nic dodac nic ujac . wszystko w najlepszym porzadku !
Norbercik
08.10.2018 10:26
polecam . jesli dobrze pracujesz to w ramach premii nie sciagaja ci za czynsz. zawsze to te 200 eur w kieszeni
Jacek
07.10.2018 23:41
Polecam tego pracodawcę. W netto u nas jest bardzo pozytywna atmosfera, nasz koordynator spełnia swoją rolę wyśmienicie. Mieszkanie schludne i czyste, wszystko w jak najlepszym porządku. Polecam.
Lidlowiec
08.10.2018 10:17
nie bo na Lidlu lepiej. wiem bo bylem i mam porownanie.
Cześć! Czy pracuje ktoś w w Großbeeren na magazynie ASOS?
Robert
08.10.2018 09:41
Cześć ja tu pracuje ale już niechce nogi mnie bolą i jadę już do polski
wiem jak jest
08.10.2018 09:57
hahahahaha TEJ FIRMY NIGDY TAM NIE BYLO !! widac ze to dzialania konkurencyjnej firmu Pana (usunięte przez administratora). i (usunięte przez administratora)
zoorientujcie soe najpierw . pracowalem u was placicixe 450 euro za oczernianie konkurencjii . wiem jam dzialacie
Opinie jak zawsze o każdej firmie są podzielone, jeśli ktoś jedzie uczciwie pracować i zarobić to nigdy z niczym problemu nie będzie, wiadomo że każda firma kombinatorom dziękuje. jasne warunki zatrudnienia, konkretną stawka netto za każdą godzinę, warunki zakwaterowania bardzo dobre, jeśli komuś nie odpowiada zakwaterowanie to można znalezc na własną rękę. wypłaty zawsze na czas. Meldunek jest ubezpieczenie załatwione. Ja polecam i mogę pisać za sobie i znajomych
Julka
08.10.2018 09:21
Nie polecam pracy w asos
Julka
08.10.2018 09:20
Nie polecam pracy w asos
Ogor BAYERN MUNCHEN AVE!
08.10.2018 09:10
pracuje na kitzingen kierowniczka (usunięte przez administratora) wszystko załatwi pomorze ma porządek w papierach Niemcy od klienta troche(usunięte przez administratora) ALE DA SIE WYTRZYMAC moze nie maja co poru**** ;P mieszkanie płace życie drogie ludzie za to fajni a żonce na miesiac do Polski przywioze 4,5 tys złotych
ja
08.10.2018 09:09
wszystko ok, polecam!
Jack
19.04.2018 17:44
Ty
Alex
08.10.2018 09:07
oni sami pisza pozytywnie komentarze
Klaudiaaa87
08.10.2018 08:43
Rekrutacja jaśnio wyjaśniła co i jak, zastosowałam się i po przyjeździe było tak jak mi opowiadała Paniz Gliwickiej rekrutacji.
Ludzie, normalnie tu trzeba robic - pracowac, za darmo nic nie ma. Na bayerach znajdz mieszkanie od juz albo pokój , na bank zapłacisz wiecej niz biorą tutaj czyli te dwie stówki.... także to sie opłaca. Znam komunikatywnie niemiecki wiec od razu zostałam zauwazona przez kierownika i teraz mam lepiej , wieksza odpowiedzialnosc - ale tez większa kasa. Trzeba chcieć i coś od siebie dać, żeby osiągnąć cos w zyciu, dzieciaczki, pozdro Klaudia S.
08.10.2018 09:05
ha ha chciałabym ;D zadzwon do mnie jak bede na szpejcie dzis Kaska, do Rewe to sie przekonasz
08.10.2018 09:06
Klaudiaaa87
08.10.2018 08:42
Łukasz
08.10.2018 06:09
przyjechalem w sobote do netto w hamm, z dworca przywiozl mnie brygadzista tak sie z nim umowilem. wprowadzil na mieszkanie i podpisal umowe . na mieszkamiu normalnie .bez luksosow . chlopaki swietowali urodziny ale moge powiedziec ze przyjeli mnie cieplo.dzis zaczynam prace. zdam relacje po pracy jak bylo.
Pakowacz
08.10.2018 03:21
Mariusz
Przebieg rekrutacji
Wszystko ok zgodne z tym co powiedziała Pani w biurze.
Pytania
Warto wyjechać i spróbować. Ja wyjechałem i mogę szczerze napisać że było warto.
Michał
07.10.2018 18:53
Do opinii pod tytułem przypominam niektórym patrzcie ze za jednym razem wklejił kilka pozytywnych komentarzy
Robert
07.10.2018 18:48
Ludzie nie dajcie się oszukać oni sami piszą pozytywne komentarze i wkleja ja długie teksty z internetu żebyście niewidzieli komentarzy!
Przypominam niektórym
07.10.2018 18:46
Przypominam niektórym użytkownikom, że pisząc opinie w serwisie gowork należy stosować kulturę wypowiedzi, stąd proszę Was o dokładne zapoznanie się z regulaminem forum: https://www.gowork.pl/regulamin
Wpisy łamiące regulamin mogą zostać całkowicie lub częściowo usunięte przez administratora!
Zachęcam Was również by powrócić do tematu, piszemy w tym wątku tylko i wyłącznie opinie związane z pracą w firmie German Logistic GmbH.
F. 12.06.2018 22:46
Robota na magazynie jest spoko jak masz dobrą organizacje pracy i potrafisz myśleć. No i jak ci się zwyczajnie chce robić
XxX 12.06.2018 22:41
po 6 miesiacach pracy po rozmowie z P. Mateuszem D. przeszedlem na umowe bezposrednio z magazynam Lidl , za co bardzo mu jestem wdzieczny ze pomogl zaltwic wszystko od A do Z, czego robic nie musial. Dziekuje
Polecam ! 12.06.2018 08:49
Polecam !
Ryś 10.06.2018 23:23
A ja za to jestem bardzo zadowolony z mojej pracy w magazynie. Mam dobrą kasę (nie, nie najniższa krajowa) i do tego premie. Na początku nie było mi jakos wybitnie łatwo bo praca na magazyne to nie jest najlzejsza praca świata, ale po paru miesiącach jest już sporo łatwiej. Więc mogę napisać szczerze że jestem zadowolony i polecam tym, którzy CHCĄ, a nie tylko 'chcą'
Jacek 11.06.2018 20:52
@Ryś 10.06.2018 23:23
Ja też nie mam na co narzekać, tak jak ktoś już napisał, grund , że się zgadza to co mówią przed pospisaniem umowy z tym o się dzieje w pracy i na wynagrodzeniu. czyt. "na koncie". Jak dla mnie brygadzista jest w porządku i uczciwy, tak samo na magazynie pracownicy "niemcy" są z nami w dobrych stosunkach , co się rzadko zdarza , dla ścisłości piszę tutaj o hali Netto w mieście Hamm.
Tg 05.06.2018 11:43
Tutaj dużo jadu i zlosciwosci widze.jesten pracownikiem magazynu zatrudnionym przez ta agencje i powiem szczerze ze nie wiem skąd te hejty bo ja i znajomi którzy też tam pracują nie narzekają bo kasa niezła, dowóz do pracy też załatwiony, w soboty można sobie dorobić, o co się czepiać? No chyba że chcesz chodzić na imprezę a nie do pracy to faktycznie można później narzekać. Powodzenia przyszłym pracownikom życzę!
Kolorem czerwonym zostali ozna
07.10.2018 18:43
Kolorem czerwonym zostali oznaczeni Horeszkowie, a zielonym ich krewni noszący inne nazwiska. Kluczem do nakreślenia tego drzewa w takiej właśnie, a nie innej formie jest właściwe zrozumienie słowa „wuj” w wypowiedzi Gerwazego. Otóż nie może to być brat matki ani mąż siostry matki, wtedy bowiem w hrabim nie mogłaby płynąć krew Horeszków. Brat ojca też nie, bo w XIX wieku taką osobę nazywano stryjem i nie mylono tych pojęć. Pozostaje jedynie mąż siostry ojca. Gerwazy Rębajło – klucznik Horeszków (służył jeszcze Stolnikowi), Protazy – woźny Soplicowa, Jankiel – karczmarz, Ż Jack 19.04.2018 17:44 Cześć! Ktoś w najbliższym czasie planuje podjąć współpracę z tą agencją? Ja 21.04.2018 20:27 @Jack 19.04.2018 17:44 Tak ja . Już jestem dogadany, przyjeżdżam niedługo i zaczynam pracę. Sprawa Ludmyly Kozlovskiej z F 07.10.2018 18:24 @Ja 21.04.2018 20:27 Sprawa Ludmyly Kozlovskiej z Fundacji Otwarty Dialog nie cichnie. Kobieta, która jeszcze niedawno wraz ze swoim mężem Bartoszem Kramkiem planowała zorganizowanie w Polsce drugiego Majdanu, mimo wpisania ją przez Polskę na listę Systemu Informacyjnego Schengen (SIS), jako osoba bardzo niebezpieczna, bryluje na salonach brukselskich i niemieckich lewaków z Guyem Verhofstadtem na czele. Skąd Kozlovska, która prawdę mówiąc charyzmą oraz inteligencją nie czaruje, ma taką wielką siłę przebicia? Czy Kramek i Kozlovska są „słupami” w szeroko zakrojonej działalności mafijnej? W celu odnalezienia odpowiedzi na to pytanie – otwierając serię cotygodniowych wywiadów wPrawo.pl – postanowiłem porozmawiać z Balli Marzec, pochodzącą z Kazachstanu dziennikarką i działaczka na rzecz upowszechniania i ochrony swobód obywatelskich. Marzec od wielu lat zajmuje się sprawą Otwartego Dialogu. Informacje o przestępczych powiązaniach fundacji Kozlovskiej i Kramka od czasów rządów PO-PSL przekazuje polskim służbom, które w ich sprawie działają z wyjątkową opieszałością. Moja rozmówczyni nie pozostawia żadnych złudzeń co do mafijnych powiązań oddającej się w ramiona przestępcy Mukhtara Ablyazova Ludmyly Kozlovskiej. Nie ulega także żadnych wątpliwości, że fundacja Ukraińców, była finansowana przez oligarchę Georga Sorosa i fundację Yad Vashem. Balli Marzec ma na to wytłumaczenie. Twierdzi także, że media publiczne dopadł wirus populizmu. Ty 07.10.2018 18:37 @Ja 21.04.2018 20:27 Ja też! Tim 18.04.2018 08:35 Pracuję w netto w Worms. German zawsze na czas z wyplatami, nie zdarzyły się poślizgi do tej pory. Mam też premie i jestem bardzo zadowolony z pracy a pracuje tam już prawie dwa lata. Także wiem co pisze. Można polecić ta firmę bo jak jest się rzetelnym pracownikiem to też jest odpowiednie podejście do pracownika i sporo pomocy. Pozdrawiam wszystkich i do zobaczenia na magazynie. Marysia 20.04.2018 16:33 @Tim 18.04.2018 08:35 A na jakim magazynie pracujesz ze masz premie? Bo ja na netto i od nas nikt nigdy premii nie dostal. Chyba ze napisal to koordynator takze spoko powodzenia. Marysia 20.04.2018 16:35 @Marysia 20.04.2018 16:33 Umknelo mi pierwsze zdanie. W Worms. Jaka macie norme? Sprawa Ludmyly Kozlovskiej z F 07.10.2018 18:25 @Marysia 20.04.2018 16:35 Sprawa Ludmyly Kozlovskiej z Fundacji Otwarty Dialog nie cichnie. Kobieta, która jeszcze niedawno wraz ze swoim mężem Bartoszem Kramkiem planowała zorganizowanie w Polsce drugiego Majdanu, mimo wpisania ją przez Polskę na listę Systemu Informacyjnego Schengen (SIS), jako osoba bardzo niebezpieczna, bryluje na salonach brukselskich i niemieckich lewaków z Guyem Verhofstadtem na czele. Skąd Kozlovska, która prawdę mówiąc charyzmą oraz inteligencją nie czaruje, ma taką wielką siłę przebicia? Czy Kramek i Kozlovska są „słupami” w szeroko zakrojonej działalności mafijnej? W celu odnalezienia odpowiedzi na to pytanie – otwierając serię cotygodniowych wywiadów wPrawo.pl – postanowiłem porozmawiać z Balli Marzec, pochodzącą z Kazachstanu dziennikarką i działaczka na rzecz upowszechniania i ochrony swobód obywatelskich. Marzec od wielu lat zajmuje się sprawą Otwartego Dialogu. Informacje o przestępczych powiązaniach fundacji Kozlovskiej i Kramka od czasów rządów PO-PSL przekazuje polskim służbom, które w ich sprawie działają z wyjątkową opieszałością. Moja rozmówczyni nie pozostawia żadnych złudzeń co do mafijnych powiązań oddającej się w ramiona przestępcy Mukhtara Ablyazova Ludmyly Kozlovskiej. Nie ulega także żadnych wątpliwości, że fundacja Ukraińców, była finansowana przez oligarchę Georga Sorosa i fundację Yad Vashem. Balli Marzec ma na to wytłumaczenie. Twierdzi także, że media publiczne dopadł wirus populizmu. B. 07.10.2018 18:37 @Marysia 20.04.2018 16:35 Hej dołączam się do pytania Szukasz pracy? Magazynier Łódź Pracownik Produkcji Łódź Specjalista ds. Obsługi Klienta Łódź Opiekun Klienta Łódź Pracownik Administracyjny Łódź Programista Łódź
Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w German Logistic GMBH Oddział w Polsce?
07.10.2018 18:42
Jack 19.04.2018 17:44
Ja 21.04.2018 20:27
@Jack 19.04.2018 17:44
Tak ja . Już jestem dogadany, przyjeżdżam niedługo i zaczynam pracę.
Sprawa Ludmyly Kozlovskiej z F 07.10.2018 18:24
07.10.2018 18:40
Jack 19.04.2018 17:44
Ja 21.04.2018 20:27
@Jack 19.04.2018 17:44
Tak ja . Już jestem dogadany, przyjeżdżam niedługo i zaczynam pracę.
Sprawa Ludmyly Kozlovskiej z F 07.10.2018 18:24
Księgowa Łódź
P
Rita
07.10.2018 17:37
Ja tam Jestem zadowolona i szczerze polecam. U nas nikt nie stęka i jakoś każdy pracuje i daje rade bez żadnego problemu. Praca dla kobiet nie jest jakaś mega ciężka i wyczerpującą.
Marta
07.10.2018 18:22
Oszukali mnie i strasznie bolą mnie plecy :(((((
Petra
07.10.2018 18:40
Tak jak ja!
07.10.2018 18:39
Hey nie wiem jak w innych ale pracujac w netto nie ma co narzekać.Ja jestem bardzo zadowolony i tych co znam z tego magazynu tak samo.Pisze o netto w erfurt
07.10.2018 18:39
07.10.2018 18:38
an Tadeusz, czyli Ostatni zajazd na Litwie – poemat epicki Adama Mickiewicza wydany w dwóch tomach w 1834 w Paryżu przez Aleksandra Jełowickiego[1][2].
Ta epopeja narodowa z elementami gawędy szlacheckiej powstała w latach 1832–1834 w Paryżu. Składa się z dwunastu ksiąg pisanych wierszem, trzynastozgłoskowym aleksandrynem polskim. Czas akcji: pięć dni z roku 1811 i dwa dni z roku 1812.
Epopeja jest stałą pozycją na polskiej liście lektur szkolnych. W 2012 była publicznie odczytywana w akcji społecznej propagującej znajomość literatury polskiej Narodowe Czytanie Pana Tadeusza[3].
Rękopis Pana Tadeusza od 1999 znajduje się w zbiorach Zakładu Narodowego im. Ossolińskich. W 2014 został wpisany na Polską Listę Krajową Programu UNESCO Pamięć Świata[4].
Spis treści
10 Przypisy
11 Bibliografia
12 Linki zewnętrzne
Okoliczności powstania utworu
Według Józefa Bohdana Zaleskiego, przyjaciela Adama Mickiewicza, pomysł „poematu sielskiego” narodził się już w 1831 podczas pobytu wieszcza w Wielkopolsce. Poeta miał rozpocząć go od opisu dworku szlacheckiego[5]. Z kolei Józef Grabowski, właściciel wsi Łukowo, utrzymywał później, że to w jego miejscowości Mickiewicz powziął postanowienie napisania Pana Tadeusza. Dokładne fakty na ten temat jednak nie są znane. Badacze przypuszczają, że poeta napisał wówczas około sto kilkadziesiąt wersów opisujących Soplicowo (w ostatecznym kształcie fragment ten ma się kończyć na 174 wersie I księgi)[6]. Poeta jednak – po napisaniu tego fragmentu – nie rozwijał tekstu przez kilkanaście następnych miesięcy.
Na początku grudnia 1832 roku (przebywając już w Paryżu) napisał list do przyjaciela, w którym informował o rozpoczętych intensywnych pracach nad poematem. Tekst utworu powstawał bardzo szybko – 12 stycznia 1833 roku Mickiewicz donosił w listach, że napisał już „dwie wielkie pieśni”. Następnie przerwał prace aż do 6 maja, kiedy narodziła się pieśń trzecia. Pod koniec tego samego miesiąca ukończył już część czwartą. Nastąpiła wówczas kolejna kilkumiesięczna przerwa w tworzeniu Pana Tadeusza, spowodowana chorobą poety, opieką nad Stefanem Garczyńskim oraz podróżami. 13 listopada tego samego roku informował w liście, że dokończył pieśń piątą, a od tamtego momentu prace nad epopeją trwały już bez dłuższych przerw: Mickiewicz napisał wówczas w ciągu trzech miesięcy siedem kolejnych ksiąg. Zakończenie twórczej pracy ogłosił 13 lutego 1834 roku. Rękopis[7] został natychmiast przekazany do druku, który ukończono 17 czerwca tego samego roku[8].
Postacie
Bohaterem poematu jest głównie szlachta polska. Między innymi:
Jacek Soplica (ksiądz Robak) – ojciec Tadeusza Soplicy, zabójca Stolnika, przybiera tożsamość mnicha i planuje powstanie przeciw Moskalom,
Tadeusz Soplica – tytułowy bohater epopei, dwudziestojednoletni chłopak, syn Jacka Soplicy,
Zosia – córka Ewy Horeszkówny, zakochana w Tadeuszu Soplicy,
Sędzia Soplica – gospodarz Soplicowa, brat Jacka, zagorzały patriota,
Telimena – elegancka opiekunka Zosi, była mieszkanka Petersburga,
Hrabia – adwersarz sędziego w sporze o zamek po Horeszkach, daleki krewny tego rodu. Sędzia kwestionuje jego prawa do zamku mówiąc „On Horeszkom dziesiąta woda na kisielu” (księga VI, werset 169). Jego dokładne związki z tym rodem omawia Gerwazy na początku swej opowieści o historii zamku. Jego słowa:
W Panu krew Horeszków płynie,
Jesteś krewnym Stolnika po matce Łowczynie,
Która się rodzi z drugiej córki Kasztelana,
Który był, jak wiadomo, wujem mego Pana.
(księga II, wersety 258–261) uzupełnione o wiadomości z przedśmiertnej spowiedzi Jacka Soplicy dają podstawy do nakreślenia takiego oto drzewa genealogicznego:
Hrabia
Zosia (ukochana Tadeusza Soplicy)
Łowczyna (matka hrabiego)
20.04.2018 16:35
B.
07.10.2018 18:36
07.10.2018 18:36
Opublikowanie rozmowy z 2013 roku, podczas której ówczesny dyrektor Banku Zachodniego WBK Mateusza Morawieckiego wyrażał gotowości do „sprokurowania” 100 tys. zł. dla byłego ministra skarbu Aleksandra Grada (PO) z pewnością zszokuje wielu Polaków przekonywanych przez Jarosława Kaczyńskiego, że premier Morawiecki jest fachowcem bez skazy. Jeżeli zarządzając bankiem Mateusz Morawiecki był gotów „sprokurować” wypłatę dla Grada z powierzonych mu przez klientów pieniędzy, to czy możemy mieć pewność, że jako premier nie zdecyduje się na „sprokurowanie” podobnych wypłat z pieniędzy podatników?
07.10.2018 18:35
Firma zdecydowanie godna zaufania. Sporo teraz takich pseudo agencji. Ale ta jest wprzadku
Me
20.09.2018 19:42
Pracuję w netto w Worm
Nikita
11.10.2017 16:29
Jestem zadowolony z pracy, wynagrodzenia i zespołu, z którym pracuję.
07.10.2018 18:30
Daga
Pracuję w netto w Worm
07.10.2018 18:34
Lukasz
12.10.2017 11:59
Jedna z najlepszych firm, w jakiej pracowałem
07.10.2018 18:29
Kacper
07.10.2018 18:25
Ludzie nie dajcie się oszukać czytajcie niżej opinie oni sami piszą pozytywne opinie i wkleja z internetu jakieś artykuły
tuz tuz
29.08.2018 19:26
pracuje w netto w hamm. mnie sie zawsze zgadza . robie ponad norme i mam szanse przejsc bezposrednio do netto . zostalo ki jeszcze 3 misiace. kierownik sam koordynuje przejscia do magazynu. wiec nie wiem skad opinia ze utrudniaja. przeciez maja z tego kase wiec im na reke kogos oddac.
Po raz pierwszy o sprawie pisa
07.10.2018 18:20
Po raz pierwszy o sprawie pisaliśmy kilka miesięcy temu. Spółka PZR Consulting – której założycielem i pomysłodawcą jest Piotr Wielgus, mąż na każdym kroku strzelającej gafy poseł Joanny Scheuring-Wielgus – otrzymała niemal 350 tysięcy złotych na przygotowanie „planu rewitalizacji Włocławka”. Jaki to plan? W publicznym wystąpieniu, podczas spotkania z urzędnikami, partyjnymi działaczami i garstką mieszkańców Włocławka, przedstawił to pracownik PZR Consulting, a zarazem bliski kolega Piotra Wielgusa, Paweł Kołacz.
Uważamy, że wszystkie ulice w śródmieściu należy zmienić – mówił Kołacz. Mówił o potrzebie stawianie ławeczek na terenie śródmieścia, ale – jak podkreślał – nie byłyby to zwykłe ławeczki.
Istnieje potrzeba stworzenia stałych miejsc do siedzenia. Wielu i różnorodnych. W cieniu, dla dorosłych, dla dzieci, dla dużych… Dla seniorów ławka musi być wyższa czy niższa? Wyższa, oczywiście. Senior nie usiądzie na ławce, która pasuje dziecku. Muszą być dwie odrębne ławki – pytał przedstawiciel firmy małżonka Joanny Scheuring-Wielgus.
Zaproponował również by w mieście postawić Centrum Kultury Romskiej, skupić się na „filozofii tańczenia i leżenia”, mieszkańców uczyć spacerowania, organizować festiwale parasolek, a z placu Wolności uczynić park Wolności, czyli w centrum miasta posadzić 500 wielkich drzew. Zaproponował również, by w centrum Włocławka skonstruować tzw. poldery wodne, takie jak Chińczycy budują na polach ryżowych po to, żeby zatrzymać wodę i regulować gospodarkę wodną. Z jednej strony Kołacz mówił o mieście przyjaznym dla przedsiębiorców, a z drugiej twierdził, że ze śródmieścia należy pozbyć się samochodów. Jak pogodzić jedno z drugim? Biorąc pod uwagę chaos i idiotyczne pomysły rodem z godziny wychowawczej w „ogólniaku”, można mieć jedynie nadzieję, że projekt wart niemal 350 tysięcy złotych nie zostanie zrealizowany.
O sprawie została zawiadomiona prokuratura. Po wielu miesiącach, w tym niemal dwugodzinnego przesłuchiwania mnie, prokuratura w Grudziądzu wszczęła śledztwo w sprawie. Jednak jak długo się do niego zbierała, tak prędko je umorzyła. Niecałe dwa tygodnie po opublikowaniu przeze mnie tekstu o prowadzonym śledztwie, otrzymałem zawiadomienie o jego umorzeniu. Nie dostałem natomiast uzasadnienia. Te okoliczności, na pracę prokuratury – w mojej ocenie – rzucają poważny cień.
PRZECZYTAJ: J. Międlar: Wielgus i urzędnicy mogą mieć kłopoty! W odpowiedzi na moją interwencję prokuratura wszczęła śledztwo!
Jeszcze dziś, do prokuratury w Grudziądzu przesyłam wniosek o przesłanie uzasadnienia na piśmie w sprawie umorzenia śledztwa, którego treść opublikuję na portalu wPrawo.pl. Dlaczego prokuratura w Grudziądzu stwierdziła, że przeznaczając na niepoważny projekt znaczną kwotę z budżetu miasta, nie doszło do defraudacji? Mam nadzieję, że tego dowiemy się już niebawem.
Spoglądając na sprawę przygotowania planu rewitalizacji Włocławka, który dziwnym trafem został powierzony spółce męża wpływowej w regionie posłanki, czuję wielki niesmak, gdyż odnoszę wrażenie, że decyzja prokuratury jest smutnym sygnałem, że z państwowymi pieniędzmi, można zrobić co się żywnie podoba, a szary obywatel może tylko obserwować, jak jego finanse są wyrzucane w błoto na niepoważne projekty „rewitalizacji” miasta? A jak wygląda realizacja planu „rewitalizacja” w mieście? To już pozostawię bez komentarza. Dodam tylko, że najlepszą metodą, na wyrzucanie pieniędzy w błoto, jest przeznaczanie je na takie właśnie projekty, które nigdy nie zostaną zrealizowane. Teraz czekamy na plan rewitalizacji każdej dzielnicy z osobna. Projekty poleżą w szufladzie, po kilku latach się przedawnią, a następnie będzie trzeba wyłożyć kolejne setki tysięcy złotych na nowy, równie powalający projekt. A że tak właśnie wygląda rozdawnictwo pieniędzy obywateli, doskonale obrazują najnowsze taśmy z restauracji Sowa & Przyjaciele, z Mateuszem Morawieckim w roli głównej. Załóż spółkę, fundację, stowarzyszenie i zaprzyjaźnij się z władzą. „Projekt” to realizacji na pewno jakiś się znajdzie.
Umarzając śledztwo, prokuratura sugeruje, że do takich przekrętów we Włocławku w ogóle nie doszło. Jeśli tak naprawdę było, dlaczego kamienice włocławskiego śródmieścia jak były obskurne tak są nadal? Dlaczego na włocławskim deptaku nie ma ławeczek dla młodzieży, starszych i dzieci? Pozostawiam bez odpowiedzi i czekam na realizację doskonałego projektu.
Zostaw merytoryczną opinię o German Logistic GMBH Sp. z o.o. Oddział w Polsce