Sukcesywnie, odpowiadając na panujące trendy na rynku żywności udoskonalamy naszą ofertę asortymentową i wprowadzamy innowacje do procesów technologicznych. Łączymy wiedzę ze świata nauki z przemysłem - świata biznesu .
Współpracujemy na podstawie umowy ramowej z Jednostką Naukową
-POLITECHNIKĄ GDAŃSKĄ -KATEDRA CHEMII, TECHNOLOGII I BIOTECHNOLOGII ŻYWNOŚCI.
Wspólna praca naukowców, piekarzy, cukierników i technologów żywności przyniosła efekty w postaci innowacyjnych technologii:
- Opracowaliśmy -w ramach własnych prac B+R - technologię odroczonego wzrostu pieczywa, która zapewnia produktom znakomite walory smakowo-zapachowe.
Dzięki tej innowacji mogliśmy wprowadzić opcję obróbki końcowej i wypieku pieczywa na miejscu w sklepie. Możliwość obserwowania piekarza podczas pracy oraz możliwość zakupu aromatycznego pieczywa prosto z pieca, wpłynęła na zwiększenie obrotów w naszych sklepach , gdzie wprowadziliśmy ten model biznesowy.
- Opracowaliśmy- w ramach prac B+R własnych i zleconych - unikatowy sposób wytwarzania wyrobów cukierniczych na bazie jogurtu probiotycznego .