Xeos

Środa Śląska

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 108 ocen.

Opinie o Xeos

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Xeos

Jacek

Jak wygląda rozmowa na młodszego mechanika?

pafeł
@Jacek 18.02.2018 09:03

co wiesz o xeos, lufthansa, ge. twoje dośw w lotnictwie, co wiesz o silnikach. znajomosc jezyka jest weryfikowana w trakcie rozmowy po angielsku

Jacek
@pafeł 19.02.2018 19:38

A jak z zarobkami

Karol

Witam. Jak wygląda obecnie test LTT z języka angielskiego? Czy ktoś bierze udział w rekrutacji 27.02.2018??

ciekawski

Czy XEOS dobrze placi pracownikom umyslowym, managerom? Malo ogloszen na managerow u nich widac... a to ma byc chyba dosc duzy zaklad...

Tymon

Może trzeba wziąć się za pracę a nie obserwować innych!!!

Seba
@Tymon 25.01.2018 16:01

O czym Ty gadasz ?

Ale

To stanowisko Key Account to nowe rotacja czy ściema?

Justyna

HR to jakieś nieporozumienie w tej firmie.

Jack
@Justyna 13.12.2017 11:26

Dlaczego? Możesz rozwinąć?

Obserwator

Xeos ! Nowo powstły zakład pracy. Mówiąca o sobie " firma z przyszłością", w mediach same plusy, wszystko zgodnie z planem, NAJWYŻSZA JAKOŚĆ, nawijanie makaronu na uszy ! Zmieniasz swoje życie dla firmy, opuszczasz rodzime miasta, jedziesz na drugi koniec Polski żeby móc budować zakład i łączysz przyszłość z nim. Niestety po dłuższym pobycie w firmie okazuje się że to zderzenie z ścianą ! HR jest wielkim jednym błędem. Mówią jedno robią drugie, obiecują i nie wywiązują się z obietnic. Angażujesz się a po czasie okazuje się, że firma dziękuje Ci z dnia na dzień wręczając wypowiedzenie. Pracujesz pod znakiem zapytania. Umowa na czas nieokreślony nie ma najmniejszego znaczenia ! Proponuję aby management otworzył oczy i rozwiązał problem z działem HR! ...

Dildobagins
@Obserwator 12.10.2017 18:27

Co konkretnie znaczy "mówią jedno robią drugie"? Co jest nie tak z tym hr? Konkrety

Głuchy telefon
@Obserwator 12.10.2017 18:27

Pewnie podpadłeś komuś kto uprzejmie donosił do HR. Tylko donosząc możesz liczyć na karoerę w tej firmie.

Maciek

Jak wyglada umowa lojalnościowa? Czy mozna w jakiś sposob ja rozwiązać?

Paweł

Od stycznia i ciekawy jestem jak to wyglada rzeczywiście?

Ja
@Paweł 11.10.2017 10:57

Tez ruszam od stycznia, napisz do mnie na maila to pogadamy. Przemul36@wp.pl

Paweł

Jak wyglada wyjazd do Niemiec/Szkocji ?

Ja
@Paweł 10.10.2017 07:55

Paweł juz zatrudniony czy ruszasz od stycznia?

Jan

Gdzie wysylaliscie CV na xeos czy przez posrednika ?

polczek

PSSS w Hamburgu w Lufie też mechaników silników potrzebują :P

marian
@polczek 26.09.2017 21:43

but you have to speak geraman

Całuski 100 dwa lubię was :P

Wyjechałem kolego i jest mi z tym dobrze służbowy samochód służbowe mieszkanie za darmo i jak chcę to se przyjdę w niedziele lub w sobotę do pracy i mam za samą niedziele jedną 3 razy tyle kasy niż we Wrocławiu za cały miesiąc 3 tys masz spoko ja miałem więcej ale to jest tajne przecież nie możesz tedgo mówić publicznie według kontraktu Kiedyś kolego się zdziwisz jak wejdziesz na pokład samolotu a ja będę pilotem bo obecnie w wolnym czasie robię sobie licencje zdrowy też jestem klasa pierwsza bo jak mówisz że ludzi głupich przyjmują to zapewne też jesteś głupi :P Kilka ludzi było w porządku w firmie i kilku [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w .Skończyłem kolego dwie najlepsze uczelnie lotnicze z piątka na dyplomie i mam większe doświadczenie w pracy niż Ci się może wydawać , tak samo jest z umiejętnościami bo niektórzy to widziałem że zwykłym kluczem nie umieli śrubek nawet odkręcać mam nadzieję że się nauczą bo nie chciał bym później z obawami wsiadać do samolotu z tymi silnikami co wy będziecie naprawiać jeden plus to zostało jedno w CV pracowałem tam a powiem Ci jeszcze że nie o pieniądze w tej pracy mi chodziło bo kasę sobie w angli zarobiłem nie zamierzałem tam zostać mając dziewczynę i dom w innej miejscowości i jestem w końcu szczęśliwy że wiem za co i po co pracuje Do managerów nic nie mam ale straszenie że jak nie zdasz egzaminu i wylecisz to nie jest tak jak korporacja powinna pracować a sami słyszeliście te straszenie i wulgarne słowa jak ktoś coś po polsku powiedział od samego dyrektora firmy ,,Zamknij ryj " to jest praca w korporacji ???Odpowiedzcie sobie na pytanie ja z dyrektorem w angli śmiało mogłem powiedzieć co mi się nie podoba co jest ok i że nie przyjdę do pracy jak tego i tego nie poprawi ze wszystkim można było się dogadać ale w Polsce to chamstwo zawsze jest i wyścig szczurów .Słaba organizacja firmy że szok ale ogólnie fajnie się pracowało i jest w polsce dużo fajnych firm Lotniczych nawet w każdym województwie które dużo lepsze warunki pracy oferują .Psss uczcie sie angielskiego :P bo znowu was dyrektor zjebie że po polsku rozmawiacie ja po miesiącu w Niemczech już spoko się potrafię dogadać po niemiecku a mieszkam w Polsce pracuje w Niemczech w lotnictwie nie ma rzeczy nie możliwych .ohhh te Życie kocham was wszystkich i koleżanki i koledzy kiedy wpadnę się pożegnam bo tak się troszkę wiem że zasmuciliście bo tak nagle ode szlem XEOS jest spoko firmą dla ludzi początkujących dla tych chcących się rozwijać nie wiem może ...dla tych to nie lubią stać w miejscu i rozwodzić się nad tym samym 1000 razy wcale nie jest ....Dzięki chłopaki i dziewczęta za współpracę narka jesteście fajni

Pracownik 1

Straszne bajki kolego piszesz. Widzę, że najwięcej do powiedzenia mają osoby które się nie dostały albo wynegocjowały sobie śmieszne stawki. Jeśli na rozmowie podałeś 3 tys brutto to brawo za głupotę. A jak Ci tak dobrze za granicą to wyjedź nikt Cię tu nie trzyma i nie zmusza do pracy. Zarobki są naprawdę przyzwoite, powiedział bym, że nawet bardzo dobre dla ludzi z doświadczeniem. Dla ludzi bez oczywiście są mniejsze. Mechanik co pracował 8 mies. i pisze jak to mało zarabiał i jak to strasznie było musiał być bardzo słabym pracownikiem i mało mądrym. Proste jeśli się zgodził na taką stawkę to pewnie nie miał doświadczenia i nie był więcej wart. Widać po gramatyce i stylu jego wypowiedzi. Zarobki bardzo spore jak na to że nic się nie robi. Siedzimy w sali, uczymy się różnych przedmiotów lotniczych. Bardzo miła atmosfera w grupach. HR straszny, totalny brak profesjonalizmu. Szefostwo jest OK do pogadania, wszystko można załatwić.... Pozdro

delicate

;)

delicate

Dobranoc.

delicate

nie polecam...

Ja
@delicate 21.09.2017 16:36

Brawo za bardzo konstruktywny komentarz.

delicate
@Ja 21.09.2017 20:14

Dziękuję.

Ok

HR TO JEST nieporozumienie cała reszta ok!

air traft

Nie znam się zarobiony jestem

Gruby

Co komentarze to większa bzdura ;)

Ja
@Gruby 20.09.2017 20:38

Czyli zle nie jest. Jak wyglada umowa lojalnościowa?

Gruby
@Ja 20.09.2017 21:13

Jak dla mnie jest nawet bardzo dobrze. Jedyny minus to HR. To że jest lojalka nie jest niczym dziwnym przy fakcie ile inwestują w pracownika. Obowiązuje od zakończenia szkolenie przez 3lata i opiewa na kwotę 50tys. Tylku tu też jest kwestia dogadania się.

Zdzisiu

praca przez dwóch pośredników za 2000 brutto

LOL!
@Zdzisiu 20.09.2017 11:36

Chyba kpisz... To ja wole do Biedronki na kase isc i jeszcze Swiezaki bede mial :P:

Ja
@Zdzisiu 20.09.2017 11:36

No to tyle przez pośredników a bezpośrednio przez firmę pewnie 2x tyle, no i zależy jakie stanowisko pewnie.

Ja

Poda ktoś jakies konkrety na temat tej pracy?

MArek

Za 300 euro chyba prze dwie agencje to jest spoko

nice

Nice

Czesław

Good Job

Rychu

"Były mechanik" kolego wiec pracowałeś tam i sie zwolniłeś? Powiedz cos więcej o tych zarobkach. I co teraz po zwolnieniu musisz oddawać kasę z tej umowy lojalnościowej?

Tofifi

Jak jest przeprowadzana 1 rozmowa ( czy musze sie udać na Śląsk, a moze Skyp-em ) ?. Na jakie zarobki moze liczyć mechanik ?.

GE

Również na I etapie pytanie o zdolność do odbycia nawet rocznego szkolenia Niemcy lub szkocja dotychczasowe doświadczenia. A powiedzcie czego spodziewać się na Szybowcowej

Ja

I jak finansowo to wychodzi ? Jak z tym szkoleniem bo ja słyszałem że 3 miesiące w Niemczech a potem 1,5 roku w Szkocji ...

Mafranto

Witam. Ktoś z Was bierze lub brał udział w rekrutacji na Mechanika bądź młodszego mechanika silników samolotowych? Czego się spodziewać na rozmowie w Xeos na szybowcowej?

Jan
@Adi 13.02.2017 22:23

Odezwali się do Ciebie ? Jakie miałeś pytania ?

Adi
@Jan 03.03.2017 16:34

Czemu chcę się zajmować silnikami samolotów , oczekiwania finansowe , dolnosć do odbycia rocznego szkolenia za granicą i krótka rozmowa po angielsku sprawdzająca umiejętności językowa i tyle .

Zostaw opinię o Xeos - Środa Śląska

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Xeos