświadczenie, dlaczego chciałbyś tu pracować, 2 testy, pierwszy na spostrzegawczość, drugi zadania po angielsku (napisanie maila, krótkiej notatki) plus 2-3 problemy, o których rozmawiasz po angielsku. Testy na czas, nie idzie się wyrobić :D generalnie luz jak nie wiem, podobnie zresztą jak później w pracy ;)
    MF

22.10.2019 11:07

Rok starczy, ale jak nie masz to wcale nie znaczy, że od razu odpadasz :)
    AAA

20.08.2019 18:06

Jak wygląda wdrażanie nowego pracownika na stanowisku Accountant?
    AAA

05.09.2019 17:25

Na obecną chwilę szukają https://pracodawcy.pracuj.pl/sgs-polska-sp-z-o-o,23287/oferty-pracy

16.05.2019 11:34

Nie polecam nikomu pracy w SGS Polska Sp. z o.o.

03.07.2019 16:48

Dzień dobry, SGS GBS Europe posiada oddzielny wpis w Krajowym Rejestrze Sądowym i własną osobowość prawną, ale niezależnie od kwestii formalnych, forum, na którym prowadzimy wymianę zdań, dotyczy pracy w SGS Global Business Services Europe z siedzibą w Katowicach, a nie w SGS Polska z siedzibą w Warszawie i innych jej oddziałach. Praca w naszych spółkach różni się od siebie, pomimo tego, że ze sobą współpracujemy, wspieramy organizacyjnie i się lubimy :) Pozdrawiamy!
    Katowice

05.07.2019 12:20

Żenujace tłumaczenia i próby odcięcia się od organizacji nadrzędnej i zarządzajacej. Jak niekompetentnym trzeba byc aby tak jak wy pisać posługując sie jednoczesnie tym samym logo i tą samą oficjalną stroną internetową.
    nick1

27.06.2019 11:21

Witam, czy ktoś mógłby podzielić się informacją na temat wynagrodzenia na stanowisku AR Accountant , AP Accountant i podobnych. Jaki poziom angielskiego jest wymagany na te stanowiska? Posiadam kilkuletni staż w branży bankowość i finanse. Na jakie wynagrodzenie i benefity można liczyć? Czy jest możliwość elastycznego czasu pracy i home office?

03.07.2019 17:07

Dzień dobry, Zwykle poszukujemy pracowników ze znajomością języka angielskiego na poziomie min. B1, a czasami na poziomie B2, co jest uwarunkowane konkretnymi wymaganiami na stanowisku. Benefity dla naszych pracowników to między innymi: - Prywatna opieka medyczna - Loteria parkingowa - Integracja - Świeże owoce - Karta Multisport - Parking dla rowerów - Chillout room - Home office - Program poleceń pracowniczych :) Zachęcam do przeglądania aktualnych ofert pracy. Te poniżej będą dla Pani/Pana odpowiednie: 1. https://www.pracuj.pl/praca/starszy-a-ksiegowy-a-ar-z-jezykiem-angielskim-katowice%2Coferta%2C6937071 2. https://www.pracuj.pl/praca/team-leader-dzialu-ap-katowice%2Coferta%2C6930220 W toku rekrutacji pozna Pani/Pan szczegóły dotyczące wynagrodzenia. Pozdrawiamy!

07.06.2019 12:12

Cześć :)

Trafiłeś tu zapewne dlatego, że poszukujesz odpowiedzi na pytanie, czy warto pracować w SGS Global Business Services Europe w Katowicach.

Zapewniamy Cię, że warto!

A może chcesz podzielić się z innymi opinią na temat firmy SGS GBS? Zachęcamy Cię do tego – każda konstruktywna krytyka jest dla nas ważna i pozwala nam się zmieniać oraz rozwijać.

Chcemy być przyjaznym miejscem pracy i zależy nam na dobrym samopoczuciu naszych pracowników. Wiemy, że dzięki otwartej komunikacji lepiej wykonujemy zadania i osiągamy nasze cele, dlatego chcemy uczestniczyć w tej dyskusji. Prosimy jednak byś pamiętał, że nie o wszystkich sprawach możemy rozmawiać na forum. W przypadku tematów skomplikowanych i wymagających wyjaśnienia, zapraszamy Cię do kontaktu:  [email protected]. Każdą sprawę skrupulatnie przeanalizujemy i wyciągniemy wnioski na przyszłość.

Poszukujemy pracowników o zróżnicowanych kompetencjach i profilu zawodowym ze znajomością języków obcych. Jeżeli przy okazji lubisz ludzi :) to zaglądaj regularnie na nasze strony – tu znajdziesz swoje przyszłe stanowisko: https://jobs.sgs.com/ oraz https://pracodawcy.pracuj.pl/sgs-polska-sp-z-o-o,23287/oferty-pracy.

Pozdrawiamy,

SGS Global Business Services Europe Sp. z o. o.

w Katowicach

19.04.2018 17:26

KKK

01.02.2019 19:14

Hej, jak tam zaszlas już w ciążę tak jak planowałaś żeby wyrolować firmę na hajsie? Pozdrowienia od cichego wielbiciela ;), szkoda że to dziecko nie będzie moje. Miałbym taka cudownie dwulicowa matkę która za moimi plecami kokietuje swojego przełożonego za 500 zł premii raz na 3 miesiące. Pozdrawiam męża ;). Odeszłam z firmy bo dali mi owiele więcej kontrolingu ;)
    Opo

25.03.2019 19:38

A dlaczego to SGS kasuje opinie swoich pracownikow? Gdzie wolnosc slowa i swobodnej wypowiedzi? Nieladnie

05.06.2018 12:02

Czytam sobie te opinie i mysle, ze te pozytywne sa pozostawione przez przyjaciolki pani manager. Zacznijmy od rekrutacji. Jak moze byc profesjonalna, jezeli osoba odpowiedzialna za HR w tej firmie nie ma pojecia o rekrutacji, poniewaz skonczyla psychologie? Bledy, ktore popelnia w pracy sa slawne po za scianami SGS. Polecam jej fb (ktos, kto chwali sie publicznie, ze nie uprawia sexu z osobami, ktore nie czytaja ksiazek nie moze byc traktowany powaznie). Oczywiscie ta osoba ma plecy w Warszawie, wiec opinie o kolesiostwie w tej firmie to prawda. Pensje? Jedne z najnizszych na rynku. Dodatek funkcyjny maja tylko liderzy oraz osoby znajace jezyk holenderski (czym zreszta sie chwala na forach pracowych). Zarzadzanie jako takie jest na niskim poziomie. Osoby, kierujace pracami biura nie maja predyspozycji oraz wyksztalcenia ku temu. O znajomosci jezykow nie wspomne (zastanawiam sie jak to mozliwe w 2018 roku, ze osoby, ktore nie mowia plynnie po angielsku zarzadzaja biurem). Poziom ogolny pracownikow taki sobie. Spady z innych firm, ktore nie maja szans nigdzie indziej. Co miesiac narzekania na sali na poziom zarobkow, ale nikt nie szuka pracy gdzies indziej. Opieka medyczna na kiepskim poziomie, skargi non-stop, kierownictwo nie reaguje. Premie? Tylko dla lizusow. System ich przyznawania nie ma nic wspolnego z przejrzystoscia i etyka. Odradzam.
    Toja

29.06.2018 12:02

Oho, brzmi jak odpowiedź działu HR, który wszem i wobec szczyci się niskim współczynnikiem rotacji :)

01.02.2019 19:06

Tak HR ma umowę z Warszawą. Może spotkamy się jeszcze kiedyś w Drzwiach zwanych koniem przeciwsłoneczne okulary nie pomogą, opinia zostanie, Katowice są małe, proponuje zmienić miasto po takim podejściu do pracowników :), albo w Małym kredensie ;), kto wie ;)

05.10.2018 21:02

Zarobki na stanowisku Specjalista ds obsługi klienta wewnętrznego: po pierwszych 3 m-cach 4.000 brutto, po 18 miesiącach 4.400 brutto. Ktoś wie ile proponują na stanowisku Invoicing Specialist lub podobnych w dziale finansowym?

18.10.2018 21:19

dzięki za informację, to jednak się rozmyśliłem :D

01.02.2019 19:00

W innych firmach ? 5200 zł brutto
    Jeder

29.11.2018 20:06

Jedyny dział w tej firmie, w którym warto pracować bo jest zarządzany przez osobę kompetentną to O2C tu mimo wspomnianego niewygórowanego wynagrodzenia przynajmniej atmosfera jest fajna i czuć profesjonalizm. P2P totalna porażka. Proponuję Pani "manager" poduczyć się trochę od kolegi z O2C a nie tylko strzelać do niego maślane oczka.

01.02.2019 18:52

Nie nowi pracownicy dostają śmieszne pieniądze w porównaniu do innych firma na rynku. Zakres obowiązków nie jest równoważny do wynagrodzenia
    Karolina

12.12.2018 14:48

Firma Sgs Global Business Services Europe SGS jest światowym liderem w dziedzinie inspekcji, weryfikacji, badań i certyfikacji. Tak się składa, że prowadzi ona otwartą rekrutację, a aktualne ich propozycje współpracy znajdziecie na oficjalnej stronie internetowej w zakładce "oferty pracy": https://www.sgs.pl/ Czy ktoś z obecnych na forum użytkowników poczuł się zachęcony i postanowi tam aplikować? Czekam na Wasze zdanie w tej kwestii.

01.02.2019 18:49

Dlaczego portal pracuj.pl jest zasypany ofertami z tej firmy??? Odpowiedz ze względu na niskie płace, dużą rotację, tragiczna atmosferę i fałszywych ludzi.
    Niezadowolony

18.12.2018 14:41

Totalne dno! Team leader ktory na niczym sie nie zna i w dodatku kaleczy język. Manager RTR ktory omija Cię wzrokiem- byleby nie zadawać pytań- zapomnij o pomocy w jakimkolwiek temacie bo nikt nic nie wie. Firma szczyci sie rzetelnościa- jednak na każdym kroku fałsz. Zarobki średnie, brak home office ktorymi sie firma chwali, socjal prawie żaden- Chyba ze ktos lubi zgnite jabłka. Nie polecam
    AssankaKato

11.12.2018 15:18

Hej, Mam pytanie, jak wyglada okres probny w SGS 3 miesiace. Ciezko, jest zeby przedłużyli ??

Kontakt - SGS Global Business Services Europe Sp. z o.o.

Graniczna 54 40-018 Katowice

Branża główna: Doradztwo biznesowe

05.10.2018 21:06

poprawka: po 27 m-cach jest 4.400 brutto
    zwizjąnalepsząprzyszłość

03.10.2018 14:42

W pełni zgadzam się z negatywnymi komentarzami dot. pracy w SGS Katowice. Aczkolwiek mam jeszcze parę uwag, z którymi chciałabym się podzielić . Dobrze byłoby, gdyby osoba zarządzająca ludźmi, była na bieżąco z najnowszymi trendami dot. technik zarządzania ludźmi. Dodatkowo może warto byłoby przedstawić naszym "chlebodawcom" aktualną sytuacją gospodarczą naszego kraju i ich uświadomić, że stosowanie technik zarządzania "kija i marchewki" jest już od 50 lat passe . Każdy z nas ma cele i zadania do wykonania z których jesteśmy rozliczani, więc tutaj mała podpowiedź - wszelkie tego typu ograniczenia stawiane osobom inteligentnym i ambitnym są demotywujące !!. Zarobki są nieeuropejskie, to niech chociaż warunki pracy będą na europejskim poziomie. Aaaaa i elastyczny czas pracy leży !! To tyle :-) pozdrawiam
    Byly_pracownik

30.09.2018 16:34

Na samym wstępie chciałbym zaznaczyć, ze nie polecam pracy w tej firmie, a w szczególności w dziale P2P. Wspomniany dział jest zarządzany przez osobę skrajnie niekompetentna na każdej płaszczyźnie jaka można sobie wyobrazić. Brak pojęcia o zarządzaniu, motywowaniu i podejściu do pracownica, brak jakiejkolwiek rozmowy czy partnerstwa - w skrócie dno dna, generalnie człowiek może sobie zadać pytanie, jakim cudem i z jakiej łapanki ktoś w obecnym czasie mógł wybrać taka osobę na managera. Zarobki w firmie sa generalnie małe w porównaniu do konkurencji ale pupile mogą liczyć na więcej. Sama praca i zadania to odzwierciedlenie produkcji i maszynowej pracy, umysłowo raczej się nikt nie przepracuje, ale Ci którzy lubią rutynę pewnie potraktują to jako spory plus. W SGS nie ma szans na rozwój pionowy, co najwyżej poziomy ale to trochę jakby wybierać między kiłą, a cholera. Jeśli chodzi o atmosferę i ludzi to owszem atmosfera jest coraz gorsza z powodu wspomnianej Pani manager ale sami ludzie sa z reguły dość przyjacielscy i da się nawiązać miłe relacje na poziomie towarzyskim - oczywiście w każdej większej grupie znajda się czarne owce, które po trupach chcą się wykazać. Jeśli ktoś uważa się za mało ambitna osobę lub ma po prostu sporo innych spraw na głowie i szuka czegoś prostego, rutynowego i o urzędowym czasie pracy to jest to dobre miejsce na chwilę, natomiast w każdym innym przypadku lepiej szukać dalej i nie dać się zwieść.
    a2+b2=c2

27.04.2018 09:46

Jestem pracownikiem GBS i szczerze nie wiem gdzie ten fałsz, obłuda, zakłamanie itp. Słyszę raczej, że to atmosfera jest jednym z głównych powodów długiego stażu wielu osób. Szkoda że spora część byłych pracowników, mających tutaj najwyraźniej nienajlepsze doświadczenia w kontaktach międzyludzkich na poziomie jednostkowym, wylewają "hejt" na całość zamiast starać się pisać rzetelne opinie, które są w zdecydowanej mniejszości.
    Faust

23.04.2018 21:33

Obgadywanie, tworzenie kółeczek wzajemnej adoracji, sztuczność i fałszywość - to mankamenty, które wytworzyła sobie firma, poprzez błędne zarządzanie ludźmi, przyznawaniem nagród, awansu, zadań. Oczywiście są pracownicy otwarci i rzeczowi, ale skala papsiókowatości i cwaniaczkiwania części zespołu - przeraża i dobija psychicznie.
    SamWieszKto

23.04.2018 18:41

Zacznę od tego, że wszytko zależy w jakim dziale się zatrudni. Ja zaliczyłem tam w sumie 3 różne więc co nieco wiem i mogę się wypowiedzieć. Przede wszystkim w firmie jest "rozgardiasz", ale tak jest chyba w każdej firmie... Co do ludzi to ja osobiście nie miałem złego doświadczenia, co więcej to jest chyba największy plus tej firmy bo bez tego momentami byłoby słabo... Najgorsze jest to, że o pracownika się "nie walczy" a wypowiedzenia przyjmuje się jakby był to jeden z wielu kwitów do podpisania danego dnia. Jest to dziwne w szczególności widząc jak wygląda aktualnie rynek pracy. Na kwestię podwyżki mówi się NIE, bez podania konkretnej przyczyny, a jedynie odsyłając do regulaminu, gdzie jedynie wskazana jest kwota MNIMALNA, a nie maksymalna. Co więcej podstawa nie zmieniła się od co najmniej 2 lat. Od niedawna jest Chillout room, ale korzystanie z niego nie jest mile widziane, niezależnie od tego czy normy się wyrabia czy nie. Podsumowując, mam mieszane uczucia. Nie chcę natomiast pisać, że jest to pracodawca "dobry na początek", bo taki opis nic nie wnosi... Myślę, że jest to firma dobra na "odpoczynek" po poprzedniej firmie w której miało się "zajazd" i w której można się zasiedzieć, gdy trafi się do odpowiedniego teamu.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w SGS Global Business Services Europe?

ONA90

03.04.2018 13:18

jestem pracownikiem SGS K-ce od 3 lat, jest super, żadnego cynizmu, hipokryzji, mega atmosfera, jedynie zarobki kiepskie, poza tym wszystko na +.
    szajs

19.04.2018 17:19

3300 brutto
    ONA90

23.04.2018 10:27

po 3 latach 2900 zł i nie ma szans na wiecej.
    ona

13.02.2018 17:35

Bardzo nieładne postępowanie na etapie rekrutacji. Weryfikacja moich umiejętności wypadła bez zarzutu, b. dobrze. Na informację zwrotną od firmy czekałam bardzo długo, bo prawie trzy tygodnie, po dopytaniu sie przeze mnie ktoś mnie raczył dopiero poinformować. W międzyczasie oczywiście dostałam inną pracę i nikt nie robił mi łaski. Szukają nie wiadomo kogo, a ich ogłoszenia wciąż w internecie. Odrzucają bardzo dobrych kandydatów, o których inne firmy wręcz się biją. Pic na wodę.
    Jak tam

30.03.2018 17:05

I jak tam poziomka? Juz mina zrzedla?
    GJC

12.04.2018 23:07

Oj poziomka, jesteś dopiero na starcie. Dopiero sie przekonasz... Ja im nie ufam.
    Employee

13.03.2018 11:08

Nie dla ludzi z kręgosłupem moralnym, pracowałam tam i wstydziłam się tego co się dzieje dookoła, obgadywanie za plecami i kłamstwa są tam na porządku dziennym. Nie liczą się pracownicy tylko podlizywanie się klientowi, najlepszy dla nich pracownik to taki bez własnego zdania, bez ambicji i oczywiście bez rodziny, gotowy siedzieć w nadgodzinach czy test taka potrzeba czy nie. Jeżeli chodzi o rozwój zawodowy to tylko krok wstecz, klepanie, klepanie, klepanie, bez zadawania pytań, bez zrozumienia za to na czas.
    Walker

09.02.2018 20:14

Bardzo nieprofesjonalne zachowanie na etapie rekrutacji - brak jakiegokolwiek feedbacku po rozmowie kwalifikacyjnej...
    Magda123

03.11.2017 20:30

Jestem bardzo zadowolona z pracy w SGS, ludzie bardzo sympatyczni:) atmosfera przyjazna, zarobki calkiem dobre. Polecam
    tersk12

28.09.2017 20:04

Gorąco odradzam!!! Obłuda, fałsz i kłamstwo uśmiechniętych fałszywie menager'ów i teamlider'ów. Brak szacunku dla pracownika i kiepska organizacja pracy. Kompletny brak klasy kadry zarządzającej, w której rzekomo największą wartością są ludzie. Nie dajcie się zwieść tej hipokryzji!!!Omijajcie z daleka!
    Jenna

24.08.2017 01:51

Słabe zaradzanie zarówno na poziomie managerskim jak i teamleaderskim , kompletny chaos i brak organizacji oraz komunikacji. Jedyne co mogłabym pochwalić to benefity i nie najgorsze zarobki acz i tak niższe niż u konkurencji. Generalnie nie polecam chyba, że jako pierwszą pracę tymczasową.
    MK-UP

07.04.2017 18:04

Obłuda, cynizm, dwulicowość, fałsz, zakłamanie, hipokryzja.
    Jo

05.04.2017 18:04

Nieetyczny pracodawca, niemiłe i fałszywe towarzystwo, brak możliwości rozwoju.

Zostaw merytoryczną opinię o SGS Global Business Services Europe Sp. z o.o.