i2 Analytical Limited Sp. z o.o. Oddział w Polsce

Ruda Śląska

Opinie o i2 Analytical Limited Sp. z o.o. Oddział w Polsce

Pracownik 2016-02-02 20:41:01
Co to za bełkot. Składnia tej wypowiedzi złamała mi konstrukcję.
1
zwin 2016-02-04 23:02:43
narzekacie i narzekacie. wiecznie coś Wam nie pasuje a prawda jest taka że sami wokół siebie tworzycie coś takiego. Nie odpowiada Wam praca, za mało zarabiacie? szukajcie czegoś nowego. Ale Wam się nie chce i tak jest Wam wygodnie. Gdzie byście nie pracowali, czego byście nie robili i tak będzie źle. (usunięte przez administratora) Jest tyle zawodów, tyle firm, tyle miejsc pracy, idzcie w świat i szukajcie lepszego. Wygodnictwo jest fajne, prawda? Co do zarządu... pokażcie mi firmę w której "zwykli" pracownicy będą zadowoleni. Szef zawsze będzie szefem.
(usunięte przez administratora)Z mojej wiedzy wynika, że HRowiec powinien mieć troszkę inne podejście do pracowników i firmy w której pracuje, ale może mam błędne pojęcie bo źle mnie uczyli...
3
zainteresowana 2016-03-29 12:00:50
Ta konwersacja na bardzo niskim poziomie nie świadczy dobrze o firmie. Pozdrawiam
8
ppp 2016-04-21 17:53:56
Jak wyglądają tutaj rozwój zawodowy, szkolenia i konferencje branżowe dla pracowników?
2
pracownik-i2 2016-04-26 10:35:20
Jeżeli masz więcej oleju jak ci poniektórzy tutaj to osiągniesz spore doświadczenie. Nowoczesne laboratorium, sprzęt i szkolenia. Oczywiście nic za darmo, sama praca ciężka. Zaraz wyleją się tu pomyje nt firmy ale wszyscy w niej pracują i mówią że gdzieś jest lepiej. Także masz obraz ludzi pracujących w firmie.
3
pracownik 2016-05-01 20:07:00
szkolenia??? pracowalam kilka lat i brak takowych!!! i z tego co wiem nadal ich brak - pojawiaja sie jedynie w trakcie rozmow kwalifikacynych - obietnice ze beda i tyle po nich.
9
pracuj 2016-05-06 20:05:14
pracuj.pl:
"W zamian za zaangażowanie oraz wkład w realizację wyznaczonych celów oferujemy:

Zatrudnienie w oparciu o umowę o pracę,
Możliwość rozwoju zawodowego,
Możliwość uczestnictwa w szkoleniach oraz konferencjach branżowych,
Pracę w młodym i dynamicznym zespole."
1
MM 2016-06-15 10:23:44
Opinie o firmie. Muszę powiedzieć że firmie jest bardzo zła organizacja praca, zero współpracy i jednoczenia się w celu rozwiązywania problemów, Pani dyrektor jak i właściciel firmy widzą tylko super działającą firmę która się rozwija, a w tym ma pomóc niedawno zatrudniona pani HR. Przykro mi to mówić, ale większość spraw jest zamiatana pod dywan, a manager jak i reszta boi się o nich mówić, wszelkie błędy stara się szukać w ludziach lub osobach, a to wina tylko złej organizacji pracy i jakiś konspiracji które powodują że firma stała się miejscem nie przyjaznym pracownikowi, gdyż czuje on się osaczony i wykorzystywany, a wszelkie błędy będą mu przypisane mimo że nie jest temu winien. Jeżeli wymieniło by się kadrę zarządzającą, i bardziej starało się rozwijać firmę, przez budowanie pozytywnych relacji wśród pracowników ,w czym udział miała by pani dyrektor oraz właściciel, firma jest w stanie zagwarantować super atmosfere i pozytywne miejsce pracy.
17
Karol 2016-08-16 18:53:57
Niektorzy wolą wziaść 20 tys i siedzieć cicho :)
3
paweł 2016-09-26 13:47:09
Większość negatywnych opinii chyba została napisana przez osoby, które nigdy wcześniej nie pracowały. Jak się przychodzi do pracy, to trzeba pracować i dziwię się, że niektórzy są tym zaskoczeni. Jeśli chodzi o warunki, to nikt nie przystawiał Wam do głowy pistoletu, są takie jak na umowie, którą każdy z nas podpisał - mi moje odpowiadają.

Co do atmosfery, jest ok, ostatnio wręcz bardzo fajnie. Nikt przy mnie nikogo nie obmawiał, nie oczerniał. Naprawdę czytając niektóre zarzuty brzmi to jak jakiś kosmos.
6
Pięta mnie swędzi ... 2016-10-07 08:56:29
Oooo "Pawełek" się odezwał, pewnie "Pięta" go zabolała i musiał coś powiedzieć od siebie ... szkoda, że nie pamięta jak sam gościa podkablował, którego pozniej wyrzucili, a on sam się tym pozniej szczycił jaki to on nie jest ważny w firmie i kto mu podskoczy tego zrówna z ziemią wooow, a powiedz dalej sprzedajesz na Allegro kradzione przedmioty z firmy? Buty, rękawiczki itp.? Czy już tylko rowerowe sprzęty?
8
paweł 2016-12-01 12:45:06
Chyba trochę się mylisz... zresztą to jest twoje zdanie ale przeze mnie nikt nikogo nie wyrzucił poza tym jeśli tak było to napisz kogo przez co itd a nie mów ogólnie bo nikt w to nie uwierzy tak jak z tym że coś kradłem
1
Xy 2017-02-04 20:51:36
Firma jest ok. Faktycznie wszystkie te złe opinie dają osoby z przerostem ambicji, bez jakiegokolwiek doświadczenia, wymagające zarobków takich jakich nigdzie nie dostaną. Całe studia mamusia wszystko pod nos podstawiała, a tu trzeba pracować. Ojeeej
przed_rozmową 2017-02-07 11:42:39
Szczerze powiedziawszy żałuję, że zajrzałam na tą stronę... W najbliższym czasie wybieram się na rozmowę kwalifikacyjną do I2, a niestety negatywne, hejterowskie wypowiedzi, połączone z bardzo niskim poziomem dyskusji raczej optymizmem nie napawają...
ZYX 2017-02-07 17:50:10
Xy co Ty dupisz ? jakich zarobków ? 1200 zl przez 6 mieisecy na stazu ? pozniej laskawie 1400-1600 na rekę ? praca jak w fabryce co nie ma nic wspolnego z laboratorium. Część osób ostro konfidenci, laski na hali sie obgadują jak leci. Informatyków jebią, że za dlugo siedza przed komputerami. Zdecydowanie nie polecam, chyba ze na pol roku by zgarnac troche doswiadczenia bo jest duzo sprzetow na ktorych mozna popracowac.
3
Red 2017-02-07 20:28:41
Nie ma się co przejmować większość osób wypowiadających się to osoby które chciałby zarobić ale się nie narobić. Jak w każdej pracy zawsze będą kwasy,a on więcej osób to tym więcej nieporozumień. Takie to już czasy ze człowiek człowiekowi wilkiem. Co do kasy to poniżej 2 tyś nie zejdziesz. Chciałbym zobaczyć osoby które piszą żeby przepracować pół roku nabrać doświadczenia i zmienić.
Po pierwsze pół roku i doświadczenie - ciekawe jakie. I po drugie z tym spektakularnym doświadczeniem pewnie zarobi 5 tyś w innym labie - NO BEZ JAJ. Ludzie ogarnijcie się.

Chciałbym zobaczyć tych geniuszy jak założą swoją firmę i będą sypać kasą takim roszczeniowym pracownikom.
1
przed_rozmową 2017-02-09 01:19:27
Za mną pierwszy etap rekrutacji.
Z takich suchych faktów.
Pani na rozmowie sama uprzedza, że to nie jest takie zwykłe laboratorium, tylko mała fabryka. Generalnie próbek od groma w skali miesiąca. Praca na zmiany. Dużo roboty. To nie jest miejsce dla osób, którym najbardziej w uczelnianym labie podobało się siedzenie i czekanie, bo próbka się grzeje (takie moje spostrzeżenie po tym spotkaniu).
Najpierw umowa zlecenie na 3 miesiące. Potem niby już umowa o pracę. Moje pytanie, czy aby na pewno? Zdaję sobie sprawę, że umowa zlecenie jest dla nich wygodniejsza, jako dla pracodawcy, nie chcę potem siedzieć na takiej przez dłuższy czas. Nie zapewniają wzoru umowy, który można przejrzeć sobie samodzielnie w domu.
Po trzech miesiącach w sekcji zajmującej się badaniem azbestu proponują szkolenie wraz ze zdobywaniem certyfikatu w Anglii, ale w ramach zabezpieczenia lojalka na 3 lata. Można zdobywać kolejne certyfikaty i robić na ich koszt inne szkolenia, co wiązać się może z kolejnymi umowami lojalnościowymi.
Na pierwszym etapie tylko Pani z HR. Mają się odezwać do tygodnia z ewentualnym terminem drugiego spotkania. Wtedy to ma się spotkanie z kierownikiem sekcji, do której chcą zatrudnić.
Generalnie pierwsze wrażenie ok. Taka luźna gadka - szmatka.
Zobaczymy co będzie później ;p
Ania 2017-02-18 15:18:00
do przed_rozmową
Odezwali się?
Przeraża mnie umowa zlecenie, bo jaką mamy pewność, że potem będzie o pracę?
Skoro szkolenie bedzie w Anglii to sprawdzają na rozmowie znajomość języka angielskiego?
xyz 2017-02-27 19:30:04
Jesli sie czlowiek sprawdza jako pracownik to rzeczywiscie daja umowe o prace. Znajomosc angielskiego jest bardzo przydatna. Minimum to komunikatywny angielski. Fakt ze jest duzo pracy, ale od tego jest praca zeby pracowac.
przed_rozmową 2017-03-01 11:30:47
Odezwali się, w piątek 2 etap rekrutacji.
Jednak wątpię, że się tam zaczepię, bo mam lepsze oferty ;p
A tutaj praca w azbeście, która oni twierdzą, że jest bezpieczna, ale przypuszczam, że zaczynasz na przygotowaniu próbek, więc w tym wypadku nic mi po tym, że mają filtry HEPA :D
Ale postanowiłam, że pójdę ;p obczaję co i jak, może akurat jednak zaoferują mi pracę w innym zespole ;)
Znajomość języka angielskiego Pani sprawdziła bardzo pobieżnie :D bo musiałam jedynie opowiedzieć coś o sobie w języku angielskim.
Jeśli chodzi o ten wyjazd za granicę na szkolenie, to obowiązuje on z tego co zrozumiałam tylko dział azbestu (lojalka na 3 lata, jeśli się zgodzisz). No i po kursie czeka cię wtedy egzamin na certyfikat również w języku angielskim - tutaj przydaje się on na powiedziałabym poziomie wyższym niż komunikatywny, a przynajmniej trzeba się orientować w angielskiej chemicznej terminologii ;)
karol 2017-03-07 08:16:12
Pani HR kazała opowiedzieć ci o sobie po angielsku, bo jej kompetencje w tym zakresie są na poziomie szkoły podstawowej.
5
xxx 2017-03-20 13:15:11
i jaki wynik rekrutacji? pozdrawiam
Mariola 2017-03-31 12:47:29
Niewolnik to i za kartofla będzie robił i jeszcze szefową w dupę pocałuje
3
Jolka 2017-03-31 19:03:36
To zrób sobie frytki i umyj ryja po całowaniu niewolniku.
franek 2017-04-24 17:13:00
haha fajnie jest siedzieć na krzesełku jako dyrektor i inkasować 19 tys.
Zostaw swoją opinię o i2 Analytical Limited Sp. z o.o. Oddział w Polsce - Ruda Śląska
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie i2 Analytical Limited Sp. z o.o. Oddział w Polsce