3.5/5

• Bytom

3. Opinie o pracodawcach Katowice
  5. Opinie o Polska Agencja Przedsiębiorczości

Opinie o Polska Agencja Przedsiębiorczości Katowice

Nie przegap nowości o Polska Agencja Przedsiębiorczości!

Yenga

12.01.2021 15:07

Od samego początku pracuję w pełnym wymiarze czasu pracy na umowie o prace na czas nieokreślony. To daje duże poczucie bezpieczeństwa. Po około dwu tygodniowym szkoleniu zaczęłam prace od telefonów do potencjalnych klientów i bardzo pozytywnie się zaskoczyłam. Większość rozmówców bardzo chętnie podejmuję rozmowy o uczestnictwie w oferowanym Kongresie. Po około trzech tygodniach miałam już swojego pierwszego klienta, udało mi się nawet być na spotkaniu. Tym sposobem pisałam pierwszy artykuł do gazety z pomocą doświadczonych kolegów. No i bardzo fajna premia wpadła do kieszeni!
    redaktor

12.01.2021 15:01

Pracuje rok i oceniam pracodawcę 8/10, bardzo dobra atmosfera, zero presji, wynagrodzenie na czas, bardzo dobry system premiowy, brak nadgodzin, nie ma problemów z urlopem :)
    inferno

12.01.2021 14:59

To jest praca dla ambitnych przez duże A, pracowitych przez duże P i kreatywnych przez ogromne K
    NickG

12.01.2021 14:58

Pracowałem ok 2lata w tej firmie (jakiś czas temu). Kontakty jakie nawiązałem, prywatnie i biznesowo zostały do dzisiaj. Ciekawe projekty firmy, przekładają się bezpośrednio na zarobki – rozbudowany system motywacyjny. Spoko atmosfera, całe szczęście to nie jakiś ogromne korpo, gdzie nie zna się ludzi z własnego działu, co tu dopiero mówić o przełożonych. To również przekłada się na poziom decyzyjności – większość spraw załatwianych „od ręki” Napisałem kilka ciekawych artykułów i miałem bardzo fajne spotkania z osobami na wysokich stanowiskach (głównie prezesi dużych spółek, ale nie tylko) Polecam

08.12.2020 10:25

Weteran

08.12.2020 12:10

Drodzy byli pracownicy, to przerażajace, że po kilku miesiącach od rozstania się z firmą nadal jesteście tak aktywni na tym forum. Fakty są takie, że od kwietnia nie został nikt zwolniony za słabe wyniki. Radzimy sobie bardzo dobrze i realizujemy kolejne projektu na jeszcze większa skalę. Mamy doskonale relacje z partnerami, którzy wspólnie z nami podjęli decyzje o tegorocznej edycji wydarzenia. Osobiście radzę wam wizytę u specjalisty jeśli po takim czasie nie poradziliście sobie z zakończeniem pracy w PAP. Z szacunku do byłych współpracowników skończcie z tą falą hejtu na Prezesa, bo nie tylko on tworzy PAP. Życzę samych sukcesów na nowych drogach zawodowych! :)

27.07.2020 10:21

Bardziej angielski biznesowy czy potoczny, podczas rozmowy w Polska Agencja Przedsiębiorczości?

04.12.2020 07:14

(usunięte przez administratora)Warto tutaj nadmienić, że podstawa wynagrodzenia jest śmieszna w stosunku do pieniędzy jakimi obraca Agencja i dobrami osobistymi, jakimi dysponuje sam Prezes. Niegodnym jest, by Dyrektorzy działów w tej firmie zarabiali tak śmieszne pieniądze. (usunięte przez administratora) Gdy udaje Pan, że ceni swoich pracowników i mówi, że robią "dobrą robotę" to robi Pan z siebie wyłącznie id**tę, bo wszyscy wiedzą, że jak tylko nadejdzie gorszy moment od raz jest się sprowadzonym do poziomu podłogi. Nikt nie mówi, że ma Pan być przyjacielem swoich pracowników, ale traktowanie ich jak (usunięte przez administratora) podczas gdy to dzięki nim w dużej mierze żyje Pan na tak wysokim poziomie życia jest co najmniej nie na miejscu. Wychodzi Pan na szefa ch*ma, ale jeżeli Panu to odpowiada, to cóż zrobić... Wolałbym, żeby moi pracownicy mieli do mnie szacunek niż pogardę.

01.12.2020 20:37

Zainteresowania

02.12.2020 14:35

Można prosić więcej informacji? Kto się zwolnił (proszę o same imiona)? Czy wszystko było załatwione pokojowo?

24.11.2020 13:50

Odpowiedź

24.11.2020 16:11

Wszyscy partnerzy zostali poinformowani o dalszych krokach współpracy. Dlatego podszywanie się pod klienta, celem upokorzenia PAP, jest co najmniej słabe. Pozdrawiam Mały Goebbels

21.04.2020 23:46

Współpracowałem jako klient PAP wielokrotnie, byłem w Z. Gorze, Poznaniu i Olsztynie.. widać rozwój tej agencji z roku na rok i jestem ogromnie ciekaw jak będzie wyglądała za 5 lat. Z tego co mi już wiadomo to prowadzić relacje nie tylko na szczeblu regionalnym czy krajowym ale i w komisji europejskiej. Konkurencja podając się jedynie za gazetę (będąc jednocześnie tylko dodatkiem) chce jak najmniejszym sumptem zgarnąć środki na promocje za wręczenie orderu podczas gali - mało zachęcające rozwiązanie dla firm takich jak moja. Stanowczo nie polecam i uczulam żeby zawsze pytać kto reprezentuje dany podmiot (często mijają się z prawda). Polecam chętnym do pracy może się spotkany na kolejnym Kongresie! Z wyrazami szacunku dla Pana Wojciecha Zadowolony klient

24.11.2020 12:16

Wie Pan, że Forum Przedsiębiorczości (dodatek Gazeta Prawna) oraz Biznes Plus (Gazeta Wyborcza) podobnie jak PAP są pod zarządzaniem Pana Wojciecha? To nie konkurencja, tylko jedna firma.
    karuzela

06.10.2020 14:47

Pracuję od początku roku i jak dla mnie świetna praca. Bardzo wymagająca, ale też stabilna, w której nawet okres pandemii nie był straszny! Polecam!
    Agness

26.09.2020 16:09

Pracowałam tam tylko kilka miesięcy (przeprowadzka), ale byłam bardzo zadowolona. Miła atmosfera, zgrany zespół, organizacja wydarzenia była ciekawym, wzbogacającym doświadczeniem.
    Louis88

25.09.2020 09:39

Super ekipa :D
    fly

25.09.2020 13:12

Pracuję kilka miesięcy i nie kojarzę opisanych tutaj sytuacji... Natomiast faktycznie pracownicy tworzą zgrany team i otwarty na nowych ludzi. Szybko się zaaklimatyzowałam. p.s.Louis, kojarzę Cię :)
    marko

30.01.2020 11:06

Firma w ciągu ostatnich kilku lat bardzo się rozwinęła. Poprawił się standard i narzędzia pracy. Marka organizowanego przez firmę kongresu jest coraz bardziej rozpoznawalna, przez co pracuje się łatwiej i zarabia więcej. To chyba najlepszy czas, żeby dołączyć do zespołu, jeśli rekrutują.
    Marecki 24

30.01.2020 11:28

O to bym się nie martwiła. W tej firmie zawsze jest co robić... od organizacji poprzez sprzedaż aż do dobrej zabawy. Miałam okazje uczestniczyć w jednym z wyjazdów z tymi ludźmi. Potrafią zadbać o dobra atmosferę. Nie każdemu to zawsze odpowiada, ale może to klucz żeby dobrać takich ludzi z którymi się chce pracowac????
    Anabela

25.09.2020 09:33

Prawda, w firmie dużo się zmieniło przez ostatnie lata, pojawiły się nowe projekty i system motywacyjny. Nie ma porownania do lat ubieglych
    NachoS

24.09.2020 13:26

Jak wygląda proces rekrutacji? Zdalna czy trzeba się spotkać?
    PaP

24.09.2020 18:07

Rekrutacja jest w formie zdalnej, zapraszamy :)
    lovin$

29.05.2020 13:20

Cześć. Jakie jest minimalne wynagrodzenie na rękę? Ile faktycznie można zarobić w miesiącu? Czy każdy miesiąc jest taki sam? Złożyłam aplikację i to dość ważne dla mnie
    Winky

08.06.2020 19:52

Widełki zarobków podane są w ogłoszeniu :)
    Pracownik 89

21.04.2020 23:39

Pracowałem tam 4 lata, teraz zmieniłem branże. Jednak wśród agencji pomagającej rozwinąć biznes to najbardziej kompetentny wybór. Jeśli chodzi o ta randze to pojawia się wiele ofert na runku i w większości od byłych pracowników tej agencji, bądź starej ekipy która tez się podzieliła. Jako jedyni próbują być oryginalni i w moim odczuciu są. Co chwile proponują nowe rozwiązania i pomysłu, nie boja się inwestować i przede wszystkim nie zależy im jak całej reszcie na leniwym odcinaniu kuponów od pomysłu na biznes. Rok w rok od nowa budują relacje i kontakty w kolejnym województwie i mieście zamiast siedzieć na (usunięte przez administratora) i korzystać z już zdobytych relacji. Dodatkowo musza wykazywać się spora doza determinacji, by nadal chcieć odwiedzać i organizować tak duże wydarzenie bez wcześniej zdobytych znajomosci. Zawsze łatwiej zrobić godzinne wręczenie nagród w hotelu i ściągnąć na nie 50 osób.. Moim zdaniem każdy kto choć raz był na ich Kongresie może o tym poświadczyć, a filmy i zdjęcia są tego wizytówka. Jeśli ktoś nadal ma wątpliwości to niech się mocno zastanowi ponoć ktoś chce pracować w tej branży. Pozdrawiam a wszystkim marudzących życzę tak udanych 9 lat jak PAP ????
    Basen

07.02.2020 09:27

na (usunięte przez administratora)jest nowe ogłoszenie: Specjalista ds. Promocji w Mediach / Redaktor. wysłałem CV - zobaczymy ;]
    Jan

03.02.2020 19:44

Super, polecam
    Ola

01.02.2020 04:53

Właśnie zakończyłam prace po próbnym okresie, wybieram się dalej do szkoły ale dla mnie super. Polecam osoba chętnym do pracy. Introwertycy się tam nie nadadzą????
    Andrzej

01.02.2020 04:46

Próbowałem aplikować ale wszystkie miejsca maja zajęte, może się uda za w przyszłości...

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Polska Agencja Przedsiębiorczości?

Kontakt - Polska Agencja Przedsiębiorczości

Juliusza Słowackiego 13 lok. II PIĘTRO 40-094 Katowice

Branża główna: Organizacja eventów i konferencji

Mono

18.11.2019 20:30

Jestem dopiero od kilku miesięcy, ale jest rewelka :) solidna kasa, spoko ludzie, weekendy wolne
    Dr PWSZ

18.11.2019 20:20

Teraz zaczynamy prace z Agencja przy networkingowym projekcie na północy Polski. Organizacja Kongresu w Poznaniu i Olsztynie zrobiła na nas wrażenie. Bardzo profesjonalna ekipa. Polecam
    Terenia

18.11.2019 20:15

Współpracowałam w Olsztynie przy 7 Kongresie. Szef był bardzo zadowolony z organizacji. Po pracownikach widać ze tworzą zgrana i aktywna młoda ekipę. Aż miło na nich patrzeć. Jesteśmy w Krakowie z PAP na 8 edycji i polecam wszystkim Kongres Przedsiębiorczości.
    Jony

18.11.2019 20:12

Pracuje 4 lata i wszystko się zgadza. Nadgodziny oddane następnego dnia bądź wypuszczają wcześniej przed końcem pracy do domu. Szczególnie przed świetami czy długim weekendem. Szkolenia są ale nie zastępują ciężkiej pracy i przykładania się do niej przez pracownikow. Możliwa ścieżka rozwoju. Szansa na awans i realizację własnych projektów. Jednak najważniejsze to Kongres podczas którego czuje ze robimy kawał świetnej roboty dla Polskiej gospodarki. Hotel, integracje czy wspólne wypady to standard wiec można dobrze się zżyć z ekipa. Może dlatego Ci którzy już nie pracują, bardzo musza tego żałować i piszą bzdurne opinie ukazujące ich rozżalenie z powodu opuszczenia tej wspaniałej ekipy. Żal. Ale to fakt-nie wszystkim jest dane pracować w PAP!
    jerry

18.11.2019 17:56

Wszystko ok, pracuję od 4 miesięcy. Wypłata na czas, praca 8 godzin dziennie i przede wszystkim ciekawa. Polecam!
    Pomcia

15.11.2019 21:32

Zacznę od tego, że to najgorszy pracodawca z jakim miałam wątpliwą przyjemność współpracować. Ale po kolei. Zaczęłam pracę w styczniu, razem ze mną zatrudnionych było jeszcze około 7 innych osób, dwie zrezygnowały jeszcze w pierwszym tygodniu. Szkolenie polegało na tym, że dostaliśmy jedną osobę, za którą mieliśmy chodzić i słuchać jak rozmawia przez telefon. Bazę klientów musieliśmy robić w domu (znaleźć firmę, informacje na jej temat, projekt jaki realizują, nazwisko prezesa i numer telefonu), najlepiej około 40 podmiotów, przypuśćmy, że każdy opisanie każdego zajmowało około 5 min... Pierwszą bazę robiłam 3h, opisałam około 25 podmiotów (rozmawiałam z innymi zatrudnionym wtedy pracownikami, każdy mniej więcej tyle siedział nad bazą). Oczywiście starzy pracownicy wykreślili mi cześć bazy, bo to ich klienci z ubiegłych lat, albo "już się tam kontaktują"... Później bazy robiło się na bieżąco, w pracy, ale nie dziwię się, że na początku tyle osób zrezygnowało. Pracowałam tam aż 9 miesięcy, w tym czasie przewinęło się około 25 osób, jedni wytrzymali dzień, inni tydzień, albo miesiąc. Nieliczni pracują do tej pory. W obu "redakcjach" są tylko 4 osoby, które pracują tam dłużej niż rok, 2 osoby od stycznia, reszta krócej niż pół roku. Na czym polega praca? Wybierasz firmę, albo samorząd, dzwonisz i prosisz sekretarke, żeby połączyła Cię z prezesem. Niby proste. W ciągu 8h pracy głównie się wkurzasz, bo odbijasz się od sekretarki do sekretarki, musisz pogadać z 7 prezesami w ciągu dnia, a czasem graniczy to z cudem. Jak już uda ci się połączyć z prezesem to sprzedajesz artykuł w biznes plus lub forum przedsiębiorczości oraz polski kongres przedsiębiorczości. Często prezesi cie olewają, albo mówią, że już byli na kongresie i było beznadziejnie, a na konferencji były 3-4 osoby. Głównie sprzedajesz, wciskasz kity, a artykuł piszesz średnio może jeden w miesiącu. Nie jesteś redaktorem tylko handlowcem. Redaktor szuka tematu, a potem go opisuje. Ty szukasz barana, który kupi artykuł sponsorowany, sprzedajesz go, a potem starasz się znaleźć coś ciekawego w tym temacie. Poziom artykułów jest jaki jest, czasem zdarza się, że wypuszczą nie ten artykuł, który klient chciał i potem są pretensje, że brak w nim merytoryki. Nie ma się co dziwić, skoro prawie nikt nie skończył tam studiów dziennikarskich. No ewentualnie zaocznie licencjat, albo jakieś studia w Humanitasie... Co miesiąc spina, że nie ma wyników, artykułów i wydań. Ciekawe czemu nikt nie chce tego kupować... Wystarczy spojrzeć na ogólnodostępne informacje. Redakcja biznes plus na Facebooku około 130 polubień. Forum przedsiębiorczości 246 polubień. Polski kongres przedsiębiorczości około 1400 polubień. Spójrzcie sobie na konkurencję: np. puls biznesu 111 tysięcy polubień. Jak to prezes mawiał "wyniki mówią same za siebie". Właśnie, wisienka na torcie, albo raczej wielka zgniła wiśnia.(usunięte przez administratora)Idealny obraz tej "firmy". Praca po godzinach, bezpłatna. Wyjazdy, bezpłatne. Jedziesz na wywiad (chociaż zdarza się to rzadko, bardzo rzadko) wracasz o 21:15, piszesz artykuł, wzamian za to możesz przyjść do pracy np. aż godzinę później. Przychodzisz do pracy spóźniony, jest problem, ale jak wychodzisz godzinę później to trudno, Twoja decyzja, (usunięte przez administratora) Wypłata lekko ponad najniższą krajową, bez żadnych benefitów. Chociaż niektórym udało się wynegocjować nawet 2,5- 3k na rękę na start (ponoć byli wyjątkowi, ale też wytrzymali miesiąc i nie sprzedali nic w tym czasie). Pracujesz na swoim telefonie. Możesz na stacjonarnym, ale przerywa. Jak nie masz wyników to masz pogadanki z prezesem, który zawsze ma rację, nawet jak tej racji nie ma.(usunięte przez administratora) że jesteś wyjątkowy, że pracujesz w gazecie wyborczej albo dzienniku gazecie prawnej, że robisz coś wybitnego... Yhym. Każdemu do kogo dzwonisz przyznajesz nominację do nagrody, robisz list nomnacyjny. Sprzedajesz to. Co w tym wyjątkowego? Jak podpiszesz z nimi umowę na czas nieokreślony to w każdej chwili mogą ją wypowiedzieć. Tak samo umowę lojalnościową. Ale to nawet lepiej, bo przecież pracujesz tam na swojej komórce i możesz zapisywać wszystkie kontakty, a potem przejść do konkurencji. Tak jak pisałam to najgorsza praca jaką miałam.
    Majkel

29.08.2019 12:38

To dobre miejsce na wyrobienie sobie relacji z naprawdę dużymi graczami. Można zobaczyć od podszewki, jak funkcjonują firmy z różnych branż i wiele się od nich nauczyć.
    AlKa

28.08.2019 13:21

Pracuję w tej branży już od kilku lat, zanim trafiłem do PAPu, pracowałem dla dwóch konkurencyjnych firm z Katowic i muszę przyznać, że tu mi najlepiej. Klienci znają markę, zainteresowanie kongresem jest bardzo duże. Jak ktoś umie rozmawiać, to nie trzeba dużo więcej, żeby znaleźć klientów.
    mako

27.08.2019 13:06

Ja tam sobie chwalę. Biuro w centrum Katowic, praca biurowa od poniedziałku do piątku. Wypłata i premie jasno określone ;]

09.05.2019 22:24

13.05.2019 13:18

Ktoś tu chyba cierpi na bezsenność z powodu PAP :) Drogi czytelniku, zachęcam do zakupu najbliższych wydań Dziennika Gazety Prawnej oraz Gazety Wyborczej, gdzie już jutro (tj. 14.05.) znajdą się nasze obszerne rozszerzenia biznesowe. Zapewniam, że będzie co czytać! Pozdrawiam gorąco - cieszymy się, że mamy tak oddanych fanów.
    ciągleposzukujący

10.12.2018 11:09

Czy zapadły już decyzje kto dostał się do drugiego etapu rekrutacji?

11.12.2018 08:09

To zależy, kiedy był Pan na pierwszym etapie :) kandydaci, którzy pierwszą rozmowę mieli 7 lub 10 grudnia, maile z zaproszeniem na drugi etap otrzymają jutro - 12 grudnia, do godziny 16.00
    Mar89

28.11.2018 11:58

Byłem na pierwszym etapie, same konkrety, bez ściemniania. Biuro bardzo fajne. Polecam
    Stefan

18.06.2018 20:29

Jak się wam pracuje? Czy cos z socjalnych dodatków macie?

19.06.2018 10:28

Wynagrodzenie to podstawa + premie za napisane teksty. Firma organizuje również regularne integracje i szkolenia, a stałym pracownikom przyznaje bonusy w formie voucherów na wyjazdy na weekendowe SPA, bilety na koncerty lub karnety na siłownię. Zapraszamy do aplikowania!

28.11.2018 11:56

Prawdopodobnie pomyliła Pani firmy. U nas wszyscy pracownicy przyjęci są na umowie o pracę - w 90% na czas nieokreślony. W tym roku mieliśmy tylko dwa przypadki, w których osoby zatrudnione na okres próbny zrezygnowały po jego zakończeniu. Nikt nie wykonuje swoich obowiązków w czasie wolnym - zwyczajnie nie ma takiej potrzeby. Firma ma ponad 500 partnerów z całej Polski, z którymi utrzymuje długofalowe relacje - żerowanie na naiwności nie daje takich efektów. Dziękujemy za miłe słowa o naszych pracownikach, staramy się tworzyć i rozwijać zespół o wymienionych przez Panią cechach
    #szukampracy

05.11.2018 15:39

Widzę, że jest rekrutacja na stronce. Czy ktoś z załogi mógłby napisać ile ludzi poszukujecie i jak będzie wyglądała rekrutacja? Kiedy zaczyna się prace itp?

05.11.2018 15:43

Dzień dobry, w obecnym procesie rekrutacji planujemy zatrudnić cztery osoby. Nowi pracownicy zaczną pracę od początku stycznia 2019. Zapraszamy do przesyłania CV. Rozmowy kwalifikacyjne rozpoczną się w drugiej połowie listopada.

12.07.2018 14:54

12.07.2018 15:05

Niestety nie wiemy, kto jest autorem tego komentarza. Prawdopodobnie jeden z naszych pracowników. Jeśli bardzo Pani/Panu zależy, możemy zapytać.
    Doświadczony

08.05.2018 10:24

Jestem ciekawy, czego jeszcze dowiem się o panu Pomarańskim z forum GoWork. Pracuję w tej firmie prawie 4 lata i byłem świadkiem wielu zmian, jakie zachodziły w PAP w tym czasie. Z firmy, która zatrudniała 6 osób na podstawie umowy zlecenia kilka lat temu, przekształciła się w spółkę, która zatrudnia prawie 25 osób na podstawie umowy o pracę w wys. od 2000 zł netto w górę. Kiedyś wynajmowaliśmy niewielkie pomieszczenie przy placu Grunwaldzkim, dziś nasze biuro to dwa piętra w prestiżowej kamienicy przy ul. Słowackiego. Kiedyś organizowaliśmy wydarzenia dla 300 osób, dziś na Polski Kongres Przedsiębiorczości przyjeżdża 1500 osób. Minister Rostowski, Pani Henryka Bochniarz, prezes Urzędu Patentowego, rektor Politechniki Poznańskiej oraz ambasadorzy największych europejskich krajów nie przyjechaliby na wydarzenie organizowane przez call center. Call center nie wynajmuje Międzynarodowych Targów Poznańskich i nie wygrywa poważnych przetargów na organizację wydarzeń o skali ogólnopolskiej. Kongres co roku jest w innym mieście? Tak - dzięki temu Polski Kongres jest najszybciej rozwijającym się niezależnym wydarzeniem biznesowym w kraju. Pomarański czasami przeklnie? Nie dziwię mu się, skoro na rozmowach kwalifikacyjnych każdy, który teraz się wymądrza na tym forum, przedstawia się jako kreatywnego, przedsiębiorczego i konsekwentnego specjalistę, a po tygodniu się okazuje, że jest jeszcze dzieckiem, które do prawdziwej pracy nie dorosło.

26.06.2018 17:27

Dobry tekst, panie Pomarański

26.06.2018 17:29

Dobry tekst, panie Pomarański
    Mira

06.06.2018 12:45

Słyszałam, że firma ma opinię dobrego pracodawcy, warto aplikować?
    PiterK

15.06.2018 16:47

Warto spróbować to na pewno
    greg

24.05.2018 15:39

Dzięki tej pracy, w najbliższy poniedziałek (28.05) w Dzienniku Gazecie Prawnej znajdzie się artykuł podpisany moim nazwiskiem :))))
    nowaaaa

22.05.2018 08:17

Pracuję dwa miesiące i jest ok - 8h dziennie, weekendy wolne, kasa na czas.

07.05.2018 21:11

Nieszczęściem internetu jest to, że każdy w dowolnej chwili może na tym forum napisać co chce i widzę, że administracja przepuszcza komentarze, które znacznie odbiegają od regulaminu. PAP nie jest ogromną korporacją i pojawienie się niepochlebnych, a nawet kłamliwych i obraźliwych komentarzy od "rzekomych" pracowników powołujących się na jakiś staż pracy w PAP jest mocno dziwne. Inną kwestią jest to, że komentarze te są dosyć subiektywne. Dla mnie targety nie są nierealne, praca nie kojarzy mi się z call center, nie odczuwam ścisku. Z rzeczy obiektywnych - wszyscy mamy umowę o pracę, urlopy i pieniądze zawsze na czas. Podsumowując, jeśli ktoś jest zainteresowany pracą, albo weryfikacją tego co to jest napisane to powinien to skonfrontować w realnym świecie.

Zostaw merytoryczną opinię o Polska Agencja Przedsiębiorczości