QVC POLAND GLOBAL SERVICES SP Z O O

Kraków

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 45 ocen.

QVC POLAND GLOBAL SERVICES SP Z O O
3 45

Opinie o QVC POLAND GLOBAL SERVICES SP Z O O

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie QVC POLAND GLOBAL SERVICES SP Z O O

.

Gdybyśmy tylko mogli znaleźć coś co łączy te wszystkie odejścia..

   
pracownik
@Prawda 14.06.2018 19:56

Jeżeli awans jest warty 300zł to ja dziękuję - wracam do capa :)

   
Grzegorz

Zarobki i podwyżki to dramat :(

   
ales
@Grzegorz 30.05.2018 18:22

Podwyzki nie zbyt dobre, ale co? kazdy rok chcecie 500 zl wienciej? 100 wystarcy.

   
Oferty

Ostanio jest dużo ofert. Ktoś zna przyczyne? Rotacje czy nowe przejęcia procesów?

   
Melo
@Dan 11.06.2018 12:27

W IT owszem, ale to co się dzieje w AP to oddzielna historia.

   
KlepaczRoku2018

Jeśli chodzi o samą formę pracy to nie mam co narzekać, zadania relatywnie zróżnicowane, brak przymusowych nadgodzin, elastyczny czas pracy. Nowe, bardzo ładne biuro, stół z bilardem, play station czy relax room na pewno były dużym plusem miejsca pracy. Atmosfera też była w porządku, luźna, można było poznać sympatycznych współpracowników, choć i tu zdarzały się wyjątki o prostackim sposobie bycia, którzy (dosłownie) darli mordy na open space’ie: łacina podwórkowa, sprośne żarciki - to było akceptowane przez szefostwo. Podwyżki to jakiś absurd, człowiek się stara, angażuje w dodatkowe procesy a i tak dostaje jak mokrą szmatą w twarz – 0.5%-1.5% ? Niesmak pozostał. Co zdolniejsi pracownicy to już wcześniej pouciekali do innych bardziej prosperujących firm. Uogólniając to mam mieszane uczucia co do miejsca pracy, niedocenienie za wykonywaną pracę był głównym czynnikiem, który spowodował, że postanowiłm odejść. Mogę polecić tę firmę jedynie dla zdobycia pierwszego doświadczenia.

   
[email protected]
@KlepaczRoku2018 02.06.2018 18:21

Potwierdzam. Podwyżki i wysokość "bonusa" to żenada. Większość firm w Krakowie oferuje duże lepsze warunki pracy. Procesy w firmie są bardzo podstawowe, duża część dnia to siedzenie na "telefonie" jak w call center. Aby ograniczać koszty do firmy rekrutowani są studenci na śmieciówkę. Odradzam QVC wszystkim kandydatom.

   
Pozdrawiam :)

Firma jest jak na Kraków w miarę OK. Zarobki.. bywały gorsze, ale są firmy które oferują dużo lepsze. Na początku zapowiadało się świetnie, potem management pokazał takie podwyżki, że lepiej by było, gdyby ich nie było wcale. Niektórzy z nas włożyli dużo serca i zaangażowania w usprawnienie i zrozumienie przeniesionych procesów a w odpowiedzi dostali tak niską podwyżkę, że jedyny wniosek jest taki, że mocodawcy z USA traktują Polskę jak Indie. I wydaje im się, że ludzie będą pracować z wdzięcznością, że w ogóle pracę otrzymali. Tak niestety nie jest - ludzie w tym kraju w końcu zrozumieli, że trzeba się szanować i walczyć o swoje. Efektem tego jest coraz większa rotacja, obejmująca chyba prawie każdy zespół. Pytanie, czy management zrozumie, że to ostatni dzwonek na zatrzymanie wartościowych ludzi. Jak nie, to spędzą swoje cenne godziny na rozmowach kwalifikacyjnych - a potem będzie zdziwienie, że zespoły stworzone głównie z nowych osób nie są w stanie realizować targetów.

   
HaHaHaHa
@Pozdrawiam :) 24.05.2018 21:12

Nie sądzę, by zrozumieli. Skoro niektórzy managerowie, w swoich poprzednich firmach też byli odpowiedzialni za potężne rotacje. Popytajcie w ich byłych firmach :). Jakich sobie firma przyjęła ludzi, taką kulturę organizacyjną MA.

   
Administrator

Czy ubiegałeś się o pracę w QVC POLAND GLOBAL SERVICES SP Z O O? Chcesz się się podzielić swoimi wrażeniami?

   
DostałemPracę

Rozmowa raczej standardowa: - dlaczego zmiana pracy - dlaczego QVC - osiągnięcia/ wprowadzone usprawnienia w poprzedniej pracy - w miarę dokładne opisanie zakresu obowiązków z poprzedniej pracy - relacje ze wspolpracownikami w poprzedniej pracy - pytań technicznych w przypadku mojej osoby raczej nie było, może jedno jakieś bardzo proste - na koniec czy wiem czym w ogóle jest i zajmuje się QVC 75% po polsku, 25% po angielsku Dział finansowy firmy

   
Kkka
@DostałemPracę 04.04.2018 18:32

Ja też, niedługo zaczynam. To samo stanowisko. Daj znać jak pierwsze dni

   
Ola

Cześć, Orientuje się może ktoś z Was jakie są przedziały zarobków i standardowe godziny pracy na stanowisku AP Accountant ?

   
AP
@pracownik 29.03.2018 21:14

Dziwne te max 4,4k brutto skoro moge wskazać dużo osób, które mają wiecej, ale ok. Poza niemieckim zespołem są jeszcze UK, USA, Włochy, Zulily - wg. mnie szkoda uogólniać, że całe AP to (usunięte przez administratora) w QVC.

   
JoaW

Praca jako Fraud Associate to zajęcie typowe dla najgorszych korpo. Zapowiadało się ciekawie i znacząco, a wyszedl wyścig szczurów, klepanina i cwaniactwo. Supervisorzy sztuczni, bez pojęcia o procesach oraz o tym jak motywowac i zarządzać zespolem nacelowanym na target. Nadgodziny (sprawiedliwie płatne) w sezonie (i raczej musisz je wziąć) wtedy też byłoby dobrze gdybyś nie odchodził od biurka. Dział dzieli się na wcześniej zatrudnionych na zmiany dzienne oraz na nowszych, którzy pracują głównie 14-22 oraz w weekendy (bardzo narzekają co słychać w biurze) są też różne rynki jak US, UK itp. Pensja ok 2800 netto + wszystkie benefity. Zdarzają się dodatkowe bonusy. Brak dresscode'u i ładne nowe biuro. W związku z nieludzka atmosfera co bardziej świadomi pracownicy uciekają dlatego rotacja jest duża. Manager sprawia bardzo dobre wrażenie, ale być może powinien częściej rozmawiać szczerze z pracownikami. Inne działy wyglądają na bardziej zadowolone choć opinie na niektórych płaszczyznach się jak widać powtarzają. Ogólnie korpo jak korpo - trzeba mieć dystans i robić swoje, ale jak można to robić w bardziej ludzkiej atmosferze nie czując się jak robot przeznaczony do wyrabiania targetu to byłoby super. Gdybym miała aplikować raz jeszcze to nie do Fraudow.

   
Nick
@JoaW 25.03.2018 21:18

100% racji. Nie polecam również AP. Kiepska atmosfera, niepłatne nadgodziny, problemy z wzięciem urlopu i fochy team leaderek :(

   
CiekawskaZofia

Kolego, tutaj też doprowadzisz do zwolnień pracowników z powodów depresji? Stwierdzisz, że ktoś jest nieefektywny? Pożalisz się, na ciężki los faceta? Zszerujesz ze swoimi podwładnymi ciąże swojej konkubiny?

   
anonymous

Odradzam aplikowanie. Rozmowa kwalifikacyjna prowadzona nieprofesjonalnie przez niemiłych, wręcz podejrzliwych menadżerów. Nie chciałbym pracować w takiej atmosferze.

   
Mirek

Zastanawiam się nad aplikowaniem na stanowisku Fraud Associate. Myślicie, że jest szansa na zarobki w przedziale 3000-3500 netto ?

   
Pracownik

Odradzam pracę w dziale finansowym firmy QVC. Masa niepłatnych nadgodzin, brak wsparcia team leaderow.

   
szukam roboty
@Pracownik 07.03.2018 19:53

Serio? Długo siedzicie over time? Jakie są zarobki startowe w działach księgowych?

   
Daniel

Super atmosfera. Wszyscy są miły i pomagają. Dopiero pierwszy tydzień pracy w IT ale wygląda spoko firma. Benefity ok, zarobki ok, pracy jest nie zbyt dużo, ale dużo dla kogo był chciał opiekować się też innym marketem i dostać overtime. To jest możliwość na awans i większe zarobki jak się pracuję dobrze i dokładnie.

   
anonim

(usunięte przez administratora)

   
Kris

No niestety firma w miarę fajnie zaczęła ale z miesiąca na miesiąc praca jest co raz bardziej irytująca. Zarobki są na żenująco niskim poziomie - dużo poniżej krakowskiej średniej na stanowisku w dziale AP.

   
SeledynowaPomarańczka

Hej Kochani, przeszłam pomyślnie interview i niedługo rozpocznę pracę - nie mogę powiedzieć jak jest bo jeszcze nie wiem (ile bym dała żeby to wiedzieć to wy nie wiecie), ale mogę napisać parę słów na temat proponowanych stawek i benefitów. Pensja netto jest tutaj wyższa niż w mojej poprzedniej firmie brutto (a mowa o znanym i nielubianym krakowskim korpo, omijanym szerokim łukiem przez korpo wyjadaczy, a zaludnianym przez świeże korpo mięso z licznych krakowskich "uczelni wyższych") - wiem że będziecie zadawać głupie pytania to je od razu uprzedzę (sprytna ja), rekrutowałam się na równolegle stanowisko nie na wyższe. Stawki nie zdradzę (aby nie wzbudzać w nikim nie potrzebnej zazdrości), ale jak jesteście bystrzy to obczaicie - przedtem miałam jakieś 400 poniżej średniej krajowej - teraz jak już pisałam netto jest więcej niż przedtem brutto:) Benefity na razie przeciętne, ale mają być haj-endowe (thumbs up / fingers crossed niepotrzebne skreślić). Na koniec przysłowiowa perełka, istna wisienka na urodzinowym korpo torcie czy jakkolwiek to chcecie nazwać - interview tips & tricks:) A więc interview był jak to typowy interview, czyli jak już byliście na kilku to was nie zaskoczy, a jak to wasza dziewicza rozmowa to obczajcie poradniki na necie i popytajcie doświadczonych kumpli i kumpeli bo na mur beton nie przejdziecie (choć mimo to życzę wszystkim powodzenia). Powyższy materiał jest celowo ironiczny z przyczyn iście humorystycznych, a nie tylko dlatego że SeledynowaPomarańczka to typowa 'kopro bycz' z małego miasteczka pod Poroninem, będąca pierwszym pokoleniem w mieście i pewnie ostatnim bo jak się dorobię (choć preferuję opcje bogaty mąż) to wracam na wieś tylko do bardziej odpicowanej chaty:)

   
bez nicku
@SeledynowaPomarańczka 01.02.2017 23:46

jestem przystojny, załatw mi robotę.

   
Laura

Firma super to i standardy wysokie muszą być. Trzeba się na to przygotować!!!

   
Daniel

1) rozmowa telefoniczna 2) rozmowa face to face Pytanie o CV, i behavior typy interview. Niekture trudne niekture łatwe. Bardzo mi się spodobał typ interview I organizacja recruitment. Widzi się że to porządna firma. Ładna budynek i atmosfera. Zaczynam za miesiąc, odpowiedz dostałem 2 tygodni po drugiej interview. Wszyscy sympatyczni i miło było .

   
Daniel
@Elmo 04.02.2018 23:45

Testy nie robiłem. Ja Polakiem nie jestem. Tylko rozmowę z native speakerem

   
Kasia

Cześć, Czy ktoś z Was mógłby napisać kilka słów o tym jak wygląda praca na stanowisku Fraud Associate ? Z góry dzięki ;)

   
Super

Wyjatkowo luzne podejscie w pozytywnym sensie. Nie ma sztywniactwa i wyscigu szczurow.Przyjazna atmosfera.Mozna bez problemu na stopie przyjacielskiej rozmawiac menagerami,do kazdego mozna przyjsc i uzyska sie pomoc i usmiech,bez wzgledu na jakim pietrze i w jakim dziale sie pracuje.Kazdy jest dla kazdego.

   
sttgrhfkjyf

Po jakim czasie dostaliście odpowiedź?

   
robcio

a gdzie QVC publikuje oferty pracy?

   
Magnesowaaa

Jakieś wskazówki odnośnie rozmowy? Pierwsze wrażenia? Ktoś, coś? :)

   
Pracownik

Bardzo dobra firma. Drugi etap rekrutacji trwa 4h.Sklada sie z 3 taskow,prezentacji wykonanych zadan oraz 1,5h interwiev.Oczywiscie calosc w jezyku angielskim.

   
Kowalski
@Olaboga 29.06.2017 13:10

Kilkudniowe przygotowanie gwarantowane :)

   
Ania S.

Napiszcie proszę gdzie lokalizacja biura? :)

   
Zadowolony
@Ania S. 15.03.2017 08:08

Zaraz przy przystanku Cmentarz Podgorski.

   
gosc

cos jeszcze?

   
A.

Czy ktoś się może wypowiedzieć na temat tej firmy? Firma podobno w tym miesiącu ruszyła. Jak wygląda praca, warunki finansowe? Póki co polecacie czy nie?

   
Pracownik
@A. 17.10.2016 01:22

Polecam. Dobre warunki finnsowe,coraz ciekawsze benefity. Bardzo dobra i luzna atmosfera pracy,swietni ludzie.Pracodawca bierze bardzo powaznie sugestie pracownikow i stara sie o to by firma w miare mozliwosci wychodzila pracownikom na przeciw.Rekrutacja sie zmienia,jest rozna w zaleznosoci od sanowiska.Nie ma ogolnego wzoru i schematu poza 4h spotkaniem w siedzibie i wczesniejsza rekrutacja telefoniczna.

   

Zostaw opinię o QVC POLAND GLOBAL SERVICES SP Z O O - Kraków

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie QVC POLAND GLOBAL SERVICES SP Z O O