Fabryka Okularów Sp. z o.o.
2 153 6 1

Opinie o Fabryka Okularów Sp. z o.o.

Grzegorz

Czy macie jakieś socjalne dodatki? Warto starać się o pracę?

Magda
@Fabryka Okularów Sp. z o.o. 13.07.2018 13:58

Dlaczego po prostu nie napiszecie, że poza tą śmieszna szkołą nie ma żadnych „dodatków”? Wg mnie w szkole powinni pracować doświadczeni profesorowie i doktorzy a nie tak młodzi ludzie którzy sami jeszcze niewiele potrafią. Fabryka powinna im dofinansować studia

wrona-kasia

Jeszcze się taki nie urodził któremu by dogodził ... :) Kiedy aplikowałam do poprzedniej pracy "sieciówki" naczytałam się mnóstwo negatywnych opinii tak jak tutaj)...i cóż przepracowałam tam 3lata i gdyby nie przeprowadzka pracowałabym do dzisiaj (miałam umowę na stałe i stanowisko kierownicze)...a miało być tak źle i okropnie ;) pozdrawiam wszystkich, którym nie da się dogodzić

Inez
@Edyta 20.04.2018 23:37

@Edyta ja pracuję też w sieciowe i znam to z własnej autopsji jak koleżanki z pracy mogą uprzykrzyć ci pracę i to bardzo mocno

zlotka

Szału nie ma. W moim przypadku na salonie nie było żadnych szkoleń dla nowych pracowników(usunięte przez administratora) Cieszę się że już tam nie pracuje.

nina-ninas

piszecie, że zarobki ok, adekwatne itp... ale mnie interesują konkrety: pracuję w jednej z sieciówek, jestem optykiem i "sprzedawcą" z wieloletnim stażem i zarabiam 2000 na rękę; czy u dra Marchewki zarobię więcej? interesuje mnie pensja pracownika z porównywalnym wykształceniem i doświadczeniem

Fabryka Okularów Sp. z o.o.
pracodawca
@J. 12.07.2018 13:37

Dzień dobry, To o czym Państwo piszecie jest dla nas ważną informacją. Dbamy o to, żeby w naszych salonach panowały pozytywne relacje, na tym mocno nam zależy. Jednak w przypadku jakichkolwiek problemów, prosimy aby nas o nich informować. Przesyłam Państwu tymczasowy e - mail, na który możecie pisać: biuro@doktormarchewka.com Pozdrawiamy, Dział HR

Administrator

Atmosfera w miejscu pracy odgrywa bardzo istotną rolę. Czy tak samo jest w Fabryka Okularów Sp. z o.o.? Podzielcie się swoimi wrażeniami, wyrażając swoją opinię na ten temat!

Karolina

@Anonim, oczywiście masz rację, każdy użytkownik na tym forum ma prawo do wypowiedzenia swojego zdania. Musi ono jednak, w sposób najbardziej możliwie merytoryczny, dotyczyć kwestii związanych z Fabryka Okularów jako pracodawcy. W przypadku, w którym zauważyłeś brak dodanych przez Ciebie opinii, to znaczy, że decyzją administratora tego forum zostały zarchiwizowane, ponieważ łamały zasady regulaminu, który użytkownicy zobowiązują się przestrzegać w momencie zamieszczenia wpisów w tym wątku. W tym miejscu nie mogą znajdować się posty, które są m.in. wulgarne, obraźliwe, łamią prawo, naruszają czyjeś dobre imię itp. Zachęcam Cię do wnikliwego prześledzenia treści pozostałych zasad regulaminu forum https://www.gowork.pl/regulamin

BettyMegami

Witam, widzę jedynie oferty czysto sprzedażowe, czy szukają również państwo techników na laboratorium? W szczególności Łódź, Warszawa lub Lublin. Niekoniecznie od zaraz.

Fabryka Okularów Sp. z o.o.
pracodawca
@Piotr 12.04.2018 16:13

Piotr, Polecam uważne przeczytanie tego, co zostało zamieszczone. Wstawione przez nas zgody różnią się. Pierwsza z nich dotyczy aktualnych procesów rekrutacyjnych, np. Ogłoszenia na Go Work, na które możesz aplikować. Natomiast kolejna przyszłych procesów rekrutacyjnych, do których będziemy mogli Cię zaprosić, jeśli wyrazisz taka chęć. Pozdrawiamy, Dział HR

Traktorka

Nie polecam. Firma ma bardzo nieprofesjonalne zagrania!!! Brak klasy.

Milik

Chciałem sie zatrudnić u nich ale nie widziałem nigdzie nowych ofert pracy. Może ktoś wie o nowych rekrutacjach w Warszawie?

Anonim
@Fabryka Okularów Sp. z o.o. 16.03.2018 11:57

Fabryka okularów skoro każdy ma prawo do wypowiedzenia własnego zdania, to dlaczego moje odpowiedzi są non stop usuwane?

Daisy

Nie polecam pracy w centrali. Towarzystwo wzajemnej adoracji. Trudno o dobre relacje jeśli jesteś z zewnątrz.

Fabryka Okularów Sp. z o.o.
pracodawca
@EliMat 14.03.2018 17:38

Elimat, W Centrali wykorzystywane są wszystkie dobre pomysły zgłaszane przez Pracowników, własne zdanie oraz konstruktywna krytyka również są mile widziane. Pozdrawiamy, Dział HR

Mateusz

Czy w firmie istnieje dział marketingu? Może planowane jest stworzenie takiego działu i będziecie potrzebować ludzi?

Fabryka Okularów Sp. z o.o.
pracodawca
@Julia 05.03.2018 23:20

Aktualnie prowadzimy rekrutację na stanowisko Grafika komputerowego/ Ilustratora. Pozdrawiamy, Dział HR

Anonimowa

Pracowałam w firmie niedługo po tym jak pojawiły się pierwsze salony. Dużo się nauczyłam i w pozytywnym i w negatywnym znaczeniu. Fajna atmosfera w pracy i okazywane pracownikom zaufanie to dla mnie podstawa. Tego brakowalo.(usunięte przez administratora) Nie jestem celebrytką żebym mogła dobrze się czuć pod ostrzałem kamer.

Timon
@Anonimowa 05.02.2018 19:55

Kamery to podstawa :) Im więcej tym lepiej. Jak inaczej pracodawca może zapobiegać nadużyciom (kradzieże, leniwy lub spóźniający się pracownik)? Ufaj i kontroluj ;)

Niestety

Przerpracowałem w Fabryce Okularów kilka miesięcy. to praca w niezdrowej atmosferze. Brak zaufania i szacunku dla pracowników ze strony kadry kierowniczej. Nie wiesz kiedy zmienia się zakres obowiązków. Przykro mi, bo liczyłem na owocną współpracę.

UWAGA!

(usunięte przez administratora)

Karolina

@Karolina, co najbardziej podoba Ci się w pracy w Fabryka Okularów Sp. z o.o.? Na jakim stanowisku pracujesz? Jakie warunki zatrudnienia zostały Ci przedstawione na rozmowie kwalifikacyjnej?

PannaNikt
@Misia 21.01.2018 06:11

Za to Misia pracuje niejedna :) Wszystkie są niegrzeczne i pyskate. Przecież nikt o zdrowych zmysłach nie posługuje się tutaj prawdziwymi danymi. Zastanów się zanim znowu napiszesz coś niemądrego :) A pracę polecam osobom stawiającym pierwsze kroki w branży. Można dużo się nauczyć.

Ania 49

Witam serdecznie jestem zainteresowana tą pracą mam 27 lat stażu pracy w innej branży również z klientami lubię pracę z ludźmi i chętnie się uczę. czy jest szansa zatrudnienia takiego pracownika mającego taki staż pracy z wiekiem 49 lat? bo z tego co widzę to każdy chce młodego ale żeby miał co najmniej 10 lat stazu pracy. pozdrawiam Ania

Fabryka Okularów Sp. z o.o.
pracodawca
@Ania 49 27.01.2018 09:54

Dzień dobry, Zachęcamy do przesłania dokumentów aplikacyjnych na adres: kariera@doktormarchewka.com. Pozdrawiamy serdecznie, Dział HR

Oko

Jeżeli masz wybór to nie aplikować lepiej poszukać czegoś innego. Ostrzeżeniem może być to, że mają aż tyle ogłoszeń. Nie bez przyczyny.

Karola
@A szkoda 15.01.2018 20:46

Ja mam zamiar składać CV na Doradcę Klienta. To, że szukają nowych osób do pracy, z pewnością może być związane z tym, że otwierają nowe salony, a więc prężnie rozwijają się.

Były pracownik

Pracowałem w firmie kilka miesięcy. Na początku same zalety, młodzi ludzie, świetna atmosfera, niezłe zarobki, ciągłe wyzwania. Potem coraz gorzej. Wyzysk, praca po godzinach bez dodatkowego wynagrodzenia, upokarzające traktowanie podwładnych, ciągła inwigilacja, wytykanie najmniejszych błędów, fochy przełożonej, donosicielstwo, szukanie "haków" na kolegów. Może teraz jest inaczej, może zmieniła się kadra zarządzająca, ale kilka lat temu (kiedy firma stawiała pierwsze kroki na rynku) poleciłbym pracę tam tylko wrogowi. Uprzedzam - nie zostałem zwolniony, nic nie ukradłem, nie pracuję dla konkurencji, nie jestem leniem - więc wszelkie tego rodzaju przytyki proszę zachować dla siebie.

Akej
@Były pracownik 03.10.2017 16:13

Niestety nic się nie zmieniło, atmosfera jest okropna dalej

Karolina

@Karolina, dobra atmosfera w pracy jest jednym z ważniejszych czynników wpływających na jakość pracy i wydajność pracownika. Widać, że Fabryka Okularów Sp. z o.o. Ci taką atmosferę zapewnia. W jakim czasie można awansować w tej firmie? Czy awansować można wraz ze stażem czy tylko dzięki wynikom i zaangażowaniu w wykonywane obowiązki?

Karolina
@Karolina 30.12.2017 19:40

Można awansować po pewnym czasie ale przede wszystkim liczy się zaangażowanie i chęci do pracy. :)

Ciocia klocia

Zawsze można znaleźć jakiś problem w firmie. Wszystko jest w normie, ja osobiście jestem zadowolony z pracy i zupełnie nie rozumiem dlaczego tak niektórzy piszą? Może wylecieli z firmy albo są na cenzurowanym? A może konkurencja ich inspiruje do pisania?

Paweł
@Ciocia klocia 13.09.2017 10:31

A może są rozczarowani.

Boguszynski.slawek@onet.pl

Zlozylem cv o prace w Stargardzie bo bylo ogloszenie kieroenik salonu zadzwonil do mnie ze mam wyslac cv regionalnej wyslalem od tamtej pory cisza dzwonilem do salonu w Stargardzie z pytaniem co z moia sprawa Pani dwa razy mi nie oddzwonila gratuluje pracownikow iposzanowania ludzi opinia idzie a ja w zakladzie optycznym pracowalem ,10 lat jako doradca klients Jozek b

Fabryka Okularów Sp. z o.o.
pracodawca
@Boguszynski.slawek@onet.pl 05.01.2018 16:42

Dzień dobry, Bardzo dziękujemy za informację. Skontaktujemy się z Kierownikiem Regionalnym w celu wyjaśnienia tej sprawy. Pozdrawiamy serdecznie, Dział HR

Cyrk

NIE NIE NIE! Duża rotacja pracowników o czymś świadczy, prawda? :)

Cyrk

Bardzo duże rotacje pracowników o czymś świadczą :)

Pracownik

Bardzo zaskakują mnie niektóre wypowiedzi atakujące firmę oraz jej pracowników. W niektórych wypowiedziach odrazu można wyczuć, ze konkurencja nie śpi. Doktor marchewka posiada ponad 70 salonów optycznych. W każdym z tych salonów znajdują się wyksztalceni optycy, optometrysci jak i osoby uczące się tego zawodu. Wiele osób krytykuje firmę wmawiając innym, ze ludzie brani są z „łapanki”Bzdura! Jeżeli ktoś nie ma doświadczenia to może podjąć naukę... takie osoby maja pełne wsparcie ze strony firmy. Jeśli chodzi o wynagrodzenie to uważam, ze jest adekwatne do osiąganych wyników sprzedaży...i uwierzcie, wcale nie jest najgorsze w branży optycznej ????. Firma umożliwia pracownikom rozwoj, osoby młode mogą wykazać się i sprawdzić na wielu poziomach. Od sprzedaży po marketing. Salony optyczne Doktor Marchewka maja pewnego rodzaju misję...aby uświadamiać ludzi i pomagać im. Okulary maja być dostępne dla każdego!

Śmieszka
@Derro 16.12.2017 02:26

To zależy od punktu widzenia. I zasadniczo definicja pracy jest taka, że robisz to czego wymaga pracodawca. :D

Karolina

A ja jestem zadowolona. Już ponad dwa lata pracuję i nie narzekam! Pozdrawiam.

Karolina

@Olaf, jeżeli zauważyłeś brak jakichś opinii, to dlatego, że zostały usunięte przez administratora tego forum ze względu na to, że łamały postanowienia regulaminu. Wpisy dodawane przez użytkowników nie mogą zawierać wulgaryzmów, nie mogą być obraźliwe. Powinny natomiast w jak najbardziej rzetelny sposób opisywać firmy jako pracodawców.

Marta

Nie polecam. Niskie zarobki. Wysokie oczekiwania.

Zainteresowana
@Marta 17.11.2017 00:01

A gdzie pracowałaś?

Zadowolona

Ja pracuję od roku i na początku było ciężko. Miałam duże wsparcie w kierowniku salonu i teraz czuję, że jestem doceniana. Wszystko zależy od podejścia i chęci nauki. POZDRAWIAM!

Olaf

Dlaczego usuwane są merytoryczne komentarze? Rzetelna krytyka to nic złego. 70 salonów to nie to samo co obiecywanych w ciągu dwóch lat od powstania firmy 200. Praca za godziwe pieniądze to nic złego. Dlaczego pracownicy nie mogą zarabiać dobrze? Po co chwalić się, że zarobki nie są najniższe w branży? Skupmy się na faktach nie misji firmy.

anonim

(usunięte przez administratora)

Anna

Alicja O czym piszesz? Nie wiadomo o co chodzi w Twojej wypowiedzi...

Zostaw opinię o Fabryka Okularów Sp. z o.o. - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fabryka Okularów Sp. z o.o.