Persan Polska

• Mokronos Dolny
  • Ślęza
  • Żerniki Wrocławskie
  • Zabrodzie

3. Opinie o pracodawcach Wrocław
  5. Opinie o Persan Polska S.A.

Opinie o Persan Polska Wrocław

Nie przegap nowości o Persan Polska S.A.!

Syska_42

20.12.2022 06:37

Pracuje tu kilka lat i widzę że firma zaczyna wychodzić na prostą Nowy szef zakładu jest ok Szef produkcji jest ok Najważniejsze że zaczynają słuchać głosu pracowników i zobaczymy co z tego będzie Jeszcze zostaję i czekam
    ania

10.11.2023 19:15

Zgadzam się z opinią ponieważ sama byłam tam ofiarą (usunięte przez administratora) że strony starszej operatorki Ukrainki, kierownik zwykły (usunięte przez administratora)liczy się tylko z tymi którzy jak to on sam mówi "robią cyfry dla firmy" a te akurat najgorsze i uważają się za niewiadomo kogo.
    Aaa

10.03.2024 16:41

Potwierdzam panie tzw operacyjne traktują pracownika jak (usunięte przez administratora) klną jak do bydła możliwe że taka kultura pracy obowiązuje na Ukrainie nie w Polsce bo to cywilizowany kraj i kultura pracy jest inna i co dziwne to są Panie z Ukrainy które czują się jak u siebie wyzywając wulgaryzmami nawet Polaków ….bez hamulców dlaczego pracodawca na to pozwala pomimo wielu zgłoszeń i odejść pracowników właśnie przez takie Ala zarządzanie
    Kromak

26.10.2022 10:08

pracowałem w firmie, ale obecny nowy system pracy nie jest dobry dla mnie. Mam małe dziecko Wiele opinii słyszałem od znajomych którzy obecnie tam pracują lub pracowali. Jest wiele osob które sobie chwalą i biorą dodatkowe godziny i takie które zmieniły pracę ze wzgledu na zmiany i relokacje. Nie rozumiem osób które płaczą ze jest tak źle. Nikt ni kogo na siłę nie trzyma, a praca nie jest zła, jest wiele dodatków i lepiej płacą. Pozdrawiam serdecznie
    mixing

30.07.2020 10:04

Cześć. Pracuje od 6 lat na dziale wytwarzania. Praca poukładana i pewna. Dziwią mnie tu opinie malkontentów. Jak w każdej firmie bywa lepiej i gorzej ale wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. Wypłata w terminie, podwyżki co roku, premia pełna (lub prawie pełna) kursy, szkolenia, uprawnienia, wczasy pod gruszą, paczki chemii co kwartał, bezpłątna opieka.
    henryk

27.05.2026 12:28

pojawila sie oferta pracy na inzyniera procesu. ktos jest w stanie podac widelki placowe i czy jest ogolnie w porzadku ta praca?

03.06.2026 22:35

Pracowałem na takim stanowisku, niestety ciężko tam się wybić żeby Ci przedłużyli umowe. Nacisk na wyniki, nie robisz to dziękujemy

Helena

17.07.2026 20:37

To nieprawda. 99 procent osób nie ma znajomości i trafiają do firmy przez rekrutacje zewnętrzne. To nie jest Januszex

26.11.2025 07:56

Czy ktoś został w ogóle REALNIE ZATRUDNIONY przez ową "firemkę"? Od miesięcy wysyłam CV, spełniam z nawiązką wszystkie kryteria, a co jest już komiczne, nie zostało ono nawet ani razu wyświetlone! Non stop powielają oferty, które być może mają na celu jedynie zapoznawanie się z profilami kandydatów, ale jest to kompletny brak szacunku oraz czasu chętnych osób! Nie polecam tej niepoważnej firmy. Strach pomyśleć co robią później.
    #InspektorJakosci

Beleee

09.07.2026 00:42

Tak, potrafią tam myśleć Ukraince. Bo nikt inny nie potrafi. Albo nie chce.

Helena

17.07.2026 20:35

Tak zgadzam się oni potrafią myśleć ale co najwyżej jak na fajeczke się urwać i jak najmniej robić.

Gość

08.07.2026 16:22

Dzień dobry, czy jest jakaś szansa aby dostać się do firmy Persan na dział wtrysku? Posiadam duże doświadczenie w ustawianiu procesu wtrysku.

17.04.2026 14:35

Cześć, proszę o informację, jak obecnie wygląda sytuacja w biurze? Jak się pracuje, jaka panuje atmosfera? Z góry dziękuję.
    Gosia Z.

15.05.2026 21:04

Atmosfera jest super, praca w międzynarodowych zespołach, zależy do którego działu aplikujesz. Największy benefit to praca w piątek 6h, i nie jest tak jak pisze Gość. Jeśli święto wypada w piątek po prostu wychodzisz wcześniej w inne dni w danym tygodniu. Z resztą godziny pracy są elastyczne, możesz zacząć później i nikt nie ma z tym problemy nie musisz składać żadnych wniosków byle czas się zgadzał na koniec miesiąca. Kolejnym plusem jest płaska struktura, nie musisz przebijać się przez 10 managerów, możesz bezpośrednio poprosic dyrektora zakładu o rozmowę i na pewno nie jestaniesz zignorowana. Co do podwyżki to również nieprawda - podwyżki są co roku i nie jest to bynajmniej 1.5%, zależy od twojego performance za konkretny rok czyli od tego na jakim poziomie wypełniasz cele roczne (typowo jak to w korporacji). Cele roczne ustalasz razem z przełożonym na początku roku więc nie jest to żadne zaskoczenie i na koniec roku nie dostajesz jakiegoś BS wyssanego z palca, od początku roku wiesz do czego dążysz. Największym plusem jednak są ludzie - takiego przekroju osobowości nie zobaczysz nigdzie indziej, każdy jest specyficzny ale jeśli też jesteś to będziesz zadowolona.

16.05.2026 09:53

Wygląda to tak, jakby komentarze były opublikowane na czyjąś prośbę czy od HR… jakie to jest żenujące…
    alibaba

02.03.2026 12:56

System rekrutacji to fikcja. Idziesz na rozmowę, sprzedajesz swoje pomysły a oni Ci dziękują. Po paru dniach widzisz ogłoszenie z wymaganiami, które ty podałeś. Nieuczciwe praktyki pracownicze, liczą tylko na darmowe pomysły.
    Gosia Z.

15.05.2026 21:07

Tak, dzięki twoim pomysłom fabryka zwiększyła wydajność o 300%. Dziękujemy
    Ryszard

06.12.2025 11:39

Po czym można poznać że firma jest po prostu zła. Po pracownikach. W Persan ponad 95% to obcokrajowcy. W znacznej większości Ukraińcy. Jest te kilku murzynow. Ukraińcy są na stanowiskach kierowniczych. Co to znaczy. Że Polacy uciekają z tej firmy. Bo słaba kasa, brak BHP. No i jak przełożony jest z Ukrainy to raczej współpracy nie będzie. Oto to czego doprowadzili legendarną Pollene

17.04.2026 13:23

Po czym można poznać , że takie teksty pisze niczego nie warta, obrażona na całe życie osoba? Po poziomu ksenofobii. Skąd te statystyki, 95 procent? Pracowałeś/aś w Dziale analizy? Wątpię. Zauważyłam, że poziom ksenofobii zawsze koreluje z poziomem inteligencji u konkretnej osoby, a osoby o niskiej inteligencji nie pracują zwykle jako white collars, więc czy ma sens wylewać brud na forum, czy następnym razem lepiej zostawić go przy sobie?
    Asia

13.01.2026 07:33

Cześć, jak wygląda praca na stanowisku specjalista ds. logistyki? Czy warto aplikować ? Często widzę ogłoszenie na to stanowisko, czy jest duża rotacja?
    #Logistyk

26.01.2026 21:03

Warto, super warunki, rotacja bardzo niewielka. Procesy, manuale, bardzo dobry onboarding, Dobre pieniądze. Super atmosfera. 😊
    Mich

14.02.2026 21:49

Jasne, że jest duża rotacja. Firma to porażka. Chyba, że chcesz zobaczyć jak wygląda bagno to polecam.
    Zainteresowany

21.11.2025 12:03

Dzień dobry, czy staż w firmie w dziale HR jest płatny?
    Persan Polska S.A.

21.11.2025 13:27

Dzień dobry, staż w dziale HR jest płatny. Zapraszamy do aplikowania.
    Paulina

07.10.2025 21:35

OPINIA NEGATYWNA. Procedura reklamacyjna nie działa. Zakupiony płyn chemiczny Agent Max miał nieszczelne opakowanie. Wskutek czego w transporcie utlenił odzież oraz krzesło w domu. Złożona reklamacja z dnia 15 maja 2025 ciągnie się do dziś. Mamy 7 październik 2025 r. a inwencja Producenta kończy się na odpisaniu na mojego maila i propozycji rekompensaty, która się nie odbywa. Trwa to, już prawie szósty miesiąc. Jestem na minusie: minus odesłany płyn, minus dobra odesłana bluza od kompletu, minus upalamione spodnie no i w domu utlenione krzesło. Taka procedura reklamacyjna, brak odpowiedzi lub odpowiedz po miesiącu, to brak szacunku do Klienta. Nie akceptuje takiego postępowania.
    ItakUsuniecie

21.08.2025 15:44

Widzę, że moja poprzednia opinia została usunięta;) Pracowałem w tym wytworze przez okres kilku miesięcy w biurze. Nie polecam żadnej szanującej się osobie zatrudniania sie w tym hiszpańskim odpadzie. Firma z kartonu, brak jakiegokolwiek systemu, czy to w planowaniu transportu, zakupach, planowania produkcji czy jakimkolwiek innym dziale. Magazyn to istny sajgon, pomylone zamówienia, zgubione palety, braki i błędy w stockach to codzienność. Nikogo to już nie dziwi w tej “firmie”. Firma niby ma 3 oddziały na całym świecie ale mówią o sobie “mała firma rodzinna”, stąd też brak jakichkolwiek podwyżek, bonusów czy ogólnie sensownych premii. Jedynie rozwalona chemia ze zwrotów i bonus świąteczny na który musisz złożyć request zeby ci go przyznali, to dwa plusy w tej firmie. Oprócz tego okropna atmosfera między zarządem a pracownikami. Powszechne kolesiostwo, wałki i przekręty na każdym kroku. Dziwne że jeszcze ochrona środowiska z tym nic nie zrobiła, bo ilość pełnych chemii Mauzerow stojąca na dworze w pełnym słońcu jest zatrważająca. Z tego co wiem to chemia nie powinna być narażona na działanie ciepła, ale co ja tam mogę. Warunki pracy w tym czymś to patologia. Przychodząc do pracy w październiku 2024, dostałem używane słuchawki sklejone taśmą, 10 letni monitor a zamiast biurka dali mi STÓŁ KUCHENNY. Po 6 miesiącach wymienili nam te stoły na takie biurka na korbkę, których zazdrościła nam cała firma😃 Nie sądziłem, ze w takim dużym zakładzie mogą rządzić takie polglowki, ale żadna negatywna opinia na tej stronie nie jest nieprawdą. Dyrektor to niestety ale kompletny burak bez manier, gdy zwolniły się u nas 2 osoby a jedna poszła na urlop, zostałem sam z pracą wykonywaną przez 3 osoby. Usłyszałem że nie jestem zbytnio zaangażowany, mimo że pracowałem po 10-12h dziennie próbując to wszystko ogarnąć. W firmie liczy się jedynie CSL- ma być 100%. Nie polecam nikomu kto ma jakikolwiek inny wybór. Nie pozdrawiam
    Icloud

19.06.2024 13:35

Dzień dobry wszystkim!???? chciałbym zapytać co to znaczy u was lider lini produkcyjnej? Czy to jest lider, który zarządza całą produkcja, czy to jest lider , który zarządza tylko jedną linią produkcyjną ? Dlaczego pytam, bo zaprosili mnie na rozmowę rekrutacyjną lecz na ogłoszeniu nie było jasno napisany system stanowiskowe. Dziękuję za odpowiedź jeszcze mnie zastanawia jedna rzecz jaka jest stawka dla liderów? Dziwię się że nie było jej podlanej na ogłoszeniu
    iCloud

21.06.2024 10:23

Dziękuję bardzo za opinię jak to się mówi przyjdę i zobaczę jak to jest u was rozmowę mam 24 czerwca z koordynatorem waszym więc zobaczymy jak to wygląda a wiesz może jakie są widełki stawkowe u was
    Lider

11.07.2025 05:26

Co cieniasku coś nie pykło :)))))?teraz wylewasz żale ??.Byłeś cienki więc nie pracujesz proste .
    Szuka

03.07.2025 22:29

Witam wszystkich, chciałabym napisać o tym co robią koordynator Spotwork Sofia niestety ona jestem prawdziwym bydłem i nie może odebrać telefonu, rozmowa z nią to piekło, mam nadzieję że pan Janusz spierdale ją z tej pracy, dziękuję serdecznie
    Operator na szkoleniu

20.06.2025 16:31

Się zatrudniałem jako operator produkcji, ponieważ nie było opisane w pełni obowiązków operatora, później się dowiedziałem, że operator i pracownik produkcji i operator, i wykonuje obowiązki lidera i utrzymania ruchu, i technika, opłacalne ok, ale się stawią do ciebie jak do (usunięte przez administratora) stawią ciebie na paletę, a później mówią że nie znasz maszyn( jak musisz jechać maszyną jak ci stawią na paletę przez co nie możesz się uczyć swoich obowiązków), organizacja przerw i pracy to jest dramat, operatorzy mogą nawet nie mieć przerwy za 12 godzin!!! Nie polecam nikomu i sam niedługo chce rezygnować z tej pracy
    Zniesmaczony M

02.05.2025 16:28

Serdecznie nie polecam pracy w dziale R&D. Pracowałem ponad rok. Chaos, mobbing oraz nierówne traktowanie pracownika to porządek dzienny. Brak docenienia, toksyczny management, wmawianie pracownikowi róznych sytuacji. Nie warto.
    Se

28.06.2024 07:08

Tylko że na produkcję zatrudniają przez agencję pracy Sort 3 zmiany lub 4 brygadowka za najniższą krajową na umowę zlecenie to jakiś zart
    Operator

10.04.2025 16:54

Niestety to jest rzeczywistość
    Bell

02.10.2024 17:11

Widzę że od dłuższego czasu wiszą ogłoszenia na kierownika zmiany i lidera linii. Taka rotacja na tych stanowiskach czy rozbudowa firmy i czemu nie awansują na te stanowiska swoich pracowników?
    Operator

10.04.2025 16:53

Aby pracować jako lider, musisz być odporny na stres, nie każdy może przebywać w tym bałaganie przez 12 godzin
    Zainteresowana

03.09.2024 14:09

Witam, chciałabym dowiedzieć się coś więcej na temat pracy w dziale napełniania butelek (filling) Jak wygląda praca na tym stanowisku? Praca jest tylko stojąca przy linii? I jak z realnymi zarobkami, premie itd, da radę wyciągnąć? Pozdrawiam
    Lukasz

29.01.2025 12:40

Ile jest dodatku za 4 brygadowke ? I ile za premię ?
    Dimas

10.04.2025 16:45

500 zł brutto
    Piotr

19.03.2025 14:44

Cześć, zastanawia mnie czemu firma ciągle szuka kierownika zmiany? Nie ma chętnych czy takich kiepskich zatrudnia i nikt dobry tam pracować nie chce?

14.03.2025 05:20

Czy możecie powiedzieć w jakich godzinach i po ile godzin pracuje laboratorium? Trochę to niepoważne że nie podają takich informacji w ogłoszeniu. Operatorzy pracują po 12 h?

14.03.2025 05:27

Ok już widzę że operatorzy 12h tylko to laboratorium mnie zastanawia
    Anna

28.02.2025 11:12

Jak się pracuje w biurze? Jakiego rzędu stawki mają specjaliści? Zastanawiam się czy aplikować.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Persan Polska?

Kontakt - Persan Polska S.A.

Krakowska 112/116 50-427 Wrocław

Branża główna: Chemia domowa
    Patrick

27.02.2025 07:58

Witam, pracuję tu od 2 lat. Nigdy wcześniej nie widziałem takiego bałaganu. W firmie panuje korupcja. Firma Spootwork zapewnia pracę mieszkańcom Azji Wschodniej w zamian za usługi pieniężne. Ludzie mogą robić wszystko, chodzić do pracy(usunięte przez administratora) Chciałbym, aby dyrektor Hiszpanii zwrócił na to uwagę. Specjalnie dla koordynatorek Spootwork Sofii Tatiany Mam nadzieję, że Pan Sebastian i Pan Kevin zwrócą uwagę
    Ciceronek

25.02.2025 21:34

Czy w Persan pracują obcokrajowcy spoza Unii Europ?
    @kandydat

21.02.2025 01:02

A dlugo się czeka na odpowiedź po rozmowie rekrutacyjnej ?
    Marcin

02.12.2024 17:22

Widzę że bardzo duża rotacja jest w dziale logistyki, co chwile kogoś szukają jakie warunki atmosfera i wymagania ? Ekipa zgrana, dużo pracy czy idzie ogarnąć ?
    @kandydat

11.09.2024 13:42

Witam, czy może ktoś napisać na jakie zarobki można liczyć w utrzymaniu ruchu
    Janek

06.09.2024 15:10

Witam . Widziałem wakat na stanowisko elektromechanik,może mi ktoś więcej powiedzieć o tym stanowisku warunki,płacą itp z góry dziekuje
    Kandydat do pracy

19.08.2024 21:40

Cześć. Dostałem ofertę pracy na dział "Mixing" - Co możecie mi powiedzieć o pracy na tym dziale? Dużo pracy, ciekawa robota?
    Kandydat do pracy

21.08.2024 17:51

Ale to mówisz ogólnie o pracy na produkcji czy o dziale Mixing?
    Mixing

22.08.2024 10:28

Pracowałem na dwóch działach i z tego właśnie uciekłem. Poczytaj opinie na tej stronie i przemysl dwa razy. Mogę tylko powiedzieć że wszystkie są prawdziwe
    Baggi

16.08.2024 15:06

Kiedy będą wypłacane Wczasy pod gruszą Inne zakłady po 14 dniach po złożeniu dokumentow wyplacili a tu dwa miesiące czekać trzeba
    Katarzyna

07.06.2024 15:46

Czy ciężko się dostać tutaj do pracy na produkcje
    Ciekawy

15.05.2024 08:51

Cześć. Czy mógłby ktoś napisać jaka panuje atmosfera na stanowiskach biurowych w oddziale we Wróblowicach? Pracy jest przyjazna i chce się do niej chodzić czy głównie polega na gaszeniu pożarów i stresie :)? Firma proponuję konkurencyjne stawki wynagrodzenia czy nie dorównuje oczekiwaniom? Z góry dzięki.

08.02.2024 08:13

To fakt, że 10% na produkcji to Polacy? Tak przynajmniej teraz niedawno napisano, wole się upewnić. bo jeśli tak to ile to może być w sumie osób i na jakich działach pracują? ta liczba będzie się jeszcze zmieniać? I jak przy tym dla porównania wypada biuro?
    Michał

24.02.2024 11:17

Persan to taka mała ukraina. Hiszpańska firma ale wladze na produkcji maja ukraińczycy którzy bardzo rzadko przedłużaja umowy polskim pracowniką. Faforyzowanie swojego ziomka jest na pierwszym miejscu.Polacy sa tu miejszością.
    Prawda

25.02.2024 17:15

Dodatkowo musisz się prosić o to żeby mówili po Polsku skargi były zgłaszane i firma nie reaguje a przecież jesteśmy w Polsce !
    Zainteresowany

23.02.2024 13:25

Dlaczego firma szuka co chwilę kandydatów na stanowisko kierownika zmiany? Jest aż tak duża rotacja? Ludzie się nie sprawdzają?
    Mr.Podpowiedz

24.02.2024 11:22

Jest tak i bedzie. Jezeli jestes Polakiem to niestety ale nie pasujesz tu do kadry kierowniczej z Ukrainy. Nie dostaniesz umowy.
    Ratuj się kto może

09.02.2024 18:19

Widzę że dużo osób pyta się jak wygląda praca w biurach. Otóż powiem krótko- bardzo źle. Najgorszemu wrogowi nie życzyłbym pracy w tym hiszpańskim Januszexie. Słowo bałagan to mało powiedziane- większość rzeczy wykonywana jest na rympał, byle coś sklecić na szybko bez większego pomyślunku. Rozwiązania tymczasowe przeradzają się w smutną rzeczywistość która otacza cię od Twojego pierwszego do ostatniego dnia w tej pożal się Panie Boże "firmie produkcyjnej". Liczy się tylko tu i teraz. Firma nie posiada strategicznego planowania chociażby na kilka msc. do przodu. Chaotyczne ruchy ze strony hiszpańskich inkwizytorów, przepełnione pasywną, a niekiedy i aktywną agresją są standardem. Najważniejszy jest wskaźnik OEE. Zasady BHP- możesz zapomnieć, nie bez powodu osoby odpowiedzialne za ten dział rozstały się z firmą szybciej niż przyszły. Co chwile usłyszysz od swoich nowo poznanych kolegów że ktoś się zwalnia, albo że już nie daje rady działać w tym chaosie. Generalnie możesz poznać bardzo dużo osób bo rotacja jest niesamowita, co chwila ktoś rzuca papierem. Ludzie którzy coś wiedzieli na temat produkcji chemii już dawno temu się zwolnili i na ich miejsce zostali awansowani ludzie z kilkumiesięcznym doświadczeniem. które zdobyli od innych którzy również byli kilka msc w tej firmie i tak to się kręci. Jeżeli myślisz że dołączysz do międzynarodowego zespołu z zachodnią kulturą organizacyjną to się bardzo przeliczysz. Dlatego nie marnuj swojego czasu i odpuść na tym etapie. Nie musisz dziękować za radę. Jeżeli jednak dołączysz do tej firmy, wróć za jakiś czas do tego komentarza i zostaw smutną minkę.
    Ewa

10.02.2024 11:19

Dziękuję bardzo za ten post. Obecnie jestem w filmie, w której dzieje się równie „dobrze” i planowałam złożyć dokumenty do tego pracodawcy. Dam sobie spokój, marzy mi się firma z jasnymi zasadami, wytycznymi i profesjonalnymi menadżerami
    Ciekawa

21.01.2024 15:40

Chciałabym zapytać o warunkach pracy na stanowisku Inżynier Jakości - jak wygląda komunikacja w dziale, zarobki. Ma ktoś doświadczenie w jakości w Persanie we Wróblowicach?
    Ciekawy

10.12.2023 17:19

Witam, jak wygląda praca w biurach? Większość opinii dotyczy pracy na linii, a jak praca wygląda na biurach? Widziałem oferty pracy na specjaliste ds. regulacji, podejrzewam że do jakiegoś działu regulacji?? Czy ktoś się może wypowiedzieć? Jak wyglądają zarobki?

03.12.2023 08:08

Do teraz nie doprecyzowali zarobków liderów? Widziałem, że z ponad miesiąc temu właśnie o nie tutaj podpytywali a właśnie ponownie oferta na linie została dodana. Nie wiem jednak czy to ten sam obszar czy jakiś inny? Możecie ocenić warunki i to czy warto pójść na rozmowę? co na niej sprawdzają?
    xyz

05.12.2023 01:12

Ta oferta wisi już dłuższy czas. Brak chętnych czy może liderzy sami odchodzą i trzeba na bieżąco zapełniać luki?
    Mirosław

19.11.2023 12:28

Moje doświadczenia w firmie Persán we Wróblwicach niestety są obarczone wieloma negatywnymi aspektami. @Pracodawca Przede wszystkim agresywne zachowanie pracowników z Hiszpanii jest zdecydowanie jednym z najpoważniejszych problemów. Pracownicy hiszpańscy często wykazują agresywne postawy w miejscu pracy, co tworzy atmosferę napięcia i utrudnia współpracę. Ich skłonność do konfliktów wpływa niekorzystnie na kulturę pracy, a także może negatywnie wpływać na efektywność całego zespołu. Dodatkowo, brak skutecznych działań ze strony zarządu w celu kontrolowania i korygowania tego zachowania jedynie pogłębia problemy związane z atmosferą pracy. Warto zauważyć, że skuteczne zarządzanie różnorodnością kulturową w zespole jest kluczowe, a brak działań w tej kwestii może prowadzić do długotrwałych problemów. W mojej opinii, firma Persán powinna skoncentrować się nie tylko na poprawie warunków technicznych, ale również na budowaniu zdrowego środowiska pracy poprzez szkolenia z zakresu komunikacji międzykulturowej i rozwiązywania konfliktów.
    Była pracownica

19.11.2023 12:12

Chciałabym podzielić się moją opinią na temat firmy Persán we Wróblwicach. Zakład jest nowy, a z tego, co słyszałam, rozpoczyna działalność od podstaw w nowej fabryce. Niestety, panuje tam duży chaos – często zmieniają się produkty na liniach produkcyjnych, co dla mnie było nowością i źródłem niezrozumienia. Opakowania do produkcji są umieszczane na linii bardzo nierozważnie, a zauważyłam brak planowania w tej kwestii. Maszyny są w bardzo złej kondycji technicznej, a mechanicy dokonują jedynie napraw bieżących. W trakcie mojego kilkumiesięcznego stażu nie zauważyłam wprowadzenia żadnych nowych części na linii produkcyjnych. Wydaje się, że zakład nie inwestuje w nowe technologie i rozwiązania, co byłoby pomocne dla pracowników – na jednej z linii stosuje się ręczne zakręcanie za pomocą rękawiczek i człowieka. Mimo tych problemów, doświadczyłam też pozytywnych aspektów, takich jak doskonały przełożony – kierownik zmiany, oraz dwóch inżynierów procesu produkcji, którzy mnie szkolili na linii. Obaj inżynierowie mają ogromną wiedzę. Pomimo występujących problemów, podziwiam ich zaangażowanie w zarządzanie całą produkcją. Podsumowując, firma Persán we Wróblwicach ma wiele wyzwań do przezwyciężenia, takich jak chaotyczna organizacja produkcji i zaniedbane maszyny. Niemniej jednak, pozytywne doświadczenia związane z personelem kierowniczym i szkoleniami pokazują, że istnieje potencjał do poprawy. Kluczowe będzie zainwestowanie w nowe technologie i lepsze zarządzanie inwestycjami, co pozwoliłoby na podniesienie efektywności produkcji i stworzenie bardziej zorganizowanego środowiska pracy.
    Były Pracownik z PW Mixing

28.10.2023 19:13

W Persanie przepracowałem niecałe pół roku. Firma ma swoje plusy i minusy, ale ogólnie praca na mixingu bardzo mi się podobała. Czasami trzeba było trochę pogłówkować jak analiza płynu wyszła zła. A to dodać więcej soli, a to innym razem dodać więcej wody. Nudy nigdy nie było. Trafiłem też na dobry okres, gdzie nie było za dużo pracy na początku i można było na spokojnie się wdrożyć. Miałem też bardzo dobrą ekipę na Mixingu na swojej zmianie, a Pani kierownik Halina była bardzo w porządku. Zniechęciły mnie jedynie powtarzające się awarie, które wpływały znacząco na płynność pracy. Czasami trzeba było poczekać kilka godzin, aż problem zostanie rozwiązany. Z innymi działami m.in z laboratorium współpracowało mi się świetnie. Jedynie współpraca z działem utrzymania ruchu była bardzo przeciętna i bywały nieprzyjemne sytuacje. Nie wykluczam powrotu w przyszłości bo jeśli chodzi o zakłady produkcyjne w okolicy to Persan według mnie jest jednym z lepszych. Nie wiem jak w Persanie jest na liniach produkcyjnych, ale na mixingu praca fajna i satysfakcjonująca.
    Agent 707

18.11.2023 09:09

Na mixingu zanim zostaniesz sam to spokojnie 3 miesiące musisz być z kimś. Pracowałem 6 lat to wiem jak jest kogoś nauczyć, jeden łapie po miesiącu a innym trzeba 3 lub więcej. Musiałem wyjechać przez to się zwolniłem ale na mixingu nie jest źle. Nie wiem jak we Wroblowicach teraz jest ale na Krakowskiej było spoko.
    @Mikser

15.11.2023 01:49

Ja tam nie narzekam pracuje na PWD ( Proszkownia)jakiś czas na linii ja nie widzę żadnego powodu by nie być zadowolony z pracy. Na linii jest z trzech operatorów którzy są bardzo życzliwi do ludzi. Chłopaki operatorzy zawsze jak zaczynamy zmianę to pytają się jak samopoczucie każdego pracownika z osobna nie ma problemu by zastąpić jakiegokolwiek pracownika. Można z nimi porozmawiać o różnych sytuacjach jeżeli coś się dzieje nie dajemy rady czy coś To im mówimy chłopaki wtedy próbują jakąkolwiek to załagodzić tak spróbować nam pomóc w każdym możliwy sposób czy wesprzeć na palecie czy wesprzeć podczas zbierania proszków . Operator Sławek to bardzo dobry człowiek dbający o obsadę podczas produkcji zawsze uśmiechnięty i zabawny stara się zawsze rozwiązać jaką kolwiek sprawę pozytywnie bez tzw spiny. Widać że z każdym od Kierownik do Kontroli Jakości próbuje załagodzić jaką kolwiek sprawę gdy jest jakaś lipa. Ogólnie to zmiany z tymi operatorami są spoko. W porównaniu do zmiany Harrego. Może ktoś pomysli o tym że Takich ludzi ja operator Sławek można by było docenić i gdyby było ich więcej to lepiej by było na innych działach. :)
    ania

16.11.2023 09:50

Proszkownia to mały zespół ludzi prowadzony przez operatora Sławka który jest pogodny, życzliwy i pomocny a przede wszystkim jest "do ludzi" i jest jednym z nielicznych Polaków. To jest obszar na którym jest ok być może właśnie dlatego że operatorem jest normalny człowiek????

Zostaw merytoryczną opinię o Persan Polska S.A.