Kwangduck Poland Sp. z o.o.

Tarnowskie Góry

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 39 ocen.

Kwangduck Poland Sp. z o.o.
3 39

Opinie o Kwangduck Poland Sp. z o.o.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kwangduck Poland Sp. z o.o.

Kamil

@PracaTuToBłąd, rozumiem, że Twoja negatywna opinia o firmie Kwangduck Poland dotyczy głównie atmosfery i sposobu zarządzania firmą? Czy próbowaliście na ten temat rozmawiać w szerszym gronie z innymi pracownikami? Jak oceniasz inne aspekty pracy w tej firmie, czy firma zapewnia pracownikom pomieszczenie socjalne na przykład stołówkę pracowniczą?

PracaTuToBłąd

Nie polecam tu pracy osobom, które nie chcom stać w miejscu. Jeżeli krzywo postawisz pudło albo zaśmiejesz się za głośno to już jesteś na celowniku prezesa. Niestety to prawda. Kierownik (Polak) ślepo słucha prezesa chodźby ten mu kazał trawę malować na ziolono, to on to zrobi. Najgorzej z dyrektorem mają faceci na produkcji bo łapie za tyłem albo szaleje i sam przestawia palety... to jest koreański cyrk. Kto miał dość oleju w głowie to sam odszedł...no chyba że dostał wypowiedzenie 15 min. przed końcem szychty, a było wiele takich osób

pan halowy

Nie jątrzcie na Kwangduck. W Tarnowskich Górach jest bardzo ciężka sytuacja jeśli chodzi o oferty pracy. Firmy i zakłady są na etapie zwalniania a nie przyjmowania pracowników. Jest bardzo ciężko. Trzeba się cieszyć że prawie tu jest biuro i hala Kwangducka. Dają pracę. Niestety takie prawo kapitalizmu i rynku, że właściciel jest najwyżej i może zwalniać kogo i kiedy chce. Wystarczy jakiś grymas niezadowolenia, jakaś sekunda rozkojarzenia i jak tylko z hali to ktoś dojrzy i doniesie to szef mu uwierzy. Tak niestety jest na całym świecie. Można szukać pracy w Gliwicach, Katowicach czy Tychach, ale jak będziecie jeździć autobusami to po 3 miesiącach będziecie mieć dość, a jak swoim autem to główny wydatek będzie benzyna. Lepiej iść do Kwangduck i po 20 min spacerkiem dojść do domu. Oszczędność czasu i kasy. Nie ma źle. Trzeba się niektórych wystrzegać, ale lepsza praca w Strzybnicy niż w Tychach za tysiaka wiecej.

Kandydatka na księgową
@Oburzony Racjonalista 10.04.2018 12:53

Panie Sąsiedzie! Nooo dał Pan ciała! Dobrze, że się Pan przyznał. :-) Ale ma Pan rację co się odwlecze to nie uciecze... tu nastąpił błysk w moim oku i może niekoniecznie pomyślałam o lanym poniedziałku, ale pochowanych na Pana działce przy domu prezentach od Osterhase dla mnie. A tam szmaragd, rubin, diament, granat, szafir... ech no skoro wesele nam tu wróżą gratis, to przynajmniej Osterhase niech coś załatwi! :-) Wielkanoc zawsze można powtórzyć- załatwi Pan jajka (jest przed 22.00..... wolę zaznaczyć jak się głupio skojarzy!!!!), a ja ten żurek z tytki ugotuję. :-) Poświętujemy! Sprechen Sie Deutsch? No proszę kolejny powód do spotkania. No zawsze możemy troszkę posprechać. :-) Poprawię niemiecki dzięki konwersacjom. Ma Pan zupełnie inne zdanie i podejście niż Brat. Ale podywagujmy-- może Brat ma alimenty na dwoje dzieci z pierwszą żoną, 2 z drugą żoną, 2 z trzecią żoną, 2 z czwartą żoną, a z obecną piątą żonką wychowuje 3 dzieci żony i 3 wspólnych. :-) A dodatkowo ma romans z szefową i to go przyspawało do obecnej pracy... szefowa. Nooo przy takich zobowiązaniach i dużej rodzinie chyba lepiej nie szukać zmian z życiu. Brachu skupił się na zmianach żon, nie pracy. Pan niech nie bierze zeń przykładu. Tyle eks żon, tyle dzieci... jaki to trzeba mieć duży ogród, żeby Osterhase pochował Geschenki dla całej gromadki! :P Potencj(ał)ę brata podziwiam!! :-) Dziś chyba dzień rodzeństwa, więc niech na Pan na Brudera nie psioczy... chyba że to zazdrość za to jego powodzenie, tyle żon i jeszcze więcej dzieci. :-) A te 500+ sprawia, że Brat może na ogródku leżeć, a nie pracować... on się już napracował. Limit nocek wyczerpany na całe życie! :-) Cała okolica nie mogła się doczekać przyjęć do Kwangłajdaka. Ludzie patrzyli na nową firmę jak na mesjasza. Szkoda, że tak mało osób znalazło tam pracę, że trzeba szukać pracowników za wschodnią granicą. Szkoda. Wciąż wierzę, że to będzie kiedyś FIRMA ROKU. Przydałoby się takie wyróżnienie w Strzybnicy. Pisałaby o nas prasa, a może i jedyny wiarygodny DGP. Najbardziej jest mi żal, że nie ma na portalach z ofertami pracy ciągłych ofert z KD. Ma Pan rację..... nie pomyślałam, że osobom starszym byłoby trudno przepracować na stojąco tyle godzin. Widzę tą przyszłość niestety podobnie jak jak Pan, Tak, to fakt, że agencje pracy ograbiają (!) Polaków z wypłat. Zarabia się koło 40-50 % tego co płaci niemiecki pracodawca. Plusem agencji jest chyba tylko to, że jadąc do pracy od razu załatwione jest jakieś lokum. To plus dla tych co jadą pierwszy raz, albo dla tych mało odważnych. Ale prawdziwe cuda dzieją się podobno w tych agencjach, które polskie opiekunki wysyłają do niemieckich seniorów. Tam to podobno panuje ABRAKADABRA!

Oburzony Racjonalista

Mój kolega chciał pójść do KD na magazyn robić i pokazał mi ich ofertę na to stanowisko. na stronce PUP-u i fest śmiech mnie chwycił jak zobaczyłem co oni teraz oferują na to stanowisko. Boże! Umowa zlecenie za najniższą krajową! Brawo! Wprowadzają standardy iście koreańskie! Ciekawe jaki desperat pójdzie tam za taką kasę i na takich warunkach robić! Koledze oczywiście wystarczająco powiedziałem o robocie w KD i kazałem mu tą stronkę odwiedzić jeśliby mi nie wierzył, no i przerażony zleksza był że takie coś jak KD jeszcze dycha. Z miesiąca na miesiac, z roku na rok coraz zabawniej tam sytuacja wygląda!

Arnold
@jola 07.04.2018 18:20

To chyba ty kłamiesz koleżanko z biura! Znów kazało ci kierownictwo tak napisać? Jest jedna rzecz która w KD jest wspólna dla każdego, a mianowicie wypłata, którą jest oczywiście najniższa krajowa, czyli obecnie 2100 brutto. Pod tym względem koreańcy są bardzo uniwersalni i nikogo nie wywyższają nad innym. Bardzo fair są, dlatego takie tłumy dla nich pracują, a reszta codziennie wystaje przed bramą i czeka na swoją kolej aby ich przyjeli do KD-raju:-) Także proszę sobie darować takie nieudolne próby wybielenia KD za wszelką cenę bo to i tak nic nie da! Fatalna fama o tej firmie już poszła w świat, a ludzie co piszą pod spodem to prawdę piszą w odróżnieniu od ciebie, nasza "ropucho-kłamczucho".

E.

A ja się bardzo cieszę, że w Strzybnicy jest ta firma. Jeśli ktoś chciałby pracować i dostanie pracę w tej firmie to nie można go krytykować, a trzeba mu gratulować. Każda praca jest ok. Nie wszędzie jest możliwość rozwoju, awansu czy europejskie zarobki. Ale nie wszyscy do tego dążą. A jaki rozwój był w innych zakładach pracy jak Zamet, Fazos, Faser? Gdzie ktoś rozpoczął pracę to na tym samym stanowisku kończył odchodząc na emeryturę. Cieszę się, że biurowiec Kwangduck jest z zewnątrz taki ładny, a wyremontowana hala już nie straszy. Wizualnie firma Kwangduck to sukces i wielkie WOW. Jeśli tak samo jest w środku, jeśli jest dobra atmosfera, jeśli ludzie są "ludzcy" to jest to ważniejsze niż awanse czy więcej pieniędzy.

Grzes
@E. 24.03.2018 09:55

To właśnie o atmosferę chodzi, poczytaj posty poniżej. Zaraz się dowiesz kto ta atmosferę na hali tak kreuje. Koszmar, naprawdę nie warto, pomijam już jakikolwiek rozwój, poprostu nerwów szkoda i życia...

wiem jak jest

Nie polecam pracy w KwangDuck. Niestety wiele opini tutaj to prawda, szkoda że są usuwane. Pracownicy sami odhodzą albo są zwalniani z dnia na dzień bo ktoś się komuś nie spodobał. Pewnie zostanie sama ukraina tu pracować...

Janek
@Niedowiarek 16.03.2018 12:53

Chyba se żartujecie. Dno jakich mało, nic się w tej firmie nie zmieni póki pracuje tam pewna pani i pewien pan

Wziąłem los w swoje ręce!

Widzę że moja była firma dalej trzymię "standardy" jakości i traktowania tych którzy na nich tyrają! Szczęśliwie nie zabawiłem tam aż tak długo jak co poniektórzy i to była świetna decyzja. To co pisze Pan Oburzony Racjonalista ma 100% pokrycia w prawdzie. Dzisiaj roboty jest więcej niż rąk do pracy, sam sie o tym przekonałem a jak firma chce sie rozwijać to i pracowników szanować potrafi.(usunięte przez administratora). Na szczęście już tu nie pracuje i mam teraz znacznie lepiej płatną robotę, tylko trzeba było się odważyć zwolnić i poszukać jakiejś lepszej roboty bo tu tylko tacy co lubią wegetować zostają. Niektórzy to nawet lubią, bo można się non stop nad sobą użalać i wszystkim dookoła gadać jak to mu źle, zamiast wziąść sie do zmiany swojego marnego KD losu. O poziomie wypłat w tej firmie można napisać tylko tyle - za dużo aby zdechnąć od razu, a za mało aby móc na dłuższą metę w ogóle przeżyć! Wyzysk doprowadzony do perfekcji!!! Iście koreańskiej!!! PS: Kwangłajdak - podoba mi się! Trza przyznać że pasuje do nich jak ulał! :-)

anonim

(usunięte przez administratora)

Ex pracownik

Nie wiem dlaczego nikt z gory z takimi pracownikami jak ona nic nie robi. Wszyscy zgłaszali problem...musi się to dac jakoś rozwiązać, nie może być tak ze jedna osoba rozwala cała firmę

Ooooo

Nie ma co narzekać, jeżeli swoje obowiązki sie spełnia, to nikt do nikogo pretensji nie ma :) do pracy przychodzi sie PRACOWAĆ Kochani!

Iza

W dobrej firmie tylko dobrzy się utrzymają

pan halowy
@Iza 19.01.2018 13:25

Bo to DOBRA firma!!!!!!!!!!!!!!!! A w dobrej firmie tylko dobrzy pracownicy pracują!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

anonim

(usunięte przez administratora)

Nick
@Obecny pracownik 19.01.2018 19:18

Dokładnie. Napisał: "jak wyjda takie wieśniary jak te pracujące w Kwangduck" czyli nie miał na myśli ex pracownic. Ah szkoda słów, ja rozumiem wzburzenie jak coś komuś nie odpowiada ale żeby obrażać innych ludzi...żenada..

anonim

(usunięte przez administratora)

do ex pracownic i pracowników
@Aktualny pracownik 15.01.2018 12:30

Wreszcie ktos normalny napisał komentarz!

KtośTam

Jako były pracownik gdy mam doła lubię tu zaglądać i czytać te sraty taty. Ale mam ubaw. Haha.

do ex pracownic i pracowników
@m. 16.01.2018 11:10

Tak wyzysk bo wypłata jest za pracę. Przecież powinno się dostawać wypłatę bez pracy, prawda?

anonymous

to prawda że niektórych niezauwaza

anonim

(usunięte przez administratora)

Dobra rada
@Zgadzam się 09.12.2017 13:24

Albo sam się zwolnił? :)

anonim

(usunięte przez administratora)

??
@$$$ 14.12.2017 23:47

A skąd wiesz, że nic nie robi i chce więcej kasy ?

Odwiedzający

Jacy Wy jesteście odważni na tym goworku. Jak coś do kogoś macie to zwyczajnie powiedzcie to prosto w twarz... chyba że boicie się ze Was zwolnią. Sądząc po wpisach to raczej macie gdzieś ta pracę więc czego się boicie ? Zasmiecacie tylko stronę gdzie powinny być informacje dotyczące warunków pracy, a nie wyzwiska. Ja chcąc się dowiedzieć jak jest w tej firmie muszę przewijac śmieciowe posty jakiś "dziwnych ludzi".

pruk pruk
@Odwiedzający 07.12.2017 22:07

Myślisz, że tak można powiedzieć prosto w twarz co się myśli o kimś? To się to skończy wielkim skandalem. Nie dość że druga osoba zrobi z tego wielkie HALO to oczywiście od razu będzie się zwolnionym. Chyba nie znasz realiów i myślisz, że w pracy można niby przełożonym jak z kolegą na piwie powiedzieć co ci się nie podoba jak robi i jak traktuje ludzi. Zejdź na ziemię i obudź się. W pracy liczy się tylko jedno- lizanie dupska przełożonym!!! Wtedy będziesz u koryta, będziesz poważany i szanowany (sic!).

anonim

(usunięte przez administratora)

X

Zgodnie z prawem pracy, pracodawca nie mamoże prawa potracac nic znie wyplaty, tylko z premii

...

Zastanawiam się nad jednym. Jeśli jest tak źle może po prostu zmienić pracę Przecież nikt do pracy w KD nie zmusza

fuj

Te zwolnienia to chyba z (usunięte przez administratora) za przeproszeniem. Za to że sie uczciwie zapieprzało. A te szychty jak ktoś chwali to chyba ma fioła bo po 12 godz dzień i potem szychta 12 noc to ten wolny dzień sie przesypia i nie ma nic z dnia ani z życia. Jak sie wraca po 12 godz to juz późny wieczór. A po nocy to ten wolny dzień się przesypia. Te koreańce to tylko ŹLE nam zrobili ze prawie w Strzybnicy ten shit tu otwarli.

anonim

(usunięte przez administratora)

Dragon2

Uciekać! I nie zaglądać!!

.

Nie polecam !!! Wyzysk i wieczne zwolnienia z pracy !!! nic pewnego

Domagajacy sie prawdy

To dlaczego na hali pracuje ciągle tak mało osób skoro tyle tych CV dostajecie? Chyba żeście sie przeliczyli co do ludzi! Myśleliście że za grosze wam bedą robić i bedą zadowoleni, ale to juz nie te czasy że ludzie brali co popadło i się cieszyli że w ogóle robotę mają. Dziś jest rynek pracownika który może sobie wybierać w robotach, bo tych jest więcej niż pracowników! Chcielibyście zbudować drugą hale, jednak kto wam tam przyjdzie robić jak nawet do istniejącej już hali nikt się nie garnie? Wiele firm w TG oferuje znacznie lepsze zarobki niż wy! Myślę że to przez tak pazerne firmy jak Kwangduck wielu ludzi wyjechało z Polski, bo jak wyżyć i się rozwinąć za najniższą krajową? Te pieniądze to istna wegetacja! Za mało aby żyć, za dużo aby umrzeć!!!

do przyszłych pracowników

Mieszkańcy leśnej i biednej Strzybnicy i bezrobotnych i bez przyszłości Tarnowskich Gór powinni być szczęśliwi i wdzięczni, że właśnie tutaj została otwarta firma Kwangduck. Firma daje pracę mieszkańcom, którzy bez Kwangduck siedzieliby w domu albo w lesie przy piwie. To jedyny tutaj zakład pracy który dobrze płaci i daje pracownikom GRATIS pyszny i świeży obiad. Najłatwiej siąść i narzekać bo każdy chce zdobyć majątek bez pracy. To udaje się nielicznym, więc może by tak zakasać rękawy i przyjść do Kwangduck do pracy. Dzięki temu miasto nie będzie już świecić biedą swoich mieszkańców. CV dostajemy tysiące w każdym tygodniu i to najlepiej świadczy o tym jaką pożądaną firmą jest Kwangduck.

Domagajacy się prawdy
@do przyszłych pracowników 13.10.2017 15:11

To dlaczego na hali pracuje ciągle tak mało osób skoro tyle tych CV dostajecie? Chyba żeście sie przeliczyli co do ludzi! Myśleliście że za grosze wam bedą robić i bedą zadowoleni, ale to juz nie te czasy że ludzie brali co popadło i się cieszyli że w ogóle robotę mają. Dziś jest rynek pracownika który może sobie wybierać w robotach, bo tych jest więcej niż pracowników! Chcielibyście zbudować drugą hale, jednak kto wam tam przyjdzie robić jak nawet do istniejącej już hali nikt się nie garnie? Wiele firm w TG oferuje znacznie lepsze zarobki niż wy! Myślę że to przez tak pazerne firmy jak Kwangduck wielu ludzi wyjechało z Polski, bo jak wyżyć i się rozwinąć za najniższą krajową? Te pieniądze to istna wegetacja! Za mało aby żyć, za dużo aby umrzeć!!!

Zaciekawiony

Niech ktoś kto tam pracuje napisze jak teraz jest w Kwangduck? Jak sie tam pracuje? Jaka jest robota na produkcji czy na magazynie? Jacy są ludzie i atmosfera w robocie? Jakie wynagrodzenie dają na poszczególne stanowiska? Na ile zmian leci produkcja i magazyn? Czy praca jest szczególnie trudna, skomplikowana bądź pracuje się w złych dla zdrowia warunkach? I czy waszym zdaniem warto się tam przyjąć? Pytam bo mam tam blisko ale chciałbym wiedzieć czy w ogóle warto tam składać CV?

Grzes

Kwangduck ma jako plus to że jest praca od 6 do 18 i następnego dnia od 18 do 6 godziny. A nastepny dzień jest wolny. Taki wolny dzień w tygodniu czesto się przyda. Owszem po 12 godz pracy jest sie lekko przymulonym ale ta radość że następny dzień wolny to jest radość. Jeszcze by super było jakby trochę te nocki czy szychty niedzielne lepiej opłacali.

Tom

Szkoda że firma nie spelniła nadzieji mieszkańców i nie ma tam wiecej pracowników. Ino dziwne że tyle cv dostają a w hali pustki. Takie liche osoby te cv wysyłają czy co? Może madrzy i nie chcą za grosze pracować.

Polecam pracę w Kwangduck.

Ilu tu wstretnych zazdrosników napisało taką nieprawdę. Firma KwangDuck to doskonaly pracodawca. Bardzo przyjazne warunki pracy tu panuję. Swietne pieniądze się tu zarabia. Dużo dodatkowych beneficientów jak dostęp do służby zdrowia, bilety na siłownię, premie miesięczne i kwartalne, przerwy w pracy, darmowa woda mineralna, kawa, herbata bez ograniczeń.Szefostwo ludzkie i mają wielkie serce na dłoni. Kto tu trafi do pracy musi być wielkim szczęściarzem. Wszyscy by chcieli, a niewielu może tu pracować.

Danusia
@pracownik 01.10.2017 21:36

Dziękuję Ci za wiadomość. Serdeczne dzięki!

Darek

Czy w tej pracy są czeste zwolnienia i rotacja pracownikami?

,,,
@..... 09.10.2017 12:25

Popieram to zaczyna przypominać obóz pracy i na hali są tak denerwujace osoby i takie lizusy ze az żygać się chce. A wymiany pracowników czyli rotacja jest ciągle. To nie jest potrzebne i nie sprzyja dobrej atmosferze w pracy.

Metrolog

Widzialem, ze szukaja metrologow. Ktos cos wie o tym stanowisku? Jakie wynagrodzenie (gosc z doswiadczeniem)

Tomasz
@Ania 19.08.2017 09:59

A czy w kwangu ktoś ma w ogóle wiecej niż ta najniższa krajowa?

Zostaw opinię o Kwangduck Poland Sp. z o.o. - Tarnowskie Góry

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kwangduck Poland Sp. z o.o.