Persan Polska

• Mokronos Dolny
  • Ślęza
  • Żerniki Wrocławskie
  • Zabrodzie

3. Opinie o pracodawcach Wrocław
  5. Opinie o Persan Polska S.A.

Opinie o Persan Polska Wrocław

Nie przegap nowości o Persan Polska S.A.!

Były Pracownik z PW Mixing

28.10.2023 19:13

W Persanie przepracowałem niecałe pół roku. Firma ma swoje plusy i minusy, ale ogólnie praca na mixingu bardzo mi się podobała. Czasami trzeba było trochę pogłówkować jak analiza płynu wyszła zła. A to dodać więcej soli, a to innym razem dodać więcej wody. Nudy nigdy nie było. Trafiłem też na dobry okres, gdzie nie było za dużo pracy na początku i można było na spokojnie się wdrożyć. Miałem też bardzo dobrą ekipę na Mixingu na swojej zmianie, a Pani kierownik Halina była bardzo w porządku. Zniechęciły mnie jedynie powtarzające się awarie, które wpływały znacząco na płynność pracy. Czasami trzeba było poczekać kilka godzin, aż problem zostanie rozwiązany. Z innymi działami m.in z laboratorium współpracowało mi się świetnie. Jedynie współpraca z działem utrzymania ruchu była bardzo przeciętna i bywały nieprzyjemne sytuacje. Nie wykluczam powrotu w przyszłości bo jeśli chodzi o zakłady produkcyjne w okolicy to Persan według mnie jest jednym z lepszych. Nie wiem jak w Persanie jest na liniach produkcyjnych, ale na mixingu praca fajna i satysfakcjonująca.
    Agent 707

18.11.2023 09:09

Na mixingu zanim zostaniesz sam to spokojnie 3 miesiące musisz być z kimś. Pracowałem 6 lat to wiem jak jest kogoś nauczyć, jeden łapie po miesiącu a innym trzeba 3 lub więcej. Musiałem wyjechać przez to się zwolniłem ale na mixingu nie jest źle. Nie wiem jak we Wroblowicach teraz jest ale na Krakowskiej było spoko.
    @Mikser

15.11.2023 01:49

Ja tam nie narzekam pracuje na PWD ( Proszkownia)jakiś czas na linii ja nie widzę żadnego powodu by nie być zadowolony z pracy. Na linii jest z trzech operatorów którzy są bardzo życzliwi do ludzi. Chłopaki operatorzy zawsze jak zaczynamy zmianę to pytają się jak samopoczucie każdego pracownika z osobna nie ma problemu by zastąpić jakiegokolwiek pracownika. Można z nimi porozmawiać o różnych sytuacjach jeżeli coś się dzieje nie dajemy rady czy coś To im mówimy chłopaki wtedy próbują jakąkolwiek to załagodzić tak spróbować nam pomóc w każdym możliwy sposób czy wesprzeć na palecie czy wesprzeć podczas zbierania proszków . Operator Sławek to bardzo dobry człowiek dbający o obsadę podczas produkcji zawsze uśmiechnięty i zabawny stara się zawsze rozwiązać jaką kolwiek sprawę pozytywnie bez tzw spiny. Widać że z każdym od Kierownik do Kontroli Jakości próbuje załagodzić jaką kolwiek sprawę gdy jest jakaś lipa. Ogólnie to zmiany z tymi operatorami są spoko. W porównaniu do zmiany Harrego. Może ktoś pomysli o tym że Takich ludzi ja operator Sławek można by było docenić i gdyby było ich więcej to lepiej by było na innych działach. :)
    ania

16.11.2023 09:50

Proszkownia to mały zespół ludzi prowadzony przez operatora Sławka który jest pogodny, życzliwy i pomocny a przede wszystkim jest "do ludzi" i jest jednym z nielicznych Polaków. To jest obszar na którym jest ok być może właśnie dlatego że operatorem jest normalny człowiek????
    Nieznajomy

28.10.2023 14:31

Postaram się dodać wyważoną opinię pozbawioną emocjonalnych naleciałości, ale przyznaję, że naprawdę jest bardzo ciężko Zacznijmy od tego, że zaczynałem na początku tego roku od razu we Wróblowicach. Jeszcze na szkoleniu zapewniano mnie, że stawka będzie zupełnie inna. Ta była z goła odmienna po zaproponowaniu umowy stałej, a absolutnie nie jestem człowiekiem, który kolokwialnie mówiąc wali w (usunięte przez administratora). Staram się wciąć pracować jak potafię, nie mniej ze strony firmy ciężko szukać większego wsparcia. Natychmiast oczekują, że będziesz potrafił wszystko, a jeśli nie, to od razu się nauczysz. W firmie popularne są kradzieże (kradzione jest wszystko, od śniadań po drogie surowce) i persan jedyne co potrafi z tym zrobić, to postawienie przy wyjściu strażników, którzy przeszukają dokładnie wszystko to, co macie w torbach Miejsce pracy bywa niebezpieczne i bardzo żałuję, że nie mogę tutaj zamieścić zdjęć czy filmów. Rozlane płyny czy wszechobecne paletojemniki to norma, na magazynach nie da się pracować i odnaleźć niezbędnych materiałów. Wśród kadry kierowniczej ciężko o płynność informacji, dostajemy więc sprzeczne polecenia. A największy plus, który do tej pory przekonywał mnie, to grafik. Pracujemy w systemie 2+2, czyli 2x12h na dniówki i 2x 12h na nockach. Z tym, że obserwuję zjawisko powoli gotującej się żaby. Grafik robi się coraz bardziej niestabilny. I zalecam przyjrzenie się pracownikom zza wschodniej granicy

02.10.2023 18:51

Jakie mniej więcej są zarobki w dziale R&D na start? Jest sporo ogloszen do tego działu od kilku miesięcy, wynika to z dużej rotacji i że coś jest nie tąk w tym dziale?

17.10.2023 11:13

Zarobki są takie jak sobie wywalczysz a rotacja dlatego że jest (usunięte przez administratora) i ogrom pracy w której nikt nie wspiera. Nie polecam
    Lider

02.10.2023 12:35

cześć, widzę ogloszenie, że poszukiwany jest lider, to na jakiś nowy dział czy ktos odszedł? Czy liderzy to głównie mężczyźni czy kobiety? Mam też pytanie jak wygląda grafik ? Pracuje się po 12h-4 dni a co jeśli wypada święto? Jak wam się wogule pracuje po 12h czy to nie jest wykańczające?
    Ktos

10.10.2023 11:56

Na jakie wynagrodzenie można liczyć na stanowisku lidera?

10.10.2023 18:03

Reszty doczytasz w pozostałych wypowiedziach nowych pracowników , prawdziwe i wszystko zamiatane pod w dywanik.

Wywiadu udzielił/aGroot

01.10.2023 16:37

Na jakim stanowisku pracujesz i na czym ono polega?

Operator techniczny. Praca polega na przezbrajaniu maszyn pod nowy produkt oraz obejmuje drobne naprawy.

Czy masz możliwość pracy zdalnej? Jeżeli nie, z czego wynika ta decyzja?

Nie, ponieważ jest to praca fizyczna.

Jakie są widełki wynagrodzeń na tym stanowisku?

4500-5500 złotych.

Jak długo pracujesz w tej firmie?

Ponad rok.

Co najbardziej lubisz, a czego nie lubisz w tej firmie? Uzasadnij odpowiedź.

Lubię pracę z mechaniką, dlatego to stanowisko mi odpowiada. Nie lubię, kiedy niektórzy pracownicy wywyższają się wobec pozostałych, bo zajmują lepsze stanowisko.

Jak wyglądają szkolenia w Twojej firmie? Czy są zaplanowane i jak często się odbywają? Jakich obszarów/ tematyki dotyczą? W przypadku braku szkoleń, jak myślisz, z czego to wynika? W jakich obszarach chciałbyś być szkolony i dlaczego?

Nie mam możliwości rozwoju, a pracodawca nie oferuje dodatkowych szkoleń.

Jak oceniasz atmosferę panującą w firmie? Jak myślisz, z czego to wynika?

Na mojej zmianie niestety atmosfera jest fatalna. Myślę, że wynika to z wrogiego nastawienia ze strony kluczowych pracowników z Ukrainy wobec pozostałych pracowników z Polski.

Jak oceniasz warunki i ustalenia z pierwszego dnia pracy względem przestrzegania tych ustaleń przez pracodawcę? Jeżeli pracodawca nie przestrzega warunków, opisz dokładnie o jakie warunki chodzi i co nie jest przestrzegane.

Wywiązywanie się z ustaleń oceniam jako kiepskie. Dla niektórych stanowisk, w tym stanowiska operatora technicznego, nie istnieje jasny zakres obowiązków, którego można się trzymać.

Dzięki GoWork masz właśnie możliwość zasugerowania swojemu CEO/ Właścicielowi istotnych zmian. Co byś mu powiedział/a o organizacji i doradził/a co poprawić w firmie?

Zasugerowałbym, aby pracodawca dał zatrudnionym osobom możliwość rozwoju i zapewnił wszelkiego rodzaju szkolenia. Dobrym pomysłem byłoby też umożliwienie przejścia na inne stanowisko, np. z pracownika technicznego na stanowisko mechanika.

Nowa prac

28.09.2023 08:29

Prace rozpoczęłam w połowie tego miesiąca, do pracy idę nie chętnie. Operatorki z Ukrainy są nie miłe, opryskliwe, nie mają szacunku. Nie rozumiem ich, nie mówią specjalnie po polsku, z osobami z pakowania śmieją się z nowych operatorów którzy się szkoła. Nie bazują wiadomości podczas szkolenia, mówią o wszystkim na raz, nie da się wszystkiego zapamiętać. Do pracy idę z bólem brzucha bo nie wiem co mnie czeka, z kierownikiem nie ma możliwości porozmawiania w cztery oczy. nie wiem czy wytrzymam do końca umowy, chyba trzeba się żegnać.

29.09.2023 09:24

Ja przepracowałam miesiąc i myślałam że te opinie negatywne są mocno na wyrost a jednak nie. No niestety operatorzy którzy pracują długo i nie ważne czy to Ukraina czy z Polski nie mają szacunku dla nowych pracowników i da się odczuć ze Polak który chce się nauczyć nie ma racji bytu przy takim oblężeniu z Ukrainą, A liderom i kierownikom to chyba przydałaby się rozmowa z dyrektorem poważna jak traktują nowych pracownikow, ostatnio miało miejsce znęcanie się słowne i nieprzyjemne przez lidera, dziewczyna boi się złożyć skargę. Sprawdziłam jak jest naprawdę i nie polecam to jest chory zakład i nie powinny mieć miejsca takie sytuacje a ktoś taki powinien wylecieć z hukiem dla przykładu. Druga liderka ma problem chyba z komunikacją z nowymi pracownikami po trzecim dniu pracy nowego i też dyrektor ma to gdzieś jak się obchodzą z nowymi chętnym na początku do pracy i nie dziwię się że ludzie odchodzą i non stop przychodzą nowi nieświadomi gdzie się pakują.

29.09.2023 09:35

Powiem jeszcze ze słów jakich używa lider do nowego pracownika nie mogę napisać i cytować bo adminstrator zaraz je usunie. Więc sobie daruje. Żeby tu zostać i chcieć pracować z takimi ludźmi to chyba trzeba być Ukraincem wtedy masz większe wsparcie, nigdy nie spotkałam się z czymś takim ndo tej pory nie miałam uprzedzeń do Ukraińców ale to się zmieniło. A kierownictwo z Polski ale daje przyzwolenie albo nie chce tego widzieć i słyszeć ma linia jechać i nie ważne że dziewczyna kończy pracę z płaczem.
    Dość

24.09.2023 17:36

Po miesiącu mówię dość! Większość osób w zakładzie to Ukraina itd, Polaków można liczyć na palcach jednej ręki. Ukrainki operatorki lekceważą polskich pracowników, nie mówią po polsku ( nie które nawet celowo aby ich nie zrozumieć ), od Faceta Ukraińca dowiesz się więcej niż od kobiety. Ukrainki pracujące już jakiś czas wymagają od nowego pracownika pisania raportów jak One, pomylisz się dostajesz (usunięte przez administratora)! Poniewierają Polaków i osoby zatrudnione przez agencje bo kierownicy im na to pozwalają, odnoszę nawet wrażenie jakby się ich bali. Żeby natrafić na polke Operatorke do szkolenia to jakiś cud. Kierownik nie reaguje, olewa daje władze operatorom i liderom. To nie jest polski zakład tylko ukraiński! Szok, żeby w takim zakładzie pomiatać Polakami, to się w głowie nie mieści. Prace trzeba lubieć i chętnie do niej chodzić a nie z duszą na ramieniu jak tam!

20.09.2023 20:51

Jakie zarobki na stanowisku lidera linii lub kierownika?
    10.09.2023

10.09.2023 02:28

Nie polecam stawka 4500 po 3 miesiącach elegancko wjeżdża 3600 -podatek tylko robić :) śmiech na sali ! (usunięte przez administratora)
    Bolek

07.09.2023 13:06

Warunków do pracy w tym zakładzie jest kilka. Raz, musisz mieć gruntowa wiedzę o maszynie, linii i procesie produkcji od samego początku, bo szkoleń brak. Dwa, mocne nerwy i odporność na stres, żeby wyrabiać normy pod wpływem presji i wymagań. Trzy to brak własnego życia i obowiązków w domu przy takim systemie pracy, cztery dni po 12 h plus dojazdy z Wrocławia do Wroblowic i z powrotem ponad dwie. Oczywiście trzeba też znać dobrze ukraiński żeby dogadać się z pracownikami i zrozumieć niektórych przełożonych. Również warto mieć pojemny pęcherz i nie odczuwać głodu, biorąc pod uwagę system przerw.
    ciekawy

14.08.2023 23:44

Cześć ktoś jest mi w stanie powiedzieć jak wygląda system zmianowy na produkcji lub logistyce? Z góry Dziękuję.
    Persan Polska S.A.

18.08.2023 11:47

Dzień dobry, oczywiście, zapraszamy do zapoznania się z aktualnymi rekrutacjami: https://www.pracuj.pl/praca/persan%20polska%20s.a.;kw pozdrawiamy Zespół HR
    Robert

23.08.2023 18:26

Nie warto. Dostajesz na dzień dobry parę butów spodnie koszulkę i koniec.Wszystko pierzesz w domu.
    Saszka

21.08.2023 08:08

@Pracodawca może warto zacząć włączać klimatyzację? Ponoć w biurach jest. Na hali też tragedia. Można pracowniką produkcji uruchomić nawiewy.
    Danny

20.08.2023 14:21

Kluczowe pyskują do pracowników,krzyczą ( I...na),zamiast pomagać. Robia łaske odpowiadajac na pytania. Zabiurkowe damy ,zwłaszcza N...ia. Mamy Zero szkoleń. Dostałem informację, że mam pytać kolegów i koleżanek jak czegoś nie wiem. (usunięte przez administratora) Kierownik kompletnie nie słucha co się do niego mówi. Wywraca oczami przy próbie rozmowy. Karają naganami z byle powodu. Nie rozumiem czemu jestesmy karani ,skoro Nas nie szkolą. Bałagan ,haos,bardzo zła atmosfera. Nagonka ,stwarzanie ogromnego,negatywnego ciśnienia na pracowników. Ludzie nie wytrzymują. Operatorzy sie sami zwalniają. Kierownictwo zawsze szuka winnego,żeby samemu się wybielić= spada to na operatora,który jest przeciążony obowiązkami. Zapraszamy H,K,B,A na linie..postójcie chociaż jedna zmianę,poróbcie z operatorami. Ciekawe ,czy wtedy będziecie takimi kozakami. Kluczowe też mogą podnieść tyłki ,zwłaszcza N..ia. Maszyny stare ; psują się. Niedostosowane do produkcji niektórych płynów ( które musiałem produkować na siłę). Trzeba było jeszcze pilnować Naszych ukraińskich przyjaciół/pracowników agencyjnych ,którzy mieli w (usunięte przez administratora) prace. Przyszli odwalić swoje ,nie patrzyli na jakość mimo wielokrotnego tłumaczenia im co jest ok a co nie. Byle by postać, posiedzieć i pytać czy moga isc zapaluc ,albo kiedy przerwa (oni maja czas na wszystko ,nie tak jak zarąbany po uszy pracą operator.)Trzeba było się odrywać od raportów, żeby zwracać agencyjnym uwagę( nie dawało to efektów). Papierologia ,papierologia i jeszcze raz papierologia zajmująca dużo czasu. Niektóre linie dodatkowo jeszcze musiały wypełniać tablice z wynikami. Tragedia. Nie polecam nikomu pracy w Persan. Nie sądzę, że coś tam się zmieni. Współczuję tym,co tam jeszcze pracują.
    Groot

14.08.2023 07:58

Witam. Obecnie pracuję na krakowskiej. Atmosfera bardzo nie miłą jest na 2 brygadzie. Kluczowa krzyczy na ludzi unosi się rzuca dziwnymi tekstami np. "skoro Ci pomogłam to musisz mi za to zapłacić " . Zle się odnosi do Polaków. Ukrajuncuw traktuje normalnie bo sama jest z Ukrainy. Do technicznego polaka dużo wymaga jak sam stanol na lini bo brak obsady to stojąc obok niego krzyczy i wymaga że ma jechać linia i być odrazu technicznym. Drugi techniczny Ukrainiec to albo stoji na plastiku albo go nie ma. Jego zachowanie i ocenianie ludzi że ktoś się nie nadaje że nie powinien tu pracować. Ludzie zaczynają mieć dosyć jak i kluczowej jak i technicznego z Ukrainy
    Nikoś

29.07.2023 09:58

Witam jakie są zarobki dla pracownika początkującego i jaka jest atmosfera w pracy ? Z góry dziękuję za informację :)

30.07.2023 21:20

Na start dostajesz Ok. 4 tys. brutto do tego dodatek zmianowy, premia produkcyjna ale osobiscie uważam, że pieniądze to nie wszystko. Jeśli decydujesz się na stanowisko operatora musisz się liczyć przede wszystkim z brakiem odpowiedniego szkolenia a do tego ogromna presja. Warto poczytać komentarze poniżej bo w 100% się z nimi zgadzam.
    Xxx

27.07.2023 09:46

Teraz szukają na Wróblowice na produkcję Praca po 12 godz przez agencje pracy na umowę zlecenie to chyba jakiś zart
    Jola

30.07.2023 18:21

Umowa na okres 3 mc , następnie 1 rok i trzecia na stałe. Nie przez agencie i nie na umowę zlecenie. Idę na rozmowę we wrotek i to mi zapromowali.
    Nikoś

29.07.2023 09:34

Witaj , jakie zarobki na produkcji na osoby początkującej , czy warto się zatrudnić jaka atmosfera w pracy ?
    Cisse

02.07.2023 14:12

Napisałem skargę do HR. Od pierwszego dnia pracy wymagania z kosmosu, czepianie się wszystkiego, nerwowa atmosfera, szkolenie niedostateczne. Czekam na odpowiedź już miesiąc - zero reakcji.
    Persan Polska S.A.

03.07.2023 15:49

Dziękujemy za zgłoszenie. Sprawa jest rozpatrywana. Pozdrawiamy. Zespół HR
    @były pracownik

28.07.2023 19:08

I się nie doczekasz. Dział Hr zamiótł moją sprawę pod dywanik , zwalniając najpierw mojego znajomego , potem mnie , a później jeszcze dwóch znajomych bo wiedzieli za dużo , że jeden z liderów kieruje nocną zmianą pod wpływen narkotyków. Oczywiście pracuje do tej pory bo koordynator obszaru go wybronił jak i cała kadra zarządzająca. Oczywiście mi odpowiedziano , że to są pomówienia i nagrania z monitoringu cudownie nagle się rozpłyneły... także polecam pracę naprawdę jest super !
    Simba

28.07.2023 14:31

Nikomu nie życzę pracy w tej firmie. Żadnego szkolenia, pracownik wrzucany na głęboka wodę. Jeden wielki stres i zniechęcenie. Maszyny przestarzałe- non stop awarie. Wszystko spada na operatorów, bo inżynierowie umywają łapska. Kierownictwo i dyrektorzy wiedzą, że sprzęt nie ma prawa dobrze działać, ale cisną pracowników o normy. Bhp zero! Tylko nagonki: masz robić jak robót, odpowiadać za swoją ekipe, poprawnie wypełniać dokumenty, mimo, że nikt Ci nie powiedział jak! Pieniądze słabe jak za taką pracę. Atmosfera tragiczna. Ludzie sobie do gardeł skaczą,przez stres wywołany presją pracy. Jedna z " kolorowych" kluczowych chamska, ciśnie ludzi za bardzo. Zero szacunku dla pracowników.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Persan Polska?

Kontakt - Persan Polska S.A.

Krakowska 112/116 50-427 Wrocław

Branża główna: Chemia domowa
    Pracownik mixingu

21.07.2023 22:33

Szanowny panie dyrektorze. Celowo pisze z małej litery. Dzisiaj do mnie Panie przyczepił , że nie mam czepka. Szacun. Zapytał się Pan skąd jestem....z mixingu. Pan nawet nie zdaje sobie sprawy jaka u nas jest temperatura. Panskie gadanie że podpisałem cos to bujda. Podpisałem że będę wykonywał swoje obowiązki? OK. Wykonuje więcej niż można. Wy nie wykonujecie swoich obowiązków z BHP w ogóle. Dajemy radę. Poprzednie komentarze to cała prawda. Pan się z nimi nie zapoznał. A atakuje ludzi za zwykle czepki. A z góry na miksery leci całe (usunięte przez administratora) Trochę pokory. Bo to my (usunięte przez administratora)na Wasze wyniki. Pan sobie zapisuje nasze nazwiska i wysyła na bramę zakładu. Technologicznie jestecznie 10 lat za np. Basfem. Żal....bo dwa działy rozruszalem tu Mixingu a Pan chce mnie zwalniać. Żal. Ale Ok. Nawet nie wiedziałem kim Pan jest. A Pan mnie zwalnia? Wydawało mi się że Pan przyjdzie mnie zdycjyplinowac. Nawet kierownik nie podjął tego wątku. Gdyby chociaż kierownik chciał coś wyjaśnić to bym tu nie pisał. Panu kierownikowi życzę powodzenia bo ma go dużo. Panu dyrektorowi dużo umiejętności w pracy na linii.
    Człek

19.07.2023 18:28

Pracowałem w tej @Persan jakiś czas i wiele widziałem. Przychodzisz do firmy i widzisz bałagan. Myślisz sobie jestem nowy i mam inne myślenie niż poprzednicy. Ich już nie ma, bo się nie nadawali skoro tu taki bałagan. Mam duże doświadczenie i jestem w stanie wiele tu zmienić. Po miesiącu zaczynasz widzieć wady systemu i mentalności ludzkiej. Czy to na produkcji czy w biurze to taka sama sytuacja. Po pół roku masz 3 opcje. Pierwsza to dostrajasz się do tego (usunięte przez administratora) i płyniesz z nurtem. Dwa to robisz swoje jeśli jesteś wyjątkowo odporny psychicznie. A trzy to przeciwstawiasz i odchodzisz. Oczywiście są ludzie którzy pracują od czasów Cuzzons i oni są wartością tej firmy i pokazują, że da się tam pracować, ale hiszpańska mentalność pustoszy i niszczy zalążki pozytywnych nurtów. Problem jest taki, że ta firma zawsze będzie miała klientów i dalej będzie szerzyć swoją kulturę bo utopić taki biznes to trzeba mieć talent. Choć hiszpańska inkwizycja zaskakiwała i zaskoczy jeszcze nieraz. Kolejną rzeczą już do własnej oceny pozostawię fakt wymiany managerskiej. 3 dyrektorów produkcji i 3 kierowników obszaru odeszło w ciągu ostatniego roku. Więc to oni byli nieodpowiedni czy problem leży gdzieś w innym miejscu?
    i

15.07.2023 12:30

Jak tam atmosfera i zarobki w logistyce/zakupach? Nie widzę opinii, a wiem, że ostatnio było sporo ofert, zwłaszcza w zakupach. Ktoś się wypowie?
    ciekawy

27.04.2023 16:12

Hej, czy ktoś może powiedzieć jak wyglądają zarobki na stanowisku Młodszy Specjalista ds. Badań i Rozwoju formulacji?
    Byly pracownik

10.07.2023 22:17

Słabo. A do tego 'menadżerki' na najniższym poziomie, (usunięte przez administratora)to codzienność, nakład pracy ogromny, absolutny brak wsparcia. Najgorszemu wrogowi nie poleciłabym pracy w R&D. Obu jak najdalej od Persan!
    operator produkcji

07.07.2023 11:15

Pracuję w firmie Persan od jesieni 2022, trafiłem tutaj w momencie wielkich zmian. Bardzo się cieszę, że moge być częścią tego zespołu. Oczywiście są pewne niedogodności związane z tym, że firma przenosi się do nowej lokalizacji, Ale zdaję sobie sprawę z tego, ze ten stan jest czasowy. wszystkie informacje o tym jak wygląda aktualna praca uzyskałem na rozmowie rekrutacyjnej. Nie było zaskoczenia. Wszystko jasne i klarowne.

28.06.2023 19:05

Zdecydowanie nie polecam pracy w firmie Persan. Szok i niedowierzanie, że nowo powstała inwestycja jest równocześnie tak zacofana jeśli chodzi o produktywność. Brak klimatyzacji na hali produkcyjnej, brak wody i kubkow do pica, brak dodatkowej przerwy podczas upałów, slabnace kobiety Na lini produkcyjnej do tego praca w stroju pracownika ogólnobudowlanego- odzież robocza (ogrodniczki), czepek, kask i kamizelka. Wyciąkajace płyny ze zbiorników pod nogi choć wystają kable i oczywiście produkcja musi iść, nie ma nawet komu tego posprzątać. O bhp można zapomnieć. Praca operatora - tutaj warto zadać sobie pytanie na czym polega? Tutaj operator jest magazynierem, mechanikiem, automatykiem i pracownkiem produkcji. Dodam tylko, że brak odpowiedniego szkolenia stanowiskowego a wymagania z kosmosu. Nie warto wierzyć w żadne słowo padające podczas rozmowy kwalifikacyjnej czy szkolenia. Zdecydowanie nie polecam.
    Marcin

04.06.2023 09:15

Potraktowano mnie po trzech miesiącach jak " zbędne koło u wozu ". Wykonywałem swoją pracę rzetelnie i sumiennie. Umowa miała być przedłużona ale się nagle rozmyślono zostawiając oczywiście pracowników z ukrainy bo wiedziałem jakie tam robią przekręty narażając firmę na straty. Nie wierzcie w żadne słowa które padają na rozmowie kwalifikacyjnej. Brak jakiegokolwiek poszanowania pracownika i wykonywanej pracy. Rasizm , nietolerancja i mobbing pod nazwą Persan.
    Galina

10.06.2023 04:34

Dokładnie tak. Ludzi się zwalniać. Bardzo źle warunki pracy. My nie (usunięte przez administratora)! Operatoru mają dużo gorzej. Majo ich za nic.

25.06.2023 18:52

Popieram w każdym znaczeniu nie potrafią szkolić uczyć się czeba samemu jest stosowany (usunięte przez administratora)przez operatorów zero pomocy nie polecam tej firmy Ukraina ma więcej dopowiedzenia niż Polacy w tej firmie nie polecam trafić na linie nr 2 proszę uważać na ta osobę z tej lini chodzi o persan Wroblowice ????

25.06.2023 18:48

Nie polecam pracy w persanie ponieważ nie szkoła uczysz się sama z paczenia kierownicy nie ogarniają co się dzieje na chwali.BARDZO NIE POLECAM TRAFIĆ NA LINIE NR 2 do Pani Marty M jest wulgarna osoba i bardzo nie przyjemna ????

26.04.2023 20:33

Chciałbym się dowiedzieć jak wyglada kwestia premii? Czy są one raz w roku czy częściej? Jest to jakiś procent wynagrodzenia ? Co do paczek z chemia jaka jest ich częstotliwość ? Dodatkowo jaki atmosfera na magazynie, w logistyce ?
    Ciekawy

23.04.2023 14:16

Qwerty

18.04.2023 22:17

Jak wygląda praca na kontroli jakości?

08.02.2023 02:00

Operator produkcji od jakiej kwoty brutto zaczyna? Agencja podaje tylko, że jest satysfakcjonująca.
    Operator

19.03.2023 01:31

4000 z hakiem brutto. Nie ma 4000 na rękę.

11.04.2023 03:23

A czy wiesz jak wygląda praca we Wroblowicach? Sądzisz, że warunki pracy będą lepsze niż w starym zakładzie?
    fiona

05.04.2023 10:53

Cześć :) Czy mogłby mi ktoś napisać jak wygląda typowy dzień pracy operatora produkcji? Jakieś plusy i minusy tego stanowiska? Dostałam propozycję pracy, przeszłam przez rozmowę pozytywnie ale biję się z myślami. Z góry dziękuję :)
    Były operator

03.04.2023 12:25

Pracowałam krótko ale wystarczająco żeby uświadomić sobie że nie warto. Brak odpowiedniego szkolenia. Brak jakiego kolwiek szacunku do nowo zatrudnionych operatorów. Pani kluczowa absolutnie nie jest pomocna do tego jest chamska i ma "swoich operatorów". O BHP można nie wspominać, w tej firmie nie istnie
    ...

11.03.2023 11:25

Dramat, brak grafiku na kwiecień i dalej to jest jakaś kpina, osoby które się tym zajmują powinny ponieść za to konsekwencje... Wydadzą w ostatniej chwili i jeszcze dodatkowe zmiany wymyślą bo zawsze źle to ułożą...

11.02.2023 00:26

Witam. Mam pytanie. Czym zajmuje sie operator kluczowy w firmie? Gdyż dostałam taka propozycje pracy, a rozmowa przedemna i czy warto? Zarządza ludźmi i zajmuje się dokumentacja czy tylko siedzi w biurze? I robi papiery. Z góry dziękuję za odpowiedź

06.03.2023 00:00

Są autobusy pracownicze, na pewno będzie jakiś przystanek, który będzie dla Ciebie w miarę ok, na pewno na rozmowie już będą w stanie Ci powiedzieć szczegóły. Dojazdami bym się nie przejmował

06.03.2023 12:25

Dokładnie. Mobilna jestem ale wiadomo jak to z paliwem no chyba ze bedzie ktos dojezdzal tez z psiego pola. A czy w persan bylo az tak źle skoro jesteś bylym pracownikiem?
    Katja

12.09.2022 08:33

Dyrektor jest nowy,a stanowisko operatora kluczowego to jest odpowiedzialna praca,musisz wszystko pylnowac,ale jak zawsze musie coś się spidolic,i wtedy to jest sranie w banie i latanie,a co do przenoszenia zakładu na nowe miejsce,to napewno szybko nie będę
    Ja wiem bo go znam

08.11.2022 23:48

Poprzedni Dyrektor Dawid był na poziomie. Był konkretny wymagał. Był za dobry
    Marta

04.03.2023 23:27

Bo jestem pracownikiem
    Mirek

02.03.2023 19:38

Na czym polega praca jako kontroler jakości? Jest to praca stojąca czy siedząca? Czy jest możliwość nadgodzin?

03.03.2023 15:42

Jest to praca stojąco - biegająca ???? wątpię, że na nadgodziny będziesz mieć siłę.
    Janusz

09.02.2023 21:04

Pracowałem krótko. Szok i niedowierzanie, że w XXI wieku w europejskim kraju, podobno rozwijającym się, ludzie pracują na produkcji w takich warunkach. BHP tam to jeden wielki żart. Jest brudno i obskurnie.
    Marta

02.03.2023 22:41

A jak ma być skoro się wybudowali i tam jest jakby Lusówko przeciez nik nie inwestuje co zaraz ma się zrównać z ziemią

25.02.2023 14:34

I podobno świeta Wielkanoc boże Narodzenie firma miala wolne? Czy orientujecie się również skąd będą dojazdy jak firma przeniesie się do wróblowic? Będę wdzięczna za jakiekolwiek informacje

Zostaw merytoryczną opinię o Persan Polska S.A.