Piekarnia Cukiernia Kropek Sp. z o. o. Sp. k.

2.5 Dodaj merytoryczną opinię
Działalność B+R

 

Sukcesywnie, odpowiadając na panujące trendy na rynku żywności udoskonalamy naszą ofertę asortymentową i wprowadzamy innowacje do procesów technologicznych. Łączymy wiedzę ze świata nauki z przemysłem - świata biznesu .

Współpracujemy na podstawie umowy ramowej z Jednostką Naukową

-POLITECHNIKĄ GDAŃSKĄ -KATEDRA CHEMII, TECHNOLOGII I BIOTECHNOLOGII ŻYWNOŚCI.

Wspólna praca naukowców, piekarzy, cukierników i technologów żywności przyniosła efekty w postaci innowacyjnych technologii:

  • Opracowaliśmy -w ramach własnych prac B+R - technologię odroczonego wzrostu pieczywa, która zapewnia produktom znakomite walory smakowo-zapachowe.

Dzięki tej innowacji mogliśmy wprowadzić opcję obróbki końcowej i wypieku pieczywa na miejscu w sklepie. Możliwość obserwowania piekarza podczas pracy oraz możliwość zakupu aromatycznego pieczywa prosto z pieca, wpłynęła na zwiększenie obrotów w naszych sklepach , gdzie wprowadziliśmy ten model biznesowy.

  • Opracowaliśmy- w ramach prac B+R własnych i zleconych - unikatowy sposób wytwarzania wyrobów cukierniczych na bazie jogurtu probiotycznego .

 

Zobacz więcej →

 
Piekarnia Cukiernia Kropek Sp. z o. o. Sp. k.