Fabryka Okularów Sp. z o.o.

2 Dodaj opinię
Fabryka Okularów Sp. z o.o.
2 180 6 1

Opinie o Fabryka Okularów Sp. z o.o.

Mela123

Nie polecam. Najgorsze miejsce pracy z jakim miałam do czynienia. Zacznę od tego że akcje przesiewowe to jedno, wielkie nieporozumienie. Jaki szanujący się optyk, robi przesiewówki na rynku, parkingu czy na festynach? Pracownicy muszą sami wszystko zorganizować, marketing nie pomaga w żaden sposób. Jeżeli chodzi o atmosferę na salonie. Hmm, donosicielstwo jest na porządku dziennym KS robią co chcą w salonie, nie są kontrolowani przez KR. Jak donosisz - jesteś przyjaciółką KR :) Z grafikiem KS robił na złość, ustawiał tak jak jej pasuje, reszta - dostosujcie się. KR "siedzą" na kamerach, potafią się przyczepić, że nie tak ręce ktoś trzyma. Telefony, mejle - ciągle źle. Robisz dzienny utarg - mogłoby być lepiej, nie robisz utargu - jesteś leniem. Nie ma pochwał, rozmów z KR, bo jak jest na salonie to ciągle albo na laptopie albo na telefonie. Target miesięczny dla słabszych salonów jest nie do zrealizowania więc nie ma premii. Jest kilka salonów, które robią targety, bo tam interes się udał. KS są wybierani z przypadku, albo z braku laku.. Akurat trafiłam na osobę, która ma ewidentnie problemy psychiczne, bo mówiła od rzeczy, nie tylko do pracowników ale i do klientów. Opowiadała o swoich bardzo prywatnych sprawach klientom, którzy byli zniesmaczeni opowieściami. KS miała problem z emocjami, potrafiła krzyczeć, rzucać rzeczami lub mówiła bardzo nie przyjemne słowa do pracowników. Załatwiała swoje prywatne sprawy podczas pracy. Wychodziła z pracy kiedy chciała i robiła zakupy, a KR na to przyzwala - bo donosi. Przez te wyjścia, traciliśmy klientów, bo np. została nowa osoba na salonie i nie umiała ich obsługiwać. Mimo, że były sygnały że coś jest nie tak, KR nie brał tego pod uwagę, tylko było zamykanie się w gabinecie i śmiechy, obgadywanie i trzaskanie drzwiami, żeby pokazać "kto tu rządzi". Z urlopami był również problem, ponieważ KS zazdrościł że ktoś ją ubiegł i leciała na skargę do KR. Dodam, że KR również robiła problemy z urlopami, bo jej sodówa uderzyła do głowy.KS ma bardzo okrojoną wiedzę optyczną, która można bardzo łatwo sprawdzić, bo nie potrafi powiedzieć konkretnie o czymś, tylko czeka aż ktoś coś powie, i kiwa głową, że wie. Nie potrafi wytłumaczyć konstrukcji soczewek progresywnych!! W dodatku, nie wywiązywała się ze swoich obowiązków, reklamacje potrafiły leżeć tygodniami, zamówienia które były "na nią" nie były zamawiane na bieżąco, tylko też z opóźnieniem. I niestety klienci kręcili afery na salonie. A my się tłumaczyłyśmy. KS nadaje się jedynie do mięsnego, bo nie potrafi zaprezentować firmy optycznej.. Tracicie pracowników, i będzie ich coraz mniej. Przez waszą firmę, straciłam wiarę w jakąkolwiek firmę, że będzie normalnie. Człowiek chodził zdołowany i nie miał chęci do pracy, poprzez takie traktowanie. Bagatelizujecie problemy i nic z tym nie robicie. Uważnie wybierajcie KR, bo naprawdę niektórzy się nie nadają na nich. Poprzez kłamanie, traci swój autorytet. Jedyny plus jaki znalazłam to wypłata - byłam zadowolona i była zawsze na czas.

Norma
@Mela123 31.01.2019 19:16

Mela a powiesz o jaki region chodzi? Przykro, kiedy czyta się takie rzeczy. Nie zrażaj się z powodu jednej firmy i zatrudnionych nieodpowiednich osób. Nie każdy pracodawca jest taki a ty dziewczyno widać, że masz głowę na karku. Życzę powodzenia i dużo uśmiechu! Niestety ja też padłam ofiarą mobbingu co przepłaciłam zdrowiem. Nie polecam tej firmy ze względu na brak reakcji zarządu. Bardzo dużo ludzi siedzi cicho i udaje, że wszystko jest wporzadku z powodu strachu. Szkoda. Kiedyś ta firma dbała onswoich ludzi a pracownicy chętnie wybierali się na akcje przesiewowe. Im większy nacisk i brak motywacji, tym większe niechcenie. KR powinien rozmawiać ze swoimi ludźmi, motywować i dać możliwość wykazania. Niestety efekt nacisku z każdej strony daje odwrotne skutki (nie ma czasu ma „pierdoły”).

Fabryka Okularów Sp. z o.o.
pracodawca
@Mela123 31.01.2019 19:16

Dzień dobry, Przykro nam czytać Pani komentarz - jest on dość mocno jednostronny. Zaznaczacie Państwo, że macie mnóstwo pracy związanej z badaniami przesiewowymi, pracą w salonie, zarzucacie, że działy centrali nie wspierają Państwa. Staramy się wspierać najlepiej jak potrafimy, prosimy jednak pamiętać, że mamy ponad 85 salonów do wsparcia. Państwo, jako Pracownicy salonu realizujecie działania jednego z nich. Zdajemy sobie sprawę, że nie wszystkie z tych działań podobają się Państwu. Jednak już na etapach rozmów kwalifikacyjnych zaznaczamy, jak wygląda praca w naszej sieci (informujemy również o badaniach przesiewowych, które są nieodłącznym elementem pracy w salonie). Odnosząc się do zarzutów wobec Kierowników Salonu - co znaczy "robią co chcą"? Jeśli zachowania Kierownika salonu są według Państwa niestosowne, powinniście porozmawiać o tym z KR, a jeśli nie ma reakcji - napisać do nas (przypominam maila: uwagi@doktormarchewka.com). Pozdrawiamy, Dział HR

Fabryka Okularów Sp. z o.o.
pracodawca
@Norma 01.02.2019 08:15

Dzień dobry, Pani NORMA, mobbing to bardzo poważny zarzut wobec pracodawcy. Kto powodował, że czuła Pani dyskomfort - KS czy KR? Czy nacisk ze strony któregoś z kierowników wpływał na to, że nie miała Pani motywacji? Co musiałby zrobić Pani szef, aby wzbudzić w Pani chęć do działania? Czy w momencie braku nacisku, sama wyszłaby Pani z inicjatywą? Pozdrawiamy, Dział HR

Mela123
@Fabryka Okularów Sp. z o.o. 01.02.2019 11:08

Komentarz jest jednostronny, bo niestety ale nie ma żadnych plusów. Tak jak wspomniałam wcześniej, pisałam że z zarobków byłam zadowolona. Jak byłam na rozmowie rekrutacyjnej, to powiedziano mi, że owszem są akcje przesiewowe ale raz na jakiś czas! Tak raz na trzy miesiące.. A nie stanie na pasażu z ulotkami dzień w dzień, organizowanie akcji gdziekolwiek bo się KR przyczepiało.. Co z tego, że nas wyganiali z urzędów i innych miejsc, bo im się pomysł nie podobał, i człowiek potem się wstydził po mieście chodzić, bo nas kojarzyli niezbyt korzystnie. Na początku praca mi się podobała, bo optyka to moje hobby, a firma sprawiła że jestem całkowicie zrażona do tego "zawodu". Angażowałam się, zawsze można było liczyć na moje wsparcie, rozwiązywałam inne problemy bo niestety KR tak jak pisałam wcześniej, nie ma podstawowej wiedzy optycznej. Czy Pani/Pan czytała ze zrozumieniem mój komentarz? KR nie robiło NIC, jeżeli dało się sygnał, że KS jest nie w porządku. Nie ma reakcji i napisać do was? A potem co by się działo, szukalibyście haków na mnie, albo KR i KS by się mściło. Bo u was to ręka rękę myje. Co wy za bzdury tu wypisujecie. Aż się czytać nie chce tych waszych tłumaczeń. Szkoda że nie nagrałam, rozmów z KR i KS bo byśmy spotkali się w sądzie..

Fabryka Okularów Sp. z o.o.
pracodawca
@Mela123 01.02.2019 17:17

Szanowna Pani, Analizujemy informacje, które do nas docierają z regionów i wyciągamy wnioski. Jeśli Pracownicy nie dadzą nam sygnału, nie mamy możliwości zareagować odpowiednio. Przykro nam, że zakończyła Pani z nami współpracę. Mamy jednak nadzieję, że w naszej firmie wzbogacila Pani swoją wiedzę w branży optycznej i będzie mogła ją Pani wykorzystać w przyszłości. Pozdrawiamy, Dział HR

marchewka
@Mela123 31.01.2019 19:16

Super to opisałaś zgadzam się z Tobą . Potwierdzam że tak się dzieje z (usunięte przez administratora).

Japko

Kierowniczka - koleżanka regionalnej. A to nie znaczy nic dobrego dla pracowników. Grafik aktualny tylko przez kilka godzin, zmieniany co chwile (oczywiście na korzyść jedynie kierowniczki). Kierowniczka ma zawsze pierwsza zmianę. Bo tak. Upokarzanie przy klientach. Chleb powszedni. Woj lubelskie.

Dawna_Pracownica
@Japko 23.01.2019 00:01

Oj tak, grafik zmieniany co parę godzin to problem powszechny. Nic nie można zaplanować, niczego być pewnym. Chyba jedynie tego ze zawsze będzie druga zmiana. Rekord to prawie 3 tyg bez przerwy podczas urlopu innego asystenta sprzedaży. Przecież księżniczka kierowniczka się nie zamieni, ona MUSI mieć na rano.

Fabryka Okularów Sp. z o.o.
pracodawca
@Japko 23.01.2019 00:01

Dzień dobry, To o czy Pan/-i napisał/-a jest dość poważnym zarzutem wobec kierownika salonu jak również kierownika regionalnego. Trudno nam odnieść się do tej sytuacji, ponieważ nie wiemy, o którym z miast Pan/-i pisze. Prosimy o przesłanie szczegółów na adres: uwagi@doktormarchewka.com Chcielibyśmy wyjaśnić tę sytuację. Pozdrawiamy, Dział HR

Marchew
@Fabryka Okularów Sp. z o.o. 23.01.2019 12:56

Ale przepraszam że zapytam ale czy wy nie wiecie że kierownik pracuje na pierwszych zmianach w weekendy nie a wszystkie popołudnia i weekendy asystenci? Bo czegoś nie rozumiem. I jeszcze z dumą informuje że taki ma nakaz od góry. Więc od kogo? A co do Pani Prezes to nie wierzę w to że nie wie co się dzieje. U mnie również była sytuacja fatalna i po wysłuchaniu obu stron moim zdaniem kierownik regionalna powinna sprawę ruszyć dalej ponieważ było to wszystko już zachaczone o mobbing. Sprawa zamieciona pod dywan. Niesmak pozostał.

DokładnieTakWlasnieTak
@Marchew 23.01.2019 22:42

W naszym salonie to samo, sytuacja z grafikiem zgłaszana wielokrotnie i również bezskutecznie. Nigdy nie wiesz, o której zaczynasz i kończysz pracę. Dzień wolny, masz plany, albo jesteś na drugim końcu Polski i telefon, że musisz biec do pracy, bo zaczynasz za 5 min. A nawet jeśli jakimś cudem trafi ci się dzień wolny, to zaplanuj sobie od razu kilka godzin roznoszenia ulotek po skrzynkach pocztowych, bo przecież nie będziesz tego robić w godzinach pracy. Tylko PO PRACY. ZA DARMO. Na sytuację nie reaguje nikt, więc po co podajecie tego swojego śmiesznego maila, skoro nie służy on do niczego?

Fabryka Okularów Sp. z o.o.
pracodawca
@DokładnieTakWlasnieTak 26.01.2019 01:49

Dzień dobry, Mail służy do tego, abyście przesyłali Państwo szczegółowe informacje na temat sytuacji, które mają miejsce. Niestety, odkąd został założony, nikt z Państwa wypowiadających się na forum nie przesłał szczegółowych informacji, o które pytamy. Ten mail to nie są żarty z naszej strony, jest on stworzony specjalnie dla Panstwa. Pozdrawiamy, Dział HR

Marchew
@Fabryka Okularów Sp. z o.o. 26.01.2019 07:48

Jaką rolę zatem pełni kierownik regionalny? Skoro mam problem moim zdaniem udaje się do kierownika regionalnego. Jakiekolwiek próby interwencji w sprawie grafiku kończyły się pożądanym "opierdzielem". Asystent jest od wszystkiego, rozdawania ulotek, sprzątania, pracowania na drugie zmiany, pracy w weekend. Brak życia prywatnego. Pytacie w kółko dlaczego tego nie zgłaszamy, a jaki ma to sens skoro jeśli w salonie był mobbing pozostalo bez reakcji od osoby na którą powinniśmy liczyć. Wszystkie posty tu pisane są po to by osoba która chce podjąć pracę w salonach porządnie się zastanowila. Podczas rozmowy rekrutacyjnej mówiono mi o pracy w zespole, wymienne pracy zmianiowej i pracy co trzeci weekend. Co z tego pozostało? Ciągle donoszenie współpracowników, praca cały czas na drugie zmiany, w weekendy. Nie mam zaufania do firmy. Zgłaszanie problemów nie ma sensu bo i tak wszystko jest winą asystenta.

Fabryka Okularów Sp. z o.o.
pracodawca
@Marchew 26.01.2019 10:38

Pani Marchew, A czy kiedykolwiek próbowała Pani napisać do nas wiadomość? Mniemamy, że nie. Bo mimo poważnych zarzutów o mobbing tutaj na forum, jeszcze nie otrzymaliśmy zadnej szczegółowej Informacji na maila, który przekazujemy Państwu do kontaktu. Pozdrawiamy, Dział HR

Vondrackova
@Fabryka Okularów Sp. z o.o. 26.01.2019 23:40

Powiedzmy sobie szczerze nikt nie napisze do was jaka jest prawdziwa sytuacja. Niby jak zweryfikujecie słowa w mailu od doradcy. Zgłosicie do KR, a KR to najlepsza przyjaciółka kierowniczki. Prawda jest taka, że grafik zmienia się co chwilę, jeśli nie zgłosisz że jest Ci potrzebne jakieś wolne to miesiąc wcześniej a nawet 2 najlepiej i to tez nie wiadomo czy KS weźmie to pod uwagę. A no i lepiej nie chorować. Później i tak pretensja że się chorowało. Oczywiście nikt wprost nie powie, ale po zachowaniu widać jak się kierowniczka mało nie udusi że złości na twój widok.

Fabryka Okularów Sp. z o.o.
pracodawca
@Vondrackova 28.01.2019 13:11

Dzień dobry, Zachęcamy do przesyłania szczegółowych komentarzy na podanego przez nas maila: uwagi@doktormarchewka.com Trudno nam zareagować na sytuacje, o której Pani pisze, ponieważ nie znamy szczegółów. Pozdrawiamy, Dział HR

Anonim
@Dawna_Pracownica 23.01.2019 12:12

Ja też jestem byłą pracownicy. U mnie grafik też był często zmieniany ale kierownik czasami pracował na drugą zmianę no i dwie soboty w miesiącu.(usunięte przez administratora)

Znajoma

Tragedia kupiłam okulary w Sosnowcu jestem niezadowolona uciskają, odgnioty na nosie poszłam po tygodniu i musiałam kupić dodatkowo nanoski które jak dla mnie są nie odpowiednio dobrane a ba po dwóch tygodniach się poodklejały. Nie polecam tego salonu tragedia

soczewka

Zgadzam się co kierowników regionu , brak profesjonalizmu , chętnie skorzystam z e-maila uwagi i opiszę moją sytuację jak mnie potraktowano, chociaż chciałam być w porządku wobec mojego pracodawcy . Może dawni pracownicy mogliby opisać Pani Prezes co się dzieje w jej firmie, dlaczego odchodzą ludzie wartościowi.

Fabryka Okularów Sp. z o.o.
pracodawca
@soczewka 23.01.2019 15:53

Dobry wieczór, Jeśli prześle Pani wiadomość, na pewno zapoznamy się z nią. Odnośnie Kierowników Regionu, nie chcielibyśmy wyciągać pochopnych wniosków, co do ich zachowania. Dlatego sugerujemy, by wszystkie wewnętrzne kwestie, które Państwa niepokoją, zgłaszać właśnie na ten adres. Zaznaczamy także, że w sytuacjach problematycznych, dobrze poznać wersje obydwu stron. Pozdrawiamy serdecznie, Dział HR

DokładnieTakWlasnieTak
@soczewka 23.01.2019 15:53

Kochana Soczewko, napisz proszę na forum. Może to ostrzeże innych ubiegających się o pracę w tej firmie.

Milik

Chciałem sie zatrudnić u nich ale nie widziałem nigdzie nowych ofert pracy. Może ktoś wie o nowych rekrutacjach w Warszawie?

Fabryka Okularów Sp. z o.o.
pracodawca
@Milik 16.01.2017 09:49

Dzień dobry, Zachęcamy do złożenia aplikacji na adres: kariera@doktormarchewka.com Uprzejmie prosimy o dodanie informacji jakie stanowisko Pana interesuje: 1. Doradca Klienta 2. Optyk, Doradca Klienta 3. Refrakcjonista 4. Kierownik Salonu Pozdrawiamy serdecznie, Dział HR

Akej
@Fabryka Okularów Sp. z o.o. 30.01.2018 15:30

Dodajcie, że do obowiązków pracownika należy lizanie (usunięte przez administratora) szefowi, poza tym tam pracują tacy "fachowcy", że już po 2 tygodniach są w stanie stwierdzić, czy się nadajesz do pracy czy nie, oczywiście nie zwracając uwagi na swoje błędy

Fabryka Okularów Sp. z o.o.
pracodawca
@Akej 14.03.2018 19:09

AKEJ, Zapewniamy, że przedstawione przez Ciebie zadanie nie należy do obowiązków Pracowników. Rozumiemy, że nowo zatrudnione osoby mogą popełniać błędy, dlatego zapewniamy im szkolenia i wsparcie. Pozdrawiamy, Pozdrawiamy,

Fikumiku
@Fabryka Okularów Sp. z o.o. 14.03.2018 21:53

Jaaasne

Fabryka Okularów Sp. z o.o.
pracodawca
@Fikumiku 15.03.2018 22:25

FIKUMIKU, Domyślamy się, że masz inne zdanie - masz do tego pełne prawo. Staramy się, aby wychodzić na przeciw potrzebom naszych Pracowników, organizując dla nich m.in.: szkolenia wdrożeniowe. Jeżeli jesteś naszym pracownikiem i masz jakiekolwiek trudności - sygnalizuj to, szczera rozmowa to podstawa. Pozdrawiamy,

Panipoprawna
@Fabryka Okularów Sp. z o.o. 16.03.2018 11:57

"Naprzeciw" się wychodzi. Nie "na przeciw". A szkolenia to nie wszystko.

Fabryka Okularów Sp. z o.o.
pracodawca
@Panipoprawna 16.03.2018 23:03

PANIPOPRAWNA, Dziękujemy za cenną uwagę odnośnie pisowni. W kwestii szkoleń - uważamy, że jeśli są dopasowane do potrzeb Pracownika, mogą pozytywnie wpłynąć na jego pracę. Pozdrawiamy

FikuMiku
@Fabryka Okularów Sp. z o.o. 16.03.2018 11:57

Komu? Regionalna nie odpisuje na maile...

Fabryka Okularów Sp. z o.o.
pracodawca
@FikuMiku 21.03.2018 15:16

FIKUMIKU, Jak już pisaliśmy wcześniej, nie wszystkie tematy możemy dogłębnie poruszyć tutaj - na forum. Jeżeli masz jakiekolwiek problemy - prosimy o przesłanie maila na adres: biuro@doktormarchewka.com Pozdrawiamy, Dział HR

Anonim
@Fabryka Okularów Sp. z o.o. 16.03.2018 11:57

Fabryka okularów skoro każdy ma prawo do wypowiedzenia własnego zdania, to dlaczego moje odpowiedzi są non stop usuwane?

spec
@Fabryka Okularów Sp. z o.o. 14.03.2018 21:53

Co do szkoleń i wsparcia to miałbym wątpliwości (pomimo zapewnień kierownika )szczególnie w Centrali

Fabryka Okularów Sp. z o.o.
pracodawca
@spec 17.01.2019 09:43

Dzień dobry, Rozumiemy, że pracuje lub pracował Pan w Centrali. Proszę napisać jakie były/ lub jakie są Pana oczekiwania względem wsparcia i szkoleń, zachęcam do przesłania maila na adres: uwagi@doktormarchewka.com Pozdrawiamy, Dział HR

Mapek

Niestety, Wszystkie negatywne opinie są zgodne z prawdą. Polecam także poszukać opini na forach i fb. Tam jest znacznie więcej informacji dotyczących pracy w poszczególnych miastach i nie są notorycznie usuwane negatywne opinie. Najlepsi specjaliści od Was odchodzą...o czymś to świadczy.

Fabryka Okularów Sp. z o.o.
pracodawca
@Mapek 03.01.2019 23:23

Dzień dobry, Mamy poczucie, że poprzez swój komentarz ma Pan na celu zdyskredytowanie nas jako Pracodawcy w oczach potencjalnych Kandydatów. Odnosząc się do Pana opinii na temat najlepszych specjalistów, którzy od nas odchodzą - zapewniamy, że nadal pracują u nas osoby, które wykonują swoją pracę rzetelnie i są bardzo dobrymi specjalistami. Pozdrawiamy, Dział HR

Nick
@Mapek 03.01.2019 23:23

Potwierdzam.

Zobacz
@Fabryka Okularów Sp. z o.o. 04.01.2019 09:30

To niestety prawda, że najlepsi od Was odchodzą. Szkoda, że nie potraficie tego przyznać. Najlepiej wyprodukować jeszcze więcej refrakcjonistów, którzy nie mają pojęcia o tym co robią i jak badają, bo niby czego mają się nauczyć przez weekendowy kurs? Ale im możecie mniej zapłacić, więc zakładam że opłacalna taktyka. Szkoda tylko, że na każdą opinię starcie się w mało umiejętny sposób odpisać, zamiast zająć się realnym rozwiązywaniem problemów w salonach.

Fabryka Okularów Sp. z o.o.
pracodawca
@Zobacz 05.01.2019 21:07

Dzień dobry, To o czym Pan/-i pisze nie jest zgodne z prawdą. Osoby, które które kończą kurs, otrzymują stały dodatek za podniesienie kwalifikacji. Pozdrawiamy, Dział HR

Mapek
@Fabryka Okularów Sp. z o.o. 07.01.2019 14:19

Nie wszyscy...a umowa lojalnościowa zostaje. Stracicie jeszcze więcej specjalistów. Nie polecam pracy w tej firmie!

Fabryka Okularów Sp. z o.o.
pracodawca
@Mapek 08.01.2019 02:48

Panie MAPEK, Nie będziemy prowadzić z Panem dyskusji na temat wewnętrznych spraw firmy. Jeśli ma Pan dodatkowe uwagi, zachęcamy do przesłania swojej opinii na adres: uwagi@doktormarchewka.com Widzimy, że Pana aktywność dotycząca naszej firmy, wykracza nawet poza to forum. Polecamy wykorzystać swój wolny czas na bardziej pożyteczne aktywności. Pozdrawiamy, Dział HR

Nick
@Fabryka Okularów Sp. z o.o. 07.01.2019 14:19

Całe 300 zł za taką odpowiedzialność.

oksik

Tej firmy nie polecam nawet najgorszemu wrogowi ludzie którzy tam pracują myślą że złapali Pana Boga za nogi. Żadna inna firma optyczna nie wciąga ludzi na badania wzroku ludzie są ubrani z tzw. łapanki. Kobiety muszą dźwigać ciężki sprzęt optyczny za ktory sa odpowiedzialne organizować akcję. Brak osób z wykształceniem optycznym. Osoby która tam pracują robią kiedy wewnętrzne i po kilkunastu godzinach są świetnymi profesjonalistami aby badać wzrok pacjentom (porostu uczą się na ludziach tzw króliki doswiadczalne) Nie szanują pracowników duże rotacja non stop maile od KR typu co było przyczyną niskiego utargu. Cały czas pranie mózgu. Pracownicy muszą wrzucać zaproszenia na badania wzroku pod wycieraczki samochodu, do skrzynek na listy, chodzić po mieście aby roznosic ulotki nie zależnie jaką jest pogoda. NIE POLECAM

Fabryka Okularów Sp. z o.o.
pracodawca
@oksik 01.01.2019 13:34

Witamy, Mniemamy, że jest lub był/a Pan/ Pani naszym Pracownikiem. Komentarz ten jest naszym zdaniem mocno na wyrost. Owszem, praca a salonie związana jest z licznymi akcjami, ale już w trakcie rozmów przyszli Pracownicy są o tym informowani. I przyznamy szczerze, że wielu Pracowników świetnie sobie radzi z akcjami promocyjnymi, czy badaniami przesiewowymi. Co do kursów wewnętrznych, o ktorych Pan/-i pisze, są prowadzone przez Osobę wykwalifikowaną, a Pracownicy w nich uczestniczący, zdobywają cenne umiejętności praktyczne. Ich wiedza i umiejętności są weryfikowane pod okiem osób bardziej doświadczonych. Nazywanie Klientów "królikami doświadczalnymi" także jest mocno przesadzone i godzące w dobre imię firmy. Nasi Klienci są dla nas najważniejsi, a szczególnie ich zdrowie. Pana/-i zdanie na temat rzekomego "prania mózgu" również jest komentarzem krzywdzącym naszą firmę. Owszem, jak w każdej pracy oczekujemy zaangażowania od naszych Pracowników i większości widzimy to ogromne zaangażowanie i jesteśmy za nie bardzo wdzięczni. Co do KR nie wszystkie sytuacje jesteśmy w stanie "wychwycić", ponieważ zwykle piszecie Państwo na forum, gdzie trudno stwierdzić z jakiego regionu Państwo piszecie. Jak już kilkunastokrotnie wspominaliśmy, wszystkie niepokojące sytuacje, możecie Państwo zgłaszać do nas na maila: uwagi@doktormarchewka.com Pozdrawiamy,

xx

Zdecydowanie nie polecam tego pracodawcy. (usunięte przez administratora) Brak jakiejkolwiek współpracy ze strony centrali, zero reakcji na zgłaszane przez pracowników problemy. Ta firma to jedna wielka porażka i nikomu nie życzę, aby sam musiał się o tym przekonać.

Fabryka Okularów Sp. z o.o.
pracodawca
@xx 20.12.2018 12:27

Witamy, Staramy się, aby współpraca z Centralą była zadowalająca, reagujemy na zgłaszane problemy, jeśli są sygnalizowane. Zaznaczamy, że część z nich poruszana jest tutaj - na forum. Niestety, w momencie kiedy prosimy o przesyłanie szczegółów na naszego maila, jakiekolwiek wiadomości otrzymujemy sporadycznie. Piszecie Państwo, że firma jest porażką - nie zgadzamy się z tym. A świadczą o tym kolejne nowo powstające salony i osoby chcące u nas Pracować. Pozdrawiamy,

Gryzeld

Złe warunki pracy, zaduafana w sobie centrala i niefajne traktowanie pracowników w Salonach. Bardzo niemiło wspominam pracodawcę.

Gryzeld

Złe warunki pracy i niefajnie traktowanie pracowników w Salonach. Bardzo źle wspominam pracodawcę.

zlotka

Szału nie ma. W moim przypadku na salonie nie było żadnych szkoleń dla nowych pracowników(usunięte przez administratora) Cieszę się że już tam nie pracuje.

Fabryka Okularów Sp. z o.o.
pracodawca
@zlotka 10.08.2018 16:04

Złotka, Przykro nam, że masz taką opinię, jednak szanujemy ja i bierzemy pod uwagę, by w przyszłości zapewnić jak najlepszy "start" naszym nowym Pracownikom. Pozdrawiamy, Dział HR

Dziękuje - nie
@Fabryka Okularów Sp. z o.o. 18.08.2018 09:57

Co za bełkot. Po przeczytaniu wszystkich odpowiedzi HR wiem, że ani nie będę aplikowała, ani nie będę klientką.

ON

Hahahahah w każdym przypadku jest prośba o zgłoszenie sie do działu HR....ciekawe bo niejednokrotnie próbowałem się skontaktować z Wami w różnych sprawach i wątpliwościach jako wasz pracownik i co żadnego odzewu ani na maile ani na telefony wiec ciekawe jak podchodzicie do osób z zewnątrz tez tak olewczo. wszystkim życzę powodzenia może będziecie mieli więcej szczęścia bo ani ja ani moi współpracownicy od dłuższego czasu tego szczęścia nie mamy a wiem ze ten problem nie dotyczy tylko nas.....

Fabryka Okularów Sp. z o.o.
pracodawca
@ON 24.10.2018 15:09

Dzien dobry, Kiedy próbował się Pan z nami skontaktować? Staramy się odpowiadać na pytania naszych Pracowników, doradzać, wysłuchiwać. Jeśli miało miejsce jakiekolwiek zaniechanie z naszej strony, będziemy pracować nad tym obszarem. Będzie to obszar do rozwoju w przyszłości. Dziękujemy za komentarz. Pozdrawiamy, Dział HR

xxxxx
@ON 24.10.2018 15:09

My od dłuższego czasu uważamy że z działem marketingu hr i reklamacji jest dużo gorsza współpraca niż np rok temu nawet nie ma co porównywać. Zmiana pracowników bardzo obniżyła poziom tych działów. Ale i tak zawsze co złe top wina salonu i jego pracownikow.

Fabryka Okularów Sp. z o.o.
pracodawca
@xxxxx 05.12.2018 14:23

Szanowni Państwo, Nawiązując do Państwa komentarzy, zaznaczamy, że można do nas zadzwonić, napisać - staramy się na bieżąco reagować na trudne sytuacje i pomagać Państwu. Nie piszemy, że jesteśmy idealni, ale wszyscy w Zespole Centrali wykonują swoją pracę z ogromnym zaangażowaniem, co oczywiście nie oznacza, że nie mamy oszarów do rozwoju, każdy je ma. Trudno czyta się anonimowe komentarze w sieci, wolelibyśmy wysłuchać ich bezpośrednio, otrzymać konkretne uwagi, jeśli je Państwo macie, aby w przyszłości wszystkim pracowało się jeszcze lepiej. Pozdrawiamy, Dział HR

anonim

(usunięte przez administratora)

Fabryka Okularów Sp. z o.o.
pracodawca

PANNAJOANNA, Nie wiemy jak dokładnie wyglądała sytuacja, ale to o czym piszesz nie brzmi dobrze. Jest nam bardzo przykro, jeśli taka sytuacja miała miejsce. Rozumiemy Pani rozżalenie, jednak co do publikacji ogłoszeń, ze strony działu HR żadne ogloszenie nie było wczoraj powielane. Jeśli chcialaby opowiedzieć Pani o szczegółach tej sytuacji, zachęcamy do kontaktu na adres: uwagi@doktormarchewka.com Pozdrawiamy, Dział HR

Fabryka Okularów Sp. z o.o.
pracodawca

OKULARKA, Z Twojego komentarza wynika, że pracujesz w naszych salonach. Jeśli masz jakiekolwiek uwagi, zachęcam do kontaktu z Dzialem HR. Na forum oczywiście masz możliwość wyrażać swoje opinie, ale nie zawsze możemy na nie adekwatnie zareagowac, tym bardziej jeśli są anonimowe. To o czym piszesz, to bardzo poważne zarzuty wobec naszych Pracowników. Mogą być one krzywdzące. Pozdrawiamy, Dział HR

pannaJoAnna
@Fabryka Okularów Sp. z o.o. 03.12.2018 23:53

nie róbcie z ludzi idiotów, przecież nawet na tej stronie tj. GOWORK widnieje ogłoszenie na doradcę klienta i jest wymieniona moja miejscowość! mydlicie oczy tylko naiwnym przyszlym pracownikom, zrobcie cos z kierownikami regionalnymi bo nie szanują ludzi

Fabryka Okularów Sp. z o.o.
pracodawca
@pannaJoAnna 05.12.2018 13:23

PANNAJOANNA, Odnośnie Kierowników Regionalnych, bardzo ważne jest, aby szanowali innych ludzi. Rozumiemy, że czujesz rozżalenie, nam również czyta się z wielkim smutkiem takie komentarze. Dlatego dołożymy wszelkich starań, aby podobne sytuacje, o których pisałaś, nie miały miejsca. Pozdrawiamy, DZIAŁ HR

nina-ninas

piszecie, że zarobki ok, adekwatne itp... ale mnie interesują konkrety: pracuję w jednej z sieciówek, jestem optykiem i "sprzedawcą" z wieloletnim stażem i zarabiam 2000 na rękę; czy u dra Marchewki zarobię więcej? interesuje mnie pensja pracownika z porównywalnym wykształceniem i doświadczeniem

Fabryka Okularów Sp. z o.o.
pracodawca
@nina-ninas 18.01.2018 01:08

Dzień dobry, Zachęcamy do przesłania CV na adres: kariera@doktormarchewka.com uprzejmie prosimy o wpisanie miasta, w którym chciałaby Pani pracować. Pozdrawiamy serdecznie, Dział HR

Luki
@nina-ninas 18.01.2018 01:08

Wynagrodzenia nie są konkurencyjne. Albo w branży optycznej faktycznie tak mało się zarabia, że płace w Marchewkę wydają się być w porządku.

Mikka
@nina-ninas 18.01.2018 01:08

w marchewce Optyk ze stażem zarabia dużo ponad 2500 na rękę, ja po 3 latach mam ponad 3000 +premie i jestem kierownikiem i mam dodatek 1000 , wiec nie gadajcie bzdur, osoby świeże w branzy maja na start ponad 2000 na reke

Eistla
@nina-ninas 18.01.2018 01:08

Oczywiście,ze w Marchewce można zarobić więcej..

Akej
@Mikka 20.01.2018 13:52

Osoby na starcie mają 2000 na rękę, ale szczerze nie polecam tej pracy, atmosfera jest okropna, a jak nie liżesz (usunięte przez administratora) szefowi, to długo tam nie popracujesz

Pati
@Akej 14.03.2018 19:06

Zarobki są w porządku , można spokojnie ok 3000 zł zarabiać , jeśli ktoś akceptuje inwigilację jak i również mobbing to idealna praca dla niego .

Fabryka Okularów Sp. z o.o.
pracodawca
@Pati 20.03.2018 21:47

PATI, Bardzo dziękujemy za Twoją opinię. Jednocześnie jesteśmy zaniepokojeni gorzkimi słowami i zarzutami obok których nie możemy przejść obojętnie, a tym bardziej być wobec takich zarzutów obojętnym. Doskonale zdajemy sobie sprawę z tego, że równoważna do satysfakcji naszych klientów jest satysfakcja pracowników, dlatego staramy się stwarzać stabilne i atrakcyjne warunki zatrudnienia. Inwigilacja i mobbing są bardzo poważnymi zarzutami, które są absolutnie niedopuszczalne w miejscu zatrudnienia. Nie o wszystkich sprawach możemy rozmawiać tu na forum, a przy tak poważnych zarzutach bardzo łatwo o pomówienie dlatego zanim wyciągniemy konsekwencje chcemy dokładnie zbadać i wyjaśnić całą sytuację. W tym celu uprzejmie prosimy o dokładny opis, tego co się wydarzyło w mailu i przesłanie do nas pod adres biuro@doktormarchewka.com Pozdrawiamy, Dział HR

Akej
@Fabryka Okularów Sp. z o.o. 21.03.2018 15:22

Zwróćcie uwagę na to , kogo regionalni zatrudniają na stanowisku kierownika salonu zwłaszcza w woj. mazowieckim

Fabryka Okularów Sp. z o.o.
pracodawca
@Akej 22.03.2018 18:22

AKEJ, Przyjrzymy się sprawie. Pozdrawiamy, Dział HR

To jaA
@Fabryka Okularów Sp. z o.o. 22.03.2018 22:57

Proszę również sprawdzić jak p. (usunięte przez administratora) odnosi się do swoich podwładnych. Pozdrawiam

Fabryka Okularów Sp. z o.o.
pracodawca
@To jaA 26.03.2018 15:46

Dzień dobry, Dziękujemy za informację. Postaramy się zwrócić uwagę na kwestię, o której Pan/-i pisze. Pozdrawiamy, Dział HR

Fabryka Okularów Sp. z o.o.
pracodawca
@Fabryka Okularów Sp. z o.o. 26.03.2018 15:58

Przypominamy, że o wszystkie niepokojące kwestie możecie zgłaszać Państwo na maila: biuro@doktormarchewka.com. Pozdrawiamy, Dział HR

Ivess
@Fabryka Okularów Sp. z o.o. 26.03.2018 16:04

No to akurat nie jest prawdą

Ivess
@Mikka 20.01.2018 13:52

Że nowi mają (usunięte przez administratora)na rękę i atmosfera pozostawia wiele do życzenia

J.
@Akej 22.03.2018 18:22

@Akej dokładnie, też mam nieprzyjemne doświadczenia jeśli chodzi o kierownika salonu, jego "profesjonalizm" i podejście do podwładnych. Poziom osoby zatrudnionej na takim stanowisku daleko odbiega od tego czego takie stanowisko by wymagało.

Fabryka Okularów Sp. z o.o.
pracodawca
@J. 12.07.2018 13:37

Dzień dobry, To o czym Państwo piszecie jest dla nas ważną informacją. Dbamy o to, żeby w naszych salonach panowały pozytywne relacje, na tym mocno nam zależy. Jednak w przypadku jakichkolwiek problemów, prosimy aby nas o nich informować. Przesyłam Państwu tymczasowy e - mail, na który możecie pisać: biuro@doktormarchewka.com Pozdrawiamy, Dział HR

Trele morele
@Mikka 20.01.2018 13:52

Haha osoby na start nie będąc dotykiem mają 1700 zl A pierdzielenie o premii to jakaś abstrakcja. Droga Pani kierownik proszę podać ile razy ten nierealny Target wyrobilas????

Fabryka Okularów Sp. z o.o.
pracodawca
@Trele morele 10.10.2018 20:29

Trele Morele, Masz na myśli optyka? Nie będziemy roztrząsać na forum kwestii wynagrodzeń Pracowników. Jeżeli jesteś naszym Pracownikiem i masz dodatkowe uwagi, zachęcamy do kontaktu i szczerej rozmowy. Co do premii i targetów - są one możliwe do zrealizowania. Pozdrawiamy, Dział HR

PanIgor
@Fabryka Okularów Sp. z o.o. 22.03.2018 22:57

Przyjrzeliście się????? Co dalej ??????

Fabryka Okularów Sp. z o.o.
pracodawca
@PanIgor 20.11.2018 20:02

PANIGOR, Staramy się reagować, jeśli pojawiają się trudności i problemy. Jeśli masz dodatkowe uwagi to ww. tematy, zachecamy do przesłania maila na adres: uwagi@doktormarchewka.com Pozdrawiamy, Dział HR

Okularnik

Ludzie! Piszecie o złym kierowniku, atmosferze, ale przecież to kwestia miejsca w którym pracujecie. Ja pracuje w tej firmie ponad 3 lata, mamy zgrany zespół, kierownika, który zawsze idzie na rękę, ustalamy działania, grafiki zawsze razem. Jeśli jestes z zawodu optykiem, masz doświadczenie to licz na dobra pensje. To prawda, ze jest gonitwa za klientem, zrobionym targetem ale czego sie spodziewaliście? To jest wielka sieć, która staje sie dużym korpo. Podsumowujac: jeśli trafisz na fajna zgrana ekipę, masz wiedzę i jestes gotowy do działania na pewno będziesz zadowolony. To nie jest miejsce gdzie usiądziesz i pijesz kawę pół dnia czekając na klienta, mnie osobiście zanudziłby taki tryb pracy, wiec mi firma pasuje:)

Juliett

Nie polecam. W skrócie - pracownik jest nikim, liczy się tylko walka o klienta. Musi być caly czas więcej. Premia? Zapomnij. Nawet jak wyrobisz target to podniosą go za moment tak że będzie już nie do wyrobienia. Kierownik salonu z przypadku, z ulicy, bez pojęcia o zarządzaniu ludźmi. Grafik zmienny bardziej niż pogoda - co dzień to inny. Nawet po powrocie z chorobowego jak cieszysz się na wolny weekend - surprise, nie będziesz go mieć bo oczywiście grafik się zmienił. Jak masz rodzinę, szanujesz swój czas i znasz swoją wartość to nie polecam tego miejsca

Fabryka Okularów Sp. z o.o.
pracodawca
@Juliett 21.10.2018 16:27

Juliett, Bardzo zmartwiło nas to, o czym piszesz. Pracownicy są dla nas bardzo ważni i chcielibyśmy, żeby byli zadowoleni oraz docenieni. W kwestii Kierownika - niestety nie wiemy, o którym salonie i mieście piszesz, jeśli chciałabyś podzielić się swoją opinią na jego temat, zachęcamy do kontaktu z Centrala firmy i naszym Działem. Wszelkie problemy powinny być rozwiązywane na bieżąco. Niestety jeśli piszecie Państwo zupełnie anonimowo na forum, my posiadamy wówczas wybiórcze informacje. Dlatego też ciężko zareagować nie wiedząc jakiego miasta i salonu problem dotyczy. Pozdrawiamy, Dział HR

ANka
@Fabryka Okularów Sp. z o.o. 21.10.2018 21:51

No czasami to po powrocie ze zwolnienia czeka na ciebie wypowiedzenie... Mimo, że kierownik regionu pytany meilowo czy masz gdzie wracac pisze ci, ze nadal pracujesz...

Fabryka Okularów Sp. z o.o.
pracodawca
@ANka 22.10.2018 21:26

Anka, Czy powodem Twojego zwolnienia było na pewno zwolnienie chorobowe na którym przebywałaś? Czy otrzymałaś taką informację wprost? Z tego co sama piszesz, Kierownik poinformował, że nadal pracujesz. Nie chcielibyśmy wysuwać niesprawiedliwych wniosków ani wobec Ciebie, ani wobec Kierownika Regionalnego - myślę, że ta kwestia jest to szerszego omówienia. Jednak forum z pewnością nie jest miejscem, gdzie możemy porozmawiać na spokojnie, ponieważ - nie wiemy, o którym rejonie i Kierowniku rozmawiamy, nie poznaliśmy także wersji obydwu stron. Jeżeli chciałabyś podzielić się z nami szczegółami tej sytuacji, zachęcam Cię do kontaktu z Działem HR naszej firmy. Pozdrawiamy, Dział HR

Amy
@Fabryka Okularów Sp. z o.o. 21.10.2018 21:51

Witam, z czego wynikaja szerzace sie nieprzychylne opinie o Panstwa firmie. Mam wielotelnie doswiadczenie w branzy i chcialabym zlozyc aplikacje. Koncepcja powstania firmy jest bardzo dobra ale nie ukrywam ze obawiam sie jak osoby ponizej pisza (te same glosy na dany temat) zwolnienia bez przyczyny,nierealnych planow do wykonania czy braku pensji na czas.

Juliett
@ANka 22.10.2018 21:26

Już samo to że po powrocie z chorobowego zmienia się grafik pracownika (już nie mówię że na jego niekorzyść bo to wiadomo - kierownik salonu robi co chce i zmienia grafik co drugi dzień pod siebie) jest sprzeczne z prawem pracy...

Fabryka Okularów Sp. z o.o.
pracodawca
@Juliett 23.10.2018 11:23

Juliett, takie sytuacje budzą nasz niepokój. Zachęcam Cię do kontaktu z Centralą firmy. Na forum, jak już pisaliśmy wcześniej nie wszystkie kwestie możemy poruszyć. Nie chcemy jednak wobec takich problemów pozostawać obojętnymi. Masz racje, że takie sytuacje są niedopuszczalne. Pozdrawiamy, Dział HR

Fabryka Okularów Sp. z o.o.
pracodawca
@Amy 23.10.2018 10:00

Witamy. Staramy się odpowiadać na wszystkie komentarze,które się pojawiają, nawet te nieprzychylne. Rozumiemy,że każdy ma prawo do własnej opinii i wypowiedzenia się. Jeśli problem,który zostaje tutaj opisany jest złożony, sugerujemy, żeby skontaktować się z nami, czyli działem HR. Nie zawsze otrzymujemy informację zwrotną poza forum, co znacznie ogranicza nasze możliwości działania,jednak staramy się reagować na bieżąco. Z naszej strony wiemy i zapewniamy, że firma daje wiele możliwości rozwoju, jednak aby się o tym przekonać, zachęcamy aby przesłała Pani do nas swoje CV na adres: kariera@doktormarchewka.com (proszę do dokumentów dołączyć klauzulę dotyczącą przetwarzania danych osobowych). Pozdrawiamy, Dział HR

Nikt
@Fabryka Okularów Sp. z o.o. 21.10.2018 21:51

Niestety prawda. Szkoda że tak pięknie piszecie a na wszystko przymykacie oko. Kierownicy salonów robią co chcą. Grafiki zmieniają się non stop nigdy nie wiesz z kim pracujesz. Już nie wspomnę o tym że doradca pracuje non stop w weekendy i po południa bo kadra kierownicza tylko pierwsze zmiany. Nie udawajcie niedoinformowanych!!!!!!!!

ANka
@Fabryka Okularów Sp. z o.o. 23.10.2018 09:05

Kierownik jako przyczynę podał ustnie powód, że salon odnotował spadki w sprzedaży. Tylko,że spadki nastapiły w czasie kiedy byłam na zwolnieniu chorobowym. Zasłaniał się tym, że musi kogoś zwolnić bo taka jest decyzja Pani Prezes. Niedorzeczne jest to, że wina za obijanie się innych spadłana mnie,,,,,

Fabryka Okularów Sp. z o.o.
pracodawca
@ANka 24.10.2018 15:11

Dzień dobry, Chcielibyśmy dokładniej przyjrzeć się sprawie i poznać dokładnie tę sytuację z Pani perspektywy. Musielibyśmy rowniez wiedzieć o jakie miasto i salon chodzi. Prosze o przesłanie maila na adres: uwagi@doktormarchewka.com Pozdrawiamy, Dział HR

niezapominajka

Nie polecam!!!!!!! Jedna z najgorszych firm z którymi miałam okazje współpracować. Brak szkoleń, oszczędność na wszystkim, wynagrodzenie z opóźnieniem Nie Nie i jeszcze raz Nie.....

Fabryka Okularów Sp. z o.o.
pracodawca
@niezapominajka 16.10.2018 16:36

Niezapominajka, Bardzo nam przykro, że piszesz tak krytycznie o naszej firmie. Nie ze wszystkimi uwagami zgadzamy się. Zdajemy sobie jednak sprawę, że mamy obszary do rozwoju. Jesteśmy młodą firmą, prężnie rozwijająca się. Wszelkie uwagi zawsze są przykre, jednak bardzo często są pierwszym krokiem ku zmianom na lepsze. Pozdrawiamy, Dział HR

A ja dziękuje
@Fabryka Okularów Sp. z o.o. 17.10.2018 22:21

Fabryko Okularów :) bardzo dziękuję, że mnie nie zatrudniliście :) pozdrawiam gorąco !!!

Ania

A czy to prawda ze zdarza sie ze nie placa na czas?

Fabryka Okularów Sp. z o.o.
pracodawca
@Ania 11.10.2018 21:32

Pani Aniu, Bardzo zależy nam na tym, aby wynagrodzenia Pracowników wpływały na czas.

Grzegorz

Czy macie jakieś socjalne dodatki? Warto starać się o pracę?

Fabryka Okularów Sp. z o.o.
pracodawca
@Grzegorz 13.07.2018 10:40

Panie Grzegorzu, Zachęcamy do przesłania swojego CV na adres: kariera@doktormarchewka.com, wówczas będziemy mieli możliwość weryfikacji Pana dokumentów aplikacyjnych i ewentualnego poruszenia ww. tematów podczas rozmowy kwalifikacyjnej. Pozdrawiamy, Dział HR

Magda
@Fabryka Okularów Sp. z o.o. 13.07.2018 13:58

Dlaczego po prostu nie napiszecie, że poza tą śmieszna szkołą nie ma żadnych „dodatków”? Wg mnie w szkole powinni pracować doświadczeni profesorowie i doktorzy a nie tak młodzi ludzie którzy sami jeszcze niewiele potrafią. Fabryka powinna im dofinansować studia

Fabryka Okularów Sp. z o.o.
pracodawca
@Magda 16.08.2018 10:09

Magda, Pisząc, że nie ma żadnych dodatków napisalibysmy nieprawdę. Forum nie jest miejscem, żeby omawiać warunki współpracy, służy temu rozmowa kwalifikacyjna. Co do Szkoły - wielu pracowników chce się w niej kształcić, więc nie wydaje się nam, żeby była śmieszna. Ale za cenne uwagi oczywiście dziękujemy. Pozdrawiamy, Dział HR

Administrator

Atmosfera w miejscu pracy odgrywa bardzo istotną rolę. Czy tak samo jest w Fabryka Okularów Sp. z o.o.? Podzielcie się swoimi wrażeniami, wyrażając swoją opinię na ten temat!

wrona-kasia

Jeszcze się taki nie urodził któremu by dogodził ... :) Kiedy aplikowałam do poprzedniej pracy "sieciówki" naczytałam się mnóstwo negatywnych opinii tak jak tutaj)...i cóż przepracowałam tam 3lata i gdyby nie przeprowadzka pracowałabym do dzisiaj (miałam umowę na stałe i stanowisko kierownicze)...a miało być tak źle i okropnie ;) pozdrawiam wszystkich, którym nie da się dogodzić

Edyta
@wrona-kasia 06.02.2018 17:05

Nawet największy zapał do pracy nie pomoże jeśli pracodawca nie szanuje pracowników, a koledzy i koleżanki robią wszystko, aby Ci zaszkodzić.

Fabryka Okularów Sp. z o.o.
pracodawca
@Edyta 20.04.2018 23:37

Edyta, Mamy nadzieję, że nie piszesz o naszej firmie? Jeśli o naszej, chcielibyśmy poznać szczegóły. Pozdrawiamy, Dział HR

Gudzia
@Fabryka Okularów Sp. z o.o. 21.04.2018 18:06

Dzień Dobry, Czy forma zatrudnienia w Państwa firmie na stanowisku Doradcy Klienta to umowa o pracę? W ogłoszeniu nie ma o tym informacji:)

Fabryka Okularów Sp. z o.o.
pracodawca
@Gudzia 25.04.2018 19:41

Dzień dobry, To w zależności jak ustalicie Państwo w trakcie rozmowy kwalifikacyjnej z Kierownikiem Regionalnym. Pozdrawiamy, Dział HR

Karolina

@Anonim, oczywiście masz rację, każdy użytkownik na tym forum ma prawo do wypowiedzenia swojego zdania. Musi ono jednak, w sposób najbardziej możliwie merytoryczny, dotyczyć kwestii związanych z Fabryka Okularów jako pracodawcy. W przypadku, w którym zauważyłeś brak dodanych przez Ciebie opinii, to znaczy, że decyzją administratora tego forum zostały zarchiwizowane, ponieważ łamały zasady regulaminu, który użytkownicy zobowiązują się przestrzegać w momencie zamieszczenia wpisów w tym wątku. W tym miejscu nie mogą znajdować się posty, które są m.in. wulgarne, obraźliwe, łamią prawo, naruszają czyjeś dobre imię itp. Zachęcam Cię do wnikliwego prześledzenia treści pozostałych zasad regulaminu forum https://www.gowork.pl/regulamin

BettyMegami

Witam, widzę jedynie oferty czysto sprzedażowe, czy szukają również państwo techników na laboratorium? W szczególności Łódź, Warszawa lub Lublin. Niekoniecznie od zaraz.

Fabryka Okularów Sp. z o.o.
pracodawca
@BettyMegami 12.04.2018 11:34

Witamy, Prosimy o przesłanie swojego CV na adres: kariera@doktormarchewka.com. W CV prosimy o dodanie następujących klauzul: "Wyrażam zgodę na przetwarzanie danych osobowych zawartych w dostarczonych dokumentach aplikacyjnych przez Fabryka Okularów sp. z o.o. ul Marynarska 15, 02- 674 Warszawa, w tym wizerunku, dla celów związanych z uczestnictwem w procesie rekrutacyjnym. Przyjmuję do wiadomości, że powyższa zgoda może być w każdej chwili cofnięta." "Wyrażam zgodę na przetwarzanie danych osobowych zawartych w dostarczonych dokumentach aplikacyjnych przez Fabryka Okularów sp. z o.o. ul. Marynarska 15, 02 - 674 Warszawa, w tym wizerunku dla celów związanych z uczestnictwem w przyszłych procesach rekrutacyjnych. Przyjmuję do wiadomości, że powyższa zgoda może być w każdej chwili cofnięta." Zachęcamy do aplikowania. Pozdrawiamy, Dział HR

Piotr
@Fabryka Okularów Sp. z o.o. 12.04.2018 13:48

Beata czy musisz być ciągle taką pierdołą... naprawdę nie możesz się ogarnąć do prostych rzeczy? Po co każesz pisać dwa razy tą samą zgodę?

Fabryka Okularów Sp. z o.o.
pracodawca
@Piotr 12.04.2018 16:13

Piotr, Polecam uważne przeczytanie tego, co zostało zamieszczone. Wstawione przez nas zgody różnią się. Pierwsza z nich dotyczy aktualnych procesów rekrutacyjnych, np. Ogłoszenia na Go Work, na które możesz aplikować. Natomiast kolejna przyszłych procesów rekrutacyjnych, do których będziemy mogli Cię zaprosić, jeśli wyrazisz taka chęć. Pozdrawiamy, Dział HR

Traktorka

Nie polecam. Firma ma bardzo nieprofesjonalne zagrania!!! Brak klasy.

Daisy

Nie polecam pracy w centrali. Towarzystwo wzajemnej adoracji. Trudno o dobre relacje jeśli jesteś z zewnątrz.

Ciekawa
@Daisy 09.01.2018 19:43

Skąd wiesz? Pracowałaś w centrali?

EliMat
@Daisy 09.01.2018 19:43

Popieram. Trudno się dopasować jeśli ktoś ma własne zdanie i pomysły inne niż góra.

Fabryka Okularów Sp. z o.o.
pracodawca
@EliMat 14.03.2018 17:38

Elimat, W Centrali wykorzystywane są wszystkie dobre pomysły zgłaszane przez Pracowników, własne zdanie oraz konstruktywna krytyka również są mile widziane. Pozdrawiamy, Dział HR

Anonim
@Fabryka Okularów Sp. z o.o. 14.03.2018 21:44

Raczej nie, każda decyzja wychodzi od (usunięte przez administratora) a pracownik nie ma nic do powiedzenia. Wszystkie pomysły wynikające z wiedzy i doświadczenia są tłamszone.

Mateusz

Czy w firmie istnieje dział marketingu? Może planowane jest stworzenie takiego działu i będziecie potrzebować ludzi?

Fabryka Okularów Sp. z o.o.
pracodawca
@Mateusz 02.03.2018 13:41

Witamy, Tak, w firmie istnieje Dział Marketingu. Prosimy o przesłanie CV na adres: kariera@doktormarchewka.com Pozdrawiamy, Dział HR

Julia
@Fabryka Okularów Sp. z o.o. 04.03.2018 08:33

Jeśli prowadzą Państwo rekrutację to ja też chętnie skorzystam. Czy mogę prosić o link do ogłoszenia lub informację kogo Państwo aktualnie szukają? Wolałabym się upewnić, że mam odpowiednie kwalifikacje :)

Fabryka Okularów Sp. z o.o.
pracodawca
@Julia 05.03.2018 23:20

Aktualnie prowadzimy rekrutację na stanowisko Grafika komputerowego/ Ilustratora. Pozdrawiamy, Dział HR

Anonimowa

Pracowałam w firmie niedługo po tym jak pojawiły się pierwsze salony. Dużo się nauczyłam i w pozytywnym i w negatywnym znaczeniu. Fajna atmosfera w pracy i okazywane pracownikom zaufanie to dla mnie podstawa. Tego brakowalo.(usunięte przez administratora) Nie jestem celebrytką żebym mogła dobrze się czuć pod ostrzałem kamer.

Timon
@Anonimowa 05.02.2018 19:55

Kamery to podstawa :) Im więcej tym lepiej. Jak inaczej pracodawca może zapobiegać nadużyciom (kradzieże, leniwy lub spóźniający się pracownik)? Ufaj i kontroluj ;)

Niestety

Przerpracowałem w Fabryce Okularów kilka miesięcy. to praca w niezdrowej atmosferze. Brak zaufania i szacunku dla pracowników ze strony kadry kierowniczej. Nie wiesz kiedy zmienia się zakres obowiązków. Przykro mi, bo liczyłem na owocną współpracę.

UWAGA!

(usunięte przez administratora)

Karolina

@Karolina, co najbardziej podoba Ci się w pracy w Fabryka Okularów Sp. z o.o.? Na jakim stanowisku pracujesz? Jakie warunki zatrudnienia zostały Ci przedstawione na rozmowie kwalifikacyjnej?

Karolina
@Karolina 22.12.2017 20:34

Najbardziej podoba mi się pozytywna atmosfera w salonie. Pracuje na stanowisku Doradcy Klienta, ale zaczynałam jako Asystent Sprzedaży. Powiem tak jak będziesz dobrze pracować, to szybko zostaniesz doceniona. :) Pozdrawiam!

Paweł
@Karolina 27.12.2017 08:58

No raczej nie.

Misia
@Paweł 09.01.2018 19:44

Bywa, ze nie pracodawca cie nie chce ... szukaj innego a nie marudz, widac zal ci ze nie zostales albo ze cie wyrzucili, widzialam kilka chceci powrotu i nie zawsze mozna wrocic

Paweł
@Misia 20.01.2018 14:01

Misia....Nie masz pojęcia kim jestem, więc zatrzymaj tego typu komentarze dla siebie. Obrażanie ludzi nie wnosi nic do dyskusji. Skup się na merytorycznych opiniach. Ja pracowałem w salonie. Odszedłem z własnej woli. Nie mam zamiaru wracać. Pracy nie polecam. Tyle.

Misia
@Paweł 20.01.2018 23:18

Tak. Odszedłeś z własnej woli i ciagle piszesz na garach jak tu zle . Zaden Pawel w salonie nie pracował ,

PannaNikt
@Misia 21.01.2018 06:11

Za to Misia pracuje niejedna :) Wszystkie są niegrzeczne i pyskate. Przecież nikt o zdrowych zmysłach nie posługuje się tutaj prawdziwymi danymi. Zastanów się zanim znowu napiszesz coś niemądrego :) A pracę polecam osobom stawiającym pierwsze kroki w branży. Można dużo się nauczyć.

Zostaw opinię o Fabryka Okularów Sp. z o.o. - Warszawa

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fabryka Okularów Sp. z o.o.