Zeitkraft Praca w Niemczech

Frankfurt nad Menem

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 196 ocen.

Zeitkraft Praca w Niemczech
3 196 6 1

Opinie o Zeitkraft Praca w Niemczech

marcin

po przeczytaniu komentarzy to chyba niechce tam pracowac W PL zarobie wiecej wiec zostaje:)

pracownik zk

Szanowny Panie ,,Andrzeju,, ponawiam zaproszenie do otwartej dyskusji na temat rzekomych krzywd , nieslusznych potracen z panskich pieniazkow. Latwo jest ukryc sie za jakims nickiem i pisac rozne rzeczy , lecz znacznie trudniej jest zmierzyc sie z prawda i rzeczywistoscia. I tu jest wskazowka dla osob szukajacych pracy , nie kierujcie sie informacjami zawartymi w tego typu opiniach, sa to czesto slowa ludzi ktorzy nie spelnili sie na swoim miejscu pracy , potem szukaja winnych lecz zapominaja iz czesto wlasnie to oni sa powodem tych problemow. Kazdy kto pracuje za granica zna podobne sytuacje i osoby , wiec nie warto sie na ten temat rozpisywac.

Człowiek z liściem na głowie
@pracownik zk 30.10.2018 14:10

Sprawa jest prosta wystarczy pisemnie zażądać od pracodawcy oświadczenia za co dokładnie odliczył pieniądze , na takie pismo jest zobowiązany odpowiedzieć pisemnie . +4943151951667 , ida.mikolajczak@sh.arbeittundleben.de , pod tym adresem uzyskacie bezpłatną pomoc prawną .

pracownik zk

Szanowny Panie ,,Andrzeju,, w odpowiedzi na panski wpis na lamach Gowork- Do zadan p.K... w ZK naleza m.innymi sprawy auta firmowe (ksiazka pojazdu,warsztaty sam.mandaty), i z tego zadania jest rozliczany. Nikt z naszych pracownikow nie mial zatrzymanych pieniazkow bez powodu , np. jazda autem po spozyciu alkoholu ,i wiele innych. Podobny zal mozna miec do policjanta ktory kara kierowce za jazde z predkoscia np.100km/godz a dozwolona jest 50 km/godz. Dziwia mnie anonimowe wpisy osob ukrywajacych sie za nickiem , zamiast podac swoje nazwisko ,konkretne problemy i wtedy mozna skonfrontowac wpisy z rzeczywistymi faktami. W firmie Zeitkraft jest b.wielu pracownikow z wieloletnim stazem , wielu odeszlo na zasluzone emerytury , jak te fakty maja sie do takich wpisow?

Stilu Opole

również polecam

Tomasz, Mszana Dolna

Polecam, przyzwoite warunki, dobra logistyka

anonim

(usunięte przez administratora)

Pawlak and Kargul

Blisko granicy holendersko-niemieckiej nie wiem czy wszędzie (wzdłuż jej) pobierają pieniądze za (auto, bus itp.) przejazdy, jakieś przepisy mi się obiły o uszy kiedyś, sięgać informacji trzeba jak jest, i z wiarygodnych źródeł. Nie lubię beszczelnych zachowań, ignorowania ..do dobrych normalnych ludzi ale bardziej wśród współpracowników czy współlokatorów. Transport mi pobierali Viersen 70€/tydz nie moja wina że lokacja (miejscówka w ..ojoj) i taka do roboty daleko, w Wietze ludziom 50€/msc, ale w Augsburg 50€ za przejazd, z firmy mnie przewoził przeprowadzka nie z mojej winy, tosz to siok w Lipsku wiózł dysponent do pracy raz za darmo kolegę bo węgierki co były autem i zabierały zjechały a na transport dostawało się bez różnicy czy pasarzer i jak przestrzegali. Trochę mi się tego nazbierało.

Tomek Latek Nowy Targ

Polecam, pracuję 6 miesięcy, regularne zjazdy i wypłaty. Wiele pozytywnych zmian w ostatnim czasie. Narzekają tylko ci, którzy wylatują za %%%%%%%

Iza

@Tomek, nie pracuję w Zeitkraft. Jestem moderatorem forum Gowork.pl. Moim zadaniem jest aktywność na forum poprzez dopytywanie pracowników o opinie na temat pracy w danej firmie. W ten sposób mam pomagać innym użytkownikom znaleźć informacje jakich poszukują. Zatem nie odpowiem Ci niestety na zadane przez Ciebie pytania. Zachęcam pracowników Zeitkraft do wyrażenia opinii o pracy w tym miejscu!

Tomek
@Iza 19.06.2018 22:04

Może ktoś inny odpowie mi na pytanie . Jak obecnie płacą czy się opłaca, jak to jest z darmowymi zjazdami które oferują ??. Znam język i mam kilkuletnie doświadczenie jako elektryk .

Paweł Limanowa
@Tomek 28.06.2018 10:03

Ok 9eur na rękę zjazdy gratis jak jest pełny przepracowany miesiąc

xx
@Iza 19.06.2018 22:04

Dziękuję za Twoją odpowiedź dla innych osób. Moderatorzy są ważnymi postaciami niemalże incognito. Nie chcę urazić. Pozdrawiam.

yyyy
@Paweł Limanowa 28.06.2018 18:33

wcale nie prawda ze zjazdem- zjechać możesz co dwa tygodnie pokrywasz koszty paliwa do spółki z wszystkim w samochodzie

anonim

(usunięte przez administratora)

J

Ja nie z stąd Cofajac się tu do opini z 2014 R to ja przy bzdetach pracując no co jak co trzeba było też coś pojąć żeby wykonać było u mnie 1300e wypłacone przy 180H luksusowe mieszkania autokar gratis czyli dojazd no ale to ogromna firma z usa w de mniejsza z tym. A tu do tej pory staneli na tysiaku dla elektryka ale to prace są bez "elektryki" dlatego każdy może się tu zatrudnić no nie wiem. A na polecajacego mają chyba limit dać bonus zasada chyba kto pierwszy ten lepszy ten bonus nic nie znaczy bonusy są ale nie w ...tylko diety, no nie lubię słowa puszczane na wiatr a spanie w wigwamie było raczej jeszcze możliwe w 2004 jak się nie mylę. Elektroników rok temu poszukiwały agencje na auta elektryczne a teraz cisza. No nic poza tym, że umnie w zeszłym roku była praca na spożywce miesiąc ale to jaki atomowy miesiąc by nawet się tego nikt nie spodziewał jaki produkty stosuje spożywka, dosyć skomplikowana ch**mia i wypłata babowa, tam tylko 3razy do roku ktoś musi w tym pracować. To tak dla pocieszenia, nikt całe życie dobrze nie ma.

Hs
@J 04.09.2018 16:12

Następny analfabeta . To chyba kolejna opinia autorstwa pracowników biura ;)

J
@Hs 05.09.2018 12:34

Dzięki wery macz w biurze siedzę owszem ale z pięć minut bo czekają mnie poważniejsze zadania żenada wiem moje wpisy ale jak znasz trzy języki plus chiński to wybacz już nie bądź taki.

anonymous

Pracowałem prawie dwa miesiące do pierwszej pełnej wypłaty i trochę mnie zaskoczyła więc musiałem napisać wymuwienie w języku niemieckim a pozatm dopłacać do paliwa żeby do pracy na budowę dojechać to jest chore przy tych zarobkach i jak się zwalniasz to musisz jechać do Opola podpisać rozwiązanie umowy bo inaczej nie dostaniesz swoich zarobionych pienędzy jednym słowem porażka nie dajcie się namówić!!!

hans

Marne stawki, po wypłacie okazało się , że zarobki wynosza niecałe 8 euro a dodatkowo zabrali ponad 100 euro na tydzien pracy bezpodstawnie. Żenada naprawde. Żałuje,że keidykolwiek się tam zgłosiłem. Po rozmowie z innymi pracownikami dowiedziałem się , że to standardowe wykorzystywanie ludzi, bo dzieje sie tak od dawna i przy wiekszości pracowników. NIE POLECAM NIKOMU!

Mario

Zenada. Stawka beznadziejna. Odliczaja godziny bez powodu. Nie polecam nikomu. Najgorsze biuro z jakim mialem doczynienia.

Iza

@Nick2018, czyli rozumiem, że będziesz rezygnować z pracy w Zeitkraft? Może mógłbyś napisać coś więcej o pracy w tej firmie? Jakie są warunki zatrudnienia? Czy widzisz jakieś plusy pracy w tym miejscu?

Tomek
@Iza 12.06.2018 22:49

Iza widzę , że jesteś dość aktywna na forum . Pracujesz w Zeitkraft a może ktoś z Twojej rodziny . Mogła byś powiedzieć coś więcej na temat warunków pracy , wynagrodzeń ?? Dostałem propozycję pracy w Zeitkraft jednak opinie są podzielone.

K-391
@Tomek 17.06.2018 10:17

Jesteś bezczelny bo nie rozumiem Twojego wpisu do moderatora z gowork, który sprawuje tu ważną rolę. Twoje pytanie powinno być kierowane do biura dział rekrutacji i tam masz podane ba a nawet na piśmie wszystko rzetelnie uczciwie, więc nie rób siana ogarnij się i żyj jakoś z ludźmi, zostań w Polsce bo wstydu narobisz z niewiedzy lub z czystej swojej głupoty. Człowiek powinien się uczyć całe życie na popełnianych swoich błędach i być otwarty na inne wartościowe osoby.

Tomek
@K-391 08.07.2018 10:54

Nie wiem na czym polega ta bezczelność. Chciałem podjąć pracę w Zeitkraft więc postanowiłem zapytać kogoś o warunki pracy . Tyle w temacie bezczelności . Pracy nie podjąłem 9 euro to trochę za mało dla fachowca z językiem . Ale wyobrażam sobie atmosferę jaka panuje w tej firmie , jeżeli zatrudniają takich jak ty .

K-391
@Tomek 11.07.2018 16:50

sorry masz prawo wiedzieć o kwotach ogółem, diety, dodatki itp. , jaka różnica w stawce no i dochodzi kwatera jak z jej wyposażeniem, też zakres prac miej więcej jaki jest, gdzie też, np. w Niemczech budownictwo ruszyło pełną parą więc coś tam na pewno. Każda wskazówka jest cenna. Są jeszcze agencje co płacą 2350 netto (elektryk) wskazane w ofercie ale trzeba przetrzepać Internet i sprawdzić wiarygodność. Mało kto tu zagląda i pisze ostatnio z pracujących zeitkraft.

xx

Te zdania z ich strony są bardzo wyjątkowe w porównaniu do innych agencji co "wyprawiają" -Doceniając zaangażowanie, solidność, fachowość oraz wyrzeczenia naszych pracowników wynikające z zarobkowania za granicą nieustannie staramy się podnosić atrakcyjność i jakość oferowanych warunków zatrudnienia.- Gwarantujemy: - stabilne zatrudnienie w oparciu niemiecką umowę o pracę, - regularne zjazdy do kraju samochodami firmowymi, - bezpłatne zakwaterowanie - własna baza noclegowa, - najwyższe standardy bezpieczeństwa pracy, - system szkoleń podnoszących kwalifikacje zawodowe, i wiele innych korzyści dla pracowników i ich rodzin Szczerze, Polecam Złe opinie przedstawiają i wymagają większego zarobku to jest stan naturalny, też gdy przybywa nam doświadczenie.

ziom

Panowie po bardzo krótkim czasie w tej firmie mogę powiedzieć tyle: Mało elektryki w elektryce no chyba że weźmiemy pod uwagę elektronarzędzia. Dla pseudo elektryków którzy mają problem z podłączeniem łączników krzyżowych to raj na ziemi pod warunkiem ze 1200e ich zadowala. Jeśli ktoś robi robotę a nie nabija puste godziny niech trzyma się od tej firmy jak najdalej. Brak możliwości rozwoju, nikt z biura nie ma pojęcia co dana osoba sobą reprezentuje, liczą się tylko przepracowane godziny, zakwaterowanie mizerne pomimo przywlaszczania sobie przez biuro przysługujących diet, sporo kosztów pojawiających się z nienacka o których nikt nie informuje wcześniej. I prowadzący którzy poza operowaniem językiem nie wiele pojęcia mają o robocie, otoczeni amatoromi często z rodziny. Długo by pisać jeszcze choćby o relacjach między ludzkich ale szkoda czasu. Generalnie odradzam

Jan
@ziom 27.03.2017 22:58

Mało elektryki,tzn kucie,wiercenie w ścianach,przeciąganie kabli?

K-391
@ziom 27.03.2017 22:58

Ale masz nastawienie do świata, Ja dam Ci "3.500 tysiąca kopniaków w tyłek" na powodzenia. Innych zostaw w spokoju, zajmij się sobą jeżeli masz wysokie kwalifikacje i je realizujesz w praktyce to poszukaj firmę Tobie odpowiadająca nikt nie zabrania, firm i pracy u sąsiadów i w Polsce jest wiele. Tylko Firmie dużej znanej lub sześciogwiazdkowej nie nabrudź, proszę.

zatrudniony

hej, mom pytane jaka jest roznica w klasach podatkowych moze mi ktos doradzic ?

xx
@zatrudniony 28.04.2017 19:55

W pierwszym zatrudnieniu jest klasa podatkowa przyznawana nr 6 po tym jak najszybciej trzeba się postarać o zmianę na taką klasę jaka jest dla żonatych z dziećmi lub bez, rozwiedzionych, samotnych i tak dalej. Zgłosić przy meldunku o Steuernummer numer podatkowy (ID-Steuer-Nummer) lub ELStAM-Bescheinigung. Finansamt-urząd skarbowy tam, złożyć dokumenty w tym akt małżeństwa i akt urodzenia dzieci europejski, taki dokument wymagany przez nich (europejski). Może pomóc pracodawca pracownikowi jeżeli sobie nie poradzi bo bariera językowa w urzędach. Single (kawaler, panna) od trzeciej innej zatrudniającej firmy leci automatycznie klasa nr 1 ( ta lepsza). W nr 6. większy podatek jest odciągany, a na składki - fundusz emerytalno-rentowy też dużo odchodzi po 35 roku życia, to jest zabezpieczenie na „starość” na emeryturze dostanie się od państwa opiekunkę i różne fajne świadczenia ale kto by chciał na stałe w de być. Przeważnie nadawane są klasy 1, 3 i 6. Najlepiej mają małżonkowie lub osoby wielodzietne. Do rozliczenia się z podatku niemieckiego w Niemczech można więcej różnych rzeczy dorzucić jak się ma, jeżeli chodzi o zwrot ale to już informacje poda dobre z doświadczeniem biuro rozliczeniowe (np. z Gliwic, Raciborza, Opole), nie będę się rozpisywać. 1. Do pierwszej klasy podatkowej zaliczają się osoby niezamężne, rozwiedzione, pozostające w separacji, osoby owdowiałe jak również osoby zamężne, których małżonek przebywa poza granicami Unii Europejskiej. Przy pierwszej klasie podatkowej miesięcznie wynagrodzenie wolne od podatku wynosi maksymalnie 945,00 euro. 2. Druga klasa podatkowa to osoby samodzielnie wychowujące min. jedno dziecko, na które otrzymują zasiłek rodzinny lub kwotę wolna od podatku, ze względu na posiadanie dzieci. Maksymalne miesięczne wynagrodzenie wolne od podatku to kwota do 1077,00 euro. 3. Trzecia klasa podatkowa to osoby zamężne mające na utrzymaniu bezrobotnego małżonka. Miesięczne wynagrodzenie wolne od podatku to kwota 1788,00 euro. 4. Do czwartej klasy podatkowej należą oboje pracujący małżonkowie mieszkający razem. Maksymalne miesięczne wynagrodzenie wolne od podatku to kwoty 945,00 euro. 5. Piąta klasa podatkowa to w dalszym ciągu małżonkowie, przy czym jeden z małżonków wykazuje wyższe, a drugie niższe dochody. Maksymalne miesięczne wynagrodzenie wolne od podatku to w tym przypadku 105,00 euro dla każdego z małżonków. 6. Do szóstej klasy podatkowej klasyfikowane są osoby wolne lub zamężne będące w stosunku pracy, kiedy nie są w stanie przedłożyć karty podatkowej lub zaświadczenia z urzędu skarbowego za dany rok. Osoby te nie mogą wykazać żadnej kwoty wolnej od podatku.

duch-wash

Pracuję od nie dawna, generalnie uważam się za fachowca. Drażni mnie to że zarabiam tak samo jak ludzie którzy pierwszy raz trzymają wałek malarski w ręku... Po drugie czy 1200 euro (162h) na rękę (184h= 162+22 tzw zeitkonto) jest wystarczającą kwotą na pokrycie tego że żonę i dziecko widzę raz na 3 tyg- bo szybciej nie zjedziecie. Zjeżdżamy we czwartki po przepracowaniu 15 dni. Przejazdy płatne -średnio trzy razy na miesiąc + paliwo ok 18euro za przejazd więc 1200 - (3x25+3x18)= 1071 na konto. Minus życie tutaj- 250-300 euro z telefonem i internetem bo na hotelu takiego nie doświadczysz. Czyli żonka otrzymuje ok 750 euro x 4.2= 3150zł... Możliwe podwyżki? Wątpię. Kindergelt? Kiedy...? Mogą Ci wypłacić za 2-3 lata... 3grupa podatkowa? Ryzyko jeżeli małżonka pracuje przy jednym dziecku. Niby jest gelt co miesiąc, niby hotele i służbowe auto... ale jakoś tak nie do końca wszystko jest ok... Zastanawiam się czy nie wrócić do Polski, zarabiać 2200 jak dotychczas i sporadycznie zrobić jakąś fuchę. Przynajmniej będę z rodziną. Pozdrawiam. Będę pisał co miesiąc ( jeśli wiadomość nie zostanie usunięta)

debil jestes
@duch-wash 10.11.2015 19:55

Jak to gosciu liczysz wgl? zjezdzacie co 15 dni srednio 3x na miesiac?;o

Kaziu
@debil jestes 31.01.2018 18:26

Dobrze liczy kiedyś zjazd kosztował 25 euro w stronę . Do Polski i z Polski to 2 zjazdy po 25 euro razem 50 . Jeżdżąc co 3 tygodnie w miesiącu wychodzą trzy zjazdy . Raz do Polski i z powrotem i raz w jedną stronę .

debil jestes
@Kaziu 06.02.2018 12:39

25 euro za co? zabieraja za to, ze człowiek zjeżdza? Pracujesz może tam? Opowiesz jak faktycznie jest? Czy opłaca sie wyjeżdzać, czy zarabiając 3000 tutaj lepiej zostac?

Heniek Strzlece

jasne że na rynku jest wiele lepszych ofert pracy - ale koledzy wymagania -dobra znajomość języka niemieckiego, prawo jazdy i własny samochód więc coś za coś

Nick2018
@Heniek Strzlece 15.02.2018 08:44

Ja wyjechalem do tej firmy i po 3 dniach zadzwonili do mnie z biura ze przenosza mnie na inna budowe ale musze sam sobie zorganizować transport i za niego zapłacić. Wole zjechac do Polski i poszukac lepszej pracy .TA FIRMA TO JEDNA WIELKA PORAZKA

K-391
@duch-wash 10.11.2015 19:55

Witam, Wróć do Polski bo tylko narzekasz, są biedniejsi co chętnie przyjadą i popracują i tak większość ma minimalną stawkę, nauczą się języka i sobie wynegocjują większą stawkę a nawet przejdą fachowe szkolenia żeby zarabiać więcej. Będą mieć na chleb masło mleko bez zastanawiania się w sklepie co wziąć zrobią w końcu solidne zakupy do domu dla rodziny, żeby mogli zjeść śniadanie obiad kolacje zrobić grilla latem, wyrobią sobie emeryturę, zrobią remont. Samotni lub ze wsi nie są bogatymi osobami tak jak TY przebierasz sobie i masz żoneczkę też z grubą kasą na same dzieci i tą kasę już nie wiecie w co wsadzić, na szlachetną paczkę radzę parę chociażby groszy wpłacić. Polska jest ogromnym państwem z czego parę milionów osób jeszcze żyje w biedzie a są to osoby z ukończonymi szkołami bezrobotne, które łapią nawet pracę przy zbiorach itp. nie związane z ich zawodem wyuczonym. "Leń by chciał złote góry i obalić obowiązki" Pozdrawiam

xx
@Nick2018 08.06.2018 20:03

Moje zjazdy wynoszą około stu euro w jedną stronę i nie narzekam Ciężko pracuje tak wymaga zawód i nie narzekam Zarabiam 1100e (stawki ponownie wzrosły w kwietniu) i nie narzekam Święta wypadające w tygodniu w dni robocze, mam płacone siedząc w domu i świętując plus odpoczynek mam płacone i nie narzekam W razie potrzeby zjazdy mam uzgadniane i nie narzekam Słucham uważnie przełożonych, realizuje ich polecenia i nie narzekam Szanuję osoby wartościowe, uczę się od nich i nie narzekam Dzielę się z biednymi, nagle potrzebującymi i nie narzekam Życie, czas i finanse gospodaruje prawidłowo czyli "nie przechlewam" całości. Szanuję osoby innych narodowości, mieszkańców, żyję z nimi w zgodzie w tych krajach w których przebywam. Pozdrawiam, czytelnik.

Igor

Konkurencja inspiruje do pisania?

K-391
@Igor 09.06.2018 17:31

O co Ci chodzi? że za dobrze jest byś skopał ogródek babci żeby miała jesienią warzywa to może by Tobie z głowy wybiło głupoty.

Kebab

To jak to tam jest faktycznie? Chciałbym podjąć prace jako elektryk, ale nie wiem, czy opłaca mi sie zostawić prace tutaj. Jakies opinie osób pracujących obecnie tam? Jaką wypłate faktycznie tam dostane? Z góry dziękuje, pozdrawiam.

Florian
@Kebab 07.02.2018 02:53

pracuję pół roku, na razie OK, wszystkie nadgodziny wypłacane w miesiacu ok 1500 na rękę, mieszkanie darmowe, samochody ich

K-391
@Florian 07.02.2018 12:18

Bardzo dobra Agencja. Pozdrawiam

Administrator

Co sądzicie o wynagrodzeniu w Zeitkraft Praca w Niemczech? Czy w ostatnim czasie uległo ono zmianie?

Zeitkraft Praca w Niemczech
pracodawca

W Zeitkraft do emerytury a nawet dłużej…

W branży, w której działa nasza firma niemal nieustannie zatrudniamy nowych pracowników powiększając zespół fachowców Zeitkraft.

Przychodzą jednak również momenty pożegnania naszych wielkoletnich pracowników odchodzących na zasłużoną emeryturę.

W styczniu żegnaliśmy Pana Eugeniusza S., który po 13 latach w naszej firmie i blisko 20 latach pracy w Niemczech kończy swój etap pracy zawodowej.

Pan Schmalz jako najwyższej klasy fachowiec, będąc brygadzistą zrealizował ze swoim zespołem niezliczoną ilość projektów budowlanych.

Jego sumienność, pracowitość i dążenie do jak najlepszego efektu pracy przez lata budziły podziw i szacunek współpracowników oraz klientów na rzecz których pracował.

Drogi Eugeniuszu dziękując za Twoje wieloletnie zaangażowanie na rzecz firmy Zeitkraft Zarząd oraz wszyscy pracownicy składają Ci serdeczne życzenia realizacji dalszych planów i zamierzeń, wspieranych dobrym zdrowiem i zasłużoną satysfakcją z zawodowych dokonań.

Cieszy nas niezmiernie Twoje zapewnienie, iż nawet na emeryturze zamierzasz jeszcze sezonowo u nas pracować.

 Zarząd

   
Greg

Gienek czemuś nie zabroł z soba Wernera

Zeitkraft Praca w Niemczech
pracodawca
Podsumowanie akcji "Zeitkraft Pomaga 2017"
Zeitkraft GmbH&Co KG

Corocznie odpowiadając na apel naszych pracowników staramy się wesprzeć rodziny w trudnej sytuacji oraz bliskie im instytucje.
Dzięki zaangażowaniu wielu pracowników i ich wrażliwości na los kolegów w roku 2017 objęliśmy wsparciem finansowym kilkoro niepełnosprawnych dzieci oraz instytucji:
Ania (11 lat), u której stwierdzono epilepsję, zanik nerwu wzrokowego i uszkodzenie Ośrodkowego Układu Nerwowego w postaci postępującego zaniku móżdżku. Pomogliśmy finansowo w zakupie podnośnika rehabilitacyjnego przeznaczonego do przemieszczania się i transportu osób niepełnosprawnych.   
Pani Magdalena- mama Ani: Bardzo dziękujemy za pomoc i wsparcie. Te pieniążki będą przekazane na turnus i dalszą rehabilitację Ani.     
Alan, który po urodzeniu miał krwotok do komorowy obustronny II stopnia. Na chwilę obecną posiada diagnozy: epilepsji, encefalopatii, autyzmu, opóźnienia rozwoju psychoruchowego i emocjonalno-społecznego. Wszystkie zajęcia oraz wizyty u specjalistów są bardzo kosztowne. W grudniu Alan rozpoczyna nową terapię, dzięki której ma szanse na rozwój oraz wyjście z epilepsji. Cześć tej terapii udało nam się wesprzeć.
Rodzice Alana:  Jesteśmy ogromnie wdzięczni za okazanie pomocy w  kontynuacji  terapii, która pomoże w dalszym rozwoju naszego synka Alana. Dziękujemy.    
15-sto letnia Monika cierpi na mózgowe porażenie dziecięce. Na obecnym etapie jej leczenia potrzebna jest dodatkowa rehabilitacja na turnusie w profesjonalnym ośrodku. Z radością przyczyniliśmy się do tego.
Mama Moniki - Pani Krystyna:   Jestem bardzo wdzięczna i milo zaskoczona bo pierwszy raz ktoś pomyślał o mojej córeczce. Serdeczne podziękowania.
 Tymon - synek naszego pracownika urodził się z wadą rozszczepu wargi i podniebienia pierwotnego lewostronnego. Potrzebna jest operacja 2 etapowa, której koszty są bardzo duże. Tę operację chętnie wesprzemy finansowo.
Rodzice Tymona:   Dziękujemy i cieszymy się, że wsparliście nas finansowo. Część pieniążków na operacje mieliśmy już, a dzięki Państwa wsparciu, udało się pokryć koszt całej operacji. Dziękujemy.
 Jeden z członków rodziny naszego pracownika, Pani Jolanta, choruje na stwardnienie zaciskowe boczne. Potrzeby są bardzo duże: wózek elektryczny, podnośnik i aparat do oddychania.
Pani Jolanta:  Wasza pomoc wiele dla mnie znaczy. Podziękowania i życzenia wszystkiego co najlepsze dla całej firmy Zeitkraft. 
5 letnia Karolina urodziła się z zespołem downa. 
Pani Izabela - mama Karolinki. Bardzo dziękuję w imieniu naszej córeczki Karolinki. Dzięki tym pieniążkom będziemy mogli realizować jej dalsze leczenie i rehabilitację. Dziękujemy.
Pan Bartłomiej w wieku 13 lat został przygnieciony drzewem. Spowodowało to całkowite uszkodzenie kręgosłupa i w niewielkim stopniu czaszki. Nieodwracalnie stracił całkowite czucie w nogach a wraz z tym wszystkie marzenia. Dodatkowo pogarsza się stan zdrowia, przez co długie chwile spędza w szpitalu. Odległość do ośrodka rehabilitacyjnego to ponad 100 km. Udało nam się częściowo dofinansować zakup lekarstw i trwającą od 4 lat rehabilitację.
Pan Bartłomiej. Dziękuje serdecznie za okazane wsparcie finansowe. Wszystko przeznaczone będzie na zakup lekarstw oraz dalszą rehabilitację. 
Przedszkole w Popielowie organizuje Kiermasz Świąteczny połączony z jasełkami, na którym będą występowały dzieci z przedszkola. Dochód z tego kiermaszu będzie przeznaczony na doposażenie placu zabaw na podwórku w przedszkolu oraz zakup potrzebnego sprzętu. Przedszkole potrzebowało dofinansowania do wynajmu namiotu z ławkami oraz ogrzewaniem. Cieszymy się, że udało nam się pomóc.
Pomaganie to zwykła, ludzka rzecz lecz niezwykła i budująca jest dla nas reakcja osób obdarowanych. Serdecznie dziękujemy za wszelkie słowa podziękowania kierowane pod adresem Zeitkraft GmbH&Co KG. Zapewniamy,iż w dalszym ciągu pozostaniemy otwarci na potrzeby naszych pracowników i ich rodzin.
"Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada lecz przez to, kim jest,
nie przez to, co ma, lecz przez to czym dzieli się z innymi "
     Jan Paweł II
   
Zeitkraft Praca w Niemczech
pracodawca
Niezapomniane chwile, kreatywne zadania i wyjątkowe jubileusze na szkoleniu firmy ZEITKRAFT!
Nasze coroczne wyjazdowe szkolenia dla brygadzistów to już tradycja. Także w tym roku 30 września i 1 października spotkaliśmy się w niezwykle malowniczej scenerii Karpacza - w hotelu „Sandra SPA”. Spotkanie było okazją do podsumowania naszych całorocznych działań, uhonorowania naszych długoletnich pracowników, wręczenia nagród w systemie premiowym i zrealizowania modułu szkoleniowego dla naszych brygadzistów.
Tym razem spotkanie miało wyjątkowo uroczystą oprawę z racji obchodzenia jubileuszu 20- i 10- lecia pracy w firmie ZEITKRAFT przez wielu z naszych zasłużonych pracowników.
Kolejnym kulminacyjnym punktem programu było wręczenie nagród w tegorocznej edycji naszego konkursu „Poleć nas znajomy”, w ramach którego pracownicy angażują się w rekrutację nowych fachowców do pracy w firmie.
Szkoleniu stało się również okazja do podziękowania i pożegnają naszego długoletniego pracownika odchodzącego na zasłużoną emeryturę.        
Wszystkim wyróżnionym pracownikom raz jeszcze serdecznie gratulujemy czekając na kolejne jubileusze.
Było nam niezmiernie miło gościć przedstawicieli znamienitych niemieckich firm na zlecenia których, zrealizujemy projekty budowlane. Ich obecność na naszej uroczystości również była wyrazem uznania i zaufania dla firmy ZEITKRAFT i wszystkich jej pracowników.
Każda nasza uroczystość firmowa jest jednocześnie okazją i impulsem do dalszego rozwoju naszych brygadzistów. Tak też było w tym roku za sprawą zorganizowanego przez firmę ILLUSTRO szkolenia w zakresie efektywnej komunikacji i reprezentowania firmy.
Serdecznie dziękujemy naszym Pracownikom za udział w spotkaniu i efektywną pracę szkoleniową. Mamy nadzieję, że dla każdego był to atrakcyjnie i pożytecznie spędzony czas.
   
Iza

W zakładce "Twój Rozwój" ( https://www.gowork.pl/zeitkraft-praca-w-niemczech,26447/twoj_rozwoj ) można znaleźć informacje o warsztatach rozwojowych dla brygadzistów jakie organizuje pracodawca, a także pakiecie rozwoju i awansu zawodowego pracowników. Możecie powiedzieć coś o swoich własnych doświadczeniach związanych z tymi możliwościami? W jaki sposób praca w Zeitkraft umożliwiła Wam rozwój?

Bzyk

Panowie taki los sami sobie wybraliscie a narzekac to potrafia wszyscy komu sie nie podoba to Jarek zaprasza praca jest leiffyrmy totak jak arbeizamt przewaznie brac a dac malo po katolicku..A te ajwenholy co krytykuja to jest tak nasluchl sie pierdol jak to zarabia sie in doutschland apuzniej krytyka i nienawisc po prostu cienkie bolki panowie pracuje bardzo dlugo ale to jest osobisty wybor czy zeitfyrma czy na festt a kto co umie to widac lata po niemczech czy pracuje w jednej fyrmie tak jest wszedzie iw Polsce tesz hej !!!

Damiano

Czy na miesie da się normalnie pracowac?

Iza

@chetny elektrykwidzę, że nikt jeszcze Ci nie odpowiedział. Może spróbuj zapoznać się z poprzednimi opiniami. Tuż nad Twoim komentarzem jest wpis @mlody 21, który jest zadowolony i z tego co pisze wynagrodzenia uzyskuje regularnie i na czas. Zdecydowałeś się na współpracę Zeitkraft?

Zeitkraft Praca w Niemczech
pracodawca

Zeitkraft – firma z sercem

Żywą w Niemczech tradycję obdarowywania partnerów biznesowych prezentami z okazji Świąt Bożego Narodzenia postanowiliśmy kolejny już rok z kolei zastąpić pomocą niesioną rodzinom naszych pracowników, które znalazły się w trudnej sytuacji życiowej.

Środki przeznaczane dotychczas na zakup drobnych upominków naszym Klientom teraz trafiają do dotkniętych losem rodzin naszych pracowników.

Najcenniejszym kapitałem naszej firmy są nasi pracownicy – to oni stanowią serce firmy Zeitkraft. Niosąc pomoc tym, którzy jej najbardziej potrzebują staramy się okazać serce naszym pracownikom.

W 2016 roku objęliśmy wsparciem finansowym kilkoro dzieci naszych pracowników. 17-letnia Justyna otrzymała długo wyczekiwany implant słuchowy, 15-letni Klaudiusz cierpiący na dziecięce porażenie mózgowe wziął udział w terapii rehabilitacyjnej, zaś 9-letni Bartosz cierpiący na zanik mięśni usiadł na nowym wózku inwalidzkim.

Mieliśmy również przyjemność wesprzeć Gimnazjum Nr 1 w Pyskowicach, przedszkole w Tarnowskich Górach oraz Zespół Szkół Specjalnych w Kędzierzynie Koźlu.

Pragniemy podziękować w tym miejscu wszystkim pracownikom, którzy włączyli się w naszą akcję niesienia pomocy wskazując nam osoby lub instytucje w potrzebie.

Mamy nadzieję, iż nasza pomoc choć w części przywróci wszystkim obdarowanym mimo ciężkich doświadczeń nadzieję i radość życia.

   
Zeitkraft Praca w Niemczech
pracodawca

Niezapomniane chwile i wyjątkowe jubileusze na uroczystości firmy ZEITKRAFT!

Nasze coroczne wyjazdowe spotkania z pracownikami to już tradycja. Także w tym roku 1 i 2 października spotkaliśmy się w niezwykle malowniczej scenerii Karpacza- w hotelu „Osada Śnieżka”w Łomnicy. Spotkanie było okazją do podsumowania naszych całorocznych działań, uhonorowania naszych długoletnich pracowników, wręczenia nagród w systemie premiowym i zrealizowania modułu szkoleniowego dla naszych brygadzistów.

Tym razem spotkanie miało wyjątkowo uroczystą oprawę z racji obchodzenia jubileuszu 20- i 10- lecia pracy w firmie ZEITKRAFT przez wielu z naszych zasłużonych pracowników.

Nagrodę oraz gratulacje z okazji 20 –lecia pracy w firmie odebrał Pan Józef P. dołączając tym samym do grona 5 osób z blisko ćwierć wiecznym stażem pracy w firmie ZEITKRAFT. Kolejnym 10 osobom z 10-letnim stażem pracy wręczono tradycyjnie jubileuszowe zegarki. Tym samym grono pracowników z 10-letnim stażem pracy powiększyło się już do 48 osób!

Kolejnym kulminacyjnym punktem programu było wręczenie nagród w tegorocznej edycji naszego konkursu „Poleć nas znajomy”, w ramach którego pracownicy angażują się w rekrutację nowych fachowców do pracy w firmie.

Tegoroczne nagrody były naprawę wyjątkowe. Za wprowadzenie do firmy największej ilości nowych pracowników nagrodę główną, wycieczkę dla dwóch osób na Majorkę wygrał Pan Dariusz Al.. Za nim uplasował się Pan Ryszard B. wygrywając weekend dla dwóch osób w Hotelu Gołębiewski. Trzecie miejsce w staraniach o przyciągnięcie do firmy nowych pracowników zajął Pan Radosław S., który otrzymał markowy telewizor.

Wszystkim wyróżnionym pracownikom raz jeszcze serdecznie gratulujemy czekając na kolejne jubileusze.

Było nam niezmiernie miło gościć przedstawicieli znamienitych niemieckich firm na zlecenia których, zrealizujemy projekty budowlane. Ich obecność na naszej uroczystości również była wyrazem uznania i zaufania dla firmy ZEITKRAFT i wszystkich jej pracowników.

Każda nasza uroczystość firmowa jest jednocześnie okazją i impulsem do dalszego rozwoju naszych brygadzistów. Tak też było w tym roku za sprawą zorganizowanego przez firmę ILLUSTRO szkolenia w zakresie efektywnej komunikacji i reprezentowania firmy.

Serdecznie dziękujemy naszym Pracownikom wraz z rodzinami za udział w spotkaniu i doskonałą atmosferę . Mamy nadzieję, że dla każdego był to atrakcyjnie i pożytecznie spędzony czas.

   
chetny elektryk

Witam poszukuje pracy jako elektryk. potrzebuje pilnie stalej pracy,regularnych i pewnych wyplat dotrzymuja tego??

mlody 21

Firma jak Firma wszystko ok. Wiadomo sa plusy i minusy. Ja jestem na tak wyplte mam na czas i w koncu mam paski tak ze wiem ze jestem ubezpieczony a w ostatniej firmie tego szczescia nie mialem mimo zapewnien pracodawcy pozdro

Zostaw opinię o Zeitkraft Praca w Niemczech - Frankfurt nad Menem

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Zeitkraft Praca w Niemczech