CCIG Group

• Brzozówka
  • Koszyce Małe
  • Skrzyszów
  • Radlna

3. Opinie o pracodawcach Tarnów
  5. Opinie o CCIG Group Sp. z o.o.

Opinie o CCIG Group Tarnów

WebsiteIconCCIG Group Sp. z o.o.

Nie przegap nowości o CCIG Group Sp. z o.o.!

ja

06.11.2018 20:47

Pracuje w tej firmie już ponad 3 tygodnie i jestem bardzo zadowolony z tej pracy, bardzo mili szefowie i w razie problemów służą pomocą. Po rekrutacji przeszedłem szkolenie w którym dowiedziałem się ja rozmawiać z klientem. Polecam tą firmę w 100% Moje sugestie dla CCIG: polecam Lubię atmosferę w CCIG za: Dobre podejście do pracownika.
    Luckystrike

27.07.2018 11:40

W moim przekonaniu firma jest ok. Kasa spoko, jak na ucznia, czy studenta i zawsze w terminie, dokładnie wyliczona, także to jak najbardziej na plus. Kierownik placówki dla mnie spoko gosc, chociaż dużo ludzi go nie lubi. Według mnie on jako jedyny czepia się tylko wtedy gdy ma powód, a nie wtedy gdy ma zły humorek. Za to na minus przede wszystkim menagerzy... Tauron (no i teraz multimedia) mają najgorszych menagerow. Pani D. to jedna z najgorszych osób, z jakimi przyszło mi współpracować - wredna, wyniosła, przemądrzała i wścibska. Humor humorem, ale ona po prostu jest chamska, nie ma w ogóle wyczucia, czy wypada coś powiedzieć, czy nie. Pani A. zależy od humoru, co też jest wnerwiajace. Kolejne minusy: multimedia i przerwy na tym projekcie. Pracowałam na dwóch innych projektach i było powiedziane, że 5 minut na godzinę pracy (co wynika z rozporządzenia ministra tak btw.), A tu co 2 godziny? Nawet nie mozna tej przerwy wykorzystać.. bo na 6 godzin co 2 godziny przerwa to masz 2*10 minut.. to tak w ogóle nie jest zgodne z prawem no ale ok. No i to że trzeba zostać do końca minimum 2 razy w tygodniu. To NIE JEST elastyczny grafik. Poza tym po 20 już się nie robi sukcesów, taka prawda. Kolejna rzecz - bazy. Wymaga się od konsultantów sukcesów, a baza jest przedzwoniona, poczty głosowe itd. no skąd te sukcesy brać? Myślę, że byłoby o wiele lepiej, gdyby wymieniono menagrow na takich, którzy potrafią zarządzać ludźmi i którzy nie uważaliby się za bogów. Pozdrawiam, życzę szczęścia pracującym :) nie dajcie się zgnoic menagerom.

23.10.2018 08:34

pani(usunięte przez administratora)z Multimedii... pokazuje w swoich wypowiedziach i zachowaniu KOMPLETNY brak szacunku do współpracowników, uważa się za najmądrzejszą, najlepszą i pewnie jeszcze najpiękniejszą ^^
    Sqsqdqdqdq

15.10.2018 20:40

To może teraz ja coś napisze. Praca ok, serio nie ma aż takiej tragedii wiadomo słuchawka to słuchawka nie każdy się nadaje. I też nie każdy projekt jest spoko. Słyszałem bardzo dużo o Multimedii, że nie jest najlepsza...to serio wciskanie kitu za wielką cenę w porównaniu do NC+ a przecież sprzedają to samo. No i menagerzy tam to porazka, dwie księżne jedna gorsza od drugiej a tak się ciskają jakby od pracy całe życie zależało. Tauron znowu raz dzwoni raz nie, bazy nie ma, menagerka ma to gdzies. Proama podobno super, ale to tylko opinie które słyszałem. Za to FirstDate bardzo spoko. Premie super jak ktoś ciśnie, nie trzeba siedzieć do zamknięcia (20.45), atmosfera mega okej. Kamil dość specyficzny, zależy od humoru ogólnie spoko. za to Karolina bardzo spoko dziewczyna zawsze pomoże, jak trzeba to cisnie, na fajce z każdym posmieje także jak najbardziej na plus. No i HR jak ktoś pisał niżej fajna dziewczyna, zawsze uśmiechnięta. Sekretariat tez, chociaż Wiola odeszła to nowa wydawała mi się w porządku taka rowna, nie wywyzszala się ani nic. Jak ktoś na studiach chce dorobić to się nawet opłaca. Tylko nie na projekcie multimedia i Tauron , reszta do przezycia
    xd

16.10.2018 20:47

Tauron najlepszy projekt:)

23.10.2018 08:32

wzmianke o Multimedii całkowicie popieram....

23.10.2018 08:27

nie polecam, marne pieniadze, presja menagerow, bo od naszych sprzedazy zalezy ich premia

14.10.2018 19:10

Nie polecam!Menagerowie do bani jedyny menager odszedl niestety i byl to Menager z nc+,reszta zenada łacznie z calym kierownikiem ktory nie ma pojecia o dzwonieniu.Oddzial w tarnowie opiera sie na lizaniu tylkow i napierniczaniu na innych i podpieprzaniu
    Tajpans

08.10.2018 11:10

Mam wrażenie że te wszystkie pozytywne opinie, a w szczególności te które tak strasznie to niby bronią firmy, pisane są albo przez samych managerów albo dział hr żeby jakoś odratować reputacje. Kto z normalnych ludzi dla których praca w cc jest epizodem w życiu stał by murem za firmą hahahaha! Ale świadczy to tylko prawdzie która jest napisana poniżej. Pracowałem jakiś czas w firmie, kilka tygodni temu zrezygnowałem i zgadzam się ze wszystkim negatywnym co poniżej. Z "Managerami" którzy "zarządzają" zespołem. Z "elastycznym" grafikiem. Z "miłą" atmosferą która panuje w firmie. Spójrzcie prawdzie w oczy a nie usuwajcie negatywnych komentarzy! Może zamiast maskować należy coś zmienić? Podejście? Kadrę? Bo kierownika już zwolnili i jest nowy. Idźcie tą drogą a będzie dobrze.
    True

14.10.2018 16:35

Hmm znam ludzi którzy tu pracują już od początku istnienia tej placówki i jakoś nie narzekają. Co do atmosfery wszystko zależy od projektu. Wymagania? Jaka firma ich nie posiada? Przecież z czegoś musi się ona utrzymać. No ale fakt takie pokolenie najlepiej żeby wszystko dali za siedzenie i patrzenie w telefon
    Dexter

03.10.2018 19:23

Czołem Dodam coś od siebie. Praca w tej firmie jest nawet w porządku fakt dużo w ciągu dnia się człowiek ogada i wysłucha no ale w końcu za coś pieniądze się dostaje. Umowa zlecenie? No cóż prawie pół Polski na takich umowach pracuje bo przecież pracodawca też musi z czegoś żyć coś o tym wiem bo studiuje ekonomię i rozumiem schemat umowy o pracę i serio ciężko taką umowę dzisiaj dostać. Doświadczenie? Jak najbardziej można tutaj zdobyć nie sprzedaje się produktów typu garnki tylko produkty znanych marek jak Tauronu NC+ czy First Date. Minusy pracy w tej firmie? Oczywiście że są która praca ich nie posiada? Podsumowując gdyby nie studia dzienne to jak najbardziej praca spoko
    Były konsultant

27.09.2018 20:49

Cześć mordeczki, Bardzo polecam CCIG w Tarnowie! Pracowałem w tej firmie rok temu i już wtedy, kończąc pracę we wrześniu wiedziałem, że chcę wrócić tu w przyszłym. Świetna atmosfera, wynagrodzenie zawsze na czas i możliwość zgarnięcia naprawdę fajnej kasy za premię na projekcie Tauron. Menadżerka zawsze pomocna,miła, pełna entuzjazmu, który później można przełożyć na rozmowy z klientami. Kierownik lokalizacji, otwarty na dialog, zawsze można z nim porozmawiać o sprawach finansowych. Zawsze pyta, czy może konsultantom jakoś pomóc, czy czegoś potrzebują, by jeszcze efektywniej pracować. Nie można tylko narzekać, przychodzić źle nastawionym i w trakcie pracy korzystać ze smartfonów. (usunięte przez administratora) wyobraźcie sobie, co by było, gdyby pracownicy firmy budowlanej korzystali z telefonów, obsługując maszyny, albo panie w szwalni( obok budynku firmy) szyły z komórką przy uchu... Bazy zawsze były wyborowe, a każdy sukces napędzał mój team do kręcenia(usunięte przez administratora)o wyniku. Mogę się wypowiedzieć jedynie o projekcie Tauron, ale słyszałem też dobre opinie o First Data, którym zarządza świetny manager (usunięte przez administratora) :)
    Veder

23.09.2018 14:19

Praca bardzo spoko. Gdyby nie studia to chętnie bym tu pracował nawet na stałe bo lubię rozmawiać z ludźmi. Polecam jak najbardziej jeśli ktoś ma zdolności personalne i ma gadane
    Obecny pracownik

12.09.2018 19:58

Może to nie praca marzeń ale w Tarnowie nic lepszego nie ma. Minimalna krajowa jest gwarantowana w tej firmie jak się przepracuje te 160 godzin nikt nikogo nie oszukuje nie kantuje podczas wypłaty itp. W trakcie upałów klimatyzacja działa poprawnie w trakcie zimy ogrzewanie zapewnione także jak ktoś narzeka że naciski są na umowy to w życiu chyba nie pracował poważnie w końcu firma musi się z czegoś utrzymać. Niektórzy narzekają na kierownika ja tam nie widzę żadnych minusów do niego człowiek chodzi pyta jak wyglada sytuacja czy można pomóc żeby lepiej sprzedać pożartuje pośmieje się także jak mówi przysłowie ,,Szanuj Szefa swego mogłeś mieć gorszego''. Co do atmosfery to już kwestia managera jak ją stworzy w swoim zespole ja osobiście nie narzekam pracuje tu już prawie rok i udało mi się poznać bardzo dużo osób i ich opinie najlepsze projekty które tu są to Terminale i Proama, dużo tutaj pozytywnych opinii na temat tego drugiego projektu z ubezpieczeniami bo to prawda. Ludzie którzy tam pracują trafili z innych projektów i są to najlepsze osoby które na to po prostu zapracowały, dużo nie raz słyszałam w kuchni czy gdzieś indziej o najlepszej osobie na tym projekcie ponoć trzyma pozycje lidera przez bardzo długi czas zarabiając bardzo dobrze przy tym także jak widać można w tej firmie dużo osiągnąć tylko trzeba po prostu chcieć każdy ma swój pomysł na sprzedaż i widocznie ta osoba go znalazła. Tak samo na projekcie z Terminalami jest osoba która również trzyma poziom najlepszej osoby i też świetnie zarabia. Dlatego nie narzekajcie a zacznijcie pracować i uczcie się od najlepszych :)
    Inna

30.08.2018 13:02

Pracowałam w tej firmie jakieś 4 miesiące i prawdą jest co niektórzy piszą. Wypłata jest zawsze na czas i nigdy nie było problemów że wypłacili mniej czy źle policzyli godziny. Co do atmosfery ktoś napisał że zależy wszystko na jaki projekt się trafi i to prawda, osoby które zarządzają niektórymi projektami to istny dramat. Pani A. czy Pani K. lub D. to pomyłka w tej firmie na całego brak szacunku ciągłej narzekanie i humorki jak u mały dzieci. Niech te Panie zobaczą jak funkcjonują projekty typu Proama albo terminale tam menadżerowie potrafią szanować swoich pracowników i przede wszystkim zachowują się jak dorosłe osoby.
    Never

27.07.2018 12:32

Podzielam opinie poniżej! Nie da się opisać tego co się tam dzieje. Miałam okazje pracować na projekcie Tauron. Stanowcze nie dla przyszłych pracowników- tylko nie to. Menadżerki fatalne. 1- cały czas się czepia, krzyczy i myśli ze będą się jej wszyscy bać. Wywiera presję na pracownikach zwrotami k*rwa weź się za robotę itp. Jak taka osoba może pracować w takiej firmie?! Bardzo niski poziom kultury osobistej. 2- jednym słowem „dno” patrząc się na jej zachowanie, oczekuje wyniku nie patrząc na to ze przez pol godziny się siedzi bez rozmowy. Brak wiedzy pokazuje na każdym kroku! Najprościej poprosić kierownika aby nas zjeb*ł bo sobie nie radzą. Ogólnie te dziewczyny nie znają się na pracy. Stanowczo nie polecam!
    Karolina

20.07.2018 11:16

ODRADZAM! Od kwietnia pracowałam na projekcie Tauron przez parę miesięcy. Totalna klapa. Projekt na którym trzeba wciskać beznadziejną ofertę. Managerowie którzy przyszli do pracy chyba z ulicy. Kierownik lokalizacji który ciągle przeklina i "motywuje" tak że się nic nie chce ludziom. Stawka 13,70 więc szału nie ma... Jak chcesz spędzić gdzieś wakacje i dorobić parę groszy to być może to firma dla Ciebie, ale jak chcesz pracować jak człowiek to szukaj czegoś innego.
    Eldorado

21.07.2018 15:19

Managerowie, którzy przyszli z ulicy~czemu tak uważasz?
    Zainteresowany

23.02.2018 17:21

Te opinie głównie dotyczą managerów. A co powiecie np. o procesie rekrutacji czy obsłudze kadrowej?
    CCIG

23.03.2018 09:15

Ilość ogłoszeń w sieci wynika ze wzrostu skali projektów, a co za tym idzie dużego zapotrzebowania na pracowników. W CCIG od konsultantów wymaga się komunikatywności i poprawnej dykcji. Jeżeli ktoś już na rozmowie w oddziale spełnia wymagania to jest zapraszany do współpracy.
    anonymous

14.06.2018 22:01

Sam proces rekrutacji wspominam bardzo pozytywnie. Dziewczyna z hr sympatyczna, wszystkie informacje przekazała i nawet grzecznie odpowiadała na moje dodatkowe pytania:P Podobnie dziewczyna z sekretariatu - bardzo miła i widać że zna się na tym co robi. W sumie to dziwię się że pracuje w takim call center bo naprawdę z jej wiedzą stać ją na więcej (sam pytałem ją kilka razy o radę i zawsze dobrze mi doradziła, a co więcej z opinii słyszałem że z każdą sprawą można się do niej zgłosić i chętnie pomaga). Muszę również zaznaczyć że jest nie tylko kompetentna, ale też bardzo ładna:) Ogólnie praca w firmie jest ok, ale faktycznie zależy wszystko od projektu, bo jedne są bardziej ambitne a inne już mniej. W każdym bądź razie wszędzie trzeba się starać i wtedy nie ma żadnych problemów z managerami. Myślę, że jeszcze trochę tu popracuję, bo podoba mi się praca w tej firmie.
    Przerażony

16.04.2018 18:50

Nie polecam, szczególnie projektu NC+, nie da się normalnie pracować, mobbing ze strony managera, brak kultury, (usunięte przez administratora) Tak chyba najłatwiej to opisać. Wszystko pod okiem i akceptacją szefa lokalizacji. Ciężko to opisać słowami.
    Konsultant

20.04.2018 21:51

Ludzie jak czytam tak beznadziejne komentarze dzieci ktore pracuja to nie wiem czy smiac sie czy plakac.... zgadzam sie z kom. anonymous... najpierw dzieciaku jak idziesz do pracy to naucz sie odpowiedzialnie podchodzic do swoich obowiazkow, pracuje na projekcie nc+ i zeby wyleciec tak jak Ty trzeba mocno sie postarac... a odnosnie menagera i MOBINGU ???? skoncz szkole, dorosnij a potem jak pojdziesz do pracy do sie ku.... dowiesz co to mobing bo wiekszej bzdury nikt nigdy nie wymyslil o Michale, takze ciesz sie ze wczesniej Cie nie wywalili za niewykonywanie obowiazkow. Zycia sie naucz... Oczywiscie jak najbardziej polecam projekt nc+, chodze codziennie z usmiechem na twarzy do pracy, swietni ludzie, baaardzo wyrozumialy menager (oby kazdy byl taki).... projekt nc+ zdecydowanie najlepszy!
    J.

01.06.2018 10:00

Dokładnie to nie przedszkole. Trzeba dorosnac. Najlepszy projekt nc+. Za żadne skarby nie zmienię tego projektu :-) menager jak najbardziej kulturalny pomocny i przede wszystkim ludzki!!!! Te opinie negatywne są chyba od osób które przyszly na projekt i myslaly że nic nie robiąc zdobędą kokosy i pochwaly tak się nie da. Pracujesz to masz :-)

17.04.2018 20:19

Pracowałam przez dłuższy okres na Tauronie oraz NC+ i niestety to prawda co piszą niektórzy o zachowaniu czy podejściu managerów do konsultantów. Sama byłam świadkiem różnych sytuacji, natomiast na tych projektach chodziło głównie o wciskanie klientom coś czego i tak większość nie chciała . Pozytywne opinie zawsze słyszałam na temat tego projektu związanego z ubezpieczeniami Proama, ludzie którzy tam pracują ponoć bardzo fajni, zgrani ze sobą a sam manager wyrozumiały w stosunku do swoich pracowników co też nie prowadzi do rotacji bo zawsze na przerwie widziałam tych samych pracowników. Także jeśli ktoś chce pracować w tej firmie to raczej chyba tylko i wyłącznie na tej Proamie.

13.03.2018 07:52

Po pierwsze zaznaczam nie miałam spiny z menagerami Fajni ludzie spoko atmosfera Menager z hbo spoko gość Menagerzy z tauronu porażka Zwłaszcza Kamil -duże ego Elastyczny grafik:/ nie bardzo Chyba ze robisz wyniki to przymkną Oko Nacisk na wynik non stop Nie liczysz się Ty tylko wynik Zwalnianie z dnia na dzień Premie tylko dla wybranych I przy wynikach Nie ma czegoście takiego jak druga pensja na 1 Sama podstawa a każą się produkować za cukierki ???? Tak tak . Poszanowanie ludzi ... za kilka cukierków Generalnie tyle na początek może być Nigdy na dłużej
    anonymous

11.04.2018 20:09

Jeśli nie sprzedajesz na odpowiednim poziomie to jaką chcesz premie ? No sorry ale za samo dzwonienie nie ma premii , tak działa każde cc
    Rozczarowana

09.04.2018 11:07

Nie wróciłabym tam za żadne pieniądze. Firma ma pracownika w głębokim poważaniu, chyba że pracuje się tam naprawdę długo i jest się pupilem. Nie wypłacają pełnych wynagrodzeń a kiedy zgłosi się sprawę, można liczyć na ignorowanie i za przeproszeniem, olanie sprawy czy przez oddział Tarnowski czy główną placówkę we Wrocławiu. Moją ogromną rotację, więc kogo by obchodziło że ktoś pracował dla nich za darmo. Co do plusów, super szkoleniowiec który ewidentnie wie o czym mówi i uczy tematów przydających się poza call center, super karda na recepcji czy w HR. Jak to w korpo, jest nacisk na wynik, jednak nie ma co liczyć, że idąc do pracy będzie się siedziało i odpoczywało. Elastyczny grafik, no niby jest, wielu znajomych rozpisywało się tak, aby łączyć prace z zajęciami, jednak jeśli potrzebujesz wyjść wcześniej, możesz liczyć na skrzywa ze strony managerów. Fajną atmosferę tworzą inni konsultanci, można poznać mega ludzi. Osobiście pracowałam na projekcie Tauronu i mówiąc wprost, jest to nagabywanie klienta, wydzwanianie do ludzi po kilkanaście razy i próba wmuszenia w niego umowy. Jako pracownik, trzeba się liczyć z tym, że nie każda odbierająca osoba będzie miła. Podsumowując, jeśli nie przeszkadza Ci długie gadanie, lubisz być niewidzialny, jesteś odporny na stres, lubisz zbijać argumenty, nie masz nic przeciwko temu aby ktoś miał Cię w nosie i masz ochotę popracować za free, śmiało pójdź na rozmowę, ja nie polecam.
    Girls

26.03.2018 19:58

A my coś dodamy na osłodę :) Przewija się tyle ludzi w tej firmie ale co by nie było takich przystojnych facetów to nie myślałyśmy że Tarnów jeszcze ma :) Pracujemy od dłuższego czasu w tej firmie i jest na kim uwiesić oko. Dwa ciasteczka z Tauronu w tym manager i o tych samych imionach aż miło jest popatrzeć :) Oprócz nich pozdrowienia również kierujemy do przystojniaków z końca sali jeden z nich charakterystyczny ciągły uśmiech :) i często widywany w czarnej kurtce z napisem New Balance a drugi blondyn w granatowej kurtce :) Buziaki przesyłamy również na NC+ do pana D który również potrafi poprawić humor ;) Także zamiast szukać wad zacznijcie patrzeć na zalety a jest ich dość dużo :) Pozdrawiamy CCIG
    Netty

23.02.2018 06:49

Pracowałam 4 miesiące i to prawda co tu piszą jeden wielki nacisk na wynik. Natomiast z tego co słyszałam Proama jest głównie tylko dla najlepszych osób i najbardziej doświadczonych co też wiąże się zaliczeniem egzaminów na ten projekt

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w CCIG Group?

Kontakt - CCIG Group Sp. z o.o.

Tarnów

CCIG Group Sp. z o.o.
    ZaopiZaopiniowana

20.02.2018 06:57

Pracowałam w CCIG jednym słowem masakra. Piszą elastyczny grafik jasne nie ma czegoś takiego. Praca w sympatycznym gronie chyba nie mają na myśli kierowników którzy chodzą i dają opierdziele. Nie polecam. Świadczy to też o tym ze maja miliony ofert pracy. Niech zmienia swój system a i ludzie będą.
    Quenn

18.02.2018 10:21

To nie jest praca dla ludzi z ambicjami... Atmosfera w firmie jak w szkole projekty prowadzone w imieniu potężnych korporacji a zarządzane przez osoby które chyba maja problem z dojrzałością... Pracowałam na Tauron sprzedając ofertę z Gazem jeden wielki dramat!!!! Nie będę pisać o managerze bo szkoda czasu natomiast pracując blisko stanowiska projektu Proama widziałam jaka tam panuje świetna rodzinna atmosfera. Manager całkiem spoko w stosunku do swoich ludzi całkowity luz i brak nacisku na osoby tam pracujące. Najlepsza osoba ponoć bardzo dobrze zarabia ale to tylko plotki (co też jest wadą tej firmy) Jeśli ktoś chce tam pracować to raczej chyba na tym projekcie Proama bo inne ponoć takie same
    jeszcze tam wrócę!

16.02.2018 13:18

Premia znikoma, Presja, Słaba stawka,.. Każdy z tych argumentów jest inwalidą. Spędziłem w tej firmie przeszło 6 miesięcy i spędziłbym pewnie jeszcze więcej gdybym miał taką możliwość. Jeśli nie robisz wyniku to logiczne, ze premia jest znikoma. Jasno na każdym projekcie jest przedstawiony system premiowy. Presja? Aplikując do firmy typu call center również chyba logiczne jest to, że firma utrzymuję się tylko wtedy gdy konsultanci sprzedają dany produkt. Jeśli planujesz się zatrudnić i tylko liczyć na przesiedzenie każdego dnia, to nie ma sensu Bo wiadome jest to, że żadnego pracodawcy nie stać na to by utrzymywać osoby, która nic nie robi. Presja jeśli juz jest wywierana to w celach motywacji, bo na dobrą sprawę te osoby, które tu się żalą mogłyby zostać zwolnione od razu. A w tej placówce bywa na tyle dobrze, że jeśli komuś nie idzie na danym projekcie to dają często szansę na innym. Ale trzeba wykazywać się odrobiną chęcią do tej pracy i osiągania minimum wyniku. Nie jest to firma charytatywna :) Stawka jest bardzo dobra, nie wiem czy znajdziesz w Tarnowie pracę na podobnych warunkach z taką stawką, więc nie wiem czego Wy oczekujecie. Można wykończyć się nerwowo? Czytając te komentarze mam wrażenie, że mówimy o innej placówce. Menagerowie są bardzo w porządku z reguły nie robią problemów jeśli chce wyjść się wcześniej, lub jakoś zmienić w ostatniej chwili grafik. Oczywiście jeśli robisz JAKIKOLWIEK wynik. Patrząc na mój projekt i team, bardzo mile wspominam współpracę. Oczywiście trafiały się takie osoby (jakie pewnie piszą te komentarze), które myślały, że mogą lecieć w kulki i będzie to tolerowane przez menagerów. Nie mówię, że ja byłem święty, ale jeszcze raz powtórzę. Jeśli robi się jakikolwiek wynik nie ma problemu z niczym. A jeśli się nic nie robi a w dodatku próbuje lecieć w kulki to nie liczcie na to, że ktoś przyjdzie i poklepie was po plecach. Pozdrawiam!
    Konsi

09.01.2018 21:27

Pracowałam i podzielam uwagę osób tu piszących. Niestety ale presja na wynik to coś co jest ogromną wadą tej firmy i niektórych managerów. Zatrudniając się w tej firmie wylądowałam na projekcie który zapowiadał się inaczej niż owiany ciemną stroną Cal 2 jednakże po czasie zaczęło się wszystko sypać bo jednemu z Managerów woda sodowa do głowy uderzyła albo recepta się skończyła..... Szkoda bo ekipa fajna pieniądze też dobre 11/h pewne jak w banku..... Co do plusów chwalą bardzo projekt ubezpieczeniowy ponoć bardzo fajni ludzie (co zresztą słychać czasami) i inny manager ale trudno się tam dostać.
    tarnowianka

07.01.2018 21:27

Nie polecam. Można się wykończyć nerwowo. Pracują tam ludzie bez doświadczenia, którzy awansujac pomiataja ludźmi, nawet znajomymi. Liczy się efekt, kilka umów na godzinę. Nie zrobisz to manager Tobą pomiata przy innych. Ja nie dałam rady. Nie na moje nerwy. Sam stres. Grafik nie elastyczny minimum 2 soboty i 2 popołudnia. Były przerwy w pracy bo baza się skończyła i musieliśmy iść do domu albo było szkolenie na inny projekt... Jedyny plus to 11 zl z groszami na rękę i czasem premię ale trzeba być dobrym i mieć efekty

13.12.2017 15:07

Nie polecam masz słabszy tydzień i dostajesz plan naprawczy nie zrobisz to cie nie ma. Za wszystko kary , wygląda ładnie tylko na papierze i przez pierwsze 2 tygodnie jak na ciebie dmuchają potem coraz gorzej.

16.11.2017 21:26

W dodatku usuwanie negatywnych komentarzy... Haha chyba o czymś to świadczy ? :) prawda w oczy kole. Pozdrawiam :)
    Rzetelny

03.11.2017 17:52

Ciekawe, że większosć opinii to wpisy byłych konsultantow, ktore maja problem z kierownikiem.. Jak kazda osoba zarzadzajaca czegoś wymaga od pracowników, tak jest w każdej normalnej firmie. Branza callcenter to branza dla młodych ludzi, niestety wiekszosc z nich mysli, ze dostaną kasę za nic nie robienie, a to tak nie działa. Ja pracuję tam od lutego, bo lubię tę prace i pozwala mi osiągac wynagrodzenie, ktorego nie maja ludzie na etacie. Jakos nie mam problemu ani z managerami, ani z kierownikiem. Z czystym sumieniem polecam, mozna sie fajnie rozwinac
    Polecam!

03.11.2017 17:34

Nie rozumiem negatywnych opinii. Gdyby nie wyjazd dalej bym pracowała . Byłam na dwóch projektach Tauron i Proama , polecam oba. Ludzie bardzo pozytywni, fajna atmosfera . Jeśli chodzi o grafik to kwestia dogadania się z Managerem ,ja nigdy z tym problemu nie miałam. Pozdrawiam Proame i Managerke M. ????
    Ania

02.11.2017 15:01

Praca w CCIG jest jest jakimś szczytem marzeń ale nie ma co przesadzać. Ja pracowałam za czasów biedronki i tauronu. Dziwię się czemu tyle negatywnych opinii. Brak elastycznego grafiku? Czemu nikt nie napisze o tym że jak ktoś studiował i bardzo chciał pracować to mógł przyjść rano na 3,4 godziny, potem iść na uczelnie i wrócić i dopracować 2 godziny na koniec dnia? Presją? W każdej firmie jest parcie na wynik. Kierownik burak? Bo komuś zwrócił uwagę jak się obija? Zły Trener? Skoro nie masz pojęcia o sprzedaży to musi Cię czegoś nauczyć. Źli Managerowie? Przecież oni są od tego żeby zarządzać i wymagać. Żenujące są dla mnie te negatywne opinie, ludzie myślą że pójdą do pracy i każdy ich ozłoci.. Ja jestem mega zadowolona z pracy. I polecam CCIG

31.10.2017 07:15

Ccigtrn

02.11.2017 14:12

W pewnym sensie się z Tobą zgodzę, a w pewny nie :) Jeśli chodzi o same projekty. Trzeba się wykazać umiejętnością sprzedaży, to nie polega na tym że pytasz klienta czy chce to, tylko musisz ich przekonać, a według Ciebie 'sławny trener Kondzio' jest bardzo w porządku! Robi to co ma robić :) Szkoli tak jak trzeba, wiadomo na różnych projektach te szkolenia są inne. Schemat szkolenia jest narzucony z góry. Najpierw polecam poznać Kondzia, a później wypowiadać się na jego temat bo to człowiek do rany przyloz :) Menagerowie: Kamil to osoba, która nie powinna się znaleźć na tym stanowisku. Ma swoich pupili, najbardziej wchodzi w cztery litery kierownikowi. Robi wielki nacisk na grafik. 3 razy na popołudniu, 2 razy na rano i nie ma innej opcji. No chyba że jesteś jego ulubieńcem to przychodzisz jak chcesz :) Ilona jest nawet okej, ale widać,ze nie zależy jej na tym co robi. Kierownik to buc jakich mało. Chodzi i ciśnie o sukcesy. Ja je robisz to masz u niego jak u Pana Boga za piecem. Posmiejecie się, masz ogl dużo łatwiej. Bardzo mi się nie podoba jego podejście do konsultantów, których tyra jak może. Na spotkaniach klnie jak szewc. Kiedyś powiedział że dzięki niemu ta lokalizacja się rozwinęła. Bzdura.
    dobra duszyczka

13.10.2017 23:37

Moja pierwsza praca. Może zacznę od zalet: poznałam w niej wielu świetnych ludzi, wypłata zawsze była na czas, bardzo dobre warunki pracy. I to tyle z zalet, niestety. Wad natomiast jest dużooo więcej. Niestety grafik wcale nie jest tak elastyczny jak wszyscy zapewniają, a wręcz jest wymuszany i ten ciągły stres dzięki szefowi lokalizacji, który chyba pomylił sobie firmy bo kompletnie nie nadaje się do rządzenia tą firmą. Brak szacunku. Następnie, przełożeni tak zwani menagerowie od siedmiu boleści.. (oczywiście nie mówię o wszystkich) istna porażka. Ja miałam tą "przyjemność", że moją menagerką była jeszcze P. Weronika... i oczywiście PLOTKARZE.. jedyni w swoim rodzaju, którzy donoszą szefowi takie farmazony że głowa mała. a on oczywiście we wszystko wierzy - pozdrawiam K.M i M.M :) Jeżeli ktoś chce sobie zszarpać nerwy, to jak najbardziej polecam ;) Lepszego miejsca nie znajdziecie ;)
    Niunia123

11.10.2017 17:53

Jako.tako firma spełnia sie , jeli chodzi o zakres szkolenia obiecują 159 zl za 3 dni ale nie wspomna ze dopiero po 350 godzinach przepracowanych ogolnie warunki super do pracy ludzie.mili , szef bardzo fajny uprzejmy , menadżerowie kamil i ilona okej bardzo super i w porządku ale jeśli chodzi o Klaudię 3 osobe która robi odsuchy blondynka ktora bedzie was (usunięte przez administratora) zwolnilam sie po.niecałych 2 tygodniach ... jesli jie wyslesz 6 ofert na godzinę bedzie cie (usunięte przez administratora) a sama.jest zerem w tej firmie .. sama robila (usunięte przez administratora) na.projektach była najslabsza robi groźne miny dla niepoznaki tepa debilka ....
    Denis

23.09.2017 12:08

A ja pochwale tą firmę :) Jest (usunięte przez administratora) w niej pieniądze zawsze wypłacane w terminie prowizja to samo tylko że trzeba sobie na nią zapracować !!! A nie gęgać że jest wam źle.... Ludzie którzy z tej firmy odeszli to zapewne osoby które myślały że będzie się tylko siedziało i gadało z klientami na zasadzie chce Pan? Trzeba się wykazać cierpliwością i wielkim zaangażowanie co do szefa lokalizacji jeden z najlepszych prezesów jakich kiedykolwiek widziałem :) wyrozumiały wszystkim zarządza świetnie a pozbywa się ludzi którzy marudzą i po prostu się do tej pracy nie nadają :) Pozdrawiam tą lokalizację
    Zadowolony konsultant

21.09.2017 18:40

W tej pracy zaangażowanie to klucz do sukcesu. Ja pracowałem tam przez kilka miesięcy, przyszedłem z myślą zarobienia fajnych pieniędzy i mi się udało. Przykładając się do pracy jakoś nikt na mnie nie krzyczał, nie dostawałem żadnych upomnień. Polecam jak najbardziej :)
    Patrycja

15.09.2017 16:33

Nie rozumiem komentarzy powyżej - sama pracowałam w firmie pół roku i byłam bardzo zadowolona. Była to moja pierwsza praca i pieniądze, które tam zarabiałam bardzo mnie satysfakcjonowały. A to, że ktoś coś od wymaga pracowników? Ludzie, przyzwyczajcie się :) Firma wydaje pieniądze więc oczekuje zaangażowania w zamian. Krótko mówiąc - ja bardzo polecam.
    Była konsultantka

15.09.2017 14:51

Zgadzam się z innymi powyżej. Nie szanują w ogóle ludzi, mowia ze stawka 13 zł brutto, jak nie masz statusu ucznia to wychodzi Ci 9 zeta. O premi tez mozna pomarzyć. Jedna część projektu sklada sie z wysylania ofert gdzie dostajesz tylko gołą podstawę. Na sali panuje ogromna presja. Co chwile dostajesz za cos zrype, a managerowie tylko chodza i upominaja. To sa ludzie bez zadnego doświadczenia ktorzy nadskakiwali kierownikowi lokalizacji i zostali managerami. Sam kierownik jest bardzo nie profesjonalny i niekulturalny. Zwolniłam sie stamtąd bo nie wyrabiałam psychicznie.
    Zniesmaczona

15.09.2017 14:13

Brak szacunku dla pracowników. Ogromna presja na wyniki - firma która tylko chce brac ale nic nie daje swoim pracownikom mimo ogromnych pieniędzy zarobionych na młodych ludziach. Ogólnie niski poziom i brak kultury po stronie szefa lokalizacji
    props

07.09.2017 13:05

Nie polecam. Reklamuja sie ze grafik jest elastyczny - nie prawda. Ogromna presja i zero szacunku dla pracownika. Co chwile kierownik robi jakies zebrania na których klnie jak szefc. Managerowie to osoby bez zadnego doświadczenia i w ogole nie potrafia zarzadzac ludzmi. Pieniadze takie jak wszedzie, premia znikoma.
    nigdy więcej

18.08.2017 14:16

dramat i tyle

Zostaw merytoryczną opinię o CCIG Group Sp. z o.o.