3.5/5

• Bytom

3. Opinie o pracodawcach Katowice
  5. Opinie o Polska Agencja Przedsiębiorczości

Opinie o Polska Agencja Przedsiębiorczości Katowice

Nie przegap nowości o Polska Agencja Przedsiębiorczości!

Pati

07.02.2025 12:09

Proces rekrutacji przyjemny, bez zbędnych głupich pytań. Pani bardzo miła. Później zostajesz wrzucony trochę na głęboką wodę, sporo materiałów do przyswojenia, ale do ogarnięcia. Sama praca ciekawa, nie ma nudy. Atmosfera w pracy jest super, wszyscy są przyjaźnie nastawieni i chętni do pomocy.
    Alik

24.05.2023 08:46

Wszystko w porządku, w biurze panuje świetna atmosfera.
    Madzia

16.05.2023 16:04

Wypłata zawsze na czas, fajna atmosfera, każdy każdego zna przez co zwracamy się do siebie na TY. Służbowy telefon i laptop od pierwszych dni pracy.
    Multi

12.01.2021 15:13

Na duża uwagę zasługuje tutaj mnogość projektów jakie można się realizować w czasie pracy : pisanie artykułów, obsługa wydarzenia biznesowego, prowadzenie konferencji, przeprowadzenie wywiadów z ciekawymi jednostkami, kontakt z instytucjami takimi jak ministerstwa, ambasady czy nawet instytucje europejskie, obsługa i rozwój mediów społecznościowych, prowadzanie strategii wizerunkowej, kampanie marketingowe, opieka nad stronami internetowymi, korzystanie z narzędzi public relations. Ogólnie nie ma czasu na nudę a i pozyskiwanie partnerów staję się dużo prostsze.

Mila

13.05.2026 14:56

Piszę tę opinię, bo sama przed rozmową nie znalazłam żadnych aktualnych informacji od kandydatów i szkoda, że nikt wcześniej nie napisał, jak to wygląda od środka. Po wysłaniu CV zostałam zaproszona na rozmowę, mimo że później usłyszałam, że „nie mam wystarczających kompetencji”, żeby dostać normalny etat, bo firma „nie będzie ryzykować wypłacaniem podstawy”. Trochę dziwne podejście, szczególnie skoro podobno mają setki kandydatów do wyboru. Mam doświadczenie w pracy z klientem i doskonale widziałam, w którym momencie rozmowa zaczęła iść w stronę podważania moich kompetencji tylko po to, żeby uzasadnić propozycję pracy bez podstawowego wynagrodzenia. Finalnie zaproponowano mi pracę (usunięte przez administratora) Najbardziej absurdalne było jednak to, że sama praca miała normalnie wyglądać jak etat: stałe godziny, praca na miejscu, wykonywanie obowiązków dla firmy, ale jeśli chodzi o formę współpracy, padł tekst: „staż, umowa o dzieło, zwał jak zwał”. Trudno traktować poważnie firmę, która przy rekrutacji nie potrafi jasno określić na jakiej podstawie chce zatrudniać ludzi, ponieważ jest to znacząca różnica, z której prawnie wynikają różne prawa i obowiązki. Odniosłam wrażenie, że firma chce przerzucić całe ryzyko na pracownika. Najlepiej żeby ktoś wykonywał normalną pracę, ale bez żadnej odpowiedzialności po stronie pracodawcy, dopóki nie zacznie zarabiać dla firmy. Jeśli ktoś szuka stabilnej pracy i normalnego podejścia do pracownika, to radzę bardzo dokładnie wypytać o warunki przed rozpoczęciem współpracy, bo można łatwo stracić czas i zostać z niczym.

Wolę_nie_podawać

17.08.2025 19:38

Doświadczenie pracy w tej firmie było dla mnie wyjątkowo trudne i rozczarowujące. Od początku panowała atmosfera napięcia, strachu i braku szacunku wobec pracowników. Codziennością były pseudomotywujące spotkania,(usunięte przez administratora) Firma stosowała nieetyczne praktyki sprzedażowe, wprowadzając klientów w błąd i zmuszając pracowników do działań niezgodnych z zasadami uczciwości. Brak szkoleń, chaotyczna organizacja pracy i niejasne zasady premiowania sprawiały, że nowi pracownicy byli pozbawieni realnych szans na rozwój. (usunięte przez administratora) Publiczne zapewnienia o stabilności zatrudnienia okazywały się bez pokrycia. Nie polecam współpracy z tą firmą — zarówno osobom szukającym pracy, jak i podmiotom biznesowym. W mojej ocenie jest to środowisko toksyczne, nieprzewidywalne i pozbawione podstawowych standardów etycznych. Zamiast gwiazdek dla takich ewenementów powinny być bomby lub emotki odchodów, pokazujące jak silna jest skala rzeczy nieakceptowalnych.

15.07.2025 10:50

Ludzie w biurze bardzo mili i pomocni, proces rekrutacji rozpoczyna się od przyjścia na bezpłatne szkolenie, którego 'zaliczenie' - rozmowa z prezesem jest warunkiem zatrudnienia. Wg. Mojego doswiadczenia Szkolenie trwa tyle ile osoby przebywające w biurze uważają, że potrzebujesz (ponownie - bardzo miła atmosfera). Po przejściu 'szkolenia' - to znaczy wykucia na blachę informacji z kartki, wysłuchania jak mówią osoby pracujące w agencji oraz odbycia z każdą z nich rozmowy próbnej osoba kandydująca moze odbyc finalną rozmowę która bedzie decydowala o rodzaju umowy na ktora bedzie pracowac (przypominam, na tym etapie nie jest się jeszcze zatrudnionym, więc nawet za czas w którym aplikant/ka odbywa szkolenie nie uzyska wynagrodzenia a co więcej nie ma gwarancji pracy!) Rodzaje umów na start: 3 miesiące- uoz pod warunkiem, że w każdym jest 'domknięty 1 klient' , po 3 miesiącach UOP Uod, do uzyskania 1 klienta (bez oczywiście honorarium za czas który się poświeciło na prowadzeniu sprzedaży potencjalnym klientom ) z gwarancją UOP po 1 podpisanej umowie z klientem.....
    Karola

23.04.2021 09:57

Na pewnym portalu pojawiła się oferta pracy "Specjalista ds. organizacji wydarzeń biznesowych". Ktoś mógłby się wypowiedzieć jak w rzeczywistości wygląda ta praca? Czy można liczyć na pracę która realnie będzie związana z organizacją kongresu czy to tylko tak pięknie nazwane stanowisko pod przykrywką call center i sprzedaży?

09.08.2021 10:02

To praca, która daje mnóstwo możliwości a co za tym idzie można się rozwijać zawodowo. Jest możliwość poznania nowych ludzi, uczestniczenia w wydarzeniach a przede wszystkim możliwość pisania artykułów do gazet i prowadzenie wywiadów. Praca na "telefonie" jak w każdej innej pracy bo przecież tak się kontaktujemy z klientami.

Polska agencja

18.05.2025 11:11

Można prosić jakieś oficjalne dane potwierdzające info o tym ile firm/instytucji wraca ponownie ?
    Alicja

31.03.2025 10:02

Praca ciekawa, atmosfera dobra, wydarzenia znane. Tylko dojazd i parkowanie samochodem trudne.
    Kasia Rudzik

17.03.2025 12:14

Możliwość poznania nowych ciekawych ludzi, którzy tworzą fajne projekty. Co prawda praca odbywa się na za pomocą telefonu, lepsze to, niż jeżdżenie po Polsce i wyszukiwanie firm. Wytrwałość potrzebna.
    Tomek

13.03.2025 10:31

Jeżeli nie masz problemów z rozmowami przez telefon ta praca jest dla Ciebie, można dobrze zarobić.
    Alicja Bernady

07.03.2025 14:48

Jak wstaję rano to myślę ile mogę zarobić a nie kto i za co mi utnie premię. Uważam, że to wielki plus i nie czuję stresu w pracy.
    Kasia Stolarczyk

07.02.2025 11:59

Ciekawa praca, fajne projekty, ekipa bardzo zgrana i pomocna. To nie jest praca dla każdego, trzeba mieć dużo motywacji i samozaparcia, ale warto spróbować, można poznać ciekawych ludzi z pasją i zaangażowaniem.
    minus i plus

28.03.2024 13:55

Jak każda praca, ta również ma swoje plusy i minusy. Biuro w centrum, super sprawa. Ludzie mili, różnorodność zadań. Na tym to się kończy, albowiem podczas procesu rekrutacji (który swoją drogą trwał za długo) nikt nie podał mi np. informacji o tym ile realnie można zarobić w tej firmie. Firma mała, klimat "rodzinny". Kreatywność w tej pracy to zaledwie 2% wszystkich obowiązków, reszta polega na zwykłej sprzedaży :) Dość wątpliwe moralnie, bo trzeba ludziom wcisnąć jakiś tytuł o którym pewnie nikt nawet nie słyszał. Grafik niezbyt elastyczny. Kursy dla pracowników? Tylko wewnętrzne. A te artykuły to się piszę po godzinach pracy. Jak lubicie dzwonić cały czas do ludzi to polecam.
    Wanda

19.07.2023 11:24

Specjalista ds. organizacji eventów Po pierwszym etapie rekrutacji zostaje się zaproszonym na następny etap, który ma być obserwacją przez kilka godzin jak wygląda praca. W rzeczywistości przystępujesz do szkolenia na stanowisko, które może się przedłużyć nawet do 3 dni, ponieważ aby uzyskać odpowiedź czy otrzymałeś pracę musisz zdać egzamin z szkolenia u szefa.(usunięte przez administratora) W kwestii wynagrodzenia, do wyboru masz (usunięte przez administratora) netto i większe procenty premiowe lub (usunięte przez administratora) netto i ochłapy premiowe. Oczywiście krąży legenda o osobie, która co miesiąc dostaje (usunięte przez administratora) na rękę dzięki premiom, jednak pracownicy przyznają, że bywają miesiące, gdy zostajesz z gołą pensją. Sama praca wydaje się etycznie wątpliwa. Dzwonisz do jak największej liczby firm i lecisz z pochwałami i DOPASOWUJESZ nagrodę z listy, nic nie wartych tytułów. Oczywiście musisz firmę przekonać, że są super kandydatami do tej nagrody i zapraszasz ich na galę rozdania z pełnym przepychem. A to oczywiście za skromne XX tysięcy. Jeśli naoglądałeś się Wilka z Wall Street, to śmiało.
    Zygmunt

24.05.2023 08:48

Praca daje możliwości rozwoju, panuje bardzo miła atmosfera.
    Budda

24.05.2023 08:46

Pracuje już kilka lat i miałem okazje poznać struktury firmy. Polecam to miejsce zarówno dla osób szukających swojej pierwszej pracy jak i bardziej doświadczonych. Dobre warunki finansowe i super atmosfera, a do tego benefity jak np. prywatna opieka zdrowotna.
    Edytak

22.05.2023 13:09

Polecam pracę osobom kreatywnym- w tym miejscu można ulżyć swojej wodzy fantazji i kreatywności. Zdecydowanie duży plus za samodzielność- to Ty wyznaczasz sobie, co robisz w danym momencie dnia. Warunki bardzo korzystne, a zespół zgrany i zawsze pomocny.

22.05.2023 14:43

nikt nie stoi nad głową, pracujemy od 8 do 16
    Ola

19.05.2023 10:11

Jestem tu na stażu. Miła atmosfera, fajni ludzie. polecam każdemu studentowi, można się duzo nauczyć.

19.05.2023 10:12

Bardzo nam miło
    Jacek

19.05.2023 10:10

Firma fajna, przyjemne biuro. Branża specyficzna, bo trzeba zapału i kreatywności, więc nie dla wszystkich. Jest to miejsce dla tych, którym zależy żeby działać i szanują pracę.
    Daniel

17.05.2023 09:10

Polecam, miałem staż w firmie, ciekawa różnorodna praca, bardzo kompetentne i pozytywne ludzie. Koledzy z pracy chętnie pomagają i wprowadzają w pracę. Super doświadczenie.
    Małgosia

17.05.2023 08:20

Jestem po rozmowie rekrutacyjnej. Było sympatycznie i merytorycznie. Jasno określone warunki współpracy i ciekawe projekty do zrealizowania. Mam nadzieję, że to nie koniec i zostanę zatrudniona :-)
    Ryszard

16.05.2023 19:39

Polecam :) Miałem przyjemność pracować przez okres sześciu miesięcy. Do moich zadań głównie należało projektowanie materiałów graficznych na potrzeby firmy jak i organizowanych przez nią wydarzeń oraz kontakt z klientami. Już od pierwszego dnia czułem pomoc oraz wsparcie moich redakcyjnych kolegów i koleżanek, jak i przełożonych. Jeżeli chodzi o zarobki, to było one adekwatne do mojego stanowiska. Zrezygnowałem jedynie na fakt, iż wracam na studia a kierunek przeze mnie podjęty nie jest dostępny na Śląsku, ale prawdopodobnie po obronie, będę ponownie starać się o posadę.
    ja

16.05.2023 16:06

Witam, praca w PAP-ie to możliwość realizacji swoich pomysłów i dzięki osobom zarządzającym, przeświadczenie, że to co robię jest częścią większej całości i każdy dokłada swoją cegiełkę to efektu końcowego jakim jest jeden czy drugi kongres.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Polska Agencja Przedsiębiorczości?

Kontakt - Polska Agencja Przedsiębiorczości

Juliusza Słowackiego 13 lok. II PIĘTRO 40-094 Katowice

Branża główna: Organizacja eventów i konferencji

Seweryn

16.05.2023 16:02

Bardzo sobie cenię w tej pracy brak szklanego sufitu. Każdy pracuje tu na własny rachunek wykorzystując swoje możliwości i warunki jakie stwarza firma. Nawet jeśli coś się dziś nie uda to jutro będzie nowy dzień z czystą kartą, którą można zapisać. Kadra kierownicza pomaga, a nie przeszkadza i to też ważne.
    Konrad

16.05.2023 16:00

Miłe miejsce, bardzo pozytywna atmosfera i ludzie, którzy znają się na rzeczy. Przyszedłem po obejrzeniu materiału wideo i mam nadzieję, że zostanę na dłużej!
    @Krzysztof

16.05.2023 14:16

Serhii

15.05.2023 09:51

Idealna praca dla początkujących dziennikarzy, studentów i osób, która chca zarobić fajne pieniądze. miła atmosfera. nowe narzędzia do pracy i mnóstwo kawy :)
    Mario

07.05.2023 19:12

Jako pracownik odczuwam dużą swobodę w realizowaniu moich zadań, co pozwala mi na rozwijanie swoich umiejętności oraz poszerzanie horyzontów.
    Damian

04.05.2023 14:50

Oczywiście, jak w każdej pracy, pojawiają się wyzwania i trudne sytuacje, ale zawsze możemy liczyć na wsparcie naszych przełożonych i kolegów z pracy. Ogólnie rzecz biorąc, uważam, że praca w Polskiej Agencji Przedsiębiorczości to dobry wybór dla osób zainteresowanych rozwijaniem swojej kariery w obszarze biznesu i przedsiębiorczości.

04.05.2023 14:44

Polecam pracę w Polskiej Agencji Przedsiębiorczości każdemu, kto szuka stabilnego i ciekawego zatrudnienia.
    Mariola

04.05.2023 09:29

Pracuję w Polskiej Agencji Przedsiębiorczości od ponad 3 lat i uważam, że jest ok. Agencja zapewnia nam stabilne zatrudnienie, konkurencyjne wynagrodzenie i możliwość rozwoju zawodowego. W ciągu ostatnich kilku lat miałem okazję uczestniczyć w licznych szkoleniach i konferencjach, dzięki którym poszerzyłem swoją wiedzę i umiejętności.
    Michał Kato

25.04.2023 10:57

Jeśli chcesz zacząć po studiach fajną i dobrze płatną prace to zdecydowanie polecam, są tu duze mozliwości i rozwoju i zarobku. Fajna atmosfera, kasa na czas. praca od pon do piątku Jest ok
    Katarzyna

23.03.2023 00:43

Trzy miesiące temu szukali do firmy dziennikarza-redaktora. W ogłoszeniu jest napisane, że praca z biura, ale zastanawiam się, czy da się dogadać i pracować chociaż hybrydowo. Nie oczekiwali też doświadczenia, dlatego chciałabym wiedzieć, czy na miejscu jest jakieś przeszkolenie. Jak atmosfera w tym dziale?

23.03.2023 08:57

Zapraszam do kontaktu ws. pracy poprzez e-mail podany na stronie PAP pozdrawiam
    Martyna

04.01.2023 10:08

Fajne miejsce, porądne biuro, miła atmosfera, ludzie ok. dobre wynagrodzenie. pracuje parę miesięcy i jest ok. jak szukasz pracy to polecam.
    Przemek0812

08.11.2022 12:38

Pracowałem tam pare lat, praca jak każda inna- biurowa, ale warto wspomnieć o miłej atmosferze, fajnych ludziach w biurze i dobrej wypłacie na czas. Dla osób, które chcą zarobić fajną kase zdecydowanie polecam.
    Nick Fury

19.10.2022 00:18

Bardzo fajna praca, polecam serdecznie poznałem wiele ciekawych osób i moja pewność siebie wybiła poza skalę. Gdy tylko pojawi się możliwość zachęcam do aplikacji :)

26.10.2022 16:45

Poza pensją oczywiście wysokie premie oraz benefity w postaci np. dodatkowego ubez. zdrowotnego czy wyjazdu integracyjnego za granice,
    Zorientowany

07.02.2017 14:33

Również pracuję w tej firmie i nie mam zastrzeżeń. Praca w ustalonych godzinach, bez nadgodzin czy weekendów. Cenię sobie moją umowę o pracę (nigdy nie byłem tutaj zatrudniony na umowę zlecenie czy dzieło) i przyjazną atmosferę. Nie rozumiem skąd przekonanie o tym, że ktoś tutaj kogoś kłamie, oszukuje czy naciąga fakty. Na samym początku otrzymujesz informację na temat działalności firmy i wszystko pokrywa się z rzeczywistością. Polecam!

17.10.2022 11:05

nie ma godzin nadliczbowych, pracownicy nie pracuja w domu, nie moga nawet bo to jest ich czas na odpoczynek, jako kadrowa potwierdzam ze nie ma zadnych nadgodzin a wszystko jest zgodnie z KP

16.10.2022 21:14

Jak zaczynałem dostałem dużo wsparcia i pomocy od innych. Zasady są jasne a wynagrodzenie na czas. Jest ok.
    misia

14.10.2022 08:58

bardzo fajna firma, zdecydowanie polecam, fajni ludzie
    Marcel

12.10.2022 10:31

Dla mnie jest ok! Pieniądze na czas, biuro w centrum Katowic. Szef szanuje pracowników, a koledzy pomagają.
    Marlena

11.10.2022 13:51

Każdy profesjonalista (także młody) znajdzie swoje miejsce i jestem przekonana, że zadomowi się tu na dłużej tak jak i ja to zrobiłam. Profesjonalizm bijący od tej firmy aż czuć na odległość. Ludzie, którzy tu pracują mają już kilka lat doświadczenia zawodowego w różnych większych i bardziej znanych firmach. A pomimo ciągłego rozrastania się firmy i liczby osób, procedury się nie komplikują a procesy decyzyjne nie wydłużają. Jak widać da się, można pozostać ludzką firmą z pro pracowniczym podejściem
    Czary Mary

12.10.2022 00:38

Piękne słowa. Tak naturalne i przepełnione prawdą! Z delikatnością muskające serca mlodych, zdolnych ludzi. Cieszę się, ze to prawdziwi pracownicy wystawiają opinie, a nie dajmy na to dyrektor, czy nie daj Boże sam prezes i sytuacja w firmie uległa tak drastycznej poprawie! Super
    Doświadczony

07.02.2022 12:03

Aby opinia była wiarygodna powinna zostać dodana przez kogoś kto jest pracownikiem a nie osobą fikcyjną czy co gorsze sfrustrowaną osobą, która albo nie poradziła sobie w tej pracy bo była np leniwa, albo osoba, która tej pracy nie dostała. Powiedzmy sobie szczerze na Internecie wypisuje się tylko złe opinie bo ten kto jest zadowolony nie traci czasu na takie bzdury. Powiem Wam jak jest, żeby już nikt nigdy nie miał żadnych wątpliwości. Praca w bardzo milej atmosferze, w świetnych warunkach w centrum miasta. Szef dba o pracowników jak również kadra kierownicza. Jest wsparcie dla nowych pracowników, są zapewnione niezbędne narzędzia pracy, wyposażony w pełni pokój socjalny. Od Prezesa firmy, pracownicy za swoją pracę i osiągnięcia dostają wyróżnienia i dodatkowe gratyfikacje. Spotykamy się podczas wyjść integracyjnych, wyjeżdżamy na wycieczki np do Austrii a później wspólnie spędzamy czas na Kongresie w Berlinie czy też w Krakowie. Wynagrodzenie jest zawsze na czas. Jeżeli nie chce się komuś pracować, jest leniwy, nie ma ambicji, i nie chce się rozwijać w firmie, która każdego dnia stawia na rozwój pracowników i daje im wiele możliwości to lepiej żeby ten czas kiedy pisze te wszystkie nieprawdziwe opinie poświecił na coś innego może jakaś szkoła, kurs, samorozwój- polecam!
    Michał

15.08.2022 17:08

Premia od wyników sprzedaży, czyli zależy od miesiąca czasami 0, a czasami kilka tys.

05.09.2022 11:39

Wszystko zależy tylko i wyłącznie od zaangażowania pracownika

20.11.2021 11:20

24.11.2021 11:25

zapraszam na rozmowę i dzień próbny, aby samemu ocenić. proponuje nie słuchać opinii innych osób, które nie maja pojęcia o naszej pracy a wyrażają taką opinie, pozdrawiam

Zostaw merytoryczną opinię o Polska Agencja Przedsiębiorczości