QVC POLAND GLOBAL SERVICES SP Z O O
3 383 6 1

Opinie o QVC POLAND GLOBAL SERVICES SP Z O O

Zaufany sprzedawca

Witam, dziś mam sprzedania oryginalny dwuczęściowy kombinezon sygnowany logiem QVC. Zapewnia sukces na rozmowie rekrutacyjnej i stanowi uosobienie waszej motywacji do pracy w firmie. 100% zadowolonych klientów, gwarancja sukcesu! Zainteresowanych proszę o kontakt na PW.

Madka Jasia
@Zaufany sprzedawca 07.12.2018 18:30

Dej mi mam horom curke

SypkiPill
@Zaufany sprzedawca 07.12.2018 18:30

No a oryginalne kalesony z klapeczką na guziki z tyłu już nie wystarczą?

Deadpool
@SypkiPill 16.12.2018 18:42

Klapka z tyłu jest niebezpieczna jak spadnie mydełko na rekrutacji

Jbwa24

Jak tam szkolenia wewnętrzne??? Działają czy nie???

Testo
@Jbwa24 06.12.2018 09:50

Spytaj testo

Jbwa24

Przestańcie szkalować QVC rozszczeniowi studenci!!!

Stratus

Podsumowanie mojej zbyt długiej przygody z qvc. Oczywiście dział działowi nie równy. Skupie się na Fraud. Minusy: 1. Systemy starsze od większości pracowników (około 1991), które nie przydadzą się już w innych firmach. Jedynie dział niemiecki dorobił się Sapa. 2. Rotacja, rotacja.... W końcu każdego można zastapic nieskończoną liczbą studentów. 3. Nie docenianie pracowników, którzy chcą pracować i się starają. Można robić swój target 3 razy większy, przychodzić na czas, nie spędzac połowy czasu pracy na przerwach, a i tak premie roczną i podwyżkę dostać taka samą jak ci co nie robią nic. 4. Jak się jest na mniejszym rynku niz usa to mało kogo interesuje, że w ogóle istnieje twój proces. 5. (usunięte przez administratora)podczas rozmowy rekrutacyjnej. Niby praca od poniedziałku do piątku plus święta wolne, a potem się okazuje, że jednak nie. Mi również obiecywano elastyczny czas godzin pracy co nigdy nie nastąpiło. 6. Często można odnieść wrażenie, że spora cześć liderów jest na swoim stanowisku z czystego przypadku. Zalando, pudelek... Czy oglądanie meczów lub skoków narciarskich na kompie. 7. Brak kultury pracy. 8. Wprowadzenie jakiś innowacji jest niemożliwe. 9. Wydarzenia na imprezach firmowych...ŻAL.... Plusy: 1. Ładne biuro. 2. Jak ktoś jest leniwy i nie ma zbyt dużych ambicji to jest to świetne miejsce. Czy się stoi czy się leży... 3. Nikt nie liczy czasu pracy. Jak się spoznisz nie trzeba tego odrabiac. 4. Awans hejtera z gowork na lidera

Maria
@Stratus 07.11.2018 15:25

Dziękuje, że podzieliłeś się z nami informacjami na temat pracy w firmie. Przedstawienie plusów i minusów pracy w konkretnym dziale jest bardzo istotne dla użytkowników forum. Możesz jednak doprecyzować punkt 4 z listy pozytywów? Co wspólnego z pracą w firmie ma portal GoWork.pl?

Yebbesuky
@Stratus 07.11.2018 15:25

Co konkretnie dzieje się na imprezach firmowych i czy można znaleźć to na jutubie?

Maria
@Yebbesuky 30.11.2018 12:29

W jakim celu o to pytasz? Jesteś byłym pracownikiem firmy? Piszesz w taki sposób, że można wywnioskować, iż interesuje Cię los firmy. Może zamierzasz aplikować do QVC POLAND GLOBAL SERVICES?

Yebbesuky
@Maria 01.12.2018 18:10

Ja tylko KFC.

Eszxdrtfcvgyuhb

Pracowałam w tej firmie blisko 2 lata. W porównaniu z innymi krakowskimi korpo naprawdę świetna atmosfera, mili ludzie do okoła, można pogadać, pożartować. Plusy: -Brak obowiązkowych nadgodzin - ewentualne tylko jeśli ktoś chce - do wypłaty lub do odbioru (czyli w piatekecz kończyny wcześniej) -zaufanie ze strony przełożonych - nie ma ciągłego siedzenia nad głową i sprawdzania każdej sekundy twojego życia - atmosfera -częste wyjścia i imprezy integracyjne - ładne nowoczesne biuro, dookoła drewno, skóra, len, przyjemne kolory, duże, jasne kuchnie - nie ma ścisku, wygodne krzesła - darmowa kawa (4 rodzaje) mleko, owoce 1 w tygodniu, różne herbaty, czekolada, yerba matę, cytrynka w plasterkach, zima miód - blisko sklep wiec można tez coś kupić -150 na my benefit co miesiąc - szkolenia na które naprawdę można chodzić w tym kursy językowe, excel czy szkolenia zewnętrzne - elastyczny czas pracy (w moim dziale) można zacząć miedzy 6:30-10 i po prostu robić swoje - jest bilard i play stadion - well beeing i csr jeśli ktoś chce się angażowac (piłka, buisness run, akcje dla schronisk , szlachetna paczka itd) Minusy - roszczeniowi studenci bez doświadczenia, psujący atmosferę i płaczący o podwyżki - powtarzane procesy, dużo klepania, mały wpływ na zmiany, problem z uczeniem się nowych zadań, szufladkowanie do konkretnych procesów, przez to brak specjalistów) - „chłopcy” noszący latem krótkie spodenki mimo oficjalnych komunikatów, ze to biuro i jednak nie pasuje - problemy z klimatyzacja (chyba typowe dla biur) - podwyżki: dla mnie neutralne, inflacyjne - firma jest dość nowa wiec jest mało możliwości awansu, - ostatnio: rosnąca rotacja pracowników: dużo osób z doświadczeniem odeszło, w zamian sporo studentów Stawki - jak wszędzie - zależą od tego co się wynegocjuje na początku. Dla mnie bardzo dobra firma, chociaż czuć, że afmosfwra siada, a brak stanowisk dla osób z większym doświadczeniem napędza kolejne odejścia. Dla mnie firma naprawdę warta polecenia, niestety bardziej dla osob bez doświadczenia.

Szkalownik
@Eszxdrtfcvgyuhb 06.11.2018 22:38

Nie szkaluj QVC!!!

Mr
@Eszxdrtfcvgyuhb 06.11.2018 22:38

Czyli rekrutują duzo studentow bez doswiadczenia, ale czym sie kierują wybierając ich? Cechami charakteru? :D

Maria
@Eszxdrtfcvgyuhb 06.11.2018 22:38

Dziękuje za wyczerpującą odpowiedź. Przedstawiłeś szczegółowe zestawienie plusów i minusów pracy w firmie. Odpowiedzi takie jak Twoja są bardzo istotne na tym forum i pomagają wielu użytkownikom. Ilość benefitów w firmie jest duża, a to dość istotne, szczególnie dla potencjalnych kandydatów. Jeśli chodzi o zatrudnienie studentów - czy nie uważasz, że może być to także zaleta? Młode osoby są często kreatywne, gotowe do działania i mogą wnieść dużo dobrego do firmy, nie sądzisz?. Na podstawie tego co piszesz, chciałabym zapytać, czy w czasie Twojego dwuletniego stażu pracy zaszły w firmie jakieś zmiany. Jak oceniasz progresywność QVC POLAND GLOBAL SERVICES?

MCh
@Mr 12.11.2018 14:31

Tym czy się spodobasz czy też nie. Preferowany wizerunek... Radość szczęście gotowość do nadgodzin i pomocy każdemu... Nastawienie rzygam tęcza

cHRyja
@Eszxdrtfcvgyuhb 06.11.2018 22:38

HRy w natarciu widzę

Regresja
@Maria 13.11.2018 19:27

Chyba degresywność

faszion maj paszion

To już jest szczyt wszystkiego mam dość tych pyskatych studentów! Jest Black Friday wchodzę na Zalanado poluje na najlepsze dile w drugim oknie oczywiście Answerek i to samo. Polowanie na okazje w najlepsze nagle z zaskoczenia za plecami ktoś wyskakuje. No cała podskakuje bo się normalnie przestraszyłam nienormalni ludzie jacyś czy co tu są? Pyta mnie bezczelnie dlaczego w pracy robie prywatne zakupy. Co za tupet i bezczelność zamiast klepać swoje kejsy będzie kontrolował liderów studenciak jeden. No zagotowało się we mnie po prostu dobrze ze typek jest jeszcze na próbnym. Opamietajcie się ludzie!

B-Smart

Jak tam w QVC? Rekrutacje wewnętrzne działają? Grejdy już są? Czy dalej jak w lesie?

Hot Wings
@B-Smart 22.11.2018 18:15

Tak jest grejdy, awanse, podwyżki, może jeszcze frytki Pan chce?

Harry Pothead
@B-Smart 22.11.2018 18:15

Zawsze były grejdy, awans z menadżera fraudow na menadżera customer finance tego jawnie dowodzi

Your QVC

W QVC znajdziecie wszystko czego Wam do szczęścia potrzeba, ciekawe i rozwijające stanowiska, które pozwolą wam rozwijać Waszą kreatywność. Oczywiście nie zabraknie miłej atmosfery tworzonej przez wspaniałych ludzi wspieranych przez wyrozumiałych liderów oraz doświadczonych menadżerów. W czasie przerw możecie ulżyć sobie i zrelaksować się w relax roomie, albo przy PlayStation, czy też rozgrywając partyjkę w bilborda. Trudno o drugą tak dobrą firmę, gdzie każda obietnica jest spełniania, a slogan Fun Along The Way nie jest pustymi słowami ale tym ci firma daje bezinteresownie nie oczekując nic w zamian. Zapraszamy do QVC.

Ulżyciel
@Your QVC 11.11.2018 21:57

„W czasie przerw możecie ulżyć sobie i zrelaksować się w relax roomie” dobry slogan, lepszy od „Fun Along The Way” !

Bezglutenowy Vegab
@Your QVC 11.11.2018 21:57

Wiadomo teraz dlaczego skrzypi sofa i zasloniete zaslony

Niezdecydowana

Dostałam dwie oferty pracy do QVC do działu księgowego i do Lidla na kasę. W Lidlu lepsza podstawa, a w QVC lepsze benefity. Co wybrać, gdzie lepsza atmosfera i szansa na szybki awans? Pilne muszę po weekendzie potwierdzić jedną z ofert.

Karina
@Niezdecydowana 01.11.2018 09:04

Lepiej w Lidlu bo można awansować.

Opportunity
@Niezdecydowana 01.11.2018 09:04

Idz do Lidla, przynajmniej nikt nie bedzie robil tam prania mózgu, no chyba że jestes naiwną studentką to w QVC znajdziesz co kochasz bo ci to złatwością wmówią.

Niezdecydowana
@Opportunity 02.11.2018 13:56

Na czym polega to pranie mózgu w QVC? Czy tam jest jakoś inaczej niż w stereotypowym korpo? To by była moja pierwsza praca więc nie mam bladego pojęcia. A na Lidla niby ludzie też jadą a kase proponują tam 2 stówy lepszą.

Maria
@Opportunity 02.11.2018 13:56

Skąd tyle negatywnych emocji w Twojej wypowiedzi? Czy zdajesz sobie sprawę ze znaczenia zwrotu "pranie mózgu"? To termin używany na określenie działań przymusowych, lub takich o charakterze dobrowolnym, ale mających na celu zmianę poglądów lub zachowań jednej, lub większej liczby osób. Czy Twoja opinia na pewno dotyczy pracy w firmie QVC POLAND GLOBAL SERVICES? Użytkownik @Niezdecydowana szuka podpowiedzi, zatem proszę udzielaj się w sposób rzetelny i merytoryczny, by ktoś, kto pyta, dzięki Twojej odpowiedzi poznał warunki pracy w firmie.

Niezdecydowana
@Opportunity 02.11.2018 13:56

Sory pomylone firmy nie QVC ale KFC,ale i tak poszłam do Lidla. Sorki za bajzel:)

Nicknack
@Niezdecydowana 08.11.2018 21:58

Ubaw po pachy... Tutaj minusy

maximax

dołączyłem do firmy kilka miesięcy temu i długo myslalem czy to dobra firma czy nie, bo opinie tu mnie nie zachwyciły. Po tym czasie mogę powiedzieć, że jest git, mam fajnych ludzi w zepsole, lider jest ok. Ludzia dzialaja w różnych akcjach charytatywnych, wellbeing i takie tam. nie ma sztywniactwa, super nowoczesne biuro, organizacja się rozwija, w ciągu 2 lat urośli do 400 luda. Pewnie wpadki gdzieś są przy tak szybkim działaniu, mnie tam jeszcze nie dopadły.

Daniel
@maximax 14.10.2018 21:06

Ile placa Jesli ktos umie dwa jezyki ..angielski bardzo dobrze i niemiecki dobry? Bo wiem ze za sam angielski to marnie pracodawca placi, zreszta ja to rozumiem co w tym nadzwyczajnego jak nawet cala Afryka gada po angielsku.

Xyz
@Daniel 24.10.2018 01:53

Z tego co wiem to płacą w miarę na tym samym poziomie... Czy znasz języki czy nie. Koleżanka z niemieckim, która ze mną pracowała miała mniej niż ja z samym angielskim. Super dodatków bym się nie spodziewała.

Lipa
@Xyz 27.10.2018 19:38

Lipa

Maria
@Xyz 27.10.2018 19:38

Być może liczy się także poziom umiejętności języka obcego? Czy możesz powiedzieć nam coś więcej na temat warunków finansowych? Być może wiesz coś na temat "widełek finansowych" jakie są oferowane na różnych stanowiskach? Pytane o zarobki to najbardziej nurtujący temat dla osób, które planują podjąć zatrudnienie w firmie.

BP
@maximax 14.10.2018 21:06

Bardzo proszę o informacje- o co pytają w biurze? Czego moge sie spodziewać? Pilne! :)

Edward

@maximax, dziękuje za informacje na temat warunków pracy i zatrudnienia w firmie. Cóż opinie, choć potrzebne i niejednokrotnie bardzo pomocne to tylko wskazówki. Jak rozumiem, nie żałujesz, że mimo niepochlebnych komentarzy zdecydowałeś się podjąć pracę w QVC POLAND GLOBAL SERVICES?

Szkalowanie
@Edward 15.10.2018 11:25

NIE SZKALUJ QVC!!!!

FraudAssociate

Atmosfera w pracy jest chyba największym atutem tej firmy. Nie ma dress codu, nikt nie stoi za plecami i nie patrzy Ci na ręce, nikt też nie rozlicza czasu pracy co do minuty. Menedżerowie raczej polegają na wzajemnym zaufaniu, że każdy zrobi swoje, więc nikt nie odczuwa stresu idąc do kuchni na dodatkową przerwę, żeby wypić spokojnie kawę. Jest sporo szkoleń do wyboru (w tym języki), są opcje żeby działać w grupach związanych z CSR, jest też trochę przeróżnych corpo eventów. Hasło "Fun along the way" naprawdę ma tutaj znaczenie, a wspomniana wcześniej atmosfera i ludzie sprawiają, że nie jest to typowe niewolnicze corpo. Sama praca nie należy do najtrudniejszych i naprawdę ciężko jest nie przejść trzech miesięcy okresu próbnego (chociaż ostatnio trafił się taki bardzo ciężki przypadek, pierwszy w historii działu, a może i firmy). Co do zarobków nie ma szału, ale osoby bez doświadczenia, które dopiero zaczynają corpo karierę powinny być zadowolone. Opcji awansu na razie nie ma zbyt dużych, ale firma mocno się rozwija i będzie cały czas przejmować procesy z oddziałów z zagranicy, więc z czasem powinno się to zmienić. O benefitach krótko: 150zł/mc w MyBenefit, LuxMed i ubezpiecznie, więc standardowy zestaw.

szkodzki dancer

Plusy: benefity, 150 zl co miesiąc na konto, jak nie wykorzystasz to się kumuje, nie tracisz kasy szkolenia dostępne, jak masz czas skorzystać kursy językowe, jak Cię lider zapisze codziennie czeka na Ciebie w kuchni pokrojona cytryna, zimą miód, owoce co środę automaty na kawe i czkoladę, yerba mate, i duzy wybor herbat bilard, play station, relax/focus rooms luźna atmosfera Minusy: podwyżki w ub roku wynagrodzenia za szybkie awanse dla niektorych

palacz
@szkodzki dancer 16.09.2018 08:47

jak chodzi o awanse najśmieszniejsze jest to że awansować na lvl wyżej potrafi osoba która nie zna procesu, nie potrafi organizować swojej pracy, tylko cały czas podlizuje sie liderowi, który nie ma pojęcia co robi cały zespoł i kto w nim tak naprawdę ogarnia a kto nie...

AB
@szkodzki dancer 16.09.2018 08:47

Hej chciałam się spytać o dress code - wiem z doświadczenia że niektorzy brak dress codu biorą na poważnie i zakładają co im się podoba - jak to jest ?business casual czy wolność Tomku w swoim domku? Orientacyjnie wiesz może jak wyglądają zarobki w TAT -Talent Aquisition Team?

Kontener
@AB 10.10.2018 09:59

Ortalion zawsze w modzie

Perk
@AB 10.10.2018 09:59

Raczej business casual, ale jest spora dowolność

Prezydent Wałęsa

A ja mu wtedy mówię, weź Ted i załuż GBSa w Polsce

Balcerowicz

Na kredyt

Kaczyński
@Balcerowicz 22.09.2018 18:32

W 3 minucie slychać szczały z tołtoia

Rysiek
@Kaczyński 22.09.2018 22:41

lecimy na madera za kasiore z donosuf z idea boksa z gbsa POZDRO 600

Kosodrzewina

Z perspektywy czasu żałuję kazdej minuty spędzonej na klepania kejsów i prostych procesów. Wyszłam z tego miejsca glupsza niż byłam.

Baronowa

Za siedmioma górami, za siedmioma rzekami była sobie korporacja wspaniała - QVC się nazywała. Pracę w niej mógł dostać każdy, kto złotym sercem i lwią odwagą rekrutację zmiażdżył. Pamiętaj,że QVC dobrą pracę oferuje i indeks studencki honoruje. Ale nie na tym to polega, że Cie zatrudnią, bo nie masz chleba. Ważne, żebyś się uczył i angielski znał, a w QVC to będzie strzał. Nie rozumiem tych złym komentarz wokół - to zwykły ból (usunięte przez administratora) wylewany w amoku. Każdy kto choć trochę oleju w głowie ma doceni firmę za to, co Ci da. Umowa o prace, równe traktowanie i kartę mybenefit dostaniesz, a i darmowymi owocami w środę też się najesz. A jeśli czegoś Ci mało - to spójrz wpierw w lustro, i zapytaj sam siebie czy masz doświadczenie i wiedzę by prosić o więcej? Doceń zatem tę amerykańską korporację i zmień swoją narrację. Od dziś głoś tylko dobrą nowinę, że w QVC jest fajnie skur......

onn

Na czym dokładnie tam praca na stanowiskach juniorskich? Jaki poziom angielskiego jest wymagany? Bardzo proszę o odpowiedz.

onn
@onn 26.09.2018 00:00

Na czym dokładnie polega praca na stanowiskach juniorskich? Jaki poziom angielskiego jest wymagany? Bardzo proszę o odpowiedz.

Klepanie kejsa
@onn 26.09.2018 00:01

Kazde stanowisko poza supem jest juniorskie tyle ze nie kazde ma to w nazwie. Klepiesz sobie kajsy jeden po drugim kazdy taki sam i tak ci 8 godzin mija. Mnie sie podoba lubie klepac kejsy wiec polecam.

Kot Gaweł

Atmosfera zależy od działu generalnie. Niektóre są zadowolone, inne mniej. Kwit to środek tabeli krakowskiej. Można podszkolić język na kursach na pewno. Szkolenia są obłożone mocno, ale da sie wcisnąć. Z imprezami służbowymi i budżetami na wyjścia jest cienko. Robota to straszna klepanina w drodze do automatyzacji. Problemem jest też fakt, że bardzo ciężko wynieść jakieś realne umiejętności z tej firmy. Kawa jest serio niedobra, ale tak to nie ma co narzekać, no chyba że na walkę o owoce w kuchni. Problematyczne są też rekrutacje wewnętrzne (duży niewypał). Ogólnie raczej da się wytrzymać, mimo wielu kretów/kabli itp. Jest tak jak wszędzie, mimo początkowych szumnych zapowiedzi.

Edward

@Wojciech Cejrowski, możesz powiedzieć nam coś więcej na temat warunków pracy w firmie? @Ola, nie da się ukryć, że awans otrzymują z definicji pracownicy, którzy spełniają określone kryteria dodatkowe. Czy powiesz nam coś na temat atmosfery panującej w QVC POLAND GLOBAL SERVICES? @szkodzki dancer, dziękuje za zestawienie plusów i minusów pracy w firmie. Jak rozumiem, jesteś nadal jej pracownikiem?

Chodak

Jak tam poziom w QVC? Zmalau / urus???

Melo
@Chodak 11.09.2018 19:38

Na zachodzie bez zmian!

Wojciech Cejrowski
@Chodak 11.09.2018 19:38

Ja nie narzekam. Ludzie sa fajni, firma caly czas sie rozwija, jest sporo rekrutacji i jak ktos chce sie rozwijac to ma możliwość. Kasa jak wszędzie, czyli roznie.

Janusz_Korwin_Mikke

Bardzo dobra firma Na rynku BPO. Polecam

Bronisław Komorowski
@Janusz_Korwin_Mikke 05.09.2018 20:39

Zmień pracę i weź kredyt

Marek

Mirki, Czy kawa jest już dobra, czy dalej nie?

100lejman
@Marek 31.08.2018 06:23

Zwykli poddani skazani są na kuchenny ekspres, serwujący Fakapuczino z mlekiem w proszku. Za to prawdziwi smakosze, mieszkańcy sułtańskiego pałacu, parzą kawę po turecku, czarną jak Czarna Pantera (ten kolo z Wakandy w seksownym obcisłym stroju) i mocną jak Hulk (taki zielony koksu wiecznie nawalony sterydami). Proces parzenia odbywa się tradycyjnie pod okiem nejtiwów dbających o poszanowanie najdrobniejszych detali zgodnie z prastarym mottem Imperium "quality value convinience". Zapraszam na degustację czcigodnych gości, u nas zawsze znajdzie się miejsce na wspólnym dywaniku.

Zaradna

Na początek zaznaczę że firma jest do bani, także przynajmniej w teorii nikt nie powinien mnie nazywać po przeczytaniy tego posta "zaplutym karłem hrów" :) Jednak jest druga strona medalu, której wielu z was nie chce widzieć. Supervisiorami zostają osoby które mają 8 miesięcy do 2 lat korporacyjnego doświadczenia, mam teraz gdzieś czy pod stołem, czy na kolanach, czy na legalu, ważne jest to że w każdej normalnej korpo jak masz rok doświadczenia to nawet za przysłowiowe "piękne oczy" nie ma takich awansów, tym bardziej za kwalifikacje. Co z tego i tak wszyscy powiedzą że w KejEfSi nie ma awansów. Nie ma jak sobie nie potraficie ich załatwić, jak wiecie jak gdzie zakręcić i czym zakręcić to awanse są. Niemoralne? A kogo to obchodzi masz dobry kwit to nie wnikasz. I tu zaczyna się kolejny problem w KejEfSi choćbyś spędzała albo spędzał 8h "modląc się" na klęczkach przed szefem to kwit nie będzie dobry, no najwyżej przeciętny. Z drugiej strony taka modlitwa ma też swoje dobre strony więc nie ma co od razu odradzać. Jest grubo nie da się zaprzeczyć, ale jak to mówią w Polsce albo grubo albo wcale, albo find what you love albo szukaj dalej innego korpo bo w KejEfSi trzeba mieć twardy tyłek i mocne łokcie. Bajo!

maslo

Swietna firma na start,czego wy ludzie oczekujecie ?wielkiej kariery? niektorzy idac do drugiej firmy (pod wzgledem doswiadczenia)dostaja mniejsze stawki i wyzysk.Wielka wrzawa jakby wszyscy chcieli z nia swoje cale zycie zwiazac.Normalna sytuacja, a nawet calkiem niezla. Zalezy od punktu widzienia ktory w tym przypadku jest sluszny ale bardzo nieadekwatny do tego co jest. Czemu?Jak? Popolarnosc menagera-kiepskie zarzadzanie.

margaryna
@maslo 24.08.2018 22:07

No ja to ko kiedys pracowalam w kopalni na slasku to faktycznie tu jest lepiej, kawa jest i to nawet za darmo. Nawet jest klima, nie dziala ale jest tez dobrze.

Doopa
@maslo 24.08.2018 22:07

A ja mam to w doopie

Pomidor
@maslo 24.08.2018 22:07

Było by całkiem fajnie gdyby nie Yasiu II Cesarz Wielki i jego niesprawiedliwe rzady.Budzet i awanse są ale do kogo idą i jak są przyznawane to subiektywna łaska zarządcy

Pan Jack
@Pomidor 26.08.2018 12:39

A czego tY pomidor oczekujesz? Tak samo inne margaryny, dramaty, lejmany i kto tam jeszcze z tego przedszkola... W każdej firmie tak jest że awans dostaje się za predyspozycje do wykonywania określonej roli, na podstawie wyników i osiągnięć w pracy, cech charakteru, zaangażowania, wykazanej na codzień wiedzy, współpracy z innymi, itd. Każdy tutaj pierXYZoli farmazony o jakichś rekrutacjach wewnetrznych, a prawda jest taka że w innych firmach rekrutacje wewnętrzne są tylko w sytuacji zmiany projektu, a nie przy awansach wewnątrz projektu. Nie macie zielonego pojęcia o pracy w korpo. Piszecie o niesprawiedliwości, a ja uważam że niesprawiedliwoscią byłoby właśnie gdybyście to wY awansowali, choćby dlatego że widzicie tylko czubek własnego nosa, brak wAM pokory i szacunku do innych. Na dodatek banda ksenofobow. Pracujecie tu rok czy dwa i chcielibyście już nie wiadomo co osiągnąć. Wytrwałość, cierpliwosc i stopniowe krok po kroku dążenie do celu też są ważne i określają charakter człowieka, a tutaj widzę że wylewaja żale sami frustraci. Osobniki "w sumie to chXYZuja robię ale należy mi się". Nikt was tu na siłę nie trzyma chyba. Nic nie pasuje, ale dalej tu siedzą bo żadna inna firma nie chce zatrudnić. Biedaki... I tak frustracja narasta i narasta. Żałosne. Ja pracowałam w paru korpo wcześniej i nigdzie nie było tak pozytywnie jak tu, wynagrodzenie porównywalne, a atmosfery nigdzie takiej nie bylo. Wcześniej za 3600 brutto w jednym ze znanych korpo miałam 100% stresu, ludzi wokół chamskich i nie współpracujących, a jak był czas na kawę to było święto. Notabene firma nie zapewniała ani kawy, ani herbaty ani owoców, trzeba było mieć własne. A tutaj zarobki od 3,8 tys bez żadnego doświadczenia do nawet ponad 5 tys z doświadczeniem i językiem, do tego bonusy i benefity, no ale toż to skandal, bo podwyżki tyle co inflacja... Wielmozni państwo chcieliby na start dostać z 10 koła, a i tak by pewnie narzekali. To szukajcie szczęścia gdzie indziej, na co czekacie? A rozwijać się to trzeba chcieć, zamiast ciągle narzekać. Mam nadzieję że szybko się stąd wyniesiecie albo Was wyleją, żebyście mogli sobie ponarzekac gdzie indziej. Narciarz!

Buton_agg
@Pan Jack 26.08.2018 23:19

Zapluty karzeł hrów

Jan
@Pan Jack 26.08.2018 23:19

Królu złoty za 3600 to by mi się nie chciało z łóżka rano wstawać a co dopiero znosić fochy niedouczonej przełożonej. Dobra praca dla studenta, złapać rok doświadczenia i wyjazd do normalnej firmy za 5000-6000. A traktowanie osób które złożyły wypowiedzenie jest skandaliczne. Polecam trzymać się od tej firmy z daleka!

Ciezkapracaniepoplaca

Nie polecam, nawet w momencie zagrożenia życia. Organizacja zapowiadała się na fajne miejsce pracy jedynie na początku. Teraz z tego wrażenia nie pozostało juz nic. Management i Quality Analitycy pilnują, żeby ludzie byli zwykłymi klepaczami Excela. Z powodzeniem ucinają wszystkie pomysły na rozwój i ograniczają wkład pracownikow w procesy, których w większości kompletnie nie znają. Skupiają się głównie na zakupach na Zalando, paradowaniu po florze i papieroskach. Zdaniem managementu i dyrekcji nie pracuje sie tam dla pieniędzy a dla opportunity, dlatego też podwyżki roczne są na poziomie 1-4%. Większość otwartych pozycji do awansu jest obsadzana z mianowania, pod stołem, jak się jest dobrym kolegą. Rekrutacja wewnętrzna najczęściej się nie odbywa, ewentualnie kończy się bez rezultatu. Praca pracowników jest dokładnie sprawdzana, na sile szuka się błędów. Nie doświadczycie tam zaufania i szacunku ze strony managementu, któremu brakuje kompetencji do zapanowania nad rozpadającą się z każdym miesiącem kadra pracowniczą. Aby sobie poradzić z sytuacją usuwają komentarze, które są tutaj zamieszczane, organizując jednocześnie polowanie na czarownice. Nie dajcie się nabrać na obietnice z ogłoszeń o pracę, nie będą miały odzwierciedlenia w rzeczywistości. PS. kawa w biurze jest paskudna.

kułak
@Ciezkapracaniepoplaca 12.07.2018 07:56

Niestety ale musze sie zgodzic, ze to miejsce jest jak kołchoz. W sumie nawet target się zgdzaja.

Yasiu
@kułak 12.07.2018 16:40

Dla mnie bardziej łagr niż kołchoz, ale i tak każdy wie o co chodzi.

Guma Turbo
@Ciezkapracaniepoplaca 12.07.2018 07:56

Ponad półtorej miesiąca od zamieszczenia tego komentarza minęło, a nic się nie zmieniło, poza dalszym rozpadem moralnym tej firmy. Kiedyś myśleliśmy, że ci ludzie po prostu są ślepi i głusi na potrzeby pracowników, ale niestety prawda jest jeszcze gorsza reszteczki menadzmentu, które tam jeszcze widać po prostu bezczelnie lecą w uja z pracownikami śmiejąc się pracownikom w twarz na townhallach z niskich płac w firmie. To już nie jest tylko głupota, to (usunięte przez administratora) i bezczelność level master, a właściwie level QVC. Nieudolnie kierownictwo kłamie w żywe oczy i opowiada bajeczki nie związane z rzeczywistością. Istny dom wariatów. Podobno w Polsce jest 26 dni urlopu na rok, dla niektórych to chyba na kwartał, bo za często ich w pracy nie widać, home office też to nie jest gdyby ktoś się jeszcze udził. Od pewnego czasu też jest moda na kontrolę co robisz w wolnym czasie w pracy, przerwa śniadaniowa, czemu grasz na niej w bilarda, albo jesteś na fajce, trzeba jeść śniadanie ze swoim trenerem i opowiadać co tam się w teamie za plecami mówi, no po prostu brak słów. PS kawa jest nadal paskudna;)

Dramat

QVC to nieporozumienie, kolejny raz zrobili wewnętrzną rekrutację na stanowisko, ktore później odwołali!! Żeby coś takiego miało miejsce raz - OK, z trudem można przełknąć taki wybryk managementu, ale nie jak coś ma miejsce kolejny raz!! Za to pojawiły się stanowiska managerskie, na które nie było wcale rekrutacji i pod stołem mianowano koleżków śmieszków, którzy w dodatku nie grzeszą kompetencjami!! Kpina! W dodatku osoby biorące udział w jak się okazuje bezsensowne rekrutacji nie usłyszały przeprosin ani wyjaśnień!! Treningi we firmie to też dramat, nowe osoby mają może ze 4 godziny szkolenia z trenerem (o ile w ogóle) a resztę czasu, podczas którego oczekują miesiącami na accesy do systemu spędzają z repami, którzy nie mają ochoty przejmować roli osoby specjalnie zatrudnionej do tego zadania!

awruk
@Dramat 14.08.2018 13:32

Układy są już dawno zabetonowane tutaj ;)

Zryte Bańki
@Dramat 14.08.2018 13:32

Źle się dzieje w Imperium Indyka, trza PIPe wezwać niech zrobi porządek i ukróci swawole i hulanki

Wkurzona
@Dramat 14.08.2018 13:32

Zgadzam się w pełni! Nie ma tutaj co liczyć na rozwój bo nawet jak naginałam ciagle karku dla nich to maja cię i tak w (usunięte przez administratora) . Walą cię w pysk i z uśmiechem stwierdzają ,ze możesz spróbować za rok . Było w tej rekrutacji pare świetnych osób które naprawdę czyniły ten kołchoz bardziej przyjaznym miejscem , nie będę sypać imionami ale przynajmniej ja powiem wprost byliście i będziecie dla mnie zawsze najlepsi i nie martwcie się tym, ze ta śmieciowa firma nie potrafi was docenić, jest mnóstwo innych firm które to zrobią z miła checia i dadzą wam poważne pieniądze za to a nie te śmieszne 800 brutto .

Melo
@Wkurzona 15.08.2018 09:15

Wow, fakt, że dali 800 zł brutto więcej to i tak niezłe osiągnięcie. Management pewnie będzie musiał się ostro tłumaczyć u góry, czemu nie wdrożyli jeszcze większych oszczędności.

Edward

@100lejman, Twoja bogata wyobraźnia i kreatywność mogłyby przysłużyć się użytkownikom forum. Nie zniechęcam do aktywności jednak nadmieniam, że warto także poświęcić swój cenny czas na merytoryczne i rzetelne opinie na temat pracy w firmie. W równie barwny choć może nieco bardziej konkretny sposób możesz powiedzieć nam jakie warunki pracy panują w QVC POLAND GLOBAL SERVICES?

100lejman

Za siedmioma haremami, za siedmioma meczetami, za siedmioma kebabami było sobie zaczarowane korpo. Panował w nim okrutny Sułtan Stulejman Wspaniały, gwiazda nad gwiazdami, zarządca nad zarządcami. Równych mu w całym korpo nie było, wszystko co rzekł z miejsca w życie wchodziło. Co dzień ze swej komnaty na poddanych z wyższością spoglądając szykował nowe dekrety rekrutacyjne. Jakaż wrzawa wybuchała gdy dekrety ogłaszano, na sułtańskich przydoopasów associatowa gawiedz tłumnie parła do jego pałacu. Ze wszystkich zakątków korpo przybywały najpiekniejsze dziewice i najmężniejsi wojownicy stratusa chcąc zasiąść po jego szlachetnej prawicy. Zmagania były cieżkie i okrutne, mordercze assessmenty były nie do przejścia. Trup ścielił się gęsto, a kolejni śmiałkowie parli po trupach do celu bez wahania. Nikt jednak nie mógł spełnić oczekiwań Wszechmocnego. W magicznym korpo dziać żle się zaczeło i z dzionka na dzionek era mroku nadciągać zaczęła. Wkrótce ciemności spowiły zasady nikt już prawdy od plotek rozeznać nie potrafił. Sułtan rozradowany swą mocą ku coraz nowym ideą żeglował po open spejsu wód bezmiarze. Aż razu pewnego happy end się zdażył i Wszechmocny... dopiszcie sobie dalszy ciąg według własnego uznania ja do happy endów talentu nie mam. Najlepszy ending chapter wygrywa wycieczkę do Istambułu z biurem podróży 100lejman Travel. Dobrze, że to tylko bajka i w naszej firmie się takie rzeczy nie dzieją. No chyba że jest coś o czym nie wiem:)

Yagiz

Bardzo dobra firma,polecam.

Nick
@Yagiz 15.08.2018 20:58

Zgadzam się z Yagizem. Tez polecam, i poważnie to mówię.

Adrian
@Yagiz 15.08.2018 20:58

Też polecam, najlepsze QVC w Polsce.

Piotrek
@Yagiz 15.08.2018 20:58

Ja również polecam. Nigdzie nie ma lepszego B Smarta.

Teddy
@Yagiz 15.08.2018 20:58

Też polecam. Najlepiej w Polsce jest.

Neil
@Yagiz 15.08.2018 20:58

Really good for start.Nice coffe.

Wolfgang
@Yagiz 15.08.2018 20:58

Ja das ist eine gut korporationen fur studenten. Frei koffe und herbaten:)

George Michael
@Wolfgang 16.08.2018 23:59

Careless whispers of QVC

JoaW

Praca jako Fraud Associate to zajęcie typowe dla najgorszych korpo. Zapowiadało się ciekawie i znacząco, a wyszedl wyścig szczurów, klepanina i cwaniactwo. Supervisorzy sztuczni, bez pojęcia o procesach oraz o tym jak motywowac i zarządzać zespolem nacelowanym na target. Nadgodziny (sprawiedliwie płatne) w sezonie (i raczej musisz je wziąć) wtedy też byłoby dobrze gdybyś nie odchodził od biurka. Dział dzieli się na wcześniej zatrudnionych na zmiany dzienne oraz na nowszych, którzy pracują głównie 14-22 oraz w weekendy (bardzo narzekają co słychać w biurze) są też różne rynki jak US, UK itp. Pensja ok 2800 netto + wszystkie benefity. Zdarzają się dodatkowe bonusy. Brak dresscode'u i ładne nowe biuro. W związku z nieludzka atmosfera co bardziej świadomi pracownicy uciekają dlatego rotacja jest duża. Manager sprawia bardzo dobre wrażenie, ale być może powinien częściej rozmawiać szczerze z pracownikami. Inne działy wyglądają na bardziej zadowolone choć opinie na niektórych płaszczyznach się jak widać powtarzają. Ogólnie korpo jak korpo - trzeba mieć dystans i robić swoje, ale jak można to robić w bardziej ludzkiej atmosferze nie czując się jak robot przeznaczony do wyrabiania targetu to byłoby super. Gdybym miała aplikować raz jeszcze to nie do Fraudow.

Nick
@JoaW 25.03.2018 21:18

100% racji. Nie polecam również AP. Kiepska atmosfera, niepłatne nadgodziny, problemy z wzięciem urlopu i fochy team leaderek :(

Marylin Monrooe
@Nick 29.03.2018 21:04

Najlepiej pracuje się w collections.HRy też wygladaja na zadowolone chociaż czasami robia wrażenie rozpieszczonych panienek z lekko zadartym nosem.Niby ok a jakby mieli się za lepszych od innych.To subiektywne odczucie.Ogolnie bardzo fajni ludzie i atmosfera w firmie. Natomiast zarzadzanie kiepskie.

Zostaw opinię o QVC POLAND GLOBAL SERVICES SP Z O O - Kraków

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie QVC POLAND GLOBAL SERVICES SP Z O O