SN Strukton Sp. z o.o.

4 Dodaj opinię
SN Strukton Sp. z o.o.
4 43 6 1

Opinie o SN Strukton Sp. z o.o.

Okti09

Siemka ludzie. Kiedy rusza coś w Szwecji bo w biurze mówili że w lutym i narazie cisza. I jak zarobki w se. Z góry dzięki i pozdro !

Juras

Siedzi się po pół roku zazwyczaj w jednym kraju. Ja tak latami tu pracuje. Dobrze jest. Z roku na rok w firmie jest lepiej.

Olek

Hej, chce się przyjąć do firmy i się zastanawiam czy lepiej Belgia czy lepiej Szwecja. Słyszałem że i tak się pracuje i tu i tu. Prawda to? Dziena za info zwrotne z góry

SN Strukton Sp. z o.o.
pracodawca
@Olek 05.02.2019 07:47

Panie Olku zapraszamy do aplikowania. Zapewne znajdzie się opcja najbardziej Panu pasująca. Pozdrawiamy Dział Kadr

Zdun

Witam. Praca ciągła czy w systemie rotacyjnym? Czy pracodawca zapewnia nieodpłatnie zakwaterowanie, odzież roboczą, narzędzia pracy czy lunch? Transport do miejsca pracy po stronie pracownika czy pracodawcy (np. bilet lotniczy Polska - Szwecja)? Transport do pracy z miejsca zamieszkania autem służbowym czy we własnym zakresie? Jest możliwość pracy w nadgodzinach i czy są one płatne wg prawa obowiązującego w danym kraju? Pokoje ilu osobowe? Z góry dzięki za odp, pozdrawiam.

Cooler
@Zdun 19.12.2018 20:55

Praca w systemie rotacyjnym 6 na 1. Na warunkach polskich ( Zus w PL, zaliczka na podatek w SE ) firma placi za mieszkania. Jezeli wysylaja na pelnych warunkach szwedzkich wtedy, zgodnie z prawem szwedzkim, pracownik musi sam oplacic mieszkanie. Wszystkie narzedzia, odziez, dojazdy itd po stronie firmy. Nadgodziny sa placone 1:1 w zwiazku z praca rotacyjna co jest uzgodnione ze zwiazkami zawodowymi w SE. Pokoje 2-3 ososbowe.

Piotr
@Cooler 20.12.2018 13:50

Mógłbyś przybliżyć jaki standard mieszkaniowy oferuje firma i czy ubezpieczenie zdrowotne leży w gestii pracodawcy? Pracownik ma kontakt z koordynatorem, który pomaga mu załatwiać ważniejsze sprawy na miejscu? Jako dynamiczna firma budowlana w sektorze kubaturowego budownictwa konstrukcyjnego i żelbetowego SN Strukton wygrała przetarg budowlany w Belgii i w związku z tym poszukuje murarzy do układania klinkieru oraz bloków wielkoformatowych. Proszę Was o komentarze o tym, jak się Wam pracuje i czy polecacie tego pracodawcę?

Cooler
@Piotr 24.01.2019 18:26

Standard mieszkaniowy bardzo dobry. Wystarczy przegladnąć ich FB gdzie są zdjęcia z kwater. Koordynator jest na miejscu i pomaga w załatwianiu spraw.

Izabela
@Cooler 24.01.2019 20:25

Rzeczywiście, firma aktywnie prowadzi swój profil w mediach społecznościowych. Można znaleźć tam informacje nie tylko na temat zakwaterowania ale również warunków pracy, czy swoistego rodzaju wywiadów z aktualnie pracującymi osobami. Dla zainteresowany podaje link do profilu: https://www.facebook.com/snstrukton/ Czy koordynator jest również otwarty na opinie i sugestie pracowników?

SN Strukton Sp. z o.o.
pracodawca
Sterowanie żurawiem przypomina mi grę...


Rozmowa z Pawłem Jarmułem – operatorem żurawia wieżowego

Czym się zajmujesz w SN Strukton?
W SN Strukton jestem operatorem żurawia wieżowego. 

Od kiedy pracujesz w Firmie?
Moja przygoda z Firmą zaczęła się dwa lata temu. 

Jak się zaczęła Twoja kariera zawodowa po szkole?
Po ukończonej szkole szukałem swojego miejsca ... takiej pracy, która będzie mi sprawiała przyjemność, do której będę chętnie szedł. I wtedy na mojej drodze stanął kolega, który dużo opowiadał o pracy operatora żurawia - na czym polega i jak wygląda. I właśnie w ten sposób zainteresował mnie oraz zaproponował kurs. 

Co było dalej?
Kurs zdałem bez problemów – wiedziałem, że to jest to, co chcę robić w życiu. 

Co najbardziej lubisz w swojej pracy?
Najbardziej w mojej pracy lubię kontakt z ludźmi i widoki, które mnie otaczają, siedząc na wysokości. Ważna jest też satysfakcja z ukończonego projektu. 

Podczas oceny okresowej powiedziałeś, że praca jest Twoją pasją. Jaka jest recepta na to, żeby być na swoim miejscu w życiu zawodowym?
Do pracy trzeba podchodzić z dystansem, żeby się szybko nie znudziła. Pasja to może za duże słowo, w moim przypadku chodzi głównie o to, żeby do pracy podchodzić z uśmiechem i czystą głową. Ja po prostu lubię to, co robię. Sterowanie żurawiem przypomina mi grę - do dyspozycji mam dwa joysticki, bardzo wygodny fotel, deszcz nie pada na głowę …. Czego chcieć więcej? 

Z czego jesteś najbardziej zadowolony w SN Strukton?
Najbardziej zadowolony jestem z tego, że mogłem poznać dużo pozytywnych osób, takich, z którymi będę mógł utrzymywać dalej kontakt. 

Czego Ci życzyć na przyszłość?
Dużo szczęśliwie zakończonych projektów (śmiech). 


Tego właśnie życzę i dziękuję za rozmowę. 
   
SN Strukton Sp. z o.o.
pracodawca
Chciałbym jeszcze zbudować jakiś duży most... 


Rozmowa z Adamem Pająkiem, majstrem na budowie kompleksu sportowego w Ronse w Belgii.

Jak się zaczęła Twoja kariera zawodowa?
Gdy miałem 15 lat przyjechałem do Gdyni i zacząłem pracować w Stoczni. Przez 10 lat byłem monterem konstrukcji stalowych, ale zaczęły się problemy ze zdrowiem i musiałem zmienić zawód. Dlatego przeszedłem do budowlanki – na ‘’świeże powietrze”. Początkowo dołączyłem do zespołu starych cieśli i po około 4 miesiącach zostałem brygadzistą. Przekształciłem się i od 1986 roku pracuję w budownictwie.

Co się zmieniło od tamtej pory?
Technologia się zmienia, co roku wchodzi coś nowego – są udoskonalenia. Kiedyś pracowaliśmy na starych szalunkach, a dziś są nowe metody szalowania.

Który projekt SN Strukton był dla Ciebie największym wyzwaniem? I dlaczego?
Były dwa. Rafineria Neste Oil – roczny projekt, jeden z największych pod względem finansowym i dlatego duża odpowiedzialność. Prowadziłem tam grupę 20 cieśli. I drugi – zbiornik wody pitnej dla Antwerpii. Tutaj wymagana była duża dokładność, bo wszystko musiało być szczelne. Dla mnie to były dwa największe projekty.

Gdybyś miał zabrać na budowę tylko trzy najpotrzebniejsze rzeczy – co by to było? I dlaczego?
Zabrałbym swoje umiejętności i kontakt z młodymi ludźmi, żeby im chociaż część doświadczenia przekazać. I oczywiście odpowiednich ludzi, bo sam nie zbuduję niczego.

Jak myślisz, za co ludzie Cię najbardziej cenią?
Nie jestem lekki (śmiech). Wymagam od siebie i od innych. Gdy prowadzę budowę, najpierw wszystko tłumaczę i nie przeszkadzam. Można na mnie polegać. Ale jak mnie ktoś oszuka – nie mam już zaufania.

Co uważasz za swój największy sukces zawodowy?
Pracę w SN Strukton. Jestem tu 13 lat. Zaczynałem od zwykłego cieśli, potem byłem brygadzistą, majstrem, aż doszedłem do tego, że prowadziłem duże budowy. To dla mnie awans.

Z jakimi Zespołami najbardziej lubisz pracować?
Najlepiej pracuje się z mieszanymi grupami – połowa to ludzie doświadczeni, a połowa młodzi. Wtedy jedni uczą się od drugich. Można wyczuć, kto chce się nauczyć. A jeśli chce, to trzeba przekazać te wiadomości, żeby zrozumiał.

Projekt, którego dotąd nie realizowałeś, a chciałbyś się go podjąć to ….
Most…. Chciałbym jeszcze zbudować jakiś duży most. To jest technologicznie całkiem coś innego. I to cały czas „za mną chodzi”.

Co poradziłbyś młodym ludziom, którzy dopiero rozpoczynają pracę w budownictwie?
Żeby wytrzymali pierwsze 5-6 lat i uczyli się od starszych cieśli, zbrojarzy.


Dziękuję za rozmowę.
   
Zdun

Zus w PL od jakiej kwoty jest odprowadzany?

Cooler
@Zdun 20.12.2018 19:10

Od 4 tysiecy iles tam , chyba 4800. Nie wiem dokladnie ale to jest pelna kwota jaka dopuszcza Zus przy delegowaniu. Na Szwecje na razie , na ta robote w Gotheborgu sklad jest juz chyba pelny. W kwietniu rusza duzy kontrakt gdzies tam godzine od sztokholmu. No ale jak jestes dnaprawde wymiatacz to zapewne cie gdzies wcisna. Chyba, ze do Belgi to od zaraz mozna ale tam wola ludzi na dzialalnosciach bo mozna wiecej godzin robic.

SN Strukton Sp. z o.o.
pracodawca
   
Mati

Murarzy klinkierowców szukają, ja jadę po nowym roku.

SN Strukton Sp. z o.o.
pracodawca
Spotkanie w Państwowych Szkołach Budownictwa


O budownictwie modułowym, prefabrykacji oraz projektach SN Strukton dowiedzieli się dzisiaj uczniowie Państwowych Szkół Budownictwa w Gdańsku. O tym, co nas wyróżnia na rynku budowlanym i naszych realizacjach w Szwecji, Belgii i Holandii opowiedzieli Project Managerowie – Michał Oskroba i Marcin Prażmowski. Uczniowie klas czwartych mogli zobaczyć np. czym różni się ściana halfsandwich od ściany sandwich, jak również poznać zastosowanie betonu graficznego. Nie zabrakło również ciekawostek i nietypowych realizacji z zakresu robót murarskich. Kolejne spotkanie planujemy na produkcji. 

Do zobaczenia! 
   
świerzak

I co Adi masz robotę? dzwoniłeś do biura?

Adi84

ZIOMKI MACIE JAKIEŚ NR DO BIURA? BĘDĘ WDZIĘCZNY

Lolek
@Adi84 21.11.2018 22:31

To numer do rekrutacji. Dzwoń nabór w toku +48605951854

Porrowiec29

Jaka stawka w Szwecji? I czy jest zapotrzebowanie?

lolek
@Porrowiec29 20.11.2018 23:02

Nowe budowy będą koło GeteborGA, Dzwoń do biura . Pozdro

Adi84
@lolek 21.11.2018 09:55

Dzięki bracie ;)

Kapral

Hej, firma jak firma na eksporcie. Z tego co zdazylem zauwazyc ludzie o duzych umiejetnosciach, doswiadczeniu oraz checi do pracy dostaja bardzo dobra kase wiec zarobic mozna. Szkoda bo mlody koordynator chyba pracuje tu z przymusu bo ciagle niedostepny, zajety i jakis zaspaly. Jest nowy starszy, pozyjemy zobaczymy. Moze organizacja sie poprawi ale i tak zle nie jest. Lubię atmosferę w SN Strukton Sp. z o.o. za: Super kwatery w Szwecji. Generalnie stawki dobre.

Krystian

Gdzie lepiej jechać do Belgii czy Szwecji? Gdzie lepsza kasa jest? Pozdro

SN Strukton Sp. z o.o.
pracodawca
Bonus od SN Strukton Sp. z o.o.
   
Młody Cieśla

A Ty skąd masz tego rodzaju informacje? Pracujesz tam ? Jakie doświadczenia?

Zulu

Firma z wieloletnim doświadczeniem. Ludzie tu pracuja nawet kilkanaście lat. Zwalniają sie i wracają. Znaczy dobrze jest! ;)

dziku

Firma dobra jest, kasa też spoko. Nie ma co narzekać bo robić wszedzie trzeba . Pzdr

Bob

Słyszałem że nowe budowy ruszają ? Ktoś coś wie?

Ciesla
@Bob 26.09.2018 08:10

Tak oni się dużo chwalom.tym czym nie mają i nie będą mieć... z tego co mi wiadomo to potrzebują dużo cieśli na budowę w nazarecie

Gucci

Ktoś tu pisał że biuro się nie interesuje ludziskami z budów. A to nie prawda .. przyjeżdżają, interesuja się pracownikami .

Anime

Jak długo ludziska tam pracujecie? Tylko kontrakty kilkumiesięczne czy dłużej? Z projektu na projekt też się da ?

Krzychu
@Anime 11.09.2018 11:27

Ja pracuję około 3 lat, zazwyczaj 6 mcy w jednym kraju, w miarę płynnie z jednego kontraktu na drugi . Dobrze jest :)

jariło

mam pytanie czy płacą w euro czy w złotuwkach

SN Strukton Sp. z o.o.
pracodawca
@jariło 13.09.2018 19:15

Szanowny Panie Oferujemy płynność zatrudnienia na budowach w Belgii, Szwecji. Stawki są uzależnione od obowiązujacych przepisów w kraju delegowania. Jako iż jesteśmy Polską firmą, wynagrodzenie płatne jest w PLN w wysokości wyżej wymienionych. Z poważaniem Dział Kadr SN

Wiola

Mój mąż pracuje w Szwecji od kilku miesięcy i jesteśmy zadowoleni. Dobra stawka. Dobre warunki mieszkaniowe. Ogólnie dużo na plus

Young
@Wiola 24.08.2018 13:25

A coś więcej o warunkach Wiola ? Mam propozycję z tej firmy na wyjazd.

Wiola
@Young 28.08.2018 13:03

Mówiąc szczerze to w Szwecji kwatery najlepsze jak tylko można sobie wyobrazić. Bardzo dobrze urządzone w wysokim standardzie. Sklepy potrzebne też sa blisko. Naprawdę warto jechać. Polecamy

JajamiOasfalt
@Wiola 24.08.2018 13:25

Drogie Panie a może by tak mężowie zaczęli się wypowiadać? Jedni będą zadowoleni a inni nie. Jak obiektywnie może udzielić informacji kobieta oddalona setki kilometrów od męża(lub któraś Pani z biura????)

Wiola
@JajamiOasfalt 31.08.2018 21:33

Byłam u męża i widziałam. Pozdrawiam

JajamiOasfalt
@Wiola 01.09.2018 21:50

Hmm...nader szybka reakcja jak na osobę której specjalnie nie zależy na dobrym imieniu firmy(czyt.osoba postronna).

SN Strukton Sp. z o.o.
pracodawca
@JajamiOasfalt 02.09.2018 15:54

Panie Szanowny zapewniamy Pana, że nasze budowy wraz z kwaterami są regularnie wizytowane przez pracownice działu kadr i nie tylko. Opinia Pani Wiola jest jak najbardziej adekwatna ze stanem faktycznym. Pozdrawiamy serdecznie

Wixo

Pracuje sobie w Szwecji i spoko jest!. Pozdro

Żabson
@Wixo 10.08.2018 08:39

A ja mam zamiar tam jechać i mam nadzieje że będzie wsio ok. Jak tam kwatery i inne rzeczy? Pozdro

SN Strukton Sp. z o.o.
pracodawca
@Żabson 14.08.2018 22:13

Zapraszamy na naszą stronę FB, posiadamy tam zdjęcia kwater i można tam zasięgnąć więcej informacji na temat naszej firmy. Pozdrawiamy Kadru SN

Nowy

Witam czy jest ktos w stanie napisac jakie sa zarobki dzieki!

Zośka

Każdy jest Kowalem swego losu. Nie rozumiem ludzi, którzy tylko narzekają.. a pracują dalej w SN. Mój mąż też jest pracownikiem, prawie od roku i jest całkiem dobrze. Pozdrawiamy

cieśla

Pracuje tu trochę i jestem zadowolony. Marudzą ci co są ciency pracownicy, ale zawsze tak jest . Pozdro

Krolik

Ciekawe dla czego macie ciągle W firmie braki w zasobach ludzkich brak wam fachowców czas pomyśleć O podwyżkach

Miodek

przyjrzymy się

SN Strukton Sp. z o.o.
pracodawca
@Krolik 19.07.2018 22:32

Szanowny Panie, dziękujemy za opinię. Zapewniam, że osoby z wysokimi kwalifikacjami posiadają wysokie uposażenie. Oczywiście przyjrzymy się bliżej naszym zasobom kadrowym aby każdy czuł się należycie doceniony. Pozdrawiamy serdecznie Kadry SN

Zainteresowany

Ile sie zarabia w tej firmie na umowie o prace?

SN Strukton Sp. z o.o.
pracodawca
@Zainteresowany 20.07.2018 13:45

Szanowny Panie w zależności od stanowiska, stażu i doświadczenia zawodowego, wszystko ustalane z każdym kandydatem. Polecam kontakt telefoniczny z kadrami. Pozdrawiam

Nowy

Mam okazje jechać z tej firmy do Belgii, jakie sa warunki na budowie, dokładnie basenu, w jakiejś tam belgijskiej dziurze. Ile wyrabia sie godzin, co lepsze działalność czy zatrudnienie.

Zostaw opinię o SN Strukton Sp. z o.o. - Gdańsk

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SN Strukton Sp. z o.o.