Opinie o Fabryka Okularów Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fabryka Okularów Sp. z o.o.

nina-ninas

piszecie, że zarobki ok, adekwatne itp... ale mnie interesują konkrety: pracuję w jednej z sieciówek, jestem optykiem i "sprzedawcą" z wieloletnim stażem i zarabiam 2000 na rękę; czy u dra Marchewki zarobię więcej? interesuje mnie pensja pracownika z porównywalnym wykształceniem i doświadczeniem

Fabryka Okularów Sp. z o.o.
pracodawca
@nina-ninas 18.01.2018 01:08

Dzień dobry, Zachęcamy do przesłania CV na adres: kariera@doktormarchewka.com uprzejmie prosimy o wpisanie miasta, w którym chciałaby Pani pracować. Pozdrawiamy serdecznie, Dział HR

Oko

Jeżeli masz wybór to nie aplikować lepiej poszukać czegoś innego. Ostrzeżeniem może być to, że mają aż tyle ogłoszeń. Nie bez przyczyny.

A szkoda
@Oko 27.05.2016 07:49

Zgadzam się z powyższą opinia, są lepsze miejsca pracy w branży, zdecydowanie,jeżeli jest się osoba ambitna i pracowita można się rozczarować, rotacja jest spora, co do atmosfery zapewne zależy od salonu, (usunięte przez administratora)

Karola
@A szkoda 15.01.2018 20:46

Ja mam zamiar składać CV na Doradcę Klienta. To, że szukają nowych osób do pracy, z pewnością może być związane z tym, że otwierają nowe salony, a więc prężnie rozwijają się.

Były pracownik

Pracowałem w firmie kilka miesięcy. Na początku same zalety, młodzi ludzie, świetna atmosfera, niezłe zarobki, ciągłe wyzwania. Potem coraz gorzej. Wyzysk, praca po godzinach bez dodatkowego wynagrodzenia, upokarzające traktowanie podwładnych, ciągła inwigilacja, wytykanie najmniejszych błędów, fochy przełożonej, donosicielstwo, szukanie "haków" na kolegów. Może teraz jest inaczej, może zmieniła się kadra zarządzająca, ale kilka lat temu (kiedy firma stawiała pierwsze kroki na rynku) poleciłbym pracę tam tylko wrogowi. Uprzedzam - nie zostałem zwolniony, nic nie ukradłem, nie pracuję dla konkurencji, nie jestem leniem - więc wszelkie tego rodzaju przytyki proszę zachować dla siebie.

Natalia
@Były pracownik 03.10.2017 16:13

Nic się nie zmieniło, to wszystko o czym piszesz fakty

Pablo
@Natalia 12.01.2018 21:54

Były pracownik, Ja też pracowałem jakiś czas temu i spotkałem się z czymś zupełnie przeciwnym - praca rozwijająca, generalnie jak ktoś dobrze wykonywał swoje obowiązki awansował. Piszę o doradcach w salonach, nie wiem na jakim stanowisku pracowałeś Ty.

Karolina

@Karolina, dobra atmosfera w pracy jest jednym z ważniejszych czynników wpływających na jakość pracy i wydajność pracownika. Widać, że Fabryka Okularów Sp. z o.o. Ci taką atmosferę zapewnia. W jakim czasie można awansować w tej firmie? Czy awansować można wraz ze stażem czy tylko dzięki wynikom i zaangażowaniu w wykonywane obowiązki?

Karolina
@Karolina 30.12.2017 19:40

Można awansować po pewnym czasie ale przede wszystkim liczy się zaangażowanie i chęci do pracy. :)

Daisy

Nie polecam pracy w centrali. Towarzystwo wzajemnej adoracji. Trudno o dobre relacje jeśli jesteś z zewnątrz.

Ciekawa
@Daisy 09.01.2018 19:43

Skąd wiesz? Pracowałaś w centrali?

Ciocia klocia

Zawsze można znaleźć jakiś problem w firmie. Wszystko jest w normie, ja osobiście jestem zadowolony z pracy i zupełnie nie rozumiem dlaczego tak niektórzy piszą? Może wylecieli z firmy albo są na cenzurowanym? A może konkurencja ich inspiruje do pisania?

Paweł
@Ciocia klocia 13.09.2017 10:31

A może są rozczarowani.

Karolina

@Karolina, co najbardziej podoba Ci się w pracy w Fabryka Okularów Sp. z o.o.? Na jakim stanowisku pracujesz? Jakie warunki zatrudnienia zostały Ci przedstawione na rozmowie kwalifikacyjnej?

Karolina
@Karolina 22.12.2017 20:34

Najbardziej podoba mi się pozytywna atmosfera w salonie. Pracuje na stanowisku Doradcy Klienta, ale zaczynałam jako Asystent Sprzedaży. Powiem tak jak będziesz dobrze pracować, to szybko zostaniesz doceniona. :) Pozdrawiam!

Paweł
@Karolina 27.12.2017 08:58

No raczej nie.

Boguszynski.slawek@onet.pl

Zlozylem cv o prace w Stargardzie bo bylo ogloszenie kieroenik salonu zadzwonil do mnie ze mam wyslac cv regionalnej wyslalem od tamtej pory cisza dzwonilem do salonu w Stargardzie z pytaniem co z moia sprawa Pani dwa razy mi nie oddzwonila gratuluje pracownikow iposzanowania ludzi opinia idzie a ja w zakladzie optycznym pracowalem ,10 lat jako doradca klients Jozek b

Fabryka Okularów Sp. z o.o.
pracodawca
@Boguszynski.slawek@onet.pl 05.01.2018 16:42

Dzień dobry, Bardzo dziękujemy za informację. Skontaktujemy się z Kierownikiem Regionalnym w celu wyjaśnienia tej sprawy. Pozdrawiamy serdecznie, Dział HR

Cyrk

NIE NIE NIE! Duża rotacja pracowników o czymś świadczy, prawda? :)

Cyrk

Bardzo duże rotacje pracowników o czymś świadczą :)

Pracownik

Bardzo zaskakują mnie niektóre wypowiedzi atakujące firmę oraz jej pracowników. W niektórych wypowiedziach odrazu można wyczuć, ze konkurencja nie śpi. Doktor marchewka posiada ponad 70 salonów optycznych. W każdym z tych salonów znajdują się wyksztalceni optycy, optometrysci jak i osoby uczące się tego zawodu. Wiele osób krytykuje firmę wmawiając innym, ze ludzie brani są z „łapanki”Bzdura! Jeżeli ktoś nie ma doświadczenia to może podjąć naukę... takie osoby maja pełne wsparcie ze strony firmy. Jeśli chodzi o wynagrodzenie to uważam, ze jest adekwatne do osiąganych wyników sprzedaży...i uwierzcie, wcale nie jest najgorsze w branży optycznej ????. Firma umożliwia pracownikom rozwoj, osoby młode mogą wykazać się i sprawdzić na wielu poziomach. Od sprzedaży po marketing. Salony optyczne Doktor Marchewka maja pewnego rodzaju misję...aby uświadamiać ludzi i pomagać im. Okulary maja być dostępne dla każdego!

Derro
@Pracownik 28.10.2017 08:48

po co pisać coś co jest nie prawdą nie macie ludzi z łapanki tylko samych wykształconych sprzedawców , śmiać mi się chce Wam chodzi tylko o sprzedaż w pracy nie ma zdrowej atmosfery ..... pracuje ten kto chodzi tak jak inni chcą

Śmieszka
@Derro 16.12.2017 02:26

To zależy od punktu widzenia. I zasadniczo definicja pracy jest taka, że robisz to czego wymaga pracodawca. :D

Karolina

A ja jestem zadowolona. Już ponad dwa lata pracuję i nie narzekam! Pozdrawiam.

Karolina

@Olaf, jeżeli zauważyłeś brak jakichś opinii, to dlatego, że zostały usunięte przez administratora tego forum ze względu na to, że łamały postanowienia regulaminu. Wpisy dodawane przez użytkowników nie mogą zawierać wulgaryzmów, nie mogą być obraźliwe. Powinny natomiast w jak najbardziej rzetelny sposób opisywać firmy jako pracodawców.

Marta

Nie polecam. Niskie zarobki. Wysokie oczekiwania.

Zainteresowana
@Marta 17.11.2017 00:01

A gdzie pracowałaś?

Zadowolona

Ja pracuję od roku i na początku było ciężko. Miałam duże wsparcie w kierowniku salonu i teraz czuję, że jestem doceniana. Wszystko zależy od podejścia i chęci nauki. POZDRAWIAM!

Olaf

Dlaczego usuwane są merytoryczne komentarze? Rzetelna krytyka to nic złego. 70 salonów to nie to samo co obiecywanych w ciągu dwóch lat od powstania firmy 200. Praca za godziwe pieniądze to nic złego. Dlaczego pracownicy nie mogą zarabiać dobrze? Po co chwalić się, że zarobki nie są najniższe w branży? Skupmy się na faktach nie misji firmy.

anonim

(usunięte przez administratora)

Anna

Alicja O czym piszesz? Nie wiadomo o co chodzi w Twojej wypowiedzi...

Marek

Czy doradca klienta może w firmie zarabiać w miarę godziwe pieniądze? Jaka jest atmosfera w pracy? Słyszałem o firmie sporo dobrego i mam nadzieję tu pracować.

Patryk U.
@Marek 16.10.2017 22:11

Godziwe? Zalezy jakie masz oczekiwania. 1500 brutto? Atmosfera zależy od tego gdzie będziesz pracował i czy będziesz miał kontakt z górą. Przekonasz się sam ;)

pupilek112

Witam, chciałabym się dowiedzieć jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna? Co zrobić aby dostać pracę?

Fabryka Okularów Sp. z o.o.
pracodawca
@pupilek112 09.10.2017 18:50

Szanowna Pani. Zachęcamy do aplikowania. Oferujemy pracę na stanowiskach: 1. Doradca Klienta 2. Optyk 3. Kierownik Salonu Optycznego 4. Optometrysta Osoby zainteresowane prosimy o przesłanie CV ze zdjęciem na adres mailowy kariera@doktormarchewka.com w temacie umieszczając miejsce zamieszkania i stanowisko np. WARSZAWA DORADCA KLIENTA Uprzejmie informujemy, że skontaktujemy się tylko z wybranymi kandydatami. Prosimy o dopisanie następującej klauzuli: Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zawartych w mojej ofercie pracy dla potrzeb niezbędnych do realizacji procesu rekrutacji (zgodnie z ustawą z dn. 29.08.97 roku o Ochronie Danych Osobowych Dz. Ust Nr 133 poz. 883.) Pozdrawiamy, Dział HR

Nika

W biurze bardzo się nudzą, bo co i rusz wymyślają głupoty dla zwykłych szarych pracowników, które sprawiają że motywacja spada do poziomu zera!

Mania

Fajna firma, gorzej z pracownikami, maruderami!!!!

Osoba zniesmaczona

Nie polecam pracy w tej firmie! Szkoda czasu i atłasu.

Dero

Przestrzegam na podejmowanie pracy w tej firmie , płace zmalały i zaczął się wyzysk ludzi

Noks
@Dero 13.09.2017 10:26

Cześć. Ty jesteś w końcu klientem czy pracownikiem? Ja szukam pracy i jak otworzą w Płocku, to planuję aplikować.

Cecylia

Czy Fabryka Okularów ma potrzebę zatrudnienia optyka - sprzedawcę? Podpowiedzcie mi czy ta praca jest w miarę godziwie wynagradzana? Jaka jest atmosfera w firmie?

Fabryka Okularów
@Cecylia 08.09.2017 21:09

Szanowna Pani, Uprzejmie informujemy, że prowadzimy rekrutację do powstających salonów na terenie całej Polski. Oferujemy pracę na stanowiskach: 1.Doradca Klienta 2.Optyk 3.Kierownik Salonu Optycznego 4.Optometrysta Osoby zainteresowane prosimy o przesłanie CV ze zdjęciem na adres mailowy kariera@doktormarchewka.com w temacie umieszczając miejsce zamieszkania i stanowisko np. WARSZAWA DORADCA KLIENTA Uprzejmie informujemy, że skontaktujemy się tylko z wybranymi kandydatami. Prosimy o dopisanie następującej klauzuli: Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zawartych w mojej ofercie pracy dla potrzeb niezbędnych do realizacji procesu rekrutacji (zgodnie z ustawą z dn. 29.08.97 roku o Ochronie Danych Osobowych Dz. Ust Nr 133 poz. 883.) Pozdrawiamy, Dział HR

Aga

Witam, a gdzie odbywaja sie szkolenia dla nowych pracownikow

Ciocia klocia

Jeśli komuś tak bardzo nie pasuje ta firma może ją zmienić i już!

Malar

Fabryka Okularów jak widzę wspomaga się bardzo fajnymi wpisami zn działu HR! Mam zamiar aplikować ale niestety nie mogę znaleźć aktualnych ofert pracy. Robiłem wywiad o firmie i wiem, że to dobry pracodawca. Może nie idealny bo takich nie ma ale generalnie jest ok

Fabryka Okularów
@Malar 25.08.2017 22:18

Szanowni Państwo, Uprzejmie informujemy, że prowadzimy rekrutację do powstających salonów na terenie całej Polski. Oferujemy pracę na stanowiskach: 1.Doradca Klienta 2.Optyk 3.Kierownik Salonu Optycznego 4.Optometrysta Osoby zainteresowane prosimy o przesłanie CV ze zdjęciem na adres mailowy kariera@doktormarchewka.com w temacie umieszczając miejsce zamieszkania i stanowisko np. WARSZAWA DORADCA KLIENTA Uprzejmie informujemy, że skontaktujemy się tylko z wybranymi kandydatami. Prosimy o dopisanie następującej klauzuli: Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zawartych w mojej ofercie pracy dla potrzeb niezbędnych do realizacji procesu rekrutacji (zgodnie z ustawą z dn. 29.08.97 roku o Ochronie Danych Osobowych Dz. Ust Nr 133 poz. 883.) Pozdrawiamy, Dział HR

Magnolia

Jakiż to jest powód, że taka cisza jest na tym wątku? Tak dobrze się wam pracuje i pewnie dlatego nie macie chęci pisać. Gdyby było inaczej to z pewnością znalazłoby się Chechnya do pisania. Firma nie ma też nowych ofert?

DERO

błagam o usuniecie tego lalusia z Młynarskiej z salonu , ten człowiek nie ma zielonego pojęcia o okularach i optyce . Swoją drogą skąd ten Pan się u Was znalazł bierzecie ludzi z ulicy którzy nawet w tym kierunku szkoły nie skończyli . Tak jak wszędzie liczy się kasa i sprzedaży . Nie polecam i odradzam wszystkim

Okularnica
@DERO 27.08.2017 23:57

O kim mówisz Dero? Na Marynarskiej pracują same sympatyczne babeczki!

zniesmaczony
@Aga 07.09.2017 17:32

na końcu świata...

Andrzej

Dobrze jest się upewnić co do firmy. Wcześniej też słyszałem sporo dobrego , sądzę że można spokojnie aplikować.

Zoja

Dawno nikt nie pisał nic na forum. Czy poprawiła się sytuacja wynagrodzeń w firmie? Może ktoś napisałby kilka zdań dla innych chętnych do pracy w fabryce. Czy coś wydarzyło się w firmie? Nie ma zupełnie nowych ofert.

~werker
@Zoja 20.06.2017 22:10

Czy coś się wydarzyło? Cały czas dzieje się dużo - dobrego, szczególnie dla Pracowników: premie, szkolenia, no i oczywiście dla Pacjentow/Klientów, którzy dostają bezpłatne badania i opiekę, a jesli trzeba okulary w najlepszych cenach w Polsce. Ofert pracy można znaleźć dużo. Na stronie znajduja sie miasta w ktorych planuja otwarcia

~werker
@Zoja 20.06.2017 22:10

Czy coś się wydarzyło? Cały czas dzieje się dużo - dobrego, szczególnie dla Pracowników: premie, szkolenia, no i oczywiście dla Pacjentow/Klientów, którzy dostają bezpłatne badania i opiekę, a jesli trzeba okulary w najlepszych cenach w Polsce. Ofert pracy można znaleźć dużo. Na stronie znajduja sie miasta w ktorych planuja otwarcia

Karolina

@asf Myślę, że najlepiej jak zapytasz o to bezpośrednio pisząc e-mail na adres biuro@doktormarchewka.com

Juleczka

Dziękuję bardzo za odpowiedź. :) Pozdrawiam serdecznie.

asf

Czy ktoś mógłby sie wypowiedzieć co do zarobków optometrysty w tej firmie. Zastanawiam się nad wysłaniem aplikacji, ale słyszałam że słabo płacą.

opto85
@asf 08.02.2017 13:45

Mało płacą ? Zarobki adekwatne do wyników, wyniki zależą od zaangażowania i pracy całego zespołu, ja uważam, że bardzo dobrze płacą ;)

Juleczka

Mam pytanie do HR Fabryki Okularów :) Jak długo trwa etap rekrutacyjny? Tzn.do kiedy można czekać na ewentualny telefon od daty wysłania aplikacji na konkretne stanowisko? Czy odczytują Państwo wiadomości z odpowiedziami na oferty na bieżąco czy dopiero po zakończeniu jej "ważności"? Pytam gdyż wysłałam podanie na jedno z Państwa ogłoszeń na portalu OLX 2.02 i do dzisiaj wiadomość nie została nawet odebrana.. Bardzo zależy mi na rozpatrzeniu mojej aplikacji :) Będę ogromnie wdzięczna za odpowiedź. Pozdrawiam

Dział HR Doktor Marchewka
@Juleczka 07.02.2017 21:09

Dzień dobry, Bardzo dziękujemy za zainteresowanie naszą ofertą pracy. Prosimy o cierpliwość, Pani aplikacja na pewno w najbliższym czasie zostanie rozpatrzona. Proces rekrutacji w zależności od regionu Polski trwa od kilku do kilkunastu tygodni. Życzymy Powodzenia Dział HR

Fabryka Okularów Sp. z o.o.
pracodawca
@Juleczka 07.02.2017 21:09

Dzień Dobry, Bardzo dziękujemy za zainteresowanie naszą ofertą pracy. Prosimy o cierpliwość, Pani aplikacja w najbliższym czasie na pewno zostanie rozpatrzona. Proces rekrutacji w zależności od regionu Polski trwa od kilku do kilkunastu tygodni. Życzymy powodzenia Dział HR

Ciapek

Uczono mnie, że do pracy idzie się pracować. Przy takim nastawieniu nigdy nie będziesz zadowolony, każda firma będzie złą.Firma jest spoko a Ty pomyśl może to nie Twoja bajka?

Milik

Chciałem sie zatrudnić u nich ale nie widziałem nigdzie nowych ofert pracy. Może ktoś wie o nowych rekrutacjach w Warszawie?

ron

niestety ale kaszana..... zmieniłem bo kusili zarobkami itd. i jest d...a a do leniwych nie należę.

anonim

(usunięte przez administratora)

Ciocia

Super firma trafiła na super leniuszka i stąd takie niezadowolenie.

paro

jak suzkają to już odpowiednich osob , z dosiwadczeniem i wyksztalceniem, jak mowimy o wyższych stanwoiskach natomiast na produkcji chyba nie koniecznie

As

Fabryka Okularów Sp. z o.o. poszukuje teraz kogoś na stanowisko Asystent Sprzedaży i powiem Wam, że jest to nawet niezła oferta, wyjątkowo polecam młodym ludziom, którzy szukają pracy na jakieś większe i lepsze okresy czasu, bardzo polecam wszystkim

szczery84

Widzę że bardzo mało osób, które tutaj piszą mają faktycznie kontakt z firmą Fabryka Okularów, opieracie się na opiniach ludzi, którzy zostali zwolnieni np. z powodu kradzieży, a teraz im żal, no niestety drodzy Państwo - drugiej szansy nie będzie. Pracuję w sieci od początku i jest to super praca, jak ktoś nie spróbuje to nie będzie miał szansy sprawdzić jak jest w realu. Pozdrawiam wypowiadającą się na tym forum konkurencje ;) Co dla Was jest sufitem, dla Nas podłogą. Peace !

anonim

(usunięte przez administratora)

Dział HR Doktor Marchewka

Dzień Dobry, Zachęcamy do aplikowania na nasze ogłoszenia rekrutacyjne ukazujące się w prasie branżowej i w sieci . Nasze plany otwarć na najbliższe miesiące to: Warszawa, Jabłonna, Chrzanów, Tarnobrzeg, Ełk, . W kolejnych miesiącach: Skarżysko Kamienna, Skierniewice i wiele innych miejscowości. Aktualne oferty pracy można również znaleźć na Naszej stronie www.doktormarchewka.com. Pojawiają się też oferty do istniejących Salonów jako uzupełnienie składu, w których rotacja wynika w dużym procencie z rozwoju naszych pracowników. Zapraszamy do zapoznania się z naszymi ofertami. Dział HR

m

@Pyza a jak możesz podac trochę wiecej szczegółów? Co konkretnie ci sie podoba ? jaka jest w ogóle atmosfera w Fabryce Okularów Sp. z o.o.? Widze ze szukają do wielu lokalizacji m.in. do Olsztyna i Gdyni

Pyza

A ja jestem zadowolona.

Karol

Mają tyle ogłoszeń bo otwierają kolejne salony... a nie dlatego że jest to ostrzeżenie , tak to jest jak ktoś tylko chce hejtowac a tak na prawdę nic nie wie i głupoty pisze ... widzisz i nie grzmisz

Zgredek

hmmm aplikować czy nie aplikować oto jest pytanie , opinie jedna taka druga taka chyba warunki wynagrodzenia są przedstawione na rozmowie (usunięte przez administratora) ? może ktoś jasno w końcu powiedzieć jaki jest zakres wynagrodzenia i ogólnie warunki współpracy >?

ami

dobrego optyka sprzedawcy z wynikami nie ruszą, chociaż trzeba być gotowym na zmianę zamieszkania miejsca

rela
@ami 16.05.2016 21:40

widzac pracujesz tam krotko! :-) pozyjesz zobaczysz

Mariusz
@ami 16.05.2016 21:40

Cześć wszystkim, pracuję tam od listopada i jak na razie jest spoko, ale trzeba pracować a nie udawać, że sie pracuje. Jest to młoda firma, jeszcze mało znana, ale już powoli ludzie zaczynają ją dostrzegać. Jeśli chodzi o ceny naprawdę konkurencyjne, mam porównanie bo pracuję w branży czternaście lat.

śliwka

A ile może zarobić taka asystentka w marchewce na rękę? Chciałabym mieć umowę o pracę, czy robią z tym problemy?

kalarepa

bardzo niestabilne warunki zatrudnienia, ciągłe roszady personalne to jest wizytówka tej firmy, nie warto tam szukać pracy

Zostaw opinię o Fabryka Okularów Sp. z o.o. - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fabryka Okularów Sp. z o.o.