Mahle Thermal And Fluid Systems Poland

• Kołątajew
  • Jelitów
  • Wysocko Wielkie

3. Opinie o pracodawcach Ostrów Wielkopolski
  5. Opinie o Mahle Thermal And Fluid Systems Poland Sp. z o.o.

Opinie o Mahle Thermal And Fluid Systems Poland Ostrów Wielkopolski UL. WODNA 15

WebsiteIconMAHLE Krotoszyn

Nie przegap nowości o Mahle Thermal And Fluid Systems Poland Sp. z o.o.!

20.03.2020 15:24

Dlaczego pracownicy Manpower sa traktowani jak druga kategoria .
    oooo

20.03.2020 12:26

Gdzie mogę znaleść adres mailowy do dyrektora Firmy Mahle lub do kadr tej firmy a moze koś ma to prosze o napisanie
    Pracownik Krotoszyn

19.03.2020 17:30

Witam pracowników mahle Ostrów idziecie na postój platny tzn na urlop wasz czy na jakich zasadach?
    Pracownik mahle

20.03.2020 06:21

Nasz urlop niestety, pytanie co będzie latem?

20.03.2020 08:31

Chcą nam wcisnąć, że mamy pokryć to swoim urlopem także zgłaszam to dzis do inspekcji pracy bo jest to nie zgodne z prawem.
    Zmartwiona

19.03.2020 16:57

Czy będą przedłużanie umowy w mahle? Bo człowiek nie wie na czym stoi.

17.03.2020 22:52

Mahle do piątku ma pracować a od poniedziałku 2 tyg postoju.
    Deener

19.03.2020 16:29

Od tygodnia do 4tygodni

19.03.2020 16:12

Taki mały apel. Mycie ręce, szczególnie po skorzystaniu z łazienki. Nawet teraz, w czasie pandemii nie wszyscy to robią. Nie rozumiem jak tak można, nie wstyd im?
    wkurzony

09.03.2020 13:22

Witam chciałbym zadać tu jedno konkretne pytanie na które raczej odpowiedzi nie ma a mianowicie chodzi mi o te podwyżki finansowe 220 zł brutto co dostali pracownicy mahle i moje pytanie dlaczego tej podwyżki nie dostają również pracownicy firmy manpower?skoro wykonują dokładnię tą samą prace co ludzie z mahle niejednokrotnie są bardziej kumaci i oblatani niż człowiek co w mahle robi 5 lat i proszę mi nie pisać że manpower to agencja pracy i że oni mają swoje zasady i przepisy bo mnie to nie przekona,po prostu jeśli tak będziecie ludzi z manpower traktować to za chwilę nikt tu nie będzie chciał robić,no 420 brutto premii stawka 3018 plus dodatek za nocki i jedna sobota i 2660 na konto???no 2700 bo ubezpieczenie to sorry ale nie wiem czy w biedronce i lidlu lepiej nie płacą i to bez nocek,w ten sposób ludzi tu nie zatrzymacie no chyba że macie ich za dużo i czekacie aż zaczną się zwalniać to rozumiem.

15.03.2020 12:28

Po pół roku w mahle?świetny żart ,robię tu 10 miesięcy jakiekolwiek nadgodziny jak było trzeba tak jestem kilka razy nocka w niedzielę,i sobota popołudniu się zdażyła też,żadnego L 4,żadnych konfliktów ani skarg na mnie nie było i dziwne że jeszcze w mahle nie jestem i co ty na to???

15.03.2020 22:58

Kolego proszę podaj wydział na jakim pracujesz.

15.03.2020 14:30

Dlaczego firma nie wyśle na przymusowe wolne ludzi którzy tak naprawdę są w najwyższej grupie ryzyka zarażenia się tym wirusem czyli osoby od 50 roku życia wzwyż??? przecież takich ludzi jest tu masa,chcecie stać się wylęgarnią tego wirusa naprawdę?to przy takiej ilości ludzi sanepid przez rok wam nie zezwoli na otwarcie firmy,aż się o to prosicie.

14.03.2020 19:07

Galerie zamykają itp a kiedy zamkną mahle? Pracuje tyle ludzi i szanse na zarażenie jest duże.

15.03.2020 09:06

Jak się nikt nie zarazi
    Racjonalny

15.03.2020 14:25

Świetny pomysł. A potem płacz, że nie mam pieniędzy bo zakład nie pracował. Nie podawać rąk, zachować bezpieczną odległość (ok 1m od drugiej osoby), zasłaniać usta przy kichaniu/kaszlu, myć ręce tak często jak można i nie przychodzić do pracy jeśli mam gorączkę/przeziębienie/inne, nawet najmniejsze objawy złego stanu zdrowia. Trzymajmy się prostych zasad to nic złego się nie stanie.
    Zenon

12.03.2020 22:59

Dlaczego stołówka w dalszym ciągu jest otwarta? Czy pracownicy kantyny przeszli badania na ncov19? Stołówka to skupisko ludzi.
    Rafał

14.03.2020 00:27

Co ty wygadujesz kobieto 2 osoby już nie zyja, zdrowie jest najważniejsze. Powinni wszystkie zakłady pracy pozamykać na czas kwarantanny, a szczególnie te które zatrudniają powyżej 50 pracowników.
    Ona

14.03.2020 09:09

Tym bardziej że jest ktoś zarażonych w zakładzie. A i ten z karsek tez sąsiad ludzi co pracują w mahle ale co tam kujawie kasa musi się zgadzać a ludzie nie są ważni.

12.03.2020 14:01

Czy to prawda, że nawet w przypadku kwarantanny produkcja będzie musiała iść żeby zadowolić herr niemca?

11.03.2020 19:29

Pewny.

12.03.2020 08:30

Korona wirus jest wszędzie nie tylko w mahle ale nie ma co histeryzować bo to niebawem minie kwestia 10-14 dni gorzej niestety będzie z ożywieniem gospodarki światowej,Włochy szybko z recesji nie wyjdą a Chiny stracą miano gospodarki światowej.
    Wkurzony

09.03.2020 18:45

Mahle 220 brutto podwyżki od marca 2020 dodatek na święta minimum 200 zł na rękę a manpower wielkie 0,super prawdziwa dyskryminacja i podział na białych i czarnych,ogromne brawa myślę że sporo ludzi nie wróci jak ich wyślecie w kwietniu na postój.
    Ona

21.02.2020 00:43

W firmie jest problem z parkowanie trzeba przyjechać godzinę wcześniej zeby zaparkować, na dodatek ktoś rozkleja karne k...., (usunięte przez administratora) zapewne, nikogo ten problem nie interesuje, jest autobus A miasto i tak jeździ autami bo po co autobusem. Warunki pracy są coraz gorsze wszyscy wymyślają co się da, operator obrywa za wszystko, za to że kierownik nie ma humoru także, bo przecież musi się na kimś wyżyć, nagrody dawaj po kryjomu, tym co kapuja a tym co są szczerzy i pracują nie należy się nic.Proponijecsie zastanowić nad przyjściem tutaj do pracy.
    Deener

26.02.2020 20:53

Z chęcią korzystałbym z autobusu gdyby to on chociaż jeździl w okolice MAHLE a jak ja mam przejechać autobusem 2km żeby kolejne 2km iść na nogach to wolę jechać autem...

07.03.2020 20:19

Bo jesteś nygus i cały ten Ostrów to próżnoki aby by miasto/Państwo dało i leżeć i nic nie robić

06.03.2020 15:40

Do dyrekcji Mahle ostrow wlkp prosze zrobic przeglad matek karmiacych ktore pracuja po 7 godzin . i maja dzieci w przedziale 2-10 lat i nadal wychodza predzej z pracy

04.03.2020 11:22

Niebieski

04.03.2020 23:29

Już kiedyś mieli takie plany żeby na pusto nie jeździli xD Zresztą kiedyś się dziwiła czemu przyjęcia na rampę wjeżdżają przodem (Rzekomo tyłem jest bezpieczniej, tylko pytanie jak obrócą się żeby na auto wyjechać)
    Herman

05.03.2020 11:44

Pani Ola to jest Anioł, powtatzam Anioł! Jeśli coś złego sie dzieje, kiepska inwentura problemy logistyczne itp to wszyscy są winni tylko nie ona! To kryształowa kobieta, pełna zalet i pozbawiona wad. Zawsze jest uśmiechnięta i pełna serdeczności. Ludzie pracujący dla pani Oli nigdy nie chodza na L4 bo są odporni na choroby. Taka osoba jak pani Aleksandra jest niezastępowalna!!

02.03.2020 18:54

Czy są zapowiedziana podwyżki pracy i płacy i ile wynosi ?

01.03.2020 12:30

Hej dziewczyny niebawem obchodzicie swoje święto z tej okazji chciałbym zapytać was o zdanie na temat facetów tu pracujących a konkretnie o to abyście wskazały tego na którego macie największą ochotę z działu P.S.A oraz PQ potraficie wskazać???śmiało odwagi.

01.03.2020 11:22

Pytanie do kobiet potraficie wskazać jednego fajnego faceta na dziale psa-pq?

27.02.2020 23:36

Czy to prawda że w trakcie epidemii korona wirusa dyrekcja sobie zaprasza malowcow z całej Europy na nasz koszt?
    X

28.02.2020 13:31

W tej firmie wszystko jest na koszt pracowników a już zwłaszcza ogromna liczba biurokracji na utrzymaniu gdzie spokojnie mogło by o połowę mniej ich być i firma dalej by normalnie funkcjonowała a może nawet i jeszcze lepiej.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Mahle Thermal And Fluid Systems Poland?

Kontakt - Mahle Thermal And Fluid Systems Poland Sp. z o.o.

UL. WODNA 15 63-400 Ostrów Wielkopolski

MAHLE Krotoszyn
    Branża główna: Części i akcesoria samochodowe

24.02.2020 12:57

Czy jest tutaj osoba, która aplikowała na stanowisko młodszy inżynier po, lub w trakcie MiBM na Politechnice Wrocławskiej?Chcę się dowiedzieć co oferuje takie stanowisko, jakie są wymagania odnośnie pracownika, jaki zakres obowiązków, perspektywy rozwoju, na któym roku studiów można się ubiegać oraz na jakie zarobki można liczyć? Pozdrawiam
    Rocky

21.02.2020 20:06

Kto pisze na tym forum takie ładne prezentacje. Pewnie z działu HR muszą wyrobić limit postów w miesiącu.

11.02.2020 15:12

Nie którzy pracownikom nie chce się robić

12.02.2020 13:42

Zobaczymy jak długo ty po robisz

02.02.2020 18:50

Pracuje krótko w tej firmie ale na tyle długo aby dostrzec gołym okiem że zdecydowanie za duża liczba biurokracji w tej firmie jest, naprawdę zmniejszając tą liczbę o 30 procent jestem pewien że firma działała by dalej tak samo jak działa teraz a może nawet i lepiej a tu każdy od czegoś innego,jeden od wkręcania żarówki a drugi od trzymania mu stołka,lepiej inwestować w pracowników bo bez tych pracowników firma zaraz będzie w ciemnej(usunięte przez administratora)
    Kowi

27.01.2020 07:54

Witam Serdecznie jeśli chodzi o nowe oferty ,, młodszy inżynier " ktoś jest w temacie i czy warto wysyłać CV jakich stawek można się na tym stanowisku spodziewać?

27.01.2020 14:59

Wszystko zależy czego oczekujesz. Ja uważam że warto bo firma jest cześcią światowego MAHLE i daje mozliwości współpracy z takimi markami jak BMW, VW czy Ferrari. W Ostrowie jest duże R&D i ciekawe tematy termiczne np. chłodzenie baterii czy stacji ładowania elektryków. Co do wynagrodzenia to zwykle są jakieś widełki i duzo zależy od umiejetności - kwestia co zaproponuje firma akurat Tobie. Nastawiałbym się na średnią rynkową ale z korektą, że to jednak nie Poznań czy Wrocław.
    Stary emigrant

28.01.2020 19:25

Nie łudźcie się Niemcy że Stuttgartu szukają taniej siły roboczej tylko ....... ta tania siła robocza się już skończyła za duże koszty życia już urosły już w Polsce szczególnie w bloku oni myślą że zapłacą z 2220zl 2300zl zapłacą i ludzie wejdą drzwiami i oknami tęczach już się skończyły

10.01.2020 12:46

Ile procent podatku odciągają z wypłaty ?bo już się po gubiłem z tym wszystkim,mam ponad 30 lat jak by wiek był potrzebny?

20.01.2020 10:29

Faktycznie można sie pogubić ale na kartce z wynagrodzeniem jest wszystko rozpisane, w ostatnim czasie może być mniej na koncie bo są jeszcze PPK (czyli te pracownicy plany kapitałowe) - część kasy na to przeznacza pracodawca ale część pracownik.

23.01.2020 21:44

Ale jak wypiszesz się z ppk to nie mają prawa ani grosza ci zabrać,to nie jest obowiązkowe.

25.11.2019 14:31

Wiem że to głupie pytanie ale czy pracownicy manpower dostają coś na święta?
    Xxxx

14.01.2020 23:21

Pracownicy Manpower nie mają żadnych socjali

05.11.2019 09:14

Jakie są mocne strony pracodawcy MAHLE Ostrów Wielkopolski?
    kłamstwo

12.12.2019 19:33

Pracuję tam już ładnych parę lat i większej bzdury nie słyszałem. Naprawdę ktokolwiek kazał Ci pracować na urządzeniu które było niesprawne i praca na nim zagrażała Twojemu bezpieczeństwu? Nikt w Ostrowie nie wyda Ci takiego polecenia, mało tego, jeżeli niesprawność została zauważona i zgłoszona, gdybyś tylko próbował podjąć na nim pracę, to Cię kijami od takiej maszyny odpędzą. A gdybyś to TY zauważył że coś odbiega od standardu, to Twoim obowiązkiem jest przerwanie pracy i zgłoszenie tego faktu.Sprawa jest prosta, zgłaszasz awarię i maszyna stoi do czasu jej usunięcia. Rozumiem że na forum możesz tłumaczyć że się boisz i nie podasz nazwiska tego ancymona który kazał Ci podjąć pracę na urządzeniu stwarzającym to zagrożenie, ale możesz chyba bez problemu je wymienić i opisać co takiego Ci zagrażało? Znam cały zakład i każde urządzenie, na którym kazano Ci pracować pomimo tego że było niesprawne?
    H.P.

11.01.2020 22:52

Na święta na kartę 800 zł :)
    Zet

10.01.2020 20:08

Jeśli komuś zależy na przyzwoitych wpłatach, sprawiedliwym traktowaniu i możliwości rozwoju, to odradzam prace w Mahle. Dziś 10, dzień wypłaty, a to co wpłynęło na konto jest żałosne... I nie ma perspektyw, że będzie lepiej
    Grzesiu

02.01.2020 18:40

Witam, ile zarabia na rękę na początek programista w Mahle? I czy pensja rośnie po jakimś czasie?

08.01.2020 09:32

na początek 1800 zł a później trochę więcej tak ok 2000zł

09.01.2020 08:26

Z tego co wiem to w Ostrowie nie ma stanowisk programistycznych, bardziej inżyniering (konstrukcja, projektowanie, laboratoria). Jeśli IT to raczej we Wrocławiu, a tam bardziej usługi SAP, shared service. A co do wynagrodzena to pewnie zależy od doświadczenia i stanowiska.
    Pracownik UKL

26.12.2019 21:19

Liderzy zależy od dnia. Raz się interesują, innym razem mają wszystko gdzieś, albo się o wszystko czepiają. Raczej nie ma szans usłyszeć, że zrobiło się coś dobrze. M.K. faktycznie nie powinna nikim "rządzić". Warunki pracy coraz gorsze, zarobki w porównaniu z ubiegłym rokiem o wiele niższe. Jeden wielki brak motywacji do pracy. Jest co liczyć na poprawę, czy czas na zmiany?
    Kawasaki

28.12.2019 17:19

Na zebraniu Świątecznym szefostwo mówiło że na BMW i nie tylko jest tak wspaniale. Coraz lepsze wypłaty, i warunki pracy- pojęcia nie mają jak jest na prawdę, czy tak bezczelnie kłamią?
    Mat

23.12.2019 12:56

Pracowałem krótko w MALE na Radłowskiej i muszę przyznać ze bardzo fajna praca oraz atmosfera. Kierownik, lider oraz cała ekipa grupy D bardzo pozytywna ekipa. Fajnie się pracowało.

18.12.2019 16:10

Nie polecam pracy na dłużej niż rok - praca niewdzięczna, nie przynosząca żadnego rozwoju. Pomoc ze strony własnego kierownika - żadna. Szkolenia przyznawane na niejasnych zasadach dla wybranych. Wykonanie założonego planu jest najważniejsze. Brak jasnego i rzetelnego przekazywania informacji, wszystko to co istotne przekazywane jest drogą pantoflową. Niewdzięczne traktowanie ze strony kierowników i "starych" pracowników.
    Mahle

04.12.2019 15:46

Witam ile w tym roku dostaniemy na święta ktoś coś wie ?
    xxxx

12.12.2019 10:27

nic nie ma chyba ze nie chorujesz październik listopad grudzień to masz premie aby
    lol

01.12.2019 13:34

czy to prawdza o włascicielu GoWork (usunięte przez administratora)

23.11.2019 08:46

Kkk

25.11.2019 04:51

A co cie to obchodzi
    Ktoś

19.10.2019 18:52

Jeżeli twierdzisz że na Radłowskiej jest ciężko i kierownicy są źli to chyba nigdy nie pracowałeś/pracowałaś na wodnej , a że obserwuje to chyba normalne , jest kierownikiem , taka jego praca . Proponuje się zatrudnić na wtryskarkach albo piecu , wtedy ozlocisz Radłowską ;)
    Operator operatorki

09.11.2019 18:50

Jeżeli ktoś uważa, że na BMW jest nie za ciekawie, to chyba nie zwiedził żadnych innych wydziałów. Oczywiście BMW to żaden raj na ziemi, ale w porównaniu do innych, jest tam całkiem znośnie. A jeśli chodzi o liderkę M.K. (a chodzi pewnie o tą samą, o której myślę, bo innej o takich inicjałach nie znam), to jest to całkiem spoko dziewczyna, ja z nią żadnych problemów nigdy nie miałem. Zakład jaki jest, każdy widzi. Ale nie szukajcie dziury tam, gdzie jej nie ma.
    Kkk

25.11.2019 04:48

Taaa kierownicy sie nudza i stercza przy maszynach przy mlodych laskach

02.11.2019 19:48

A jak jest na bmw35 UP? Kierownicy są w porządku?

02.11.2019 19:39

A jak jest na dziale bmw 35up. Normalni kierownicy tak są?
    Mmm

16.10.2019 08:29

Najgorsza firma w jakiej pracowalem na ul. Radlowskiej i najgorszy kierownik M..... NIE POLECAM TAM ISC NIKOMU. Robi po złości obserwuje ....itd

Zostaw merytoryczną opinię o Mahle Thermal And Fluid Systems Poland Sp. z o.o.