Fortum Energia

• Radunica
  • Jankowo Gdańskie
  • Bogatka

3. Opinie o pracodawcach Gdańsk
  5. Opinie o Fortum Energia S.A.

Opinie o Fortum Energia Gdańsk UL. MARYNARKI POLSKIEJ 197

WebsiteIconFortum Marketing And Sales Polska S.A.

Nie przegap nowości o Fortum Energia S.A.!

Mariola

30.11.2019 21:38

Radzę omijać szerokim łukiem. Bardzo agresywny i nieuczciwy marketing bazujacy na naiwności osob głównie starszych. Zwyczajny pośrednik.
    Olgierd

23.10.2019 21:04

Kadra zarządzająca niesłowna. Brałem udział w rekrutacji na doradcę biznesowego. Mimo zapewnień, że bez względu na fakt czy rozmowę przeszedłem pozytywnie czy też nie- dostanę informację zwrotną maksymalnie w ciągu tygodnia. Aktualnie minęło już chyba 1.5 miesiąca i odzewu niestety brak. Nie polecam, skoro nawet nie umieją uszanować czasu jaki poświęciło się dla nich.
    Izabela

07.07.2019 21:29

Czy ktoś z Was pracuje obecnie w firmie? Jaka panuje atmosfera podczas pracy? Wszelkie informacje będą pomocne dla osób zainteresowanych ofertami pracy w Gdańsku. Wasze doświadczenie może być cenną wskazówką przy podejmowaniu decyzji o zatrudnieniu.
    Dee

19.10.2019 11:32

Ja pracowałam w centrali w Gdańsku (nie w sprzedaży) i byłam zadowolona. Świetny zespół i brak korpo gadania.
    OMG

11.09.2019 15:59

Zastanawiałam się, jaka część negatywnych opinii o fortum może być prawdziwa. Okazuje się, że większa. Zwykła plantacja bawełny otwarta przez Skandynawów, którą zarządzający (polscy) mają gęby pełne frazesów o "szacunku", "uczciwości" i innych jeszcze trudnych wyrazów, których znaczenia chyba sami nie rozumieją. Tymczasem twardo hodują bantustańskie standardy i nie stać ich nawet na feed back po rozmowie kwalifikacyjnej. Dodam, że szukają białego Mudzinka na plantację za miskę ryżu, ale wykwalifikowanego (angielski bardzo dobry, prawo korporacyjne, compliance, RODO). Na informację o wysokości oczekiwanego wynagrodzenia (ok. 3800 netto) twarze rozmówców wydłużyły się i zapytano o możliwość negocjacji. Trudno nawet ten przybytek nazwać żałosnym.
    OMG

17.09.2019 05:47

To nie jest niezadowolenie. To niesmak.
    Szym19

29.08.2019 15:30

Fajna praca na początek - pracowałem w centrali w Gdańsku . Fajni ludzie, fajna atmosfera, zarobki ok .

Kontakt - Fortum Energia S.A.

UL. MARYNARKI POLSKIEJ 197 80-868 Gdańsk

Fortum Marketing And Sales Polska S.A.
    Branże: Sprzedaż energii i gazu
    Izabela

06.02.2019 20:35

Firma Fortum Marketing and Sales Polska od lat organizuje staże dla studentów i absolwentów szkół wyższych. Dla najlepszych praktykantów i stażystów istnieje możliwość pozostania w firmie oraz kontynuacji kariery jako pracownicy etatowi. Występują one w formie płatnej i bezpłatnej na 3-4 miesiące. Tutaj znajdziecie więcej informacji: https://www.fortum.pl/o-fortum/kariera/dla-studentow Czy ktoś z Was brał w nich udział? Jak oceniacie ich przebieg?
    KAROLINA

29.05.2019 18:13

(usunięte przez administratora) UCZĄ KRĘTACTWA MŁODYCH LUDZI. STAŻE NA OSZUSTÓW
    nick

03.01.2019 14:16

Sposob rekrutacji sprawia, że firma wydaje się niekompetentna. Zadając pytanie Panu prowadzącemu rekrutację nie otrzymałam ani razu konkretnej odpowiedzi na zadane pytanie. Uważam pójście na rozmowę za stracony czas. Mało kompetentny przebieg rekrutacji.
    Katarzynka

03.01.2019 18:43

Orientuje się ktoś ile płacą na początek na obsłudze klienta i na jakim poziomie powinien być język angielski aby można było kwalifikować się na ofertę pracy.
    K

08.01.2019 19:37

1980 zł netto plus premia 20%, po przedłużeniu umowy 150 zł brutto podwyżki.
    Pablo86

12.11.2018 17:02

UWAGA !!! (usunięte przez administratora), dzisiaj , 12.11.18 - święto i wolne od pracy zapukał ich człowiek, mój ojciec lat 78 otworzył i wpuścił, dobrze że ja byłem w drugim pokoju, bo by ojciec dał się oszukać, facet bzdury gadał że dostaliśmy pismo w styczniu o jakiejś zmianie taryfy czy coś, wciskał kit że płacimy Berlinowi za dostawę, obiecywał lepsze warunki, na moje pytanie o identyfikator pokazał ksero swoje ( mam wątpliwość czy swojego) dowodu osobistego, jak powiedziałem żeby zostawił wizytówkę to oddzwonimy to owszem zostawił numer ale bez nazwiska , uważajcie na(usunięte przez administratora), pilnujcie swoich staruszków !!!
    Justyna

29.08.2018 17:32

NIE POLECAM !!! W ostatnim czasie moich dziadków mieszkających w Toruniu odwiedził akwizytor legitymujący się legitymacją z Fortum które rzekomo zmienia się z Orange. Pan Kaczmarek przedstawił warunki ustnie inne niż zapisane w umowie. Moi dziadkowie niestety ją podpisali. Następnie pochwalili się że będą mieli innego operatora. Jak się okazało wszystko to jeden wielki pic na wodę!!! Na szczęście wszystko przeszło jeszcze weryfikację telefoniczną podczas której odmówiliśmy i zrezygnowaliśmy telefonicznie z umowy. Pan akwizytor zaczął nękać nas telefonami abyśmy z niej nie rezygnowali i odkręcili wszystko u Pani z centrali w bardzo nieładny sposób. Omijać szerokim łukiem. Nam się na szczęście udało w ostatniej chwili.
    Andrzej

27.10.2018 09:49

Również NIE POLECAM!!! do naszych rodziców (wiek powyżej 80+) zapukali podający się za inkasentów PGE pracownicy Fortum i namówili dziadków do podpisania umowy na zmianę dostawcy energii elektrycznej. Obiecywali zmniejszenie rachunków o 10%. Nie mieliśmy tyle szczęścia co Justyna, bo rodzice zapomnieli o podpisanej umowie i minął czas na zerwanie. Przyszły rachunki 100% wyższe i zagrożenie odcięcia energii, a odstąpienie przed upływem czasy to koszt około 500 zł. Dodam jeszcze, że wpłaty nie odbywają się na podstawie faktur za energię elektryczną tylko "świstków" z numerem konta, nazwą właściciela konta i tytułem PŁATNOŚĆ z terminem płatności.
    Agnieszka

07.11.2018 10:18

OSZUSTWO!!! osoby pracujące w tej firmie to (usunięte przez administratora) U mojego 86- letniego Dziadka pod koniec lipca był Pan, który zaproponował Dziadkowi tańszą energię. Dziadek niestety podpisał. Do obecnego dystrybutora energii przyszło pismo z upoważnieniem od mojego Dziadka dla Fortum Marketing and Sales Polska S.A. o odstąpieniu umowy. Jednak najlepsze jest to, że Dziadek nie mógł wypowiedzieć umowy i nie mógł dać pełnomocnictwa firmie Fortum, ponieważ to ja miałam podpisaną umowę z obecnym dystrybutorem i sprzedawcą energii. Na domiar złego - Pan (usunięte przez administratora) był u Dziadka w mieszkaniu 21.07.2018 a na umowie wpisał datę 21.05.2018. Na świadków mam Sąsiadkę, która zamknęła temu Panu przed nosem drzwi. Na początku lipca otrzymałam pismo od swojego dystrybutora energii pismo o odstąpieniu od umowy. Dnia 20.08.2018 wycofałam wniosek o rozwiązaniu umowy kompleksowej u swojego obecnego dystrybutora energii. Niestety. Jest ciąg dalszy... z dniem 8.10.2018 przychodzi do Dziadka pismo, że ma do zapłaty karę w wysokości 480,00 zł, ponieważ rzekomo zerwał umowę. Ok. Fakt jest taki. Na umowie jest data 21.05.2018 ale jeżeli byłaby ta umowa podpisana z taką datą, to wtedy wypowiedzenie umowy u obecnego operatora powinno nastąpić z końcem czerwca 2018 a nie z końcem sierpnia 2018. Ludzie - brońcie się przed takimi osobami. Rozumiem, że też chcą zarabiać. Ale błagam nie żerujcie na starszych osobach.

14.04.2018 08:49

Praca jak w każdej korporacji. Plusem jest terminowe wynagrodzenie , które mocno wzrasta po pierwszym okresie pracy (na początku szału nie ma) karta sportową i opieka medyczna. Największym plusem są jednak ludzie , Ci z którymi się pracuje w ramach danego działu są jak druga rodzina. Atmosfera naprawdę jest wspaniała. Firma potrafi docenić tych co się starają. Z drugiej strony open Space potrafi być męczący (glosno) i na początku nie każdy potrafi się od razu dostosować do reguł. Rekrutacja ma 2-3 etapy. Na którymś sprawdza się znajomość języka angielskiego jeśli został wskazany w wymaganiach.

Zostaw merytoryczną opinię o Fortum Energia S.A.