SN Strukton Sp. z o.o.

3 Dodaj opinię
SN Strukton Sp. z o.o.
3 56 212 5 1

Opinie o SN Strukton Sp. z o.o.

Filtruj opinie po kryteriach:

Pracodawca

 Aktualność
Pomocna?
TakNie
Artur
 Opinia

Świetna firma , polecam wszystkim . Na działalności w belgi można pracować ile się chce , wypłata zawsze na czas i to oczywiście w euro . Na budowach sami najlepsi kierownicy z kraju . Księgowość bardzo miła i przyjazna która nigdy nie kłamie . Prezes firmy SN jest tak dobry że wypłaca premie . Nigdy nie oszukują pracowników .

Pomocna?
Tak1Nie37
Grego
 Opinia
@Artur 04.06.2019 09:18

Dzizus chlopie...widac, ze jakis ososbisty problem z Prezesem masz. Ja premie dostalem, koledzy tez. Aty WALDKU, bo to ty wypisujesz, tez ja dostales ale cala firma wie, ze hciales wiecej. Prezes nie dal a ty tutaj pomyjami rzucasz.

Pomocna?
TakNie5
Obserwator
 Opinia
@Grego 23.06.2019 19:02

Grego co ty człowieku w ogóle wypisujesz? Jakie pomyje, jakie spory? Czytając komentarze tych panów można wywnioskować ze w firmie dzieje się dobrze. Także kolego do czego ty pijesz ? Coś mi tu nie pasuje..... No bo jeżeli komentarze pisane na korzyść firmy nazywasz pomyjami no to wybacz ale to z tobą jest coś nie tak.

Pomocna?
TakNie3
Waldek
 Opinia
@Grego 23.06.2019 19:02

To znaczy ze to wszystko co piszą to kłamstwo grego ? Przecież każda normalna firma ma takie warunki . Możesz bardziej rozwinąć ci znaczy słowo ; POMYJE

Pomocna?
Tak5Nie1
Witold
 Opinia
@Waldek 25.06.2019 23:12

Sporo niejasności w Waszych ostatnich wypowiedziach. Mam nadzieję, że ktoś z Was sprecyzuje, jak wyglądają warunki zatrudnienia dla nowej osoby w firmie SN Strukton? Proszę o konkretną odpowiedź z uwzględnieniem wysokości wynagrodzenia. Z góry dziękuję za poświęcony czas.

Pomocna?
TakNie
Waldek
 Opinia
@Witold 01.07.2019 12:44

Umowa ; 8 tys zł Działalność gospodarcza ; 14 tys zł Reszta szczegółów w ostatnich komentarzach

Pomocna?
TakNie
Michał
 Opinia
@Waldek 02.07.2019 09:59

Wiesz może, czy w przypadku podjęcia decyzji o współpracy z firmą SN Strukton na podstawie własnej działalności gospodarczej można liczyć na pomoc i wsparcie w formalnościach związanych z prowadzeniem firmy? Jest to dosyć istotna informacja, dlatego, że osoby, które nie prowadziły nigdy firmy, mogą mieć początkowo trudności ze wszystkimi formalnościami, więc dobrze by było móc liczyć na pomoc.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Waldek
 Opinia
@Michał 09.07.2019 11:53

Tak , Firma bardzo dobrze ci pomoże i z wielka przyjemnością wytłumaczy ci jak rozliczać się z tabeli C i co to jest VAT za hotel . Wprowadzą cię na bardzo dobra ścieżkę i poprowadzą twoja firmę na sam szczyt , a nawet mogą prowadzić twoja księgowość .

Pomocna?
TakNie1
Juice
 Opinia

Gadają, marudzą a ludzie latami pracują i są zadowoleni. Ja polecam !

Pomocna?
Tak2Nie20
Natalia
 Opinia
@Juice 18.06.2019 13:54

Jeśli w SN Strukton są ludzie, którzy współpracują z nią kilka lat to znaczy, że muszą być jakieś zalety pracy w tym miejscu. Piszesz, że Ty polecasz, ale nie uzasadniasz swojej wypowiedzi. Zachęcam Cię do napisania dłużej wypowiedzi, która będzie w stanie komuś pomóc. Na pewno cenne będą informacje dotyczące atmosfery pracy oraz warunków zatrudnienia.

Pomocna?
Tak5Nie
Juice
 Opinia
@Natalia 23.06.2019 16:56

Ogólnie to jest niezły ubaw jak czytam te złośliwe opinie bo to robota byłych pracowników nie zawsze takich super za jakich się uważają. Jak pisałem wcześniej.. pracują tu ludzie po kilka lat .. wracają też do firmy więc ani atmosfera ani kwatery czy inne sprawy nie mogą być takie straszne. Teraz jest pracy duzo wszędzie i można zmieniać robotę jak się jedna nie podoba. Zatem to tyle w temacie. Marudy wszędzie się znajdą i bendom marudzić.

Pomocna?
Tak1Nie6
Anka
 Opinia
@Juice 27.06.2019 11:54

Juice , Zacznijmy od tego jacy to ludzie , a pracy jest wszędzie pełno więc nie warto siedzieć(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak2Nie
Toja
 Opinia
@Juice 27.06.2019 11:54

Ubaw to mam właśnie z takich ludzi no. Jak ty. Jakie złośliwe komentarze? Przecież to są same pozytywy. No chyba ze to kłamstwa

Pomocna?
TakNie1
Anka
 Opinia
@Juice 18.06.2019 13:54

Najlepszym przykładem jesteś właśnie ty Juice . Ha ha ha

Pomocna?
Tak2Nie
Pracownik
 Opinia

Normalnie można się popłakać ze śmiechu

Pomocna?
Tak30Nie
Stanisław
 Opinia

Ja także polecam . Kilkanaście lat temu wstąpiłem w szeregi firmy ( to były świetne początki ) , z zawodu jestem murarzem ale po bardzo krótkim czasie firma awansowała mnie na inżyniera . Nauczyłem się bardzo dobrze kilku języków , mógłbym nawet uczyć w szkołach języka niemieckiego i angielskiego . Cały swój sukces zawdzięczam tez ciężkiej pracy i pełnym zaangażowaniu ponieważ nie liczy się to ile godz zrobisz albo kiedy byłeś w domu tylko to czy robota jest zrobiona dobrze i na czas . Aktualnie robię kurs na informatyka . Stałem się Ikona i najlepszym przykładem firmy SN

Pomocna?
Tak3Nie35
Marcin
 Opinia
@Stanisław 07.06.2019 13:24

Toboły piękne dni , Ale teraz szanowny "inżynierze informatyku" weź się za pracę . Bo jak firma awansowała ciebie na inżyniera , tak szybko może i zrobić Ci kurs taczkowego ! W czasie pracy nie siedzi się na Internecie, bo przyjedzie service "tak jak do tych waszych samochodów" I oddanie dostęp do wypisywania bzdur na swój temat !

Pomocna?
Tak30Nie
Obserwator
 Opinia

Jestem bardzo zdziwiony tym co tu czytam. Takie ogromne zmiany oczywiście same pozytywne. Jeśli to prawda to brawo dla Pana Prezesa za takie zmiany ???? . Oby tak dalej.

Pomocna?
Tak1Nie3
Marcin
 Opinia

Ja polecam Szwecję , nie dość ze stawki bardzo wysokie to jeszcze dostaje się bardzo dużo zwrotu podatku ( firma ci pomoże odzyskać należny podatek) . Flota samochodowa firmy jest bardzo bogata ( gps itp ) , a jak auto się zepsuje to przyjeżdża do niego serwis jak w rolls royce .

Pomocna?
Tak3Nie33
Mateusz
 Opinia

Tak , zgadzam się . Firma jest mega , ludzie na umówię otrzymują ciepłe posiłki i nawet nie maja odbijanych śniadań . Przerwy wystarczająco długo i nie muszą pracować dłużej niż 8 h . Soboty wolne , pełen socjal i bardzo dobrze działający bank godzin . Odzież robocza na najwyższym poziomie i ta mega atmosfera panująca w pracy . Urlop lepiej płatny niż pełna dniówka .

Pomocna?
Tak2Nie32
Waldek
 Opinia

Dokładnie , jest bardzo dobra w tym co robi , a najlepsza w modułach . Mają tyle zamówień że hala nie wyrabia z produkcją , tłumy ludzi zamawia te przepiękne i idealnie wykończone moduły które okazały się strzałem w dziesiątkę i bardzo dobrym dochodem dla firmy . Organizacja w firmie jest doskonała , a wręcz można powiedzieć że mogli by organizować jakieś duże imprezy .

Pomocna?
Tak2Nie32
John
 Opinia

Jakieś wieści z hali w Gdańsku? Chce się zatrudnić przy produkcji prefabrykatów..

Pomocna?
TakNie
Kierownik Zakładu Prefabrykacj
 Rekomendacja
@John 03.06.2019 10:35

Proszę o telefon z Kadrową: e-mail: rekrutacja@snstrukton.com tel. +48 605 951 854 http://www.snstrukton.com/?page_id=92

Pomocna?
Tak1Nie22
Lukasz
 Opinia

Witam czy firma prowadzi zatrudnienia w szwecji jako zbrojarz,pomocnik cieśli ?

Pomocna?
Tak1Nie

Pracodawca

 Opinia
@Lukasz 27.05.2019 19:33

Szanowny Panie w każdym z wymienionych "fachu" przez Pana poszukujemy specjalistów. Prosimy aplikowac na adres rekrutacja@snstrukton.com

Pomocna?
Tak1Nie16
Lukasz
 Opinia
@SN Strukton Sp. z o.o. 27.05.2019 19:38

A można by było prosić jakiś numee telefonu pozdrawiam Łukasz

Pomocna?
Tak1Nie

Pracodawca

 Opinia
@Lukasz 27.05.2019 19:53

+48605951854 bardzo proszę. Numer do działu rekrutacji.

Pomocna?
Tak2Nie12

Pracodawca

 Aktualność
Pomocna?
Tak2Nie6

Pracodawca

 Aktualność
Pomocna?
Tak4Nie9
Andrzej
 Opinia

Brak słów. Obiecali że się odezwą, że zadzwonią na 200 % i jak była cisza tak do tej pory jest głucho. Czekam od grudnia.

Pomocna?
Tak24Nie1
Young
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Andrzej 28.04.2019 11:44

Hej kolego a nie pomyślałeś że może chcieli Cię delikatnie spławić? Dobry fachowiec ma robotę bez problemu :) pozdro

Pomocna?
Tak2Nie12
Andrzej
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Young 03.05.2019 18:36

Kolego 11 lat w Szwecji jako zbrojarz. Język i rysunek bez najmniejszych problemów. Pozdrawiam

Pomocna?
Tak9Nie1

Pracodawca

 Opinia
@Andrzej 06.05.2019 05:20

Szanowny Panie,   bardzo prosimy o kontakt pod nr tel: +48605951854 ponieważ samo Imię, pod którym Pan występuje, nie pozwala nam na Pana identyfikację i weryfikację Pana kompetencji. Podczas rozmowy telefonicznej wyjaśnimy sprawę, którą Pan poruszył poniżej.     Z góry dziękujemy,   Dział Personalny

Pomocna?
Tak1Nie6

Pracodawca

 Aktualność
Pomocna?
Tak4Nie1

Pracodawca

 Aktualność
Wymierne korzyści Programu „POLECAM”


Czy program poleceń pracowników się opłaca? Okazuje się, że tak!   

Przekonali się o tym nasi koledzy z Zakładu Prefabrykacji w Gdańsku – Viktor i Wojciech. Za polecenie kolegów do pracy w naszej Firmie otrzymali dodatkową gratyfikację. Gratulujemy i zachęcamy do dalszego działania! 

Program „POLECAM” działa w SN Strukton od 2016 r. Ostateczna kwota do wypłacenia zależy od liczby rekomendowanych osób oraz poziomu stanowiska. Jeżeli polecona osoba przepracuje w Firmie trzy miesiące – polecający otrzymuje dodatkowe wynagrodzenie w określonej wysokości wg zasad Programu „POLECAM”.


Pomocna?
Tak5Nie1
Zyzek
 Opinia

Podatek w Struktton jest placony od momentu placania pracy w Szwecji czy w polsce

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Info
 Opinia

W dniu podjecia pracy w Szwecji czy podatek jest placony w Polsce czy w Szwecji pozdrawiam

Pomocna?
TakNie1
Majster
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Firma się rozkręca, teraz głównie w Szwecji. Warto się zatrudnić. Kasa dobra, kwatery też.

Pomocna?
Tak3Nie4

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Young
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Majster 29.03.2019 19:42

Jest dalej nabór na nowe budowy bo szukam roboty ?

Pomocna?
Tak2Nie2

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna

Pracodawca

 Opinia
@Young 04.04.2019 11:13

Szanowny Panie zapraszamy do aplikowania na adres rekrutacja@snstrukton.com Dobrzy fachowcy zawsze mile widziani.

Pomocna?
Tak1Nie2

Pracodawca

 Aktualność
Na brak zajęć nigdy nie narzekamy


Rozmowa z braćmi – Adamem i Zbigniewem Walaszkami – pracownikami budowalnymi na Hali Produkcyjnej w Gdańsku

Od kiedy pracujecie w SN Strukton?
Adam: Od 10 lat, z przerwami. 
Zbigniew: 10 lat.

Na czym polega Wasza praca?
Adam: to jest duży zakres – jesteśmy i cieślami, i zbrojarzami, ale potrafimy kłaść też hydraulikę, wentylację, elewacje. Mamy tu produkcję modułów mieszkalnych. Jeden kompleks składa się z 3 domów, są to w sumie 22 elementy. Robimy żelbety, zbrojenia, szalunki, wszelkie instalacje w ścianach.
Zbigniew: też wyjścia na krany, zlewy, zamykamy ściany, zalewamy betonem. Robimy stropy i wentylacje. Człowiek mógłby książkę napisać, co tu robimy (śmiech ). 

Czego nauczyliście się, pracując w Firmie? 
Zbigniew: (śmiech ) Przez 10 lat nabrałem dużo umiejętności, niektórych rzeczy nie umiałem. 
Adam: Nauczyłem się współpracy z ludźmi. Otaczają nas specjaliści z różnych dziedzin. Monopolu na wiedzę nie mamy. 

Co robiliście wcześniej, zanim przyszliście do SN Strukton? 
Adam: Wspólnie pracowaliśmy w dużej firmie budowlanej. 
Zbigniew: Już od dawna ciągnęło nas do młotka…. 

Właśnie, skąd wzięło się u Was zainteresowanie „budowlanką”?
Adam: od dziecka ojciec opowiadał o budowie, często pokazywał nam rysunki. Dlatego w szkole zawodowej nie miałem problemów z rysunkiem technicznym. Z zawodu jestem monterem maszyn i urządzeń okrętowych. 
Zbigniew: a ja kucharzem….. To ojciec wyciągnął nas na budowę. A potem pracowaliśmy razem na „Czterech Oceanach”. Ojciec pracował z nami przy 3. i 4. wieży. To była duża realizacja. Prace szły bardzo szybko. Zrobiliśmy 18 pięter w 9 miesięcy – jako ekipa 16 osób. 

Z którego projektu jesteście szczególnie dumni i dlaczego?
Adam: Właśnie z „Czterech Oceanów” – to była fajna praca. 
Zbigniew: … wisienka na torcie … To jest wysokość, na której mało kto odważył się pracować. Szczególnie od 14. piętra, gdy trzeba było zrobić pierwszy balkon – a pod nami przepaść …... Koledzy nas asekurowali. To są niezapomniane chwile. 

Z jakimi ludźmi lubicie najbardziej współpracować?
Zbigniew: Z kontaktowymi.
Adam: Bardzo dobrze pracuje się z ludźmi, którzy znają się na swojej pracy, nie trzeba tłumaczyć im co, po kolei należy robić.
Zbigniew: Czasami też czegoś nie wiemy. Dobrze pracuje się z ludźmi, którzy potrafią też przyznać, że czegoś nie umieją. 

A jak myślicie, co Was wyróżnia w pracy?
Adam: Potrafię dostosować się do sytuacji, lubię rozwiązywać problemy. Przy danym zadaniu obaj potrafimy przewidzieć zagrożenia, jakie mogą wystąpić w trakcie realizacji. Umiemy określić słabe punkty.
Zbigniew: Zgadza się. 

Jakich umiejętności chcielibyście się jeszcze nauczyć?
Adam: Brakuje nam tyko kursu na elektryka. 

Jakie są Waszym zdaniem największe zalety pracy w SN Strukton?
Adam: Możliwość rozwijania się. Dla chętnych, którzy są ambitni zawsze były możliwości, aby z pracownika stać się prowadzącym budowę. 

Czego Wam życzyć? 
Adam: Długoterminowych projektów. Choć nigdy nie było z tym problemów.
Zbigniew: Tu był problem, żeby odpocząć (śmiech ). Na brak zajęć nigdy nie narzekamy. 


Dziękuję za rozmowę. 
Pomocna?
Tak3Nie1
XYZ
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Niedawno zacząłem tu pracować.. jestem w Belgii i mi się podoba. No to pozdro

Pomocna?
Tak4Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Maniek
 Opinia

Mam takie jedno pytanie, czy w tej firmie raczy ktoś odebrać telefon i udzielić informacji, pod ofertami pracy są podawane tel. do kontaktu ale nikt nie raczy ich odebrać.

Pomocna?
Tak4Nie3

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Miodek
 Opinia

... przyczynami, niezależnymi od nas.

Pomocna?
TakNie2

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna

Pracodawca

 Opinia
@Maniek 06.03.2019 08:49

Szanowny Panie serdecznie przepraszamy za utrudnienia w kontakcie, spowodowane były przycznami niezależnymi od nas. Proszę zostawić swój numer oddzwonimy, bądź przesłać swoje aplikacje na adres rekrutacja@snstrukton.com. Pozdrawiamy

Pomocna?
Tak1Nie1
Olek
 Opinia

Hej, chce się przyjąć do firmy i się zastanawiam czy lepiej Belgia czy lepiej Szwecja. Słyszałem że i tak się pracuje i tu i tu. Prawda to? Dziena za info zwrotne z góry

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna

Pracodawca

 Opinia
@Olek 05.02.2019 07:47

Panie Olku zapraszamy do aplikowania. Zapewne znajdzie się opcja najbardziej Panu pasująca. Pozdrawiamy Dział Kadr

Pomocna?
TakNie
Rafał
 Opinia
@SN Strukton Sp. z o.o. 05.02.2019 07:54

Mam pytanie, jakie są godziny pracy za granicą ? Czy soboty są pracujące ?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna

Pracodawca

 Opinia
@Rafał 27.02.2019 16:10

Panie Rafale w zależności od specyfiki prac na danej budoowie pracuje się czasem i w soboty również. Tak samo z ilością godzin. Zaangażowanie prac determinuje ilość godzin nadliczbowych. Pozdrawiamy

Pomocna?
Tak1Nie
Rafał
 Opinia
@SN Strukton Sp. z o.o. 27.02.2019 16:17

Ja rozumiem, ale standardowe godziny pracy to 7-17 ?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna

Pracodawca

 Aktualność
Jest tu duży wachlarz projektów budowlanych, na których można się wiele nauczyć.


Rozmowa z Wojciechem Lubieńskim – cieślą na Hali Produkcyjnej

Czym się zajmujesz w SN Strukton? 
Jestem cieślą szalunkowym. 

Od kiedy pracujesz w Firmie? 
W firmie jestem od dwóch lat z małymi przerwami. 

Jak się zaczęła Twoja kariera zawodowa po szkole? 
Po szkole chciałem zostać w swoim zawodzie, którego się wyuczyłem. Zdobyłem umiejętności stolarza, ale przez małe zarobki wylądowałem u taty na budowie, gdzie zarabiałem dwa razy więcej. I tak to się zaczęło…… 

Co było dalej? 
Następnie była praca w Polsce. Jak każdy młody człowiek szukałem wyjazdu za granicę, żeby zarabiać duże pieniądze, ale nie zawsze się to udawało 

Co najbardziej lubisz w swojej pracy? 
W swojej pracy lubię najbardziej … dobre pytanie …. Chyba to, że można zobaczyć, poznać i nauczyć się czegoś nowego. 

Jakie projekty realizujecie obecnie na Hali Produkcyjnej? 
Obecnie robimy domki modułowe, z gotowych elementów. Jest to nasz drugi projekt. Taki domek składa się z parteru i piętra. Na dole jest kuchnia, salon i łazienka. A na górze - łazienki i sypialnie. Jest to dom w pełni wyposażony – ma ogrzewanie podłogowe, pełną hydraulikę, meble łazienkowe. Wszystko w wysokim standardzie. Wystarczy telewizor powiesić i antenę zahaczyć (śmiech ). I mieszkać. 

A w jaki sposób domki są przewożone w docelowe miejsce? 
Domki przewozi się tirami. Kompleks 3 domków składa się w sumie z 22 elementów. Do przewozu jednego elementu potrzebny jest jeden samochód ciężarowy. Domki są transportowane do Belgii w dwóch turach po 11 części. 

Jakie są dalsze plany? 
Niedługo będziemy mieć stoły do prefabrykacji, co pozwoli nam wykonywać gotowe ściany prefabrykowane. Zaczynamy nowy projekt, który będzie realizowany w Szwecji. 

Z czego jesteś najbardziej zadowolony w SN Strukton? 
Najbardziej jestem zadowolony z tego, że jest tu duży wachlarz projektów budowlanych, na których można się wiele nauczyć. Ważne są też kontakty z fajnymi ludźmi. 

Czego Ci życzyć na przyszłość? 
Na pewno zdrowia i dalszego rozwoju zawodowego, a reszta sama w życiu się ułoży …. 

Tego oczywiście życzę i dziękuję za rozmowę. 
Pomocna?
Tak3Nie1
Okti09
 Opinia

Siemka ludzie. Kiedy rusza coś w Szwecji bo w biurze mówili że w lutym i narazie cisza. I jak zarobki w se. Z góry dzięki i pozdro !

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Juras
 Opinia

Siedzi się po pół roku zazwyczaj w jednym kraju. Ja tak latami tu pracuje. Dobrze jest. Z roku na rok w firmie jest lepiej.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Zdun
 Opinia

Witam. Praca ciągła czy w systemie rotacyjnym? Czy pracodawca zapewnia nieodpłatnie zakwaterowanie, odzież roboczą, narzędzia pracy czy lunch? Transport do miejsca pracy po stronie pracownika czy pracodawcy (np. bilet lotniczy Polska - Szwecja)? Transport do pracy z miejsca zamieszkania autem służbowym czy we własnym zakresie? Jest możliwość pracy w nadgodzinach i czy są one płatne wg prawa obowiązującego w danym kraju? Pokoje ilu osobowe? Z góry dzięki za odp, pozdrawiam.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Cooler
 Opinia
@Zdun 19.12.2018 20:55

Praca w systemie rotacyjnym 6 na 1. Na warunkach polskich ( Zus w PL, zaliczka na podatek w SE ) firma placi za mieszkania. Jezeli wysylaja na pelnych warunkach szwedzkich wtedy, zgodnie z prawem szwedzkim, pracownik musi sam oplacic mieszkanie. Wszystkie narzedzia, odziez, dojazdy itd po stronie firmy. Nadgodziny sa placone 1:1 w zwiazku z praca rotacyjna co jest uzgodnione ze zwiazkami zawodowymi w SE. Pokoje 2-3 ososbowe.

Pomocna?
Tak1Nie
Piotr
 Opinia
@Cooler 20.12.2018 13:50

Mógłbyś przybliżyć jaki standard mieszkaniowy oferuje firma i czy ubezpieczenie zdrowotne leży w gestii pracodawcy? Pracownik ma kontakt z koordynatorem, który pomaga mu załatwiać ważniejsze sprawy na miejscu? Jako dynamiczna firma budowlana w sektorze kubaturowego budownictwa konstrukcyjnego i żelbetowego SN Strukton wygrała przetarg budowlany w Belgii i w związku z tym poszukuje murarzy do układania klinkieru oraz bloków wielkoformatowych. Proszę Was o komentarze o tym, jak się Wam pracuje i czy polecacie tego pracodawcę?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Cooler
 Opinia
@Piotr 24.01.2019 18:26

Standard mieszkaniowy bardzo dobry. Wystarczy przegladnąć ich FB gdzie są zdjęcia z kwater. Koordynator jest na miejscu i pomaga w załatwianiu spraw.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Izabela
 Opinia
@Cooler 24.01.2019 20:25

Rzeczywiście, firma aktywnie prowadzi swój profil w mediach społecznościowych. Można znaleźć tam informacje nie tylko na temat zakwaterowania ale również warunków pracy, czy swoistego rodzaju wywiadów z aktualnie pracującymi osobami. Dla zainteresowany podaje link do profilu: https://www.facebook.com/snstrukton/ Czy koordynator jest również otwarty na opinie i sugestie pracowników?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna

Pracodawca

 Aktualność
Sterowanie żurawiem przypomina mi grę...


Rozmowa z Pawłem Jarmułem – operatorem żurawia wieżowego

Czym się zajmujesz w SN Strukton?
W SN Strukton jestem operatorem żurawia wieżowego. 

Od kiedy pracujesz w Firmie?
Moja przygoda z Firmą zaczęła się dwa lata temu. 

Jak się zaczęła Twoja kariera zawodowa po szkole?
Po ukończonej szkole szukałem swojego miejsca ... takiej pracy, która będzie mi sprawiała przyjemność, do której będę chętnie szedł. I wtedy na mojej drodze stanął kolega, który dużo opowiadał o pracy operatora żurawia - na czym polega i jak wygląda. I właśnie w ten sposób zainteresował mnie oraz zaproponował kurs. 

Co było dalej?
Kurs zdałem bez problemów – wiedziałem, że to jest to, co chcę robić w życiu. 

Co najbardziej lubisz w swojej pracy?
Najbardziej w mojej pracy lubię kontakt z ludźmi i widoki, które mnie otaczają, siedząc na wysokości. Ważna jest też satysfakcja z ukończonego projektu. 

Podczas oceny okresowej powiedziałeś, że praca jest Twoją pasją. Jaka jest recepta na to, żeby być na swoim miejscu w życiu zawodowym?
Do pracy trzeba podchodzić z dystansem, żeby się szybko nie znudziła. Pasja to może za duże słowo, w moim przypadku chodzi głównie o to, żeby do pracy podchodzić z uśmiechem i czystą głową. Ja po prostu lubię to, co robię. Sterowanie żurawiem przypomina mi grę - do dyspozycji mam dwa joysticki, bardzo wygodny fotel, deszcz nie pada na głowę …. Czego chcieć więcej? 

Z czego jesteś najbardziej zadowolony w SN Strukton?
Najbardziej zadowolony jestem z tego, że mogłem poznać dużo pozytywnych osób, takich, z którymi będę mógł utrzymywać dalej kontakt. 

Czego Ci życzyć na przyszłość?
Dużo szczęśliwie zakończonych projektów (śmiech). 


Tego właśnie życzę i dziękuję za rozmowę. 
Pomocna?
Tak2Nie

Pracodawca

 Aktualność
Chciałbym jeszcze zbudować jakiś duży most... 


Rozmowa z Adamem Pająkiem, majstrem na budowie kompleksu sportowego w Ronse w Belgii.

Jak się zaczęła Twoja kariera zawodowa?
Gdy miałem 15 lat przyjechałem do Gdyni i zacząłem pracować w Stoczni. Przez 10 lat byłem monterem konstrukcji stalowych, ale zaczęły się problemy ze zdrowiem i musiałem zmienić zawód. Dlatego przeszedłem do budowlanki – na ‘’świeże powietrze”. Początkowo dołączyłem do zespołu starych cieśli i po około 4 miesiącach zostałem brygadzistą. Przekształciłem się i od 1986 roku pracuję w budownictwie.

Co się zmieniło od tamtej pory?
Technologia się zmienia, co roku wchodzi coś nowego – są udoskonalenia. Kiedyś pracowaliśmy na starych szalunkach, a dziś są nowe metody szalowania.

Który projekt SN Strukton był dla Ciebie największym wyzwaniem? I dlaczego?
Były dwa. Rafineria Neste Oil – roczny projekt, jeden z największych pod względem finansowym i dlatego duża odpowiedzialność. Prowadziłem tam grupę 20 cieśli. I drugi – zbiornik wody pitnej dla Antwerpii. Tutaj wymagana była duża dokładność, bo wszystko musiało być szczelne. Dla mnie to były dwa największe projekty.

Gdybyś miał zabrać na budowę tylko trzy najpotrzebniejsze rzeczy – co by to było? I dlaczego?
Zabrałbym swoje umiejętności i kontakt z młodymi ludźmi, żeby im chociaż część doświadczenia przekazać. I oczywiście odpowiednich ludzi, bo sam nie zbuduję niczego.

Jak myślisz, za co ludzie Cię najbardziej cenią?
Nie jestem lekki (śmiech). Wymagam od siebie i od innych. Gdy prowadzę budowę, najpierw wszystko tłumaczę i nie przeszkadzam. Można na mnie polegać. Ale jak mnie ktoś oszuka – nie mam już zaufania.

Co uważasz za swój największy sukces zawodowy?
Pracę w SN Strukton. Jestem tu 13 lat. Zaczynałem od zwykłego cieśli, potem byłem brygadzistą, majstrem, aż doszedłem do tego, że prowadziłem duże budowy. To dla mnie awans.

Z jakimi Zespołami najbardziej lubisz pracować?
Najlepiej pracuje się z mieszanymi grupami – połowa to ludzie doświadczeni, a połowa młodzi. Wtedy jedni uczą się od drugich. Można wyczuć, kto chce się nauczyć. A jeśli chce, to trzeba przekazać te wiadomości, żeby zrozumiał.

Projekt, którego dotąd nie realizowałeś, a chciałbyś się go podjąć to ….
Most…. Chciałbym jeszcze zbudować jakiś duży most. To jest technologicznie całkiem coś innego. I to cały czas „za mną chodzi”.

Co poradziłbyś młodym ludziom, którzy dopiero rozpoczynają pracę w budownictwie?
Żeby wytrzymali pierwsze 5-6 lat i uczyli się od starszych cieśli, zbrojarzy.


Dziękuję za rozmowę.
Pomocna?
Tak3Nie1
Zdun
 Opinia

Zus w PL od jakiej kwoty jest odprowadzany?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Cooler
 Opinia
@Zdun 20.12.2018 19:10

Od 4 tysiecy iles tam , chyba 4800. Nie wiem dokladnie ale to jest pelna kwota jaka dopuszcza Zus przy delegowaniu. Na Szwecje na razie , na ta robote w Gotheborgu sklad jest juz chyba pelny. W kwietniu rusza duzy kontrakt gdzies tam godzine od sztokholmu. No ale jak jestes dnaprawde wymiatacz to zapewne cie gdzies wcisna. Chyba, ze do Belgi to od zaraz mozna ale tam wola ludzi na dzialalnosciach bo mozna wiecej godzin robic.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna

Zostaw opinię o SN Strukton Sp. z o.o. - Gdańsk

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

×
Zero tolerancji dla mobbingu w firmie!

Byłeś świadkiem?
Dodaj opinie na www.gowork.pl/opinie
Potrzebujesz wsparcia?
Skontaktuj się z Panią Joanną Koczaj-Dyrda zgloszenie@gowork.pl

Joanna Koczaj-Dyrda
Joanna Koczaj-Dyrda Ofiara mobbingu - Radca prawny