Opinie o Sedulus Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sedulus Sp. z o.o.

zainteresowany

Czy ktos pracuje na produkcji w Zwickau.Jakie sa warunki mieszkaniowe?

JohnyBravo

Ludzie nie dajcie sie skusić agencja najgorsza jesli nie znasz ang lub niemieckiego nie jedz bo robia z ciebie konia szefowie niemiecko ruscy mowia ty na nadgodziny maszz przyjsc 3 osoby ode mnie wygraly sprawe z nimi zglaszajcie to do polskich prawnikow lub arbeitsamt na hali minus 28 stopni za 1100 na miesiac ?? Zarty? nie polecam ! Panie z sedulus nie moga pomoc brygadzisci szkoda slow a polacy za 5 centow sprzedadza cie ale przychodza i mowia wez przetlumacz naprawde tak jest w (usunięte przez administratora)

Sedulus Sp. z o.o.
pracodawca
@JohnyBravo 12.08.2017 20:11
Ludzie nie dajcie sie skusić agencja najgorsza jesli nie znasz ang lub niemieckiego nie jedz bo robia z ciebie konia szefowie n...

Witam serdecznie Panie Johny Bravo! Dziękujemy bardzo za komentarz i cenna informacje. Jeśli możliwe prosimy o zgłoszenie sprawy mailowo do naszego biura i niezwłocznie się tym zajmiemy. Nasi koordynatorzy maja kontakt wyłącznie z kierownikami w miejscach pracy, jeśli jednak pracownicy nam zgłoszą że są nieodpowiednio traktowani w miejscu pracy to pomożemy, znajdziemy inna ofertę pracy lub pomożemy w sprawach administracyjnych, aby niemiecki pracodawca w przyszłości nie miał później wobec Pana. Jeśli jednak nie otrzymamy żadnego zgłoszenia ani informacji to nie możemy pomoc, bo nie wiemy komu:) Anonimowy komentarz na forum może niestety każdy napisać. Jesteśmy po to żeby doradzić i pomoc! W razie jakichkolwiek pytań zapraszamy do kontaktu z naszymi biurami!

madrala
@JohnyBravo 12.08.2017 20:11
Ludzie nie dajcie sie skusić agencja najgorsza jesli nie znasz ang lub niemieckiego nie jedz bo robia z ciebie konia szefowie n...

Jak ktos mysli ze jedzie tam bumelować, chlac albo cpac. Nie chodzi do roboty bo sie nie chce i ma dwie lewe rece - i chce 20 euro na godzine.

Patrycja

@czerwień, a jak po rozmowie oceniasz to, że nie wymagają znajomości języka? Wyjeżdżając za granicę wiele agencji bierze to za priorytet, a tutaj nie w każdej ofercie. Czy potencjalnemu pracownikowi Sedulusa na pewno jest będzie to w pracy przydatne?

Roberto

Nie ma idealnych agencji, każdemu może zdarzyć się jakaś wpadka. Może faktycznie nie wiedzą o złym traktowaniu Polaków w pracy? Okazuje się, że forum jest potrzebne?

Czerwien

Bardzo dobry kontakt telefoniczny jak mailowy Spotkanie przebiegło w milej atmosferze Wszystkie szczegóły zostały przedstawione Jak dla mnie godna polecenia :)

Czerwien

Bardzo dobry kontakt telefoniczny jak mailowy Spotkanie przebiegło w milej atmosferze Wszystkie szczegóły zostały przedstawione Jak dla mnie godna polecenia :)

Patrycja

@przemyslenie forum jest miedzy innymi od tego, aby wyrażać wszelkie opinie - i te pozytywne, i te negatywne. Każda jest równie ważna. A jak Ty osobiście oceniasz prace dla Sedulus?

przemyślenie

Już niejednokrotnie miałem wrażenie , że wiele osób pisze swoje opinie negatywne pod wpływem lub będąc inspirowanymi przez kogoś. Uważam, że jak się coś złego dzieje to dzwonimy do firmy a nie biadolimy na forum Po co to? Sedulus to profesjonalna agencja i dobrze się z nimi pracuje

Jasiek

Chciałbym skorzystać z pośrednictwa tej agencji, gdyż słyszałem o nich dobre opinie. Czy mógłby ktoś podpowiedzieć coś świeżo zainteresowanemu pracą generalnie w Niemczech? Taki znam język w miarę dobrze.

Kolo

Widzę, że Sedulus ma całkiem pokaźną listę nowych ofert! Czy są rejony w których ta sama praca jest lepiej płatna?

Nemezis

Witam powiem po krótce a więc t jeśli chodzi o pracę w BMW Dingolfing Sedolus wysyła tam ludzi ale nie wiadomo na jaką kwaterę trafić można ją z kumplem trafiłem na syf i melinę naszczęście udało się załatwić co innego al dzięki Beotronic no właśnie o to haczyk nie jedziecie pracować do BMW przez Sedulus tylko przez Beotronic niemieckiego pośrednika który nic nie załatwia ubezpieczenie ,klasę podatkową, meldunek trzeba wszystko samemu załatwić jak ma się auto jak nie to jest lipa bo zazwyczaj kwatery są na wioskach my trafiliśmy na fajną dzięki biurze Boetronic załatwienie wszystkiego zajmuje trochę czasu i cierpliwości i trzeba się liczyć z nie typowymi wydatkami typu kaucja zwrotna za pokój opłaty za tv internet no i w niektórych kwaterach nawet za skorzystanie z pralki trzeba płacić niestety i pozatym nie wieżecie w to że pojedziecie na konkretne stanowisko pracy tam gdzie jest zapotrzebowanie tam was dają przykładowo ja miałem być na kontroli końcowej aut a jestem na dziale gdzie robi się silniki a kumplem inżynier na układanie kabli w autach także gdzie brak ludzi tam dają. Jedyne co jest ok to zarobki a za pokój trzeba liczyć od 250 euro do 350 euro pozdrawiam ????

Sedulus Sp. z o.o.
pracodawca
@Nemezis 07.08.2017 16:56
Witam powiem po krótce a więc t jeśli chodzi o pracę w BMW Dingolfing Sedolus wysyła tam ludzi ale nie wiadomo na jaką kwaterę...

Witam serdecznie Panie Nemezis, dziękujemy za komentarz. To co Pan napisał nie jest żaden haczyk, nasza firma zajmuje się wyłącznie rekrutacja kandydatów dla niemieckich firm (nigdy nie zatrudnialiśmy pracowników u siebie). Wszędzie mamy informacje ze zatrudnienie jest zawsze u niemieckiego pracodawcy. Co do mieszkania wystarczy zgłaszać do nas lub do firmy na miejscu ze mieszkanie nie spełnia warunków i wtedy można szybko załatwić sprawę. Co do spraw urzędowych jedyne co trzeba załatwić samemu to zameldować się (Meldebescheinigung), Steuer ID oraz formularze z ubezpieczenia przychodzą poczta (musi oczywiście być nazwisko na skrzynce). Jesteśmy po to żeby doradzić i pomoc! W razie jakichkolwiek pytań zapraszamy do kontaktu z naszymi biurami!

Patrycja

@Pajączek nie jest to żaden argument. Ludzie wchodzą tutaj po konkretne informacje dotyczące warunków pracy, rekrutacji, itp., spekulacje nikomu tutaj nie pomagają. Najlepiej zapytać aktualnych pracowników jakie mają zdanie to najpewniejsze źródło informacji.

Pajączek

Słyszałam dobre opinie o agencji ale widzę po forum, że tak jest. Często jak ludzie są niezadowoleni to dużo piszą a tu nie ma prawie wcale wpisów, czyli można pracować z nimi.

12849269

Czy jedzie ktoś w najblizszym czasie, bądź pracował w fabryce karmy dla zwierząt?

12849269

Czy jedzie ktoś w najblizszym czasie, bądź pracował w fabryce karmy dla zwierząt?

Sonia

Czy Sedulus posiada w swojej ofercie prace dla kobiet? Bardzo jestem zainteresowana pracą najlepiej okręg Bawarii.

Pragmatyk

@Rafał Może nie dopytałeś o wszystkie szczegóły przed wyjazdem?

Ewa

Witam zainteresowała mnie ta firma czy mozna o jakąś opinie na maila ewaand350@wp.pl o nich jakie zarobki ,jak z mieszkaniem itd .

Pragmatyk

Świetnie mi się pracowało dzięki Sedulus-owi. Postanowiłem napisać opinię po lekturze niektórych wpisów

Lubimyj

Pracowałem z firmą Sedulus i nie miałem problemów, choć zawsze może coś się wydarzyć. Ale widzę, że firma reaguje natychmiast.

Polak

Sedulus to agencja pracy wyspecjalizowana w pozyskiwaniu profesjonalistów w branżach specjalistycznych, gdzie jest duże zapotrzebowanie. Dzięki nim mam fantastyczna pracę i zawsze będę im wdzięczny za to.

Darek

Interesuje mnie oferta dla mobilnego montera opon, może ktoś ma wiedzę czy to jest jeszcze aktualne? Pracowałem już za pośrednictwem tej agencji i byłem zadowolony, wszystko zorganizowane tak jak powinno byc.

Darek

A czy bez znajomosci jezyka jest jakas szansa dostania pracy?

Patrycja

Deroker i jak przedstawiają się warunki?

Deroker
@Patrycja 08.03.2017 12:50
Deroker i jak przedstawiają się warunki?

Warunki pracy,płacy oraz mieszkaniowe na bardzo dobrym poziomie.. Mam pokój dwuosobowy z łazienką co prawda wspólna kuchnia ale w firmie codziennie można zjeść smaczny i obfity posiłek za ok 3 Euro więc zostają śniadania i kolacje. Praca na produkcji jest cicha i spokojna bez nacisków na tempo.. Bardo ważna znajomość języka i zagadnień mechaniki.. Choć pracę są powtarzalne i szybko można się nauczyć ich zakresu.. Język z kolei ważny bo czasem przydatne są instrukcje ale przede wszystkim dlatego, że ludzie tutaj lubią pogadać ;) Bawarczycy są specyficzni i na ogół b. sympatyczni.. Skład załogi to 85 -90 % bawarczykow, kilku Węgrów, dosyć dużo Czechów b mało Polaków i jeszcze mniej "pozostałych" więc atmosfera pracy bardzo fajna. Polecam pod każdym względem prace tutaj podobnie jak pośrednictwo firmy Sedulus.pl. Pozdrawiam Deroker

Deroker
@Patrycja 08.03.2017 12:50
Deroker i jak przedstawiają się warunki?

Warunki pracy,płacy oraz mieszkaniowe na bardzo dobrym poziomie.. Mam pokój dwuosobowy z łazienką co prawda wspólna kuchnia ale w firmie codziennie można zjeść smaczny i obfity posiłek za ok 3 Euro więc zostają śniadania i kolacje. Praca na produkcji jest cicha i spokojna bez nacisków na tempo.. Bardo ważna znajomość języka i zagadnień mechaniki.. Choć pracę są powtarzalne i szybko można się nauczyć ich zakresu.. Język z kolei ważny bo czasem przydatne są instrukcje ale przede wszystkim dlatego, że ludzie tutaj lubią pogadać ;) Bawarczycy są specyficzni i na ogół b. sympatyczni.. Skład załogi to 85 -90 % bawarczykow, kilku Węgrów, dosyć dużo Czechów b mało Polaków i jeszcze mniej "pozostałych" więc atmosfera pracy bardzo fajna. Polecam pod każdym względem prace tutaj podobnie jak pośrednictwo firmy Sedulus.pl. Pozdrawiam Deroker

Patrycja

Dżony, z warunków w miejscu pracy również również byłeś zadowolony?

Anton

Słyszałem wcześniej dobre opinie o firmie i miałem zamiar złożyć cv. Po przeczytaniu wpisów widzę, że Sedulus jest profesjonalistą i jak organizuje coś to robi na medal. To jest ważne przy wysyłaniu ludzi za granicę.

Produkcja walców

Witam, pracował ktoś przy produkcji walców ?

bolo
@Sedulus Sp. z o.o. 25.04.2017 22:32
Witam serdecznie Panie Bolo, Prosze o kontakt pod nr +48 886697206 i postaram sie Panu pomoc w kwestii Steuer ID, AOK i ubra...

Dziękuję Państwu bardzo... ale przed chwilą zostałem poinformowany że pracy nie będzie! Mimo że mam podpisaną umowę że od 2-go maja mam zacząć, mimo że jechałem 600 km, specjalnie do biura podpisać umowę... to jak gdyby nigdy nic ... poinformowali mnie że może za 2 miesiące coś ruszy. Gdybym to ja nie wywiązał się z umowy to musiałbym zapłacić karę... ale jak widać to działa tylko w jedną stronę niestety :(. Wiem że to nie Państwa wina... ale zawiodłem się trochę ponieważ rezygnowałem z innych ofert na rzecz akurat tej pracy, a teraz wychodzą takie cyrki... Pozdrawiam...

Sedulus Sp. z o.o.
pracodawca
@bolo 26.04.2017 15:05
Dziękuję Państwu bardzo... ale przed chwilą zostałem poinformowany że pracy nie będzie! Mimo że mam podpisaną umowę że od 2-go...

Witam serdeczie Panie Bolo! Prosze o kontakt na wyzej wskazany numer i zainterweniujemy w tej sprawie. Musze jednak poznac szczegoly sytuacji. Prosze zadzwonic i pomozemy! Czekam na Pana kontakt!

Obserwer

Sedulus a taką piękna laurkę że nic dodać nic ująć.

Deroker

Sedulus.pl myślałem że jest to jedna z wielu firm pośrednictwa pracy na rynku i jestem bardzo miłe zaskoczony tym co...jak... nie wspominając już nawet za ile zaoferował Sedulus.pl. .. Z ręką na sercu i gorąco polecam tę firmę. Natomiast Sedulus.pl życzę więcej tak kompetentnych i sympatycznych pracowników jak Pani Paulina O.. Tak trzymać nie zmieniajcie się czego serdecznie życzę Wam ale i nam pracownikom którzy podejmują pracę za waszym pośrednictwem.. Pozdrawiam Krzysztof L.

Onix

Witam. Czy pracował ktoś w Monachium przy wymianie opon z agencją Sedulus? Jak wrażenia? Polecacie?

Probus

Czy Sedulus ma aktualnie nowe oferty pracy w Bawarii? Słyszałem, że to fajna agencja i mają w ofercie dobrze płatne roboty na terenie Niemiec. Może ktoś ma informacje w tym temacie i mógłby się podzielić wiedzą? Czy znajomość języka do komunikowania się jest wystarczająca?

Sedulus Sp. z o.o.
pracodawca
@Probus 12.02.2017 09:29
Czy Sedulus ma aktualnie nowe oferty pracy w Bawarii? Słyszałem, że to fajna agencja i mają w ofercie dobrze płatne roboty na t...

Witam Probus! Dziękuję za opinię. Tak mamy aktualnie oferty na Bawarii dla fachowców: mechanik, operator maszyn CNC, ślusarz-spawacz itp. ale także dla pracowników produkcjnych/magazynowych oraz operatorów wózkóch widłowych. Język niemiecki na poziomie komunikatywnym wystarczy jednak przeprowadzamy z każdym kandydatem krótką rozmowę kwalifikacyjną w j.niemieckim, aby to ocenić. Zapraszamy do kontaktu z naszymi biurami!

Dżony

Polecam pośrednictwo Sedulus! W przeciągu 3-4 dni znaleźli mi pracę na okres wakacji. Zarobki na +, mieszkanie też niczego sobie, bo z łazienkami, kuchnią, a dodatkowo miałem TV (Niemieckie) oraz dostęp do WI FI za 280€. Chciałbym zaznaczyć, że jedzie się tam do pracy a nie na ferie :)

Sedulus Sp. z o.o.
pracodawca
@Dżony 10.02.2017 13:33
Polecam pośrednictwo Sedulus! W przeciągu 3-4 dni znaleźli mi pracę na okres wakacji. Zarobki na +, mieszkanie też niczego sobi...

Dziękujemy bardzo za pozytywną opinię i mamy nadzięję że znowu się zgłosisz do nas na pracę na wakacje :) Zapisy na pracę wakacyjną zaczynamy od połowy marca! Zapraszamy do kontaktu z naszymi biurami!

Ucieszony

Bardzo fajna agencja. Mają ciekawe roboty załatwione

Wychowawca

Bardzo fajna agencja, niejednokrotnie korzystałem z ich ofert pracy w Niemczech i było naprawdę dobrze. Mali chłopcy, którzy wyjechali od mamusi do pracy , daleko od domu będą na pewno narzekali. Tam trzeba po prostu pracować często ciężko ale wiadomo za ile.

Tommy

Czy ktoś wybiera się do Landshut, do BMW z końcem tego miesiąca? Pracował tam ktoś, ktoś coś wie jak tam jest?

johny123

Witam pracował ktoś jakos spawacz w niemczech ???

johny123

Witam. Pracował ktoś jako spawacz przez sedulus???

roksi

Jest juz ktos zvwas w firmie skoda

Mateusz
@roksi 05.01.2017 12:21
Jest juz ktos zvwas w firmie skoda

Witaj. Tak jestem na skodzie w Kvasinach, co chcesz wiedzieć podpowiem

Pragmatyk

Fajnie że są takie firmy. Bardzo bym chciał wyjechać do Monachium może ktoś podpowie co muszę zrobić, jakie warunki muszę spełniać. Czy język może być tylko w mowie i to nie tak płynnie.

Minka

Podbijam pytanie o wyjazd do Czech do pracy w Skodzie Kvasiny

Mateusz
@Minka 30.12.2016 10:58
Podbijam pytanie o wyjazd do Czech do pracy w Skodzie Kvasiny

Co chcesz wiedzieć jestem tu na miejscu chętnie odpowiem na pytania

Prezesik223

Witam.Czy ktoś pracował poprzez tą firmę w Skodzie Kvasiny?Zastanawiam się nad wyjazdem 2.01.2017.Generalnie wszystko wygląda w porządku,aż nadto dlatego mam pewne obawy:)

szysiu88
@Prezesik223 21.12.2016 13:59
Witam.Czy ktoś pracował poprzez tą firmę w Skodzie Kvasiny?Zastanawiam się nad wyjazdem 2.01.2017.Generalnie wszystko wygląda w...

Witaj planujemy z dziewczyną tez wyjechać tylko nie wiemy przez jaką agencje żeby nie zostać oszukanym czy ta firma Sedulus jest godna polecenia

Szad

Witam!Pracuje-pracowal ktoś w drukarni kolo Monachium?

shrek

Witam!Pracuje ktoś w drukarni kolo Monachium? Proszę o opinie.Pozdr.

Tomek

Z tego samego co był○o wyzej napisane o pracy (usunięte przez administratora) tragedia 2 tyg i do domu,dalej wysyłajce tam ludzi tylko im napiszcie ze po nowym roku beda robic 4 dni w tyg tak to wyglada

Marcin

Pracowałem w Sedelus-ie jakiś czas temu, szczerze mówiąc narzekać nie mogłem. Reakcja koordynatora na różnego rodzaju zapytania i pomoc z jego strony były w porządku i szybko reagował. Pracowałem za ich pośrednictwem w BMW, praca może nie należała do łatwego kawałka chleba ale nikt nigdy nie powiedział że będzie łatwo, jednak wynagrodzenie do wykonywanej pracy było na solidnym poziomie. Z terminowością płacenia wynagrodzenia w moim przypadku problemu nie było. Z czystym sumieniem mogę polecić. Pozdrawiam

Tomek

A ja jestem bardzo nie zadowolony

Sedulus Sp. z o.o.
pracodawca
@Tomek 25.11.2016 21:50
A ja jestem bardzo nie zadowolony

Witam serdecznie Panie Tomku, dziękujemy za komentarz, proszę napisać z jakiego powodu jest Pan "bardzo nie zadowolony"?

Adriana

Jestem Bardzo zadowolona z Firmy Sedulus

Zadowolona

Bardzo dobra firma. Jestem bardzo zadowolona zawsze można liczyć na szybką i skuteczna pomoc. Polecam

Grzegorz

Firma godna polecenia pracuje juz od pewnego czasu przez ta agencje i musze powiedzieć ze zarobki,podejście do pracownika oraz pomoc biura na bardzo wysokim poziome. Polecam wszystkim

Sedulus Sp. z o.o.
pracodawca

Witam serdecznie Panie Marku, dziękuję za wiadomość. Z Pana informacji można wywnioskować ze to jest spowodowane spadkiem produkcji (jak to też zostało opisane w przesłanym artykule). Firma w której Pan pracował zajmowała się zaopatrywaniem produkcji, jak produkcja samochodów się zmniejsza to tym samym są redukcje etatów na logistyce, która zaopatruje produkcje. My jako firma rekrutacyjna otrzymujemy tylko informacje o przyjęciach oraz gdy firma ma zapotrzebowanie. Zapraszamy do kontaktu z naszymi biurami!

Zostaw opinię o Sedulus Sp. z o.o. - Opole

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sedulus Sp. z o.o.