No czemu taka wysoka ocena. Kwestia pensji benefitów czy czegoś jeszcze? W zasadzie cokolwiek xD
14.06.2026 13:01
Panie Szymonie,
staramy sie podchodzić rzetelnie i uczciwie - może to wpływa na naszą ocenę.
Jeśłi chce sięPan przekonać o naszym podejściu to również zachęcamy ale nie namawiamy do kontaktu z nami.
Pozdrawiamy
TreboR
15.04.2026 15:40
Agencja bardzo uczciwa.Pan Marcin to człowiek odpowiedzialny i rzetelny.Nic nie koloryzuje wszystko jest tak jak ustalenia w umowie.Kwayery o dobrym standardzie.W ofercie firmy gdzie jest dużo godzin do przepracowania aco za tym idzie dobre wypłaty.Brak opóznień bardzo dobre wsparcie techniczne w osobie Pana Marcina.Z czystym sumieniem polecam tę agencje i zachęcam do współpracy.
W koncu uczciwa firma
Pani z biura konkretna dobrze wszystko objaśniła i pomaga, pierwsza wypłata tak jak było mówione telefonicznie. Zakwaterowanie normalne
Pracowałem przez tą firmę i mogę szczerze polecić wszystko było dograne tak jak w umowie plus pieniądze były wypłacone na czas i zgodnie z umową czekam teraz na nowe oferty od nich
Patrycja
13.01.2026 01:42
A jak wyglądała sama współpraca na co dzień kontakt z koordynatorem, zmiany, umowa, jakieś dodatki? No i ile realnie dało się tam wyciągnąć miesięcznie😊
06.02.2026 21:30
Witam Pani Patrycjo,
przepraszam za odpowiedź dopiero dziś.
Co do Pani pytań to pozwolę sobie rozbić to pokolei.
Kontakt z koordynatorem - w tym przypadku osoba zatrudniona może polegać na koorydnatorze z firmy gdzie jest zatrudniony jak i oczywiście nan nas jak informujemy oraz zalecamy zapisanie naszego numeru w telefonie.
Czasami nie ma możliwości się dodzwonić do niemieckiej strony ponieważ ci ludzie faktycznie podchodzą z należytą starnnością do swoich zadań. Natomiast również niejednokrotnie bywało tak że był wtedy telefon do nas i nigdy nie było sytuacji na zasadzie "spychologii". Jako partner pracownika jak i pracodawcy staramy się pomóc w każdej sprawie.
Zmiany - co do zmian (spróbuję się wstrzelić w te, które ma Pani na myśli) to każda zmiana, czy to kiedy kończy się dana praca (w zależności od zawodu) czy zakwaterowanie, to jest ona przekazywana zazwyczaj przez koordynatora z Niemiec. Jeśli sytuacja tego wymaga to również potwierdzamy czy informacja dotarła i czy wszystko jest zrozumiałe (czasami brak możliwości sprawdzenia emaila, brak zasięgu lub różne podobne sytuacje). Kiedy kończy się dany projekt / zlecenie (mam na myśli zawody budowlane) to na max na 2-3 dni przed zakończeniem prac jest przygotowywane nowe miejsce pracy oraz zakwaterowanie w jego pobliżu.
Umowa - Umowa nie jest zawierana z nami a z pracodawcą gdzie jest zawsze na warunkach danego kraju. W niem są odprowadzane składki, podatki itp. jak i przysługują świadczenia z tytuły umowy o pracę. Co dla nas istotne to sprawdzenie umowy dla pracownik przed podjęciem jakiejkolwiek współpracy. Firmy, które nie chcą ich podesłać, zwodzą lub gdy umowy zawierają niekorzystne zapisy to nie podejmujemy współpracy. Dodatkowo kiedy coś budzi nasze wątpliwości korzystamy z pomocy kancelarii w Niemczech z którą nawiązaliśmy współpracę w tym roku.
W tych czasach należy szczególnie zwracać uwagę na ty by nie dać się zwieść dlatego takie ryzyko staramy się niwelować do absolutnego minimum.
Dodatki - w tym przypadku ustawowo wynoszą: za pracę w niedzielę: 50% święta: 100%, nocny: 25% oraz za nadgodziny: 25%. Każda firma proponuje różne bonusy czy też premie i w zależności od pracodawcy są to m.in: bonusy paliwowe, motywacyjne po 3, 6, 12 miesiącach, premie: za zwerbowanie kolegi do pracy, świąteczne, wakacyjne ale i także możliwość podwyżki.
Realne zarobki miesięczne - są uzależnione od kilku czynników. Wpływ na jej wysokość ma znajomość j. niemieckiego, doświadczenie, ukończona szkoła lub uznany dyplom w Niemczech (wpływa na wynagrodzenie taryfowe), branża, region, benefity i dodatki, poziom stanowiska, ustalenia z pracodawcą itd. Kalkulacja przybliżona mająca jedynie charakter informacyjny obliczona przy 1 kl. podatkowej, bez nadgodzin, pracy zmianowej, dla regionu Hesja z ujętym podatkiem kościelnym na dzień dzisiejszy kształtuje się od ok. 2400 - 2800/2900 euro netto (na rękę) gdzie jednoosobowe zakwaterowanie jest już opłacone przez pracodawcę. Przy pracy w nadgodzinach wynagrodzenia są oczywiście wyższe oraz co dodatkowo je podnosi jest przejście na klasę podatkową 3
Porównałem to z odpowiedzią AI:
Dla branzy elektrycznej w zależności od doświadczenia i benefitów, można przyjąć orientacyjne widełki:
Elektryk / pomocnik z 1–3 lat doświadczenia: ok. 2 400–2 600
Bardziej doświadczony elektryk z benefitami: ok. 2 600–3 000
Nie zostały tu ujęte branże produkcyjne, logistyczne oraz gastronomiczne.
Oczywiście te wynagrodzenia mogą ulegać zmiennym w zależności od zapotrzebowania w danym okresie, które może być pilnym, wyjazdów w celu prac montażowych poza granicę Niemiec, pracy dla instytucji Państwowych itp.
Pozdrawiam
Proklos 3005
05.02.2026 20:33
Jestem bardzo zadowolony ze współpracy z firmą GM Agencja Pracy. Firma działa bardzo sprawnie, skutecznie pomaga w znalezieniu pracy, tak jak było w moim przypadku. Wszystkie uzgadniane sprawy związane z podjęciem pracy miały dokładne odzwierciedlenie w rzeczywistości. Agencja charakteryzuje się wysoką organizacją, przejrzystością , konkretnym podejściem oraz szybkością działania. Poza tym, kiedy otrzymałem pracę i na tym rola agencji mogłaby się skończyć, w dalszym ciągu mam kontakt i pełne wsparcie w różnych sprawach. Począwszy od odnalezienia się w nowym, nieznanym otoczeniu (dokumenty, formalności, zwyczaje) co jest szczególnie ważne dla mnie , jako osoby bez doświadczenia za granicą, po nadzór, czy obecny pracodawca wywiązuje się z umowy. Dzięki temu podejściu czuję się bezpiecznie w nowej rzeczywistości. Szczerze polecam korzystanie z usług tej agencji.
Dziękujemy za opinię
To dla nas duża dawka motywacji – dla mnie osobiście i całego zespołu GM – bo pokazuje, że to, jak pracujemy, ma realne znaczenie i sens.
W naszej pracy widzimy siebie jako element drogi, którą przechodzi kandydat. ALE to wszystko zaczyna się tak naprawę od Pana decyzji i pierwszego kroku – wysłania CV, telefonu czy wiadomości. Bez tej odwagii i zaangażowania nie byłoby dalszych możliwości.
Największą wartością są dla nas ludzie, którzy nam zaufali. Dlatego nie traktujemy współpracy jedynie jako formalności związanej z zatrudnieniem. Staramy się być obecni także później – służyć pomocą, podpowiedzieć, wesprzeć w nowej sytuacji i reagować zawsze wtedy, gdy jest to potrzebne. Są w życiu rzeczy, które warto robić, i takie, które się opłaca.
Nie zawsze idą one w parze, ale jeśli można je połączyć, to właśnie na tym – naszym zdaniem – warto opierać działania.
Dziękujemy za zaufanie i opinię.
Marcin Gajdos"
Witam "panie p",
"pana" wiadomość jako anonimowe opinie traktuję z należytą powagą jak mnie już "pan" przyzwyczaił — czyli żadną.
Nie zalegałem nigdy i nie zalegam z żadnymi wypłatami ponieważ umowa jest podpisana z niemieckimi firmami jak pan sam już wie działając na dwa fronty a one również z niczym nie zalegali i nie zalegają. Dla pewności zweryfikowałem to dziś w biurze — bez jednak żadnych niemiłych niespodzianek jak się okazuje. Mój team również był zdziwiony pytaniem czy komuś czegoś nie wypłaciłem i wzbudziło to wesołe reakcje.
Jeśli jednak twierdzi pan inaczej, proszę o dane do przelewu niedroga konkurencjo zacznając od imienia, nazwiska, adresu i numeru konta :) lub kontakt telefoniczny, mailowy lub osobisty gdzie zrobię panu kawę. Niezwłocznie oddam panu coś, czego rzekomo nie uregulowałem — o ile nie zrobiła tego wcześniej „lepka ręka” jak to miało miejsce. Ja w przeciwienstwie do "pana" zostałem wychowany tak, że ręce nie mają prawa "być lepkie na czyjąś pracę" i jeśli byłbym dłużny chociażby złotówkę i spóźnił się 1 dzień to honor nakazałby mi porzynieść to w zębach i użyć magicznego słowa na "p" którego do tej pory nie usłyszałem...
Mała rada: przy anonimowych opiniach warto chociaż zmienić nick. Ten sam, który „przypadkiem” dodaje pozytywne komentarze na waszej firmowej stronie, jest wyjątkowo mało przekonujący.
Na dalszą korespondencję nie odpowiem - strata czasu na przegadywanki z konkurencją.
Anonimowe a tym bardziej bezpodstawne wpisy mnie nie interesują — wolę poświęcić ten czas kandydatom czy osobom pracującym.
06.02.2026 12:39
Witam Panie Szymonie,
tak oni zajmują się tylko ale i nietylko rekrutacją ;)
Oczywiście nie było to żadne kąśliwe spostrzeżenie a jedynie pozytywne nawiązanie do tego iż podchodzimy do samych siebie z dystansem.
Co do Pana wpisu to mam nadzieję iż będę w stanie wyjaśnić wszelkie wątpliwości ponieważ każda opinia, pytanie czy też uwaga jest brana pod uwagę. Nie mniej jednak staramy skupiać jednak największą uwagę na to, aby osoby podejmujące poprzez naszą agencję nie spotkała się z niemiłą niespodzianką - ponieważ sam pracowałem za granicą i wiem jak wygląda kwestia wyjazdu, pracy, zakwaterowania i tego z czym można się spotkać nie spodziewając się tego.
Umowy są zawierane z pracodawcą danego kraju i na obowiązujących warunkach tego kraju a przedewszystkim normalnych umowach bez ukrytych w tekście zapisów niekorzystnych dla pracownika.
Naszym celem nie jest jedynie przesłanie kandydata i tyle, a jednak ważnym aspektem jest świadoma odpowiedzialność za osobę która przez nas rozpoczyna pracę. Zawsze uważałem, że nie jest sztuką wysłać kogoś do pracy i na tym popprzestać a sztuką jest zaufanie tej osoby do mnie.
Dlatego zawsze przed podjęciem współpracy z obojętnie jakim kontrahentem sprawdzamy umowy jakie są dla pracownika i zasięgamy od naszych "źródeł" informacji na temat firm które proponują nam współpracę. Co jakiś czas również w czasie prywatnym kiedy nie mam możliwości w godzinach pracy kontaktuję się z osobami które pracują i rozmawiam, pytam czy wszystko jest w porządku. Ważne jest dla mnie że każda osoba wie iż może liczyć na nas nie tylko wtedy kiedy jest rekrutacja ale i wtedy kiedy jest potrzeba wsparcia.
Na tym powinna polegać rola agencji.
Może w tych czasach być to postrzegane na różne sposoby ale są wartości, które moim zdaniem są ważne i ważniejsze.
Chętnie poświęcam czas na rozmowę czy odpowiedzi tak więc zapraszam serdecznie do niezobowiązującego kontaktu.
Pozdrawiam
Aleks
30.12.2025 09:18
Nie polecam , zbieranie danych , niekompetentna obsługa, pomimo zapewnien zostałem bez pracy jak również bez wyjaśnień.
30.12.2025 11:23
Witamy,
nigdy nie działaliśmy na zasadzie, którą Pan opisuje. Nie otrzymaliśmy również żadnego zapytania / zgłoszenia telefonicznego, mailowego czy sms o aktualną sytuację pomimo naszych zapewnień na które z pewnością byśmy zareagowali.
Bardzo chętnie wyjaśnimy Pana sprawę więc prosimy o kontakt z nami w dowolnej, wygodnej dla Pana formie. Jesteśmy dostępni w tym tygodniu Pn. - Pt. w godz. 9:00 - 17:00 (oprócz czwartku 1 stycznia) oraz Sb. 10:00 - 14:30
Pozdrawiamy i życzymy wszystkiego dobrego w Nowym Roku.
Patrycja
23.10.2025 19:58
Uczciwa agencja, polecam. Miło zaskakuje podejście do kandydatów gdzie poswiecane jest duzo czasu na objasnienia a nie w sposob gdzie liczy sie tylko sztuka.
Jerzy Opole
28.09.2025 18:56
pracuję od 3 miesięcy jako spawacz przez agencje GM. Mam doświadczenie z wieloma agencjami i tymi dobrymi i fatalnymi a wiec porównując tego pośrednika moje zdanie jest pozytywne. Ważne że mają uczciwe podejście i od samego początku grają w otwarte karty i faktycznie są pomocni czy to w tygodniu ale nawet i w niedzielę gdzie do innych firm raczej nie było szans się dodzwonić.
Pozdrawiam cały zespół i czekam na kontakt w sprawie tego zlecenia na które miałem przejść obok Norymbergii.
19.09.2025 16:14
Witamy,
dziękujemy za wszystkie komentarze ponieważ dzięki każdej Państwa opinii mamy możliwość coś zmienić, ulepszyć lub poprawić.
Zawsze staramy się podejść indywidualnie do każdej sytuacji oraz każdego kandydata który składając swoją aplikację przekazuje nam nie tylko opis swojego życiorysu ale także w pewien sposób również kredyt zaufania.
Ze względu na praktyczne doświadczenie jakie posiadamy z pracy za granicą zdajemy sobie sprawę na co zwracać uwagę, jakie czynniki powinny zostać spełnione, jak powinna wyglądać umowa o pracę nie zawierająca w treści żadnych "kruczków czy zapisów" drobną czcionką oraz co najważniejsze ułatwić cały proces podjęcia zatrudnienia.
Jak zawsze pozostajemy do dyspozycji pod podanym numerem +48 531 809 729 (również WhatsApp) adresem E-mail: [email protected] lub formularzem na naszej stronie www.gmpraca.pl
Veritas
05.06.2025 10:40
Asystent AI
Ogłoszenie dotyczy stanowiska Szefa kuchni z wynagrodzeniem od 12 700 do 13 600 PLN brutto miesięcznie na niemieckiej umowie o pracę. Najważniejsze wymaganie to przynajmniej podstawowa znajomość niemieckiego lub komunikatywna angielskiego. Wśród benefitów zdecydowanie wyróżnia się darmowe zakwaterowanie i dieta za każdą godzinę pracy.
Czy taki zakres wymagań za tę kasę w Niemczech to standard? Może ktoś już pracował na niemieckiej umowie przez polską agencję i może powiedzieć, czy warto?
wszystko zalezy od doswiadczenia i znajomosci niemieckiego bo im lepsze dosiwadczenie i jezyk tym lepszy hajs.
Na poczatek jest to dobra kasa i jak podciagniesz niemiecki to mozliwosci wieksze zeby negocjowac lepsza stawke.
Pracowalem przez nich i bylo wszystko ok ale dalem sie skusic na niby lepsza oferte z innej firmy - niby bo byla tylko na gebe a w rzeczywistosci lipa straszna a w gm bylo wyplacane tak jak bylo ustalane. Ogolnie bede do nich wracal i mam nadziej ze uda sie wynegocjowac lepsze warunki bo niemiecki poszedl w moim przypadku do przodu
Janek
20.03.2025 13:24
Podobają mi się te ostatnie pozytywne opinie o agencji ale wole być przezorny.;) Jakieś większe problemy ostatnio wam się przytrafialy? jak wtedy pomagali?
seba
07.06.2025 15:50
tego to nie wiedziałem ze naocznie kwater nie sprawdzali dobrze ze piszesz . przy takiej naglej zmianie kwatery sciagaja za to większa kase ?
Olo
10.09.2025 13:38
Sprawdziłem rozliczenie dla pewności i nic więcej nie ściągneli. W końcu tak jak tlumaczył ktoś z biura to nie ma takiej możliwości ponieważ to nie moja wina tylko właściciel zakwaterowania poleciał w ... wystawiając inne zdjęcia na ogłoszeniu a realia okazały się inne. Aktualnie jest tak że mam 4 euro diety za godz i opłacone zakwaterowanie (bo miałem wybór 7,50 euro za godz ale musiałbym opłacać samemu zakwaterowanie) więc na rozliczeniu wszystko się zgadzało i nie było żadnych odjęć z wynagrodzenia. Nadal wszystko jest tak jak być powinno
Kamil
01.09.2025 12:19
Praca przez pośrednictwo Pana Marcina to dla mnie bardzo wartościowe doświadczenie. Firma zapewnia przyjazną atmosferę, wzajemny szacunek i realne wsparcie przełożonych. Dużą zaletą jest otwarta komunikacja, możliwość rozwoju zawodowego oraz udział w ciekawych projektach. Doceniam również elastyczność w podejściu do pracowników i równowagę między życiem zawodowym a prywatnym. To miejsce, w którym można czuć się częścią zespołu i rozwijać swoje umiejętności w stabilnym, profesjonalnym środowisku.
Mariusz
20.03.2025 13:23
Agencja pracy rzetelna i uczciwa polecam
Kamil G.
18.10.2024 12:03
wyjechałem za ich pomocą jako mechanik samochodowy do Niemiec. Pan Marcin w biurze bardzo pomocny i cierpliwy pomimo setek pytań z mojej strony co działa na plus. Wszystko objaśnił oraz krok po kroku opisał jak wygląda cały przebieg rekrutacji. Na początku chciałem pracować gdzieś przy granicy natomiast nie było tam aktualnych ofert. Po przyjeździe na miejsce wszystko było zorganizowane, wcześniej dostałem informacje na temat adresów oraz numerów kontaktowych dotyczących miejsca pracy oraz zakwaterowania. Wypłata zawsze jest w terminie, można pobierać zaliczki, zakwaterowanie ok.
Współpracuję już ponad 7 miesięcy i nigdy nie zostało mi nic skrojone z godzin. Co najważniejsze nie ma żadnych kar w umowie i takie praktyki nie są tutaj stosowane a to tak naprawdę jest istotne.
Firma warta polecenia z mojej strony.
JK
28.09.2024 16:48
Firma ok pracuje już z nimi ponad rok
Alan
30.09.2024 15:21
Kasa spoko? Bo dla mnie najważniejsze żeby hajs się zgadzał
JK
01.10.2024 11:24
Wszystko tak jak zapisane w umowie. Kasa jest ok.
daroopl
26.09.2024 09:56
Polecam ta agencje, firma rzetelna i konkretna. To co przedstawiaja podczas rozmowy zgadza sie z stanem faktycznym na miejscu. Niemiecka umowa jest, zakwaterowanie zapewnione i wyplata zawsze na czas. Kontakt z biurem bezproblemowy
Samuel
17.08.2024 08:05
Agencja zawsze gwarantuje zakwaterowanie swoim pracownikom? Widziałem że w jednym z ogłoszeń mieli wpisane że dają zakwaterowanie ale nie wiem czy to standard :) w sumie pierwszy raz będę wyjeżdżać więc nic nie wiem. Dajcie znać czy warto z nimi...
Johny
25.09.2024 10:41
tak organizują zakwaterowanie jednoosobowe
TOM
22.09.2024 08:37
Z pełnym przekonaniem mogę polecić agencję pracy Marcina Gajdosa. Korzystałem z ich usług kilkukrotnie i za każdym razem byłem bardzo zadowolony. Agencja oferuje konkretne i rzetelne oferty zatrudnienia, co jest niezwykle istotne, szczególnie dla osób, które szukają pracy na dłużej lub na określonych warunkach. Profesjonalizm, indywidualne podejście oraz szybkie działania to cechy, które wyróżniają tę agencję na tle innych. Jeśli ktoś jeszcze się waha, mogę śmiało powiedzieć, że warto skorzystać z ich pomocy!
mm
16.08.2024 12:00
jak przebiega rekrutacja
Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Marcin Gajdos Agencja Pracy?
09.07.2024 12:24
Firma Marcin Gajdos Agencja Pracy rekrutowała na stanowisko Mechanik Samochodowy. Czy nadal poszukują pracowników? Średnie zarobki na tym stanowisku wynoszą 480000 PLN.
Zostaw merytoryczną opinię o Marcin Gajdos Agencja Pracy