Pytania do firmy SWEET GALLERY sp. z o. o. sp. k.
Proszę o informację na temat pracy jako Koordynator punktów gastronomicznych. Co dokładnie wchodzi w obowiazki? Czy jest premia i od czego jest uzależniona? Czy rozliczenie oparte jest na ilości objechanych w miesiącu punktów, wykonanych raportów? Jakie są godziny pracy? Czy osoba która nie ma wyrobionej książeczki może wziąć udział w rekrutacji? Czy pierwsza umowa jest na czas określony? Jaki? 3 miesiące, rok?
Mam pytanie odnośnie rekrutacji na stanowisko Audytor punktów gastronomicznych. Posiadam doświadczenie w przeprowadzaniu audytów zarówno dla gastronomii, jak i w punktach handlowych, dlatego chciałby się dowiedzieć od czego uzależnione są podane w ogłoszeniu widełki wynagrodzenia? Czy na tym stanowisku przewidziana jest również premia? Ile punktów dziennie do audytu, jakie firma oferuje narzędzia pracy oraz czy zezwala na użytkowanie po pracy? Może ktoś pracuje na takim stanowisku i jest w stanie się wypowiedzieć?
Dzień dobry, wynagrodzenie na stanowisku Audytor punktów gastronomicznych jest uzależnione od doświadczenia i wiedzy kandydata. Do wykonywania pracy Audytora, oferujemy niezbędne narzędzia tj.: samochód służbowy z kartą paliwową, laptop oraz telefon. Praca Audytora wiąże się m.in. z przeprowadzaniem kontroli oraz sporządzaniem raportów. Ilość wizyt zależy od sezonu. Zachęcamy do przesłania CV na adres: rekrutacja@sweetgallery.pl lub aplikowania na to stanowisko przez portal ogłoszeniowy. Zastrzegamy sobie prawo do kontaktu z wybranymi kandydatami. Pozdrawiamy! Sweet Gallery
Rekrutacja na początku 2023r Oferowane wynagrodzenie (usunięte przez administratora). Pierwsze trzy miesiące bez premii bo to okres wdrożeniowy. Po 3 miesiącach premia (usunięte przez administratora) Wniosek po rekrutacji: (usunięte przez administratora)
Dzień dobry, w komunikacji z Kandydatami jesteśmy transparentni. W ogłoszeniu na to stanowisko były zamieszczone widełki wynagrodzenia. Doceniamy naszych pracowników, dlatego mają oni możliwość otrzymania premii. System premiowy jest dostosowany do zakresu obowiązków i przedstawiamy go Kandydatom szczegółowo na spotkaniu rekrutacyjnym. Co do zasady, wysokość premii jest ustalana procentowo w zależności od spełnienia przez pracownika konkretnych zadań. Pozdrawiamy!
Pojawiło się ogłoszenie na regionalnego opiekuna ds kontroli i jakości. Nie ukrywam zainteresowało mnie to ogłoszenie ponieważ mam doświadczenie w gastronomii i jako manager regionu. Na jakie warunki można liczyć? Czy (usunięte przez administratora)jest realne podstawy? Jakie premie? Jakie auto służbowe? Czy dużo punktów ma się pod sobą?
Czy istnieje możliwość rozwoju w SWEET GALLERY sp. z o. o. sp. k.?
- godzinna rozmowa z rekruterką - godzinna rozmowa z TL i rekruterką
- doświadczenie - motywacja - dlaczego zaaplikowałeś do nich itp.
-
Poziom rozmowy:
- Rezultat: Dostałem pracę, ale nie przyjąłem
Witam. Chciała się dowiedzieć więcej informacji dotyczących franczyzy. Czy jest jakiś weksel in blanco.? Jaki wkłada finansowy powinien mieć pontecjalny fraczyzobiorca.? Czy lokalizacja wybiera firma.? I czy wyposażenie budki też daje firma. Z góry dziękuję za każdą odpowiedź
Czy są tu pracownicy centrali w Warszawie? Jaka panuje atmosfera panuje w pracy, w dziale wsparcia sprzedaży? Na jakie realne premie można liczyć? Na rozmowie mówiono mi jakiś czas temu, że premią jest stała kwota od każdego umówionego spotkania i podpisanej umowy. Czy tak faktycznie jest? Ile udaje się średnio miesięcznie takich spotkań umówić?
Atmosfera jest super, a z prowizji można naprawdę dobrze zarobić tym bardziej, że nie wymagają dużego doświadczenia.
Sweet Gallery to jedna z największych polskich sieci franczyzowych. Dynamicznie się rozwijamy, dlatego prowadzimy rekrutacje na kilka stanowisk jednocześnie. Szukamy osób ambitnych, zaangażowanych, które chcą doskonalić swoje umiejętności i rozwijać się razem z nami. Osoby zainteresowane pracą w naszej firmie prosimy o przesyłanie swojego CV na adres: rekrutacja@sweetgallery.pl Pozdrawiamy! :)
Dzien dobry, Jak aktualne wyglada sprawa z franczyza? Warto w to wchodzic? Zastanawiam sie nad otwarciem punktu? Tzn juz wiem ze zalezy od punktu i pracownikow..A co poza tym?
(usunięte przez administratora) interesie (usunięte przez administratora) firmą. (usunięte przez administratora)
Ciężko nam się odnieść do komentarza. Zysk i powodzenie biznesu uzależnione jest od wielu czynników, w tym przede wszystkim od zaangażowania właściciela i organizacji pracy. Ważne jest jednak, że wspieramy naszych Franczyzobiorców na wielu płaszczyznach, aby uzyskiwane dochody były jak najwyższe. Nasza franczyza to jedna z możliwości. Jedni wolą zaczynać na własną rękę, inni z doświadczonym partnerem. Można, ale nie trzeba z nami współpracować, najważniejsze to żeby działać, proszę dać szansę innym na poznanie naszej oferty :)
Są tez zadowoleni klienci ze wspołpracy z SG takze nie mozna sie sugerowac opiniami z forum gdzie kazdy anonimowo moze pisac co chce
Cześć, czy ktoś mógłby się podzielić opinią na temat franczyzy SiGelato? Jestem zainteresowana franczyzą dlatego chciałabym usłyszeć kilka opinii na temat współpracy?
Jestem franczyzobiorcą Sigelato i ogólnie jestem zadowolony. Faktycznie początki były ciężkie i nie wszystko udało się tak jak miało być (miałem wystartować w 30 dni a zeszło się prawie dwa miesiące). Całe szczęcie reszta jest OK. Lody są bardzo dobre i to z opinii klientów. Biznes też nie jest bardzo trudny, bo w sumie trzeba tylko nakładać porcję lodów. Jedynym minusem tego biznesu jest to, że pogoda wpływa na zarobki. Jest ładnie – zarabiasz, pada to zamykasz i nie zarabiasz ale ogólnie po całym sezonie zarobiłem fajną kasę. W tym sezonie ruszam w tym samym miejscu co rok temu i liczę na dużo słonecznych dni, bo od tego zależy ile zarobię. Jeśli chodzi o współpracę to w sumie jest OK, czasem robią kontrole ale w sumie to nie przeszkadzają a i parę razy musieli mi pomóc i dali radę ???? Pamiętaj, że ważne jest gdzie staniesz swoją przyczepą bo od tego zależy czy będzie klient. Kolejna ważna rzecz to pogoda ale na to już wpływu nie mamy ????
Działamy na polskim rynku transparentnie od 2013 roku, nasze intencje biznesowe są poważne, a nasi Franczyzobiorcy to zaufani partnerzy biznesowi. Trudno nam odnieść się do kwestii poruszanych na forum anonimowo zwłaszcza tych, które nie odnoszą się do przedmiotu działania portalu GoWork.pl tj. spraw pracowniczych. Jeśli chce Pan zgłosić swoje zastrzeżenia, zachęcamy do bezpośredniego kontaktu.
Witam, dzięki za podzielenie się opinią, też rozważam podjęcie franczyzy SiGelato - mam tylko obawy jak w ogólnym rozrachunku wychodzi bilans biznes 4 miesiące vs leasing przyczepy w całym roku. Będę wdzięczna za komentarz
"Forum opinie o pracodawcach powstało po to, by pomóc osobom poszukującym pracy w znalezieniu dobrego pracodawcy" - tak mówi regulamin GoWork. Nie jest napisane, że w poszukiwaniu "dobrego biznesu". Po co więc zamieszczacie tu wszyscy opinie o franczyzie? Nie macie gdzie się wyżalić? Konkurencja pewnie .. żeby zobaczyć opinie o pracodawcy czyli jak pracuje sie w firmie, trzeba przeklikać pare stron ..
Czy w umowie jest opcja rezygnacji/rozwiązania umowy franczyzowej + odsprzedania przyczepy z leasingiem? Pytam ma wypadek kiedy komuś nie wypali interes
Kilka pytań technicznych do franczyzobiorców : 1. Czy własne lokalizacje to markety czy to już raczej obstawione umowa ramową firmy sweet gallerynp z Netto czy Aldi ? 2. Jakie tu musi być poprowadzone zasilanie ? 3. Czy kogoś życie zmusiło do rezygnacji ( na etapie początkowym ) i jak elastycznie zachował się Franczyzodawca ? Wiem , że umowa mówi o jej stracie Myśle o tym intensywnie a opinie skrajne Dzięki
Przepraszam za wyrażenie ale widzę że jest tu dużo głupot. Jestem franczyzobiorcą i w kilku zdaniach podsumuje współpracę: czy biznes jast idealny? -nie, bo jak w każdym biznesie są problemy które trzeba rozwiązać. Czy żałuje decyzji wejscia w biznes? nie, bo punkty są dobrze rentowne (mam około 80% biznes planu jaki mi pokazywali na spotkaniu). Czy trzeba było otworzyć to samemu bez franczyzy? nie, przynajmniej w moim przypadku, nie miałem w lodach żadnego doświadczenia i bardzo dużo mi to pomogło zarówno na starcie jak i teraz na bieżąco. Znam kilku franczyzobiorców i większości idzie lepiej a paru gorzej, ale w 90% przypadków gorzej idzie tym którzy w mojej ocenie olewają temat. Jak się pilnuje i ciężko pracuje to się opłaca.
Panie Robercie rozumiem, że w Pana przypadku jest to franczyza Lodolandii? Rozumiem, że duża część dochodów przypada na sezon. A jak jest poza sezonem? Czy punkt jest zamknięty? Mnie z kolei interesuje Bafra Kebab jako biznes całoroczny, może orientuje się Pan na jakich warunkach się to odbywa? Chodzi mi w dużej mierze o dobór miejsca pod biznes. Czy jestem zobligowany do miejsca zaproponowanego przez firmę czy mogę sobie sam znaleźć rentowny wg mnie w danym miejscu punkt?
Dzień dobry, Nie wiem jak jest w Bafra Kebab, ja mam lodolandie sezonowa - 6mc. W lodolandi można mieć swoje a można mieć od nich.
Potwierdzam, zysk jest (usunięte przez administratora) ale to często (usunięte przez administratora)
Chciałbym się dowiedzieć jak wyglada praca z ramienia Sweet Gallery nie jako franczyzobiorcy, tylko ich pracownika - biuro, teren. Trenerzy, regionalni managerowie, osoby wspierające. Na jakie zarobki mozna liczyć, jak ta praca wygląda?
Jakie są mocne strony pracodawcy SWEET GALLERY?
Firma jest stabilna i cały czas się rozwija. Wystarczy wpisać sobie w google jak dużo otwiera się ostatnimi czasy ich franczyz np Bafra. Jakby się taka franczyza nie opłacała i nie była dochodową marką to nikt by na to nie poszedł, a tak miesięcznie jest po kilka otwarć
Kurcze 650 lokalizacji to mało? Oczywiście w obecnym czasie, wydaje mi się że jak na franczyzę to całkiem sporo.
Czy kontaktował się Pan z nami w tej sprawie? Ciężko odnieść się nam do anonimowych opinii na forum. Jeśli chciałby Pan porozmawiać, poprosimy o bezpośredni kontakt. Z naszej strony możemy zapewnić, że nasi Franczyzobiorcy mają pełne wsparcie ze strony Sweet Gallery na każdym etapie współpracy. W centrali naszej firmy pracują dedykowane oddziały właśnie po to, by wspierać i pomagać naszym Franczyzobiorcom.
To dobre..... (usunięte przez administratora). Trochę chyba przesadzony komentarz.
też mi się wydaje sporo, u nas na dzielnicy to w sumie tylko kebab się dobrze trzyma już od paru lat, inne biznesy a było ich dużo różnych jakoś się zwijają, a był fryzjer, aerobik, solarium, sklep z antykami, kuchnia ukraińska, ciągle w tych lokalach rotacja a kebs się trzyma
A ten kebs jest w lokalu czy taka budka jak Bafra? Kiedyś się zastanawiałem nad tego typu biznesem i kto wie czy do tego pomysłu nie wrócić
kebs w budce, więc żadne obostrzenia liczbowe cie nie interesuje i w razie jakbyś chciał zrezygnowac to też nie jesteś uwiązany tak długo umową jak przy wynajmie lokalu
ale masz leasing umowę podnajmu miejsca, umowę franczyzową. Budka ok ale czy na pewno w tej formie jest lepsza od lokalu?
masz 100% rację, mam punkt z warzywami w lokalu i wtopiłem kase bo zrobili remont ulicy. miał być przez 4 mc a finalnie trwał ponad rok!!! Remont się skończył, klienci odzwyczaili i mam lokal bez perspektyw. Szukam nowego małego biznesu bo nie chce od początku budować punktu z warzywami (codziennie 4 rano na giełdzie). Jak się zdecyduje to właśnie na taki gdzie nie jestem uwiązany lokalem gdzie muszę w nie swoje zainwestować.
W lokal z wyposażeniem w tym chłodnia włożyłem 80 za gotówkę bo nie mogłem tego leasingować wiec kasa poszła do kosza bo wyposażenie i chłodnie mam na wymiar wiec do kosza plus koszty demontażu poniosłem.
Franczyzy to nie umowy na całe życie. Starzy odchodzą, przychodzą nowi. Czego nie rozumiesz ? Rozwijają się to widać ale jak zwykle Janusze by chcieli za darmo wszystko, na gotowo za 40tys bez wysiłku zarobić 500tys z takim podejściem faktycznie nic tylko rowy kopać. Miałem kilka franczyz i w sumie tu mam dwa koncepty i daje sobie radę. Noe dogodzisz wszystkim. Internetowi cwaniacy
(usunięte przez administratora)
Dziękujemy za Pana komentarz. Opinie naszych pracowników, a także kandydatów, są dla nas cennym doświadczeniem, z którego możemy wyciągnąć wnioski, by usprawniać funkcjonowanie naszej firmy. Jesteśmy otwarci na dyskusję, a także konstruktywną krytykę jednak nie możemy zgodzić się z Pana zarzutami. Proces rekrutacji naszej firmy prowadzimy na transparentnych zasadach. Jasno omawiamy każdy z etapów na spotkaniach rekrutacyjnych, i tak samo było w przypadku Pana spotkania i ubiegania się o stanowisko komercjalizatora. Stanowisko to wiąże się z dużą odpowiedzialnością. Głównym jego zadaniem jest wyszukiwanie dla naszych Franczyzobiorców optymalnych biznesowo lokalizacji, w których rozpoczną w przyszłości działalność franczyzową. Zasadne jest zatem dla nas, aby kandydat ubiegający się o to stanowisko mógł sprawdzić, czy na pewno obowiązki przedstawione w ofercie pracy i tego typu praca, będą dla kandydata satysfakcjonujące. W tym celu jednym z etapów rekrutacji, po pozytywnej ocenie, kandydat proszony jest o wykonanie zadania związanego z wyszukaniem dwóch lokalizacji. Większość firm stosuje praktykę zadań rekrutacyjnych. W przypadku wielu stanowisk wykonane zadanie jest jedyną formą oceny umiejętności kandydata. Jest elementem służącym dla dobra obu stron w procesie rekrutacji. To, w jaki sposób nasi przyszli kandydaci, pozyskają lokalizacje, pozostawiamy im. Z naszej strony, przekazujemy niezbędne materiały do jego wykonania, wskazujemy przykłady i poświęcamy nasz czas, aby kandydat, wykonując zadanie, miał jak najlepsze wsparcie. Na spotkaniach wyjaśniamy także, że zadanie nie musi być wykonane na poziomie wykwalifikowanego komercjalizatora, który pracuje z nami już 5 lat. Przykro nam, że uważa Pan, że nie współpracujemy na zasadzie partnerstwa, my uważamy wręcz przeciwnie. W naszej ocenie zadanie rekrutacyjne to swoista próba możliwości, a jego wykonanie świadomą, biznesową decyzją. W etapie końcowym jego wynik jest szczegółowo omawiany. Wtedy każda ze stron upewnia się, czy współpraca w przyszłości może być owocna. Chcemy podkreślić, że nie wykorzystujemy wykonanych zadań i pozyskanych lokalizacji przez kandydatów. Nie możemy jednak zamykać się na miejsca, w których nasi przyszli Franczyzobiorcy chcieliby zacząć swój własny biznes. Gdyby miał Pan do nas pytania, prosimy napisać do nas na adres: rekrutacja@sweetgallery.pl. Z pozdrowieniami Zespół Sweet Gallery
Czy przyjmują 16/17 latków?
Jakich pytań można się spodziewać na rozmowie rekrutacyjnej w firmie Lodolandia?
jakimi muszę środkami miesięcznie dysponować żeby mieć?
Ja trafiłam na naprawdę bardzo ‚normalnego’, przyziemnego i miłego pracodawcę! :) Zadał mi podstawowe pytania typu zainteresowania, marzenia, czy miałam już okazje pracować z maszyną do lodów kręconych oraz czy wogóle pracowałam w gastronomii :)
w (usunięte przez administratora)
Cześć. Czy są tu franczyzo birocy? Jakie macie doświadczenia we współpracy z tą firmą? Jakie są realne zarobki? Jakie problemy? Na co uważać we współpracy z Swetgalery?
Wcześniejszy wpis został usunięty. Ocena negatywna. Biznes oparty na sprzedaży przyczep, a nie produktu jakim są lody. Brak większego zaangażowania przy prośbie o zmianę lokalizacji, gdyż bardziej opłacalne jest sprzedanie kolejnej przyczepy pod nowy punkt. (usunięte przez administratora)
witam, prosze doradzic czy warto kupić franczyzę na lodo -kolacz czy nie?
Cześć, ja tez się zastanawiam nad lodokołaczem. Jak na razie słyszałem pozytywne opinie i chyba spróbuję. Czy ktoś ma może doświadczenia z tą franczyzą?
Czy w tej kamerze jest podsluch? Chciałabym spróbować w tej branży ale chciałabym mieć kontrolę nad pracownikami