QVC POLAND GLOBAL SERVICES SP Z O O

Kraków

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 254 ocen.

QVC POLAND GLOBAL SERVICES SP Z O O
3 254 6 1

Opinie o QVC POLAND GLOBAL SERVICES SP Z O O

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

onn

Na czym dokładnie tam praca na stanowiskach juniorskich? Jaki poziom angielskiego jest wymagany? Bardzo proszę o odpowiedz.

onn
@onn 26.09.2018 00:00

Na czym dokładnie polega praca na stanowiskach juniorskich? Jaki poziom angielskiego jest wymagany? Bardzo proszę o odpowiedz.

szkodzki dancer

Plusy: benefity, 150 zl co miesiąc na konto, jak nie wykorzystasz to się kumuje, nie tracisz kasy szkolenia dostępne, jak masz czas skorzystać kursy językowe, jak Cię lider zapisze codziennie czeka na Ciebie w kuchni pokrojona cytryna, zimą miód, owoce co środę automaty na kawe i czkoladę, yerba mate, i duzy wybor herbat bilard, play station, relax/focus rooms luźna atmosfera Minusy: podwyżki w ub roku wynagrodzenia za szybkie awanse dla niektorych

Ola
@szkodzki dancer 16.09.2018 08:47

Nie szkaluj awanasow. Są dla osób co zasłużyły!!!

NapalonaNaAwans
@Ola 19.09.2018 21:42

Czy na liderkę jest "egzamin ustny" z menadżerem?

melo
@NapalonaNaAwans 22.09.2018 22:44

Tak. Przygotuj się dobrze, bo warunek jest drogi. Jak nie uda się w pierwszym terminie to będzie tylko koordynacja, a nie TL.

Kot Gaweł

Atmosfera zależy od działu generalnie. Niektóre są zadowolone, inne mniej. Kwit to środek tabeli krakowskiej. Można podszkolić język na kursach na pewno. Szkolenia są obłożone mocno, ale da sie wcisnąć. Z imprezami służbowymi i budżetami na wyjścia jest cienko. Robota to straszna klepanina w drodze do automatyzacji. Problemem jest też fakt, że bardzo ciężko wynieść jakieś realne umiejętności z tej firmy. Kawa jest serio niedobra, ale tak to nie ma co narzekać, no chyba że na walkę o owoce w kuchni. Problematyczne są też rekrutacje wewnętrzne (duży niewypał). Ogólnie raczej da się wytrzymać, mimo wielu kretów/kabli itp. Jest tak jak wszędzie, mimo początkowych szumnych zapowiedzi.

Prezydent Wałęsa

A ja mu wtedy mówię, weź Ted i załuż GBSa w Polsce

KWACHU
@Prezydent Wałęsa 22.09.2018 00:54

Wez Leszek wóde donieś

Balcerowicz
@KWACHU 22.09.2018 16:41

Na kredyt

Kaczyński
@Balcerowicz 22.09.2018 18:32

W 3 minucie slychać szczały z tołtoia

Edward

@Wojciech Cejrowski, możesz powiedzieć nam coś więcej na temat warunków pracy w firmie? @Ola, nie da się ukryć, że awans otrzymują z definicji pracownicy, którzy spełniają określone kryteria dodatkowe. Czy powiesz nam coś na temat atmosfery panującej w QVC POLAND GLOBAL SERVICES? @szkodzki dancer, dziękuje za zestawienie plusów i minusów pracy w firmie. Jak rozumiem, jesteś nadal jej pracownikiem?

Chodak

Jak tam poziom w QVC? Zmalau / urus???

Melo
@Chodak 11.09.2018 19:38

Na zachodzie bez zmian!

Wojciech Cejrowski
@Chodak 11.09.2018 19:38

Ja nie narzekam. Ludzie sa fajni, firma caly czas sie rozwija, jest sporo rekrutacji i jak ktos chce sie rozwijac to ma możliwość. Kasa jak wszędzie, czyli roznie.

Janusz_Korwin_Mikke

Bardzo dobra firma Na rynku BPO. Polecam

Bronisław Komorowski
@Janusz_Korwin_Mikke 05.09.2018 20:39

Zmień pracę i weź kredyt

Marek

Mirki, Czy kawa jest już dobra, czy dalej nie?

100lejman
@Marek 31.08.2018 06:23

Zwykli poddani skazani są na kuchenny ekspres, serwujący Fakapuczino z mlekiem w proszku. Za to prawdziwi smakosze, mieszkańcy sułtańskiego pałacu, parzą kawę po turecku, czarną jak Czarna Pantera (ten kolo z Wakandy w seksownym obcisłym stroju) i mocną jak Hulk (taki zielony koksu wiecznie nawalony sterydami). Proces parzenia odbywa się tradycyjnie pod okiem nejtiwów dbających o poszanowanie najdrobniejszych detali zgodnie z prastarym mottem Imperium "quality value convinience". Zapraszam na degustację czcigodnych gości, u nas zawsze znajdzie się miejsce na wspólnym dywaniku.

Zaradna

Na początek zaznaczę że firma jest do bani, także przynajmniej w teorii nikt nie powinien mnie nazywać po przeczytaniy tego posta "zaplutym karłem hrów" :) Jednak jest druga strona medalu, której wielu z was nie chce widzieć. Supervisiorami zostają osoby które mają 8 miesięcy do 2 lat korporacyjnego doświadczenia, mam teraz gdzieś czy pod stołem, czy na kolanach, czy na legalu, ważne jest to że w każdej normalnej korpo jak masz rok doświadczenia to nawet za przysłowiowe "piękne oczy" nie ma takich awansów, tym bardziej za kwalifikacje. Co z tego i tak wszyscy powiedzą że w KejEfSi nie ma awansów. Nie ma jak sobie nie potraficie ich załatwić, jak wiecie jak gdzie zakręcić i czym zakręcić to awanse są. Niemoralne? A kogo to obchodzi masz dobry kwit to nie wnikasz. I tu zaczyna się kolejny problem w KejEfSi choćbyś spędzała albo spędzał 8h "modląc się" na klęczkach przed szefem to kwit nie będzie dobry, no najwyżej przeciętny. Z drugiej strony taka modlitwa ma też swoje dobre strony więc nie ma co od razu odradzać. Jest grubo nie da się zaprzeczyć, ale jak to mówią w Polsce albo grubo albo wcale, albo find what you love albo szukaj dalej innego korpo bo w KejEfSi trzeba mieć twardy tyłek i mocne łokcie. Bajo!

maslo

Swietna firma na start,czego wy ludzie oczekujecie ?wielkiej kariery? niektorzy idac do drugiej firmy (pod wzgledem doswiadczenia)dostaja mniejsze stawki i wyzysk.Wielka wrzawa jakby wszyscy chcieli z nia swoje cale zycie zwiazac.Normalna sytuacja, a nawet calkiem niezla. Zalezy od punktu widzienia ktory w tym przypadku jest sluszny ale bardzo nieadekwatny do tego co jest. Czemu?Jak? Popolarnosc menagera-kiepskie zarzadzanie.

margaryna
@maslo 24.08.2018 22:07

No ja to ko kiedys pracowalam w kopalni na slasku to faktycznie tu jest lepiej, kawa jest i to nawet za darmo. Nawet jest klima, nie dziala ale jest tez dobrze.

Doopa
@maslo 24.08.2018 22:07

A ja mam to w doopie

Pomidor
@maslo 24.08.2018 22:07

Było by całkiem fajnie gdyby nie Yasiu II Cesarz Wielki i jego niesprawiedliwe rzady.Budzet i awanse są ale do kogo idą i jak są przyznawane to subiektywna łaska zarządcy

Pan Jack
@Pomidor 26.08.2018 12:39

A czego tY pomidor oczekujesz? Tak samo inne margaryny, dramaty, lejmany i kto tam jeszcze z tego przedszkola... W każdej firmie tak jest że awans dostaje się za predyspozycje do wykonywania określonej roli, na podstawie wyników i osiągnięć w pracy, cech charakteru, zaangażowania, wykazanej na codzień wiedzy, współpracy z innymi, itd. Każdy tutaj pierXYZoli farmazony o jakichś rekrutacjach wewnetrznych, a prawda jest taka że w innych firmach rekrutacje wewnętrzne są tylko w sytuacji zmiany projektu, a nie przy awansach wewnątrz projektu. Nie macie zielonego pojęcia o pracy w korpo. Piszecie o niesprawiedliwości, a ja uważam że niesprawiedliwoscią byłoby właśnie gdybyście to wY awansowali, choćby dlatego że widzicie tylko czubek własnego nosa, brak wAM pokory i szacunku do innych. Na dodatek banda ksenofobow. Pracujecie tu rok czy dwa i chcielibyście już nie wiadomo co osiągnąć. Wytrwałość, cierpliwosc i stopniowe krok po kroku dążenie do celu też są ważne i określają charakter człowieka, a tutaj widzę że wylewaja żale sami frustraci. Osobniki "w sumie to chXYZuja robię ale należy mi się". Nikt was tu na siłę nie trzyma chyba. Nic nie pasuje, ale dalej tu siedzą bo żadna inna firma nie chce zatrudnić. Biedaki... I tak frustracja narasta i narasta. Żałosne. Ja pracowałam w paru korpo wcześniej i nigdzie nie było tak pozytywnie jak tu, wynagrodzenie porównywalne, a atmosfery nigdzie takiej nie bylo. Wcześniej za 3600 brutto w jednym ze znanych korpo miałam 100% stresu, ludzi wokół chamskich i nie współpracujących, a jak był czas na kawę to było święto. Notabene firma nie zapewniała ani kawy, ani herbaty ani owoców, trzeba było mieć własne. A tutaj zarobki od 3,8 tys bez żadnego doświadczenia do nawet ponad 5 tys z doświadczeniem i językiem, do tego bonusy i benefity, no ale toż to skandal, bo podwyżki tyle co inflacja... Wielmozni państwo chcieliby na start dostać z 10 koła, a i tak by pewnie narzekali. To szukajcie szczęścia gdzie indziej, na co czekacie? A rozwijać się to trzeba chcieć, zamiast ciągle narzekać. Mam nadzieję że szybko się stąd wyniesiecie albo Was wyleją, żebyście mogli sobie ponarzekac gdzie indziej. Narciarz!

Buton_agg
@Pan Jack 26.08.2018 23:19

Zapluty karzeł hrów

Jan
@Pan Jack 26.08.2018 23:19

Królu złoty za 3600 to by mi się nie chciało z łóżka rano wstawać a co dopiero znosić fochy niedouczonej przełożonej. Dobra praca dla studenta, złapać rok doświadczenia i wyjazd do normalnej firmy za 5000-6000. A traktowanie osób które złożyły wypowiedzenie jest skandaliczne. Polecam trzymać się od tej firmy z daleka!

Ciezkapracaniepoplaca

Nie polecam, nawet w momencie zagrożenia życia. Organizacja zapowiadała się na fajne miejsce pracy jedynie na początku. Teraz z tego wrażenia nie pozostało juz nic. Management i Quality Analitycy pilnują, żeby ludzie byli zwykłymi klepaczami Excela. Z powodzeniem ucinają wszystkie pomysły na rozwój i ograniczają wkład pracownikow w procesy, których w większości kompletnie nie znają. Skupiają się głównie na zakupach na Zalando, paradowaniu po florze i papieroskach. Zdaniem managementu i dyrekcji nie pracuje sie tam dla pieniędzy a dla opportunity, dlatego też podwyżki roczne są na poziomie 1-4%. Większość otwartych pozycji do awansu jest obsadzana z mianowania, pod stołem, jak się jest dobrym kolegą. Rekrutacja wewnętrzna najczęściej się nie odbywa, ewentualnie kończy się bez rezultatu. Praca pracowników jest dokładnie sprawdzana, na sile szuka się błędów. Nie doświadczycie tam zaufania i szacunku ze strony managementu, któremu brakuje kompetencji do zapanowania nad rozpadającą się z każdym miesiącem kadra pracowniczą. Aby sobie poradzić z sytuacją usuwają komentarze, które są tutaj zamieszczane, organizując jednocześnie polowanie na czarownice. Nie dajcie się nabrać na obietnice z ogłoszeń o pracę, nie będą miały odzwierciedlenia w rzeczywistości. PS. kawa w biurze jest paskudna.

kułak
@Ciezkapracaniepoplaca 12.07.2018 07:56

Niestety ale musze sie zgodzic, ze to miejsce jest jak kołchoz. W sumie nawet target się zgdzaja.

Yasiu
@kułak 12.07.2018 16:40

Dla mnie bardziej łagr niż kołchoz, ale i tak każdy wie o co chodzi.

Guma Turbo
@Ciezkapracaniepoplaca 12.07.2018 07:56

Ponad półtorej miesiąca od zamieszczenia tego komentarza minęło, a nic się nie zmieniło, poza dalszym rozpadem moralnym tej firmy. Kiedyś myśleliśmy, że ci ludzie po prostu są ślepi i głusi na potrzeby pracowników, ale niestety prawda jest jeszcze gorsza reszteczki menadzmentu, które tam jeszcze widać po prostu bezczelnie lecą w uja z pracownikami śmiejąc się pracownikom w twarz na townhallach z niskich płac w firmie. To już nie jest tylko głupota, to (usunięte przez administratora) i bezczelność level master, a właściwie level QVC. Nieudolnie kierownictwo kłamie w żywe oczy i opowiada bajeczki nie związane z rzeczywistością. Istny dom wariatów. Podobno w Polsce jest 26 dni urlopu na rok, dla niektórych to chyba na kwartał, bo za często ich w pracy nie widać, home office też to nie jest gdyby ktoś się jeszcze udził. Od pewnego czasu też jest moda na kontrolę co robisz w wolnym czasie w pracy, przerwa śniadaniowa, czemu grasz na niej w bilarda, albo jesteś na fajce, trzeba jeść śniadanie ze swoim trenerem i opowiadać co tam się w teamie za plecami mówi, no po prostu brak słów. PS kawa jest nadal paskudna;)

Dramat

QVC to nieporozumienie, kolejny raz zrobili wewnętrzną rekrutację na stanowisko, ktore później odwołali!! Żeby coś takiego miało miejsce raz - OK, z trudem można przełknąć taki wybryk managementu, ale nie jak coś ma miejsce kolejny raz!! Za to pojawiły się stanowiska managerskie, na które nie było wcale rekrutacji i pod stołem mianowano koleżków śmieszków, którzy w dodatku nie grzeszą kompetencjami!! Kpina! W dodatku osoby biorące udział w jak się okazuje bezsensowne rekrutacji nie usłyszały przeprosin ani wyjaśnień!! Treningi we firmie to też dramat, nowe osoby mają może ze 4 godziny szkolenia z trenerem (o ile w ogóle) a resztę czasu, podczas którego oczekują miesiącami na accesy do systemu spędzają z repami, którzy nie mają ochoty przejmować roli osoby specjalnie zatrudnionej do tego zadania!

awruk
@Dramat 14.08.2018 13:32

Układy są już dawno zabetonowane tutaj ;)

Zryte Bańki
@Dramat 14.08.2018 13:32

Źle się dzieje w Imperium Indyka, trza PIPe wezwać niech zrobi porządek i ukróci swawole i hulanki

Wkurzona
@Dramat 14.08.2018 13:32

Zgadzam się w pełni! Nie ma tutaj co liczyć na rozwój bo nawet jak naginałam ciagle karku dla nich to maja cię i tak w (usunięte przez administratora) . Walą cię w pysk i z uśmiechem stwierdzają ,ze możesz spróbować za rok . Było w tej rekrutacji pare świetnych osób które naprawdę czyniły ten kołchoz bardziej przyjaznym miejscem , nie będę sypać imionami ale przynajmniej ja powiem wprost byliście i będziecie dla mnie zawsze najlepsi i nie martwcie się tym, ze ta śmieciowa firma nie potrafi was docenić, jest mnóstwo innych firm które to zrobią z miła checia i dadzą wam poważne pieniądze za to a nie te śmieszne 800 brutto .

Melo
@Wkurzona 15.08.2018 09:15

Wow, fakt, że dali 800 zł brutto więcej to i tak niezłe osiągnięcie. Management pewnie będzie musiał się ostro tłumaczyć u góry, czemu nie wdrożyli jeszcze większych oszczędności.

Edward

@100lejman, Twoja bogata wyobraźnia i kreatywność mogłyby przysłużyć się użytkownikom forum. Nie zniechęcam do aktywności jednak nadmieniam, że warto także poświęcić swój cenny czas na merytoryczne i rzetelne opinie na temat pracy w firmie. W równie barwny choć może nieco bardziej konkretny sposób możesz powiedzieć nam jakie warunki pracy panują w QVC POLAND GLOBAL SERVICES?

100lejman

Za siedmioma haremami, za siedmioma meczetami, za siedmioma kebabami było sobie zaczarowane korpo. Panował w nim okrutny Sułtan Stulejman Wspaniały, gwiazda nad gwiazdami, zarządca nad zarządcami. Równych mu w całym korpo nie było, wszystko co rzekł z miejsca w życie wchodziło. Co dzień ze swej komnaty na poddanych z wyższością spoglądając szykował nowe dekrety rekrutacyjne. Jakaż wrzawa wybuchała gdy dekrety ogłaszano, na sułtańskich przydoopasów associatowa gawiedz tłumnie parła do jego pałacu. Ze wszystkich zakątków korpo przybywały najpiekniejsze dziewice i najmężniejsi wojownicy stratusa chcąc zasiąść po jego szlachetnej prawicy. Zmagania były cieżkie i okrutne, mordercze assessmenty były nie do przejścia. Trup ścielił się gęsto, a kolejni śmiałkowie parli po trupach do celu bez wahania. Nikt jednak nie mógł spełnić oczekiwań Wszechmocnego. W magicznym korpo dziać żle się zaczeło i z dzionka na dzionek era mroku nadciągać zaczęła. Wkrótce ciemności spowiły zasady nikt już prawdy od plotek rozeznać nie potrafił. Sułtan rozradowany swą mocą ku coraz nowym ideą żeglował po open spejsu wód bezmiarze. Aż razu pewnego happy end się zdażył i Wszechmocny... dopiszcie sobie dalszy ciąg według własnego uznania ja do happy endów talentu nie mam. Najlepszy ending chapter wygrywa wycieczkę do Istambułu z biurem podróży 100lejman Travel. Dobrze, że to tylko bajka i w naszej firmie się takie rzeczy nie dzieją. No chyba że jest coś o czym nie wiem:)

Yagiz

Bardzo dobra firma,polecam.

Nick
@Yagiz 15.08.2018 20:58

Zgadzam się z Yagizem. Tez polecam, i poważnie to mówię.

Adrian
@Yagiz 15.08.2018 20:58

Też polecam, najlepsze QVC w Polsce.

Piotrek
@Yagiz 15.08.2018 20:58

Ja również polecam. Nigdzie nie ma lepszego B Smarta.

Teddy
@Yagiz 15.08.2018 20:58

Też polecam. Najlepiej w Polsce jest.

Neil
@Yagiz 15.08.2018 20:58

Really good for start.Nice coffe.

Wolfgang
@Yagiz 15.08.2018 20:58

Ja das ist eine gut korporationen fur studenten. Frei koffe und herbaten:)

George Michael
@Wolfgang 16.08.2018 23:59

Careless whispers of QVC

JoaW

Praca jako Fraud Associate to zajęcie typowe dla najgorszych korpo. Zapowiadało się ciekawie i znacząco, a wyszedl wyścig szczurów, klepanina i cwaniactwo. Supervisorzy sztuczni, bez pojęcia o procesach oraz o tym jak motywowac i zarządzać zespolem nacelowanym na target. Nadgodziny (sprawiedliwie płatne) w sezonie (i raczej musisz je wziąć) wtedy też byłoby dobrze gdybyś nie odchodził od biurka. Dział dzieli się na wcześniej zatrudnionych na zmiany dzienne oraz na nowszych, którzy pracują głównie 14-22 oraz w weekendy (bardzo narzekają co słychać w biurze) są też różne rynki jak US, UK itp. Pensja ok 2800 netto + wszystkie benefity. Zdarzają się dodatkowe bonusy. Brak dresscode'u i ładne nowe biuro. W związku z nieludzka atmosfera co bardziej świadomi pracownicy uciekają dlatego rotacja jest duża. Manager sprawia bardzo dobre wrażenie, ale być może powinien częściej rozmawiać szczerze z pracownikami. Inne działy wyglądają na bardziej zadowolone choć opinie na niektórych płaszczyznach się jak widać powtarzają. Ogólnie korpo jak korpo - trzeba mieć dystans i robić swoje, ale jak można to robić w bardziej ludzkiej atmosferze nie czując się jak robot przeznaczony do wyrabiania targetu to byłoby super. Gdybym miała aplikować raz jeszcze to nie do Fraudow.

Nick
@JoaW 25.03.2018 21:18

100% racji. Nie polecam również AP. Kiepska atmosfera, niepłatne nadgodziny, problemy z wzięciem urlopu i fochy team leaderek :(

Marylin Monrooe
@Nick 29.03.2018 21:04

Najlepiej pracuje się w collections.HRy też wygladaja na zadowolone chociaż czasami robia wrażenie rozpieszczonych panienek z lekko zadartym nosem.Niby ok a jakby mieli się za lepszych od innych.To subiektywne odczucie.Ogolnie bardzo fajni ludzie i atmosfera w firmie. Natomiast zarzadzanie kiepskie.

rekrutacja

W piątek zadzwoniła do mnie Pani z działu HR, aby umówić się ze mną na I etap rekrutacji dotyczący stażu. I etapem miała być rozmowa telefoniczna i wg ustaleń miała się odbyć w poniedziałek. Niestety, do żadnej rozmowy nie doszło, oczekiwałam na telefon, który nie zadzwonił. Szkoda tylko, że nie dostałam żadnej uprzedniej wiadomości. A takie potraktowanie potencjalnego przyszłego pracownika/ stażysty nie zachęca do dalszego aplikowania do tej firmy. Mam nadzieje, tylko że moje przygotowanie na tę rozmowę przyda mi się przy kolejnej.

Edward

@Dżin, co chciałeś nam przekazać za pośrednictwem swojej opinii? @Burak Pancar, co dokładnie masz na myśli? Kto też, według Ciebie miałby się nudzić? Jeśli pytanie kierujesz do moderatora bieżącego wątku - to kierujesz je do mnie. Zatem odpowiadam, że nie nudzę się - na forum jest wiele niemerytorycznych opinii nie związanych z zatrudnieniem, że muszę dopytywać o istotne aspekty pracy w firmie. Stąd też moje liczne prośby i pytania o doprecyzowanie poszczególnych kwestii, ponieważ większość komentarzy nie wnosi żadnych wartościowych informacji na temat pracy w tym miejscu. A co za tym idzie, osoby, które planują aplikować do firmy nie mogą dowiedzieć się niczego konkretnego na temat warunków pracy, zatrudnienia czy benefitów w firmie. Czy chciałbyś podzielić się z nami merytorycznymi informacjami na temat pracy w QVC POLAND GLOBAL SERVICES?

Indyk
@Edward 01.08.2018 11:52

Nie można rzec złego słowa.Glowny menager Robin hoodem swoich ludzi.

favouritedep
@Indyk 09.08.2018 09:52

Tak bardzo wybitnie i z zangazowaniem dba o dzial z którego sam pochodzi ;)

opk

It all depends from the department where you are in. Few are great few are less but everyone is more or less happy. Nice facilities and great coffee. Many trainings and company meetings. Maybe the pay is less then other corporation but is more relaxing working here.

Edward

Na jednym z wiodących serwisów pracy znalazłam kilka ofert zatrudnienia w QVC POLAND GLOBAL SERVICES. Czy ktoś ostatnio aplikował do firmy? Możecie podzielić się z nami wrażeniami po rozmowie kwalifikacyjnej? @Szeherezada, czy możesz powiedzieć nam coś na temat warunków pracy w firmie? Jak wygląda ten aspekt w QVC POLAND GLOBAL SERVICES?

Dżin
@Edward 22.07.2018 20:19

Full wypas Edziu, aplikuj

Ag013
@Edward 22.07.2018 20:19

Jeśli chcesz poklepać procesy za stała stawkę do końca życia (plus wyrównanie inflacyjne) i popatrzeć na niekompetentą kadrę zarządczą + posłuchać o fun along the way to może być

Wiślak
@Ag013 24.07.2018 07:52

Co tak jedziesz po firmie zle ci to sie zwolnij chyba ze do innej pracy cie nie chca przyjac. Ja tu pracuje od dawna u jest wszystko ok.

Burak Pancar
@Edward 22.07.2018 20:19

Edzio, a u Was w GoWorku już się nudzi, że chcesz przejść do KuFałCe? Swoją drogą firma wspaniała, ma piękne różowe, wpadające w oko logo, które w nocy jaśnieje na ścianie przyciągając świeże korpo mięso niczym promocja w Biedronce (uwaga na lokowanie marki). Poza tym oczo ebnym neonem nie ma tam raczej nic godnego polecenia. Tak czy inaczej mnie samo piękne logo wystarcza i obecnie planuje wytatuować je sobie w jakimś zaszczytnym miejscu, na przykład takim co ma w nazwie o jedną literkę więcej niż nasze ołsom* korpo. * Nie wiem czy to się pisze ołsom czy ołsą, muszę jutro kogoś mądrego o to poczejsować w ofisie. @100lejman: Twoi poddani czekają z utęsknieniem na drugą część, lajków jest już więcej niż dziewic w raju:)

Kowariancja_macierzy
@Burak Pancar 31.07.2018 23:51

Jedyne na świecie korpo z tak kompetentną kadrą zarządzającą :) każdy kto tylko miał okazję, już dawno się ulotnił z obozu

Zimny Lech 0%
@Kowariancja_macierzy 01.08.2018 22:20

Nie jadąc po nazwiskach (bo to łamie niestety regulamin), ale mamy i dobrych i złych menadżerów, nie wrzucajmy ich do jednego wora. Moim zdaniem jest nawet zdecydowanie więcej dobrych, a czarne owce (czekam aż usunięcie post za słowo czarne jako rasistowskie) są wszędzie. Niestety również wśród asoców zdarzaja się osoby, które psują klimat, odbijają się, obrażają innych, donoszą na kolegów z zespołu i jakimś cudem są bezkarnie. Może tutaj supy powinni zapanować nad tym problemem?

Test_zgodnosci_chi_kwadrat
@Edward 22.07.2018 20:19

Już w Stejt Strit lepiej, z doświadczenia wam powiem

T-Rex

Nie szkalujcie naszego KFC!!!

Colonel Sanders
@T-Rex 03.08.2018 17:26

Konkurencja nie proznuje Burger King ma wiele ciekawych ofert a MacDonald nawet "i frytki do tego" :)

100lejman

Wszyscy tutaj nabijają się tak z naszego korpo, a to przecież wspaniałe miejsce jest. Nie wierzycie? W sumie się nie dziwię po przeczytaniu poprzednich postów, ale poniżej znajdziecie 5 powodów dlaczego warto tu pracować: 1) Możliwość szybkiego awansu, nie dajcie sobie wmówić że jest inaczej wystarczy odpowiednio się zakręcić wokół możnych osób, podkablować kilku kolegów i ewentualnie koleżanek żeby nie być posądzonym o dyskryminację i już jest się TLem jak się patrzy. 2) Prestiżowe miejsce pracy w CV torujące każde drzwi. Może jeszcze nie obecnie, bo na razie każdy pyta tak 'QVC WTF?', ale na pewno już wkrótce się to zmieni wierzą w zapowiedzi z Town Halli. 3) Niespotykana kadra kierownicza, nieporównywalna z innymi firmami. Główny menadżer ma 29 lat i pół firmy pod sobą, a jak wiadomo musisz być mega zdolny, żeby tak szybko awansować. 4) Unikalne black screenowe systemy, mało tego one są tak vintage, że jak przy nich siedzisz to od razu chcesz wskoczyć w rurki i zapuścić brodę, niezależnie od płci, aby poczuć się jak prawdziwy hipster/ka. 5) Niepowtarzalna atmosfera multikulti, jeśli każda inna firma cię dyskryminuje z tego powodu tutaj poczujesz się jak w domu na ciepłym menadżerskim stołku. Możesz również szukać w pracy żony, bo jak spiewał klasyk dziewczyny lubią brąz. Jeśli będzie 50 lajków zanim nasze kierownictwo nakłoni ponownie administrację GoWork do usunięcia postu to podam kolejne 5 powodów dla których musisz wybrać QVC. Pozdrawiam moje mordeczki:)

hula hoop
@100lejman 12.07.2018 18:50

Złoto. :D

-.-
@100lejman 12.07.2018 18:50

Jak miałbyś jaja to byś poszedł i powiedział co ci nie pasuje menadżerom a nie srał jak tchórz na goworku .

Fan along salari
@-.- 12.07.2018 22:11

Sporo osób tak robiło i odbijało się od ściany więc przelewa swoją (zrozumiałą) frustrację tutaj. A Ty mógłbyś / mogłabyś okazać odrobinę kultury, jak widać HRy popełniają błędy i zatrudniają czasem buraków. Chyba, że jesteś "z góry" i prawda w oczy kole.

-.-
@Fan along salari 12.07.2018 22:21

Mow w swoim imieniu a nie za ,,wiele osób” to po pierwsze . Po drugie jestem tak samo szeregowym pracownikiem i to od początku istnienia oddziału krakowskiego i nie wylewam swoich frustracji tutaj tylko mówię wprost na feedbackach albo proszę o spotkanie z menadzerem. Po trzecie prosisz o odrobine kultury gdy jednocześnie piszesz rasistowskie teksty hipokryto. Ogarnij się.

Nie_polecam_qvc
@-.- 12.07.2018 22:11

Widzę managerowie + HRy robią nalot. Skończ blefować

Nie_polecam_qvc
@-.- 12.07.2018 22:35

HRy (usunięte przez administratora) cicho

Aneta
@-.- 12.07.2018 22:35

Widać, że to jeden z tych co liżą rowki liczą na docenienie albo HRy tak jak mowi przedmowca

lalala
@-.- 12.07.2018 22:35

księgowość trzeba czuć, to ty?

hula hoop
@100lejman 12.07.2018 18:50

Halo? Policja? Proszę przyjechać na GoWorka! xD

Julia
@100lejman 12.07.2018 18:50

Prostackie rasistowskie teksty bez konkretów. Zawsze jest lepsze wyjście niż wylewanie frustracji i obrażanie innych pod pseudonimem, podobno wszędzie lepiej to dlaczego nie pójdziesz gdzie indziej? Boli Cię multikulti to idź pracuj w supermarkecie w Chrzanowie tylko ostrzegam tam możesz Ukraińców spotkać! Mam nadzieję, że ktoś ścignie Cię cywilnie lub karnie za rasistowskie teksty i nauczy gdzie jest granica dobrego smaku.

Szakal
@100lejman 12.07.2018 18:50

Nie szkaluj naszego korpo!!!

Szeherezada
@100lejman 12.07.2018 18:50

Sułtanie 100lejmanie, czekamy! Nie pozwól, by brak Twojej reakcji zamknął wrota do haremu! ;)

byly pracownik

Problem zaczął się w momencie w którym została zmieniona struktura. Firma wiele się nie zmieniła, zmienił się zarząd przez który pracownicy nie czuja się szanowani. Pensje nie są złe,są na miarę średniego kropo i nadal zdecydowanie pobijają prywaciarzy. Firma świetnie zaczęła wiec i oczekiwania były spore. Ludzie chcieli tu zostać ale nie przy obecnym zaradzaniu firma. Nawet posiadając budżet nie potrafią odpowiednio go wykorzystać,chodzi wiec o coś więcej. Pracownicy czuli się tu dobrze,dlatego jest tyle zawodu. Jest wiele firm które płaca mniej i tak samo sporo które płaca więcej. Nawet w firmach gdzie proponuje się niższe stawki nie dopuszczono do takiej frustracji pracowników. Problem leży wiec gdzie indziej. (usunięte przez administratora) To jest dość logiczne.

ciekawska
@byly pracownik 09.07.2018 18:05

Czy ktoś może napisać jaki jest przedział zarobków w dziale ap ?

AP
@ciekawska 11.07.2018 15:43

Najniżej oplacany dział w firmie ok 3800/4000

Tyle mam
@ciekawska 11.07.2018 15:43

Ja mam 4,5+, stanowisko specjalisty

ciekawska
@AP 12.07.2018 15:26

netto rozumiem ?

Juzdawnosiezwolnilem
@ciekawska 16.07.2018 16:08

Pobożne życzenia. :) 4 - 4,5 netto to nie w tej firmie. Ale daleko nie trzeba szukać żeby mieć taką stawkę. W Krakowie jest to realne. Ale nie w kjuwisi.

Ciekawska
@Juzdawnosiezwolnilem 17.07.2018 13:46

:)

Edward

@Tyle mam, czy możesz powiedzieć coś więcej na temat warunków pracy w tym miejscu? @Julia, czy jesteś pracownikiem firmy? Możesz powiedzieć nam jaka atmosfera panuje w firmie? @hula hoop, pracujesz obecnie w QVC POLAND GLOBAL SERVICES? Powiesz nam coś odnośnie benefitów pozapłacowych w firmie?

Edward

@byly pracownik, czy możesz powiedzieć coś na temat warunków pracy w tym miejscu? Jak wygląda kwestia możliwości rozwoju w firmie? Czy dla pracowników organizowane są szkolenia lub kursy podnoszące ich kwalifikacje? @hula hoop, nie sposób się nie zgodzić, że wszyscy pracownicy wpływają na panująca w firmie atmosferę. Czy podpowiesz nam jak ten aspekt wygląda w QVC POLAND GLOBAL SERVICES? Jaka atmosfera panuję w tym przedsiębiorstwie?

Nie_polecam_qvc
@Edward 10.07.2018 16:18

Nie ma praktycznie żadnych możliwości rozwoju.

były pracownik
@Edward 10.07.2018 16:18

Atmosfera dobra i luzna,fajni sympatyczni ludzie,ale to tak jak wszędzie zależy od teamu działu i team leadera.Perspektywy rozwoju na ten moment nie wielkie -supervisor vs trener.Organizacja się rozwija i jest w fazie tworzenia i planowania rozwoju. Darmowe kursy języków,benefity,prywatna opieka medyczna,szkolenia zewnetrzne, wewnętrzne i online jak to w standardzie mają wszystkie większe firmy.

hula hoop
@Edward 10.07.2018 16:18

@Edward Idź się leczyć, bo chyba masz jakieś rozdwojenie jaźni. Zdecyduj(cie) się czy piszesz/cie w liczbie pojedynczej czy mnogiej. :D

Muchomor_krolewski

Trochę takie call center, tylko w call center lepiej.

hula hoop

Jeśli oczekujemy, że w firmie będzie panować pozytywna atmosfera, sami musimy ją tworzyć. Zasady, które dotyczą zespołu, powinny dotyczyć także menadżerów i prezesów. >Przykład idzie z góry.< Warto pamiętać, że atmosfera to wspólna sprawa całej firmy. Jeśli "góra" nie potrafi o to zadbać, niech nie oczekuje, że ludzie będą ich szanować.

RetnuhYssup

Jedno wielkie nieporozumienie. Styl zarządzania to jest śmiech na sali (manager ma zawsze rację). Zachowują się, jakby dalej byly lata 90.. Obiecywanie czegoś i potem udawanie, że takie słowa w ogóle nie padły to norma. Komizmu dodaje, że nasz dyrektor na town hall'u opowiadał, że: "nie chce, aby pracownicy opuszczali firmę ze złych powodów (oryginalnie bad reasons)". Kolejna sprawa to nazywanie tego korpo startupem (sic!). Proponuję zajrzeć do słownika jednak.

Radek
@RetnuhYssup 05.07.2018 19:15

Oni wszyscy są tak złośliwi tam u góry. Towarzystwo wzajemnej adoracji...

Fraudtojedynecowidze
@Radek 08.07.2018 10:33

Wchodząc do HRów, człowiek czuje się jak w psychiatryku

Shake
@Radek 08.07.2018 10:33

Radek co się dziwisz, kolejne dzieci się same nie utrzymają...

anonim

(usunięte przez administratora)

abcs

No to ładnie się tam bawicie w tym QVC. A na początku było tak miło...

Wednesday
@abcs 26.06.2018 19:55

Kto ma choć odrobinę rozumu i możliwości to już się stąd zwolnił.

Grzegorz

Zarobki i podwyżki to dramat :(

HaHaHaHa
@Grzegorz 30.05.2018 18:22

Konkurencja zaprasza, nie ma sensu siedzieć w firmie, w której nie docenia się finansowo zaangażowania i pracy.

Ola
@Grzegorz 30.05.2018 18:22

Co to znaczy dramat? Podasz wielkość?

ales
@Grzegorz 30.05.2018 18:22

Podwyzki nie zbyt dobre, ale co? kazdy rok chcecie 500 zl wienciej? 100 wystarcy.

melo
@ales 12.06.2018 11:28

Niektórzy nawet 100 nie dostali. :D Mówimy o kwotach brutto. Dlatego już tu te osoby nie pracują. Okazało się, że można zarobić więcej i w spokojnej atmosferze gdzie indziej.

Zostaw opinię o QVC POLAND GLOBAL SERVICES SP Z O O - Kraków

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie QVC POLAND GLOBAL SERVICES SP Z O O